📌 رهبر معظم انقلاب: بخش های مهم اقتصاد باید در دست مردم باشد
🔹شرکتهای شبه دولتی یا خصولتی نباید با شرکت های خصوصی رقابت کنند
🔹دولت باید تصدیگری و دخالت را کم کند و نظارت را زیاد کند
رئیس سازمان بورس:
بازار سرمایه در بلند مدت بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازارها دارد/افرادی که با فروش دارایی مورد نیاز خود وارد بورس میشوند با رفتار هیجانی زیان میکنند
🔹مجید عشقی گفت: هرگونه ورود و خروج هیجانی به بورس باعث ضرر و زیان سهامداران خواهد شد؛ به خصوص آنکه برخی از افراد از منابع مالی که به آن احتیاج دارند، وارد بازار سرمایه میکنند که امری اشتباه است.
🔹برخی اشتباههای رایج دیگر در بحث سرمایهگذاری در بورس عبارتند از: ورود به سهمهای پرریسک، سرمایهگذاری در تک سهم و استفاده از مشاورههای غیرتخصصی در فضای مجازی.
🔹قطعا بازار سرمایه در بلندمدت، بیشترین بازدهی را در مقایسه با بازارهای دیگر دارد؛ اما این بلندمدت میتواند سه سال و حتی بیشتر باشد.
🔹کسانی که دارایی مورد نیاز خود را میفروشند و وارد بورس میشوند، معمولا نمیتوانند نگاه بلندمدت به بورس داشته باشند و به همین خاطر نوسانات این بازار را تحمل نمیکنند و با رفتارهای هیجانی، باعث زیان دیدن خود میشوند.
رئیس سازمان بورس: اگر قیمت خودرو متناسب شود ما اصراری به عرضه خودرو در بورس کالا نداریم
▫️مجید عشقی: در بحث خودرو موضع سازمان بورس این است که خودرو باید با کیفیت و قیمت مناسبی به دست مصرفکننده برسد که تولیدکننده آسیب نبیند. وقتی قیمت را برای چند سال به صورت دستوری ثابت نگه میداریم به ضرر مصرفکننده است، زیرا تولیدکنندگان کیفیت و تیراژ را کاهش میدهند.
▫️قیمتگذاری دستوری در بحث خودرو ضمن ایجاد زیان انباشته برای خودروسازان به نظام بانکی آسیب میزند. همچنین قطعهسازان، خودروسازان و سایر تولیدکنندگانی که با این صنعت همکاری دارند از قیمتگذاری دستوری زیان میبینند.
▫️بخش قابل توجهی از سهام خودروسازان در سهام عدالت است ما به دنبال این هستیم که ذینفعان سهام عدالت و سایر سرمایهگذاران آسیب نبینند.
▫️متاسفانه قیمت پایین خودرو سبب افزایش دلالان شده، اگر قیمت خودرو متناسب شود ما اصراری به عرضه خودرو در بورس کالا نداریم اما از ادامه عرضه خودرو در بورس کالا استقبال میکنیم.
#پرونده_نوروز_۱۴۰۲
🔺پنج برنامه کلیدی سازمان بورس برای اصلاحات ساختاری
🔹رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ۵ اولویت و برنامه کلیدی با هدف انجام اصلاحات ساختاری که در سال ۱۴۰۱ شروع شده و در سال جدید هم ادامه خواهد یافت را تشریح کرد. این ۵ برنامه کلیدی بدین شرح است:
۱.توسعه سرمایهگذاری غیرمستقیم
۲. بسترسازی برای تامین مالی شفاف و متنوع
۳. تنظیمگری و نظارت هوشمند
۴. بازنگری در زیرساختهای مقرراتی
۵. توسعه بازار مشتقه
وزیر اقتصاد در گفتوگو با "اسپوتنیک" مطرح کرد؛
🔺همکاری عملی ایران و روسیه در حوزه سوآپ نفت و گاز
🔻آینده اقتصاد دنیا متکی به پیمانهای منطقهای نظیر شانگهای و بریکس است
🔹سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران در گفتوگویی مشروح با خبرگزاری "اسپوتنیک" روسیه دیدگاههای خود در حوزه تعاملات اقتصادی بینالمللی ایران را تشریح کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
🔺ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی بیش از دو برابر خواهد شد
مرتضی شاهمیرزایی گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی بیش از دو برابر خواهد شد.
🔹ظرفیتهای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی بسیار بسیار بالاست و بسیار سودآور و جذاب است. ذخایر عظیم نفت و گاز کشور ما به همراه تولید پایدار هیدروکربنها پشتوانه اطمینان بخش بسیار زیادی برای سرمایهگذاران است.
🔹قبلا هم این آمادگی را اعلام کرده بودیم و ایران میتواند یک بازار بلند مدت برای سرمایهگذاران باشد.
📌ایران به بالاترین سطح صادرات نفت خود در ۲ سال گذشته دست یافته است
وزیر اقتصاد در گفتوگو با فایننشال تایمز:
🔹 علیرغم تحریمهای ظالمانه آمریکا، ایران به بالاترین سطح صادرات نفت خود در حداقل دو سال گذشته دست یافته و از رکورد قبلی یعنی ۱.۳ میلیون بشکه در روز پیشی گرفته است.
🔹روسیه در سال مالی جاری که این هفته به پایان رسید، ۲.۷۶ میلیارد دلار در پروژههایی صنعتی، معدنی و حملونقل ایران سرمایهگذاری کرده است.
#خبرهای_موثر
📌افزایش ۶۰ درصدی سقف نرخ خرید برق از نیروگاهها
دبیر سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان سال، سقف قیمت فروش برق در بازار برق از ۶۶ تومان به حدود ۱۰۶ تومان به ازای هر کیلووات ساعت رسید.
مطابق قانون باید این نرخ در پایان هر سال اعمال شود اما دولتها از این کار سر باز میزدند. امسال شاهد ابلاغ به موقع این نرخ از سوی دولت سیزدهم بودیم.
سقف تعیین شده قطعا تاثیر مثبت بر صنعت نیروگاهی دارد و زمینه امیدواری نیروگاهداران به اجرای قانون و آینده صنعت برق را به همراه خواهد داشت./سنا
وزیر نفت: امسال رکوردی تازه در صادرات نفت خواهیم داشت
🔹پارسال بالغ بر ۱۹۰ میلیون بشکه نفت بیشتر از سال ۱۳۹۹ و ۸۳ میلیون بشکه بیشتر از سال ۱۴۰۰ نفت صادر شد و بیشک در سال ۱۴۰۲ رکوردی تازه را در بحث صادرات خواهیم داشت.
🔹در ۱۴۰۲ پروژههایی برای بهبود افزایش تولید برنامهریزی کردیم که به بازشدن گرههای اقتصادی کشور کمک میکند.