💛با #سفرنامههای_مکه آشنا شویم:
« روایت رویت »
نوشته حسین انتظامی
نویسنده در این کتاب خاطرات #سفر #عمره را با زبانی روایی بازگو میکند .کتاب با مقدمه “سید مهدی #شجاعی “آغاز میشود و با مباحثی از این دست خاتمه مییابد : “نماز در #مسجد_الحرام”، “همراه با قهرمان توحید”، “تهاجم فرهنگی” و ... .
🌹@safarname40 🌹
#مکه
#حسین_انتظامی
💛با #سفرنامههای_مقاومت آشنا شویم:
این کتاب تلاش نویسنده جهت به تصویر کشیدن چهره واقعی #لبنان است.خلیلی در این #سفرنامه به ثبت دیده ها و شنیده ها و تجربیاتی که در مسیر #سفر خود کسب کرده می پردازد. سفرنامه او در بردارنده اطلاعات ارزشمندی درباره مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی و ...از سرزمین #سدر و #زیتون (لبنان) است.
🌹@safarname40 🌹
#لبنان
#اکبر_خلیلی
💛با مزار #اصحاب_ائمه (علیهمالسلام) آشنا شویم:
#کوفه
« ابواسحاق مختار ثقفی » رحمة الله علیه
مختار بن ابى عبیده ثقفى، پنج سال پس از واقعه #عاشورا، در سال ۶۶ هجرى در #کوفه قیام کرد. هدف نهضت او خونخواهى #امام_حسین علیهالسلام و انتقام از قاتلان شهدای #کربلا و جنایتکاران حادثه عاشورا بود. قیام او و خونخواهىاش موجب خرسندى #اهل_بیت علیهمالسلام شد.
مزار وی، در زاویه جنوب غربی حرم #مسلم_بن_عقیل، متصل به دیوار #مسجد_کوفه قرار دارد. قبر وی، تا مدتها نامشخص بود؛ تا اینکه شیخ #عبدالحسین_تهرانی به جستجوی آرامگاه مختار پرداخت و آن را بازسازی کرد.
🌹@safarname40 🌹
#مختار
#مسجد_کوفه
💛با #سفرنامههای_مقاومت آشنا شویم:
«از بهشتی تا خانطومان»
مؤلف: قباد اصلمرز
این #سفرنامه بهصورت دقیق روزبهروز تمامی اتفاقات یک سفر 10 ماهه را به کشور #سوریه بیان و زمان هر اتفاق را در جبهه سوریه بهطور کامل ذکر کرده است.
راوی این کتاب، تمام ویرانههای شهرهای مورد حمله «داعش»، «جبهه النصره»، «احرارشامی» و «جندالله» وابسته به #سعودی و #وهابی را دقیقاً توصیف کرده است. از نکات قابل توجه این سفرنامه بیان خاطراتی از برادران افغان که در سوریه به «#فاطمیون» معروفاند، است.
🌹@safarname40 🌹
#سوریه
#قباد_اصلمرز
💛با #سفرنامههای_حج آشنا شویم:
« دو سفرنامه حج »
به کوشش رسول جعفریان
یکی از مسيرهای عبور سفر #حج در این دوره، مسير #دريايى بوده است كه در نيمه اخير دوره #قاجارى كموبيش مورد استفاده #حجاج، بهخصوص افراد ثروتمند بوده است. آنان غالبا از راه #باكو به #تفليس رفته و از آنجا از راه #درياى_سياه به #استانبول و سپس وارد درياى #مديترانه شده، به #بيروت مىرفتهاند. آنگاه عازم #دمشق میشدند و پس از زيارت زینبین، به سوی #حجاز و زیارت قبور مطهر #مدينه و #بقیع، و سپس راهىِ #حرمين_شريفين می شدند. آنان پس از اقامت چند روزه در مدينه، عازم #مكه شده، اعمال حج را انجام مىدادند.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_حج_قاجار
#دوسفرنامه_حج
💚شب جمعه، شب زیارتی سیدالشهداء علیهالسلام 💚
عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الرِّضَا علیهالسلام قَالَ مَنْ زَارَ قَبْرَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام بِشَطِّ الْفُرَاتِ کَمَنْ زَارَ اللَّهَ فَوْقَ عَرْشِهِ
امام رضا علیهالسلام فرمودند: هر کس اباعبدلله علیهالسلام را کنار شط فرات زیارت کند، مانند کسی است که خداوند را در بالای عرش زیارت کرده است.
( تهذیب الأحکام ج : 6 ص : 46)
صل الله علیک یا اباعبدالله 🌴
🌷@safarname40🌷
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
#حرم
💛با #سفرنامههای_تبلیغی آشنا شویم:
« الماس سیاه »
نوشته: عطیه کشتکاران
الماس سیاه به تجربههای زیستۀ پنج سال از زندگی حجتالاسلام دکتر سیدمحمد #ذوالفقاری در قلب #آفریقا- #کنگو دموکراتیک- میپردازد. روند کتاب در سه بخش اصلی سامان یافته است: دانشگاه: ساختن و آموختن، خانواده: رنج ها و گنجها، مردم: بایسته و دانسته.
نویسندۀ کتاب با روایتی گرم و صمیمی فراز و فرودهای زندگی راوی را در این سه محور پی گرفته است و هر آنچه را برای کنجکاوی از زندگی مبلغی در #آفریقا میخواهیم، به میدان آورده است.
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_تبلیغی
#الماس_سیاه
💛با #سفرنامههای_مقاومت آشنا شویم:
« شما نخواهید خواست ... »
نوشته: حسن نعیم
ترجمه: شکوه السادات حسینی
( از مجموعه ادبیات مقاومت اسلامی لبنان)
... هر ده _ بیست متر یکبار، میایستادم و به اطراف نگاه میکردم و مراقب کوچکترین صدا از هر طرف بودم.
هر قدمی که برمیداشتم، انتظار داشت گلولهٔ سلاحها که از پشت هر درخت و صخره و حتی سنگی مرا زیر نظر داشتند، سینهام را بشکافند. قلبم آنقدر به شدت میزد که صدای ضربانش را میشنیدم. صدای جغد همه جا را پر کرده بود. «خدایا، چقدر اینجا وحشتناک است!»
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_جنگ
#لبنان
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#حله
(رفتن به زیارت علما: سفر آفاقی و أنفسی)
« محقق حلی » رحمة الله علیه
از علمای بزرگ شیعه، در سده هفتم هجری است. پدرش، حسن بن یحیی، از علمای شیعه بود.
او در زمان انقراض سلسله عباسیان به دست هلاکو، در حله کرسی تدریس داشت و خواجه نصیرالدین طوسی، به مجلس درس وی میآمد.
محقق حلی، از رهبران شیعه در عصر خود و از چهرههای برجسته شیعه و صاحب تالیفات فراوان بود.
او در علوم مختلف، از جمله شعر و ادب نیز دانش و تخصص داشت.
وی در فقه صاحب كتابهای بسیار از جمله شرایع، معارج، معتبر، المختصر النافع و غیره بوده و با یک واسطه شاگرد ابن زهره و ابن ادریس حلی میباشد.
محقق حلی در سال ۶۷۶ ه. ق، در حله از دنیا رفت و جمعیت بسیاری در تشییع وی، شرکت کردند. مرقد ایشان در حله است.
🌹@safarname40 🌹
#محقق_حلی
#عراق
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#اصفهان
(رفتن به زیارت علما: سفر آفاقی و أنفسی)
« آیت الله کرباسی» رحمة الله علیه
آیت الله حاج محمدابراهیم کرباسی (۱۲۶۱-۱۱۸۰ ق)، عالم ربانی و فقیه بزرگ شیعه در قرن ۱۳ هجری و از شاگردان علامه #بحرالعلوم بود. وی در زمره افرادی است که نسب آنان به سردار بزرگ اسلام و صحابی وارسته، جناب #مالک_اشتر نخعی میرسد. مقام فقهی و حالات معنوی آیت الله کرباسی، سبب آن نگردید که گوشه انزوا برگزیند و نسبت به امور #جامعه بیتفاوت باشد، بلکه در صیانت از ارزشها و عملی نمودن دستورهای دین، لحظهای آرام نبود. حاج #ملاهادی_سبزواری از شاگردان بزرگ اوست.
مرحوم آیت الله محمدابراهیم کرباسی پس از مدت هشتاد و یک سال عمر بابرکت، (۱۲۲۴ هـ.ش) رحلت نمود و پیکر مطهرش در کنار #مسجد_حکیم #اصفهان به خاک سپرده شد.
🌹@safarname40 🌹
#آیتالله_کرباسی
#مسجد_حکیم
💛با #سفرنامههای_مقاومت آشنا شویم:
سیاه و سپید
نوشته عبدالقدوس الامین
ترجمه شکوه السادات حسینی
... سنا اکنون همه چیز را بیشتر از قبل دوست می داشت. روحش مانند یک ظرف، از عشق لبریز شده و همه چیز را دربرگرفته بود. اکنون متوجه شده بود که آن تیر طلایی به وی برخورد کرده، و او مانند پرنده ای، فروافتاده.
چمباتمه می زد. زانوانش را در بغل می گرفت. سر خسته اش را میان آن ها می گذاشت. چقدر مشتاق او بود! شوقی بی نظیر. چقدر اکنون چقدر اکنون احساس تنهایی و ناتوانی می کرد!
🌹@safarname40 🌹
#سفرنامه_جنگ
#لبنان
💛 با #مزار_علماء آشنا شویم:
#کاشان
(رفتن به زیارت علما: سفر آفاقی و أنفسی)
« فیض کاشانی» رحمة الله علیه
ملا محمدمحسن فیض کاشانی (۱۰۹۱-۱۰۰۷ ق)، فقیه، محدث، مفسر نامی شیعه در قرن یازدهم هجری است. فیض از محضر عالمان بزرگ عصر خویش نظیر محمدتقی #مجلسی، #شیخ_بهایی و #ملاصدرا ( ایشان داماد ملاصدرا نیز بودند) بهرهمند بود و خود دانشمندان برجستهای همچون #علامه_مجلسی و سید #نعمتالله_جزایری را پرورش داد. «#تفسیر صافی» و «الوافی» از آثار ماندگار او به شمار میآیند.
ملا محسن فیض کاشانی در سال ۱۰۹۱ قمری در ۸۴ سالگی در #کاشان بدرود حیات گفت و در قبرستانی که در زمان حیاتش زمین آن را خریداری و وقف نموده بود، به خاک سپرده شد.
🌹@safarname40 🌹
#فیض_کاشانی
#کاشان