🔸 سیاست امام حسن مجتبی عیناً سیاست امیرالمؤمنین است، قدرتش هم قدرت علی است. امام حسن مجتبی فرزند جنگ است.
..از وقتی متولد شده تا هفت هشتسالگی، هیچ ماهی اتفاق نیفتاده که مرتب پدرش را پهلوی خودش ببیند، دائماً پدرش در جنگها بود. ما داخل آن خانههایی که یک نفر مرد در آن خانه در دوران طاغوت مبارز بود، میبینیم بچهها یک مقداری برجستهتر از بچههای معمولی درمیآیند. آنوقت پدر این خانه، علی است و مادر این خانه، زن همیشهدرمحراب، زن همیشهدرمیدان، میدان جنگ و [میدانهای] گونهگون جنگ. امام حسن در یکچنین خانهای پرورش پیدا کرده؛ بچگی و شیرخوارگی و بزرگی. و پدربزرگش پیغمبر است. جای بازی و صحن خانهشان مسجد النبی است، محلی که پیغمبر هر چند روز یکبار، یک لشکر را به طرفی گسیل میکند و میفرستد. و پروردۀ جنگ و جهاد فیسبیلالله است. ۱۳۵۹/۵/۶
📚 حلقات «انسان ۲۵۰ساله»/ حلقۀ سوم/ ۴۲. نقش امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در مسیر زندگی انسان ۲۵۰ساله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹«مرحوم آقای حاج عبدالله والی یکی از آدمهایی است که قطعاً در تاریخ انقلاب و تاریخ کشور اسمش خواهد ماند و نامش به نیکی یاد خواهد شد. ۱۳۹۱/۳/۹»
به بهانه شانزدهمین سالگرد حاج عبدالله والی
🎦 روایت قصه، از مستند حاج والی، کاری از آقای سهیل کریمی
@sahba_nashr
🔸 آنچه بعد از فوت حاج عبدالله بر بشاگرد گذشته، وصف ناشدنیست. قیامت واژۀ نزدیکیست به حالوروز بشاگرد؛ زلزلۀ شکستن دلهای لطیف و عاشق هفتادهزار بشاگردی یتیمشده که به هر دری میزدند تا باور نکنند رفتن «والی» را.
- سهیل کریمی: واکنشهای مردم خیلی عجیب بود. چنان گریه میکردند که گویی عزیزترین فرد زندگیشان را از دست دادهاند. میگفتند که: صاحب ما مُرد! فرد نابینایی بود که میگفت حاج عبدالله چشمان من بود؛ از امروز خداوند چشمان مرا گرفت.
- علی خاصی: حدوداً ده صبح بود که از بیرون صدای ناله شنیدم و آرام آرام صدای ناله بیشتر شد. رفتم بیرون. صحنهای دیدم که خیلی تلخ بود. هر جا را میدیدی، یک نفر نشسته بود داشت گریه میکرد. میرفتی پشت دیوار، میدیدی یک نفر نشسته گریه میکند، میرفتی مدرسه، میدیدی بچهها پشت در مدرسه نشستهاند گریه میکنند. اصلاً همه، همه داشتند گریه میکردند. اگر از بالای یک تپه نگاه میکردید، در بشاگرد غوغا به پا شده بود.
- خانم حسینی مدیر مدرسۀ دخترانه: روز فوت حاجی از مدرسه که آمدم بیرون، نگاه کردم دیدم انگار تمام درودیوار دارند یکجوری گریه میکنند. اصلاً همهجا را غم گرفته بود. آنهایی که روز رحلت امام بشاگرد بودند، بعداً گفتند ما یاد روز رحلت امام افتادیم. آن روز که امام رفت، همه احساس میکردند که بیکس شدند، کسی را ندارند؛ فوت حاجی هم همینطور بود. بچهها داشتند گریه میکردند؛ همینجور غش میکردند. من جرأت نمیکردم بیرون برم. مانده بودم که چطوری با این قضیه برخورد بکنم. یکی میخواست که به خود من تسکین بدهد. اصلاً توی مدرسه کلا یک حال و هوایی بود. بعد هم بچهها تا یک هفته، و بیشتر، اصلاً با درس و مشق کاری نداشتند. گاهی وقتها میگفتیم از اداره شاید بیایند ایراد بگیرند: برای چی مدرسه تعطیله. هیچکس حال خودش را نداشت.
📚 از جلد دوم کتاب «تا خمینیشهر»، که انشاءالله بهزودی منتشر و تقدیم حضور شما مخاطبان عزیز خواهد شد..
@sahba_nashr
🔰همراه شما در نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم هستیم.
📆 زمان برگزاری: یازدهم تا بیستم اردیبهشتماه ۱۴۰۰
🌍 با مراجعه به نشانی: www.iqfa.ir میتوانید با واردکردن نام کتاب مدنظرتان، آن را خریداری کنید.
🎁 ۲۰درصد تخفیف به همراه ارسال رایگان
@sahba_nashr
🌙 برتر از هزار ماه (قسمت اول)
📚 کتاب استغفار و توبه/ گفتار چهارم؛ شب قدر، فرصت استغفار
@sahba_nashr
🌙 برتر از هزار ماه (قسمت دوم)
📚 کتاب استغفار و توبه/ گفتار پنجم؛ شب قدر، فرصت استغفار
@sahba_nashr
🔸 در روزی که امیرمؤمنان به شهادت رسید و مردم با امام حسنعلیهالسلام بیعت کردند به خلافت، امام مجتبی در حضور مردم بر منبر برآمد و چند جمله در باب امیرالمؤمنین بهاختصار سخن گفت:
«لَقَد قُبِضَ فی هَذِهِ اللَّیلَةِ رَجُلٌ لا یَسبِقهُ الاَوَّلونَ بِعَمَلٍ وَ لا یُدرِکُهُ الآخَرونَ» یعنی ای مردم، خدا دیشب کسی را به جوار خود پذیرفت که نه گذشتگان و نه مردم آینده، از حیث عمل و تلاش و کار برای خدا، به پایۀ او نرسیدهاند و نخواهند رسید.
«وَ قَد کانَ رَسولُاللهِ صَلَّیاللهُعَلَیهِوَسَلَّمَ یُعطیهِ رایَتَهُ فَیُقاتِلُ وَ جِبریلُ عَن یَمینِهِ وَ میکائیلُ عَن یَسارِهِ فَما یَرجِعُ حَتَّی یَفتَحَ اللهُ عَلَیهِ» پیامبر پرچم جهاد را به علی میسپرد و علی به صحنۀ جنگ میرفت، جبرئیل امین در جانب راست او و میکائیل در سمت چپ او بودند و او میجنگید. و از میدان برنمیگشت، مگر آنوقتیکه فتح کرده بود و دشمن را سرکوب کرده بود.
«وَ ما تَرَکَ عَلَی اَهلِ الاَرضِ صَفراءَ وَ لا بَیضاءَ اِلّا سَبعَ مِائَةِ دِرهَمٍ فَضَلَت مِن عَطایاهُ اَرادَ اَن یَبتاعَ بِها خادِمًا لِاَهلِهِ» مردی که در هنگام ترک این دنیا، درحالیکه خلیفه بود ـ یعنی حاکم مطلق کشورهای اسلامی بود ـ از مال دنیا، از اینهمه زر و سیمی که در آفاق کشورهای اسلامی بود و او میتوانست در آنها تصرف بکند، فقط هفتصد درهم باقی گذاشت؛ آن را هم جمع نکرده بود تا برای او بماند، میخواست برای خانوادۀ خود، خادمی، خدمتکاری فراهم کند، پولش را نداشت، باید تدریجاً جمع میکرد، و جمع کرده بود، شده بود هفتصد درهم...
این تعریف امام حسن از امیرالمؤمنین است. ۱۳۵۹/۰۳/۰۹»
📚حلقات «انسان ۲۵۰ساله»/ حلقۀ سوم/ ۳۵. اولین کلام امام حسن علیهالسلام
@sahba_nashr
🌙 برتر از هزار ماه (قسمت سوم)
📚 کتاب استغفار و توبه/ گفتار چهارم؛ شب قدر، فرصت استغفار
@sahba_nashr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 شب قدر، فرصتی است برای طلب مغفرت، برای عذرخواهی. ۱۳۷۶/۱۰/۲۶
📚 کتاب استغفار و توبه/ گفتار چهارم؛ شب قدر، فرصت استغفار
@sahba_nashr
🔸 حضرت حق به پيغمبر و عزيز و حبيب خودش كه برترين انسانها در طول تاريخ، از اولين و آخرين بود، خطاب فرمود كه نماز شب را بخوان، نيمهشب برخيز، ارتباط و اتصال خود را مستحكم كن؛ چون كار سنگينى در پيش دارى. «اِنّا سَنُلقی عَلَیکَ قَولًا ثَقیلاً» تحمل اين بار، سخت است.
آنانكه در وسط اين راهِ پر دشمن و شيطان، لرزيدند،
لغزيدند،
منصرف شدند،
به دشمن پيوستند،
يا به آفات ديگر مبتلا شدند، اينجاى كارشان ـ یعنی معنويت ـ عيب داشته است. ۱۳۷۴/۹/۱۶
📚 گفتار نمازشب
@sahba_nashr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰خواندن بخشی از کتاب طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن، توسط حجتالاسلام پناهیان
«ما باید بنشینیم، بنده اینجا جان بِکَنم، داد بکشم، از واضحات اسلامی برای شما بیان کنم، مطالبی که، نمیگویم برای اولینبار، اما بههرحال تازه، بیسابقهتر، یکقدری کمسابقهتر از خیلی از مطالب دیگر است. این مطلبی که ما باید اینجا بایستیم، با شما حرف بزنیم تا ثابت کنیم، استدلال کنیم، روشن کنیم؛ مطلبیست که عرب بیابانی یا شهریِ آن روزگارِ بعثت پیغمبر، در اولین جمله قضیه را میفهمید.
امروز ما باید با شما صحبت کنیم، بگوییم که روح توحید عبارت است از نفی هرگونه قدرتی جز قدرت پروردگار. ابولهب همین مطلب را همان اولِ اول فهمید. ولیدبنمغیرۀ مخزومی، آقای قریش، ابوجهل، آقای دیگرِ قریش و همچنین امیةبنفلان و دیگران و دیگران، آقایان قریش، اول، این مطلب را فهمیدند. فهمیدند اینیکه میگوید لااِلهاِلّاالله، اینیکه میگوید خدایی، معبودی جز الله نیست، فقط به یک مسئلۀ اعتقادی دعوت نمیکند، بلکه به یک مسئلۀ اجتماعی نیز دعوت میکند؛ و آن، نبودن امیةبنخلف است، نبودن ولیدبنمغیره است، نبودن عاصبنوائل است، نبودن فلانی است، فلانی است، فلانی است، نبودن آقایان قریش است؛ این را اول فهمیدند؛ چون فهمیدند، با آن مخالفت کردند.»
📚کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن/ جلسۀ هجدهم، نخستین نغمههای دعوت
📺 گزیدهای از برنامۀ تلوزیونی وقت سحر، شبکۀ افق، 5 تا 8 ماه مبارک رمضان
@sahba_nashr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎁 پس از گذشت دو سال از انتشار کتاب حلقۀ سوم انسان ۲۵۰ساله، در آستانۀ عید سعید فطر، و همزمان با چاپ چهارم این کتاب، صهـبا نسخۀ الکترونیک این کتاب را به مخاطبان بزرگوار اهدا میکند؛ تا مشکلاتی مانند مشکلات اقتصادی و یا عدم دسترسی به کتابفروشیها و... مانع مطالعۀ این منبع مهم و ارزشمندِ معرفتی نشود.
📥 برای دریافت فایل pdf میتوانید به نشانی sahba.ir/ensan250sale مراجعه کنید، و یا از طریق کانالهای موسسه در بله و ایتا فایل کتاب را دریافت کنید.
📗 مخاطبان عزیز همچنان میتوانند برای تهیۀ نسخۀ چاپی کتاب حلقۀ سوم انسان ۲۵۰ساله، به پایگاه اینترنتی sahba.ir و کتابفروشیها مراجعه کنند.
@sahba_nashr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چهار ستون اندیشۀ حضرت آیتالله خامنهای در موضوع قرآن، اهلبیت، حکومت اسلامی و انقلاب اسلامی در کتب صهبا:
📗کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
تبیین مهمترین پایههای فکری اسلام، با رویکردی اجتماعی، منسجم و هماهنگ، و با محوریت قرآن کریم
📗حلقه دوم انسان ۲۵۰ساله
نگاه یکپارچه به سیرۀ سیاسی و روش مبارزاتی ائمه علیهم السلام، در طول ۲۵۰ سالِ بعد از رحلت پیامبر
📗کتاب ولایت و حکومت
مباحثی در باب مفهوم ولایت، حکومت الهی، حاکم اسلامی، و وظایف و اختیارات آن
📗کتاب عهد مشترک
مبانی و معارف انقلاب اسلامی، با محوریت پیام تاریخی اولین سالگرد ارتحال حضرت امام
@sahba_nashr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 یک ملت وقتی معتقد به جهاد شد، در همهی میدانها پیشرو است. جهاد فقط تفنگ به دست گرفتن نیست؛ جهاد این است که انسان خود را همیشه در میدان حرکت و مبارزه با مانعها و مانعتراشها ببیند، احساس تکلیف کند، احساس تعهد کند؛ این میشود جهاد؛ جهاد اسلامی این است.
[جهاد] گاهی با جان است، گاهی با مال است، گاهی با مغز است، با فکر است، گاهی با دادن شعار است، گاهی با حضور در خیابان است، گاهی با حضور در پای صندوق رأی است؛ این میشود جهاد فیسبیلالله؛ و این است که یک ملت را رشد میدهد، طراوت میدهد، تازگی میدهد، امید میدهد و یک ملت پیش میرود.
..این پایبندی را با استحکام فراوان حفظ کنید. بدانید این پیشروی ادامه پیدا خواهد کرد و به توفیق الهی و به حول و قوۀ الهی، آن دشمنیها هم به هیچ نقطهای نخواهد رسید و ملت ایران پیروز همۀ این ماجراها خواهد بود. ۱۳۸۹/۰۸/۲۶
@sahba_nashr
🔸 حجتالاسلام سید علیاکبر ابوترابی در ۲۶ آذر ۱۳۵۹ به اسارت درآمدند. مدت ده سال در اردوگاههای مختلف عراق بودند. ایشان پس از آزادی در سال ۶۹، همان سال از سویِ رهبر انقلاب بهعنوان نمایندۀ ولیفقیه در امور آزادگان انتخاب شدند.
آیتالله خامنهای در پیام تسلیت وفات ایشان، آوردهاند:
«سالهای درازی، محنتِ اسارتِ در دست دشمن نابکار و فرومایه را چشید، و مبارزهای دشوارتر از گذشته را در اردوگاههایی آغاز کرد که او در آنها، همچون خورشیدی بر دلهای اسیران مظلوم میتابید، و چون ستارۀ درخشانی، هدف و راه را به آنان نشان میداد، و چون ابری فیاض، امید و ایمان را بر آنان میبارید. ۱۳۷۹/۰۳/۱۲»
📚کتاب عموی چشم انتظارت/ روایت اول، عموی چشمانتظارت
@sahba_nashr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ جهاد | نسخۀ مناسب استوری و اشتراک در شبکههای اجتماعی
[جهاد] گاهی با جان است،
گاهی با مال است،
گاهی با مغز است، با فکر است،
گاهی با دادن شعار است،
گاهی با حضور در خیابان است،
گاهی با حضور در پای صندوق رأی است؛ این میشود جهاد فیسبیلالله.. ۱۳۸۹/۰۸/۲۶
@sahba_nashr
🔸 تجلیل از امام بزرگوار ما، فقط بهعنوان یک قدردانی و تجلیل از گذشته نیست، بلکه بهمعنای اصرار و پافشاری بر آن خط و راهی است که امام بزرگوار، با انقلاب خود،
با قیام خود،
با سیرۀ خود،
با درسهای خود،
با وصیتنامۀ خود، برای ملت ایران و همۀ مسلمانان عالم باقی گذاشت.
امام بهعنوان یک الگو، بهعنوان یک معلم، بهعنوان یک رهبر، در ذهن ما و در واقعیت جامعۀ ما حضور دارد.
جسم او نیست؛ اما فکر او هست،
راه او هست،
درس او هست، و این درس، همان چیزی است که ملت ایران و همۀ مسلمانان عالم به آن احتیاج دارند؛ دیروز هم احتیاج داشتند، امروز هم احتیاج دارند. لذا درس امام زنده است، راه امام زنده است، خط امام زنده است، انگشت اشارۀ امام جلوی چشم همه است. ۱۳۷۸/۳/۱۲
📚کتاب عهد مشترک/ فصل دوم : معارف، مقاصد و توقعات انقلاب اسلامی ایران/ ۱۲. راه امام، راه ما؛ هدف او، هدف ما..
@sahba_nashr
🔸 از امام صادق علیهالصلاةوالسلام نقل شده است که فرمودند:
..خدای متعال گاهی یک مردمی را به یک نعمتی و به یک لطفی از سوی خود سرفراز میکند، نعمتی را به مردم میبخشد، این مردم نعمت خدا را شکر نمیکنند و وظیفۀ خودشان درمقابل این نعمت را انجام نمیدهند، نتیجه این میشود که همین نعمت برای آنها وِزر و وبال میشود. نعمت مثل طوق آهنینی بر گردن آنها سنگینی میکند و بالاخره به ضرر آنها تمام میشود.
و گاهی مردمی را به مصیبتی دچار میکند، آن مردم درمقابل آن مصیبت صبر میکنند، مقاومت میکنند، با حادثهای که برای آنها پیش آمده است، شجاعانه برخورد میکنند، نتیجه آن میشود که خدا همان مصیبت را برای آنها نعمت میکند. ۱۳۶۵/۱/۲
📚کتاب چهل حدیث از امامَین صادقَین علیهماالسلام/ حدیث ۳۸
@sahba_nashr
📚 کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
📲 ارسالی از مخاطبان عزیز صهبا
@sahba_nashr
🔸 انقلاب به کار آدمهای کارآمد و صادق نیاز دارد. صدق و اخلاص، شرط اول است. اگر ما در کسی صدق و اخلاص نبینیم، خیلی احتمال دارد که کار او هم به درد نخورد و یا در مواقعی، مشکل درست کند. انسانی که صدق و اخلاص ندارد، ولی کارایی دارد، مثل ماشینی میماند که اگر مراقبش نبودند و یک پیچ آن اشکال پیدا کرد، گاهی میبینید که ضربهای هم به آدم میزند. کارایی انسانی به این است که هر فردی، از روی اخلاص و صدق و نیّت صحیح، کاری را که به عهدهاش است، انجام دهد تا انسان تلقی شود و ماشین نباشد. ۱۳۶۸/۵/۱۸
📚کتاب دغدغههای فرهنگی/ فصل نهم، استنتاج
@sahba_nashr
🔰 در آستانۀ میلاد باسعادت امام هشتم شیعیان حضرت امام رضا علیهالسلام، کتاب «محضر رئوف» را صهبا تقدیم شما زائران و شیفتگان امام رئوف میکند.
زندگانی ائمۀ معصومین علیهمالسلام از موضوعات مورد توجه ویژۀ حضرت آقا بوده و ما تلاش کردیم، نگاه مترقّی و سازندۀ ایشان به دوران حیات و مبارزات آن حضرات را در کتابهای حلقات انسان ۲۵۰ساله به مخاطبان و تشنگان این معارف تقدیم کنیم. اما طبعاً در کنار این محصول جامع، قابلیت تولید محصولات جزئی و خاصتری نسبت به برخی از دورههای حیات ائمۀ اطهار، مانند دوران امیرالمؤمنین علیهالسلام یا دوران امام رضا علیهالسلام را داشتیم.
وجود سراسر نور ثامنالحجج که از ابعاد مختلف دریای معرفت است که میتواند فرد و جامعه را به سعادت دنیا و آخرت برساند. و شنیدن این معارف از زبان رهبریِ که در مشهد قد کشیده؛ کودکی و جوانیاش در حرم و حریم امام رئوف گذشته، خورشیدش اول گنبد زرین رضوی بوده و آسمانش طاق بلند ایوان مسجد گوهرشاد، و بهشت؛ روضۀ مبارکه. خودش را در شکست آینهکاریها شناخته و خدا را در ورای گلدستههای به دعا بلندشده. خانۀ اولش حرم بوده و انیس و مونسش، آقای آن حرم. ده بار و بیست بار و صدبار زیارت، هفتهها و ماهها و سالها مجاورت و تنفس در میان صحنها و رواقها، ذرهای برایش عادی نشده، و هنوز هر زیارتشان، گویا اولین زیارت است در شوق وصل، و آخرین زیارت در غنیمتدانستن فرصت و ترس فراق. فراقی که سالهای بعد، با بارهای سنگین حکومت اسلامی ایجاد شد و شعلۀ اشتیاقِ زیارت را فروزانتر کرده؛ شیرینی بیشتری دارد و لاجرم بیشتر بر دل مینشیند.
با این نگاه، و با گردآوری مطالبی که مجال آمدنشان در حلقات انسان ۲۵۰ساله نبود، کتابی مختص به معارف رضوی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای، تدوین شد، تا در آستانۀ میلاد بابرکت حضرت امام رضا علیهالسلام پیشکش حضورتان شود.
🌐جهت خرید کتاب، میتوانید به سایت Sahba.ir مراجعه فرمایید.
@sahba_nashr