نظر بسیاری از اندیشمندان مسلمان، بین علم و دین منافاتی وجودندارد. ابن سینا پزشكی است كه كتاب «قانون»اش تا اندكی پیش در اروپا به عنوان یك منبع در دانشگاهها مورد مراجعه بوده، و در عین حال یك عالم دینی است كه در عرفان وفلسفه نیز کتاب مینگارد. ابن سینا با تمامی احترامی که برای فلسفه یونان قائل بود سعی در تلفیق آن با حکمت مبتنی بر وحی داشت
ابن هیثم بحرانی(۳۵۴-۴۳۰ ق) که از فیزیکدانان و ریاضیدانان برجسته بود برخلاف برخی معاصرین خود که سعی در ترجیح یکی از علم و دین داشتند به هماهنگی میان این دو اعتقاد داشت. او بر تالیف مقالاتی هندسی و ریاضی که به مبادی دینی مرتبط بود اهتمام میورزید.
هرجا پای عقل یا علم و فکر بشر یا حس و تلاش او نرسد خداوند به وسیله پیامبران او را راهنمایی میکند. علم و دین در موضوعات فراوانی به یکدیگر کمک کرده یا حرف هردو یکی بوده است. دین هدف زندگی و جهتگیری حیات آدمی را روشن میسازد و علم هویت ابزاری دارد. بشر، علم را همچون ابزاری برای هدفهای خویش استفاده میکند اما در تشخیص اینکه هدف بشر چیست و چه باید باشد علم نمی تواند کمکی کند.
تجربه و علم تنها میتواند در مسیری که در دسترس مشاهده وآزمون اوست اظهار نظر کند. اما در مورد دیگر مسائل به ویژه مسیر غیرتجربی که اساساً از دسترس حس وتجربه دور است سخنی ندارد.
زبان تحقیقات علمی تنها زبان اثبات است و تنها میتواند مدعای خود را اثبات کند. اما هیچگاه ادعای انحصاری در این زمینه ندارد. مثلا علم یک آسمان را کشف نموده اما شش آسمان دیگر را انکار نکرده است. عدم توجه به این نکته که دانش تجربی لسان حصر ندارد ؛ گاهی موهم تعارض در برخی یافته های علمی با متون دینی است. اگر عقل حسی و تجربی در سایه مشاهدات و تجارب عملی به کشف رابطهای خاص میان دو چیز دست یافت و اطمینان عقلایی پیداکرد که برای پدیدآمدن پدیده «الف» مثلاً فلان مراحل خاص طی میشود، نمیتواند بگوید که راه دیگری برای پدیدآمدن «الف» وجود ندارد و تنها طریق انحصاری پیدایش آن همان طریقی است که تجربه نشان داده است. به عنوان نمونه گرچه تجربه میتواند همه مراحل پیدایش فرد انسانی را
به عنوان نمونه گرچه تجربه میتواند همه مراحل پیدایش فرد انسانی را از طریق توالد از پدر و مادر تبیین کند اما نمیتواند خلقت عیسی را بدون پدر ناممکن دانسته و یا خلقت آدم را بدون دخالت والدین انکار کند یا راه را بر سایر کرامات و معجزات ببندد.
📸حضور جهادی طلاب حوزه علمیه امام صادق علیهالسلام چابهار در مناطق سیل زده جهت فعالیت های جهادی و فرهنگی
🔹️و گفت گو چهره به چهره با مردم منطقه سیل زده توسط مبلغین جهادگر
#ارسالی_از_مخاطبان
غالبا آنچه که خرافه خوانده می شود از قبیل موارد زیر است :
۱) خبر یا تبیینی که در صحت آن تردیدهای بسیار هست و غالبآ نمیتوان آن را به مقتضای قوانین ساختهشده طبیعت یا برحسب مقایسه با دیگر اخبار مقبول، پذیرفت.
۲) حکمتی عامیانه که منشأ و مبنای آن مشخص یا دستیافتنی نیست ولی عوام آن را پذیرفتهاند.
۳) باورها و رفتارهای عامیانهای که نسل به نسل منتقل شده و جزو عناصر هویتِ سنّتیِ کسانی درآمده است که توانِ توجیه و معقولسازی آنها را در برابر نگاه پرسشگر و انتقادآمیز ناظران بیرونی ندارند.
۴) بخشی از باورها و رفتارهای تثبیت شده در شیوه دینورزیِ عامیانه مردم که نه ریشه در آموزههای دست اول و اصیل دینیِ ایشان دارد و نه علما و نخبگان دینی آن را قبول دارند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاش عمان زندگی میکردیم😢
#ایران_قوے
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراسم ختم در شاهین شهر اصفهان😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲
مردمی که با چشم خودشون هرروز می بینندیکی دار دنیا را دست خالی ترک می کند و باید در دنیای دیگر پاسخگوی گناهان ومعصیتهای خودش باشد .
ضرورت حجاب و عفاف متن صریح قرآن ودستور خدای متعال هست ولی به همین سادگی زیر پاگذاشته می شود.آیا مردمی که نسبت به حکم خداونداحترامی قائل نیستند در زندگی آرامشی هم می بینند ؟آیا از عاقبت شر وفساد وگناه نمی ترسند ؟
آیا منطقی است که اینها بخواهند برای میت دعابکنندواصلا دعای یک فرد گنهکار مستجاب است؟
آیا از بی برکتی وفردگرایی واحساس پوچی وتنهایی در زندگی ولذت نبردن از مواهب الهی نمی ترسند؟
تجربه و تاریخ نشان داده است که ملتهای گنهکار هم در دنیا ضررکرده اند وهم در آخرت متضررخواهندشدومال وثروت ولذت دنیا هم نتوانست به آنها آرامش ببخشد .
آية 48 سورة البقرة
﴿وَاتَّقُوا يَوْمًا لَّا تَجْزِي نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيْئًا وَلَا يُقْبَلُ مِنْهَا شَفَاعَةٌ وَلَا يُؤْخَذُ مِنْهَا عَدْلٌ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ﴾
[ البقرة: 48]
و بترسيد از روزى كه هيچ كس ديگرى را به كار نيايد و هيچ شفاعتى از كسى پذيرفته نگردد و از كسى عوضى نستانند و كسى را يارى نكنند.
مسئولین هم خودشون رو بخواب زدهاند.
#حجاب و عفاف
#مراسم ختم
#قیامت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سواد رسانه ای خودمون رو افزایش بدهیم تا گرفتار فریب دشمنان و بدخواهان نشویم.
🙏 لطفا تا آخر ببینید
💢 دیپفیک چیست؟
⭕️ دیپ فیک (Deepfake) به معنی جعل عمیق یا یادگیری عمیق جعل کردن، تکنیکی بر پایه #هوش_مصنوعی است که برای تلفیق تصاویر انسانها به کار میرود.
در تکنیک #جعل_عمیق، تصاویر و ویدئوهای دروغینِ به شکلی کاملا واقعگرایانه ساخته میشود.
⭕️ فنآوری جعل عمیق میتواند تصاویری بسازد که از اساس حقیقت ندارند، تصاویری که در آنها به نظر میرسد فردی، حرف خاصی میزند یا کاری را انجام میدهد که اصلا در دنیای واقعی اتفاق نیفتاده است.
#سواد - رسانه ای
#جهاد تبیین
#کشتی نجات
#انتشار حداکثری
وزنه ای سنگین بر دوش
✨شیخ مرتضی انصاری شوشتری مادرش را بر روی شانه می گذاشت و به حمام می برد تا زن ها او را بشویند و مجدد بر روی شانه می گذاشت و به منزل می آورد.
مردم از او می پرسیدند: در منزل قاطر یا الاغی نداری که او را روی آن بگذاری؟
🔸 فرمود: دارم.نمی دانید از وقتی مادرم را بر دوش گرفتم، زیر این بار به ظاهر سنگین چه گره هایی برایم باز شد.
👈 وقتی مادر ایشان از دنیا رفت، به پهنای صورت گریه می کرد.
چون سن و سالی از مادرش گذشته بود از گریه ی سختِ او اشکال کردند.
در جواب فرمود:
گریه ام برای این است که از امروز به بعد، به چه شخصی خدمت کنم که خدا این همه گره هایم را باز کند؟
🔸 مگر در عالم از مادر، سنگین وزن تر برای رسیدن به خدا هست.
#مادر
#خدمت
#فرزندصالح
#کشتی نجات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ غیر ممکن است این شعرخوانی در محضر امام خامنهای را یکبار ببینی و مجددا برای دیدنش برنگردی.
مخاطبان عزیز دقت کنید اگر آدرس اینترنتی بعنوان وضعیت معیشت برای شما ارسال شد باز نکنید
سایت کلاهبرداریه و گوشی شما هک خواهد شد
بعضی از افراد باز کردن گوشیشون هک شده.
از آنجا که بیحجابی و پوشش نامناسب زنان، آثاری چون انواع مفاسد اجتماعی را در جامعه، هم برای زنان و هم مردان و هم خانوادهها در پی دارد، در واقع از امور اجتماعی نیز به حساب میآید. مسلّم است که دولت، حق تجسّس در امور شخصی و دخالت در خانههای مردم و حریم خصوصی آنان را ندارد، ولی از آنجا که بیحجابی در بستر جامعه و حریم عمومی اتفاق میافتد و یک گناه آشکار محسوب میشود، دولت اسلامی حق دارد به جهت مفاسدی که به دنبال دارد، با وضع قوانینی الزامی، از آن جلوگیری کند. به عنوان مثال در قانون مجازات اسلامی، تظاهر به روزهخواری جرم بوده و مجازات دارد، هرچند روزهداری و روزهخواری هر دو اموری شخصی هستند.
این شیوه قانونگذاری، در حقیقت یک شیوه عقلائی است. در تمامی سیستمهای حکومتی، دولت میتواند نسبت به رفتارهایی که به خودی خود امور شخصی محسوب میشوند، ولی در یک بازه زمانی و شرایط خاص، آثار اجتماعی مهمی دارند، قوانینی وضع کند که دامنه اختیارات فردی را به سود منافع اجتماعی، تنگتر کند. در این خصوص میتوان به انواع رفتارهایی که ذاتاً فردی هستند ولی در کشورهای گوناگون، با آنها به صورت امور اجتماعی برخورد شده است، اشاره کرد. خرید و فروش جزئی و مصرف مواد مخدر، ابتداء اموری فردی هستند که در اکثر کشورهای دنیا ممنوع شده و جرم تلقی میشود. با عنایت به این توضیحات در قانون مجازات اسلامی در ماده 638، بیحجابی جرم بوده و مجازات دارد. البته دخالت دولت در امر بیحجابی دلایل دیگری نیز دارد که فعلا به آن نمی پردازیم .