✳ سلام ما به معصومین، پاسخ ما به سلام ایشان است
🔻 کسی در دنیا نتوانست در سلام کردن از #پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم سبقت بگیرد؛ و این تقدم در سلام، سنت #اهل_بیت ایشان نیز هست. به همین جهت، سلام ما به حضرات معصومین علیهم السلام در حقیقت، پاسخ ماست به سلام آنان.
تا که از جانب معشوق نباشد کششی
کوشش عاشق شوریده به جایی نرسد
🔸 توجه و سلام اهل بیت علیهم السلام به ماست که موجب توجه و سلام ما به ایشان میشود و در واقع، سلامِ ما پاسخ به سلام ایشان است. ایشان با دعوت ما بهسوی خویش، به ما سلام کردهاند و آمدنِ ما، اجابت دعوت و پاسخ به سلام آنهاست. و پس از این اجابت است که آنان باب مناجات و نجوای با خویش را به روی ما میگشایند.
👤 #حجت_الاسلام_عابدینی
📚 از کتاب #ادب_عاشقی
📖 ص۶۶
✳ انسان قرآنی
🔻 هر كسى وظيفهاش اين است كه بايد #انسان_قرآنى بشود. انسان قرآنى كسى است كه: «لا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»(واقعه، ۷۹) حرف مىزند پاك، غذا مىخورد پاك، مىبيند پاك، خيالش طاهر، ذكرش، عقلش، قلمش، امضايش، شهادتش، كسبوكارش، همه قرآنى است. چون انسان آنچه را مىشنود، آنچه را مىبيند، همه را مس مىكند و انسان قرآنى كسى است كه «لا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ».
👤 #علامه_حسن_زاده_آملی
📚 برگرفته از کتاب «گفتوگو با علامه حسنزاده آملی/ص ۶۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حساسیت آیت الله حسن زاده به صدای نامحرم
✅تذکراتی درروش تحصیل وشیوه تثبیت مطالعات:
🤔 برای #حفظ و #تثبیت مطالب علمی چه باید کرد⁉️
برای حفظ و تثبت مطالب علمی، انجام فعالیت های زیر لازم است:
1️⃣ #فهم کامل و صحیح مطالب:
🔹 مطلب را در ابتدا باید درست فهمید. طبیعتا اگر مطلبی برایمان حل نشود و نقاط مبهمی داشته باشد، به ذهن سپردن آن مشکل است. (چگونه چیزی را که نفهمیده ایم، حفظ کنیم؟! اگر هم بتوانیم حفظ کنیم، زود فراموش خواهیم کرد!)
🔸 برای فهم نیز می بایست هم در «کلاس» با دقت به مطالب گوش کرده و «یادداشت برداری» کنیم، و هم «مطالعه» ای دقیق و منظم داشته باشیم.
👌 و البته، ملاک تشخیص اینکه آیا مطلبی را درست فهمیده ایم یا خیر، این است که بتوانیم آن را به زبان خودمان بازگو کنیم و به الفاظ کتاب وابسته نباشیم.
2️⃣ #نوشتن:
🔹 در روایت آمده است: «العلم صید و الکتابة قيد» با نوشتن، علم را به زنجیر بکشید.
🔸 به نوشتن جزوه و خلاصه و تحقیق و ... عادت کنید و البته در نوشتن، وسواس به خرج ندهید؛ آنچه مهم است، اصلِ دست به قلم بودن است.
3️⃣ #تکرار:
🔹 «الدَّرسُ حَرفٌ و التکرارُ اَلفٌ»: درس یک حرف است اما هزار بار تکرار لازم دارد. علم فَرّار است، پس تکرار بسیار لازم دارد.
4️⃣ #کاربردی_کردن:
🔹 به جرئت می توان گفت: این امر از اقدامات گذشته به مراتب مهم تر است. تا انسان پشت فرمان ماشین قرار نگیرد، هزار بار هم که کتاب راهنمایی و رانندگی را خوانده باشد و از روی آن نوشته باشد و حفظ هم کرده باشد، نمی تواند راننده شود! تا مطالب علمی بصورت عملی پیاده نشوند، به مقصود نخواهیم رسید.
5️⃣ #مباحثه (گفتگوی علمی):
📍اولا مباحثه مقدمۀ تدریس است؛
📍ثانیا چه بسا در حین بحث سؤالات و اشکالات جدید به ذهن خطور کند، که هنگام مطالعه نکرده است؛
📍ثالثا، مباحثه سبب پخته شدن مطالب و چکش کاری آنها می شود.
6️⃣ #تدریس:
🔹 شاید بتوان گفت مهم ترین و اثرگذار ترین گام در مسیر تحصیل، تدریس است!
🔹 قطعا برکاتی که تدریس برای معلِّم دارد، برای متعلِّم ندارد. و این حلوایی است که تا کسی آن را نچشد، حلاوتش را درک نخواهد کرد.
🔸 یکی از علما می فرمودند: «من هر کتابی را که می خواستم بفهمم، آن را تدریس می کردم»! کنایه از اینکه برای فهم مطالب، می بایست با نگاه مدرّسانه به سراغ آن کتاب رفت.
اين مطالب اجمالي بود از شيوه تثبيت ،تفصيل در فرصتي ديگر
ان شاالله.
📚 [1] بحار الانوار، ج58، ص128.
✅روضه پیامبر (ص)در نهج البلاغه:
مقدمه:
ذکر مصیبت مالک اشتر: حکمت۴۴۳
ذکر مصیبت یاران: خطبه ۱۸۲
ذکر مصیبت حضرت زهرا(ع):خطبه۲۰۲
🌙ذکر مصیبت رسول خدا(ص):
حکمت ۲۹۲ و خطبه۲۳۵
روضه جانسوز و بی نظیر امیر مومنان(ع) بر پیامبر اکرم(ص):
قَالَ (علیه السلام) [عِنْدَ وقُوُفِهِ] عَلَى قَبْرِ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) سَاعَةَ دَفْنِهِ: إِنَّ الصَّبْرَ لَجَمِيلٌ إِلَّا عَنْكَ، وَ إِنَّ الْجَزَعَ لَقَبِيحٌ إِلَّا عَلَيْكَ؛ وَ إِنَّ الْمُصَابَ بِكَ لَجَلِيلٌ، وَ إِنَّهُ قَبْلَكَ وَ بَعْدَكَ لَجَلَلٌ.
خطبه ۲۳۵:
وَ مِنْ كَلَامٍ لَهُ (علیه السلام) قَالَهُ وَ هُوَ يَلِي غُسْلَ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) وَ تَجْهِيزَهُ:
بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي يَا رَسُولَ اللَّهِ، لَقَدِ انْقَطَعَ بِمَوْتِكَ مَا لَمْ يَنْقَطِعْ بِمَوْتِ غَيْرِكَ مِنَ النُّبُوَّةِ وَ الْإِنْبَاءِ وَ أَخْبَارِ السَّمَاءِ؛ خَصَّصْتَ حَتَّى صِرْتَ مُسَلِّياً عَمَّنْ سِوَاكَ، وَ عَمَّمْتَ حَتَّى صَارَ النَّاسُ فِيكَ سَوَاءً؛ وَ لَوْ لَا أَنَّكَ أَمَرْتَ بِالصَّبْرِ وَ نَهَيْتَ عَنِ الْجَزَعِ، لَأَنْفَدْنَا عَلَيْكَ مَاءَ الشُّئُونِ وَ لَكَانَ الدَّاءُ مُمَاطِلًا وَ الْكَمَدُ مُحَالِفاً، وَ قَلَّا لَكَ، وَ لَكِنَّهُ مَا لَا يُمْلَكُ رَدُّهُ وَ لَا يُسْتَطَاعُ دَفْعُهُ. بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي، اذْكُرْنَا عِنْدَ رَبِّكَ وَ اجْعَلْنَا مِنْ بَالِكَ.