💢نمودار و نشانۀ مقاومت
💫 این بزرگوار نمودار و نشانۀ مقاومت است. انسان بزرگی است که تمام دوران کوتاه زندگیاش ـ که در سن بیستوپنجسالگی به شهادت رسیده است ـ با قدرت مزوّر و ریاکار خلیفۀ عباسی، مأمون، مقابله و معارضه کرد و هرگز قدمی عقبنشینی نکرد و تمام شرایط دشوار را تحمل کرد و با همۀ شیوههای مبارزۀ ممکن، مبارزه کرد. ۱۳۶۰/۲/۲۵
📚 حلقۀ دوم «انسان ۲۵۰ساله»/ فصل چهاردهم؛ امام جواد، امام هادی و امام عسکری علیهمالسلام
@sahba_nashr
🔰 بهترینِ همۀ دخترانِ عالم و بهترینِ همۀ پسرانِ عالم با هم ازدواج کردند؛ درحالىكه مهریه، مِهرُالسُّنَّـه بود و جهیزیه هم بسیار ساده و مختصر. ۱۳۸۱/۱۲/۱۳
💫 این را هم بدانیدکه امیرالمؤمنین علیهالسلام بهترین پسران فقط از لحاظ معنوى نبود. آن پسر، قهرمان بزرگ میدانهاى جنگ بود. آن دختر هم، حضرت فاطمه سلاماللهعلیها، دختر اولشخص دنیاى اسلامِ آن روز بود. دختر اولشخص دنیاى اسلام و بهترین پسران آن روزگار، چنان مهریه و جهیزیهاى داشتند. ۱۳۸۱/۱۲/۱۳
📚 کتاب خانواده
@sahba_nashr
🔰 غروبِ یازدهمین روز تابستان، مصادف شده بود با شب مبعث حضرت رسول اکرم. جشن بزرگی قرار بود در مسجد آل رسول برگزار شود و همۀ مردم، بهطرف مسجد در حرکت بودند.
هوا در کمال تعجب همگان خنک بود و بادی فرحبخش میوزید که به مردم نشاطی مضاعف میبخشید. آرامآرام بارش باران هم شروع، و رفتهرفته تندتر و شدیدتر شد.
نماز مغرب که به امامت آقای خامنهای شروع شد، مسجد آل رسول مملو از جمعیت بود، بهطوریکه حتی در ایوانهای اطراف مسجد و حیاط بیرونی آن هم، با وجود باران جای خالی باقی نمانده بود.
از اواسط نماز، صداهای خروشانِ عجیبی به گوش نمازگزاران رسیده بود، اما کسی توجهی به صداها نکرده بود و کسی هم حدس نزده بود که این صداها، ممکن است صدای سیل باشد!
🌊 سیل؟! آنهم در تابستان؟! آنهم در ایرانشهر؟! باورکردنی نبود، اما خب بعد از اتمام نماز، همه به چشم خود دیدند آن اتفاق باورنکردنی را! سیل آمده بود و در چشم برهم زدنی، غوغایی به پا کرده بود! به هرجا که رسیده بود، ویران کرده و به پیش تاخته بود! 🌪خروشیده بود و گردیده بود و بنیانِ خانه و زندگی مردم را به آب داده بود!
💢 سید علی آقای خامنهای که در چنین بحرانهایی تجربه و سابقۀ ادارهکردن اوضاع را داشت، بهسرعت امور را در دست گرفت:
🔺 «بنده در ایرانشهر که بودم، آنوقت سیل مفصّلى آمد که هشتاد درصد شهر ایرانشهر را ویران کرد. ۱۳۶۵/۲/۱۰
🔺 همان روز اول، من به جاهاى مختلف، از جمله زاهدان، مشهد، کرمان و یزد تلفن کردم. حدود پنجاه روز ما با جمعى از رفقا به مردم کمک مىرساندیم. ۱۳۸۱/۳/۲۰
🔺 بیشترین و اولین و سریعترین کمک از سوى آقاى صدوقى بود که تا آخر هم ادامه داد. یعنى آن دورۀ امداد را که مثلاً حدود چهل روز، پنجاه روز طول کشید، اگر مىخواستیم شش ماه هم امداد برسانیم به مردم آنجا، آقاى صدوقى مرتب به ما کمک مىکرد، پول و وسایل براى ما مىفرستاد. یک فرد عجیبى بود در فعالیت و در کارهاى خیر. ۱۳۶۱/۴/۱۳»
📆 ۱۱ تیر ۵۷، وقوع سیل ایرانشهر
📚 کتاب برتبعید، بخش دوم/ چهار: تابستان ۵۷
📷 کتاب خون دلی که لعل شد
@sahba_nashr
🔰 محسن رفت برای عملیات کربلای یک، برای پس گرفتن مهران. تقریباً ده روز از شروع عملیات گذشته بود که یکی از دوستان محسن، ظهر زنگ زد خانۀ ما. گفت حاجآقا انشاءالله خدا اجرتان بدهد، گفتم: محسن طوری شده؟ کمی صبر کرد، گفتم: شهید شده؟ با بغض گفت: بله، مبارک باشد..
نزدیک نوزدهسالش شده بود. نگاهش که میکردم، لذت میبردم. زیرِ لب «یا علیاکبرِ حسین» گفتم و چشمانم خیس شد. گفتم: زنده باشید پسرم، خدا خیرتان بدهد. انشاءالله امام زنده باشند. جنازهاش هست یا نه؟
گفت: بله حاجآقا، محسن نُه روز پیش شهید شد، منتهی آن منطقه افتاد دست عراقیها، امروز ما پیشروی کردیم و آن ارتفاعات را گرفتیم. الحمدلله جسد محسن و بقیه را هم پیدا کردیم...
📆 ۱۲ تیرماه ۱۳۶۵، سالگرد شهادت شهید محسن عاشوری
📚 کتاب میزبانی از بهشت، منزل شهیدان مجتبی و محسن عاشوری
📸 ۷ فروردین ۷۶، دیدار مقام معظّم رهبری با خانوادۀ شهیدان عاشوری
@sahba_nashr
📆 ۱۴ تیرماه، سالروز درگذشت حاج سید جواد خامنهای، پدر مقام معظّم رهبری
🔸 پدرِ مقام معظم رهبری، شانزدهم آذر ۱۲۷۴ در نجف اشرف به دنیا آمدند. پدرِ ایشان، حاج سید حسین خامنهای که برای مدتی به نجف مهاجرت کرده بودند، در زمان کودکی سید جواد به تبریز بازمیگردند.
🔸حاج سيد جواد، تحصیلات دینی خود را در تبریز و در جوار پدر بزرگوارشان آغاز میکنند. چند سال بعد از فوت پدرشان، برای زیارت، به مشهد که میروند، آنجا به فضای علمی و طلبگی مشهد، علاقهمند میشوند. بعد به تبریز بازمیگردند تا برای اقامت دائمی در مشهد از مادرشان کسب اجازه کنند. به تبریز که میرسند، مادرشان فوت کرده است. یک سال بعد، همراه همسر خود به مشهد رفته و در آنجا سکونت میکنند. در مشهد، دروس طلبگی خود را ادامه میدهند. بعد، در سن سیودوسالگی به نجف میروند و تا سال ۱۳۵۱ قمری، آنجا میمانند. در این مدت، از درس میرزای نائینی و سید ابوالحسن اصفهانی و محمدحسین غروی اصفهانی(کمپانی) و آقا ضیاء عراقی بهره میبرند و از همۀ این بزرگان، اجازۀ اجتهاد میگیرند. سپس به مشهد بازگشته و مشغول تدریس میشوند.
🔸آیتالله سید جواد خامنهای در مشهد، علاوه بر تدریس، در دو مسجد، امامجماعت بودند؛ صبحها در مسجد گوهرشاد نماز میخواندند و ظهرها و شبها در مسجد صدیقیها. برنامۀ حاج سید جواد آقا، تا سالهای متمادی اینچنین بود که هر روز پیش از نماز صبح، به حرم مطهر امام رضا مشرف شوند و پس از زیارت، برای اقامۀ نماز صبح، به مسجد گوهرشاد بروند.
از نظر سیاسی نیز ایشان همچون بسیاری از علما، نسبت به دستگاه پهلوی، بغض و کینه داشتند.
ادامه دارد..
🔸 سال ۶۱، حضرت آقا در مصاحبهای با مرکز اسناد انقلاب اسلامی، دربارۀ پدرشان میفرمایند:
«معتقد بود که اینها طاغوتند، اینها بدند، اینها ظالمند و به اینها بههیچوجه نباید نزدیک شد. پای این حرف ایشان ایستاده بود. هرگز پول از آن دستگاه نگرفت. میدانید آن دستگاهها گاهی پولهایی برای علما میفرستادند. شاید بتوانم بگویم تنها کسیکه این پول را نگرفت یا جزو معدود کسانیکه نگرفتند پدر من بود. بااینکه وضع زندگیاش هم خوب نبود و در عُسرت زندگی میکرد، هیچوقت به اینها نزدیک نشد. این جزو بهاصطلاح آن امتیازات ایشان هست که ما همیشه در ذهنمان، این، با یک عظمتی تلقی شده.»
🔸 سرانجام، حاج سیدجواد خامنهای در ۱۴ تیرماه ۶۵ دارفانی را وداع گفتند و در رواق توحیدخانه حرم مطهر امام رئوف به خاک سپرده شدند.
@sahba_nashr
🔰 پدر رهبر معظّم انقلاب، آیتالله سید جواد خامنهای، در رواق توحیدخانۀ حرم مطهر رضوی دفن شدهاند. خالی از لطف نیست که خواهران و برادرانِ زائر، هنگام زیارت و فاتحهخوانی بر سر این قبور، به نیابت از فرزند این عالم، یعنی حضرت آیتالله خامنهای، نیز فاتحهای قرائت کنند که انشاءالله موجب خوشنودی روح آن بزرگوار و قلب رهبر عزیزمان خواهد شد.
@sahba_nashr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 معنای مبارزه فرهنگی در سیره مبارزاتی امام باقر
📢 منتخبی از مجموعۀ اسناد حَلَقات «انسان ۲۵۰ساله»
🗒 نمازجمعه تهران
۱۳۶۶/۵/۹
@Sahba_nashr
💢 در کتاب کافی از امام باقر علیهالسلام روایت شده است:
هیچ چیزی فسادآورتر از گناه برای قلب 💔 نیست.
👈 همانا قلب در معرض گناه واقع میشود و از آن جدا نمیشود تا اینکه گناه بر آن غلبه کند، آنگاه بالا و پایینش جابهجا خواهد شد.۱۳۸۸/۱۰/۲۸
📚 کتاب چهل حدیث از امامین صادقین/ حدیث نهم
@sahba_nashr
💢 هیچچیزی قلب انسان را مثل خطا و گناه فاسد نمیکند. خصوصیت گناه این است. چیزی که در مورد گناهان، ما غالباً از آن غفلت داریم، همین تأثیری است که گناه بر روی دل انسان میگذارد.
⛔ دل انسان را تاریک میکند،
⛔ غفلت را بر دل حاکم میکند،
⛔ بهتدریج دل انسان و باطن انسان و روح انسان از فضای معنوی دور میشود؛
⚠️ مشکل گناه این است! ۱۳۸۸/۱۰/۲۸
📚 کتاب چهل حدیث از امامین صادقین/ حدیث نهم
@sahba_nashr
💢 شخصیت درخشان امام حسین علیهالسلام، دو وِجهه دارد:
🔸 یک وجهه، همان وجهۀ جهاد و شهادت و توفانی است که در تاریخ به راه انداخته، که همچنان هم این توفان برپا خواهد بود، با همۀ برکاتی که این دارد؛ که شما با آن آشنا هستید.
🔸 یک بُعد دیگر، بُعد معنوی و عرفانی است که بهخصوص در دعای عرفه، بهشکل عجیبی نمایان است.
🤲 کمتر دعایی را ما داریم که این سوزوگدازِ دعای عرفه در او باشد و این نظم عجیبِ این دعا، در توسل به ذیل عنایت حضرت حق متعال، بر فانیدیدنِ خود درمقابلِ ذات مقدّس ربوبی؛ خیلی دعای عجیبی است.
🔸 دعایی در صحیفۀ سجادیه هست، دعای روز عرفه است؛ آنهم برای فرزند این بزرگوار است.
من مکرر، این دو دعا را باهم مقایسه میکردم؛ اول دعای امام حسین را میخواندم، بعد دعای صحیفۀ سجادیه را. مکرر به نظر من اینطور رسیده است که دعای حضرت سجاد، مثل شرح دعای عرفه است. آن متن است؛ این شرح است. آن اصل است؛ این فرع است. دعای عجیبی است، دعای عرفه. ۱۳۷۶/۹/۱۳
📚 گفتار جلوههای معنوی و عرفانی عاشورا
@sahba_nashr
💢 «اسلام در موضوع حجاب، قضایا را بسیار حکیمانه بررسی کرده است. هرچه انسان دقت میکند، موضوع، عمق بیشتری مییابد.
البته شرع مقدس اسلام، در حکم حجاب، حدی معین کرده است و آن حد را باید شناخت. تخطّی از آن حد یا افراط و تفریط در آن، لازم نیست.
🔸 حجاب زنان ایرانی، حجاب خوبی است. البته این، تنها شکل حجاب نیست. مسلمانان دیگری هم در دنیا هستند که انواع حجابهای دیگر دارند، اگرچه چادر ندارند.
🔸هرچند به نظر ما، چادر حجاب بهتری است. چادر چیز خوبی است و بهترین حجاب است. هرکس چادر را ابتکار کرده پوشش خوبی را ابتکار کرده است.
🔸 اصل، موضوع حجاب است و معنای حجاب را باید فهمید.
🔸حجاب، حجابِ زن از مرد نیست، حجاب ما بینِ قلمرو زندگی خصوصی مرد و زن است. البته زن به گونهای باید آن را رعایت کند و مرد به گونهای دیگر. ۱۳۷۴/۸/۲۲»
📚 کتاب خانواده
@sahba_nashr
❇️ ولایت یعنی پیوند، یعنی همین شکل زنجیرهای پیداکردن انسانها با یکدیگر؛ این معنای ولایت است.
💫 ولایت ائمۀ اطهار هم که شنیدید و گفته میشود، یعنی همان پیوند میان ما و میان اماممان؛
🔺از لحاظ فکری،
🔺از لحاظ روحی
🔺و از لحاظ عملی.
👈 اگر این سه حالت پیوند میان ما و ائمه و پیغمبر و خدا پیدا بشود، این همان ولایت است. ۱۳۶۱/۲/۷
📚 کتاب ولایت و حکومت، فصل دوم: ولایت و امامت
@sahba_nashr
❇️ ولایت خدا و ولایت ائمه دوتا نیست.
🌀 ولایةالله هم که گفته شده و شنیدید؛ ولایت الهی یا گاهی گفته میشود ولایت ائمۀ اطهار، اینها همهاش یکی است؛ یعنی ولایت خدا و ولایت ائمه دوتا نیست. ولایت ائمه با ولایت پیغمبر دو چیز نیست، همهاش یک چیز است.
🤝 و این ولایت یعنی همان پیوند؛ یعنی ارتباط و اتصال دو چیز بهطوریکه بهآسانی آن دو چیز را نتوان از هم جدا کرد. ۱۳۶۱/۲/۷
📚 کتاب ولایت و حکومت، فصل دوم: ولایت و امامت
@sahba_nashr
🔰 در شهرِ سامرا عدۀ قابل توجهی از بزرگانِ شیعه در زمان امام هادی علیهالسلام جمع شدند و حضرت توانست آنها را اداره کند و بهوسیلۀ آنها پیام امامت را به سرتاسر دنیای اسلام ـ با نامهنگاری و... ـ برساند.
🌀 این شبکههای شیعه در قم، خراسان، ری، مدینه، یمن و در مناطق دوردست و در همۀ اقطار دنیا را، همین عده توانستند رواج بدهند و روزبهروز تعداد افرادی را که مؤمن به این مکتب هستند، زیادتر کنند.
🔺 امام هادی همۀ این کارها را در زیر برقِ شمشیرِ تیز و خونریز همان شش خلیفه و علیرغم آنها انجام داده است. ۱۳۸۳/۵/۳۰
📚 حلقات «انسان ۲۵۰ساله»/ حلقۀ دوم/ فصل چهاردهم؛ امام جواد، امام هادی و امام عسکری علیهمالسلام
@sahba_nashr
💢 ولایت، یعنی حاکمیت و سرپرستی در جامعۀ اسلامی، طبیعتاً چیزی جدا از ولایت و سرپرستی و حکومت در جوامع دیگر است. در اسلام، سرپرستی جامعه متعلق به خدای متعال است.
❌ هیچ انسانی این حق را ندارد که ادارۀ امور انسانهای دیگر را به عهده بگیرد.
✅ این حق، مخصوص خدای متعال است که خالق و مُنشِئ و عالِم به مصالح، و مالک امور انسانها، بلکه مالک امور همۀ ذرات عالم وجود است. خود این احساس در جامعۀ اسلامی، چیز کمنظیری است.
⚠️ هیچ قدرتی، هیچ شمشیر بُرّایی، هیچ ثروتی، حتی هیچ قدرت علم و تدبیری، به کسی این حق را نمیدهد که مالک و تصمیمگیرنده دربارۀ سرنوشت انسانهای دیگر باشد. اینها ارزش هستند. حق تولیتِ امور و زمامداری مردم را به کسی اعطا نمیکند.
این حق، متعلق به خداست. ۱۳۶۹/۴/۲۰
📚 کتاب ولایت و حکومت، فصل دوم: ولایت و امامت
@sahba_nashr
🔰 خدای متعال، این ولایت و حاکمیت را از مجاری خاصی اعمال میکند.
یعنی آنوقتی هم که حاکم اسلامی و ولیّ امور مسلمین، چه بر اساس تعیین شخص ـ آنچنانکه طبق عقیدۀ ما، در مورد امیرالمؤمنین و ائمه علیهمالسلام تحقق پیدا کرد ـ و چه بر اساس معیارها و ضوابط انتخاب شد، وقتی این اختیار به او داده میشود که امور مردم را اداره بکند، باز این ولایت، ولایت خداست؛ این حق، حق خداست و این قدرت و سلطان الهی است که بر مردم اعمال میشود.
🌀 آن انسان ـ هرکه و هرچه باشد ـ منهای ولایت الهی و قدرت پروردگار، هیچگونه حقی نسبت به انسانها و مردمِ دیگر ندارد. خود این، یک نکتۀ بسیار مهم و تعیینکننده در سرنوشت جامعۀ اسلامی است. ۱۳۶۹/۴/۲۰
📚 کتاب ولایت و حکومت، فصل دوم: ولایت و امامت
@sahba_nashr
💫☀️ و اما آنکسیکه این ولایت را ازطرف خداوند عهدهدار میشود، باید نمونۀ ضعیف و پرتو و سایهای از آن ولایت الهی را تحقق ببخشد و نشان بدهد، یا بگوییم در او باشد. ۱۳۶۹/۴/۲۰
📚 کتاب ولایت و حکومت، فصل دوم: ولایت و امامت
@sahba_nashr
🔰 خصوصیات ولایت الهی:
✅ قدرت
✅ و حکمت
✅ و عدالت
✅ و رحمت
و امثال اینهاست.
👈 آن شخص یا آن دستگاهیکه ادارۀ امور مردم را به عهده میگیرد، باید مظهر قدرت و عدالت و رحمت و حکمت الهی باشد..
❌ جهالتها،
❌ شهوات نفسانی،
❌ هواوهوس،
❌ و سلایق شخصیِ متکی به نفع و سود شخصی یا گروهی،
این حق را ندارند که زندگی و مسیر امور مردم را دستخوش خود قرار بدهند. ۱۳۶۹/۴/۲۰
📚 کتاب ولایت و حکومت، فصل دوم: ولایت و امامت
@sahba_nashr
💢 «غدیر»؛ تداوم رسالت
با نگاهی به مضمون رسالتهای الهی، میبینیم که در طول تاریخِ نبوتها و رسالتها، این خطِ روشن دستبهدست آمده تا رسیده است به نبی مکرّم خاتم. و در پایان حیات آن بزرگوار، تجسم و تبلور آن، بهشکل حادثۀ #غدیر خود را نشان میدهد.
💫 ..از اول تاریخِ رسالتها، این خط روشن ادامه دارد تا دوران نبوت خاتم. و مضمون رسالت که عبارت است از دین خدا، درحقیقت شکلدادن و جهتدادن و قالببخشیدن به همۀ تلاشهای انسانی است. ۱۳۸۰/۱۲/۱۲
📚 حلقۀ سوم «انسان ۲۵۰ساله»/ 1. «غدیر»؛ تداوم رسالت
@sahba_nashr
🍃 غدیر، تداوم رسالت
📱نسخه مناسب استوری در شبکههای اجتماعی
📚 حلقۀ سوم «انسان ۲۵۰ساله»
@sahba_nashr
IMG_20220716_213341_982.jpg
275.1K
🍃 غدیر، تداوم رسالت
📱نسخه مناسب استوری در شبکههای اجتماعی
📚 حلقۀ سوم «انسان ۲۵۰ساله»
@sahba_nashr
💢 از دوران حضرت آدم که رشتۀ نبوتها و رسالتها شروع شد، بارها و بارها حکومتهای نبوی در طول تاریخ تشکیل شده است؛ مثل سلیمان و داوود و کسان دیگری از بنیاسرائیل تا زمان پیغمبرِ ما.
❗️اما..
آنجایی که ترکیبِ بدیع و شیوای دین و سیاست، در اوج خود، بهصورت یک سنت ماندگار درآید و هدایت جامعه را تضمین بکند، این، در قضیۀ #غدیر اتفاق افتاد. ۱۳۸۰/۱۲/۱۲
📚 حلقۀ سوم «انسان ۲۵۰ساله»/ ۱. «غدیر»؛ تداوم رسالت
@sahba_nashr
🎁 عیدی در «عید غدیر»
ضمن تبریک ایام و اعیاد باسعادت ذیالحجه و عید بزرگ ولایت، «عید غدیر»، صهـبا نیز برای علاقهمندان و مخاطبان خود، یک هدیۀ ویژه در نظر دارد.
⏳ منتظر این هدیۀ ویژه باشید..
@sahba_nashr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸 عیدانۀ صهبا 🌸🍃
عیدتان مبارک
🔸️نظر به استقبال گسترده از «حلقات انسان ۲۵۰ساله» و محور قرارگرفتن آن در حلقات بحث و تدریس، صهـبا تصمیم گرفت برای تسهیل امر تهیه و مطالعۀ این کتب، نسخۀ الکترونیک کتاب حلقۀ دوم انسان ۲۵۰ساله را هم، همزمان با عید باسعادت غدیر به مخاطبان بزرگوار خود، اهدا کند؛ تا مشکلاتی مانند مشکلات اقتصادی و یا عدم دسترسی به کتابفروشیها و... مانع مطالعۀ این منبع مهم و ارزشمندِ معرفتی نشود.
📥 برای دریافت فایل pdf میتوانید به نشانی:
sahba.ir/ensan250sale
یا به کانالهای موسسه در پیامرسانهای بله و ایتا یا روبیکا و جبهه، به نشانی:
@sahba_nashr
مراجعه کنید.
@sahba_nashr
حلقه دوم انسان ۲۵۰ساله.pdf
4.34M
🍃🌸 عیدانۀ صهبا 🌸🍃
عیدتان مبارک
@sahba_nashr