🔅طعم شیرین خدمت
💠اگر هر یک از کمیسیونهای مجلس در سال فقط یک اولویت مهم و اثرگذار را به شکل مطلوب به فرجام لازم برساند و مردم طعم شیرین تحقق آن را احساس کنند، در یک سال ۱۵ اقدام و در چهار سال ۶۰ اقدام بزرگ و اساسی و دارای تاثیر مهم و مثبت در روند کشور و زندگی مردم صورت خواهد گرفت و کارنامهای درخشان برای مجلس رقم خواهد خورد.
✉️بخشی از نامه دکتر جلیلی به دکتر محمدباقر قالیباف، ریاست مجلس یازدهم | ۱۲ خرداد ۹۹
✅ @saeedjalily
✅ تایید، تصحیح، تکمیل
◽️هرکس که دل در گرو انقلاب و کشور دارد، باید در حد وسع خود، سایه به سایه تحولات را دنبال و بر آن تاثیر مثبت بگذارد. اگر رویکرد و رفتار درستی از سوی دولت و سایر دستگاهها جریان دارد، آن را پشتیبانی نمود و یاری رساند تا با شتابی شایستهی انقلاب به فرجام برسد و اگر نقصی وجود دارد، برای تکمیل آن همت کرد و اگر خدایناکرده خطایی وجود دارد، برای تصحیحش تلاش نمود.
◽️«دولت سایه» به این معنا، یک حرکت عمومی و یک گفتمان ملی برای «تایید، تکمیل و تصحیح» روند امور است که آحاد ملت در حد وسع خود در آن نقش دارند.
◽️مجلس شورای اسلامی، به عنوان خانهی ملت، با توجه به جایگاه شایستهای که دارد، میتواند مظهر و نماد عملی چنین گفتمانی باشد. اقدام درست و بههنگام نمایندگان در پشتیبانی موثر و بهموقع از کارهای خوب دولت و دستگاهها، به اندازهی کمک به موقع در رفع خطاها و نقائص مهم ضرورت دارد.
✉️بخشی از نامه دکتر جلیلی به دکتر محمدباقر قالیباف، ریاست مجلس یازدهم | ۱۲ خرداد ۹۹
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💡🎥 امام(ره) چگونه امام(ره) شد؟
🔸 اولین جمله امام خمینی(ره) خطاب به بنی صدر چه بود؟!
🔸توصیه سعید جلیلی درباره چگونگی استفاده از چکیدهء تجربیات امام راحل(ره)
✅ @saeedjalily
❗️ اردیبهشت1398 سعید جلیلی در نشست صمیمی با دانشجویان گفت: «نسل جوان و انقلابی که امروز میخواهد در گام دوم انقلاب تاثیرگذار باشد هم باید ۲۱ جلد صحیفه نور امام(ره) را مطالعه کند که چگونگی شکل گیری و پیشرفت انقلاب و نظام اسلامی را دریابد و هم تاملی داشته باشد در ۶۰ سال حیات علمی و عرفانی ایشان و تالیف کتب مختلف قبل از شروع نهضت.»
🔸 بر این اساس «حیات طیبه» مروری دارد بر کتابهایی از امام خمینی که جلیلی به مناسبتهای مختلف به آنها اشاره و خواندن آن را توصیه کرده است.
📘 جدال دو اسلام
««جدال دو اسلام»ِ مرحوم نامداری را همیشه همراه خود داشته باشید»
🔹 «جدال دو اسلام» حاوی گزیدهای از مهمترین پیامها و سخنرانیهای امام خمینی (ره) در یک سال پایانی عمر پرثمر ایشان است که روح الله نامداری آن را گردآوری کرده است. «جدال دو اسلام» سخنان یک سال آخر عمر شریف مردی است که آرزویی هزارساله را محقق کرده که عصارۀ تجربیات 90 سالۀ او که ده سال آن نیز به رهبری یک نظام گذشته، در این کتاب متجلی شده.
📗 آداب الصلاة
🔸 اگر شهید دیالمه زمانی گفت «فریادهای امام خمینی انعکاس نالههای شبانه امام است» شاید بتوان گفت سیرۀ سیاسی امام نیز انعکاس «آداب الصلوة» و صیرورت عرفانی و حیات علمی امام است.
🔸سعید جلیلی درباره این کتاب گفت:
«کتاب "آداب الصلاة" به ما نشان میدهد که «قیام» ایشان حاصل یک عمر مجاهده و تربیت نفس در رعایت آداب «قیام نماز» است. هم چنانکه مبارزه موفق با استکبار نتیجه درک حکمت «تکبیره الاحرام» نماز است.
📙 جنود عقل و جهل
🔸 جنود عقل و جهل کتابی است اخلاقی به قلم مبارک امام خمینی (ره) که در آن به شرح حدیث معروف امام صادق (ع) «جنود عقل و جهل» میپردازند.
🔸 «جنود عقل و جهل» نه تنها مزکی نفوس که معلم حکمت نیز هست. فهم مناسبات هستی در شؤون مختلف آن حتی شؤون سیاسی و یافتن راه هدایت در گرو شناخت جنود عقل و جهل است، همانطور که امام صادق علیه السلام فرمودند: «جنود عقل و اهل آن و جنود جهل و اهل آن را بشناسید، هدایت میشوید.»
📕 شرح چهل حدیث
🔹 «شرح چهل حدیث» کتاب نورانی دیگری از امام خمینی رحمة الله علیه است که در آن به سیاق علمای شیعه و به پیروی از رسول خدا (ص) که فرمودند «هر که چهل حدیث را برای امتم حفظ کند تا از آن سود برند، روز قیامت خداوند او را فقیهی دانشمند برانگیزد» به شرح چهل حدیث از احادیث معتبر اهل بیت عصمت و طهارت پرداختهاند؛ کتابی که با «جهاد نفس» آغاز و با تفسیر «توحید و حدید» به پایان میرسد.
❗️ متن کامل این پست به همراه کلیپ های مرتبط را در آدرس yun.ir/mtg در سایت حیات طیبه دنبال کنید
drjalily.com
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨طبیعت آمریکایی!
🔸 این کاری است که آمریکایی ها با همه دنیا کردند
✅ @saeedjalily
🔶 چرا دشمن نمی تواند رفتار و حرکت مردم ما را درست محاسبه کند؟
ورامین کجاست؟! باقرآباد کجاست؟! مگر چند نفر با هم از یک روستا حرکت کنند و در یک روز 27 کیلومتر راه بروند، کفن بپوشند، چقدر میتوانند در مناسبات جهانی قدرت تأثیر داشته باشند؟
🔸 دشمن این را نمیتواند بفهمد. او با محاسبات خود میگوید ایران که جزیره ثبات ما است، در این جزیره ثبات چند نفر هم آمدهاند و حرکتی هم کردهاند، ایران که ژاندارم ما در منطقه است!
🔸 حالا چند نفر این حرکت را کردهاند. او از این موضوع درک ندارد. این موضوع چیست؟ چه حرکت و قدرتی شکل گرفت که هنوز نمیتوانند آن را تحلیل کنند؟
«وَ جَاءَ مِنْ أَقْصَا الْمَدِینَةِ رَجُلٌ یَسْعَی قالَ یا قَوْمِ اتَّبِعُوا الْمُرْسَلِین، اتَّبِعُوا مَن لاَّ يَسْأَلُكُمْ أَجْراً وَهُم مُّهْتَدُونَ»
🔸 او میبیندحرکت پیامبرگونهای آغاز میشود، یک مرجع دینی حرکت بزرگی را شروع میکند، اما اینجا فقط اگر کسانی برمی خیزند، افراد معدودی نیستند.
🔸 ایندفعه اینطور نیست که یکییکی پیامبران را به شهادت برسانند و هرکسی هم گفت از پیامبران پشتیبانی کنید او را هم به شهادت برسانند. ایندفعه میبیند یک حرکتی از ورامین شروع میشود و آن دعوت الهی را اجابت میکند و به تمام دنیا اعلام میکند و بعد این حرکت فراگیر میشود و فقط ورامین نمیشود، همه ایران نمیشود، فقط هم در انقلاب ایران تأثیرگذار نیست، او میبیند که این حرکت روز به روز ثمره و نتیجه میدهد
«أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ، تُؤْتِي أُكُلَهَا»
🔸 این نیست که این حرکت خرمشهر را آزاد کند، خرمشهرها را آزاد میکند. او میبیند وقتی خرمشهر آزاد میشود، به دنبال آن جنوب لبنان آزاد میشود، به دنبال آن پیروزیهای جنگ 33 روزه و 22 روزه شکل میگیرد. این حرکت تکثیر میشود. این حرکت یک حرکت الهی است و یک حرکت معمولی نیست.
📌 15 خرداد 95 | ورامین
✅ @saeedjalily
🛢صنایع پاییندست پتروشیمی
🔻تصویب قانون «حمایت از توسعهی صنایع پاییندستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایهگذاری مردمی» در سال پایانی مجلس دهم، اقدامی ارزشمند برای کشور بود که در صورت اجرا آثاری چون کم اثر شدن تحریمها، قطع خامفروشی نفت، هدایت نقدینگی به سمت تولید، ایجاد اشتغال و ارزآوری را میتواند برای کشور به ارمغان بیاورد.
🔻به چنین موضوع مهمی در صنعت نفت کشور، نه در قالب لایحه بلکه از سوی نمایندگان و به شکل ارائهی طرح پرداخته شد که انشاءالله با پیگیری مستمر در مجلس یازدهم، اجرای آن نیز به فرجام و نتیجهی لازم برسد.
✉️بخشی از نامه دکتر جلیلی به دکتر محمدباقر قالیباف، ریاست مجلس یازدهم | ۱۲ خرداد ۹۹
✅ @saeedjalily
◾️دکتر سعید جلیلی با صدور پیامی خطاب به آقای زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، درگذشت مجاهد برجسته مرحوم آقای دکتر رمضان عبدالله را تسلیت گفت.
📝متن پیام تسلیت فارسی و عربی نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی بدین شرح است:
▪️بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
جناب آقای زیاد نخاله
دبیرکل محترم جهاد اسلامی فلسطین
سلام علیکم؛
با احترام، درگذشت برادر مبارز و اندیشمند قرآنی، دکتر رمضان عبدالله شلح را به مردم قهرمان فلسطین، جنابعالی و بهخصوص رزمندگان جهاد اسلامی فلسطین تسلیت میگویم.
این مجاهد برجسته، سالهای طولانی با ثبات فکر و قدم و مواضع اصولی و با عزمی راسخ در مسیر آرمانهای مقدس فلسطین و آزادی قدس شریف و نابودی رژیم صهیونیستی، بیوقفه تلاش کرد.
بیتردید، نام و نقش او در کنار همهی شهیدان، بهخصوص «شهید دکتر فتحی شقاقی» خواهد درخشید.
سعید جلیلی | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹
▪️بسم الله الرحمن الرحیم
إنّا لله و إنّا إلیه راجعون
فضیلة السید زیاد النخالة
الأمین العام لحرکة الجهاد الإسلامي في فلسطین
أعزیکم وفاة الأخ المجاهد والمفکر القرآني الدکتور رمضان عبدالله الشلح وکذلك أعزي هذا المصاب للشعب الفلسطیني البطل وخاصة مناضلي الجهاد الإسلامي فی فلسطین.
هذا المجاهد المثالي حاول سنوات طویلة بثبات القدم واتقان الرأی و عزم قوي ودون أي انقطاع في مسار تحقیق مطامح فلسطین المقدسة وتحریر القدس الشریف وإزالة الکیان الصهیوني الغاصب.
بلاشک اسمه و منهجه سیلمع فی الارض و السماء الی جنب جمیع الشهداء خصوصاً الشهید الدکتور فتحی الشقاقی
سعيد جلیلي | ١٥ شوال ١٤٤١
✅ @saeedjalily
🔻پیشنهادهای کوتاهمدت و بلندمدت برای بازار سرمایه در نشست کارشناسی دولت سایه؛
💬دکتر جلیلی: برای جلب اعتماد مردم به بازار سرمایه باید با ناکارآمدی شرکتها و سفتهبازیهای نابجا مقابله کرد
🔸نشست بررسی تحولات بازار سرمایه در دفتر دکتر سعید جلیلی برگزار شد. در این جلسه کارشناسان کارگروههای اقتصادی دولت سایه به ارائه نقطه نظرات خود درخصوص وضعیت بازار بورس پرداختند.
🔗مشروح خبر: https://drjalily.com/posts/1541
✅ @saeedjalily
🔻استقبال عمومی از بازار سرمایه آزمونی برای فعالان حوزه تولید جهت جلب اعتماد مردم است
سعید جلیلی در نشست بررسی بازار سرمایه:
🔹هدف از هدایت نقدینگی به بازار سرمایه، تامین مالی شرکت های تولیدی برای رونق اقتصادی است و نباید گذاشت سفتهبازی و دلالی های غلطی که در بازارهایی نظیر مسکن، طلا و ارز اتفاق افتاد به این بازار نیز راه پیدا کند.
🔹فروش سهام شرکتهای دولتی باید همراه با تدبیر برای ارتقاء مدیریت و کارآمدی آنها باشد. باید تدبیری به کار گرفته شود که روند زیاندهی شرکتهای دولتی که در گزارش دیوان محاسبات آمده است، متوقف شود و سوددهی آنها به شکل واقعی و با افزایش تولید محقق گردد.
🔹با توجه به ضعفهایی چون تغییرات بیش از حد معمول در اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل در برخی از این شرکت ها، باید مراقب بود که پس از تامین مالی آنها با فروش سهام در بازار سرمایه، این نقدینگی به دست آمده در جهت خدمت به تولید و اقتصاد کشور باشد و صرفا معطوف به هزینه های جاری این شرکت ها نگردد.
🔹برای جلب اعتماد مردم به بازار سرمایه باید با ناکارآمدی شرکتها و سفته بازیهای نابجا مقابله کرد.
🔹باید سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به بازار بورس ارتقاء پیدا کند؛ آموزش پایهای و ساده بازار سرمایه به مردم یکی از کارویژههای مهم رسانه ها – بویژه صداوسیما- است.
🔹اگر به جامعه آموزش های لازم در عرصه بورس به شکل صحیح و به موقع داده نشود، آنگاه عدهای سودجو میتوانند همانند برخی تجربههای تلخ گذشته با تبلیغات غلط و اغواگری، مردم را نسبت به بازار سرمایه بی اعتماد و متضرر کنند.
🔹با استفاده از فضای مجلس جدید و نشاط آن، ان شاءالله دو قانون تجارت و قانون بازار اوراق بهادار تصحیح و تکمیل شود. ما نیز با جمع بندی پیشنهادها در این حوزه، آنها را در اختیار دولت، محترم مجلس و قوه قضائیه قرار خواهیم داد.
✅ @saeedjalily
🔻فرصتها و تهدیدات رشد بازار سرمایه با ارائه کارشناسان حوزه بورس
کارشناسان دولت سایه در نشست بررسی بازار سرمایه:
🔸رشد بازار سرمایه، شناخت بازار و امکانات آن برای مردم و مسئولان و همچنین امکان بهرهمندی بنگاههای اقتصادی، دولت و مردم را از جمله فرصت های کنونی ما در این حوزه است.
🔸در حال حاضر اگرچه تعداد سرمایهگذار داخلی با رشد بالایی مواجه شده است اما میزان سرمایهگذاری خارجی در بورس کشور به حداقل میزان خود رسیده است.
🔸یکی از لوازم پایداری رشد مثبت بازار سرمایه، افزایش سهام قابل عرضه دولتی است؛ چرا که افزایش نقدینگی در کنار عدم افزایش عرضههای اولیه را عامل اصلی ایجاد تورم و حباب در بازار سرمایه خواهد بود.
🔸عدم آشنایی و انفعال رسانههای جمعی و حاکمیتی در مواجهه با افزایش تقاضای ورود به بازار سرمایه و همچنین اثرگذاری بالای فضای مجازی در هدایت سفتهبازان را از جمله تهدیدات فعلی است.
🔸عدم وجود برنامه و منابع برای ارتقا سطح سواد مالی در کشور یکی از کاستیهای ماست. در کنار این معضل، مشکلات قانون در بازار سرمایه و قانون توسعه(ضمانتهایی اجرایی) نیز بسیار مشهود است.
🔸از یک سو کمبود قانون و از سوی دیگر اتکا به دستورالعمل هایی که ضمانت های اجرایی آن بشدت پایین است، متاسفانه باعث افزایش جرائم مالی شده است که البته به دلیل نقص قانون، برخورد جدیای نمیتوان با مجرمین کرد.
✅ @saeedjalily
🔻راهکار های کوتاهمدت و بلندمدت برای بازار سرمایه
کوتاه مدت:
➖عرضه منظم و با برنامهی سهام دولت و نهادهای حاکمیتی در بازار
➖افزایش عمق بازار از طریق آزادسازی سهام شناور از سوی دولت و نهادهای حاکمیتی به عنوان سهامدار عمده در بازار سرمایه
➖تنظیم فضای مجازی و سروسامان دادن به آن
➖اجرای سیاستها از سوی دولت به صورت اعمالی و نه اعلامی
➖ترویج سرمایهگذاری از طریق صندوقهای سرمایه گذاری
➖ایجاد پنجره واحد میان سازمان بورس، سازمان مالیاتی و ادارهی ثبت شرکتها
➖ایجاد سهولت در پذیرش سرمایه و تغییر رویه های پذیرش
➖تسهیل انتشار اوراق بدهی با مبالغ خرد
بلند مدت:
➕توجه به صندوقهای بازنشستگی اختیاری و راهاندازی این صندوق ها
➕توجه به استقلال و قدرت نهاد های نظارتی
➕تغییر قانون تجارت و رویه های افزایش سرمایه
➕تغییر و اصلاح قانون بازار( با تکیه بر تدبیر ضمانتهای اجرایی)
➕ورود دارایی های واقعی به خصوص مسکن در بازار سرمایه
➕توجه به فناوری های نوین نظیر بلاکچین
✅ @saeedjalily
🚨به فرجام رسیدن مطالبات
⬅️ آنچه برای مردم اهمیت دارد، به فرجام رسیدن مطالبات بهحق و مشروع آنها است.
⬅️قانونگذاری، نظارت، تحقیق و تفحص، سوال، تذکر و ... زمانی ارزش شایستهی خود را پیدا مینمایند که منجر به نتیجهای ملموس و بروز یک اتفاق و پدیدهی مثبت شود؛ طوری که مردم شیرینی آن را عملا بچشند.
⬅️اگر قانونی تصویب شود که به اجرا نرسد و یا اجرای آن ثمرهی لازم را نداشته باشد، به مثابهی عدم اقدام خواهد بود. رسالت بزرگ مجلس، تعریف هدف عینی و کمی برای هر اقدام و تلاش برای رسیدن به مختصات آن است.
✉️بخشی از نامه دکتر جلیلی به دکتر محمدباقر قالیباف، ریاست مجلس یازدهم | ۱۲ خرداد ۹۹
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨بازار سرمایه؛ فرصتها و تهدیدها (قسمت اول)
🔸استقبال مردم از بازار سرمایه فرصتی است برای جهش تولید، هدایت نقدینگی و مردمی کردن اقتصاد
🔸 این استقبال از بورس باید به سمت تامین مالی شرکتهای تولیدی هدایت شود و نباید گذاشت سفتهبازی و دلالیهای غلطی که در بازارهایی نظیر مسکن، طلا و ارز اتفاق افتاد به این بازار نیز راه پیدا کند.
🔸دولت می تواند با استفاده از این فرصت سرمایه لازم برای پروژه های راهبردی و ملی در حوزه هایی مثل مسکن، پتروشیمی و... را تامین کند.
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨نگرانیهای بازار سرمایه چیست؟ (قسمت دوم از جلسه بورس)
❗️ضعف مدیریت در شرکتهای دولتی عرضه شده
❗️احتمال ایجاد حباب بدلیل افزایش سفته بازی در کنار عدم افزایش عرضههای اولیه
❗️ضعف قانون تجارت
❗️خطر استفاده از سرمایه های جذب شده در هزینههای جاری به جای افزایش تولید
✅ @saeedjalily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨نگرانیهای بازار سرمایه چیست؟ (قسمت سوم و آخر از جلسه بورس)
.
⚠️عدم آشنایی مردم با بازار سرمایه: صداوسیما به عنوان یک راهنمای دلسوز، آموزشهای ساده و عمومی بدهد
.
⚠️کارشناسان بورس: فعالیت خود را ابتدا از طریق صندوقهای سرمایهگذاری آغاز کنید
.
⚠️باید به مردم توضیح داد که امکان ضرر کردن نیز در این بازار وجود دارد.
✅ @saeedjalily
🔰کارگروه اشتغال دولت سایه ارائه داد: مدرک گرایی یا مهارت گرایی؟
جلیلی:
🔹میگویند یک ساعت کار در هفته یعنی اشتغال؛ این حرف شوخی است!
🔹حل مسئله اشتغال نیازمند طراحی یک فرایند بلندمدت و همهجانبه است
⬅️نشست بررسی راهکارهای رفع موانع اشتغال در کشور با حضور کارشناسان کارگروههای اقتصادی دولت سایه در دفتر دکتر جلیلی برگزار شد. در این جلسه راهکارهای مختلف دربازههای زمانی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت حول محور اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهها مورد ارزیابی و ارائه قرار گرفت.
🖇مشروح خبر:yun.ir/9clne1
📸 گزارش تصویری:yun.ir/135839
✅ @saeedjalily
🔻حل مسئله اشتغال نباید نمایشی و تبلیغاتی باشد( نشست اشتغال)
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹مسئله اشتغال از جنبههای گوناگون قانونی، عقلی و شرعی یک مسئولیت مهم برای تمام ارکان نظام اسلامی و حتی عموم جامعه است.
🔹اینکه رهبری فرمودند این مسائل موجب شرمندگی است، بحث تعارف نبوده است بلکه طبق قانونی اساسی ایجاد امکان اشتغال برای همه، وظیفه دولت است.
🔹حل موضوع اشتغال نباید نمایشی و تبلیغاتی باشد. اینکه گفته شود کسی که یک ساعت در هفته به کاری مشغول باشد نیز جز آمار شاغلین است؛ این حرف بیشتر شوخی است تا واقعیت! اگرچه ممکن است درجایی اشتغال اینگونه تعریف شده باشد اما واقعیت اینست که این را نمیتوان اشتغال نامید.
🔹باید یک تعریف دقیق و استاندارد از اشتغال داشته باشیم که اگر واقعا به کسی شاغل اطلاق شد، این اطمینان حاصل شود که فرد مشغول کار است و یک درآمد معقول نیز دارد.
🔹اگر فراهم کردن امکان اشتغال طبق اصل 28 قانون اساسی وظیفه دولت است، باید برای آن برنامه داشت. یعنی اگر کشور ما 80 میلیون جمعیت دارد و از این میزان مثلا 25 میلیون نفر -با تعریف استاندارد از اشتغال- باید کار داشته باشند، باید این وظیفه برای دولت، مجلس و سایرین تعریف شود که اگر قرار است این میزان اشتغال وجود داشته باشد، سهم و برنامه هر دستگاه برای تحقق این هدف چیست؟
✅ @saeedjalily
🔻ماموریت ایجاد اشتغال تنها مربوط به وزارت رفاه نیست( نشست اشتغال-۲)
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹باید فرایندی طراحی شود که زمان شروع و فرجام آن مشخص باشد. ممکن است این فرایند در یک بازه زمانی ده یا پانزده ساله محقق شود اما مهم این است که کشور این اطمینان را داشته باشد که در پایان این فرایند، با سازوکارها و سیاستهایی که دنبال میشود، شما برای ایجاد اشتغال به شرایط مطلوب رسیدهاید.
🔹ماموریت ایجاد اشتغال تنها مربوط به وزارت رفاه نیست.ما باید بتوانیم به یک چهارچوب و یک سند برسیم که هدف آن تحقق اشتغال برای تمام چند ده میلیون افراد واجد شرایط در کشور باشد.
🔹در این سند سهم هر بخش باید معلوم باشد؛ سهم مسکن، سهم کشاورزی، سهم فضای مجازی،سهم قوای مختلف،سهم نیروهای مسلح، سهم قانونگذاری،سهم قوه قضائیه و ... باید مشخص گردد.همه اینها میتواند در قالب برنامه هفتم توسعه قرار گیرد.
🔹سازوکارهای تخصیص بودجه برای وزارتخانه ها به گونهای باشد که آنها را در ایجاد اشتغال برای کشور سهیم کند. برای مثال سازوکار تشویقی برای دانشگاهها براساس فارغ التحصیلهای شاغل آن شکل پیدا کند. آنگاه دانشگاه این ماموریت را پیدا میکند که آموزش را به گونهای ارائه کند که دانشجوی آن با فارغ شدن از تحصیل، شاغل هم بشود
🔹در حوزه وزارت خارجه سهم یک سفارتخانه برای افزایش صادرات کشور که موجب اشتغال و ارزآوری میشود، باید تعریف گردد و بودجه آن براساس کارآیی در انجام این ماموریت تعریف شود و همچنین علاوه بر بودجه، ادامه مسئولیت منوط به انجام درست این وظیفه باشد.
✅ @saeedjalily
🔻راهکارهای کارگروه اشتغال حول محور فارغالتحصیلان دانشگاهها( نشست اشتغال-۳)
⬅️رویکرد کوتاه مدت: به روزرسانی اطلاعات دقیق از افراد جویای کار
🔹 از جمله رویکردهای کوتاه مدت موفق در کشور، اجرای مگاپروژههایی نظیر مسکن مهر بود. در این رویکرد حل مسئله کنونی اشتغال معطوف به دو قشر فارغ التحصیل و کارجویان خلاصه بوده که در وهله اول به وجود اطلاعات دقیق و به روز از آنها نیازمند است.
🔹برای این منظور نیاز به اصلاح فرایند مرکز آمار در تعریف و سرشماری اطلاعات، دسترسی به اطلاعات سامانههای وزارت کار و همچنین رصد غیر مستقیم فضا جهت تشخیص دقیق افراد جویای شغل وجود دارد.
🔹پیشنهاد ما انتشار تعداد منظمی آگهی شغلی در کشور است که با ملاحظه تنوع مراجعات و رصد منظم افراد جویای کار میتوان به آمارهای رسمی کشور جهت برنامه ریزی و گزینش افراد کمک نمود.
⬅️رویکرد میان مدت: اعتباردهی به فارغ التحصیلان
🔸 معرفی مهارتهای روبه رشد:در کنار این کار، دانشجویان نیز در برخی ترمهای تحصیلی خود، کل ترم را به فعالیت شغلی واقعی مرتبط با رشته پرداخته و محیط شغلی را تجربه میکنند.
🔸راهاندازی مشاورههای شغلی-مهارتی در دانشگاهها: یکی از موارد مورد نیاز جهت تحقق اهداف در این زمینه است تا دانشجویان بتوانند نسبت به رشته تحصیلی خود و بازار کار، دید دقیقتری کسب کرده و در صورت نیاز مهارتهای ابتدایی جهت انجام فعالیت های شغلی را کسب نمایند.
🔸 رتبه بندی دانشگاههای کشور بر مبنای فارغ التحصیلان:هدف از این کار، رتبه بندی دانشگاههای کشور بر اساس میزان آمادهسازی فارغ التحصیلان جهت ورود به بازار کار است.
🔸 برگزاری آزمون خروج از دانشگاه: اعتباردهی به فارغ التحصیلان دانشگاه ها بر اساس آزمونهای خروج از دانشگاه و ارائه گواهی های شبیه PE یا FE میتواند به اشتغال این قشر کمک نماید.
⬅️رویکرد بلندمدت: کارگرایی به جای مدرک گرایی
▫️ ترویج کارگرایی به جای مدرک گرایی یکی از موارد اساسی در حوزه آموزش و پروش و اقتصاد کشور است.
▫️ترویج مهارتهای فنی-حرفهای در مدارس یکی از راهکارهای مغفول در کشور است که تجربه کشورهای پیشرفته اقتصادی را میتوان دراینباره مورد ملاحظه قرار داد.
▫️از جمله راهکارهای ترویج این مهارت ها میتوان به برگزاری مسابقات مهارتی و المپیادهای شغلی میان دانش آموزان اشاره کرد.
✅ @saeedjalily
🔩💰سازوکارهای تخصیص بودجه با محوریت اشتغال آفرینی
دکتر جلیلی:
💡سازوکارهای تخصیص بودجه برای وزارتخانه ها به گونهای باشد که آنها را در ایجاد اشتغال برای کشور سهیم کند.
💡برای مثال سازوکار تشویقی برای دانشگاهها براساس فارغ التحصیلهای شاغل آن شکل پیدا کند. آنگاه دانشگاه این ماموریت را پیدا میکند که آموزش را به گونهای ارائه کند که دانشجوی آن با فارغ شدن از تحصیل، شاغل هم بشود.
💡در حوزه وزارت خارجه سهم یک سفارتخانه برای افزایش صادرات کشور که موجب اشتغال و ارزآوری میشود، باید تعریف گردد و بودجه آن براساس کارآیی در انجام این ماموریت تعریف شود و همچنین علاوه بر بودجه، ادامه مسئولیت منوط به انجام درست این وظیفه باشد.
✅ @saeedjalily
◼️محوریت غیر ولایت
▪️در طــول تاریــخ افــراد مؤمنــی را می بینیــد کــه حتــی منتســب بــه خانــدان پیامبــر بودنــد و جهــت حرکتشــان هم خوب بوده است.مثلا عدالت خواهانــه و مبــارزه با ظلم بوده است. امــا یــک اشــکال داشــته اســت و آن هم این که محوریتش ولایت نبوده است.مثلا می گفتند بنی امیــه بــرود، حــالا هرکــه می خواهــد بشــود؛ فعــلا مهــم ایــن اســت کــه علیــه بنی امیــه حرکتــی بکنیــم. امــا محــور ایــن حرکــت، ولایــت نبــوده اســت.
▪️مثالــش در تاریــخ هســت. عبدالله بن حســن بن حســن نــوۀ امــام حســن(ع) بــوده اســت. فــرد خوبــی هــم بــوده اســت. دو تــا پســر داشــته کــه پســرانش هــم خــوب بوده انــد. محمد بن عبــدالله و ابراهیم بن عبــدالله. این هــا واقعــا از ظلــم بنی امیــه بــه ســتوه آمــده بودنــد. حرکتشــان عدالت خواهانــه و علیــه ظلــم بــود. ائتــلاف تشــکیل می دهنــد. شعارشــان هــم «الرضــا مــن آل محمــد» بــوده اســت. اشــکال فقــط ایــن بــوده کــه محــورش #ولایــت_امــام_صــادق(ع) نبــود. بــا ایشــان هماهنــگ نمی کننــد و حرکــت را شــکل می دهنــد. محمد بن عبــدالله معــروف بــه نفــس زکیــه محــور می شــود.
▪️در همــان زمانــی کــه امــام صــادق(ع) دارنــد تشــکیلات درســت می کننــد، این هــا بــه جــای جمــع شــدن حــول ولایــت، ایــن کار را انجــام می دهنــد.نتیجه این میشود که اگر بنی امیه ۸۰ ســال ســرکار بود،بنی عباس ۵۰۰ ســال ســرکار اســت. اگــر در آن زمان ۴ امــام شهید شدند،در ایــن زمــان ۶ امام را شــهید کردند. جالب اینجاســت که وقتی ســفاح و بعد منصــور ســر کار می آینــد، عبدا لله بن حســن را ســه ســال زنــدان می کننــد و بــا بدتریــن شــکنجه ها می کُشــند و بعــد فرزندانــش را هــم همین طــور. واعتصمــوا بحبــل الله یعنــی ایــن. این کــه می گوییــم ولایــت فقیــه ادامــه ایــن ولایــت اســت، بــرای ایــن اســت کــه ایــن مشــکلات پیــش نیایــد.
◀فرا رسیدن شهادت مظلومانه امام صادق(علیه السلام) تسلیت و تعزیت باد
✅ @saeedjalily
🔰تقدیر دکتر جلیلی از نمایندگان مجلس یازدهم/پورابراهیمی: طرح سیجیتی را تابستان99 به صحن علنی خواهیم برد
➕نشست بررسی مالیات بر عایدی سرمایه با محوریت بازار مسکن در دفتر نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی برگزار شد.
➕در این جلسه آقای پورابراهیمی نماینده محترم مجلس شورای اسلامی و جمعی از کارشناسان کارگروههای اقتصادی دولت سایه به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.
✅ @saeedjalily
🔻نشست مالیات بر عایدی سرمایه(بخش اول)
دکتر جلیلی:
🔹بهبود مسائل حوزه مالیات یکی از اولویت های اصلی حکمرانی جهت تنظیم مناسبات اقتصادی و جاری شدن عدالت در شئون مختلف است.
🔹در دورههای قبل نیز، مجلس قانون مالیات بر عایدی سرمایه را پیگیری کرده بود اما متاسفانه همراهی لازم با آن صورت نگرفت. خوشبختانه این مسئله مجددا در اولویت کاری نمایندگان محترم مجلس یازدهم قرار گرفته است که جای تقدیر دارد.
🔹اینکه بگوییم یا مالیات بر عایدی سرمایه و یا مالیات بر مجموع درآمد، اینها میتوانند مکمل هم باشند اما به هرحال طبیعی است که با هر تصمیم بشری در کنار فواید آن، عوارض منفی نیز وجود دارد که باید به حداقل برسد.
🔹متاسفانه بعضی مواقع در کشور ما بخاطر برجسته شدن این عوارض منفی، تصمیمگیری متوقف میشود. بهتر آنست که قانونگذار یا دولت در ابتدا خودشان این عوارض را مطرح کنند و از محاسن آن دفاع نمایند؛ در غیراینصورت شاهد تزلزل و انفعال در تصمیمگیریها خواهیم بود.
دکتر پورابراهیمی:
🔸امروز با احتکار مسکن نیز مواجه هستیم و طبق آمار بیش از دو میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد و در حال افزایش نیز میباشد. یعنی مسکن از یک کالای مصرفی به یک کالای سرمایهای تبدیل شده است. همان چیزی که در حوزه خودرو نیز شاهد آن هستیم و ما امیداوریم با ابزار مالیات بر عایدی سرمایه، این بازار ها را به نفع مردم کنترل کنیم.
🔸هدف ما کنترل بازارهای مصرفی نیز مسکن، خودرو، ارز و سکه جهت جلوگیری از فعالیتهای سوداگرانه و سفتهبازی است. در خصوص مصادیق اعمال این قانون بر بازار سرمایه و سپردههای بانکی نیز شخصا در شرایط کنونی این را به صلاح نمیدانم.
🔸در سال 93 (مجلس نهم) این موضوع را از طریق کمیسیون پیگیری کردیم که متاسفانه با مخالفت دولت مواجه شدیم؛ در سال 97 که مخالفت دولت برطرف شد، کلیت آن را در کمیسیون اقتصادی تصویب نمودیم ولی جزئیات آن معطل لایحه وزارت اقتصاد ماند اما به یاری خدا در مجلس یازدهم کار را با قوت بیشتر ادامه خواهیم داد.
🔸هنوز جلسات کمیسیونهای مجلس یازدهم شروع نشده است اما ما در همین هفته اخیر کارمان را با اعلام وصول این قانون آغاز کردیم.
🔸پیشبینی من این است که ان شاءالله ظرف حداکثر چهل و پنج روز آینده پیشنویس اولیه را در کمیسیون تخصصی به سرانجام برسانیم و در تابستان در دستور کار صحن علنی قرار بدهیم.
✅ @saeedjalily