📚 مقدار و مبلغ فطریه طبق فتوای رهبر معظم انقلاب
💠 سؤال: فطریه برای هر شخص چه مقدار است؟
✅ جواب: مکلف بايد براى خودش و كسانى كه نانخور او هستند برای هر نفر، يك صاع (تقريباً سه كيلوگرم) گندم يا جو يا خرما يا كشمش يا برنج يا ذرت یا مانند اينها به مستحق بدهد و اگر پول يكى از اينها را هم بدهد، كافى است.
ضمنا زکات فطره امسال (۱۴۰۱) به قیمت گندم برای هر نفر، «چهل هزار تومان» اعلام شده است.
#احکام
#مقدار_زکات_فطره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نطفه حرام رژیم غاصب صهیونیستی اینگونه بسته شد؛ تاریخچهای که هر مسلمانی باید بداند!
#قدس_مقتدر_و_مظلوم
💠 دعای روز بیست و هفتم ماه رمضان
🔹 اللّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ فَضْلَ لَیلَةِ الْقَدْرِ وَ صَیرْ أُمُورِی فِیهِ مِنَ الْعُسْرِ إِلَی الْیسْرِ وَ اقْبَلْ مَعَاذِیرِی وَ حُطَّ عَنِّی الذَّنْبَ وَ الْوِزْرَ یا رَءُوفا بِعِبَادِهِ الصَّالِحِینَ.
🔸 خدایا در این ماه فضیلت شب قدر را روزیام ساز و کارهایم را از سختی به آسانی برگردان، و پوزشهایم را بپذیر و گناه و بار گِران را از گُردهام بردار، ای مهربان به بندگان صالح.
🔻 فطره همسری که در حال عقد است، بر عهده کیست؟
▫️اگر نانخـور پدرش است، بر عهده پدرش میباشد. اما اگر نانخور همسرش باشد بر عهده شوهر میباشد، خواه دائم باشد یا موقت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻 اگر زن جهت نیاز شوهرش در تأمین مخارج زندگی کمک کند، چه کسی باید زکات فطره آنها را بدهد؟
▫️مقام معظم رهبری: اگر زن نانخور شوهر محسوب شود، باید شوهرش در صورت توانایی زكات فطره خود و همسرش را بدهد و اگر زن نانخور شوهر و شخص دیگری نباشد، باید خودش زکات فطرهاش را بدهد.
#احکام
#ماه_رمضان #رمضان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ پاسخ به سه شبهه پیرامون امیرالمومنین علیهالسلام
📛 چطور #امام_علی هر شب شیر میبردن در خونه فقرا؟ ظرف یکبار مصرف که نبوده؟
📛 مگه نمیگید حضرت علی هر شب هزار رکعت نماز خونده، پس اینها رو کی پخش کرده؟
📛 مگه نمیگید توی حکومت عدل علی یه دونه فقیر نبوده، پس این مستمندان کیا بودن؟
❇️ پاسخ کامل در فیلم بالا👆👆
#ماه_رمضان
💠 دعای روز بیست و نهم ماه رمضان
🔹 اللّهُمَّ غَشِّنِی فِیهِ بِالرَّحْمَةِ وَ ارْزُقْنِی فِیهِ التَّوْفِیقَ وَ الْعِصْمَةَ وَ طَهِّرْ قَلْبِی مِنْ غَیاهِبِ التُّهَمَةِ یا رَحِیما بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِینَ.
🔸 خدایا در این ماه مرا با رحمتت بپوشان و توفیق و خود نگهداری را نصیبم کن و از تیرگیهای تهمت دلم را پاک گردان، ای مهربان به بندگان با ایمان.
🔻 زکات فطره مهمانی که فقط شب عید فطر برای افطاری مهمان است و قبل از زمان وجوب آمده است و بعد از افطار میرود، بر عهده چه کسی است؟
▫️آیات عظام رهبری، سیستانی، خوئی، فاضل، وحید، مکارم، زنجانی: به مهمانی که تنها برای افطاری دعوت شده و شب نمیماند، نانخور صدق نمیکند.
▫️آیةالله صافی: بر میزبان است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻 فطره مهمانی که در شب عید، بعد از وقت وجوب زکات فطره آمده است، بر عهده چه کسی است؟
▫️آیات عظام امام، رهبری، فاضل، صافی، بهجت ، مکارم ، وحید: بر عهده خود مهمان است.
▫️آیات عظام سیستانی، خوئی: اگر شب را میماند، بنابر احتیاط واجب بر عهده میزبان است.
#احکام_رمضان_المبارک
💠 دعای روز سیاُم ماه رمضان
🔹 اللّهُمَّ اجْعَلْ صِیامِی فِیهِ بِالشُّکرِ وَ الْقَبُولِ عَلَی مَا تَرْضَاهُ وَ یرْضَاهُ الرَّسُولُ مُحْکمَةً فُرُوعُهُ بِالْأُصُولِ بِحَقِّ سَیدِنَا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ وَ الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ.
🔸 خدایا روزهام را در این ماه بر پایه آنچه تو و پیامبر آن را میپسندد مورد سپاس و پذیرش قرار ده، در حالی که فروعش بر اصولش استوار باشد، به حق سرورمان محمّد و اهل بیت پاکش، و سپاس خدای را پروردگار جهانیان.
🔻 وظیفه فردی که #موقع_وجوب زکات فطره، آن را نپرداخته چیست؟
🔹 اگر کنار نگذاشته:
▫️آیات عظام امام، سیستانی، وحید، مکارم، نوری: بنابر احتیاط واجب بدون نيت أدا و قضا آن را پرداخت کند.
▫️آیات عظام رهبری، صافی: باید بدون نیت ادا و قضا پرداخت کند.
▫️آیةالله خوئی: ساقط میشود، هر چند بنابر احتیاط مستحب، پرداخت نماید.
▫️آیةالله بهجت: بنابر احتیاط مستحب، قضا نماید.
▫️آیةالله زنجانی: معصیت کرده و بنابر احتياط مستحب بدون نيت أدا يا قضا آن را بدهد.
🔹 اگر کنار گذاشته است:
▫️حال پرداخت نماید.
#احکام
#ماه_رمضان #رمضان
═✧🍃💐﷽💐🍃✧═
✨قال رسول الله (صلی الله علیه و آله):
«الا اخْبِرُکُمْ بِاجْوَدِ الاجْوَدِ؟ اللَّهُ الاجْوَدُ الاجْوَدُ! وَ انَا اجْوَدُ وُلْدِ آدَمَ! وَ اجْوَدُکُمْ مِنْ بَعْدی رَجُل عَلِمَ عِلْماً فَنَشَرَ عِلْمَهُ یُبْعَثُ یَومَ الْقِیامَةِ امَّةًوَحْدَهِ!؛
آیا به شما خبر دهم که بخشنده ترین بخشنده ها کیست؟ بخشنده ترین بخشنده ها خداست، و من بخشنده ترین فرزندان آدم هستم؛ و بعد از من از همه شما بخشنده تر کسی است که علم و دانشی را فرا گیرد، و آن را نشر دهد و به دیگران بیاموزد، چنین کسی روز قیامت به تنهایی به صورت امّتی برانگیخته خواهد شد»
تعبیر به امّت به خوبی نشان می دهد که گسترش وجودی معلّمان به موازات گسترش تعلیمات آنها در میان جامعه بشری صورت می گیرد، و هر قدر شاگردان بیشتری را تعلیم و تربیت کنند به همان نسبت شخصیّت معنوی و اجتماعی آنها گسترده تر می شود و گاه به اندازه یک امّت می گردد.
📚منابع:
○میزان الحکمة، ج ۶، ص ۴۷۴؛
○ پیام قرآن، ج۱۰، ص۲۶۴
✨⃟🕊჻ᭂ࿐✰
🍃💐 12 اردیبهشت ، روز بزرگداشت استاد آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم را را خدمت همهی اساتید و فرهیختگان تبریک عرض میکنم.
#روز_معلم
💠 پس از نماز مغرب و عشاء و نماز صبح و نماز عيد بخواند:
🌸 اللهُ أكْبَرُ اللهُ أكْبَرُ
🌸 لَا إلَهَ إلَّا اللهُ وَ اللهُ أكْبَرُ
🌸 اللهُ أكْبَرُ وَ لِله الْحَمْدُ
🌸 اَلْحَمْدُ لِله عَلَی مَا هَدَانَا
🌸 وَ لَهُ الشُّكْرُ عَلَی مَا أوْلَانَا
📚 مفاتیح الجنان
📚 زمان کنار گذاشتن و پرداخت زکات فطره
💠 سؤال: زمان کنار گذاشتن #فطریه و پرداخت آن چه موقع است؟
✅ جواب:
از غروب شب #عید_فطر می تواند #فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از #نماز_عید به فقیر بپردازد؛ ولی اگر نماز عید نمی خواند می تواند پرداخت آن را تا ظهر به تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست.
اما اگر تا ظهر دسترسی به فقیر نداشت، فطریه را کنار بگذارد و هر گاه دسترسی پیدا کرد به فقیر بدهد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
#احکام_فطریه
#نحوه_پرداخت_فطره
---------------------
📚 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کربلایی کاظم ساروقی، کشاورز بیسوادی که به یک باره حافظ کل قرآن شد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 اگه خیر دنیا و آخرت رو میخوای...
✅بهترین شفیع برای یک خانم!
✍ آری، بهترین شفیع زن در قبر، رضایت شوهرش میباشد! امام باقر (ع) ادامه میدهد: وقتی حضرت زهرا (س) از دنیا رفت، حضرت علی (ع) او را به خاک سپرد. بعد از اینکه مراسم خاکسپاری حضرت زهرا تمام شد، حضرت علی (ع) کنار قبر همسر خود ایستاد و رو به آسمان کرد و با خدا چنین سخن گفت: بار خدایا! من از دختر پیامبر تو راضی هستم.
حضرت علی (ع) میداند که در آن لحظه هیچچیز بهاندازهی رضایت شوهر، برای حضرت زهرا مفید نیست؛ برای همین این دعا را میکند!
📕برگرفته از کتاب «همسر دوست داشتنی» ص ۸۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مرام مدافعان حرم برای انتقام خون حاج قاسم
ویدیوی بالا گوشهای از سلحشوری رزمندگان اسلام در زمان حال است که برخی تصاویر نظامی بهکار بردهشده برای نخستین بار منتشر میشود.
💫🍃🌸✨✨✨☆﷽☆
🍃🌸
🗯🕊جمعه های انتظار......
💦در عصر غیبت کبری امام مهدی(عجلاللهتعالیفرجه) نیز از جمله مسائلی که همواره مسلمانان، به ویژه شیعیان و پیروان اهلبیت علیهم السلام خواهان فهم آن هستند، شناخت ویژگی های منتظران واقعی آن حضرت است.💕
💥تهذیب نفس و اصلاح فردی⚡️
❇️ یکی از ویژگی مهم منتظران دولت کریمه امام عصر (عجلاللهتعالیفرجه)، پارسائی و آراستگی به اخلاق نیک و پسندیده است. در روایتی از امام صادق(عليهالسلام) نقل شده که فرمود: من سرّه ان یکون من اصحاب القائم، فلینتظر ولیعمل بالورع و محاسن الاخلاق، و هو منتظر؛یعنی هر کس شادمان می گردد از این که از یاران حضرت مهدی (عجل الله تعالي) باشد، باید منتظر باشد و به پرهیزکاری و اخلاق نیکو رفتار نماید و او منتظر واقعی است. همچنین آن حضرت فرمود: انّ لصاحب هذا الامر غیبة فلیتق الله عبد ولیتمسک بدینه؛ به یقین برای صاحب این امر غیبتی است، پس بنده خدا باید تقوای الهی پیشه کند و به دینش چنگ زند.
🕊🗯نکته شایان توجّه این که: البته آن امام همام (عجلاللهتعالیفرجه )نیز از یاد شیعیان خویش غافل نیست و اگر ارتباط ما با یوسف زهرا( سلامالله علیها )برقرار شود و در همه امور زندگی به یاد و ذکر آن حضرت باشیم، به یقین مورد عنایت و لطف خاصّه آن واسطه فیض الهی قرار می گیریم.⛱
💻سایت:پایگاه اطلاع رسانی حوزه
📚غیبت نعمانی، ص 200،ح 16و اصول کافی، ج 2،باب فی الغیبه، ص 132.
@sedayehowzeh.mp3
1.21M
🎙بشنوید| نیاز صدای خداست برای بیدار کردن ما
حجت الاسلام #عابدینی
#صدای_اخلاق
🔻 آیا میشود سرنوشت را با کارهای خوب، تغییر داد؟
✍️ پاسخ:
✅ استاد مطهرى مىگويد: «اگر مقصود از سرنوشت و قضا و قدر الهي، انكار اسباب و مسببات و از آن جمله قوه و نيرو و اراده و اختيار بشر است، چنين قضا و قدر و سرنوشتى وجود ندارد و نمىتواند وجود داشته باشد». (1)
🌿 بايد دانست در عين حال كه دست تقدير الهی در زندگی انسان است و قضا و قدر الهی مردود نيست، نقش انسان در تعيين سرنوشت زندگی پذيرفتنی است. در حقيقت نقش انسان نه تنها مغاير با سرنوشت نيست، بلكه جزئی از همان سرنوشت است. در سرنوشت و تقدير انسان - چه مؤمن باشد و چه كافر - چنين است كه او سرنوشت خود را تعيين نمايد. در واقع اختيار داشتن انسان جزئی از تقديرات الهی است.
💥 بشر هميشه خود را در سر چهار راههايی میبيند. هيچگونه اجباری كه فقط يكی از آنها را انتخاب كند ندارد و ساير راهها بر او بسته نيست. انتخاب يكی از آنها به نظر و فكر و اراده او مربوط است؛ يعنی طرز فكر و انتخاب او است كه يك راه خاص را معيّن میكند. (2)
☘️ اين كه از يک طرف مسئله تقدير الهی مطرح است و از طرف ديگر اختيار انسان، به اين معنا است كه خداوند مقرّر كرده كه انسان با اختيار و اراده خود، يكی از راهها را انتخاب كند و آن راهی كه انسان با اراده خود انتخاب كرده، همان است كه مقدّر است. خداوند به قضا و قدر مقرّر كرده كه انسان با اختيار خود، آن راهی كه خداوند از ازل میداند، انتخاب كند. پس تقدير خداوندی اين است كه بشر افعال خود را از روی اختيار انجام دهد، نه اين كه تقدير او را به انجام يک طرف مجبور سازد.
🔷 اميرالمؤمنين (ع) از كنار ديوار شكسته و كجى برخاست. پرسيدند: از قضاى الهى فرار مىكنی؟ فرمود: از قضاى الهى به قدر او پناه مىبرم. (3) «يعنى درست است كه تا قانون عليت كه منتهى به فرمان خداست، نباشد، ديوار شكسته سقوط نخواهد كرد، اما همان خداوند به من عقلى داده كه آن خود يک حلقه از سلسله قانون عليت است و يک عامل بازدارنده در برابر اين گونه حوادث.
🔸 البته ديوار عقل و شعور ندارد و بدون اعلام قبلى سقوط مىكند. اما من مىتوانم به قدر الهى پناه ببرم؛ يعنى با عقل خود چنان محل نشستن را اندازهگيرى كنم كه اگر ديوار سقوط كند روى من نيفتد». (4)
🔹 در قرآن آيات زيادى وجود دارد كه به صراحت اختيار انسان و نقش اراده او را بيان داشته است؛ مانند آيه: «لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى؛ براى انسان چيزى جز حاصل سعى او نيست». (5) و : «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ؛ (6) خداوند سرنوشت هيچ قومى را تغيير نمىدهد. مگر خودشان آن را تغيير دهند». از آنچه ذكر شد امكان تغيير قضا و قدر در موارد خاص به خوبی روشن شد. اما تغيير قضا و قدر يا تبديل سرنوشت در روايات متعدد هم بيان شده است كه يكی از مهمترين ابعاد و عوامل اين تغيير مقوله دعا است.
📚 پینوشتها :
1. شهيد مطهری، مجموعه آثار، انتشارات صدرا، تهران، 1374ش، ج 1، ص 384.
2. همان، ص 385 .
3. شيخ صدوق، التوحيد، انتشارات جامعه مدرسين قم، 1398 ه ق ، ص 369.
4. ناصر مكارم شيرازی، پيدايش مذاهب، ص 31.
5. نجم (53) آية 39.
6. رعد (13) آية 11.
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی