📋امام سجاد (علیه السّلام) فرمودند:
اَلمؤمِنُ مِن دُعائِهِ عَلی ثَلاثٍ:
إما یُدَّخَرُ لَهُ،
و إمّا یُعَجَّلُ لَهُ،
وَ إمّا اَن یُدفََعَ عَنه ُبلاءٌ یُریدُ اَن یُصیبَهُ؛
مؤمن از دعای خویش یکی از سه بهره را دارد:
یا برایش ذخیره می شود،
یا برایش مستجاب می گردد،
یا بلایی که مقدر بوده به او برسد، از او دفع می شود.
🖋تحت العقول، ص280
📋شرح حدیث:
خداوند، بندگان را به دعا فراخوانده و وعده ی اجابت داده است. (اُدعونی اَستَجِب لَکُم، غافر (40)، آیه ی 60.)
گاهی دعا از سوی بنده ی مؤمن انجام می گیرد، ولی مستجاب نمی شود.
چنین نیست که این نیایش و حاجت خواهی بی ثمر باشد.
اگر دعا از روی اعتقاد و یقین صورت گیرد،
اگر بنده در دعایش اخلاص داشته باشد،
اگر شرایط دعا موجود باشد و موانع استجابت در کار نباشد، در این صورت، دعای مؤمن برای او ثمربخش است. بهره ی دعا به این صورت است که اگر خداوند، استجابت آن دعا را به صلاح بنده در این دنیا یا در حال حاضر نداند، برای او ذخیره می کند و در صورت شرایط بهتری برآورده می سازد، یا به سبب این دعا، بلایی از او دفع می گردد.
گاهی طبق تقدیر الهی، مقدر است که آفت و بلایی به بنده ای برسد، اما توجه او به آستان پروردگار و دست نیازی که به سوی خدا برمی آورد و حالت تضرّع و نیایشی که پیدا می کند، سبب می شود خداوند، به برکت همین توجّه، آن بلا را از او دفع کند و تقدیر خویش را عوض کند.
در روایات است که:
«دعاء، قضای الهی را پس از ابرام و حتمی شدن نیز برمی گرداند و عوض می کند.»
پس هرگز نباید ناامید شد و دست از دعا کشید
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
ادامه ی برنامه ی روزانه ی ختم
صحیفه سجادیه
#دعا_بیست_دوم_3
دعای سیدالساجدین (ع ) در هنگام سختی:
🔹و انْظُرْ إِلَيَّ وَ انْظُرْ لِى فِى جَمِيعِ أُمُورِى، فَإِنَّكَ إِنْ وَكَلْتَنِى إِلَى نَفْسِى عَجَزْتُ عَنْهَا وَ لَمْ أُقِمْ مَا فِيهِ مَصْلَحَتُهَا، وَ إِنْ وَكَلْتَنِى إِلَى خَلْقِكَ تَجَهَّمُونِى، وَ إِنْ أَلْجَأْتَنِى إِلَى قَرَابَتِى حَرَمُونِى، وَ إِنْ أَعْطَوْا أَعْطَوْا قَلِيلا نَكِدا، وَ مَنُّوا عَلَيَّ طَوِيلا، وَ ذَمُّوا كَثِيرا🔹
🔸و كارساز من باش، و سوى من به رحمت بنگر، و در همه كار خير مرا مراعات كن چون اگر مرا به من واگذارى در كار خود فرومانم، و مصلحت آن را ندانم، و اگر مرا به خلق واگذارى روى درهم كشند، و اگر به نزديكان حوالت دهى مرا نوميد كنند، و اگر بدهند به غايت اندك دهند و منت بسيار نهند و نكوهش بسيار كنند🔸
#بیست_دوم #سختی
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
صحیفه سجادیه
#دعا_بیست_دوم_4
دعای سیدالساجدین (ع ) در هنگام سختی:
🔹فبِفَضْلِكَ، اللَّهُمَّ، فَأَغْنِنِى، وَ بِعَظَمَتِكَ فَانْعَشْنِى، وَ بِسَعَتِكَ، فَابْسُطْ يَدِى، وَ بِمَا عِنْدَكَ فَاكْفِنِى🔹
🔸پس به فضل خود مرا بى نياز كن، و به بزرگى خود مرتبه مرا بلند گردان، و از گنج بى پايان خود دست مرا گشاده دار، و به آنچه نزد تو است (امور) مهم مرا كفايت كن🔸
#بیست_دوم #سختی
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
📋من به شما عزیزان توصیه میکنم
با صحیفه سجادیه انس بگیرید!
کتاب بسیار عظیمی است!
مقام رهبری
🖋ختم روزانه ی صحیفه سجادیه
https://eitaa.com/sahife2
🌸هدف نشر کلام امام سجاد علیه السلام است و بس🌸
« و (بندگان خدا) كسانى هستند كه
در مجلس (گفتار و كردار) باطل حاضر نمى شوند
و چون بر لغوى عبور كنند كريمانه بگذرند.»
فرقان 72
http://www.namasha.com/v/uii9DcJe
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
📋سوره فرقان
وَمَن تَابَ وَعَمِلَ صَالِحاً فَإِنَّهُ يَتُوبُ إِلَي اللَّهِ مَتَاباً (71)
و هر كس توبه كند و كار شايسته انجام دهد، در حقيقت به سوى خدا بازگشتى پسنديده دارد (و پاداش خود را از او مى گيرد).
وَالَّذِينَ لَا يَشْهَدُونَ الزُّورَ وَإِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِرَاماً (72)
و (بندگان خدا) كسانى هستند كه در مجلس (گفتار و كردار) باطل حاضر نمى شوند و چون بر لغوى عبور كنند كريمانه بگذرند.
---------
🌸پیام ها:
- توبه ى واقعى آن است كه با عمل صالح همراه باشد. «تاب و عمل صالحا»
- توبه كننده، مهمان خداست. «يتوب الى اللّه»
- نه تنها انجام گناه حرام است، بلكه شركت در جلسه ى گناه و شاهد بودن بر گناه نيز ممنوع است. «لا يشهدون الزور»
- هر نوع آگاهى و اطلاع و حضور در صحنه اى، ارزش نيست. «لا يشهدون الزور» (گاهى انزوا و گوشه گيرى از اجتماع، ارزش است)
- حاضر نشدن در مجلس گناه و بى اعتنايى به گناهكاران، نوعى نهى از منكر است. «لايشهدون... مرّوا كراما»
- شركت در مجالس فاسد، حتّى در بندگان واقعى خدا اثر مى كند. «لا يشهدون»
- هرگونه لغو در كلام، عمل وآرزو ممنوع است. «مرّوا باللغو» (بندگان خدا، هدف معقول و مفيدى دارند و عمر خود را صرف امور بيهوده نمى كنند)
- در شيوه ى نهى از منكر، همه جا خشونت لازم نيست. «لا يشهدون... مرّوا»
- نگذاريم فكر بد در روح ما مستقر شود. «مرّوا كراما»
---------------------------
🌸نکته:
-كلمه «شَهِد» دو معنا دارد؛ يكى حضور يافتن است و ديگرى خبر و گواهى دادن. در اين آيه هر دو معنا را مى توان استفاده كرد. يعنى آنان نه در مجالس بد حاضر مى شوند و نه بر باطل گواهى مى دهند. كلمه ى «زور» به معناى كار باطلى است كه در قالب حقّ باشد و در تفاسير به معناى گواهى باطل، دروغ و غنا آمده است.
در روايتى از امام صادق عليه السلام مراد از «زور» در «لايشهدون الزور» غنا شمرده شده است.
در تفسير «مجمع البيان» مى خوانيم: مرور با كرامت، آن است كه هرگاه ناچار شدند نام چيز زشتى را ببرند، با كنايه نام مى برند. چنانكه در روايتى از امام باقرعليه السلام مى خوانيم: آنان هرگاه خواستند نام عورت را ببرند، با كنايه از آن نام مى برند. البتّه اين، يكى از مصاديق رفتار كريمانه است.
امام صادق عليه السلام فرمود: خداوند بر گوش واجب نمود كه از شنيدن هرچه حرام است دورى نمايد، سپس اين آيه را تلاوت فرمودند: «واذا مرّوا باللغو مرّوا كراما»
-----------------------
🎥 ببینید و بشنوید👇
https://mov.tebyan.net/1394/11/Forghan71_72_161715.mp4
🎼شرح آیت الله مصباح یزدی👇
http://mesbahyazdi.ir/sites/default/files/85-02-20_01.mp3
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
آیت الله جوادی آملی
آثار سهگانه انس با قرآن
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
*عامل نورانيت
ابوذر (رضوان الله عليه ) از رسول اكرم صلى الله عليه و آله درخواسست نصيحت كرد . آن حضرت فرمودند: تو را به تقواى الهى كه سرآمد همه امور است سفارش مى كنم .. ابوذر گفت : بيش از این مرا نصيحت كنيد . آن حضرت فرمودند: بر تو باد به تلاوت قرآن و كثرت ياد خدا؛ زيرا تلاوت قرآن ، عامل ياد تو در ملكوت و مايه نورانى شدن تو در زمين است : «اءوصيك بتقوى اله فانه راءس الاءمر كله . قلت : زدنى . قال : عليك بتلاوة القرآن و ذكر الله كثيرا فانه ذكر لك فى السماء و نور لك فى الاءرض» قرآن كه خود ذكر خداست و يكى از القاب آن نيز ذكراست پيروان خود را در ملكوت، بلند آوازه و در زمين نورانى مى كند.
مطلوبيت تلاوت قرآن محدود به پنجاه آيه در روز نيست و آنچه در برخى روايات آمده كه در هر روز پنجاه آيه تلاوت كنيد بيان حد نهايى نيست ؛ زيرا دست كم، قرائت پنجاه آيه پس از نماز صبح مطلوب است ؛ چنانكه حضرت امام رضا (عليه السلام ) مى فرمايد: ينبغى للرجل اذا اءصبح اءن يقراء بعد التعقيب خمسين آية.«سزاوار است که هر مردی هنگامی که صبح میکند بعد از تعقیب 50 آیه قرآن بخواند».
آیت الله جوادی آملی
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
*مايه خرمى دلها
اميرالمؤ منين (عليه السلام ) مى فرمايد: «و تعلموا القرآن فانه اءحسن الحديث و تفقهوا فيه فانه ربيع القلوب و استشفوا بنوره فانه شفاء الصدور و اءحسنوا تلاوته فانه اءنفع القصص و ان العالم العامل بغير علمه كالجاهل الحائر الذى لا يستفيق من جهله بل الحجة عليه اءعظم و الحسرة عليه اءلزم و هو عند الله اءلوم؛» قرآن را فرا گيريد كه آن نيكوترين سخن است و به فهم عميق آن دست يابيد كه آن مايه خرمى دلهاست و از نور آن شفا بجوييد كه آن شفاى بيماريهاى روحى است و آن را نيكو تلاوت كنيد كه سودمندترين قصه هاست و كسى كه به علم خويش عمل نكند، همانند نادان سرگردانى است كه به هوش نمى گرايد و چون عالم است ، حجت بر او گرانتر و حسرت او افزونتر و ملامت او در پيشگاه خداى سبحان بيشتر است .
مراد از تفقه (تفقهوا) در قرآن كريم و روايات اهل بيت طهارت (عليهم السلام )، آشنايى با فقه مصطلح كه در مقابل كلام و فلسفه قرار دارد، نيست ؛ همان گونه كه واژه حكمت در قرآن و روايات ، حكمت مصطلح ، يعنى فلسفه نيست ، بلكه بر فراگيرى معارف اصول دين و معارف عقلى نيز فقه اطلاق مى گردد و فهميدن احكام حرام و حلال الهى نيز حكمت ناميده مى شود . پس فقه كه عبارت از فراگيرى عميق است به معناى مطلق آگاهى به معارف دين است و به معناى اصطلاحى آن نيست و گرنه لازم مى آيد كه تنها يك سيزدهم قرآن كه آيات الاءحكام و مربوط به فروع فقه مصطلح است ؛ داراى فقه باشد و مراد از تفقه در قرآن، معرفت همان مقدار اندك باشد؛ در حالى كه تمامى قرآن فقه است . البته اگر مسائل حقوقى ، سياسى ، اجتماعى و مدنى را جزو فقه بدانيم ، آيات فقهى رقم بيشترى پيدا مى كند.
آیت الله جوادی آملی
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
*مراد از قلب در قرآن
از قرار گرفتن شفا در نور قرآن (و استشفوا بنوره ) بر مى آيد كه جهل به قرآن نيز مانند به كار نبستن آن ، بيمارى است ؛ جهل مانند رذايل اخلاقى ديگر، از بيماريهاى قلبى است و قرآن كريم شفاى اين دردهاست : و ننزل من القران ما هو شفاء، (شفا لما فى الصدور )
مراد از قلب در قرآن ، همان لطيفه الهى ، يعنى روح است ، نه عضو گرداننده خون در بدن . سلامت و بيمارى قلب جسمانى انسان ، در محدوده دانش پزشكى است و ارتباطى با سلامت و بيمارى قلب روحانى ندارد؛ ممكن است انسانى از سلامت كامل قلب جسمانى برخوردار باشد، اما نتواند نگاه خود را در برابر نامحرم مهار كند و در نتيجه قلب روحانى او بيمار باشد همچنين كسى كه گرايشهاى نارواى سياسى دارد، «بيمار دل» است ، گرچه از نظر طب مادى ، قلبى سالم داشته باشد.
قرآن كريم در كلام حضرت اميرالمؤ منين (عليه السلام ) به عنوان «اءحسن الحديث» و «اءنفع القصص» معرفى و به نيكو تلاوت كردن آن ، سفارش شده است . مراد از تلاوت نيكو، تنها آهنگ خوب نيست . فهم درست قرآن و عمل به آن نيز از مدارج تلاوت نيكوست ؛ زيرا اميرالمؤ منين (عليه السلام ) در ادامه سخن خود مى فرمايد: عالم بى عمل همانند جاهل سرگردانى است كه از جهل خود به هوش نمى گرايد و علم حجتى عليه عالم بى عمل و مايه حسرت و ملامت او نزد خداى سبحان خواهد بود . البته ترتيل و شمرده و با تاءنى تلاوت كردن و حدود تجويد را رعايت كردن ، فيض خاص تلاوت نيكو را به همراه دارد .
آیت الله جوادی آملی
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
*كتاب نجات بخش
معاذ بن جبل مى گويد: «كنا مع رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم فى سفر فقلت يا رسول الله : حدثنا بما لنا فيه نفع . فقال : ان اءردتم عيش السعداء و موت الشهداء و النجاة يوم الحشر و الظل يوم الحرور و الهدى يوم الضلالة فادرسوا القرآن فانه كلام الرحمن و حرز من الشيطان و رجحان فى الميزان»؛ در سفرى ملازم پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم بوديم . به آن حضرت عرض كردم براى ما سخن سودمندى بگوييد . آن حضرت فرمودند: اگر زندگى سعادتمندانه ، مرگ شهيدانه ، نجات روز حشر، سايه روز سوزندگى و هدايت روز گمراهى مى طلبيد، به درس قرآن بپردازيد كه آن ، سخن خداى رحمان و سپرى در برابر شيطان و مايه سنگينى كفه عمل در ميزان عدل است ..
آیت الله جوادی آملی
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
مقام معظم رهبری:
«در این فضای آلوده مادیات، شایسته است در دریای بی کران معنویت قرآن کریم شنا کرد؛ تا از پلیدی های دنیا، پاک شد و این، جز با انس مدام با این کتاب آسمانی، ممکن نیست.»
@sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مناجاتخوانی حسن عبدی
در حضور مقام معظم رهبری
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
🌸مناجات زیبای شبانه
التماس دعا
https://as11.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/7803c633bcd3b91215baa2bf3716593c634506__62822.mp4
@sahife2
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اكْسِرْ شَهْوَتِي عَنْ كُلِّ مَحْرَمٍ وَ ازْوِ حِرْصِي عَنْ كُلِّ مَأْثَمٍ وَ امْنَعْنِي عَنْ أَذَى كُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ وَ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ]
خدايا! بر محمد و آلش درود فرست،
و بناى #شهوت مرا از هر حرامى در هم شكن،
و ميل شديدم را از هر معصيتى دور دار،
و مرا از آزردن هر مرد مؤمن و زن مؤمنه، و هر مرد مسلمان و زن مسلمه
باز دار.
بخشی از دعای #سی_نهم صخیفه سجادیه
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اكْسِرْ شَهْوَتِي عَنْ كُلِّ مَحْرَمٍ وَ ازْوِ حِرْصِي عَنْ كُلِّ مَأْثَمٍ وَ امْنَعْنِي عَنْ أَذَى كُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ وَ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ]
خدايا! بر محمد و آلش درود فرست،
و بناى شهوتم را از هر حرامى در هم شكن،
و ميل شديدم را از هر معصيتى دور دار،
و مرا از آزردن هر مرد مؤمن و زن مؤمنه، و هر مرد مسلمان و زن مسلمه
باز دار.
بخشی از دعای سی و نهم صخیفه سجادیه
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
شهوت نفس
شهوت و ميل، غريزه اى است كه حضرت حق به امانت در وجود انسان قرار داده، تا به وسيله آن امور معيشت و زندگى دنيا، و لذّات لازم را براى خود فراهم نمايد.
اين ميل و شهوت از ابتداى كار، بايد با قواعد الهيّه و مسائل ملكوتيّه و حلال و حرام الهى و توجّه به ثواب و عقاب كنترل شود.
در اين صورت شهوت، خصلت عفّت و ورع، تقوا و پاكى، صداقت و درستى، راستى و امانت، كرامت و شرافت و ساير حسنات در انسان زنده مىشود، و آدمى مصداق خليفه حق، و منبع هدايت مىگردد، و سعادت دنيا و آخرت او تأمين مىگردد.
اگر ميل و شهوت آزاد بماند از آدمى موجودى حريص بر انواع گناهان و معاصى و لذّتهاى محرّم و تجاوز به حقوق هر مؤمن و مؤمنه و مسلم و مسلمه اى به بار مىآورد.
@sahife2
شهوت بى كنترل و آزاد، آدمى را به دست اندازى انواع برنامه هاى فساد انگيز وادار مىكند.
ميل خارج از اندازه چه در امور مادى و چه در امور معنوى انسان را ديو سيرت، عاصى، خطاكار، طاغوتى، شيطان، و مستحق هلاكت ابدى و شايسته عذاب جاودانى مىنمايد.
به همين خاطر امام معصوم به ما تعليم مىدهد كه از حضرت حق بخواهيد :
شهوت و ميل شما را نسبت به هر حرامى فرونشاند،
و هيبت اين آتش خطرناك را كه مقدمه آتش قيامت است با دست قدرتش بشكند،
و تمايل به گناه را برگرداند
و جهتش را به عبادت و طاعت سوق دهد،
تا در درجه اول،
وجود خود انسان
و در مرحله بعد،
وجود هر مؤمن و مؤمنه و مسلم و مسلمه از آزار آدمى در امان بماند.
@sahife2
شهوت، وقتى در نفس و جان و در درون انسان كنترل شد، منافع عظيمى نصيب انسان مىگردد.
صفا و پاكى قلب، حيات قريحه، نفوذ بصيرت، جَوَلان فكر، رقّت دل، درك لذّت مناجات، تأثيرپذيرى از تذكّرات الهيّه، حضور قلب، نيّت پاك، حالت انكسار و ذلّت و خضوع و خشوع، و نفرت از شرّ و شرارت و بدى و فساد، و صبر در بلا و ابتلا، و توجّه به مواقف قيامت، و ثواب صالحان و عذاب مجرمان، و ولايت و حكومت بر خويش، و تسلّط بر نفس امّاره، و ورع و تقوا، و كم خوابى و شب بيدارى، و دعا و نماز در سحر، و حال مواظبت بر عبادت، و كم خورى و حلال خورى، و در نتيجه سالم ماندن از انواع امراض، و سبكبالى و سبكبارى در معيشت، و كم خرجى، و ايثار و صدقه و انفاق و كار خير، و خوش اخلاقى و مهربانى، و صداقت و امانتدارى، همگى نتيجه كنترل شهوت و اميال به وسيله برنامه هاى الهيّه و قواعد ملكوتيّه و مسائل عرشيّه است.
@sahife2
تو گناه را ترک کن ،
خدا تربیتت میکند ....
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
زحمت و مشقتّ شهوت
(داستان مورچه زیرک و زنبور رجزخوان)
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
انس با صحیفه سجادیه
زحمت و مشقتّ شهوت (داستان مورچه زیرک و زنبور رجزخوان) 🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه @sahife2
گویند وقتی زنبوری موری را دید که به هزار رنج و زحمت دانه ای را بخانه خویش میکشد.
زنبور گفت : ای مور این چه رنجی است که بر خود نهاده ای ؛ بیا طعام و شراب مرا ببین . هر طعام که لطیفتر و لذیذتر است تا از من اضافه نیاید حتی به پادشاهان هم نرسد. هر جا که بخواهم می گزینم و میخورم.
زنبور در همین حال لاف و گزاف بود که در دکان قصابی بر روی تکه گوشتی نشست . قصاب با کاردی که داشت بر پاره گوشت زد و زنبور هم بدوپاره کرد و بزمین انداخت.
مور که شاهد و طرف ماجرای زنبور بود بیامد و پای کشان زنبور مرده را می کشید و میبرد و در انحال گفت :
رب شهوه ساعه اورثت فیها حزنا طویلا
ای بسا که شهوت ساعتی که صاحبش را در تمام عمر بزحمت بیاندازد !
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2