دکتر سعید جلیلی
✅ @saeedjalily
🚨سخنان مهم سعید جلیلی در یکصدمین سالگرد کودتای سوم اسفند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در جمعی از اعضای کارگروههای دولت سایه با بیان کلامی از امیرمومنان(ع) مبنی بر اهمیت عبرت گرفتن از تاریخ، به واکاوی حوادث منجر به کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹، دخالت دولت انگلیس و ظهور سلطنت استبدادی پهلوی پرداخت.
جلیلی در این جلسه بر لزوم توجه به علوم انسانی و رشتههایی نظیر تاریخ اشاره کرد و اظهار داشت:
🔹همانگونه که پیشرفت در علوم مهندسی،پایه، پزشکی و .. میتواند موجب پیشرفت یک کشور شود، توجه به تاریخ و داشتن توصیف و تحلیل صحیح از وقایع تاریخی میتواند مانع پسرفت یک ملت باشد و از تکرار تجربههای تلخ جلوگیری کند.
🔹امیر مومنان(ع) میفرمایند هر کس از وقایع گذشتگان عبرت بگیرد بینا میشود و کسی که بصیرت و بینایى پیدا کرد، میفهمد و آنکس که فهمید، عالم میشود.
🔹ایشان در نامهای به امام حسن(ع) میفرمایند به گونهای در احوالات گذشتگان عبرت کردم که خود را یکی از آنها دیدم.
🔹بصیرت تاریخی امام خمینی(ره) از مصادیق کلام امیر مومنان(ع) است؛ یکی از دلایلی که مانع انحراف در انقلاب اسلامی و مانع تکرار تجربههای تلخ تحمیلی بر مشروطه و نهضت ملی شدن نفت شد، آگاهی و اشراف حضرت امام(ره) نسبت به بزنگاههای تاریخ معاصر ایران بود.
🔹در یکصدمین سالگرد حادثه تاریخی کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹، مطالعه این رویداد و نحوه مطرح شدن فردی مثل رضاخان ایران از جهات گوناگون باید مورد توجه قرار گیرد.
🔹نقش عوامل خارجی بویژه دولت انگلیس و بررسی علت انفعال نیروهای فعال در انقلاب مشروطه در برابر این پدیده و همچنین کسانیکه در کنار زور، با تزویر و گمراه کردن افکار عمومی ایفاء نقش کردند، بسیار اهمیت دارد.
🔹باید به این سوال پاسخ داد که تهران به عنوان مرکز انقلاب مشروطه در دو دهه قبل با وجود انقلابیون و علمای بزرگی که تاثیرات مهمی نظیر لغو امتیازات استعماری و .. در دوران قاجار داشتند، چگونه توسط ۲۵۰۰ قزاق تسخیر میشود و این اتفاق بر سرنوشت نیم قرن آینده یک ملت تاثیر میگذارد؟
📽خبر تکمیلی و ویدئوی این دیدار به زودی منتشر خواهد شد.
✅ @saeedjalily
🔻لایو اینستاگرامی "راه و چاره" با موضوع دانه های روغنی
👥گفتگو با عضو کارگروه کشاورزی دولت سایه
📆امروز؛ دوشنبه ۴ اسفند، ساعت ۱۹ از صفحه دکتر سعید جلیلی↙️
https://www.instagram.com/dr_saeedjalili
🔻پخش زنده به صورت همزمان در کانال روبیکا
https://rubika.ir/saeedjalily
✅این پوستر را استوری کرده و صفحه دکتر جلیلی را منشن کنید.
✅ @saeedjalily
34.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🚨عبرت های تاریخی از یک #کودتای_انگلیسی | مشروح جلسه اخیر سعید جلیلی با موضوع بررسی ابعاد کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹
🔹عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع برخی از اعضای کارگروههای دولت سایه با بیان اهمیت عبرت گرفتن از تاریخ، به واکاوی حوادث منجر به کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹، دخالت دولت انگلیس و ظهور سلطنت استبدادی پهلوی پرداخت.
وی در این نشست گفت:
🔹در یکصدمین سالگرد حادثه تاریخی کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹، مطالعه این رویداد و نحوه مطرح شدن فردی مثل رضاخان ایران از جهات گوناگون باید مورد توجه قرار گیرد.
🔹نقش عوامل خارجی بویژه دولت انگلیس و بررسی علت انفعال نیروهای فعال در انقلاب مشروطه در برابر این پدیده و همچنین کسانیکه در کنار زور، با تزویر و گمراه کردن افکار عمومی ایفاء نقش کردند، بسیار اهمیت دارد.
🔹باید به این سوال پاسخ داد که تهران به عنوان مرکز انقلاب مشروطه در دو دهه قبل با وجود انقلابیون و علمای بزرگی که تاثیرات مهمی نظیر لغو امتیازات استعماری و .. در دوران قاجار داشتند، چگونه توسط ۲۵۰۰ قزاق تسخیر میشود و این اتفاق بر سرنوشت نیم قرن آینده یک ملت تاثیر میگذارد؟
📽 ویدئوی این نشست را مشاهده میکنید
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
✅ @saeedjalily
🔻اراده سیاسی امیرالمومنین(ع) بر چه بود؟!
سعید جلیلی:
🔹 تعبیر حضرت امیر علیه السلام این است که اگر کاری دارد از سمت ما صورت می گیرد، این رقابت برای قدرت نیست و برای ثروت اندوزی نیست، بلکه این فعالیتی که در چنین جامعه ای صورت می گیرد، برای چهار هدف اصلی است.
🔹حضرت در آنجا بیان می کنند: «خدایا تو میدانى که آنچه انجام دادیم نه برای رغبت به قدرت بود و نه برای زیادهخواهى از مال بی ارزش دنیا؛ بلکه برای آن بود که :
1️⃣نشانههاى دینت را به جایش بازگردانیم،
2️⃣ و برنامه اصلاح را در شهر هایت آشکار کنیم،
3️⃣ تا بندگان ستم کشیدهات ایمنی یابند
4️⃣ و حدود معطّل شدهات اقامه گردد.»
🔹اتفاقا وقتی برای دوره ای کوتاه ، حکومت در دست حضرت امیر(ع) قرار می گیرد، ایشان از مردم می خواهند که کنار نروند و بگویند حالا امیرالمومنین که از او خاطر جمع هستیم مسئول شده است و ما دیگر برویم بنشینیم؛ بلکه می فرمایند: «فلا تكفوا عن مقاله بحق او مشوره بعدل» حالا اگر حقی را می بینید باید بگویید یا در زمینه تحقق قسط و عدل اگر مشورتی می توانید بدهید.
.
🔹این نگاه مبنایی ماست. ما یک روز را هم نباید از دست بدهیم تا به آن نقطه مطلوب جامعه برسیم.
🔹اگر شما دولتی را ببینید که دارد خوب عمل می کند و کارهای خوبی می کند و عهده دار وظایف سنگینی است، باید او را حتی اگر رقیب شما بوده، تشویق، تایید، کمک و پشتیبانی کنید. همه را هم به کمک او بیاورید و تقویت کنید و بگویید من هم اگر بودم، بنا بود همین کارها را بکنم.
🔹همچنان که اگر در جایی دیدید که دارد خطا می رود، وظیفه دارید که بیان کنید. درست مثل وقتی که ببینید یک نفر با ماشین پنجر به راهی طولانی می رود. وظیفه دارید بگویید که بداند. شما هر مسیر خطایی را در حد فهم خود دیدید، در چارچوب قانون، اخلاق و شرع وظیفه دارید که متذکر شوید که این تصحیح، تقویت دولت است.
🔹قسم سوم هم این است که شما اگر دیدید که دولتی کار خوبی انجام می دهد ولی ناقص، مثلا به اولویتی توجه ندارد، در اینجا هم باید تذکر داد که به آن تکمیل گویند.
📌 بخشی از مصاحبه با هفته نامه مثلث در سال 97
🌺فرارسیدن میلاد مولی الموحدین، حضرت امام علی علیه السلام گرامیباد
✅ @saeedjalily
🚨عبرتهای ۱۲۹۹ برای ۱۳۹۹
🔹دکتر جلیلی طی یک جلسه سخنرانی به توضیح ابعاد تاریخی کودتای سوم اسفند پرداخت.
🔹کوشش جلیلی در این جلسه، پاسخ به این سوال است: کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ چه درسهای عبرتی برای انقلابیون در سال ۱۳۹۹ دارد؟!
🔹نقش دولت انگلیس و انفعال انقلابیون دوران مشروطه در هنگامه وقوع کودتا و تشکیل سلطنت استبدادی پهلوی بواسطه یک قزاق ناشناخته، مسئله ایست که بیش از نیم قرن کشور ما را تحت تاثیر خود قرار داد.
🖇شما میتوانید با مراجعه به لینک زیر، مشروح سخنان جلیلی در این جلسه را بخوانید↙️
https://drjalily.com/posts/1609
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
#سعید_جلیلی ✅ @saeedjalily
🔻کار ما شکستن تحریم نفتی است/ راه و چاره با رئیس هیئت مدیره اتحادیه صنایع پایین دست پتروشیمی
حسین دُر در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی دکتر سعید جلیلی:
🔹یکی از ابزارهایی که در تحریم نفتی به داد کشور رسید، پتروشیمیها بودند. مجتمعهای پتروشیمی معادل ۹۰۰ هزار بشکه خوراک مصرف میکنند و ارزآوری آنها جایگزین تحریم نفتی شد. هرچه به سمت تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز میرویم، تحریم کردن سختتر و تحریم گریزی آسانتر میشود.
🔹افتخار میکردیم که تحریم پتروشیمیها در برجام برداشته شد اما بعد از کارشکنی آمریکا، این تحریمها مجددا اعمال شد. دشمن بوازات این تحریم، بر روی مشتریهای ما نیز کار میکند؛ راه و چاره خنثی کردن تحریم، ادامه زنجیره ارزش به سمت صنایع پایین دست است.
🔹براساس گزارش موسسه مطالعات بازرگانی وزارت صمت، کشور های منطقه ما ۱۳۴ میلیارد دلار واردات محصولات پاییندست پتروشیمی دارد؛ سهم ما از این بازار ۳.۸ میلیارد دلار است؛ این درحالی است که پتروشیمیها در بهترین شرایط خود ۱۴ میلیارد دلار فروش داشتند. ارزش ۱۳۴ میلیارد دلار در برابر ۱۴ میلیارد دلار را در نظر بگیرید.
🔹ظرفیت کارخانههای ما در حوزه پلیمری به صورت واقعی حدود ۱۲ میلیون دلار است که در حال حاضر با یک سوم این ظرفیت در حال فعالیت هستیم.
🔹از لحاظ دانش فنی، هفتمین کشور در حوزه پلیمر هستیم و بازار منطقهای هم داریم؛ پس چرا باید این صنعت مهم و ارزشمند با یک سوم ظرفیت خود فعالیت کند؟ اگر این ظرفیت به ۱۰۰ درصد برسد، تحریم نفتی ادامه خواهد داشت؟
🔹در صنعت ما، براساس آمارهای رسمی اینگونه است که در حوزه پلیمری افزایش هر یک میلیون تن تولید معادل ۲۰۰ هزار شغل مستقیم است.اگر برای ایجاد یک شغل در صنعت پایین دست نیاز به یک میلیون دلار سرمایه گذاری داشته باشیم، این میزان ایجاد اشتغال در پایین دست نیاز به ۱۲ هزار دلار دارد.
🔹سیاستهای امروز صنعت نفت و گاز باید مقتضیات روز کشور را در نظر داشته باشد؛ کفه ترازوی حمایتی این سیاست ها به سمت بالادست است و این مطلوب نیست.
🔹آقای روحانی در مناظرات انتخاباتی سال ۹۲ اعلام کردند که بین صنایع بزرگ و کوچک، اولویت را به صنایع کوچک اختصاص خواهند داد. خوب است پس از ۸ سال گزارش بدهند که چه میزان سرمایهگذاری در این دو اولویت شده است؟
🔹وزارت خارجه گزارش بدهد چقدر بر روی تعامل با کشورهای منطقه وقت گذاشته است و چقدر با کشورهای اروپایی؟ افزایش بازار های صادراتی کشور در این منطقه لنگ تحرکات دیپلماسی مانده است.
#سعید_جلیلی
✅ @saeedjalily
🔻برخی می گفتند موضوع #سوریه جنگ مسلمان با مسلمان است
⚠️ کسانی بودند که در مسیر شهدای حرم و تبعیت از ولایت تردید داشتند و در موضوع حمایت از مقاومت و دفاع از حرم شبهات نخ نمای قدیمی را مطرح می کردند و می گفتند که این جنگ مسلمان با مسلمان است، اما پیاده نظام استکبار و فتنه انگیزی دشمن را نمی دیدند.
🔸 اما شهدای مدافع حرم دریافتند که صحنه، صحنه یاری امام(ع) است و نه تنها بر زبان بلکه در عمل و با همهی وجودشان فریاد سر دادند که :«کُلّنا عباسکِ یا زینب(س)»
📌 کرمانشاه - دومین سالگرد شهید مدافع حرم، حاج فریدون احمدی
◾️سالروز وفات ام المصائب(س)، قهرمان کربلا، حضرت زینب کبری سلام الله علیها تسلیت باد
#سعید_جلیلی
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨نگاه جناحی به فضای مجازی اشتباه است/توان کشور را معطوف به مسائلی نکنید که در آخر چیزی نصیب مردم نشود!
🔸 درآمد هند و پاکستان از فناوری اطلاعات، به ترتیب ۸ و ۸۰ میلیارد دلار اما درآمد ایران ۱۰۰ میلیون دلار است؛ یعنی تقریبا هیچ!
🔸فیلترینگ یا اشتغالزایی؛ مسأله اصلی در مدیریت فضای مجازی چیست؟!
#سعید_جلیلی
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
#سعید_جلیلی ✅ @saeedjalily
🔻اقتصاد دیجیتال؛ آنچه کمتر درباره آن میشنویم/هزینه اینترنت داخلی تا یک دهم هم میتواند کاهش یابد
دکتر سید حامد خسروانی، دبیر کارگروه فضای مجازی دولت سایه در گفتگو با حیات طیبه:
🔹فضای مجازی موضوع جدیدی است و دولتها در این زمینه تجربه زیادی نداشتند، اما متأسفانه همواره کمکاری صورت گرفته است.
🔹چهار لایه اصلی در موضوع فضای مجازی مورد بحث است؛
1️⃣در کف، لایه #زیرساخت،
2️⃣سپس لایه #خدمات و سرویسها،
3️⃣بعد از آن لایه #محتوا
4️⃣ و در نهایت #کاربر قرار میگیرند.
🔹مهمترین موضوع لایه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات است و در لایه خدمات، دولت هوشمند رابه عنوان مولد اقتصاد دیجیتال که بتواند سرویسهای متعدد را ارائه کند، در نظر میگیریم.
🔹در کشور تمامی خدمات را نداریم و آنها باید از بستر اینترنت بینالملل و مذاکرات دولت با طرفی که آن سرویسها را ارائه میدهد تأمین شوند اما خدماتی را که داخل کشور ارائه میشوند را برای کاهش هزینههای مردم بایستی در بستر شبکه ملی اطلاعات قرار دهیم.
🔹خروج ارز در پهنای باند بحثی جدی است. اگر آن را در بازه پنج ساله در نظر بگیریم میتواند بالغ بر چندین میلیارد دلار صرفه اقتصادی برای کشور داشته باشد.
🔹باید هزینهزا بودن این خدمات را کاهش دهیم و این امر با ایجاد بستر شبکه ملی اطلاعات انجام میشود. در حال حاضر قیمت استفاده از ترافیک داخلی نصف قیمت ترافیک بینالملل است اما با محاسباتی که انجام میدهند این عدد میتواند به یکپنجم یا حتی یکدهم هم تغییر کند.
🔹مشکل انتخاب بین پیامرسانهای متعدد یک راهحل واضح دارد: تجمیع و ادغام پیامرسانهای داخلی؛ اغلب کشورهای دنیا نظیر کره جنوبی و چین که با پیامرسان داخلیشان کار میکنند یک پیامرسان را مرجع قرار دادهاند و همه با آن کار میکنند.
🔹در دهههای آینده اقتصاد دیجیتال هم مساوی میشود با اقتصاد و فضای دیجیتال کلمه مجزا را نخواهد داشت و یکی از اجزای اقتصاد خواهد بود.
🔹علاوه بر ۶۰ هزار فارغ التحصیل سالانه در رشتههای برق و کامپیوتر، بالغ بر یک میلیون نفر در این حوزه فعالند. ما ظرفیت بسیار بزرگ اشتغالآفرینی در این حوزه داریم و میتوانیم از این ظرفیت در هر یک از سطوح اقتصاد دیجیتال استفاده کنیم.
#سعید_جلیلی
✅ @saeedjalily