🔻ماموریت ملی ایجاد اشتغال راهبرد ماست/ تعیین ماموریتهای ایجاد اشتغال به همهی دستگاههای دولتی با تعیین بازه زمانی
دکتر جلیلی در دور دوم گفتگو ویژه خبری(سوال اول با موضوع اشتغال):
🔹دیشب در شهرری سخنرانی داشتم؛ از حرم حضرت عبدالعظیم(ع) تا محل سخنرانی از میان بازار عبور کردم؛ چندین نفر در همین فاصله کوتاه مراجعه کردند و درخواست آنها اشتغال بود.
🔹اشتغال هم رفع بیکاری است و فعال شدن فرصتهای کشور؛ بنابراین باید نگاه ملی و فرابخشی در این زمینه وجود داشته باشد.
🔹بر همین مبنا، راهبرد ایجاد اشتغال ما این است که رئیس جمهور برای هر دستگاه اجرایی ماموریتهای مشخص برای ایجاد اشتغال تعریف کند
🔹اگر برای استاندار ماموریت ایجاد اشتغال تعریف نکنیم، دوره او تمام میشود و معلوم نیست چه میزان اشتغال بوجود بیاید اما اگر به او ماموریت بدهید که سال به سال چه میزان اشتغال باید ایجاد شود و او موظف باشد، استاندارد طبق سازوکاری که دولت برای او تهیه کرده است به دنبال کار میرود.
🔹موازات استانداران،وزرا نیز همین ماموریت را باید دنبال کنند؛ آنگاه در پایان هر دوره مشخص، وزرا نیز میبایست پاسخگوی عملکرد خود باشند. اگر پیشرفت زمانی صورت نگرفته باشد رئیس جمهور باید مدیر خود را بازخواست کند.
🔹یکی از اشکالات ما این است که بخشها پشت ضعفهای یکدیگر قایم بشوند؛ اگر بهانهای وجود داشته باشد، اگر اختلاف نظر میان وزرا به وجود بیاید و در مسیر رسیدن به نتیجه ماموریت ملی خود خلل داشته باشند، اینجا نقش رئیس جمهور مشخص میشود. هنر رئیس جمهور ایجاد همین هماهنگی است.
🔹سال نود و دو که مسئول اجرایی در کشور بودم نیز اعلام کردم که عمده مشکلات ما به تحریم ربطی ندارد.
🔹برآورد ما این است که در سال اول، 764 هزار شغل، در پایان 1401 دو میلیون 535 هزار ، در پایان 1402، 4میلیون 43 هزار، در پایان 1403، 4 میلیون 136 هزار و در پایان 1404 به 4 میلیون 349 هزار شغل جدید برسیم.
🔹این آمار به صورت تفکیکی در هر بخش بدست آمده است؛ در بخش معدن، کشاورزی، شیلات، گردشگری و .. و در همهی این بخشها موانع و فرصتها برآورد شده است و برمبنای مطالعات دقیق و واقعی این آمار
🔹بخشی از این برنامهها اصلا نیازی به منابع جدید ندارد؛ در بسیاری از زمینهها مردم میگویند فقط کافی است که دولت مانع کار ما نشود.
🔹در زمینههای مختلف، این موانع که دولت ایجاد میکند شناسایی شده است و همین رفع مانع از سوی دولت، زمینه بسیاری از اشتغالها را به وجود میآید.
🔹انحصار مجوزات شغلی باید شکسته شود؛ مجوز بسیاری از دفاتر مثل پیشخوان دولت، داروخانهها، دفاتر بورس و .. خریده و فروش میشود و اینها باید لغو شوند.
🔹من دهها شهرک صنعتی را رفتم؛ مهمترین مشکل آنها نقدینگی است و این درحالی است که روزانه دو هزار میلیارد دلار در کشور خلق پول صورت میگیرد.
🔹هیئت امنای دانشگاهها زینت المجالس نیستند؛ اگر برای دانشگاههای دولتی ماموریت ایجاد اشتغال تعریف شود، این اعضا میبایست به دنبال ایجاد شغل باشند.
✅ @saeedjalily
🔻بسیاری از مشکلات ناشی از دخالت بیجا و اشتباه دولت است؛ این موانع را برطرف میکنیم
دکتر جلیلی در دور دوم گفتگو ویژه خبری(سوال دوم با موضوع روستا):
🔹روستانشینان 27 درصد جمعیت کشور هستند و بسیاری از کسانیکه حاشیهنشین شهری شدهاند، مهاجران از روستا بودند. چهل و نه دستگاه درباره روستا مسئولیت دارند که باید ماموریتهای آنها مشخص باشد.
🔹چه میزان از تسهیلات بانکی به روستاها تعلق میگیرد؟ چه میزان از اشتغالها به روستاییان میرسد؟
🔹کمترین تسهیلات به روستاییان میرسد. سند منازل روستایی، اراضی کشاورزی برای وثیقه از سوی بانک پذیرش نمیشود و این خطاست؛ حتی سرمایه روستاییان نظیر دام نیز باید به عنوان وثیقه پذیرش شود.
🔹ورزش روستایی، ده میلیارد تومان بودجه دارد؛ آیا این تبعیض میان روستا و شهر منجر به افزایش مهاجرت نخواهد شد؟
🔹در خصوص روستا، یک مدل موفق را پیگیری کردیم و آن این بود که هر روستا سند پیشرفت خود را توسط جوانان روستا تهیه کند؛ این الگو با مجموعهای به نام «باشگاه کشاورزان جوان» پیاده شد.
🔹وقتی سند پیشرفت روستا مشخص باشد، مطالبهگری روستاییان از دولت نیز محقق خواهد شد.
🔹به «چالاب و چنگوله» در ایلام رفتم؛ گلایه جوانها این بود که شبانه و از ترس دولت به صورت پنهانی کشاورزی میکنیم؛ زیرا سازمان مراتع مانع از کشاورزی ما میشود.
🔹به روستای «شیخ صله» که روستای مرزی در کرمانشاه بود رفتیم؛ ده ها جوان بودند که آنجا منتظر میماندند تا باری را جابجا کنند؛ اگر به این جوانها آموزش لازم داده میشد، همانها میتوانستند صادرکننده باشند نه کولبر.
✅ @saeedjalily
🔻جهش کشور به معنای نادیده گرفتن فشار بر روی مردم نیست
دکتر جلیلی در دور دوم گفتگو ویژه خبری(سوال سوم با موضوع معیشت):
🔹اگر ما شعار جهش میدهیم این به معنای نادیده گرفتن فشار بر روی مردم نیست. در حوزه انرژی، تامین سبد غذایی و افزایش نشاط جامعه طرحهای معیشتی آماده کردهایم.
🔹متوسط مصرف دهکهای جامعه از دریافت اقلام غذایی کاهش یافته است؛ به گونهای که میزان مصرف گوشت قرمز در دهک آخر به روزانه 5 گرم رسیده است.
🔹دولت موظف است که میزان انرژی مورد نیاز برای سلامت شهروندان را فراهم کند.
🔹پنجاه و پنج میلیارد دلار ارز دولتی در سه سال گذشته برای تامین کالاهای اساسی به تخصیص داده شده است اما به دست مردم نرسیده است.
🔹در طرح سبد غذایی این یارانه به صورت مشخص برای دهکهای مختلف(به جز دهک اول)، با اعطای سیزده قلم غذایی از طریق شبکه مویرگی فروشندگان خود و بر مبنای کارت بانکی متصل به حساب یارانه، توزیع خواهد شد.
🔹طرح اجرایی نحوه دریافت اقلام نیز به منظور تامین کرامت مردم نیز آماده شده است.
🔹امروز دهک دهم 15 درصد از یارانه انرژی استفاده میکند و دهک اول تنها 5 درصد؛ برخورداران سه برابر دهک آخر سهم انرژی دریافت میکنند و ما در طرح وان همهی این سهمها را به ازای هر ایرانی به صورت مساوی تقسیم خواهیم کرد و مدیریت آن را نیز به خود مردم واگذار خواهیم کرد.
🔹در کنار این طرحهای معیشتی، طرح سفر به منظور رفاه و نشاط خانواده و تقویت بنیان خانواده اجرا خواهد شد. امکانات دولتی نیمی از کل امکانات رفاهی کشور را تشکیل میدهد و به طور متوسط در سال، دو سوم از این امکانات بلااستفاده است.
🔹این امکانات برای جامعه هدف زوجهای جوان و کسانیکه امکان سفر ندارند، به صورت مشخص شده فراهم میشود.
✅ @saeedjalily
🚨جلیلی در جمع بندی: من از کارشناسی در یک اداره شروع کردم و مراحل رئیس اداره، مدیرکلی، معاونت وزیر را طی کردم و سیستم اداری را میشناسم؛ پس از این دوره نیز، شش سال در دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی با موضوعات مختلف درگیر بودیم و در سطح وزیران، معاونین رئیس جمهور و شورایعالی امنیت ملی مباحث مختلف را دیدهایم.اگر میگویم که این طرحها قابل اجراست، هم بر مبنای شناخت از فرصتهای کشور است و هم در مرحله اجرا، بر مبنای شناخت نظام اداری-اجرایی کشور است.
✅ @saeedjalily
🔹گروه حامیان دکتر سعید جلیلی🔻
🔸اولین ستاد مجازی دکتر سعید جلیلی در پیامرسان های داخلی...
🔹مرجعی برای تبادل نظر، همافزایی و هماهنگی همفکران مجازی سعید جلیلی و همچنین ارائه آخرین اخبار و تحلیل ها از وضعیت انتخابات ۱۴۰۰
🔻ما را به دوستانتان معرفی کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/464453731Cf42c5bc2f8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥من سه فرزندم بیکارند؛ چه کار میخواهید بکنید؟
🔹کشور ما فرصتهای بسیار خوبی دارد؛ ایجاد شغل در حقیقت نه تنها رفع بیکاری است، بلکه پیشرفت کشور است.
🔹برای پیشرفت در تک تک عرصهها، شما باید به دنبال مردم برای ایجاد شغل بروید
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تضمین شغلی و رضایت شغلی حق مردم در قانون اساسی است
🔹دهها هزار میلیارد تومان در دولت هزینه پژوهش میشود؛ این پژوهشها باید برونسپاری شود و فارغالتجصیلان رشتههای علوم انسانی و علوم پایه طی مناقصات این تحقیقات را اخذ کنند.
✅ @saeedjalily
🔰وقتی قرآن کریم از کمال و تعالی سخن میگوید، میان خانمها و آقایان تفاوتی قائل نیست بلکه مبنا را عمل صالح قرار میدهد
دکتر جلیلی در جمع دختران رای اولی و بانوان تهرانی(بخش دوم):
🔹اگر صحبت از جهاد بزرگ برای جهش ایران میشود، این جهش، عمل میخواهد؛ هم عمل زن هم مرد.
🔹قرآن وقتی میخواهد از یک فرد مومن مثال بزند یک خانم مؤمن را مثال میزند. مثالش از یک فرد با ایمان یک خانم است.
🔹قرآن به صراحت بیان میدارد که خانمها میآمدند با پیامبر(ص) بیعت میکردند یعنی مشارکت زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی از نگاه دین، اینگونه است.
🔹بعد غربیهایی که رای زنان را در صد سال اخیر به رسمیت شمردهاند میشوند مدعی حقوق زن و ما میشویم متهم!
🔹کتابهای خاطراتی مثل دختر شینا و گلستان یازدهم را بخوانید تا ببینید خانمها در انقلاب و دفاع مقدس چه نقشی داشتند.
🔹اصلا حجاب یعنی چه؟ حجاب یعنی لباس اجتماعی بانوان؛ یعنی ضرورت حضور زن در جامعه.
🔹اگر حضور زن در جامعه ضرورت نداشته باشد که حجاب معنی نداشت. صحبت از یک لباس اجتماعی است، با همه حکمتهایی که رب العالمین تدبیر کرده است برای انسان.
🔹 این حضور اجتماعی باید در محیطی امن و آرام باشد تا به این ظرفیت بزرگی که میتواند جامعه را اصلاح کند کسانی با نگاه سوء و ابزاری نگاه نکند.
🔹 پروین اعتصامی نمونهای است که نشان میدهد وقتی یک زن، به درستی فضا را درک کند و هنر خود را بهکار بگیرد، میتواند آثار ماندگاری را برای تاریخ خلق کند.
✅ @saeedjalily
🔰هر برنامهریزی بدون در نظر گرفتن نقش زنان در آن برنامه، ناقص و ضعیف خواهد بود/کسانی که درباره خانمها شعار میدهند بگویند در این هشت سال برای آنان چکار کردند؟
دکتر جلیلی در جمع دختران رای اولی و بانوان تهرانی(بخش اول):
🔹یکی از ظلمهایی که به زنان میشود این است که به جای آنکه نگاه هویتی وجود داشته باشد، نگاه جنسیتی مطرح میشود.
🔹کسانی که درباره خانمها شعار میدهند بگویند در این هشت سال برای آنان چکار کردند؟ سندهایی که خودتان برای زنان نوشتید چه شد؟
🔹زنها حقوق مختلفی دارند که یکی از آنها معیشتی است. اگر خانمی به دلایل مختلف علاوه بر نقش خود، بار سنگین اداره خانواده هم بر دوشش قرار گرفته باید مورد حمایت مضاعف دولت قرار بگیرد.
🔹شرایط کرونایی، فشار زیادی را به زنان تحمیل کرده است.در این شرایط بانوان ما در خط مقدم هستند؛ شهید میدهیم و میبینید که چه تعداشان از خانمها هستند. اینها باید مورد حمایت ویژه قرار بگیرند.
🔹این روزها همه میگوییم نقش خانمها مهم است. خب در عرصه فضای مجازی که خانمها هیچ محدودیتی هم ندارند، چرا فقط 13 و نیم درصد کار مفید و نقش موثر مربوط به خانمهاست؟ این باید پنجاه درصد باشد.
🔹در کره و ژاپن با محوریت نقش اجتماعی زنان سریال میسازند بعد ما نقشهای بزرگ زنانمان را بازنمایی نمیکنیم.
🔹هر برنامهریزی بدون در نظر گرفتن نقش زنان در آن برنامه، ناقص و ضعیف خواهد بود.
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥از هیچکس نمیترسم و حرفم را میزنم!
🔹ماجرای یک عکس از حضور سعید جلیلی در روستای عشق آباد شهرری؛ بیست خرداد
✅ @saeedjalily
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نه الان؛ سال نود و دو هم گفتم که تحریم نقش چندانی به فعال سازی فرصتهای شغلی ندارد
🔹مطابق برنامه ما، چهار میلیون و 349 هزار شغل جدید تا پایان سال 1404 ایجاد خواهد شد
🔹این فرصت های شغلی در زمینه های مختلفی نظیر معدن، شیلات، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و .. برآورد شده است.
🔹بررسی کارشناسی با حضورهای میدانی، ما را به این این برنامه رسانده است
✅ @saeedjalily