◀️ سرزنش گرفتاران چرا؟
👈 امير مؤمنان على (عليه السلام) فرمود: هر فريب خورده اى را نمى شود سرزنش كرد.
◀️امام(عليه السلام) در اين کلام نورانى اش مى فرمايد: «هر شخص گرفتارى را نمى توان سرزنش کرد (چه بسا بى تقصير باشد)»; (مَا کُلُّ مَفْتُون يُعَاتَبُ).
سرچشمه گرفتارى ها و مشکلات و مصائبى که دامن گير انسان مى شود کاملاً مختلف است; گاه نتيجه مستقيم اعمال انسان است که بر اثر ندانم کارى ها، سستى ها، تنبلى ها و استفاده نکردن به موقع از فرصت ها دامان او را گرفته است. به يقين چنين شخصى درخور سرزنش است; ولى گاه مى شود که اين مشکلات کفاره گناهان انسان است و خداوند مى خواهد او را به اين وسيله در دنيا پاک کند. چنين کسى گرچه به سبب گناهش درخور سرزنش است ولى چون مشمول لطف الهى شده سزاوار ملامت نيست و گاه سرچشمه آن آزمايش هاى الهى است که خدا مى خواهد با آن مشکل و گرفتارى بنده خود را پرورش دهد که همچون فولاد آبديده در کوره حوادث مقاوم سازد و يا همچون طلاى ناخالصى را که به کوره مى برند تا خالص گردد او را خالص سازد در اينجا نيز جاى سرزنش نيست، بنابراين همه گرفتاران و بلا ديدگان را نمى توان سرزنش کرد و حتى در آنجايى که انسان خود سرچشمه آن گرفتارى باشد باز گاهى جاهل قاصر است و گاه مقصر; تنها اگر مقصر باشد در خور سرزنش است.
اين سخن تفسير ديگرى نيز دارد و آن اين که «مفتون» از ماده «فتن» و «فتنه» در اصل به معناى آزمايش کردن است; مثلا هنگامى که مى خواهند طلا را آزمايش کنند آن را به کوره مى برند تا وضع آن روشن شود و به همين جهت هر نوع فشار و گرفتارى و مشکلات و گمراهى به عنوان فتنه از آن ياد مى شود و مفتون در عبارت بالا به معناى فريب خورده باشد; همان گونه که درباره شخص گرفتار اشاره شد اين حالت گاهى بر اثر تقصير و گاه بر اثر قصور و گاه بدون اختيار دامان انسان را مى گيرد به همين منظور امام مى فرمايد: تمام کسانى که مفتون هستند سزاوار سرزنش نيستند.
🔸 #نهج_البلاغه_حكمت_15
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
📱 #انس_با_نهج_البلاغه
🔈 ♦️ ترویج افکار اهلبیت ، با کار روی نهج البلاغه !
ما از اهلبیت(علیهمالسلام) چیزهای زیادی داریم؛ چیزهایی است که اگر امروز عرضه بشود، دنیا را واقعا در مقابل خودش به اعجاب وا میدارد؛ مثل این نهجالبلاغه. روی نهجالبلاغه کار بشود، نکات مهمش برداشته بشود، تفکیک بشود، مطالبش تفسیر و حلاجی بشود، در روایات فحص بشود. اینقدر ما معارف عالیه داریم که امروز بشر محتاج آنهاست. اینها از زبان اهلبیت، به عنوان بیان اهلبیت و به عنوان اسلامی است که اهلبیت معرفی میکنند. پس، ترویج افکار اهلبیت یک نکته است.
#نهج_البلاغه_رهبری
🆔 @sahife2
komeil (30).mp3
9.16M
#شب_جمعه #کمیل
⬅️ #دعا_کمیل با نوای استاد حسین #انصاریان
رمضان 1389
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🙏و كُنِ اللّٰهُمَّ بِعِزَّتِكَ لِى فِى كُلِّ الْأَحْوالِ رَؤُوفاً ، وَعَلَىَّ فِى جَمِيعِ الْأُمُورِ عَطُوفاً، إِلٰهِى وَرَبِّى مَنْ لِى غَيْرُكَ، أَسْأَلُهُ كَشْفَ ضُرِّى ، وَالنَّظَرَ فِى أَمْرِى
🙏خدایا! با من در همه احوال مهر ورز و بر من در هر کارم به دیده لطف بنگر. خدایا، پروردگارا، جز تو که را دارم؟ تا برطرف شدن ناراحتی و نظر لطف در کارم را از او درخواست کنم؛
🔺 فرازی از #دعا_کمیل در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها در آستانه ی وفات آن حضرت نائب الزیاره همه هستیم ...
👌کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 پدر بزرگورام شهید محراب آیتالله العظمی #اشرفی_اصفهانی به بنده میفرمودند: :
👈" ۶۰ سال #نماز_شب خود را به همراه آیتالله #مرعشی نجفی و آیتالله #بهاالدینی در حرم حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) خواندم."
👤فرزند شهید ایت الله اشرفی اصفهانی
👌کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📺 #مستند "محرمان محراب"
❇️زندگی نورانی شهید محراب ، شهید آیتالله عطاالله #اشرفی_اصفهانی
🎥1da.ir/zGBMKx
👌کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
007.mp3
6.41M
شرح #چهل_حدیث
امام خمینی ره
جلسه 7
👤استاد #مهندسی رحمت الله علیه
👈 انشاءالله هر هفته #جمعه ها این مباحث را با هم میشنویم
📯کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#جمعه #روز_جمعه
☘️ همراهان عزیز، جمعه ها #روز_خانواده است.
👋 لطفا امروز کمی از کار و شبکه اجتماعی فاصله بگیرید.
❤️ همه اعضای #خانواده به بودن شما کنارشون نیاز دارند.
✅ به احترام خانواده جمعه ها کانال تعطیل است
🔆توجه به خانواده، همیشه مطلوب است ولی روز جمعه برای احسان به خانواده اهمیت ویژه ای دارد تا زمینه توجه به جایگاه روز جمعه و معنویت گرایی از این طریق برای خانواده فراهم گردد.
از این رو رسول خدا نیز میفرمایند: «خانواده خود را در روز جمعه از میوه یا گوشت بهره مند سازید تا با آمدن جمعه شادمان شوند.»
منتظران واقعی امام زمان عج ، با عمل به این روایت، جمعه را که متعلق به آن حضرت میباشد، نزد همسر و فرزندان خود محبوب میکنند.
📯کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
طرح انس با نهج البلاغه @sahife2.pdf
505K
🔸 طرح #ختم_نهج_البلاغه
روزانه یک یا یک و نیم صفحه ترجمه
#روز_48
♦️ خطبه 114
♦️ نامه 333
♦️ حکمت 191 - 195
📱 لطفا بر اساس برنامه ی روزانه ی ما از روی #نرم_افزار #بلاغه و یا آدرسهای زیر در ختم ما مشارکت فرمایید .
📱 b2n.ir/97440
📱 b2n.ir/16895
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
👈 برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_16
#اعتقادی #معنوی
◀️ اولویت تقدیر خدا بر تدبیر انسان
- و قال عليه السلام: تَذِلُّ الْأُمُورُ لِلْمَقَادِيرِ، حَتَّى يَكُونَ الْحَتْفُ فِي التَّدْبِيرِ.
- امير مؤمنان على (عليه السلام) فرمود: كارها چنان در سيطره تقدير است كه چاره انديشى به مرگ مى انجامد.
👈مشابه این حکمت نورانی : #نهج_البلاغه_حكمت_459
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ پيشى گرفتن تقدير و تدبير
👈 امير مؤمنان على (عليه السلام) فرمود: كارها چنان در سيطره تقدير است كه چاره انديشى به مرگ مى انجامد.
◀️ امام(عليه السلام) در اينجا به نکته مهمى اشاره مى فرمايد و آن اين که چنان نيست که هميشه انسان هاى مدير و مدبر پيروز گردند; گاه تقديرات همه تدبيرات آنها را برهم مى زند. مى فرمايد: «حوادث و امور، تسليم تقديرهاست تا آنجا که گاه مرگ انسان در تدبير (و هوشيارى او) است»; (تَذِلُّ الاُْمُورُ لِلْمَقَادِيرِ، حَتَّى يَکُونَ الْحَتْفُ فِي التَّدْبِيرِ).
هدف از بيان اين نکته آن است که گرچه انسان بايد در همه امور هوشيارانه و مدبرانه عمل کند; اما چنين نيست که از لطف خدا بى نياز باشد. خداوند براى بيدار ساختن انسان و شکستن غرور و غفلت او گهگاه امورى مقدر مى کند که بر خلاف تمام تدبيرها و پيش بينى ها و مقدمه چينى هاى انسان است تا به او بفهماند در پشت اين دستگاه، دست نيرومندى است که هيچ کس بى نياز از لطف و محبت او نيست.
در طول تاريخ گذشته و در زندگى خود بسيارى از اين صحنه ها را ديده ايم که گاه افراد بسيار هوشيار و قوى و صاحب تدبير ضربه هايى از تدبير و هوشيارى خود خورده اند و دست تقدير مسيرى جز آنچه آنها مى خواستند برايشان فراهم ساخته است.
تنها مطلبى که در اينجا تذکر آن لازم است اين است که هرگز مفهوم اين سخن آن نيست که انسان دست از تدبير و دقت و بررسى لازم در کارها بردارد و همه چيز را به گمان خود به دست تقدير بسپارد، بلکه شعار «(وَأَنْ لَيْسَ لِلاِْنْسانِ إِلاّ ما سَعى); بهره انسان تنها با سعى و تلاش او ارتباط دارد» را نبايد هرگز فراموش کند و به تعبير ديگر انسان نبايد از اراده و تقديرات الهى و اين که همه چيز به دست اوست غافل شود و نيز نبايد دست از تلاش و کوشش بردارد
🔸 #نهج_البلاغه_حكمت_16
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2