دلایل رکود بورس
🔹عوامل مختلفی را میتوان به عنوان دلایلی که سبب شده تا بورس تهران در ماههای اخیر گرفتار چنین وضعیتی شود، ذکر کرد. اولین عامل به رکود حاکم بر کلیه بازارها بازمیگردد.
🔹عامل پیشران در اکثر بازارهای دارایی ایران، انتظارات تورمی است و هر زمان که انتظارات تورمی در اقتصاد کشور شعلهور میشود، بازارها با التهاب همراه میشوند و هر زمان که انتظارات تورمی در اقتصاد فروکش میکند، شاهد آرامش در بازارها هستیم.
🔹نکتهای که از رصد اوضاع و احوال این روزهای بازارهای داخلی کشور قابل رهگیری است، رکود حاکم بر کلیه بازارها است که تحتتاثیر فروکشکردن انتظارات تورمی بهوقوع پیوسته است؛ در واقع در ماههای اخیر اقتصاد کشور، یک آرامش نسبی را در اکثر زمینهها به خود دیده است.
🔹 بهرغم اینکه رشد نقطه به نقطه پایه پولی همچنان در مقادیر بالایی قرار دارد، شاهد کاهش شتاب رشد نقدینگی هستیم که این موضوع سبب شده تا از این ناحیه نیز انتظارات و واکنشهای مثبتی پیرامون کلهای پولی شکل بگیرد.
🔹بهعلاوه در سال جاری حرکات مناسبی در زمینه بهبود روابط منطقهای کشور شکلگرفته است. مورد بعدی که وضعیت بورس تهران را در این روزها بحرانی ساخته، زخم کاری تصمیمات خلقالساعه نهادهای مختلف است که هریک به نحوی و طریقی، بخشی از بدنه و پیکر نحیف و رنجور بازار سهام را نشانهگیری کردهاند./دنیای اقتصاد
🚨 عرضه اولیه سهام شرکت نخریسی و نساجی خسروی خراسان در بازار دوم فرابورس ایران
نماد عرضه اولیه: نخریس۱
تعداد کل سهام قابل عرضه: ۳۶،۰۰۰،۰۰۰ سهم
1️⃣ مرحله اول
تعداد سهام قابل عرضه به سرمایهگذاران واجدشرایط به روش حراج: ۱۲،۰۰۰،۰۰۰ سهم
تاریخ عرضه اولیه: دوشنبه ۱۱ دیماه ۱۴۰۲
قیمت ارزشگذاری: ۶۰،۸۹۳ ریال
حداکثر سهام قابلخریداری توسط هر کد معاملاتی: ۲۴۰،۰۰۰ سهم
2️⃣ مرحله دوم
حداقل تعداد سهام قابل عرضه به سایر سرمایهگذاران به روش ثابت: ۲۴،۰۰۰،۰۰۰ سهم
حداکثر سهام قابلخریداری توسط کد حقیقی و حقوقی: ۳۰ سهم
تولید خودروسازان داخلی در سال جاری از مرز یک میلیون دستگاه گذشت
مدیرکل صنایع خودروی وزارت صمت :
🔹از ابتدای امسال تا پایان آذرماه تولید حدود ۹۹۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده و اکنون تولید از مرز یک میلیون دستگاه گذشته است لذا میتوان گفت که شاهد به ثمر نشستن برنامههای تحولی دولت سیزدهم در حوزه تولید و تنظیم بازار خودرو هستیم.
🔹در سال جاری حدود ۸۳۷ هزار دستگاه خودروی سواری تولید شده، در مقایسه با ۷۶۱ هزار دستگاه تولید مدت مشابه پارسال، رشد ۱۰ درصد را نشان می دهد.
🔹در مدت یاد شده ۱۲۱ هزاردستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از ۳۶ درصد رشد برخوردار بوده است./ایرنا