#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_چهل_پنج_17
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
🔹و لَوْ دَلَّ مَخْلُوقٌ مَخْلُوقا مِنْ نَفْسِهِ عَلَى مِثْلِ الَّذِى دَلَلْتَ عَلَيْهِ عِبَادَكَ مِنْكَ كَانَ مَوْصُوفا بِالْإِحْسَانِ، وَ مَنْعُوتا بِالامْتِنَانِ، وَ مَحْمُودا بِكُلِّ لِسَانٍ، فَلَكَ الْحَمْدُ مَا وُجِدَ فِى حَمْدِكَ مَذْهَبٌ، وَ مَا بَقِىَ لِلْحَمْدِ لَفْظٌ تُحْمَدُ بِهِ، وَ مَعْنًى يَنْصَرِفُ إِلَيْهِ🔹
🔸و اگر يكى از آفريدگان تو ديگرى را راهنمايى كرده بود به مانند آنچه تو آنان را ره نمودى، سزاوار ستايش بسيار بود و او را به نيكى ياد مى كردند و منت داشتند و به هر زبان ثنا مى گفتند. پس سپاس تو را به هر طريقى كه توان سپاس تو گفت و به هر لطفى كه شكر تو، توان گذارد و به هر معنى كه انديشه بدان راه نيابد🔸
#چهل_پنج #رمضان
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_چهل_پنج_18
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
🔹يا مَنْ تَحَمَّدَ إِلَى عِبَادِهِ بِالْإِحْسَانِ وَ الْفَضْلِ، وَ غَمَرَهُمْ بِالْمَنِّ وَ الطَّوْلِ، مَا أَفْشَى فِينَا نِعْمَتَكَ، وَ أَسْبَغَ عَلَيْنَا مِنَّتَكَ، وَ أَخَصَّنَا بِبِرِّكَ🔹
🔸اى كه به احسان و فضل سزاوار ستايش گشتى و آنان را به نعمت و بخشش فرا گرفتى، چه بسيار نعمت هاى تو بر ظاهر حال ما پيدا است و عطاى تو بر ما وافر و به احسان خاص تو سزاواريم🔸
#چهل_پنج #رمضان
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
940406.mp3
9.18M
🔈 #شرح بند های 15 تا 18
🔹امام سجاد عليهالسلام در اینجا ( #دعا_چهل_پنج_17 ) ميفرمايد: اگر ما يک انسان عادي را سراغ داشته باشيم که يکي از اين راههايي را به ما پيشنهاد دهد که خدا به بندگانش پيشنهاد کرده است؛ و براي مثال بگويد اگر شما فلان کالا را به من بفروشيد من ده برابر به شما مزد ميدهم، نهايت ستايش را درباره او خواهيم کرد و ميگوييم عجب انسان کريمي است! چهقدر سخاوتمند است! ... با اين وجود، خدايي را که همه هستي از اوست و چنين راههايي را در برابر ما گشوده است چهقدر بايد ستايش کرد؟ اگر انساني يکي از اين کارها را براي ما انجام داده بود ما يک عمر خودمان را مديون او ميدانستيم و او را ستايش ميکرديم. اکنون خداي عالم هستي چهقدر سزاوار ستايش است؟ کسي که اين همه راههاي نعمت را براي ما باز کرده و اين همه در حق ما احسان کرده است بدون اينکه توقعي از ما داشته باشد! کسي که همه اينها را از ناحيه خودش به ما ميبخشد و از کسي نگرفته است و خودش ابتدا ما را به دعا دعوت ميکند و بعد هم ما را تشويق ميکند که اگر شکر کنيد از شما تشکر ميکنم (تَشْکُرُ مَنْ شَکَرَک)! کسي که خود به ما نعمت داده و وسيله شکر را هم خود به ما عطا کرده، و بعد فرموده اگر شکر کنيد او نيز از شما تشکر خواهد کرد! بهراستي چنين کسي چهقدر سزاوار ستايش است؟! امام سجاد عليهالسلام ميفرمايد: تا آنجا که مفهومي براي حمد در ذهن بيايد و لفظي براي حمد پيدا شود و راهي براي حمد وجود داشته باشد بايد چنين خدايي را ستايش کرد.
👤 آیت الله #مصباح_یزدی
#چهل_چهار #رمضان
🆔 @sahife2
🔹 معرفت ، آرامش، و محبت ؛ پيامدهاي تفکر در نعمتهاي الهي
📜 از بيانات امام سجاد علیه السلام ( #دعا_چهل_پنج_17 )استفاده ميشود که آنچه به کار انسان ارزش ميدهد و موجب تقرب بيشتر او به خدا ميگردد حجم کارها نيست، بلکه آن لطافتي است که در فکر و فهم انسان وجود دارد. همه ما از بچگي ياد گرفتهايم که وقتي خدا نعمتي به ما ميدهد بگوييم: الحمدلله! براي مثال بعد از اتمام غذا ميگوييم: خدا را شکر! اين عادتي بسيار خوب است و همين که بگوييم: خدايا شکر! عبادتي انجام دادهايم که ثوابي دارد و موجب افزايش نعمت ما ميشود، اما چهقدر فرق است بين اين شکر با شکري که در نظر ميگيريم خدا با دعوت به شکر چهقدر در حق ما لطف کرده است! او غير از اين که به ما نعمت داده، و غير از اين که اسباب شکر را براي ما فراهم کرده، و علاوه بر اين که ثواب شکر را بيان کرده، ما را هم به شکر دعوت کرده، و ما را تشويق کرده که اگر شکر کنيد نعمت شما را افزايش ميدهم. علاوه بر همه اينها اگر شکر او را بهجا آوريم از ما تشکر هم ميکند! اين حقيقت بسيار معناي لطيفي است و کساني که لطف قريحه و فهمي دقيق دارند ارزش اينگونه مطالب را درک ميکنند و ميفهمند که براي اين واقعيت که «تَشْکُرُ مَنُ شکرک» چهقدر بايد خدا را شکر کرد. ما بايد براي اصل نعمتهايي که خدا به ما عطا کرده و علاوه بر آن، براي اسبابي که با آنها ميتوانيم شکر خدا را به جا آوريم، و براي توفيقي که خدا براي شکرگزاري به ما عطا مينمايد شکر خدا را بهجاي آوريم. اما بعد از اين همه، خداي متعال ميفرمايد اگر شکر مرا بهجاي آوريد من از شما تشکر خواهم کرد. اين ديگر چه نعمتي است؟! اين نعمتي فوق همه نعمتها است که از همه لطيفتر و پرمعناتر و انگيزانندهتر است.
اينها نعمتهايي است که هر چه درباره آنها بيانديشيم معرفت ما نسبت به خدا و الطاف خدا بيشتر ميشود. وقتي معرفت بيشتر شد محبت به خدا هم افزايش مييابد. اين محبت، انسان را به جايي ميرساند که ديگر آگاهانه منفعت خودش را در مقابل خدا نميطلبد. گويي در عمق دلش باز هم ميخواهد از خدا پاداش بيشتري دريافت کند. آن چنان غرق در کمال و جمال الهي ميشود که فراموش ميکند براي خود چيزي بخواهد. اگر ما شب تا صبح بنشينيم و فکر کنيم که خدا چهقدر نعمت به ما عطا کرده برکات بسيار فراواني براي ما خواهد داشت؛ اولين آنها اين است که وقتي انسان به دادههاي خدا و ارزش آنها پي ميبرد، اگر کمبودهايي هم در زندگيش وجود داشته باشد توجه او را جلب نميکند و بهخاطر آنها غصهدار نميشود. با خود ميگويد: با وجود چنين خدايي غصه چرا؟! بر سر سفره کريمانهاي که سخاوتمندانه از نعمتهاي فراوان پر شده باشد، سوخته ناني توجه کسي را جلب نميکند. اگر کسي به آن توجه کند مورد سرزنش ديگران قرار ميگيرد. کمبودها لازمه اين عالم است، بلکه خود آن هم يک نعمتي است که درکش احتياج به دقت دارد.
دومين اثر تفکر در نعمتهاي الهي جوشش محبت خدا در دل انسان است. اين امري طبيعي است که هر کس به انسان خدمت کند انسان به او علاقهمند خواهد شد و او را دوست خواهد داشت. محبت خدا باعث ميشود که انسان از او قدرداني کند و قدرداني او وسيلهاي براي چند برابر شدن نعمتش خواهد شد و اين روند ادامه خواهد داشت. بدين خاطر است که (چنانکه در دعاهاي ماه رمضان هم آمده است) هيچ کس نميتواند شکر يک نعمت از نعمتهاي خدا را به طور کامل بهجاي آورد. زيرا براي همين که بگوييم: خدايا شکر، بايد خدا نعمتهاي فراواني همچون زبان، نفس کشيدن و ... به ما عطا کرده باشد. بنابراين بايد براي هر يک از آنها دوباره شکرگزاري کنيم، و اگر انسان بخواهد شکر يک نعمت را به جاي آورد، اگر تا روز قيامت هم شکر کند کار تمام نميشود، و اين سلسله رو به بينهايت پيش ميرود. توجه به عظمت مهرباني و لطف خداوند باعث ميشود که انسان تنها از کرنش کردن در مقابل خدا لذت ببرد و اصلا فراموش کند که چه درخواستي داشت، و از عمق جان بگويد: وقتي با چنين خدايي با اين مهرباني و با اين لطف مواجه هستم نميتوانم کاري انجام دهم جز اينکه در مقابل او به خاک بيافتم؛ وَيَخِرُّونَ لِلأَذْقَانِ يَبْكُونَ وَيَزِيدُهُمْ خُشُوعًا.
👤 آیت الله #مصباح_یزدی
#چهل_چهار #شکر
🆔 @sahife2
کانال انس با صحیفه سجادیه - درمان آسان گناهان فکر و زبان - ذکر درمانی با نسخه امام سجاد(علیه السلام).pdf
772.7K
#مقاله " درمان آسان گناهان فکر و زبان
ذکر درمانی با نسخه امام سجاد(ع)
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️دعای #ابوحمزه ثمالی دعایی از امام سجاد(ع) شامل صفات خداوند، #اسم_اعظم و همچنین دربردارنده مفاهیمی مانند دشواریهای قبر و قیامت، سنگینی بار گناهان و لزوم اطاعت و پیروی از پیامبر اکرم(ص) و خاندان معصومش است. در این دعا راههای تضرع به درگاه خداوند، توبه و راه و رسم پرهیزگاری ترسیم شده است.
این دعا را ابوحمزه ثمالی از امام سجاد(ع) نقل کرده است به همین دلیل به این نام گذارده شده است. دعای ابوحمزه بیشتر در سحرهای ماه مبارک خوانده میشود.
شرحهای متعددی بر این دعا نوشته شده است که ازجمله میتوان به شرح شیخ محمدابراهیم سبزواری، شرح مولی محمدتقی بن حسینعلی هروی اصفهای و شرح آیت الله جوادی آملی اشاره کرد.
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
« ✳️ سی شب ماه #رمضان ، سحرها بلند شوید و #ابوحمزه بخوانید. اگر کسی سیشب ابوحمزه خواند و سر این سفره نشست، کمکم فضاهای جدیدی به رویش باز میشود؛ کمکم با عوالم دیگری رفیق میشود؛ میفهمد چه نیازهایی وجود دارد و چه وسعتی در این عالم هست و چه سیرهایی برای انسان میتواند وجود داشته باشد؛ میفهمد چه خطراتی او را تهدید میکند و چه عیوبی در او هست که از آنها غافل بوده است.
موانع انسان، عیوب انسان، رحمتهای خدا، وسعت عوالم، وسعت اضطرارها و مسیر طولانیِ پیش روی ما، در دعاهای سحر ماه رمضان [مثل دعای ابوحمزه] وجود دارد.
اگر کسی سی شب آمد و گریه کرد، کمکم شب سیام، کمی طعم ابوحمزه با ذائقهاش آشنا می شود؛ کمکم حال دعا به او دست میدهد.
نه اینکه هر شب یک صفحه بخوانید! هر شب باید یک دور ابوحمزه را خواند؛ مگر اینکه مانعی باشد. سی دور ابوحمزه بخوانید؛ در آغاز هم ممکن است به انسان چندان حال توجه دست ندهد، ولی اگر سی شب خواندید، شب سیام میبینید که چه اتفاقی خواهد افتاد...».
👤 استاد #میرباقری
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
حرف های من و خدا_4.mp3
7.2M
#حرفهای_من_و_خدا
چهار
❇️یا من هو رب کل شی یا من هو ....
#جوشن_کبیر
👈کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
12_Sazvar_Shab5Ramazan96_01_(www.rasekhoon.net).mp3
11.33M
🌙 توسل #شب_پنجم ماه رمضان
👈 یا سیدنا یا عبدالله ابن الحسن علیهما السلام
👤حاج حسین #سازور
التماس دعای فراوان
#روضه_رمضان
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_قرآن
⏪برنامه ی روزنامه ی
✅ #ختم_قرآن کریم
👈 روزی یک صفحه
#صفحه_407
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#جزء_خوانی
❇️تحدیر (تندخوانی) قرآن کریم
استاد #معتز_آقایی
👈هر جزء نیم ساعت
👌روزی دو جزء با ترجمه
#روز_5 ماه #رمضان_99
#جزء_9
#جزء_10
کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@SAHIFE2