🔹 دکتر جلیلی در مشهد:
🔷 آیت الله مصباح؛ مصداق روشن انتخاب اصلح
🔹 حضور متفکر برجسته جهان اسلام حضرت آیت الله مصباح یزدی در انتخابات خبرگان یک نعمت مغتنم است که با توجه به پارسایی، دانایی و توانایی کمنظیر ایشان در شناسایی جریانهای فکری سیاسی، اطمینان لازم را برای تداوم خط امام و رهبری و اسلام ناب ایجاد میکند و موجب تقویت جایگاه خبرگان در پشتیبانی لازم و بهموقع از ولایت فقیه میشود.
🔹 حضور چنین شخصیت ارزشمندی در انتخابات که به تعبیر رهبری معظم انقلاب جای خالی بزرگانی چون علامه طباطبایی و شهید مطهری را پر میسازد، مصداق روشن و کاملی از انتخاب اصلح است که اطمینان خاطر شایسته را برای رایدهندگان فراهم می کند.
#پارسای_دانای_توانا
#انتخابات_میاندورهای_خبرگان #خراسان_رضوی
✅ @saeedjalily
🔷 نظارت و شفافیت
🔹 مسئله این است که چه کنیم نمایندگان دچار خطای اقتصادی نشوند. یک بحث #نظارت است. بحث دیگر #شفافیت است. هر چه شفافیت رفتار یک نماینده بیشتر شود در اصلاح و عملکرد آن نماینده موثرتر است. شفافیت نه فقط برای مسایل منفی حتی در مسائل مثبت هم موثر است.
🔹 در مجمع تشخیص مصلحت پیشنهاد دادم که هر نماینده هر نامهای به هر کسی نوشت در صفحۀ آن نماینده در سایتی که به این منظور طراحی میشود قرار بگیرد؛ آن موقع هم نمایندهای که واقعا برای پیگیری کار مردم نامهنگاری کرده معلوم میشود و هم اگر نامه نگاری سوئی صورت گیرد در معرض دید همگان خواهد بود. هم جلوی خطاکارها را از ورود به مجلس باید گرفت هم جلوی خطاکردن آنهایی که به مجلس راه یافتهاند.
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
🚨هم باید مانع ورود فرد خطاکار به مجلس شد، هم مانع از خطای نمایندگان/ خاطرهای از سخنان حاج قاسم در محضر رهبر انقلاب
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه پرسش و پاسخ جمعی از جوانان مشهدی که بهمناسبت انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت:
🔹یک بار در محضر رهبر انقلاب، ایشان گفتند ما روستایی هستیم؛ آب را که از بالای زمین رها کنی به درخت نمیرسد، باید با بیل، پیِ مسیر آب را بگیری و قدم به قدم جلو بروی و مرحله به مرحله موانعی را که در مسیر رسیدن آب به درخت وجود دارد، برطرف کنی تا آب را به درخت برسانی.
🔹آن شهید بزرگ این طوری عمل میکرد و کار را به نتیجه میرساند. در مسائل دیگر کشور هم یک مصوبه کافی نیست؛ باید از ابتدا تا انتهای آن را پیگیری کرد.
🔹باید فضایی ایجاد شود که بحثها به سمت مطالبه برنامه از لیستها برود و برنامه نداشتن، عیب محسوب شود.
🔹نکته مهم است بدانیم کسانی که خطا میکنند لزوما از اول خطا کار نبودهاند، اینجاست که نظارت مردمی مطرح میشود.بحث دیگر شفافیت است. هر چه شفافیت رفتار یک نماینده بیشتر شود در اصلاح و عملکرد آن نماینده موثرتر است. شفافیت نه فقط برای مسایل منفی حتی در مسائل مثبت هم موثر است.
🔹در مجمع تشخیص مصلحت پیشنهاد دادم که هر نماینده هر نامهای به هر کسی نوشت در صفحۀ آن نماینده در سایتی که به این منظور طراحی میشود قرار بگیرد؛ آن موقع هم نمایندهای که واقعاً برای پیگیری کار مردم نامهنگاری کرده معلوم میشود و هم اگر نامهنگاری خطایی صورت گیرد در معرض دید همگان خواهد بود.
🔹خطا فقط دزدی نیست؛ کم کاری، سستی و اهمال در موضوعاتی مثل تصمیمگیری برای ۴۰۰ هزار میلیارد تومان و کوتاهی در بررسی لوایح مهم و ... مشمول آن خطاهاست.
🔹هم باید جلوی ورود خطاکارها به مجلس را گرفت، هم جلوی خطاکردن آنهایی که به مجلس راه یافتهاند.
✅ @saeedjalily
🔷 شهید عزیز
🔹 همینجا یادی کنم از شهید عزیز ما سلیمانی که خدا بر درجاتش بیفزاید. یک بار در محضر رهبری ایشان گفتند ما روستایی هستیم! آب را که از بالای زمین رها کنی به درخت نمیرسد، باید با بیل پی مسیر آب را بگیری و جلو بروی قدم به قدم و مرحله مرحله موانعی را که در مسیر رسیدن آب به درخت هست، برطرف کنی تا اب را برسانی به درخت! آن شهید بزرگ این طوری عمل میکرد و کار را به نتیجه میرساند.
🔹 در مسائل دیگر کشور هم یک مصوبه کافی نیست، باید از ابتدا تا انتهای آن را پیگیری کرد. نماینده مجلس باید اینگونه مسائل را پیگیری کند و مردم هم همینگونه عملکرد نماینده را دنبال کنند.
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
🚨رأی هر فرد به مانند یک چک سفید امضا برای چگونگی تخصیص صدها هزار میلیارد تومان بودجه است
🔻دکتر جلیلی دیشب در اصفهان:
🔹ملت ما یک انتخاب بزرگ کرد که آن انتخاب اسلام بود این توفیق بزرگی برای ملت ما در این عصر بود که به این آگاهی رسید که انتخاب خود را خدا قرار دهد، دعوت خدا و پیامبر را اجابت کرده و جمهوری اسلامی را انتخاب کند.
🔹وقتی یک انتخاب صحیح صورت می گیرد به همان نسبت شما قوت پیدا می کنید، انتخاب قوی یعنی کشوری که یک زمان او را در حد ژاندارم خودشان می دانستند امروز به صراحت بیان می کنند این قدرتی است که جزو سه اولویت اول آن ها است.
🔹انتخاب صحیح که باشد، یک مسیر صحیح که انتخاب بشود تولید اقتدار و عزت می کند. عزیزی مثل شهید قاسم سلیمانی فرزند روستای قنات ملک در رابر کرمان در پرتو این انقلاب چنان عزت و قدرتی پیدا میکند که بالاترین مقام کشوری که خود را ابرقدرت میداند اعتراف میکند که تصمیم به هدف گرفتن این فرد گرفتهایم و برای مقابله با او مستأصل میشوند.
🔹در شرایطی که دشمن رسماً اعلام میکند که ما به دنبال فشار حداکثری بر ایران هستیم، تنها انتخاب قوی و نقطهزن جوابگو است و این انتخاب قوی است که تحریمهای دشمن را هدفگیری کرده و آنرا بیتأثیر میکند و در این شرایط است که هر رأی یک موشک نقطه زن میشود البته در صورتی که درست و دقیق باشد.
🔹ملت زمانی میتواند یک مجلس قوی پدید آورد که بداند اولویتهای ۴ سال آینده کشور چیست و چه مسائلی باید در این زمان حل شود و راهحل این مسائل نیز چیست.
🔹یک نماینده مجلس اختیار دارد که راجع به چگونگی هزینه شدن بودجه که چیزی حدود ۴٠٠ هزار میلیارد تومان است تصمیم گیرد لذا رأی هر فرد به مانند یک چک سفید امضا برای چگونگی تخصیص صدها هزار میلیارد تومان بودجه است.
🔹امروز نزدیک به ۵٠ درصد از مردم ایران تا به حال حتی یک ریال هم تسهیلات بانکی نگرفتند، ۴٠ درصد مردم نیز ١٠ درصد تسهیلات بانکی گرفتند ولی ١٠ درصد دیگر به میزان ٩٠ درصد تسهیلات را به خود اختصاص دادهاند و ما اگر از عدالت صحبت میکنیم به این مشکل جدی نیز باید توجه کنیم.
✅ @saeedjalily
6.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🚨فهرست مشترک گام آخر وحدت
🔸رسیدن به مسائل مشترک، گام اول در مسیر وحدت است. اقناع و اجماع بر راه حل ها گام دوم در این مسیر است و فهرست مشترک گامی بعد از این دو است.
🔸عدالت موضوعی در کنار موضوعات دیگر نیست، عدالت حاکم بر همه مسائل است
🔸 فهرست ها اعلام کنند برای 900 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان چه برنامه ای دارند؟
✅ @saeedjalily
8.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🚨کسی که فقط توئیت می خواند حوصله خواندن لایحه مفصل بودجه را دارد؟
🔸در مسئلۀ توافق برجام نمایندههایی داشتیم که در آن باره اظهار نظر میکردند و وقتی میپرسیدیم اصلا آن را خواندهای پاسخ میداد: «نه، من "در مجموع" احساس میکنم چیز خوبی است!»
🔸توقع نداریم همه نمایندهها علامه دهر باشند، اما باید حداقل حوصله و همت پیگیری مسائل را داشته باشند
✅ @saeedjalily
6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🚨رای 400 هزار میلیاردی!
🔸سالیانه نمایندهها برای ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه تصمیم میگیرند
🔸این بودجه تنها ۳۰ درصد بودجه دولت است و ۷۰ درصد آن مربوط به شرکتهای دولتی است که اصلا در مجلس بحث نمیشود.شرکتهایی که به گفته دیوان محاسبات فقط ۱۹۷ تای آنها ۵۳ هزار میلیارد تومان زیانده هستند!
🔸 برای اینها -آقای نماینده- چه برنامهای دارید؟ برای اصلاح این وضع و برای نظارت بر آنها چه کار میخواهید بکنید؟
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
✅ @saeedjalily
🚨ده محور اصلی اقتصادی که جلیلی در همایش "مجلس قوی" دانشگاه شریف از نامزدهای مجلس مطالبه کرد.
🔻دکتر جلیلی در دانشگاه شریف:
🔹معنای این جمله رهبر انقلاب که دانشگاه باید سیاسی باشد این است که دانشجو باید روندهای کشور را دنبال کند و بر آن تاثیر مثبت بگذارد.
🔹تفاوت حرکت دانشجویی که میخواهد در سیاست موثر باشد، با اندیشکدهها چیست؟ تفاوت این دو، در حرکت آرمانخواهی دانشجو است که از طرفی به آرمانها نگاه میکند و از طرفی واقعیتهای جامعه را میبیند. و از سوی دیگر تلاش می کند نگاه های صحیح را تبدیل به باور عمومی جامعه کند.
🔹 دانشجویان باید از نامزدهای مجلس درباره موضوعاتی مثل اصلاح ساختاری بودجه، درآمدزایی ارزی دستگاهها، تعاملات خارجی اقتصادی، برخورداری ناعادلانه مردم از تسهیلات بانکی، خلق افسارگسیخته پول، درآمد مالیاتی و بازتوزیع عادلانه، کاهش هزینههای دستگاهها، زیانده بودن و نابهسامانی حاکم بر شرکتهای دولتی، طرح وان و مسئله یارانه انرژی و همچنین پروژههای پیشران پیشرفت کشور مطالبه کنند.
🔹۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان از بودجه دولت به شرکتهای دولتی اختصاص می یابد که در مجلس بررسی نمی شود. بنا به اعلام رئیس دیوان محاسبات این شرکتها سالبهسال زیاندهتر میشوند، شرکتهایی که گردش مالی آنها بعضا چندبرابر یک وزارتخانه است؛ نامزدهای نمایندگی مجلس باید روشن کنند برای نظارت و تحقیق و بررسی این شرکتها چه برنامهای دارند؟
🔹میانگین طول مدیریت در برخی از این شرکتها و موسسات با گردش مالی بالا، یک سال است و در شش سال میبینید شش بار رئیس آن عوض میشود، در حالی که یک مغازه کوچک هم اگر گرداننده آن هر یک سال عوض شود نمیتواند سرپا بماند.
🔹مجلس مطلوب باید اهداف نقطهزن داشته باشد، هم از لحاظ ایجابی و هم سلبی. جنبه سلبیاش این است که تحریمها را بیاثر کند و از لحاظ ایجابی هم باید طرحهایی پیشران داشته باشد که یک جهش در کشور ایجاد کند.
🔹 موضوعاتی که گفته شد، کار جبهه ای است. اگر هر کدام از ما، اینها را بپذیریم کار پیش میرود. یک بخش جبهه باید به این اختصاص داشته باشد که چه کسانی را در معرض رأی مردم قرار دهیم، در این بخش، خیلی خوب کار شده است و بیشتر تلاش ها، صرف این قسمت شده است. امّا یک قسمت مهمتر جبهه این است که به چه چیزی رأی بدهیم. که باید در این قسمت جبهه که اولویتهای ما چیست باید بیشتر وقت بگذاریم.
🔹 هرگاه در اولویتها وحدت داشته باشیم و سپس در مسئلهها به وحدت برسیم و سپس به پاسخهای مشترک برای آن مسئلهها برسیم، در مصداق و در «چه کسی» نیز به وحدت نزدیک میشویم.
✅ @saeedjalily