#ختم_ششم_قرآن 📖
#روز_۲۱۵✨
#صفحه_۲۱۵✨
#سوره_مبارکه_یونس
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن👇
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۱۵🌷
شرم حضور:
رفتار همه ی ما در هنگامی که تنها هستیم، در مقایسه با زمانی که افراد دیگری در کنار ما حضور دارند، بسیار متفاوت است. ما در تنهایی بدون هیچ ملاحظه ای می خوابیم، پاهایمان را دراز می کنیم، آواز می خوانیم و ...؛ ولی در حضور افراد دیگر، مراقب رفتارمان هستیم. البته هر قدر مقام و منزلت حاضران بالاتر باشد، رفتار ما سنجیده تر می شود. مثلاً رفتار ما در حضور مدیر مدرسه، با رفتارمان در حضور دوستانمان تفاوت دارد. اکنون فرض کنید که قرار است نزد بعضی مقام های عالی رتبه ی کشور حاضر شویم و تكتك حركات ما زیر ذرّه بین حاضران رصد شود. در آن هنگام، در ادای تمام کلماتی که به زبان می آوریم و در انجام تمام کارهایی که از ما سر می زند، احتیاط کامل می کنیم. کتاب خدا در این باره به ما می فرماید که ما در همین لحظه و در هر لحظه ی دیگر، در محضـر آفریدگار جهان هستیم؛ خداوند دانا و نیرومندی که عالم هستی با همه ی بزرگی اش، در برابر بزرگی او چیزی به حساب نمی¬آید.
بد نیست که گاهی به تصاویر کهکشان ها نگاهی بیندازیم تا متوجّه کوچکی خود در جهان بشویم و آنگاه بیندیشیم تا دریابیم که خدای جهان آفرین در همین لحظه ما را می بیند و تک تک کارهای ما را زیر نظر دارد، یعنی چه. این توجّه، چنان تأثیری در وجود انسان می گذارد که هیچ قانون و محدودیتی نمی تواند چنین اثری داشته باشد؛ حالتی که انسان در هر لحظه مراقب خویشتن است که مبادا کاری بر خلاف رضایت خدای حاضر و ناظر انجام دهد. در روایات می خوانیم که پیامبر هر گاه این آیه را تلاوت می کرد، به شدّت می گریست .
در قرآن کریم و سخنان پیشوایان دین، این حالت، یکی از برترین حالات انسان برشمرده شده و یکی از بیشترین پاداش ها را به خود اختصاص داده است. در آیه ی 46 سوره ی رحمن می خوانیم:
«هر کس از مقام و منزلت پروردگارش بترسد، دو بهشت خواهد داشت.»
در روایتی از امام صادق می خوانیم که در تفسیر این آیه فرموده است: «هر کس بداند که خدا او را می بیند و سخنش را می شنود و از کارهای خوب و بدش آگاه است و همین دانش او را از کارهای زشت باز دارد، کسی ست که از مقام و منزلت پروردگارش ترسیده و خود را از هوای نفس خویش باز داشته است.»
در روایت دیگری از همان حضرت می خوانیم: «هر کس در خلوت بتواند مرتکب گناهی شود، ولی خدا را در آنجا مراقب خودش ببیند و از فرشتگانی که اعمال را می نویسند، شرم کند، خداوند تمام گناهانش را می آمرزد.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
🍃🌹دو ذکر فوق العاده آسان از پیامبر (ص) برای رفع گرفتاری🌹🍃🍃
برای برآورده شدن حاجات و نجات از شرالشداید و سختی ها و گره های زندگی، ۵۴۴ مرتبه دو ذکر "یا رئوف و یا رحیم" را بخواند
از جمله مجربات است و حضرت رسول (ص) در موقع گرفتاری این دو ذکر را زیاد میخواندند
📚منبع صحیفه مهدیه ص ١٠٣
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً
خدایا دوستانم را در پناهت قرار بده و
آخر و عاقبت کارهای ما را ختم به خیر کن
حالِ خوب
نصیبِ دلهای مهربونتون
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
#سلوک
🔰 روش #توسل صحیح و رسیدن به تجرد
🔻 مرحوم آیت الله سيد محمد حسين طهرانی از مرحوم آیت الله #قاضی يا علامه #طباطبايی نقل میکنند که مرحله #تجرد و جدا شدن جسم از #روح يا روح از جسم، بيشترين وقتي که براي انسان حاصل میشود در دو وقت است:
1⃣ يکي وقتي که انسان غرق خواندن قرآن است
2⃣ و يکي وقتي که براي حضرت #اباعبدالله (علیه السلام) گريه میکند.
✴️ قرآن که جاي خودش را دارد ولي اثر طبیعی توجه به حضرت اباعبدالله (عليه السلام) اين است که انسان را زود جدا می کند. ما گاهي حواسمان نيست در توسلاتمان يک مراعات هايی را نمیکنيم لذا خيلي از توسلات ما نتيجه نميدهد.
❓ از جمله اين که چگونه متوسل شويم؟
و چه چيزی را از چه کسی بخواهيم؟
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
#زندگی_با_حیا
💠 حیای حضرت #خدیجه 💠
🔻حضرت خدیجه تمام اموال خود را در اختيار رسول خدا گذاشت، ایشان در مکه جايگاهی داشت که اشراف و بزرگان عرب خواستگار ايشان بودند. و نه تنها خود ايشان فرستاد دنبال رسول خدا، بلکه تقاضا کرد، التماس کرد! واسطه ايشان گفت: يا رسول الله، خديجه مي گويد: «من از شما خواستگاري ميکنم براي اينکه همسر شما باشم و تمام مهريه هم با خود من»
🔸 تمام اموال خود را برای اسلام صرف کرد که به هنگام رحلتش خدمت رسول خدا عرض کرد: يا رسول الله من يک خواهشي دارم ولي #حیا میکنم بگويم، اگر ميشود شما به اتاق دیگر برويد، به دخترم ميگويم تا به شما بگويد. پيغمبر خدا رفتند.
بعد حضرت زهرا (سلام الله عليها) گفتند: مادر ميگويد: "من از مال دنيا يک کفن هم براي خود نگه نداشتم و از شما تقاضا دارم آن عباي خود را کفن من کنيد."
🔹 در این هنگام، خداوند جبرائيل را بفرستد که «سلام به خديجه برسان و بگو ما براي شما کفن گذاشتهایم!» چه بزرگي! چه عظمتي! همين فضائل را داشت که حضرت پیامبر اکرم هم در دوران حیات و هم بعد از رحلتش از او به بزرگی یاد میکرد.
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
#حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها #توسل
🤲 یکی از مؤثّرترین و بهترین دعاها...
حتما بخونید 🔻
🔻یکی از فضلای حوزه که مشکل بزرگی برایش پیش آمده بود، برای زیارت و توسّل به حضرت امام رضا (علیه السّلام) عازم حرم می شود.
🔻 از قضا به علّامه #طباطبایی بر می خورد که ایشان هم عازم حرم است. به طرفش رفته و با چشمی پر اشک و دلی پرسوز از ایشان می خواهد تا دعایی به او بیاموزد که حاجتش روا شود.
علّامه نگاهی مهربان به چهره و حالت او می کند. آنگاه می گوید:
✅ فرزندم! وقتی وارد حرم مطهّر می شوی، یکی از مؤثّرترین و بهترین دعاها این است که حضرت را به مادرش زهرا (علیهاالسّلام) قسم بدهی که حاجت تو را از خدا بخواهد. چون حضرت به مادرش زهرا (علیهاالسّلام) علاقه ی فراوان و ارادت خاصّی دارد و سوگند دادن به مادر محبوبش، سخت مؤثّر خواهد افتاد.
🔻می گوید:
با شنیدن این سخن، سخت متأثّر شدم و رعشه و لرزه ای تمامی وجودم را در برگرفت. این #توسّل و قسم دادن همان و به مقصود رسیدن همان❗️
📗چشمه در بستر، ص٣۵۵.
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌻همسفر باید در این زمانه
کمی تحمل کرد
دردهایی را که هربار با سماجتِ بیشتری
قلبِ آرامشت را نشانه می گیرند
غصه هایی را که از در و دیوار، می بارند
و مشکلاتی را که دست از سرِ آسایشت بر نمی دارند.
باور کن که اوضاع، همیشه به یک منوال نمی مانَد
به لطف الهی روزهای خوب، در راه اند
قوی باش و مصمم تر از قبل
دوست من، دل به خدا بسپار
امیدوار باش و شکرگذار
آرزو میکنم امروز برایت 🌸🍂
همان روزی باشد که میخواهی ،
و همه چیز ،
همان جوری پیش برود که آرزویش را داری ..🙏🌸
روزتون سرشار از عشق و امید🥰
صبحتون بخیر 🌱
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
4_6035081920268730834.mp3
1.76M
🔸ترتیل صفحه ۲۱۶ با صدای استاد حامد ولی زاده _مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
#ختم_ششم_قرآن 📖
#روز_۲۱۶✨
#صفحه_۲۱۶✨
#سوره_مبارکه_یونس
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن👇
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۱۶🌷
دوستان خدا؛ سرخوشان هستی:
همه ی انسان ها برای بهتر زندگی کردن تلاش می کنند و خود را به رنج و سختی می اندازند؛ ولی چرخ جهانی که مردم در آن زندگی می کنند، همیشه به سودشان نمی چرخد، و به قول معروف، اوضاع همیشه به کام نیست. بسیاری از اوقات، انسان ها چیزهای دوستداشتنی شان را به عللی که حتّی در به وجود آمدن آن دخالتی ندارند، از دست می دهند و از این پیشامد غمگین می شوند. در کنار این غم و اندوه، از آن می ترسند که مبادا آنچه را که دارند، از دست بدهند. بدین ترتیب، زندگی شان در میان «اندوه گذشته» و «ترس از آینده» سپری می شود. این آیات، از انسان هایی سخن می گوید که از این ترس و اندوه آزادند و با شادی و خوشحالی در آسمان سعادت پرواز می کنند. البته آنان نیز مانند دیگران در همین دنیا زندگی می کنند و گرفتار مشکلات می شوند و چیزهای دوستداشتنی شان را از دست می دهند؛ ولی به جهان و مشکلات آن به گونه ای دیگر نگاه می کنند و از زندگی در دنیا توقّع متفاوتی دارند. آنان کسانی هستند که دعوت خدا را با کمال میل پذیرفته اند(اَلَّذینَ آمَنوا) و همواره مراقب رفتار خود هستند که مبادا بر خلاف خشنودی خدا کاری انجام دهند(وَ کانوا یَتَّقون). به همین سبب، به منبع قدرت، علم و رحمت هستی، یعنی خدای بزرگ، نزدیك شده اند و امور زندگی خود را كامل به او سپرده اند و همانطوری زندگی می كنند كه او می پسندد.
از این رو اگر جهان هستی بر اساس قوانینی كه خدا بر آن حاكم كرده، چیزی را از آنان بگیرد، اندوه به خود راه نمی دهند و به خواست خدا راضی می شوند، و اگر مالك چیزی بشوند، آن را امانتی از سوی خدا بر می شمرند كه مدّتی در اختیارشان هست و پس از آن از ایشان گرفته خواهد شد. در مقابل، خدا نیز سرپرستی امور آنان را به عهده می گیرد و بهترین سرنوشت را برایشان مقرّر می كند. بدین ترتیب، این انسان های بزرگ، نه تنها در جهان آخرت از هر ترس و اندوهی حفظ خواهند شد، بلكه در همین دنیا نیز از غصّه هایی كه در میان مردم رواج دارد و سبب ده ها بیماری روحی و روانی می شود، در امان می مانند. در روایتی از پیشوای ششممان می خوانیم:
«در میان مطالبی كه خدا به حضـرت موسی وحی فرمود، این سخن بود كه ای موسی، من هیچ مخلوقی را بهتر از بنده ی باایمانم نیافریده ام؛ چه این كه من او را با گرفتن چیزهایی امتحان می كنم كه فقط به نفع خود اوست، یا به او سلامت و تندرستی می دهم كه این نیز فقط به سود خودش است، و یا چیزی را از او دور می كنم كه داشتن آن به ضررش است تا چیز بهتری را جایگزینش كنم، و من بهتر می دانم كه بنده ی باایمانم با داشتن چه احوالی، صالح و شایسته می شود؛ پس او نیز بر بلاهای من صبر كند و نعمت هایم را شكر گوید و به خواست من راضی شود تا به خاطر عمل به كارهایی كه من از آن خشنود هستم و اطاعت از فرمانم، نام او را در میان بندگان بسیار راستگوی خویش ثبت كنم [و سرنوشت آن بندگان خاص را برای او نیز رقم زنم].»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اگر میخواهید عمر طولانی داشته باشید این کار را بکنید
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
✅ همسفر جان
امروز نکاتی اعجاب انگیز
مهمان خواص بینظیر گیاهان بشیم
و از خوان گسترده پاییز برای بهسازی بدن از نعمات بیکران الهی سود بریم
👇👇👇👇
🧡دلبرِ نارنجیِ پاییز🧡
🎃کدو حلوایی
👈🏻با طبیعت اندکی سرد و تر
(با پخته شدن از سردی آن کاسته می شود)
✅مصرف آن در فصل پاییز از ابتلا به بیماریهای سرد و خشک نظیر خشکی پوست و یبوست مزاج جلوگیری میکند.
🔰خواص بینظیرش:
🔸ملین است و به بهبود یبوست کمک می کند
استفاده از پخته آن همراه با غذا یا در خورشها (مثلاً خورش قیمه، فسنجان و....) رطوبت مناسبی به بدن میبخشد.
🔸تسکین و رفع تشنگی
🔸کاهش سرفه
🔸کنترل تب(شوربای ماش و کدوحلوایی)
🔸تولیدکننده خون صالح در بدن
🔸دفع مواد سوداوی
🔸تقویت مغز و اعصاب
🔸تقویت سیستم ایمنی با داشتن مقادیر زیاد ویتامین های C و B و انواع آنتی اکسیدان ها
❗️احتیاط:
در معده های حساس میتونه باعث نفخ و سنگینی بشه پس بهتره کدوحلوایی پخته، با پودر نبات یا عسل میلشود.
👌🏻بهترین کدوحلوایی کدومه؟
تازه باشه،اندازه اش متوسط باشه ،پوستش نازک و نارنجی باشه😋
☺️در فصل پاییز از خوردن کدو حلوایی غافل نباشید!
🎃🍁🎃🍁🎃🍁🎃🍁🎃🍁🎃
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
#حدیث
امام رضا عليه السلام :
مَنْ حَسُنَ ظَنُّهُ بِاللّه ِ كانَ اللّه ُ عِنْدَ ظَـنِّهِ بِهِ وَ مَنْ رَضىَ بِالْقَليلِمِنَ الرِّزْقِ قَبِلَ اللّه ُ مِنْهُ الْيَسيرَ مِنَ الْعَمَلِ وَ مَنْ رَضىَ بِالْيَسيرِ مِنَ الْحَلالِخَفَّت مَؤُونَتُهُ وَ تَنَعَّمَ اَهْلُهُ ، وَ بَصَّرَهُ اللّه ُ داءَ الدُّنيا وَ دَواءَها ، وَ اَخْرَجَهُ مِنْها سالِمااِلى دارِ السَّلامِ ؛
هر كس به خدا خوش گمان باشد، خداوند مطابقِ گمان او، با وى رفتار مى كند و هركس به روزىِ كم راضى باشد، خداوند عمل كم را از او مى پذيرد و هركس به روزى حلال اندك خشنود باشد، هزينه زندگى اش سبك مى شود و خانواده اش در نعمت خواهند بود و خداوند، او را از بيمارى و درمان دنيا آگاه مى كند و به سلامت، از دنيا به خانه سلامت (آخرت) بيرون مى بَرد.
📓كافى ، ج 8 ، ص 347، ح 546
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
✔️ذَلَّ_ ضَلَّ_ زَلَّ_ ظَلَّ
۱. مَنْ تَوَکَّلَ عَلَی الْمَالِ «ذَلَّ»
۲. مَنْ تَوَکَّلَ عَلَی الْعِلْمِ «ضَلَّ»
۳. مَنْ تَوَکَّلَ عَلَی الْعَقْلِ «زَلَّ»
۴. مَنْ تَوَکَّلَ عَلَی اللهِ «ظَلَّ»
ترجمه:
۱. هر کس بر داراییِ خود تکیه کند «خوار می شود»
۲. هر کس بر دانشِ خود تکیه کند «گمراه می شود»
۳. هر کس بر خِرَدِ خود تکیه کند «دچار لغزش می شود»
۴. هر کس بر خداوند تکیه کند «پناه گاه می یابد.
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞انیمیشنی زیبا که با شیوهای ساده ضربالمثلِ معروفِ:
💥گر نگهدارِ من آن است که من میدانم
💥شیشه را در بغلِ سنگ نگه میدارد...
را به تصویر کشانده...
حتماببینید👌
🌹سوره مبارکه آل عمران(145)🌹
☘وما کان لنفس ان تموت الا باذن الله کتابا موجلا...
🌱هیچکس، جز به فرمان خدا، نمیمیرد؛ سرنوشتی است تعیین شده...
سلامممم😍
صبح پاییزیتون
زیبـا و با طراوت 🍊
به اندازه تک تک گلبرگ های دنیا
شادمانی برایتان آرزو میکنم🙏🌺
خانم دکترای علوم قرآنی
🆔https://eitaa.com/safarnameh_313