✳️ اطاعت خداوند و پذيرش دعا
#شرح #دعا_سی_یک_11
🔴 دعا كردن، در زمينه نارسايى و ناكامىهاى قدرت انسان است. دعا به هنگام اضطرار و ناكارآمدى همه تلاشها و كوششها، درخواست فراهم شدن اسباب و عواملى است كه از دايره قدرت انسان بيرون باشد كه قدرتش بىپايان و هر امرى براى او آسان است.
ولى اين خواستهها نبايد تنها از زبان انسان صادر شود، بلكه بايد از تمام وجود او برخيزد. و زبان دراين حالت ترجمان تمام ذرّات وجود انسان و اعضا و جوارح است و قلب و روح از طريق پيوند نزديك با خدا، روشنى پيدا مىكند.
رسول اللّه صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
الطَّاعُةُ قُرَّةُ الْعَيْنِ.
فرمانبرى خدا، نور چشم است.
رسول اكرم صلى الله عليه و آله در خطبه حجة الوداع به عموم مسلمانان فرمود:
... أَلا وَ إِنَّ الرُّوْحَ الْأَمِينَ نَفَثَ فى رُوعى أَنَّهُ لَنْ تَمُوتَ نَفْسٌ حَتَّى تَسْتَكْمِلَ رِزْقَها فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَجْمِلُوا فِى الطَّلَبِ وَ لايَحْمِلْ أَحَدَكُمْ اسْتِبْطاءُ شَئٍ مِنَ الرِّزْقِ أَنْ يَطْلُبَهُ بِغَيرِ حِلِّهِ فَإِنَّهُ لايُدْرَكُ ما عِنْدَ اللَّهِ إِلَّا بِطاعَتِهِ.
آگاه باشيد جبرئيل در دلم افكند كه هيچ كس نميرد تا روزيش را كامل گيرد، از خدا بپرهيزيد و در طلب روزى آرام باشيد و دير رسيدن روزى شما را وادار نكند كه از راه حرام بجوييد؛ زيرا آنچه نزد خداست جز به وسيله اطاعتش به دست نيايد.
حضرت على عليه السلام مىفرمايد:
الطَّاعَةُ لِلَّهِ اقْوى سَبَبٍ.
فرمانبرى از خداوند، محكمترين رشته است.
و در اين باره در نامهاى به حارث همدانى سفارش فرمود:
وَ اطِعِ اللَّهَ فى جُمَلِ امُورِكَ، فَإِنَّ طاعَةَ اللَّهِ فاضِلَةٌ عَلَى ما سِواها.
در تمام كارهايت از خدا اطاعت كن، كه اطاعت از خدا از همه چيز برتر است.
بنابراين دعا كه يك وسيله خودآگاهى و بيدارى دل و انديشه و پيوند باطنى با حقيقت هستى است تنها از مسير اطاعت و گردن نهادن به اراده او به مقصد مىرسد.
عمل به پيمانهاى الهى و آنچه حق تعالى در راه سعادت بشر قرار داده است؛ از تعهدات خداوند به انسانهاست، و آن كه به عهد خويش در برابر پروردگارش وفا نكند، نبايد انتظار داشته باشد كه مشمول وعده قبولى دعا ازناحيه پروردگار باشد.
حضرت حق به قوم بنى اسرائيل اين نكته را گوشزد مىفرمايد:
يبَنِى إِسْرَ ءِيلَ اذْكُرُواْ نِعْمَتِىَ الَّتِى أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَ أَوْفُواْ بِعَهْدِى أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَ إِيىَ فَارْهَبُونِ»
اى بنىاسرائيل! نعمت هاى مرا كه به شما عطا كردم، ياد كنيد و به پيمانم [كه سفارش به عبادت و ايمان به همه انبيا به ويژه پيامبر اسلام است] وفا كنيد تا من هم به پيمان شما [كه توقع ثواب وپاداش در برابر عبادت وايمان است] وفا كنم، و [نسبت به پيمانشكنى] فقط از من بترسيد.
شخصى در پايان خطبه روز جمعه امير المؤمنين على عليه السلام از پذيرفته نشدن دعايش شكايت كرد و گفت: با اينكه خداوند فرموده: «بخوانيد مرا تا اجابت كنم شما را» چرا ما دعا مىكنيم و به اجابت نمىرسد؟
امام در پاسخ او فرمود: زيرا قلب و فكرتان به هشت چيز خيانت كرده است:
1- شما خدا را شناختهايد ولى حق او را ادا نكردهايد؛ پس شناخت شما سودى به حالتان ندارد.
2- شما به فرستاده او ايمان آوردهايد سپس با سيره او به مخالفت برخاستهايد و آيين او را نابود كرديد؛ پس فايده ايمانتان چيست؟
3- شما كتاب او را خواندهايد ولى به آن عمل نكردهايد، گفتيد: شنيديم و اطاعت كرديم، سپس روى گردان شديد.
4- شما مىگوييد از مجازات خدا مىترسيد امّا همواره كارهايى مىكنيد كه شما را به آن نزديك مىسازد؛ پس هراستان كجاست؟
5- شما مىگوييد به پاداش بهشت الهى علاقه داريد اما همواره كارى انجام مىدهيد كه شما را از آن دور مىسازد؛ پس شوقتان كجاست؟
6- شما نعمت مولى را مىخوريد و حق شكر او را ادا نمىكنيد.
7- خداوند به شما دستور داده دشمن شيطان باشيد، در زبان ادّعاى دشمنى با شيطان مىكنيد ولى در عمل با او مخالفت نمىكنيد.
8- شما عيبهاى مردم را در پيش چشم خود گذاشتهايد و عيبهاى خود را پشت سر انداختهايد.
پس با اين حال چگونه انتظار داريد دعايتان به اجابت برسد در حالى كه خودتان درهاى آن را بستهايد، تقوا پيشه كنيد، اعمال خويش را اصلاح نماييد و امر به معروف و نهى از منكر كنيد، تا دعايتان مستجاب گردد.
#سی_یک
◀️کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
36.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دعا_سی_یک_11
🔹 اللَّهُمَّ فَهَا أَنَا ذَا قَدْ جِئْتُكَ مُطِيعا لِأَمْرِكَ ....
خدایا این منم که حسب الامر تو که گفتی هر آن چه هستی بازآ
سر به زیر آمدم به در خانه ات ..
گفته اند اگر ماه #رمضان بخشیده نشدید
به #عرفه امید داشته باشید ....
خدایا مرا بپذیر
بحق امام حسین و امام سجاد علیهما السلام
و دعاهای آنها در این روز بزرگ
❤️سر به زیر آمدم ای یار ، الهی العفو
آمدم حضرت غفّار ، الهی العفو
آمدم مجلس اَحیا مگر اِحیا بشوم
مددی یار مددکار ، الهی العفو
👤حاج منصور #ارضی
#سی_یک
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_56
◀️ دارایی و برازندگی ، فقر و تنهایی
وَ قَالَ (علیه السلام): الْغِنَى فِي الْغُرْبَةِ وَطَنٌ، وَ الْفَقْرُ فِي الْوَطَنِ غُرْبَةٌ.
ثروتمندى در غربت، چون در وطن بودن، و تهيدستى در وطن، غربت است.🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی #نهج_البلاغه_حكمت_56 ◀️ دارایی و برازندگی ، فقر و تنهایی وَ قَالَ
◀️ دامنه غنا و فقر
📋 امام در اين كلام پربارش اشاره به آثار غنا و فقر مى كند و مى فرمايد: «بى نيازى در غربت وطن است و نيازمندى در وطن غربت»; (الْغِنَى فِي الْغُرْبَةِ وَطَنٌ; وَالْفَقْرُ فِي الْوَطَنِ غُرْبَةٌ).
وطن جايى است كه انسان در آنجا متولد شده و چشم به روى خويشاوندان و بستگان و نزديكان گشوده و مورد علاقه آنها قرار گرفته و در هر گوشه و كنار، آشنايى دارد و غربت جايى است كه انسان نه آشنايى دارد و نه دوست مهربانى و نه يار و مددكارى. امام مى فرمايد: شخص غنى هر جا برود به موجب غنايش پيوندهاى محبت را با اين و آن برقرار مى سازد و به سبب بذل و بخشش ياران و مددكارانى پيدا مى كند; ولى شخص فقير حتى در وطن خويش دوستان و بستگان را از دست مى دهد و گاه به صورت موجودى فراموش شده در مى آيد.
پيام امام در اين سخن اين است كه مؤمنان بايد بكوشند و بى نياز شوند و به هنگام غنا و بى نيازى از مال و ثروت خويش براى جلب و جذب قلوب و كمك به نيازمندان استفاده كنند، از عواقب فقر بترسند، چرا كه فقر مايه ذلت و گاه مطابق بعضى از روايات سبب كفر مى شود. البته اين فقر با فقرى كه در روايات از آن تعريف شده تفاوت آشكارى دارد; فقر ممدوح به معناى «ساده زيستن» و يا «فقر الى الله» است.
#نهج_البلاغه_حكمت_56
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#فرصت_عرفه 1
✳️ لحظه لحظه از ظهر عرفه تا غروب مثل اکسیر حائز اهمیت است
🔴 « #روز_عرفه را قدر بدانید.
از ظهر #عرفه تا غروب عرفه ساعات مهمّی است؛
لحظهلحظهی این ساعات مثل اکسیر، مثل کیمیا حائز اهمّیّت است؛ اینها را با غفلت نگذرانیم.
یک نمونه [از اعمال]، این دعای عجیب امام حسین (علیهالسّلام) در عرفه است که مظهر خشوع و تذلّل و ذکر و مظهر ابتهال در مقابل پروردگار است.
یک نمونهی دیگر دعای امام سجاد (سلاماللهعلیه) در صحیفه ی سجّادیّه است.
اینها را با تأمّل و با تفکّر بخوانید؛
این توشهی شما است.»
👤 #مقام_معظم_رهبری
#دعا_عرفه_امام_حسین علیه السلام
#دعا_عرفه_امام_سجاد علیه السلام
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرصت_عرفه 2
✳️ انس با دعای عرفه از اوایل نوجوانی...
🔴 آنچه که آن وقت برای من مطرح بود و عملاً وجود داشت، این بود که اهل دعا و ذکر و دعاهای مأثور و اعمالی که وارد شده بود، بودم. مثلاً یادم است هنوز بالغ نبودم که اعمال روز عرفه را بجا آوردم. اعمال آن روز، طولانی هم هست - لابد آشنا هستید؛ خیلی از جوانان با آن اعمال آشنا هستند - چند ساعت طول میکشد. اعمال، از بعد از نماز ظهر و عصر شروع میشود و اگر انسان بخواهد به همه آن اعمال برسد، شاید تا نزدیک غروب - روزهای نه چندان بلند - به طول میانجامد.
آن وقت من یادم است که با مادرم - چون مادرم هم خیلی اهل دعا و توجّه و اعمال مستحبّی بود - میرفتیم یک گوشه حیاط که سایه بود - منزل ما حیاط کوچکی داشت - آنجا فرش پهن میکردیم - چون مستحب است که زیر آسمان باشد - هوا گرم بود؛ آن سالهایی که الان در ذهنم مانده، یا تابستان بود، یا شاید پاییز بود، روزها نسبتاً بلند بود. در آن سایه مینشستیم و ساعتهای متمادی، اعمال روز عرفه را انجام میدادیم. هم دعا داشت، هم ذکر و هم نماز. مادرم میخواند، من و بعضی از برادر و خواهرها هم بودند، میخواندیم. دوره جوانی و نوجوانی من اینگونه بود؛ دوره اُنس با معنویات و با دعا و نیایش
👤 #مقام_معظم_رهبری
#دعا_عرفه_امام_حسین علیه السلام
#دعا_عرفه_امام_سجاد علیه السلام
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرصت_عرفه 3
✳️ از فرصت عرفه برای تطهیر روح و صفا دادن به نفس استفاده کنید
🔴 امیدواریم که خداوند متعال، دهه اوّل ذیحجّه و این ایام با برکت را برای همه مسلمین، بخصوص برای مردم عزیز و ملت بزرگ و مؤمن و وفادار ما، مبارک فرماید. بنده امیدوارم که خداوند به شما مردم مؤمن این توفیق را بدهد که از روز عرفه برای نزدیک شدن دلهایتان به خدای متعال هر چه بیشتر استفاده کنید و این روز را قدر بدانید. عرفه روز بزرگی است. تطهیر روح و صفا دادن به نفس، برای یکایک ما در هر جا که هستیم مسأله اساسی و مهمّی است. این فرصتها را کوچک نشمارید و این مسائل را ناچیز ندانید. در راه حرکتِ بزرگ ملت ایران و سازندگی و پیروزی بر دشمنان و ایستادگی در مقابل زورگویان و رسیدن به اهداف عالیه نظام اسلامی، ارتباط با خدا و توجّه و توسّل و تضرّع به پروردگار نقش دارد. فرصت و وقت آن نیز همین اوقاتی است که معیّن شده است و مهمترین آنها، یا از جمله مهمترین آنها، روز عرفه است.
👤 #مقام_معظم_رهبری
#دعا_عرفه_امام_حسین علیه السلام
#دعا_عرفه_امام_سجاد علیه السلام
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرصت_عرفه 4
✳️ روز عرفه فرصتی برای اعتراف به گناه نزد پروردگار است
🔴 روز عرفه را قدر بدانید. در روایتی دیدم که «عرفه و عرفات را بدین خاطر چنین اسمی دادهاند که در این روز و آن مکان، موقعیّتی برای #اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش میآید.» اسلام، اعتراف به گناه را در پیش بندگان، مجاز نمیداند. کسی نباید گناهی را که انجام داده است بر زبان آورد و پیش کسی به آن اعتراف کند. اما پیش خدا، چرا. بین خودتان و خدا، بین خودمان و خدا، خلوت کنیم و به قصورهایمان، به تقصیرهایمان، به خطاهایمان و به گناهانمان که مایه روسیاهی ما، مایه بسته شدن پروبال ما و مانع پرواز ماست، اعتراف نماییم و از آنها توبه کنیم. اگر فردی بخواهد اصلاح شود، باید گناه و عیب خود را بپذیرد و در پیش خود و خدا، به آن عیب و گناه اعتراف کند. کسانی که برای خودشان هیچ عیب و خطایی قائل نیستند، هرگز اصلاح نخواهند شد. یک ملت هم، اگر بخواهد به راه راست برود، باید بفهمد که کجاها اشتباه کرده است و خطاهای او چیست و به گناه خود اعتراف کند. امروز هم اگر آحاد امّت عظیم اسلامی قبول کنند که در مقابل اسلام کوتاهی کردهاند؛ اگر مسلمانان عالم تصدیق و اعتراف کنند که در دنبالهرَوی از قدرتهای اسلامی، راه را اشتباه پیمودهاند و در پذیرش فرهنگ مفسدِ اغوا کننده غرب، بهخطا رفتهاند، راهشان باز خواهد شد و خواهند توانست خودشان را اصلاح کنند.
👤 #مقام_معظم_رهبری
#دعا_عرفه_امام_حسین علیه السلام
#دعا_عرفه_امام_سجاد علیه السلام
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرصت_عرفه 5
✳️ روز عرفه روز دعا و استغفار است
🔴 روز عرفه، روز دعا و استغفار و توجه است. دعای سراسر عشق و شور و سوز در روز عرفه، که سیدالشهداء امام حسین (علیهالسّلام) در مراسم عرفات انشاء فرموده است، نشاندهندهی آن روحیهی شیدائی و عشق و شوری است که پیروان اهلبیت در یک چنین ایامی باید داشته باشند. این ایام را قدر بدانید. فرصت مال شماست. همچنان که امروز فرصت پیشرفت، فرصت شکوفائی، فرصت حرکتهای بزرگ سیاسی و انقلابی و اجتماعی مال شما جوانهاست، فرصت توجه به خدای متعال و ذکر الهی و مستحکم کردن رابطهی قلبی با خدا هم متعلق به شماست.
👤 #مقام_معظم_رهبری
#دعا_عرفه_امام_حسین علیه السلام
#دعا_عرفه_امام_سجاد علیه السلام
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرصت_عرفه 6
✳️ بهترین خواستهها برای انسان در دعای عرفه مطرح شده است
🔴 دعاهایی که از ائمه رسیده است، بهترین دعاهاست. اولا خواستههایی در این دعاها گنجانده شده است که به ذهن امثال ماها اصلا خطور نمیکند و انسان از زبان ائمه (علیهمالسلام) آنها را از خدا طلب میکند. در دعای ابوحمزه و دعای افتتاح و دعای عرفه بهترین مطالبات و خواستهها برای انسان مطرح میشود؛ که اگر انسان اینها را از خدا بخواهد و بگیرد، میتواند برای او سرمایه باشد. ثانیا در این دعاها مایههای خشوع و تضرع وجود دارد. مطلب، با زبان و لحن و بیانی ادا شده است که دل را خاشع و نرم میکند. با عبارات فصیح و بلیغ، عشق و شیفتگی و شوق در این دعاها موج میزند. انسان باید این دعاها را قدر بداند و از آنها استفاده کند.
👤 #مقام_معظم_رهبری
#دعا_عرفه_امام_حسین علیه السلام
#دعا_عرفه_امام_سجاد علیه السلام
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرصت_عرفه 7
✳️ معروفترین دعاها از سه امامی که در صحنه مبارزه بودند صادر شد
🔴 عجیب این است که اگرچه از همه ائمه علیهمالسّلام - تا آن جایی که در ذهنم هست - تقریباً دعاهایی مأثور است و ادعیّهای به ما رسیده است، اما بیشترین و معروفترین دعاها از سه امام است، که هر سه درگیر مبارزات بزرگِ مدّتِ عمر خودشان بودند:
یکی امیرالمؤمنین علیهالسّلام است که دعاهایی مثل دعای کمیل و دعاهای دیگر از آن بزرگوار رسیده است، که یک عالَم و غوغایی است.
بعد ادعیه مربوط به امام حسین علیهالسّلام است، که همین دعای عرفه مظهر آنهاست. این دعا، واقعاً دعای عجیبی است.
بعد هم امام سجاد علیهالسّلام است که فرزند و پیامآور عاشورا و مبارز در مقابل کاخ ستم یزید است.
این سه امامی که حضورشان در صحنههای مبارزات از همه بارزتر است، دعایشان هم از همه بیشتر است؛ درسشان در خلال دعا هم از همه بیشتر است. آن وقت شما همین خصوصیات اخلاقی را در صحیفه سجادیّه نگاه کنید
👤 #مقام_معظم_رهبری
#دعا_عرفه_امام_حسین علیه السلام
#دعا_عرفه_امام_سجاد علیه السلام
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرصت_عرفه 8
✳️ دعای عرفه صحیفه سجادیه مانند شرحی بر دعای عرفه امام حسین علیه السلام است
🔴 دعای دیگری مربوط به روز عرفه در صحیفه سجادیه هست، که از فرزند این بزرگوار است. من یک وقت این دو دعا را با هم مقایسه میکردم؛ اوّل دعای امام حسین را میخواندم، بعد دعای صحیفه سجّادیه را. مکرّر به نظر من این طور رسیده است که دعای حضرت سجّاد، مثل شرح دعای عرفه است. آن، متن است؛ این، شرح است. آن، اصل است؛ این، فرع است. دعای عرفه، دعای عجیبی است. شما عین همین روحیه را در خطابی که حضرت در مجمع بزرگان زمان خود - بزرگان اسلام و بازماندگان تابعین و امثال اینها - در منی ایراد کردند، مشاهده میکنید. ظاهراً هم متعلّق به همان سال آخر یا سال دیگری است - من الان درست در ذهنم نیست - که آن هم در تاریخ و در کتب حدیث ثبت است.
به قضیه عاشورا و کربلا برمیگردیم. میبینیم اینجا هم با اینکه میدان حماسه و جنگ است، اما از لحظه اوّل تا لحظه آخری که نقل شده است که حضرت صورت مبارکش را روی خاکهای گرم کربلا گذاشت و عرض کرد: «الهی رضاً بقضائک و تسلیماً لأمرک»، با ذکر و تضرع و یاد و توسّل همراه است. از وقت خروج از مکه که فرمود: «من کان فینا باذلاً مهجته موطناً علی لقاءاللَّه نفسه فلیرحل معنا»، با دعا و توسل و وعده لقای الهی و همان روحیه دعای عرفه شروع میشود، تا گودال قتلگاه و «رضاً بقضائکِ» لحظه آخر. یعنی خود ماجرای عاشورا هم یک ماجرای عرفانی است. جنگ است، کشتن و کشته شدن است، حماسه است - و حماسههای عاشورا، فصل فوقالعاده درخشانی است - اما وقتی شما به بافت اصلی این حادثه حماسی نگاه میکنید، میبینید که عرفان هست، معنویّت هست، تضرّع و روح دعای عرفه هست
👤 #مقام_معظم_رهبری
#دعا_عرفه_امام_حسین علیه السلام
#دعا_عرفه_امام_سجاد علیه السلام
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2