🔺حدیثی از پیامبر اکرم (ص) نیز در کتب روایی شیعه نقل شده که حضرت فرمودند: «هر گاه در شب (یا در روز) و هنگام خوابیدن از وقوع زلزله و خراب شدن خانه می ترسی آیه «41 سوره فاطر» را قرائت کن ( که خانه بر سر تو خراب نخواهد شد انشالله ) . [ بحارالأنوار، ج 91، ص 51 - عَینُ الحَیات ، ج 2، ص 249 -مکارم الاخلاق، ص290- مَن لایَحضُرُهُالفَقیه -تفسیر نورالثقلین جلد 4، صفحه 368 - کَنزُ العُمّال: ج 1 ص 479 ح 2094 . ]
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
آیه 41 سوره مبارکه فاطر یکی از نکاتی است که بزرگان و مفسران قرآن کریم برای غلبه مومنان از ترس از خراب شدن خانه در زلزله توصیه کردهاند.
«إِنَّ اللَّهَ یُمْسِکُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ أَنْ تَزُولا وَ لَئِنْ زالَتا إِنْ أَمْسَکَهُما مِنْ أَحَدٍ مِنْ بَعْدِهِ إِنَّهُ کانَ حَلیماً غَفُوراً»
«خداوند آسمانها و زمین را نگاه میدارد تا از نظام خود منحرف نشوند و هرگاه منحرف گردند، کسی جز او نمیتواند آنها را نگاه دارد، او بردبار و غفور است!»
(سوره فاطر آیه 41 .)
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
🔺همین طور خواندن سوره زلزال توصیه شده.
س 714: اگر شخصی هنگام وقوع زلزله بیهوش باشد و بعد از وقوع آن به هوش آید، آیا نماز آیات بر او واجب است؟
ج: اگر علم به وقوع زلزله پیدا نکند تا اینکه زمان متصل به وقت وقوع آن بگذرد، خواندن نماز آیات واجب نیست، اگرچه احتیاط آن است که بجا آورد.
س 715: بعد از وقوع زلزله در منطقهای، غالباً در مدت کمی دهها پس لرزه رخ میدهد، حکم نماز آیات در این موارد چیست؟
ج: هر زلزلهاى، چه شدید و چه خفیف، اگر زلزله مستقلى محسوب شود، نماز آیات جداگانهاى دارد.
س 716: اگر مرکز زلزله نگاری، وقوع لرزشهای خفیف زمین را با ذکر تعداد آن در منطقهای که ما زندگی میکنیم، اعلام نماید، ولی ما اصلاً آنها را احساس نکنیم، آیا در این حالت نماز آیات بر ما واجب میشود یا خیر؟
ج: اگر هنگام وقوع زلزله و یا در زمان متصل به آن، خودتان آن را احساس نکنید، نماز آیات بر شما واجب نیست.
🔺نماز آیات را به چند شکل میتوان خواند؛
🔸️صورت اول: بعد از نیت و تکبیرة الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به رکوع برود، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخواند و به رکوع رود و باز سر از رکوع بردارد و حمد و سوره بخواند و به رکوع رود و سپس سر از رکوع بردارد و همین طور ادامه دهد تا یک رکعت پنج رکوعی که قبل از هر رکوعی حمد و سوره خوانده است انجام دهد، سپس به سجده رفته و دو سجده نماید و بعد برای رکعت دوم قیام کند و مانند رکعت اول انجام دهد و دو سجده را به جا آورد و بعد از آن تشهد بخواند و سلام دهد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔸️صورت دوم: بعد از نیت و تکبیرةالاحرام، حمد و یک آیه (البته احتساب بسمالله به عنوان یک آیه، صحیح نیست) از سورهای را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد و آیه دیگری از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آیه دیگری از همان سوره را قرائت نماید و همین طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سورهای که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود. سپس رکوع پنجم را به جا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، برای رکعت دوم قیام نماید و حمد و آیهای از یک سوره را بخواند و به رکوع برود و همین طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد و چنانچه بخواهد برای هر رکوعی به یک آیه از سورهای اکتفا کند، نباید سوره حمد را بیش از یک مرتبه در اول آن رکعت بخواند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔸️صورت سوم: یکی از رکعتها را به یکی از دو صورت و رکعت دیگر را به نحو دیگر به جا آورد.
صورت چهارم: سورهای را که آیهای از آن را در قیام پیش از رکوع اول خوانده، در قیام پیش از رکوع دوم یا سوم یا چهارم تکمیل نماید، که در این صورت واجب است بعد از سر برداشتن از رکوع، سوره حمد را در قیام بعدی اعاده نموده و یک سوره یا آیهای از آن را اگر پیش از رکوع سوم یا چهارم است، قرائت کند، و در این صورت واجب است که آن سوره را تا قبل از رکوع پنجم به آخر برساند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔸️چند نکته:
۱. خواندن نماز آیات به جماعت اشکال ندارد، بلکه مستحب است.
۲. در تقسیم سوره، «بسم الله الرحمن الرحیم» آیه به حساب نمیآید.
۳. در تقسیم سوره، تقسیم یک آیه به دو بخش اشکال ندارد، برای مثال جمله «لم یلد» یک بخش و جمله «ولم یولد» بخش دیگر باشد
4_5956488103265831200.mp3
15.28M
جلسه ششم . توسط استاد دارینی کارشناس احکام با موضوع احکام نمازقضا . (نماز آیات ونحوه ی خواندن آن. ودرچه صورتی قضا شوباید بخوانیم )
✳بسم الله الرحمن الرحیم ✳
💎زیارتنامه امام حسن عسکری (ع)💎
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مَوْلایَ
یَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِیٍّ الْهَادِیَ الْمُهْتَدِیَ
وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکَاتُهُ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَلِیَّ اللهِ وَ ابْنَ أَوْلِیَائِهِ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ اللهِ وَ ابْنَ حُجَجِهِ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا صَفِیَّ اللهِ وَ ابْنَ أَصْفِیَائِهِ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا خَلِیفَةَ اللهِ وَ ابْنَ خُلَفَائِهِ وَ أَبَا خَلِیفَتِهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ خَاتَمِ النَّبِیِّینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ سَیِّدِ الْوَصِیِّینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ سَیِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ الْأَئِمَّةِ الْهَادِینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ الْأَوْصِیَاءِ الرَّاشِدِینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا عِصْمَةَ الْمُتَّقِینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا إِمَامَ الْفَائِزِینَ السلامُ عَلَیْکَ یَارُکْنَ الْمُؤْمِنِینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا فَرَجَ الْمَلْهُوفِینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ الْأَنْبِیَاءِ الْمُنْتَجَبِینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا خَازِنَ عِلْمِ
و وَصِیِّ رَسُولِ اللهِ
السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الدَّاعِی بِحُکْمِ اللهِ
السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النَّاطِقُ بِکِتَابِ اللهِ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ الْحُجَجِ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا هَادِیَ الْأُمَمِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَلِیَّ النِّعَمِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا عَیْبَةَ الْعِلْمِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا سَفِینَةَ الْحِلْمِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا الْإِمَامِ الْمُنْتَظَرِ
الظَّاهِرَةِ لِلْعَاقِلِ حُجَّتُهُ
وَ الثَّابِتَةِ فِی الْیَقِینِ مَعْرِفَتُهُ الْمُحْتَجَبِ عَنْ أَعْیُنِ الظَّالِمِینَ وَ الْمُغَیَّبِ عَنْ دَوْلَةِ الْفَاسِقِینَ وَ الْمُعِیدِ رَبُّنَا بِهِ الْإِسْلامَ جَدِیداً بَعْدَ الانْطِمَاسِ
وَ الْقُرْآنَ غَضّا بَعْدَ الانْدِرَاسِ
أَشْهَدُ یَا مَوْلایَ أَنَّکَ أَقَمْتَ الصَّلاةَ
وَ آتَیْتَ الزَّکَاةَ وَ أَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَیْتَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ دَعَوْتَ إِلَى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ
وَ عَبَدْتَ اللهَ مُخْلِصا حَتَّى أَتَاکَ الْیَقِینُ
أَسْأَلُ اللهَ بِالشَّأْنِ الَّذِی لَکُمْ عِنْدَهُ
أَنْ یَتَقَبَّلَ زِیَارَتِی لَکُمْ
وَ یَشْکُرَ سَعْیِی إِلَیْکُمْ
وَ یَسْتَجِیبَ دُعَائِی بِکُمْ
وَ یَجْعَلَنِی مِنْ أَنْصَارِ الْحَقِّ
وَ أَتْبَاعِهِ وَ أَشْیَاعِهِ وَ مَوَالِیهِ وَ مُحِبِّیهِ
وَ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکَاتُهُ
✳ بیائید در این شب و روز شهادت ثواب اعمال خیرمان را به محضر مبارک امام حسن عسکری (ع) تقدیم داریم و موجبات تسلی خاطر آقا امام زمان (عج) را فراهم آوریم
مداحی آنلاین - عشق والاتر - حجت الاسلام عالی.mp3
2.39M
🌸 #آغاز_ولایت_امام_زمان(عج)
♨️عشق والاتر
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #عالی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
دنیا یه طرف با دنیاخواهش
مهدی یه طرف با یک نگاهش ..
#حاجمحمودکریمی
🙏لطفا با حوصله این متن را بخوانیدو نشر دهید.🙏
🌹۹ ربیع الاول چه روزی است؟
🌹چرا ۹ ربیع الاول عید است؟
🌹چرا این روز را به هم تبریک بگوییم؟
🌹چرا به عید الزهرا معروف شده؟
👇👇👇
🔸️نهم ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری قمری اولین روز امامت حضرت ولیعصر(عج) است، یعنی حضرت امام حسن عسكری(ع) در هشتم ربیع الاول به شهادت رسیدند و امام زمان(عج) در روز نهم امامتشان شروع شد. ایشان در آن موقع پنجساله بودند، البته در میان شیعیان این موضوع چندان غیر طبیعی نیست، زیرا كه قبل از امام زمان(عج) حضرات معصومین دیگری چون امام جواد(ع) در سن هشت سالگی و امام هادی(ع) در سن شش سالگی به امامت رسیدند.
در حدیثی از امام رضا(ع) به استناد از قرآن كریم، نبوت حضرت یحیی(ع) در ۹ سالگی و نبوت حضرت عیسی(ع) در نوزادی مورد توجه قرار گرفته است كه این موضوع خود از اراده خداوند برای آزمودن مردم خبر میدهد.
از سوی دیگر چون علم لازم برای امامت و نبوت لدنی بوده و توسط خداوند عطا میشود، ممكن است این اراده الهی در هر سنی كه خودش صلاح بداند اتفاق بیفتد و البته وجود این نمونهها در میان پیامبران و امامان شاید راهی است تا ذهن شیعیان آماده برای پذیرش امامت حضرت بقیه الله در سن پنج سالگی شود.
در هر صورت این خود از معجزات الهی برای حضرت امام زمان(عج) است و ما شیعیان آن روز را روز بزرگی میشماریم و جشن میگیریم، زیرا حضرت مهدی امام حی و حاضر هستند و از این جهت نسبت به سایر ائمه تقدم دارند.
البته شیعیان برای ولادت همه امامان شادی میكنند، اما برای امام زمان(عج) از آن جهت كه حاضر و ناظر هستند اولویت بیشتری وجود دارد.
از این جهت تعظیم و بزرگداشت این روز نیز میتواند به عنوان یك وظیفه دینی مورد توجه قرار گیرد و در این روز بیشتر برای سلامت وجود آن حضرت دعا شود و صدقه داده شود و… زیرا كه این كارها خود اعلام بیعت با آن امام بزرگوار است كه چون غایب هستند با یادآوری و شادی در این روز، اعلام بیعت و دوستی با حضرتش قلمداد میگردد.
🔸️پس موضوع جشنهایی كه با نام عیدالزهرا(س) برگزار میشود، چیست؟
از دو جهت شیعیان در این روز به شادی میپردازند و عیدالزهرا(س) مینامند؛
۱) این روز، روزی است كه مهدی آل محمد(عج) به امامت میرسد و او كسی است كه وعده تجلی حكومت عدل الهی بر روی زمین را داده است و انتقام مظلومان را میگیرد و چه كسانی مظلومتر از اهل بیت(ع) كه از همه نظر مورد ظلم و ستم قرار گرفتند و حقشان سلب شد.
حضرت مهدی(عج) دل حضرت زهرا(س) را با تحقق وعده الهی شاد خواهد كرد.
۲) از نظر دیگر این روز، روز كشته شدن عمرابن سعد است، كسی كه حادثه عاشورا را با آن شرحی كه همه میدانید برای امام حسین(ع) و اهل بیتش رقم زد، كسی كه خونهای پاك زیادی را در صحرای كربلا به زمین ریخت، كسی كه زینب كبری(س) و دیگر زنان خاندان رسول(ص) را به اسارت برد و هزاران ظلم دیگری كه در حق شیعیان روا داشت.
روز نهم ربیع الاول روز كشته شدن «عمر بن سعد» ملعون به دست مختار ثقفی است، در این روز مختار دستور داد سر او را از بدن جدا كردند؛ لذا از این جهت هم روز نهم ربیع الاول روز شادی برای اهل بیت(ع) و حضرت زهرا(س) است.
👌البته این مراسمی كه با عنوان «عمركشون» معروف شده است جشن گرفتن برای كشته شدن عمرابن سعد كه قاتل اباعبدالله الحسین(ع) است، بوده و به غلط ، عوام نام عمر ابن سعد را با خلیفه دوم اشتباه گرفتهاند و شاید هم خرافهگرایی برخی از نادانان و سوء استفاده دشمنان در این اتفاق بیتاثیر نبوده باشد.
👌 اما بر مبنای همین تفكر جشنهای بسیاری برگزار میشود و بعضاً افراط و تفریطهایی دیده میشود كه نه شرع آن را تایید میكند و نه عرف.
👌🏼 به صورت كلی چه در جشن و شادی، چه در غم و اندوه و در همه كارهایمان ما نباید پایمان را از حریم دین فراتر بگذاریم. برخی به غلط میگویند كه روز نهم ربیع الاول روز رفع القلم است، یعنی هر كاری بكنیم گناهی بر ما نیست؟!
مگر چنین چیزی ممكن است؟ زیرا نظارت خداوند در هیچ حالتی از انسان برداشته نمیشود، مگر میشود خداوند این روز را رفع القلم كرده باشد و مجوز هركاری را داده باشد.
از طرف دیگر این مطلب مخالفت و تعارض آشكار با نص قرآن دارد، در سوره ق آیه ۱۸ خداوند میفرماید كه هیچ حرف و سخنی تلفظ نمیشود مگر اینكه در آن لحظه فرشتهای آن را ثبت و ضبط میكند.
خداوند فرموده حتی تمام حرفهای ما را ثبت و ضبط میكند و هیچ استثنایی هم برایش بیان نكرده آنوقت عدهای میگویند هر گناهی مرتكب شویم بلا اشكال است؟ و به یك روایت مجعول و نادرست هم استناد میكنند و وقتی با قرآن مقایسه میشود، درست در مقابل است، پس باید بر دیوار كوبیده شود و نمیتوانیم آن را بپذیریم.
1_34814845.pdf
410K
🔸️اعمال روز نهم ربیع الاول
🔸️به استناد روایات از
ائمه اطهارعلیهم السلام