eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
5هزار دنبال‌کننده
16.8هزار عکس
2.5هزار ویدیو
1.7هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
9.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عاقبت لیدر اعتراضات دانشجویی دیروز، آینه‌‌عبرت معترضین دانشجویی امروز 📍 حمزه غالبی رئیس ستاد جوانان یکی از ان مدعی تقلب انتخابات ۸۸ بود؛ او هم روزی سرسختانه مبارزه می‌کرد، برای تصوراتی مثل: تقلب انتخاباتی، خفقان و نداشتن آزادی، دیکتاتوری رهبری و سرکوبگری لباس‌شخصی‌ها، کشتن نداآقاسلطان توسط عوامل نظام، احساس فلاکت ایرانی و... 📍وی پس از دستگیری و محکومیت به حبس، هنگام مرخصی از کشور فرار کرده و حالا پس از مدتی زندگی در کشور فرانسه(مهد به‌اصطلاح آزادی غربی) برای شما از تغییرات تصورات خویش روایت می‌کند... 🎞برشی از مستند الف‌الف‌، پاریس 👌توصیه میشود این مستند انگیز را اینجا ببینید و بین دوستانتان نشر دهید ✍ای‌کاش این مستند در دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی اکران و حول آن کرسی آزاد اندیشی برگزار شود؛ شاید اینبار جوانان کمتری فریفته‌ی سناریوی مشترک انتخاباتی دموکرات‌های آمریکایی و لیبرال‌های ایرانی شوند 🖋کانال انس با صحیفه سجادیه 🆔 @sahife2
بسم الله الرحمن الرحيم 🔹 قسمت دوم از دو بند از فقره زیر اللَّهُمَّ 1️⃣ اسْلُكْ بِيَ الطَّرِيقَةَ الْمُثْلَى ، 2️⃣ وَ اجْعَلْنِي عَلَى مِلَّتِكَ أَمُوتُ وَ أَحْيَا 🔸 1️⃣ خدايا مرا به مسيرى برتر و بالاتر از هر طريقى سوق ده و وادارم نما كه آن راه را بپيمايم، 2️⃣ خدايا مرا در دين خودت آنچنان ثابت قدم قرار ده كه در آن بميرم و در آن زنده شوم.
حضرت على بن الحسين عليهماالسلام در جمله‏ى دوم اين قطعه‏ى نورانی به پيشگاه خداوند عرض مى‏كند: و اجعلنى على ملتك اموت و احيى، بار الها! مرا بر دين خودت آنچنان ثابتقدم قرار ده كه در آن بميرم و در آن زنده شوم.
خداوند برای اینکه راه بندگی را برای انسان فراهم کند از هیچ کاری فرو گذار نکرده است. دقیق ترین شرایط یعنی«دین»را همراه با بهترین راهنمایان«امامان»فرستاده تا انسان به هدف خلقت(بندگی)برسد. این یعنی همان «طریقه مثلی»که در بند قبل آمده است. حال که این نعمت در اختیار ما گذاشته شده،باید ارزش آن را درک کنیم و سپاس بجای آوریم.....شکر این نعمت به استقامت است. قرآن کریم می فرماید:«و الو استقاموا علی الطریقة لاسقیناهم ماء غدقا» اگر براین طریقه استقامت بورزید شمارا از آب سرشار سیراب میکنیم. جایزه استقامت بر دین خدا،قلب سلیم است.«...الا من آتی الله بقلب سلیم» امام سجاد علیه السلام،همه این ها را از خداوند درخواست میکند«واجعلنی علی ملتک اموت واحیا»مرا بر همین طریقه برتر ثابت قدم بدار،بمیران،وبرانگیز. اللهم ارزقنا الاستقامة فی سبیلک.
این فراز از دعای امام اقتباس از " رب ادخلنی مدخل صدق و اخرجنی مخرج صدق..." در معنای ورود به دنیا و خروج از این دنیاست که امام از خداوند ثبات و تضمینش رو میخواهد
راغب در معناى كلمه‏ى «ملت» چنين مى‏گويد: المله كالدين و هو اسم لما شرع الله تعالى لعباده على لسان الانبياء ليتوصلوا به الى جوار الله. «ملت» همانند «دين» اسم است براى شرع و طريقى كه خداوند به زبان پيمبران براى مردم مقرر فرموده تا به وسيله‏ى آن به جوار رحمت الهى واصل شوند.
ما از بيشتر كلمات لغت عرب كه به زبان فارسى راه يافته و در سخنان خود به كار مى‏بريم همان معنى را مى‏فهميم كه عرب‏زبان مى‏فهمد مثل «ايمان» و «كفر»، «صدق» و «كذب»، «حسن» و «قبح»، «ظاهر» و «باطن»، «قيام» و «قعود»، «طلوع» و «غروب»، «قوت» و «ضعف» و نظاير اينها. بعضى از كلمات را عرب‏زبان و فارسى‏زبان در يك معنى به كار مى‏برند با مختصر تفاوتى در مورد استعمال آنها. اما عرب‏زبان در گفتگوهاى خود از كلمه‏ى «ملت»، «دين» مى‏فهمد، همان معنايى كه در لغت آمده و مذكور افتاد، ولى فارسى‏زبان، كلمه‏ى «ملت» را به معناى «مردم» به كار مى‏برد، گاهى «ملت» مى‏گويد در مقابل دولت و گاهى «ملت» مى‏گويد و تمام افراد، از زن و مرد، بزرگسال و اطفال، شهرى و روستايى، و خلاصه همه‏ى عمال دولت و افراد عادى را شامل مى‏شود.
در قرآن شريف مكرر كلمه‏ ى «ملت» به كار رفته و در تمام موارد، از آن «دين» اراده شده است: (مثال) دينا قيما مله ابراهيم حنيفا. ثم اوحينا اليك ان اتبع مله ابراهيم حنيفا.
در صحيفه‏ ى سجاديه، كلمه‏ى «مله» در موارد متعدد آمده و همه جا از آن «دين» اراده شده است. *توفنى على ملتك و مله نبيك، بار الها! مرا به دين خودت و به دين پيمبرت بميران. *و أَتْعَبَهَا بِالدُّعَاءِ إِلَى مِلَّتِكَ *و پیامبر صل الله براى دعوت به دين تو خود را به رنج انداخت اللَّهُمَّ وَ أَيُّمَا غَازٍ غَزَاهُمْ مِنْ أَهْلِ مِلَّتِكَ * خدايا هر مرد سلحشور از اهل دين تو ... *هدَيْتَنَا ... لمِلَّتِكَ الَّتِى ارْتَضَيْتَ خدایا ما را سوى دین پسنديده ات راه نمودى در این جمله‏ دعای مکارم الاخلاق نیز امام سجاد (ع) عرض مى‏كند: و اجعلنى على ملتك اموت و احيى، بار الها! مرا در دين خودت آنچنان پايدار و استوارم قرار ده كه در آن بميرم و در آن زنده شوم.
شاید بتوان گفت: مقصود از موت و حيات كه در كلام امام (ع) آمده مرگ و زندگى در دار دنياست .
*اگر سئوال شود در دنيا، زندگى قبل از مرگ است چرا امام در كلام خود موت را مقدم داشته است ؟ *در پاسخ گفته مى‏شود كه مردان الهى در دنيا همواره به هستند و با توجه به مرگ، خويشتن را از كارهاى ناپسند و اعمال ناروا مصون مى‏دارند و همين امر، توجه شديد آنان را به مرگ، جلب نموده و موجب شده است كه موت را قبل از حيات ذكر نمايند.