بسم الله الرحمن الرحیم؛
❗️ناکجاآباد آموزشی
این دو تا عکس، مربوط به پیام دو نفر خانم هست، اولی دوستم و دومی شاگردم. دوستی که تحصیلات دانشگاهی داره، شاغلِ و فعالیت علمی و ورزشی هم داره. شاگردی که درسخونِ، کتابخونِ و کلاً از دختراییِ که میشه روش حساب کرد.
وقتی این دو تا سوال به دستم رسید، قبل از اینکه بخوام به جواب اونها فکر کنم، موضوع دیگه ای برام پررنگتر بود و اون هم چرایی این سوال ها بود. اینکه چرا یه دختر با منش اجتماعی قابل قبول، هنوز موضوع پوشش براش چالشِ و نسبت به نوع پوشش بلاتکلیفِ؟ اینکه ندونه با مانتوهاش چکار کنه با چادرش چکار؟ من در لایههای پنهان این سوال یه جور ضعف خطرناک ناشی از نداشتن اعتماد به نفس میبینم. به قول دوستی، ایدئولوژی ما، ساعت خواب و بیداری ما رو تعیین میکنه، حتی نوع غذایی که میخوریم، چه برسه به پوشش ما که طبعاً تحت تأثیر افکار ماست. پس وقتی خانمی با این مختصات نسبت به پوششِش بلاتکلیفِ یعنی از نوعی خلأ دیدگاه رنج میبره. درست چیه؟ مانتو جلو باز؟ چادر؟ دلم؟ حرف مردم؟ دیدگاهم؟ نگرانی از عادت به رفتار غلط؟ اصلاً رفتار درست چیه رفتار غلط چیه؟ بعد یه قدم بریم عقبتر، این خانم۱۶سال، یعنی بیش از۱۹هزار ساعت در سیستم آموزشی ما درس خونده و پای صحبت معلمهایی امثال من نشسته، #امتحان ها سخت و نفس گیر داده، اضطراب و نگرانی رو تجربه کرده و از همه وحشتناکتر #کنکور رو پشت سر گذاشته، اما هیچ کدوم از اینها حتی به او در انتخاب نوع پوشش کمک نکرده. این۱۹هزار ساعت به او دیدگاهی نداده که چه بپوشه چه نپوشه، چه برسه به اینکه بتونه در برهههای سختتر و در بزنگاههای زندگی تصمیمات درست بگیره. شما هم به عمق فاجعه پی بردین؟ ما در همهی این سالها در مدارس چکار کردیم؟ چکار داریم میکنیم؟ و اما سوال دوم، وقتی سوال دوم به دستم رسید عمیقاً دلم گرفت. چرا این سوال باید سوال یه دختر دبیرستانی باشه؟ واقعاً جواب این سوال قرارِ چه سعادتی رو براش رقم بزنه؟ ما حتی در کلاسهامون نتونستیم سوال کردن و درست فلسفیدن! رو یاد بچهها بدیم. کدوم قسمت ذهن رو تعطیل کردیم و کدوم قسمت رو فعال؟ چه نیازها و دغدغههایی رو در ذهن بچهها میکاریم؟ باید به خدا پناه برد از آموزشی که تجارت شد! ما در مدارس کلاسای سبک زندگی، سواد رسانه، آمادگی دفاعی، آموزش خانواده و بقیهی دروسی که حاوی مفاهیم هویتی و شناختی هست رو به نفع بالابردن درصد فیزیک و شیمی و ریاضی و زیست و عربی و ... گردن میزنیم و جالبِ که به گواهی آمار نتیجه هم نمیگیریم.
✍ سهیلا ملک محمدی
🆔 @s_malekmohamadi
بسم الله الرحمن الرحیم
🦋 که تمام نشوم
دلم که تنگ خودم میشود،
میگردم، میان کلماتم، میان نوشته هایم.
یکی یکی میخوانمشان
از سر، از ابتدا، دوباره،
تا تکهتکه های خودم را میان واژه هایم پیدا کنم.
همیشه معتقد بودم طبق رابطهی E=mc^ 2 باید تمام جرمم را به انرژی تبدیل کنم.
اگر انرژی شوم طبق اصل پایستگی انرژی، آنگاه همیشگی خواهم شد.
ابدی...
تمام نمیشوم، همانطور که شروع نشده بودم، فقط باید پیدا میشدم!
همین.
اگر تمام سلولهایم واژه شوند، تمام من انرژی میشود.
آنگاه به درد بخور خواهم شد.
شاید چراغی روشن کنم.
وجودی را؛
میگردم.
میان گلهایی که کاشته ام.
میان واژههایم.
چشمهایم را،
دستهایم را
جمع و جور میکنم خودم را.
و دوباره آغاز میکنم.
و آنقدر که از من فقط انرژی بماند و اثری
گرمایی
آوایی
نوری
و دیگر هیچ!
✍ سهیلا ملک محمدی
🆔 @s_malekmohamadi
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 یادت باشد!
🍃قرار نیست شبیه هم نسلی های من مهندسی بخوانی و خیاطی کنی، فیزیک پلاسما بخوانی و حسابداری کنی، حسابداری بخوانی و عکاسی کنی.
دهه هشتادی جان! فرزند زمان خودت باش. زمان تو زمان بهانهها نیست. حالا راست راستی دنیا کوچک شده و البته تو هم تنبل، آماده خوار و کمی هم همه چیز خوار! فرصتی تا انتخاب رشته دبیرستان نمانده. نکند به طمع پزشکی، کاری را که نباید، بکنی. نکند از عشق عکاسی و توپ والیبالت بمانی!
🍃 نکند به خاطر روئای روپوش سفیدی که مامان در خیالش برای تو دوخته، ویلنت، راکتهایت، قلمموها و قلمنیهایت گوشه کمد تا سالهای پشیمانی خاک بخورد. خودت را جمع و جور کن. زمان تو زمان رودواسی ها نیست. و البته تو هم خجالتی نیستی. با بابا و مامان گفتگو کن. کمی هنر دختر بودنت را به جا خرج کن و سعی کن راضی شان کنی.
🍃یادت باشد در دوران بمباران اطلاعات، تو حق آزمون و خطای فاحش نداری. اشتباه تکرار شده را تکرار نکن و مسیر رفته را نرو. خجالت بکش از اینکه بازار مصرف کتاب کنکور، آزمون و شهریهی دانشگاه، آن هم بی هدف، باشی. یادت باشد همهی سالهایی که از این پس خواهی گذراند، باید در مسیر شغلی، مالی و موقعیت اجتماعی آینده ی تو باشد.
🍃فرزند جان! می دانی که در دنیای نوجوانیِ تو، ارزش شرکت گوگل نزدیک به ارزش سهام کارتلهای نفتی دنیاست؟ و این یعنی قدرت دنیای دیجیتال. دیجیتال و نفت، شانه به شانهی هم! نفت با عمر هزاران ساله و گوگل با عمر کمتر از بیست سال!!!
🍃من از تو میخواهم کمی به دنیای نرمافزار ها و اپلیکیشنها، طراحیها و عکاسیها، به دنیای رسانهها و تبلیغات فکر کنی. آیندهی تو نباید با حسرتِ ای کاشها گره بخورد. بدان و بفهم چه میخواهی. خودت را در معرض اطلاعات و مشاغل بگذار. از خانه بزن بیرون و ببین ملت چه میکنند. بفهمشان و کمی شجاعت به خرج بده.
🍃 ببین خودت را در دنیای کدامیک پیدا میکنی؟ ببین کجا ضربان قلبت تندتر میزند. همان جا توقف کن و آینده را زیر همان تپش های پر اشتیاق بساز.
🍃جانِ دلبر! اگر زندگی را کمی جدی تر بگیری و عمیقاً خودت را مسول زندگی ات بدانی، حتماً برای آن مبارزه هم خواهی کرد و شاید خط اول مبارزه، تلاش برای تحصیل در رشته مورد علاقهات باشد.
🍃پ.ن: نویسنده می گوید اگر خورشید را در دست راستم و ماه را در دست چپم بگذارند، و باز هم فرصت نوجوانی به من داده شود، که دست از مطالعه فیزیک بردارم؛ هرگز چنین کاری نخواهم کرد.
(یادت باشد! آدم باید عاشق باشه😉)
✍ سهیلا_ملک_محمدی
🆔 @s_malekmohadi
4_5794287203043509919.mp3
2.44M
📻 گفتگو، سه شنبه 24 تیر ماه
🔹موضوع برنامه: برگزاری جشنواره #کاشان_دوست
📞 ارتباط تلفنی زنده با خانم ملک محمدی دبیر جشنواره
✅ ما را در پیام رسان های سروش و تلگرام دنبال کنید👇👇
sapp.ir/kashan.radio
t.me/kashan_radio
🆔 @s_malekmohamadi
ثبت نام کارگاه های خصوصی مدرسه تابستانی فیزیک کاوشکدهی علوم کاشان.
🆔 @s_malekmohamadi
دومین طرح مدرسه تابستانی فیزیک؛
با موضوع کاربردها و ساخت ژنراتور؛
زمان برگزاری: پنجشنبه ۲۳ مردادماه؛
تلفن ثبت نام: ۰۹۲۲۷۳۵۷۲۲۷
🆔 @s_malekmohamadi
36.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦 گزارش تصویری مدرسهی فیزیک؛
گروه اول؛
🆔 @s_malekmohamadi
سومین مدرسهی تابستانی فیزیک کاوشکده علوم و فنون.
تلفن ثبت نام:
۰۳۱۵۵۴۵۴۱۷۹
۰۹۲۲۷۳۵۷۲۳۷
🆔 @s_malekmohamadi
پنجمین مدرسهی فیزیک کاوشکده علوم و فنون.
آزمایشهای جذاب علمی؛
جهت ثبتنام تماس بگیرید:
۰۹۲۲۷۳۵۷۲۳۷
🆔 @kavoshkade_kashan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ششمین مدرسه فیزیک کاوشکده علوم و فنون کاشان؛
ثبت نام:
۰۳۱۵۵۴۵۴۱۷۹
۰۹۲۲۷۳۵۷۲۳۷
🆔 @s_malekmohamadi