eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
5هزار دنبال‌کننده
16.8هزار عکس
2.5هزار ویدیو
1.7هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
گاهى نمو و افزايش در موجودى به صورت طبيعى انجام مى‏شود و براى همه محسوس است اما در عمق آن الهى وجود دارد.
در روايات، اولياء گرامى اسلام، كلمه ‏ى « » را در مورد گوسفند، مكرر به كار برده‏اند.
*رسول اكرم (ص) به عمه ‏ى خود فرمود: چه چيز تو را مانع است از اينكه در خانه‏ات نگاهدارى نمايى؟ عرض كرد: بركت چيست؟ فرمود: گوسفندى كه از شيرش استفاده مى‏شود. * ام‏راشد، خدمتگزار ام‏ هانى مى‏گويد: على (ع) به منزل ام‏ هانى آمد. او دستور داد براى آن حضرت طعام بياورم. مى‏گويد: غذايى كه در منزل موجود بود آوردم. امام فرمود: چرا در منزلتان «» نمى‏بينم؟ ام‏هانى عرض كرد: غذايى كه حضور شما آورده، بركت نيست؟ فرمود: مقصودم غذا نيست، مقصودم از بركت، گوسفند است.
شير و گوشت و اعضاى داخلى بدن گوسفند و همچنين پشم و پوست و روده ‏اش براى مردم خير و است، جالب آنكه توالد و تناسل گوسفند، همانند سگ، طبق نظام خلقت است و طبيعى، با اين تفاوت كه اولا سگ در هر شكم چند توله مى‏آورد و گوسفندان اغلب يك بره مى‏زايند و ثانيا هر روز تعداد زيادى از گوسفندان براى تغذيه ‏ى انسانها ذبح مى‏شود و نسل سگ از اين آفت بزرگ مصون است، با اين حال، تعداد گوسفندان اينقدر چشمگير و زياد است و از نمو و افزايشى كه بركت الهى است، برخوردارند.
بعضى از ها امر عادى نيست و از مجارى اسباب و علل طبيعى پديد نمى‏آيد، بلكه مشيت خداوند توانا آن را به وجود مى‏آورد و حضرت ابن مريم عليه ‏السلام يكى از آن پديده‏ هاست. قرآن شريف راجع به آن حضرت موقعى كه طفل شيرخواره ‏اى در گاهواره بود، چنين فرموده است: قال انى عبدالله آتانى الكتاب و جعلنى نبيا. و جعلنى مباركا اين ما كنت. گفت: من بنده‏ ى خدا هستم، برايم كتاب فرستاده، به نبوتم برگزيده و مبارك و با ام قرار داده هر جا كه باشم. *امام صادق (ع) فرمود: مبارك بودن مسيح (ع) بدين معنى است كه او وجودى است بسيار نافع و از ناحيه‏ ى وى خير و بركت فراوان عايد مردم مى‏گردد.
اولين خيرى كه از وجود با ع عايد گرديد، اين بود كه مادر شريف و بزرگوار خود را تبرئه و تنزيه نمود و از شر زبان مردم مصونش فرمود. او در طول زندگى، مردم را به خداى يگانه دعوت نمود، تعاليم حق را به آنان آموخت، با نصايح و اندرزهاى حكيمانه‏ ى خود، انسانيت و فضيلت را درس داد و از بركات وجودش اين بود كه بيماران غيرقابل درمان را با دعاهاى خويش مشمول شفاى الهى ساخت و از نعمت صحت و سلامت برخوردارشان نمود.
يكى از معانى اين است كه : ثبوت الخير الالهى فى شى‏ء و دوامه. یعنی : خير الهى در چيزى پايدار و ثابت بماند.
*و لو ان اهل القرى امنوا و اتقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء و الارض. اگر اهل بلاد ايمان بياورند و به تقوى گرايش يابند، ما درهاى رحمت و را از آسمان و زمين به روى آنان مى‏گشاييم. به موجب اين آيه‏ ى مباركه، در شهرى كه ايمان و تقوى حاكم باشد و مردم عملا از آن پيروى كنند، بركات الهى نيز در آن محيط ثابت و پايدار خواهد ماند.
در روایت آمده است كه و بركات را افزايش مى‏دهد و جرايم و گناهان، را از ميان مى‏برد.
*على (ع) فرمود: با وجود عدل در جامعه، بركات خداوند مضاعف مى‏گردد. * حضرت رضا (ع) فرمود: خداوند به يكى از پيمبران وحى فرستاد كه وقتى مورد اطاعت قرار گيرم، راضى مى‏شوم و چون راضى شدم، مى‏دهم و بركت من نهايت و پايانى ندارد. *على (ع) فرمود: وقتى جنايات، علنى و آشكار مى‏گردد، بركات الهى در جامعه از ميان مى‏رود.
*و لو ان اهل القرى امنوا و اتقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء و الارض. در آيه ، چنين آمده كه اگر مردم بلاد، ايمان بياورند و تقوى در پيش گيرند، خداوند درهاى بركات را از آسمان و زمين به روى آنان مى‏گشايد. **ممكن است سئوال شود: بين ايمان و تقوى با بركات سماوى و ارضى چه رابطه‏اى وجود دارد؟ مى‏توان گفت اين پرسش در موارد ديگرى از آموزشهاى اسلامى نيز قابل طرح است. از آن جمله، در روايات آمده: «صدقات و اعمال معروف، دفع بلا مى‏كند، يا صله‏ ى رحم موجب طول عمر مى‏شود. بين صدقه و دفع بلا، يا صله‏ ى‏رحم و طول عمر چه رابطه‏اى است؟ در پاسخ اين قبيل پرسشها مى‏توان گفت:
آثار مترتب بر اعمال كه در شرع مقدس آمده، دو قسم است، بعضى از آثار است كه عقل، رابطه ‏ى آنها با عمل را درك مى‏كند، مثلا در قرآن شريف فرموده: *اعدلوا هو اقرب للتقوى. عادل باشيد كه دادگرى به تقوى نزديكتر است. *قد افلح من زكيها. بى‏گمان به رستگارى نايل مى‏شود آن كس كه نفس خود را از پليديهاى اخلاق بد، تزكيه و تطهير نمايد. *ان الانسان ليطغى ان رآه استغنى. تمكن و مالدارى مى‏تواند مايه‏ى سركشى و طغيان بشر گردد.