من اگر روضهخوان بودم شب عاشورا رو به مستمعها میگفتم من هم لهوف را دیدهام، هم ارشادِ شیخ مفید را، آن هم نسخههای عربیش، راستش را بخواهید چیزی که من در لهوف و در ارشاد خواندهام اصلا تعریف کردنی نیست، همهی روضههایی که تا حالا شنیدید را باید بگذارید کنار، قصه خیلی هولناکتر از این چیزهاست. دست روی هر جایش که بگذارید روضهی باز است.
با این حرفها هول به دلِ مستمع میانداختم و میگذاشتم زنهای مجلس کمی ترس ورشان دارد نکند من حرفی بزنم بچههایشان بلرزند، آب دهان مردها خشک شود نکند من دست روی جایی از واقعه بگذارم که زنها آنطرفِ پرده قالب تهی کنند.
خوب که احساس کردم دلهره به جانِ مستمع افتاده و تپش قلبها بالا گرفته میگفتم متوجه اضطرابتان شدم، عیبی ندارد، آدم شب عاشورا نخواهد یک ذره از حال زنها و بچههای حرم را بچشد که نمیشود اسم خودش را بگذارد شریکِ غم! ولی هول ورتان ندارد نیامدهام برای مقتلخوانی.
مثل امشبی که قلب امام زمان دارد از غصه میترکد، ادب و انصاف حکم میکند آدم اصلا روضه نخواند!
من هم نمیخوانم! لااقل از مگوهای واقعه نمیخوانم. بعد که مستمعها آب دهانشان را فرو میدادند و یک نفس راحتی میکشیدند میگفتم هان دیدید حتی تاب یک اشاره را ندارید چه رسد به اصل واقعه. تازه شما مردهای اینجا هر قدر هم غیرتی باشید، هر اندازه هم عاطفی، یک ذره از غیرت و عاطفهی ابیعبدالله نمیشود. حالا حساب کنید آن مردِ غیرتمندِ پرعاطفه که از فردا خبر داشته و میدانسته قرار است چی سر این زن و بچه بیاید، او مثل امشبی چه حالی داشته؟ این را میگفتم و اجازه میدادم صدای نشستنِ دستها روی پیشانیها جلسه را پر کند و شانهها به گریه بلرزد.
بعد با سوز میگفتم آه حسین... و میگذاشتم مستمعها پشت سرم تکرار کنند و جا برای گریه باز شود...
بعد دوباره میگفتم ادب و انصاف حکم میکند آدم مثل امشبی روضه نخواند و فقط همهی جلسه را پر کند از صلواتهای بیتاب و نگران که خدای نکرده یک وقت اتفاقی برای صاحبالزمان نیفتد. و میگذاشتم مستمعها چند صلوات پراکنده و شلوغ و اشکآلود بفرستند تا کمی دلشان قرار بگیرد.
بعد میگفتم راستش من برای امشب اگر قرار باشد روضه بخوانم یک چیزی میخوانم که فقط روضهی اباعبدالله نیست، یک حرفیست که روضهی همهی اهلبیت با هم است!
دلهایتان را بدهید دست من تا ببرم آنجایی که زینب روضهی پیغمبر و حضرت زهرا و امیرالمؤمنین و امام مجتبی را با هم خوانده و آمده گریهاش را توی دامن اباعبدالله ریخته!
یک وقتی از شب زینب کبری با هزار اضطراب خودش را به چادر برادر رسانده و همانجور که صدایش میلرزیده پرسیده: حسین جان روی اصحابت چقدری میشود حساب کرد؟
این پرسشِ چند کلمهای سنگینترین روضهی شب عاشوراست حتی سنگینتر از روضهی گودال!
این دلشورهای که شب عاشورا به جان زینب افتاده و او را بلند کرده که برود و از برادر بپرسد اصحاب ماندنی هستند؟ پرده از حقایقی برمیدارد که در خاطرِ زینب بوده!
راستش ما اگر این سوال زینب را درست فهم میکردیم، همینقدر که من گفتم زینب این را پرسیده، آنقدر خودمان را میزدیم و آنقدر گریه میکردیم که از حال برویم.
بعد همانطور که اشک امانم را گرفته بود میگفتم یک نفر به من بگوید این زن مگر خاطرهی چند نامردی توی ذهنش بوده که حالا شب عاشورا اینجوری هول ورش داشته؟
زینب هر چه به عقب نگاه کرده دیده جز نامردی چیزی یادش نمیآید، خب حق داشته دلهره بگیرد نکند اینها هم نامردی کنند و بلایی که سر مادر و پدر و آن یکی برادرش آمد سر حسین هم بیاید.
اول خاطرهاش از نامردی از آن ۱۲۰هزاری بود که زدند زیر همه چیز و گفتند ما دور ایستاده بودیم نشنیدیم پیغمبر چی گفت، خاطرهی دیگرش از نامردی از آن چهل شبیست که همراه مادر میرفت در خانهی انصار و مهاجر و هر کدام با بهانهای زهرا را به دیگری حواله میکردند و آن آخرها دیگر حتی لای در را باز نمیکردند، بعدش هم که آتش گرفتن در و آن حادثههاست، خاطرههای بعدش نامردیهای صفین و جمل و نهروان با پدرش و بدتر از همه سپاه امام مجتبی که آنجور برادرش را تنها گذاشته بودند، زینب شنیده بود حتی بعضی از فرماندههای حسن به معاویه نامه داده بودند اگر میخواهی سر حسن را برایت میفرستیم...
خب حق داشته شب عاشورا لرز به تنش بیفتد.
زینب با این سوالش عالم را شرمنده کرده، یک جوری خوابانده توی گوش دنیا که اف بر تو که هر چی نگاهت میکنم با ما غیر از نامردی نکردی.
از من اگر میپرسید سختترین جای واقعه همین سوال زینب است همین تردیدی که به دلش افتاده، همین اعتمادی که نتوانسته بکند...
اف به دنیایی که برای بچههای پیغمبر هیچ وقت جای امنی نبوده!
این را میگفتم و مجلس را به حال خودش رها میکردم تا هر کسی همانطور که اشکهایش آویزان است در خلوت خودش حساب کند مگر این زن چقدر نامردی در خاطرش داشته؟ چقدر بیوفایی...
✍ملیحه سادات مهدوی
@sharaboabrisham
زُبیر، علی(علیهالسلام) را دوست داشت؛
حتی در شورای سقیفه از او دفاع کرد،
اما حکومت دنیا را بیشتر دوست داشت!
عمر سعد، حسین(علیهالسلام) را دوست داشت؛
اما حکومت ری را بیشتر!
؛
_امام زمان ما،
باید علاقهی اول ما باشد،
نه یکی از علایقمان.
و الا امام خود را فدای
خواستنیهای دیگرمان خواهیم کرد،
و او را از عَمد میکُشیم!
#باتوبودنزهمهدستکشیدندارد
ذکر لبِ ...
ام البنین
حسین مادر نداره ... 😭💔
#امام_حسین
#اباعبدالله_علیه_السلام
#سیدالشهدا
#امام_زمان
#امان_از_دل_زینب
#عاشورا
#محرم
#عطش
#غربت
#اسارت
#شهادت
#استوری
💔😭
🔴نعل اسب رو نماد خوش شانسی؟!!!
✍استادرائفی پور:
یه سوال
مگه امام حسین (ع) در گودال به شهادت نرسیدن،پس باید محل دفن حضرت هم همون گودال باشه.اونایی که رفتن کربلا میدونن بین محل گودال و ضریح مطهرفاصله هست.چرا؟
تو کربلا یه عده اومدن گفتند نه،براین پیکر باید اسب تاخته شه.
این "باید"رو کی تعیین کرده بود؟(نقش یهود در حادثه کربلا)
تو گودال نمیشد اسب تاخت.پیکر مطهر رو از گودال بیرون کشیدند بردند یه محل صاف و هموار و ده اسب که بهشون نعل زده بودندبراین پیکر تاختند...
واین چهل نعل اسب به عنوان تبرک از پای اسبهاجدا میشه.
بعدها که در دوره قاعونی بغدادمیشه مرکز یهودیان، نواده های همین اشقیا این نعل اسبها رو با افتخار درخونه هاشون میزدند که ما از هموناییم
اینا بعدها کوچ کردند به شبه جزیره ایبری در اسپانیا و همین سنت رو هم باخودشون بردندو نعل اسب رو کردند نمادخوش شانسی...
حالا یه عده از مردم خودمونم نا اگاهانه نعل اسب رو به عنوان نماد خوش شانسی استفاده میکنن!!!
ایت الله جوادی آملی:
تبرک جستن به نعل اسب از موهومات بعد از حادثه کربلاست.به این جهت که این اسبها نعوذ بالله بر آدمهای خارج از دین تاختند پس با ارزش میباشند.چنانچه برخی فرق اسلامی دهه اول ماه محرم را جشن میگیرند و متاسفانه فرهنگ ناشایست نعل اسب به میان مردم ما هم رواج یافته.
ابو ریحان بیرونی:
ستم هایی که بر حسین بن علی کردنددر هیچ ملتی با بدترین افراد نکردند.
او را با شمشیر ونیزه و سنگ باران از پای در اوردند سپس اسب بر بدنش تاختند...
بعضی از این اسبها به مصر رسید.بعضی مردم این نعل اسبها را کندند و برای تبرک بر در خانه های خود نصب کردندواین عمل در میان مردم مصر سنتی شد که بعد از ان هر کسی بالای در خانه خود نعل اسب نصب میکرد...
در تاریخ آمده : یزید (علیه لعنه) در عصر عاشورا بعد از به شهادت رساندن امام حسین (ع)و یارانش دستور داد اسب ها ( که نعل تازه شده بودند) را بر بدن شهدای کربلا تازاندند .
یزیدیان این روز را روز برکت و پیروزی نام نهادند که در زیارت عاشورا هم به آن اشاره می شود (...یوم تبرکت بهی بن امیه و ....)و برای افتخار بر این پیروزی (قتل خاندان مطهر پیامبر )و رواج تفکر شیطانی خودنعل اسبهای خود را کندند و در سراسر شهر ها و کشورها گرداندند...شهر به شهر و کشور به کشور به نشانه ی پیروزی .
در شامات در عراق در قسطنطنیه در روم در ایران و در سراسر جهان مدرن 1400 سال قبل...
و این شد سبب آنکه در سرتاسر جهان از 1400 سال پیش تاکنون نعل اسب را نشانه ی برکت و شانس و پیروزی می دانند
اين خرافه به اروپا هم رسيد شايد این اعتقاد از اسپانیا به اروپا رسیده (اندلس قدیم)به اندلسی ها هم از امویان این اعتقادرسیدهامویان به عنوان تبرک نعل اسب نگه میداشتن اما اروپایی ها چون معنی تبرک رونمی دونستن میگفتن شانس میاره
حالا امویان این اعتقادو از کجا آورده بودن ؟
تو عاشورا بعداین که 10 تا اسب روی پیکر امام حسین (ع) تاختتند 40 تا نعل اسب ها رو به عنوان تبرک در آوردن و بین خودشون تقسیم کردناین نعل ها رو از خونه هاشون آویزون می کردنو بعد از مدتی به عنوان یک شی با ارزش به هم می فروختند ، تا اینکه تقلبی این نعلها هم اومد و کم کم آویزون بودن یه نعل تو خونه ها یهو رسم شد.
👈 پخش این پیام ....
👈 شلیک یک فشنگ است ...
👈 به سوی جبهه دشمن در فضای مجازی.
@basiratdashtebashim
عبدالرضا هلالی، مداح اهل بیت در پاسخ به انتقادهای فیلمی که از او با عنوان «لاک سیاه» منتشر شده، اظهار داشت: اگر در بیان و زمان این حرف اشتباهی کردهام، عذرخواهی میکنم.
پن: الحمدلله و ان شاالله تو مسیر درست بمونن.
جانب انصاف و اخلاق اینه به همون میزانی که خطاش رو نشر دادیم و دادید ، عذرخواهیش رو هم نشر بدیم و در جبهه حق حفظش کنیم!
https://www.hamshahrionline.ir/news/776026/9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲💭
ممانعت از ورود نوجوانان زیر ۱۶ سال به مساجد در جمهوری آذربایجان توسط پلیس این کشور و حرکت جالب و زیبای این کودکان در بیرون مسجد در پاسخ به این کار پلیس در شهرک خیردالان باکو
🔴 #نیمه_پنهان_غرب
سلام
عزاداریهاتون قبول همراهای نورانی کانال
لینک ناشناس راه ارتباطی ما و شما
https://abzarek.ir/service-p/msg/1279982
◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️
🏴 سیری در القاب مقدس قمر بنی هاشم 🏴
♦️العباس:
زیرا وقتی خلافی می دید پرآژنگ می گردید و در مقابل نیکی ها چهره می گشود.(خصائص العباسیه، ص ۹۶)
♦️ابوالقربه (صاحب مشک) ، ساقی العطاشا:
زیرا یکی از کارهای مهم حضرت عباس علیه السلام آب رسانی به تشنه کامان کربلا بود.(معالی السبطین، ج۱، ص۴۴۱)
♦️الحامی _ المحامی:
زیرا او با تمام وجود به حمایت از امام عصر خود پرداخت و نیز در سفر کربلا از زنان و کودکان حمایت کرد.(زندگی حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام، باقر شریف قرشی، ص ۲۶)
♦️الفادی:
زیرا فداکاری را به آخرین حد و مرز خود رسانید.(تذکره الشهداء،ص۲۷۰)
♦️المؤثر (ایثارگر) :
حضرت آنچه را که داشت در طبق اخلاص نهاد و به پیشگاه پروردگار تقدیم کرد:
✖️امان نامه های دشمن را زیر پا نهاد
✖️در کنار شریعة فرات حتی قطره ای آب ننوشید.
✖️سه برادر و دو فرزندش را جلوتر از خود به میدان رزم فرستاد که هر سه شهید شدند.
✖️قبل از شهادت، دو دست خود را در راه خدا تقدیم کرد.(اعیان الشیعه، ج ۱، ص۶۱۰)
♦️ ظهْرُ الولایه (پشت ولایت):
زیرا در دفاع از حریم ولایت چون ستونی محکم و استوار ایستادگی کرد.(نفس المهموم،ص۱۷۹)
♦️الواقی (نگهبان) :
زیرا حراست او از کاروان کربلا به اندازه ای بود که خواب را از چشمان خصم ربوده و استراحت و امنیت را از آنان گرفته بود.(پرچمدار نینوا، ص ۸۲)
♦️المواسی:
ارتباط تنگاتنگ او با برادر بزرگوارش فراتر از روابط خویشاوندی بود. شیفتگی وی نسبت به امام حسین علیه السلام به گونه ای بود که خود را محو او کرده بود.(پرچمدار نینوا، ص ۷۷)
♦️ضیغم، ضرغام (شیر بیشه):
چندین نفر را همزمان در یورش های حیدری خود به خاک ذلت می افکند و از مشاهده دشمن هراسی به دل راه نمی داد.(پرچمدار نینوا، ص ۷۸)
♦️المستعجل:
زیرا در برآوردن حاجات افراد نیازمند و گرفتار، صبر و درنگ را جایز نمی دانست و بسیار مصرّ بود تا تقاضای اشخاص هر چه زودتر برآورده شود.(ابوالفضل پرچمدار کربلا، ص۶۹)
♦️کبش الکتیبه:
اعراب به بالاترین رده فرماندهی سپاه که حُسن تدبیر و دلیری از خود نشان می دهند، «کبش الکتیبه» می گویند. (ابوالفضل پرچمدار کربلا، ص۷۴)
🔳 صلی الله علیک یا أبا الفضل العباس
🌐@DaftareAyatollahTabrizian
◾️▫️◾️▫️◾️▫️
روضه اصلی از اینجا شروع می شود ...
غروب عاشورا
کاروان اسیر
و زینبی که تک و تنه باید علم از روی زمین بردارد
وای از شام غریبان ... 😔💔😭
#امام_حسین
#امام_زمان
#امان_از_دل_زینب
#حضرت_عباس
#حضرت_ابالفضل_علیه_السلام
#قمر_بنی_هاشم
#سقا
#محرم
#عاشورا
#تاسوعا
#عطش
#اسارت
#شهادت
#استوری
💔😭
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زینب من مدافع حرم باش
شام غریبان پس از عاشورا ۱۴۰۲ شمسی
مصلای ارومیه
»»» آیه ی روز :
**********
وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىَ وَإِن تَدْعُ مُثْقَلَةٌ إِلَىَ حِمْلِهَا لَا يُحْمَلْ مِنْهُ شَيْءٌ وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَىَ إِنَّمَا تُنذِرُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُم بِالْغَيْبِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَمَن تَزَكَّىَ فَإِنَّمَا يَتَزَكَّىَ لِنَفْسِهِ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ
فاطر-18
هیچ گنهکاری بار گناه دیگری را بر دوش نمیکشد؛ و اگر شخص سنگینباری دیگری را برای حمل گناه خود بخواند، چیزی از آن را بر دوش نخواهد گرفت، هر چند از نزدیکان او باشد! تو فقط کسانی را بیممیدهی که از پروردگار خود در پنهانی میترسند و نماز را برپا میدارند؛ و هر کس پاکی (و تقوا) پیشه کند، نتیجه آن به خودش بازمیگردد؛ و بازگشت (همگان) به سوی خداست!
**********
نکته ها:
كلمه ى «وِزر» به معناى سنگینى و بار است. «مُثْقَلة» یعنى سنگین بار. «حِمل» بارِ پشت و «حَمل» بار شكم را گویند.(570)
در قرآن مى خوانیم كه گروهى براى اغفال و فریب دیگران مى گویند: «اتّبعوا سبیلنا و لنحمل خطایاكم»(571) ما گناه شما را به دوش مى گیریم این آیه جواب آنها را مى دهد.
سؤال: آیا مى توان به استناد این آیه كه در قیامت بار هر كس به دوش خود اوست و ضربه اى به دیگرى نمى زند، بگوئیم پس ما كارى به گناهكاران نداشته باشیم زیرا بار گناهشان به دوش خودشان است و به ما كارى ندارد؟
پاسخ: این آیه، توجیه سكوت در برابر منكرات نیست زیرا خود سكوت، گناهى است بر گردن افراد ساكت. وظیفه ما امر به معروف و نهى از منكر است ولى اگر گوش ندادند گناهشان به دوش ما نیست.
گرچه هر كس تنها مسئول كار خویش است، امّا اگر كسى راه و سنّت غلطى را در جامعه پایه گزارى كرد علاوه بر منحرفان، این سنّت گزار نیز مسئول است زیرا راهنماى انحراف و گناه، شریك در انحراف و گناه است.
-----
570) تفسیر نمونه، به نقل از مفردات راغب.
571) عنکبوت، 12.
**********
پیام ها:
- بر اساس عدالت، هر كس باید بار خودش را بر دوش كشد.«لا تزر وازرة...»
- گناه خود را به گردن نیاكان، دوستان و محیط نیاندازیم. «و لا تزر وازرة»
- حساب و كتاب هر كس در قیامت، جداگانه است. «لا تزر وازرة»
- گناه، بار است. «وزر - مثقله»
- در قیامت روابط خویشاوندى در قیامت هیچ تأثیرى در سرنوشت انسان ندارد و بستگان بارى از دوش انسان بر نمى دارند. «و لو كان ذا قربى»
- خشیت و نماز به انسان قابلیّت پذیرش مى دهد. «انّما تنذر الّذین یخشون...»
- تزكیه از طریق تقوا و نماز به دست مى آید. «یخشون - اقاموا الصلاة - تزكّى»
- تزكیه ى انسان، به سود خود اوست. «لنفسه»
- ممكن است سود تزكیه را در دنیا دریافت نكنید ولى در آخرت قطعاً دریافت مى كنید. «الى اللّه المصیر»
- هستى، هدفمند و داراى حركت تكاملى است. «الى اللّه المصیر»
**********
#سوال_کننده
سلام و خدا قوت .این مطلب میتونه درست باشه؟
رفقا لطفا حواستونو جمع کنین،متاسفانه #کفش های #سم مانند وارد ایران هم شدن،اگه از اعضای خانواده یا یکی از آشناهاتون خواستن تهیه کنن جلوشونو بگیرید اینها دروازه ای هستن برای ورود #اجنه به زندگیمون هستن،پس سر سری ازشون رد نشید!!!
🖋 #حاج آقا مُشَرّف:
علیکم السلام بله درست است
حسینجان_ (عليهالسلام)..
همه میروند و در این قلب
فقط دوستداشتن شما باقی میماند!
▪️یه زمان صدام ایستاد مقابل حرم سیدالشهدا و گفت:
«تو حسینی و من هم حسین! ببینیم زور چه کسی بیشتر است»
خواستم بگم که از اون زمان بیش از 30 سال میگذره و اون خوراک مور و ملخ شد دیگه وای به حال عنقلاب فواحش...
🟣 حجاب دستور مستقیم خود خدا است
سردار فدوی جانشین فرمانده سپاه:
🔹 حجاب دستور مستقیم خود خدا است و همه دستورات خدا نه برای منفعت رسیدن به پرودگار بلکه برای رسیدن نفع به بندگان است.
🔹 باید تلاش شود تا توطئههای دشمنان همواره خنثی شود و اجازه داده نشود تا شیطانهای بزرگ و همراهان آنها از راهی که برای جنگهای جدید وارد شدهاند، نتیجه بگیرند
ما انسانیم و فراموشکار. خدایا خودت یاد خود را هیچگاه از دل ما بیرون مکن.
الهی آمین
عاشورا تمام شد..
حالا نگاه حسین به منو توست...
کجای این دنیا ایستاده ایم..
درصف یاران حق یا در صف باطل..؟