دکتر سعید جلیلی
🔻نشست اقتصادی دولت سایه با نمایندگان مجلس 💡طرح عملی کارشناسان اقتصادی برای رشد حدود ۲درصدی اقتصاد ک
🔻طرح پیشنهادی کارشناسان دولت سایه به نمایندگان مجلس برای تکمیل پروژههای نیمهتمام عمرانی چیست؟
🔹با توجه به اینکه حجم پروژه های تکمیل نشده در کشور بالغ بر ۱۰۰میلیارد دلار و با میانگین پیشرفت ۵۰درصد میباشد، در این طرح پروژه هایی که بیش از ۷۰درصد پیشرفت دارند در اولویت تکمیل و بهره برداری قرار گرفته است.
🔹بنا بر مطالعه انجام شده حجم این دست پروژه ها بالغ بر ۱۰میلیارد دلار است که ضمن تکمیل آنها طی مدت پیش بینی شده یکساله، با شروع بهرهبرداری شاهد رشد ۲ درصدی اقتصادی در کشور خواهیم بود.
🔹در ادامه این جلسه، گروه کارشناسی تهیه کننده این طرح با ارائه راهکار و توضیح نحوه تامین مالی برای تامین هزینههای پیشبینی شده، هدف از پیشنهاد این طرح کارشناسی را، تورم زدایی و رهایی از رکود اعلام کرد. از جمله محورهای این راهکار به شرح زیر است:
1️⃣ضمن مطالعه پروژه های عمرانی مشمول طرح(بیش از ۷۰ درصد پیشرفت)برای اجرایی کردن این پروژه ها زمان پیش بینی شده حداکثر یک سال است.
2️⃣دولت تنها میبایست با تخصیص بودجه سالیانه خود در بخش عمرانی که ذیل با لایحه سالیانه بودجه آن را مشخص میکند، این بودجه را در اختیار بانک کارگزار قرار دهد.
3️⃣بانک کارگزار متعهد است تا ضمن ترکیب منابع مالی دولت با منابع خود، تسهیلات با نرخ ترجیحی را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهند. ترکیب این منابع به صورت مساوی صورت میگیرد. یعنی به هرمیزان که دولت از بودجه عمرانی خود در بانک کارگزار سرمایه گذاری کند، بانک نیز به همان میزان از منابع خود تخصیص داده و در واقع بودجه عمرانی دولت برای تکمیل پروژه ها دو برابر میگردد.
4️⃣گفتنی است طبق تحقیقات صورت گرفته، هم اکنون چندین بانک کشور آماده همکاری با دولت طبق این شرایط هستند.
5️⃣با انجام مراحل قبلی، دولت در مقام قاعده گذار و خریدار خدمات پروژه قرار گرفته و منابع آن نقش اهرمی پیدا میکند.
6️⃣بخش دیگری از بودجه مورد نیاز میبایست از طریق صندوق توسعه ملی تخصیص داده شود؛ صندوق توسعه نیز با شرایط فوق الذکر نزد بانک کارگزار سپرده گذاری کرده و بانک نیز میبایست ضمن ارائه تسهیلات به میزان دو برابر این سپرده،خرید حداقل خدمات پروژهها را تضمین نمایند.
🔹در نهایت، بخش خصوصی با ارائه پیشنهاد مالی خود جهت تکمیل پروژه ها، پس از تایید بانک کارگزار، میتواند تسهیلات فوق را با قید شروط اخذ وام، دریافت نماید.
✅ @saeedjalily
🚨چه کسی میتواند همهی قیمتها را به یک ده هزارم قبلی برساند؟!
🔹نشست نقد لایحه پیشنهادی دولت برای حذف چهار صفر از پول ملی با ارائه دکتر ابراهیم شیبانی و با حضور 12 تن از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در دفتر دکتر سعید جلیلی برگزار شد.
🔹دکتر ابراهیم شیبانی، اقتصاددان، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، رئیس کل پیشین بانک مرکزی در دولت هشتم و نهم، و همچنین سفیر سابق ایران در اتریش است.
🔹وی هم اکنون ریاست کمیسیون اقتصادی شورای راهبردی سیاست خارجی کشورمان را بعهده دارد.
🔗گزارش خبری: http://ytre.ir/v7U
📸گزارش تصویری: http://ytre.ir/v7R
✅ @saeedjalily
🔻اهم نکات دکتر ابراهیم شیبانی پیرامون نقد «لایحه حذف چهار صفر از پول ملی»
شیبانی:
🔹ریاست محترم بانک مرکزی اعلام کردند که این لایحه نه در رشد اقتصاد ما اثر میگذارد و نه تاثیری در بهبود نرخ تورم خواهد داشت و تنها باعث تسهیل مبادلات خواهد شد اما ما معتقدیم که دردسر ساز نیز خواهد بود. اظهار نظر ایشان خود گویای مطلب است که فایده این طرح کم و زیان آن زیاد است.
🔹برخی کشور هایی که به حذف صفر از پول ملی خود روی آوردند، بخاطر تورم های بوجود آمده بعدی، مجبور به تکرار چندین باره این اقدام شدند. 29 کشور از 47 کشور مذکور نظیر برزیل(7 بار)، آرژانتین(6 بار)، چین(3بار)،کره جنوبی(2 بار)، یوگسلاوی(6بار) و ... مجبور به حذف مجدد صفرها شدند.
🔹سابقه حذف صفر در ترکیه که میانگین تورم سه دهه اخیر آن 54درصد بوده، به مانند آن بوده است که واحد پول ملی در ایران از ریال به تومان تغییر کند و در واقع تاثیری در مبادلات نیز نداشته است؛ اما وضعیت ما متفاوت است.
🔹امکان ایجاد تورم بیشتر پس از حذف صفرها وجود دارد. چه تضمینی وجود دارد که قیمت چند صد کالای مورد استفاده خانوادهها و چند هزار کالای مورد استفاده در بخش اقتصادی به همین میزان کاهش یابد؟ چه کسی یا نهادی قدرت نظارت دارد که همه قیمت ها به یک ده هزارم قبل برساند؟
🔹پس از اعمال تغییر،اگر قیمت کالایی 1 تومان است و بخواهند افزایش قیمتی به میزان 2 ریال روی آن کالا اعمال کنند، به لحاظ ذهنی این کار راحت تر خواهد بود؛ در صورتی که این 2 ریال معادل 2 هزار تومان فعلی است و باعث فشار بر اقشار ضعیف جامعه خواهد شد و نهایتا منجر به رشد تورم بالاتر میشود.
✅ @saeedjalily
6.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🚨 چرا حذف چهار صفر از پول ملی دردسر آفرین است؟
🔸هشدارهای رئیس کل اسبق بانک مرکزی در نشست دولت سایه با نمایندگان مجلس
🔸دکتر شیبانی: چه کسی تضمین میکند پس از حذف چهار صفر، همه کالاها به یک ده هزارم قیمت قبلی برگردد؟
✅ @saeedjalily
🔻دلواپسی یک لازمه است
دکتر جلیلی در دانشگاه علم و صنعت:
🔹عرصه سیاست خارجی یک عرصه چند وجهی و پیچیده است که به یک رصد هوشمندانه نیاز دارد؛ مرتبا باید با دلواپسی رصد کرد.
🔹برخی دلواپسی را به سخره میگیرند؛ مگر میشود دلواپس نبود؟
🔹 در دنیایی که مملو از تعاملات و تقابلات بین سیاستهای خارجی مختلف است که هر کدام از آنها میتواند برای شما تولید فرصت یا تهدید بکند،میگویند یک عده بیخود دلواپس هستند؛ اصلا کار در این حوزه مستلزم دلواپسی است.
🔹 این که یک فردی را در دیدهبانی قرار گیرد و بعد گفته شود او بیخود دغدغه دارد که این طرف و آن طرف را نگاه میکند و دلواپس است، حرف ناصحیحی است؛ او کارش همین است.
✅ @saeedjalily
7.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥موشن| الفبای سیاست خارجی
🔸از اختلافات و اشتراکات خارجی تا تهدید ها و فرصت های عرصه بین الملل
🔸چرا دوگانه رییس جمهور منطقی نبود؟!
✅ @saeedjalily
🔻در پی رهنمود امروز مقام معظم رهبری انجام شد؛
🔹نشست همفکری و همافزایی کارگروههای اقتصادی دولت سایه با جمعی از نمایندگان مجلس جهت کاهش مشکلات طرح مصوب سران قوا
🔺مشروح خبر این نشست متعاقبا منتشر خواهد شد.
✅ @saeedjalily
🔻نشست همفکری و همافزایی جهت کاهش مشکلات طرح مصوب سران سه قوه پیرامون مسئله سهیمه بندی و افزایش قیمت بنزین، با حضور جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان اقتصادی دولت سایه در دفتر نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی برگزار شد.
🔗مشروح خبر:https://b2n.ir/272801
📸 تصاویر:https://b2n.ir/154776
✅ @saeedjalily
🔻اهم مطالب مطرح شده در نشست با جمعی از نمایندگان مجلس پیرامون طرح مصوب سران قوا درباره بنزین(۱)
دکتر جلیلی:
🔹رهبرانقلاب در بیانات اخیر خود فرمودند که میبایست با همکفری و همافزایی و ارائه مجموعه نقاط اصلاحی، مشکلات مصوبه سران قوا را کاهش داد. ایشان همچنین در بخشی دیگر از سخنانشان فرمودند: «برخی از مردم نگران گرانی اند و برخی دیگر فکر میکنند این طرح به ضررشان است»؛ طبیعتا در همین چهارچوب میتوان راهکارهایی برای کنترل تورم مطرح کرد.
🔹همه کارشناسان اذعان دارند که پس از شروع دور جدید فشارهای اقتصادی از سوی دشمن، فشاری جدی نیز به مردم وارد شده است اما ملت ما علیرغم همه این فشارها که در سال 97 به اوج خود رسید، آنها را تحمل کرده و با بصیرت و نجابتی که از خود نشان دادند، مسئولان کشور را به خوبی یاری دادند.
🔹قدردانی از این رفتار مردم آنست که با عمل به وظائف خود هرچه میتوانیم با کاهش فشار های اقتصادی به آنها کمک کنیم.
🔹یکی از راهحل های اقتصادی که برای کاهش فشار وارده به مردم از سوی دولت سایه در حال پیگیری بود، طرحی موسوم به «طرح وان» بود؛ ( وان= اختصار از «واحد انرژی») که بر مبنای سرانه هر فرد است.این طرح که ابعاد مختلف موضوع از جمله شیوه اجرایی در آن پیشبینی شده بود، چند ماه پیش برای سران سه قوه ارسال شد که مصوبه سران قوا با آن متفاوت است اما اکنون موضوع ما مصوبه فعلی است که همه باید کمک کنند مشکلات آن به حداقل برسد.
🔹 در زمانیکه اقتدار ما در منطقه مورد اذعان همگان است، تلاش دشمن به دنبال نشان دادن ایران به عنوان ضلع دیگر اغتشاشات در کنار لبنان و عراق است. امنیت ملی برای هر کشوری بستر اصلی برای پیشرفت و رفاه است؛ نباید اجازه داد که امنیت کشور دچار مشکل شود.
🔹در دو سال اخیر برخی از مردم تا مرز خرید جهزیه یا خرید خانه و خودرو پیش رفتند اما بخاطر گرانی بوجود آمده، موفق نشدند؛ دوستان ما در کارگروه اقتصادی طرحی را تهیه کردند تا حداقل، کسانیکه تا این مرز پیش آمدهاند، کمک شوند.
🔹 امروز همه برای مهار تورم باید کمک کنند و باید تلاش کرد تا با ارائه پیشنهادهای مشخص و قابل اجرا از فشار بر مردم کاسته شود.
✅ @saeedjalily
🔻اهم مطالب مطرح شده در نشست با جمعی از نمایندگان مجلس پیرامون طرح مصوب سران قوا درباره بنزین(۲)
🔸پیش از سخنان دکتر جلیلی، کارشناسان اقتصادی دولت سایه بخشی از راهکارهای خود را جهت کاهش مشکلات مصوبه اخیر سران قوا ارائه دادند. همچنین نمایندگان محترم مجلس نیز به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.
🔹آقای پورابراهیمی با فصل الخطاب خواندن امر رهبری، رویکرد کارشناسی مجلس را یکی از عوامل کاهش دهنده مشکلات طرح مصوب سران قوه خواند و اعلام کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس مدل کارشناسی خود را برای رئیس جمهور و رئیس مجلس ارائه کرده بود که با مصوبه اخیر تفاوت داشت.
🔹آقای حبیب الله دهمرده، نماینده زابل با اشاره به مسئولیت قبلی خود در جایگاه استاندار، خاطرنشان کرد: در زمانیکه بنده استاندار سیستان و بلوچستان بودم، پیش از اجرای مرحله اول طرح هدفمندی در دولت قبل، یارانه ها واریز شد و افکار عمومی توجیه شده بود اما متاسفانه زمان و شیوه طرح مصوب اخیر ایراد داشت که میبایست این اشکالات را به حداقل رساند.
🔹حجت الاسلام پژمانفر نیز از اراده مجلس جهت آماده ساختن افکار عمومی پیش از اجرای این مصوبه خبر داد و از عدم تحقق آن، گلایه کرد.
🔹حجت الاسلام ناصری نژاد با اشاره به وضعیت کشورهای منطقه، دقت کافی در اقدامات بعدی مسئولین را یک لازمه مهم اجرایی عنوان کرد.
🔹آقای سید راضی نوری در این نشست گفت: دولت امروز باید مشخص کند که برنامه عملی اش برای کنترل تورم آتی پس از افزایش قیمت سوخت چطور خواهد بود.
🔹آقای احمد علیرضابیگی نیز توجه ویژه به مناطق سیل زده و مناطقی که احتمال سیل گرفتگی در آنها بالاست را به عنوان نکتهای که نباید در حاشیه قرار بگیرد، مطرح کرد.
🔹آقای محمود شکری، اثر روانی این موضوع را ترس از افزایش تورم و قیمت کالاها دانست. وی همچنین گفت: سران سه قوه میبایست مصوبهی دیگری را درخصوص نحوه کنترل تورم ارائه کنند.
✅ @saeedjalily