معرفی اوراق تبعی سهامیار یا بیمه سهام
✍️ بر اساس تصمیم صندوق تثبیت بازار سرمایه، اوراق اختیار فروش تبعی جدید به نام سهامیار برای حمایت از سهامداران حقیقی منتشر شده است. در این مطلب با این اوراق آشنا خواهیم شد.
🔹 چه کسانی میتوانند از این طرح استفاده کنند؟
هر شخص حقیقی که ارزش سبد پایهاش در روز چهارشنبه 4ام آبان ماه کمتر از ۱۰۰میلیون تومان بوده، واجد شرایط خرید این اوراق محسوب میشود.
🔹 منظور از سبد پایه چیست؟
طبق تعریفی که در اطلاعیه این اوراق منتشر شده، منظور سهام ثبت شده قابلمعامله تا پایان روز 4ام آبان ماه 1401 (بدون لحاظ سهام جایزه ثبتنشده، حق تقدم سهام، سهام توثیق و توقیف) در بازار بورس و فرابورس و البته به جز بازار پایه فرابورس است.
اینم باید یادتون باشه که ارزش سبد رو بر اساس قیمت پایانی روز 4آبان حساب میکنن و طبیعتا سبد هر کسی با دیگری متفاوت است.
🔹 بازدهی این اوراق چقدر است؟
ارزش اعمال این اوراق به اندازه 1.2برابر ارزش سبد پایه هست. یعنی اگر شرایط رو داشته باشید و تا زمان اعمال رعایت کنید، بازدهی 20درصد بالاتر از ارزش سبد پایه براتون تضمین میشه.
🔹 چه شرایطی لازمه برای اینکه اوراق تا زمان اعمال اعتبار داشته باشه؟
برای استفاده از این اوراق باید سهامی که در سبد پایه دارید را تا سررسید نگهداری کنید. ملاک محاسبات تعداد دارایی موجود از هر نماد در سبد پایه هست. در واقع در طول این مدت تا زمان سررسید اوراق، پایان هر روز باید تعداد سهام داخل پرتفوی، بزرگتر یا مساوی تعداد سهام موجود در سبد پایه باشد. فراموش نکنید که حق تقدم و سهام جایزه ثبتنشده رو در محاسبات درنظر نخواهند گرفت.
🔹 چطور باید این اوراق را خریداری کرد؟
مثل هر نماد معاملاتی دیگه در بازار سرمایه، فقط کافیه عبارت #سهامیار رو در پنل کاربری کارگزاری جستجو کنید و برای 1برگه از این اوراق سفارش خرید ثبت کنید.
ساعت معاملات این نماد مثل سهام از 8:45 تا 12:30 تعیبن شده و سفارشگذاری از امروز شنبه 21آبان ماه شروع و تا شنبه هفته آینده 28آبان ادامه دارد.
فراموش نکنید که نمیتوانید اوراق اختیار فروش تبعی را بفروشید و تسویه اون در زمان سررسید بهصورت نقدی انجام خواهد شد.
#آموزش_بورس
#اوراق_تبعی
پرداخت سود ۱۴۰۰ سهام عدالت به زودی/ بورس تا یک سال آینده رشد خوبی خواهد داشت/ حقوقیها را روزانه رصد میکنیم
رییس سازمان بورس اظهار داشت: بیمه سهام حداقل این پیام را برای مردم دارد که بازار سرمایه برای دولت بسیار مهم است و تا یک سال آینده این بازار رشد بسیاری خوبی میتوانند داشته باشند.
▫️عشقی با اشاره به فعالیت حقوقیها در بازار اظهار کرد: جلسه به حقوقیها به صورت مستمر ادامه دارد. عمده معاملات حقوقیها بلوکی است و خرید و فروش آنها به صورت مستمر رصد میشود
📌بیش از ۵ برابر تقاضا، دلار نیمایی عرضه شد
🔹روز گذشته (۲۱ آبان ۱۴۰۱) از مجموع عرضه ارز معادل یک میلیارد و ۱۸ میلیون دلار در سامانه نیما فقط ۱۹۶ میلیون دلار مشتری داشت و معامله شد.
🔹این در حالی است که مجموع معاملات روز قبل تر (پنجشنبه ۱۹ آبان ماه) در سامانه نیما معادل ۵۸ میلیون دلار بود.
#کدال
#افزایش_سرمایه
✅ مجوز افزایش سرمایه 60 درصدی #ما از محل سود انباشته ،سایر اندوخته ها صادر شد.
#کدال
#افزایش_سرمایه
✅ مجوز افزایش سرمایه 67 درصدی #گوهران از محل طالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ،سود انباشته صادر شد.
#کدال
#افزایش_سرمایه
✅ مجوز افزایش سرمایه 1000 درصدی #لخزر از محل سود انباشته صادر شد.
#کدال
#افزایش_سرمایه
✅ مجوز افزایش سرمایه 307 درصدی #دیران از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها صادر شد.
#کدال
#افزایش_سرمایه
✅ مجوز افزایش سرمایه 100 درصدی #سغدیر از محل سایر اندوخته ها صادر شد.
✅ مجوز افزایش سرمایه 87 درصدی #فالوم از محل سود انباشته صادر شد.
✅ مجوز افزایش سرمایه 56 درصدی #وسبحان از محل سود انباشته صادر شد.
✅ مجوز افزایش سرمایه 31 درصدی #وجامی از محل سود انباشته صادر شد.
✅ مجوز افزایش سرمایه 13 درصدی #فجام از محل سود انباشته صادر شد.
#قاروم
اطلاعیه 1401/08/21
*قند ارومیه*
12 ماهه منتهی به 1401/04/31(حسابرسی شده) مبلغ ۳,۲۰۳ ريال سود به ازای هر سهم محقق نمود
34 درصد افزایش سود نسبت به گزارش حسابرسی نشده
#پرداخت
اطلاعیه 1401/08/21
*به پرداخت ملت*
خلاصه تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده
تصویب افزایش سرمایه از مبلغ 3,000,000 میلیون ریال به مبلغ 8,000,000 میلیون ریال (معادل 167 درصد)
از محل سود انباشته
#وتوصا
اطلاعیه 1401/08/21
*گروه سرمايه گذاري توسعه صنعتي ايران*
12 ماهه منتهی به 1401/06/31(حسابرسی نشده) مبلغ ۸۹۰ ريال سود به ازای هر سهم محقق نمود
22 درصد افزایش سود نسبت به دوره مشابه سال گذشته
#تحلیل_بازار
1) تثبیت آرام یا ناامیدی از ادامه صعود؟!! سوال مهمی که در چند روز اخیر معامله گران بورس ایران تلاش می کنند به آن پاسخ بدهند. امروز در حالی که شاهد کاهش ارزش معاملات خرد به 3800 میلیارد تومن بودیم، بازار بد شروع کرد، خوب شد و بد بست. در واقع برخلاف چند روز نوسانی اخیر که در آن بازار از منفی به مثبت یا مثبت به منفی شده بود، امروز هر دو جهت را تجربه شد. البته رنج منفی سنگینی حداقل در بسیاری از نمادها مشاهده نشد، و حتی اکثر نمادها آخرین قیمت بالاتر از کمترین قیمت معامله شده تجربه کردند. خلاصه تمام این حرف های در یک جمله، بورس بازها در عدم تردید قرار دارند و نمی دانند به امید خرید در قیمت پایین تر نقد کنند، یا منتظر رشد مرحله بعد بشوند.
2) رد پای معامله گران کوتاه مدتی درشت به خوبی در بازار قابل مشاهده است. چند روز پیش در نماد #خگستر دیدیم که پول کوتاه مدت سنگینی چرخید، دیروز و امروز همین وضعیت را در نماد #ختوقا دیدیم. منابع نقدی که بسیار سنگین هستند، نترس وارد یک نماد می شوند و با سود جزئی در روز معاملاتی بعد خارج می شوند. این مدل معاملات هم می تواند رونق بازار را بهبود ببخشد و هم می تواند شرایط بازار را خراب کند. اگر مدام این رفت و برگشت ها در یک یا چند نماد اتفاق بیافتد و قیمت ها رشد نکند، قطعا خریداران دستشان داغ می شود و در نوسان بعدی بالای سهم را نمی خرند. اما اگر قیمت ها نیز پله پله بالاتر بیاید و کف های روزانه بالاتر بیاید، خریدار انگیزه پیدا می کنند تا میانگین بهای تمام شده ی خودشان را بهبود ببخشد و در بازار بمانند.
3) از روند های دسته جمعی، صف خرید #زاگرس و بعد از آن صف خرید #شفن و #شخارک بود. احتمالا این خریدها مربوط به احتمال تخفیف گاز خوراک برای این شرکت ها باشد. حدود یک ماه پیش گمانه زنی پیش آمد که برای تولیدکنندگان متانول تخفیف 1000 تومنی در هر مترمکعب گاز در نظر گرفته خواهد شد. دیروز و امروز اما صحبت هایی مطرح شد مبنی بر اینکه درخواست شده خوراک متانول سازها حداقل در مقاطعی از سال با نرخ ها کمتر از 3000 تومن در نظر گرفته شود. البته وزارت نفت و سازمان برنامه با این موضوع مخالفت کرده اند. اما امروز نوع معاملات جوری بود که انگار نهاد اقتصادی دیگری در دولت پیگیر موضوع است و شاید خبرهایی از موافقت با این تخفیف در روزهای آتی به بازار مخابره شود. فعلا ولی آخرین اظهارنظر رسمی مخالفت با هر گونه تخفیف در مورد نرخ خوراک و نرخ سوخت گاز مصرفی صنایع پتروشیمی و غیره بوده است.
4) فیدیلیتی محصول گروه بهمن در عرضه امروز نسبت به عرضه ی قبلی تقریبا 10 درصد بالاتر قیمت خورد و رقابت بیشتری برای خرید این اتومبیل صورت گرفت. ایران خودرو و سایپا نیز در روزهای آتی عرضه هایی در بورس کالا خواهند داشت که البته هنوز اطلاعیه های عرضه ی ماشین های تولیدی این دو شرکت منتشر نشده است. یکی از کالاهایی هم که قرار است در بورس کالا عرضه شود، لاستیک است. شاید عرضه در بورس کالا باعث شود مشکلات صنعت لاستیک که ناشی از قیمت گذاری دستوری است برطرف شود. تنها صنعتی که هنوز برایش چاره ای اندیشیده نشده، صنعت مواد شوینده است. باید ببینیم تا کی با قیمت گذاری دستوری باعث ضرر و زیان این صنعت خواهند شد اما روزهای آزاد شدن این صنعت از چنگال قیمت گذاری دستوری نیز دور نیست.
1401/08/22
#تحلیل_بازار
1) دومین روز از منفی های بازار با ارزش معاملات در حدود 3700 میلیارد تومن. امروز آن نوسان وسط بازاری هم تقریبا نبود و بازار بد شروع کرد کمی بهتر شد و در نهایت با حال منفی به کار خودش پایان داد. در دو سال گذشته یک رفتار بسیار ازاددهنده در بازار سهام بارها تکرار شده است. در این رفتار، بازار برای مدت طولانی در یک روند فرسایشی نزولی با شیب ملایم حرکت می کند، بعد از آن در انتها با افزایش ناامیدی در بین فعالان سرعت رشد و شیب نزول افزایش پیدا می کند و شرایط بحرانی می شود، درست در این موقع بحث های حمایت از بازار و بسته ها مطرح می شود. بلافاصله بازار گارد صعود شارپ می گیرد و بعد از یک رشد مجددا رها می شود. بعد از رهایی بازهم روند فرسایشی نزولی با شیب کم شروع می شود و چرخه معیوب تکرار می شود. این روزها همه نگران این هستند که چرخه ی معیوب بازهم تکرار شود.
2) نرخ اوراق از نرخ سپرده ای که بانک ها پرداخت می کنند بالا زد. در 6 ماهه اول سال 1401 شاهد این بودیم که برخلاف همیشه نرخ سود سپرده بانک ها از نرخ بازده اوراق بیشتر شده بود. علت این موضوع مالیات بر سپرده ی اشخاص حقوقی بود و همچنین کاهش انتشار اوراق از سوی دولت در شش ماهه ابتدایی سال. حالا شاهد آن هستیم که با افزایش انتشار اوراق شرکتی، و پدیده ی اوراق گام، نرخ بازده اوراق از نرخ سود سپرده فراتر رفته است.
3) اقتصاد ایران تکرار خاطرات است و چرخه های متوالی از اشتباهات مشابه. این روزها شاهد انتشار بسیار گسترده ی اوراق گام توسط بانک ها هستیم و رقابت عجیبی در رشد نرخ بهره بین ناشران این اوراق بوجود آمده است. شنیده ها حکایت از پیشنهاد نرخ های 28 تا 30 درصد کوتاه مدت در این اوراق دارد. بورسی ها یادشان است که سال 95 هم یک پدیده ای بود به نام اوراق سخاب که در سیستم بانکی معامله می شد و البته بعدا وارد بورس شد. آن موقع هم نرخ این اوراق رشد افسار گسیخته داشت و تا 40 درصد نیز رسید. حالا باز هم در یکی از منظره های تکراری اقتصاد ایران شاهد تولد یک ابزار بدون بررسی عملیاتی هستیم که بازار پول و سرمایه را به هم زده است.
4) نفت 70 دلاری و صادرات یک میلیون بشکه در روز. اگر این مفروضات را در کنار نرخ دلار نیمای 28 هزار تومنی بگیریم و کمی بدبین نباشیم شاهد کسر بودجه ای حدود 300 همت خواهیم بود. حالا باید ببینیم سازمان برنامه با چه مفروضاتی بودجه را ارائه می کند و کسری بودجه رسمی و غیررسمی چقدر خواهد بود.
1401/08/23
📌اختصاصی | دولت سیزدهم از سیستم حراج ارزی استفاده نکرد
آیزاک سعدیان؛ کارشناس اقتصادی:
🔷دولت فعلی تصمیم گرفت تا برخلاف روسای دولتهای گذشته از سیستم حراج ارزی استفاده نکند.
🔷دولت چندی پیش با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جلوی هدررفت منابع ارزی را گرفت.
🖥️در آپارات تماشا کنید👇
aparat.com/v/CczWb
📌 پشت پرده اختلاف قیمت عجیب دلار از «مجازی» تا «کف بازار»
🔷مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی ارز، نشان از تقلای بیهوده دلالان ارزی برای جلوگیری از زیان بیشتر ناشی از ریزش قیمت دلار دارد.
🔷کانالهای تلگرامی و دلالان ارزی فعال در گروههای فضای مجازی تلاش دارند تا با اعلام نرخ غیرواقعی قیمت ارز را در مبالغ ۳۵۶۰۰ تا ۳۵۷۰۰ تومان حفظ کنند و مانع از زیان بیشتر شوند؛ در واقع این دلالان فریب کار، تقلا میکنند تا نرخ دلار غیررسمی را حتی تا ۵۰۰ تومان نیز بیشتر از قیمت کف بازار در فضای مجاز القا کنند.
🔷این در حالی است که روند نزولی قیمتها ادامه دارد و در بازار فردوسی و سبزه میدان تهران، کمتر کسی متقاضی دلار بوده و اکثر فعالان فروشنده هستند؛ لذا دلالان، به دنبال استمرار ریزش قیمت ها، نگران ضرر خود شده اند.
#عادت_بد
معمولا ۲ عادت بد زیر باعث پشیمانی ما در برخی از معاملات می شود:
۱- خیلی از ما عادت داریم اول سهم را بر اساس هیجانات بخریم و بعد آن سهم را تحلیل بکنیم!
۲- و همینطور خیلی از ما عادت داریم که اول یک سهمی که تازه به حمایت رسیده را بخریم و بعد منتظر بمانیم که آیا آن سهمه به حمایت واکنش نشان خواهد داد یا نه؟!
👈اگر این ۲ عادت اشتباه را ترک بکنیم مطمئن باشید خیلی جا ها پشیمان نمی شویم.
#حسین_ادیبینیا