eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
4.9هزار دنبال‌کننده
16.5هزار عکس
2.3هزار ویدیو
1.5هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
طرح هفته 125 از عبارات نورانی 👌صفحه ی ویژه اعضا در روزهای ✳️ قسمت 4 عبارت زیر 🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، 1️⃣ وَ امْنَعْنِى مِنَ السَّرَفِ 2️⃣ وَ حَصِّنْ رِزْقِى مِنَ التَّلَفِ، 3️⃣ وَ وَفِّرْ مَلَكَتِى بِالْبَرَكَةِ فِيهِ، 4️⃣ وَ أَصِبْ بِى سَبِيلَ الْهِدَايَةِ لِلْبِرِّ فِيمَا أُنْفِقُ مِنْه 🔹 https://eitaa.com/sahife2/5535 دعای 👈 نظرات، دل نوشته ها و حرفهای صمیمانه ی شما درخصوص عبارت فوق که از هم اکنون برای ما ارسال شود، در این قسمت بارگذاری میشود ◀️ انشاالله سعی کنید در این طرح به عشق امام سجاد علیه السلام و انس بیشتر با این کتاب نورانی ولو درحد یک خط!! مشارکت فرمایید 👌 ادمین 👇 @yas2463 ◀️ کانال انس با 🆔 @sahife2
👈 دعای 👤 با صدای زیبای مداح جوان بحرینی 👇 https://www.aparat.com/v/MGhF7/ 🖋کانال انس با صحیفه سجادیه 🆔 @sahife2
✳️« بروید صحیفه سجادیه را بخوانید و در آن تدبر کنید.... همین دعای " دعای صحیفه سجادیه " یک کتاب درس زندگی و درس است» 👤 🙏کانال انس با 🆔 @sahife2
✅«باید به دقدقه های رهبر انقلاب پیرامون صحیفه سجادیه جامه عمل پوشاند» بخشی از وصیت نامه حاج شیخ ره از شاگردان حاج آقا ره رحمت الله علیه 👈اینجا و اینجا ببشتر بدانید ⏺مدفن: - قم امامزاده جمال غریب - در جوار مسجد مقدس 🙏کانال 🆔 @sahife2
با تشکر از همه دوستان مشارکت کننده در بحث امروز (برداشت من)( نویسنده - خواننده و نشر دهنده این کلام نورانی ) اجرتان با صاحب این کتاب با عظمت امام سجاد علیه السلام
امام سجاد عليه ‏السلام به پيشگاه خداوند عرض مى‏كند: اللهم وَ أَصِبْ بِي سَبِيلَ الْهِدَايَةِ لِلْبِرِّ فِيما أُنْفِقُ مِنْهُ. بار الها! آن را كه از مال خود مى‏نمايم، به گونه ‏اى صورت پذيرد كه از هدايت تو در بر و نيكوكارى برخوردار باشم.
انفاق مرا در مسیر هدایت خود قرار ده. برای مثال کسی که علمی را آموخته است وآن را در اختیار دیگران قرار می دهد،انفاق به نیکی و در مسیر هدایت است. ازجمله انفاق به نیکی و بر،کسی است که صحیفه سجادیه را آموخته و سخاوتمندانه به دیگران می آموزد. دراین شب سیاه گم گشت راه مقصود از گوشه ای برون آی ای کوکب هدایت
مال يكى از اركان اساسى در حفظ نظام اجتماعى است و در ابقاى دين و دنياى مردم نقش بسيار مهم دارد. اولياى گرامى اسلام ضمن احاديث بسيارى، درباره‏ى مال از ابعاد مختلف سخن گفته و پيروان خود را به وظايفشان متوجه نموده‏اند
قرآن کریم كلمه ‏ى «قيام» به معناى «پايگاه» را در دو مورد به كار برده: يكى در مورد شان دينى و آن ديگر درباره‏ ى شان دنيوى.
اما در مورد شان دينى، راجع به كعبه ‏ى مكرمه كه قبله‏ ى مسلمين و پايگاه وحدت اسلامى است، فرموده: جعل الله الكعبه البيت الحرام قياما للناس. خداوند، كعبه را كه بيت الحرام است، نگاهدارنده و پايگاه مردم مسلمان قرار داده.
اما در مورد شان دنيوى، راجع به مال كه زيربناى اقتصاد و گرداننده ‏ى چرخ هاى اجتماع است، فرموده: و لا توتوا السفهاء اموالكم التى جعل الله لكم قياما. اموال خود را به سفيهان و كوته خردان نسپاريد، اموالى را كه خداوند آن را نگاهدارنده‏ ى شما قرار داده است.
دين متعلق به خداوند است و اموال متعلق به مردم، پس در زمينه ‏ى دين، مردم براى خدا هستند نه خداوند براى مردم، و در زمينه ‏ى مال و ثروت، اموال براى مردم است نه مردم براى اموال.
مومنين حقيقى چون خود را براى خدا مى‏دانند، موقعى كه دين حق را در معرض خطر مشاهده كردند، براى خدا قيام مى‏كنند، از هستى و حيات خويش مى‏گذرند، با مال و جان در راه او جهاد مى‏نمايند و بدين وسيله مراتب خلوص و بندگى خود را در پيشگاه مقدسش ابراز مى‏دارند. اين مومنين واقعى كه مال را براى خود مى‏دانند، در شرايط عادى فعاليت مى‏نمايند، سعى و كوشش مى‏كنند، مال به دست مى‏آورند، مى‏خورند و مى‏خورانند، مى‏پوشند و مى‏پوشانند، وسايل رفاه خود و خانواده‏ى خويش را فراهم مى‏آورند و به قدر مقدور، موجبات آسايش ديگران را نيز مهيا مى‏سازند
متاسفانه در دنياى مادى امروز كه امر اقتصاد بيش از حد مورد توجه قرار گرفته، هم اكنون مردم زيادى در سراسر جهان هستند كه انسانيت و ارزش انسانى را از ياد برده، برده و بنده ‏ى ثروت گرديده، شب و روز مى‏دوند تا هر چه بيشتر ثروت گرد آورند، نه خود منتفع مى‏شوند و نه ديگران از آنان نفعى مى‏برند، اين گروه خود را براى مال مى‏دانند نه آنكه مال را براى خود بدانند.
در گذشته نيز افراد حريص و مال پرست بوده، ولى در جهان امروز كه ارزشهاى مالى و اقتصادى اوج گرفته، بسيارى از افراد گرفتار بيمارى شده و راه ثروت ‏اندوزى را در پيش گرفته ‏اند.
امام حسين علیه السلام ضمن حديثى هشدار داده : كسانى كه خود را براى مال مى‏دانند، سرانجام ارزش انسانى خويش را از دست مى‏دهند و گرفتار سقوط و تباهى خواهند شد. ایشان میفرمایند : مالك ان لم يكن لك كنت له. فلا تبق عليه فانه لا يبقى عليك و كله قبل ان ياكلك. مالى را كه به دست آورده ‏اى، اگر براى تو نباشد، تو براى آن خواهى بود. مالت را باقى مگذار و آن را براى خود و دگران صرف نما كه اگر چنين نكنى و آن را باقى بگذارى، مال ترا باقى نمى‏گذارد و ارزش انسانيت را نابود مى‏كند. تو اموالت را بخور، پيش از آنكه اموالت ترا بخورد.
يعنى: اگر مالت را در راه آسايش خود و خانواده و مستمندان و ارحام و دگران صرف نمودى، در واقع اموال خود را خورده ‏اى و اگر چنين نكنى و اموال را نگاه دارى، اموال تو را مى‏خورد، ولى اموال شخص تو را نمى‏خورد، بلكه شخصيت تو را مى‏خورد. دين و اخلاق و شرافت و فضيلتت را طعمه‏ ى خويش مى‏سازد و به رسواييت مى‏كشد.
جاذبه ‏ى مال دوستى و نياز به رزق و روزى، مردم را به راه كار و فعاليت سوق مى‏دهد و به ترغيب و تشويق بسيار نياز ندارند. اما كسانى كه به خدا و رازقيت او ايمان آورده‏اند و دين‏شناس نيستند، ممكن است از بعضى از آيات و روايات، برداشتى نادرست نمايند و در كار و فعاليت سستى كنند. رسول اكرم (ص) و ائمه ‏ى طاهرين عليهم‏السلام براى آنكه اين فكر ناصحيح را از صفحه‏ ى خاطر اين قبيل افراد بزدايند، اولا خودشان در هواى گرم و شرايط سخت، كار مى‏كردند و عملا به مسلمين درس مى‏دادند،
ثانیا به استناد روايات بسيارى ، آنان را در طلب روزى تشويق مى‏نمودند
ابى‏حمزه از پدرش حديث نموده كه گفت حضرت امام موسی ابن جعفر علیه السلام را ديدم كه در زمينى كه داشت، كار مى‏كرد و غرق عرق شده بود. عرض كردم: فدايت شوم، مردان كجا هستند كه شما كار مى‏كنيد؟ در پاسخ فرمود: اى على! با دست خود كسى در زمين خود كار كرده كه از من و پدرم بهتر بوده. پرسيدم: او كه بود؟ فرمود: پيمبر خدا و اميرالمومنين. سپس فرمود: تمام پدرانم با دست خود كار مى‏كردند و اين عمل روش انبياء و رسولان و اوصياء و صالحين بوده است.
*هشام صيدلانى مى‏گويد: امام صادق (ع) به من فرمود: يا هشام! ان رايت الصفين قد التقيا فلا تدع طلب الرزق فى ذلك اليوم. اى هشام! اگر ديدى صحنه‏ ى جنگ تشكيل گرديده و دو صف در مقابل يكديگر قرار گرفته ‏اند، تو در آن روز از طلب رزق دست برمدار.
در حديث آمده كه اين آيه نازل شد كه «و من يتق الله يجعل له مخرجا و يرزقه من حيث لايحتسب» «هر كس به تقوى گرايش يابد، خداوند به روى او راه نجات باز مى‏كند و از جايى كه اميد ندارد به وى روزى مى‏رساند.» بعضى از رجال صحابه بر اثر شنيدن اين آيه، از مردم منقطع شدند، در خانه ماندند و مشغول عبادت گرديدند، به اتكاى اينكه خداوند رزق آنان را ضمانت نموده است. رسول اكرم (ص) از اين جريان آگاه شد، كار آنان را عيب تلقى نمود و نادرست خواند، فرمود: انى لا بغض الرجل فاغرا فاه الى ربه يقول: اللهم ارزقنى و يترك الطلب. من دشمن دارم آن كس را كه از سعى و كوشش دست كشيده، دهان خود را باز كرده و مى‏گويد: بار الها! به من رزق و روزى برسان.
مسلمانان طبق وظيفه‏ ى دينى براى تامين معاش خود و خانواده ‏ى خويش بايد كار كنند و از راه سعى و عمل رزق و روزى به دست آورند. افراد باايمان معتقدند كه رازق خداوند است و اوست كه به اهل تقوى از راهى كه اميد ندارند، روزى مى‏رساند و ديگر عقايد مقدسى از اين قبيل. اما اين معتقدات دينى و قرآنى بدان معنى نيست كه از افراد باايمان سلب مسئوليت شود و آنان را از وظيفه‏ ى كار و كوشش معاف نمايند، بلكه با وجود اين عقايد موظف ‏اند عمل كنند و عنصر فعال جامعه باشند.
دو نكته ‏ى مهم و شايان توجه در امر مال وجود دارد كه همواره مورد توصيه‏ ى اكيد اولياى اسلام بوده و پيروان خود را به رعايت آن دو جدا سفارش مى‏نمودند: اول آنكه درآمدهاى مالى از راه كار مشروع و كسب مجاز باشد، دوم آنكه مال به دست آمده در مجارى مباح و اعمال معروف صرف شود.