فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠استاد #انصاریان
🙏خدایا منو سرزنش نکن
🔻 بخشی از راز و نیاز عاشقانه امام چهارم با پروردگار
✅متن و صوت کامل👇
➡️ b2n.ir/76264
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شب_جمعه است هوایت نکنم،می میرم
یادی از صحن و سرایت نکنم،می میرم
🙏صلی الله علیک یااباعبدالله👇
😭yon.ir/UUlFP
🙏التماس دعا
☘کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
از اعمال روز #جمعه
✅ پس از نماز #صبح،
پیش از آنکه سخن بگویید،
این دعا را بخوانید
تا کفّاره گناهان شما از این جمعه تا جمعه دیگر باشد
🙏التماس دعا
☘کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
🌺 #خانواده مهدوی 🌺
استاد رائفی پور
📋 "فراموش نکنید رفتارهایی که در خانواده توسط پدر و مادر انجام میشود، به وسیله فرزندان ثبت و به اسم اسلام نوشته می شوند.
نگاهمان را باید برای تربیت جوانان باز کنیم.
خانواده مهدوی باید دارای حسن نیت باشد، خانواده جای مچ گرفتن نیست جای دست گرفتن است.
باید مهارت زندگی کردن را داشته باشیم و به فرزندانمان آموزش دهیم.
برای یادگیری مهارت های زندگی #منتظر آموزش از طریق صدا و سیما یا اداره های دیگر نباشید، آتش به اختیار باشید یعنی وقتی عکس العملی نمی بینید خودتان وارد عمل شوید. “
📎 سخنرانی کامل در لینک زیر👇
🍀yon.ir/Qt6jN
💎کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
🌺 46 اصل در اصل در مدیریت
#خانواده مهدوی 🌺
مهدی نیلی پور
📋 " خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی نیازمند نظم و نظام، مدیریت و تدبیر و اعمال اصول و قوانینی خاصّ در جهت رشد و تعالی و پرورش انسان های تعالی خواه است.
در یک خانواده مهدوی، مهمترین قوانین حاکم بر زندگی «خداگرائی» «ولی گرایی» و به دنبال آن «والا گرایی» اخلاقی است.
قانون «خدا گرائی» با تفکر توحیدی و زندگی توحیدی شکل می گیرد. در همین خصوص شهید مطهری (ره) در دو گفتار ارزشمند، دو مبحث «خدا در اندیشه ی انسان» و «خدا در زندگی انسان» را ارائه می دهند.
قانون «ولی گرائی» با شناخت و معرفت امام زمان (ع) و تنظیم زندگی بر اساس سیره ی مبارک حضرت و خواسته ها و رضایت ایشان تحقق می یابد.
و قانون «والا گرائی» با اخلاق محوری و رعایت اصول مدیریت خانواده، عینیت خواهد یافت. رعایت این اصول سطح فرهنگ و معنویت خانواده را بالا برده و به تعالی می رساند.
در اینجا تعدادی از مهمترین اصول مدیریت خانواده را مرور خواهیم کرد 👇
🍀 yon.ir/OdDOZ
💎کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
#جمعه
☘ همراهان عزیز، جمعه ها روز خانواده است.
خصوصا برای آنان که هدفشان داشتن یک زندگی و خانواده مهدوی است
👋 لطفا امروز کمی از کار و شبکه اجتماعی فاصله بگیرید.
❤️ همه اعضای #خانواده به بودن شما کنارشون نیاز دارند.
💎کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
#صحیفه_سجادیه
#دعا_چهل_پنج_45
🙏تفاوت "دعا کردن" با "دعا خواندن"
📜 «اما اينکه ميگوييم صادقانه دعا کند و از خدا بخواهد به چه معناست؟ همه ما معمولا، بهخصوص در ماه رمضان، دعا ميخوانيم و وقتي واژه دعا به کار برده ميشود خواندن دعاهايي مثل دعاي کميل به ذهنمان ميآيد. اما اين کار در واقع دعا کردن نيست، بلکه خواندن دعايي است که از امام عليهالسلام به ما رسيده است. دعا خواندن غير از دعا کردن است. دعا به معناي خواستن چيزي از کسي است. البته خواندن دعا کار بسيار شايسته و خوبي است. مبادا با اين سخن اين کار ترک شود. بالاخره دعا خواندن هم ياد و توجه پيدا کردن به خداي متعال است و اين کاري بسيار ارزشمند است. اما اين غير از دعا کردن است. دعا کردن اين است که مضمون جملات دعا از دل انسان برخيزد و حقيقتا مقتضاي حال انسان باشد، به اين معنا که گويا خود، اين جملات را انشاء ميکند.
خداي متعال ميفرمايد: أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ؛6 «من دعاي دعاکننده را هنگامي که مرا بخواند پاسخ ميگويم.» نميفرمايد: إِذَا قَرَأَ الدُّعا. خواندن عبارت دعا (که غالباً هم بدون توجه به معناست)، خواستن چيزي از کسي نيست. دعاي واقعي اين است که اولا دعاکننده بداند که چه ميگويد، و ثانيا حال وي متناسب با جملاتي باشد که ميگويد. نکته ديگر در اين آيه شريفه اين است که خداي متعال ميفرمايد: إِذَا دَعَانِ؛ «هنگامي که مرا بخواند،» و نميفرمايد: إذا دعا؛ «هنگامي که دعا کند.» آيا ما وقتي براي وسعت روزي دعا ميکنيم واقعا از خدا روزي ميخواهيم يا در کنار دست و پا زدنها، تملقگوييها، رشوه دادنها و ... احتياطاً دعايي هم ميکنيم، چراکه بالاخره بيضرر است؟! اينگونه درخواست کردن در حقيقت دعا و خواستن از خدا نيست. اين در واقع دعا و خواستن از زيد و عمر است. دعاي حقيقي آن است که واقعا انسان از خدا خواسته خود را بخواهد.
البته خدا اراده کرده که در اين عالم کارهايش را با اسبابي انجام دهد. اما دلبستگي دعاکننده واقعي تنها به خداست و اسباب را تنها وسيلههايي ميداند که خداوند به اقتضاي حکمت خود قرار داده است. اگر بيمار است، شفا را از خداوند ميخواهد. البته وظيفه واجبش اين است که نزد پزشک برود و نسخه او را هم مصرف کند. اما اين غير از شفا خواستن است. اين کارها انجام تکاليف است و در حين انجام اين تکاليف دل دعاکننده واقعي پيش خداست و از او شفا ميخواهد (وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ). اگرچنين حالي براي انسان پيدا شود، خداي متعال مزدي به اين حال و اين دعا ميدهد که با بسياري از عبادتها و کارهاي خوب ديگر اصلا قابل مقايسه نيست. چنين دعايي مغز عبادت است.
توضيح بيشتر اينکه اصلا خداي متعال ما را براي دريافت رحمتي ويژه در اين عالم آفريده است که راه رسيدن به آن عبادت است (وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ). معناي اين سخن آن است که انسان به مقتضاي شرايط اين عالم، بندهبودن خود را نميشناسد يا به آن توجه نميکند. ما گمان ميکنيم شغل، موقعيت، و درآمدي داريم و چندان احساس نياز به خدا نميکنيم، و توجه نداريم که تلاشهاي ما بايد براي رضاي خدا باشد يا نباشد! حتي برخي در کتابهايشان نوشتند: اگر بر فرض محال، خدا معدوم شود ضرري به عالم نميخورد! ظاهرا در باطن برخي نوعي ادعاي خدايي وجود دارد. به قول يکي از بزرگان، آنچه که فرعون بر زبانش راند که (أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلَى)، در دل ديگران هم هست و اگر بر زبان نميآورند بدان جهت است که خريدار ندارد.
گام اول در خداشناسي اين است که بفهميم ما بندهايم و از خودمان هيچ نداريم. هرچه داريم خدا به ما عطا کرده و اکنون نيز هرچند واقعا مال ماست، اما اختيارش همچنان به دست اوست، و هر وقت بخواهد آنها را از ما ميگيرد. اما اين هنوز عبادت نيست، بلکه شناخت خداست. وقتي اين معرفت را در عمل ابراز کنيم و رفتار ما تجلي اين شناخت باشد، عبادت تحقق مييابد و دعاي ما بيپاسخ نميماند. وقتي براي رفع نيازهايمان تنها به او توجه کنيم و بر او توکل کنيم (وَعَلَى اللّهِ فَتَوَكَّلُواْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ) در چنين حالي، اگر دعا کنيم، آن دعا هرگز رد نخواهد شد.»
🍀 آیت الله مصباح یزدی مدظله
#چهل_پنج #رمضان
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شب
#خواب
⁉️بندگان خوب خدا حتی در حال خواب هم از یاد خدا غافل نیستند
و چه بسا در عالم خواب زمینه برای کسب معرفتی جدید یا مرتبه ای از تکامل برایشان فراهم شود.
پس سعی کنیم ما هم غافلانه نخوابید شاید به هم معرفتی در آن حال برسد ...
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صبح
صبح اولین روز هفته مان را با مناجات با خدا شروع می کنیم ، انشاءالله متخلق به اخلاق خوب صالحان شویم
#صحیفه_سجادیه
#دعا_بیستم_5
دعای سیدالساجدین (ع ) در مکارم اخلاق:
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ مَتِّعْنِى بِهُدًى صَالِحٍ لا أَسْتَبْدِلُ بِهِ، وَ طَرِيقَةِ حَقٍّ لا أَزِيغُ عَنْهَا، وَ نِيَّةِ رُشْدٍ لا أَشُكُّ فِيهَا، وَ عَمِّرْنِى مَا كَانَ عُمُرِى بِذْلَةً فِى طَاعَتِكَ، فَإِذَا كَانَ عُمُرِى مَرْتَعا لِلشَّيْطَانِ فَاقْبِضْنِى إِلَيْكَ قَبْلَ أَنْ يَسْبِقَ مَقْتُكَ إِلَيَّ، أَوْ يَسْتَحْكِمَ غَضَبُكَ عَلَيَّ🔹
🌸yon.ir/2eg3J
#بیستم #مکارم_اخلاق
الهی به امید تو
🌸بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه
🍀 قرآن و #صحیفه_سجادیه؛ درون مایه های مشترک
( در 3 بخش )
🌸 تضمین های قرآنی در#صحیفه_سجادیه
📋 واژه تضمین به معنای گنجاندن چیزی در چیز دیگر است. و در اصطلاح علم بدیع، آن است که شاعر از عبارت یا مصرع و یا از بیتی از شاعر دیگر در شعر خود استفاده کند و اگر شاعری مشهور نبود، نامش را نیز بیاورد. پیشوایان دین برای انتقال بهتر و زیباتر مفاهیم دینی بارها از تضمینها و تلمیح های قرآنی در سخنان خویش بهره بردهاند و با خواندن قسمتی از آیه قرآن و یا بیان کلمهای از قرآن، خواننده را به مفهوم گسترده قرآنی ارجاع دادهاند. امام سجاد (علیه السلام) نیز در سخنان و ادعیه خود از این روش بهره برده است. آنچه به عنوان تضمین در اینجا مراد است، عبارت هایی از صحیفه است که امام (علیه السلام) آیه را در ضمن دعای خویش آورده است.
امام سجاد (علیه السلام) در هیجده دعای صحیفه سی بار آیات قرآن را عیناً در ضمن دعاهایش آورده است و بیش از ۲۱۵ بار به آیاتی از قرآن در ۴۷ دعای صحیفه اشاره کرده است.
در برخی موارد با الفاظی مانند «قلتَ» تصریح میکند که عبارت پیشرو، آیه قرآن است، امام در برخی از دعاهای صحیفه، آیهای از قرآن را در کلام دعایی خویش آورده است، بدون آن که با واژگانی مانند «قلت» بدان تصریح کند
در هیجده دعای#صحیفه_سجادیه، سی عبارت وجود دارد که آیه قرآن تضمین شده است. این موارد، عبارت هایی است که آیه قرآن، بدون فزونی و یا کاستی در آنها آمده است و چنانچه در میان آیهای
کلمهای توضیحی وجود داشته باشد، در قسمت تضمینها گزارش نشده است؛
اشارات قرآنی#صحیفه_سجادیه ی بسیار بیشتر از تضمین هاست. جدول شماره ۱ فهرستی از تضمین های صحیفه به همراه آیات قرآن است. دعاهایی که آیهای از قرآن در آنها تضمین نشده است، عبارت اند از دعاهای:
۴، ۵، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۳، ۱۴، ۱۵، ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۱، ۲۲، ۲۳، ۲۶، ۲۷، ۲۸، ۳۰، ۳۲، ۳۳، ۳۴، ۳۵، ۳۶، ۳۷، ۳۸، ۳۹، ۴۰، ۴۱، ۴۲، ۴۳، ۴۶، ۴۹، ۵۱ و ۵۳.
🌸 جدول شماره ۱ 👇
🌸 yon.ir/Ucqd5
🌸 تلمیح های قرآنی در#صحیفه_سجادیه
📋 واژه تلمیح در لغت به معنای نمودن، آشکار کردن و اشاره کردن به چیزی است و در اصطلاح علم بدیع، اشاره کردن به آیه، حدیث، شعر و یا قصه مشهور در اثنای کلام است، بدون آن که تصریح کند. #صحیفه_سجادیه تلمیحات فراوانی از قرآن را در خود جای داده است. ۲۱۸ تلمیح در۴۷ دعای صحیفه شمارش شده است. برای دعاهای ۱۵، ۱۸، ۲۶، ۲۸، ۲۹، ۳۶ و ۳۹ اشارهای صریح یافت نشد. در این نوشتار تنها نمونه هایی از تلمیح های قرآنی در دو دعای اول صحیفه را در جدول شماره ۲ نشان میدهیم.
🌸 جدول شماره ۲ 👇
🌸 yon.ir/E9NhY
🌸 صفات خداوند در قرآن و صحیفه سجادیه
📋 پس از آن که مراتب توحید را در صحیفه سجادیه بر قرآن عرضه کردیم و یکسانی آنها را یافتیم، از مقایسه صفات خداوند در قرآن و صحیفه سجادیه نیز به نتایج زیبایی رسیدهایم. صفات ثبوتی خداوند، مانند: اول، آخر، تواب، غنی، مفضل، مهلک، رازق، محیط، رقیب، وارث، مجیب، سمیع، علیم، عفو، غفور، روؤف، رحیم، هادی و…و صفات سلبی، مانند: فرزند داشتن، دگرگونی و…نیز در صحیفه تضمین و یا تلمیح شده است ...
🌸 ادامه در 2 لینک زیر 👇
🌸 yon.ir/XgCoe
🌸 yon.ir/pm1pB
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه
#دعا_چهل_پنج_46
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
🔹و أَوْجِبْ لَنَا عُذْرَكَ عَلَى مَا قَصَّرْنَا فِيهِ مِنْ حَقِّكَ، وَ ابْلُغْ بِأَعْمَارِنَا مَا بَيْنَ أَيْدِينَا مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ الْمُقْبِلِ، فَإِذَا بَلَّغْتَنَاهُ فَأَعِنِّا عَلَى تَنَاوُلِ مَا أَنْتَ أَهْلُهُ مِنَ الْعِبَادَةِ، وَ أَدِّنَا إِلَى الْقِيَامِ بِمَا يَسْتَحِقُّهُ مِنَ الطَّاعَةِ، وَ أَجْرِ لَنَا مِنْ صَالِحِ الْعَمَلِ مَا يَكُونُ دَرَكا لِحَقِّكَ فِى الشَّهْرَيْنِ مِنْ شُهُورِ الدَّهْرِ🔹
🔸و آن چه از حق تو تقصير كرده ايم #عذر ما بپذير و عمر ما را به ماه رمضان آينده برسان و چون رسانيدى ما را يارى كن تا عبادتى كه سزاوار تو است به جاى آريم و به طاعتى كه در خور بزرگى تو است شب ها برخيزيم و از اعمال نيكو آن اندازه بر دست ما جارى كن كه يك ماهه وظيفه دو ماه را ادا كنيم🔸
#چهل_پنج #رمضان
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه
#دعا_چهل_پنج_47
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
🔹اللَّهُمَّ وَ مَا أَلْمَمْنَا بِهِ فِى شَهْرِنَا هَذَا مِنْ لَمَمٍ أَوْ إِثْمٍ، أَوْ وَاقَعْنَا فِيهِ مِنْ ذَنْبٍ، وَ اكْتَسَبْنَا فِيهِ مِنْ خَطِيئَةٍ عَلَى تَعَمُّدٍ مِنَّا، أَوْ عَلَى نِسْيَانٍ ظَلَمْنَا فِيهِ أَنْفُسَنَا، أَوِ انْتَهَكْنَا بِهِ حُرْمَةً مِنْ غَيْرِنَا، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اسْتُرْنَا بِسِتْرِكَ، وَ اعْفُ عَنَّا بِعَفْوِكَ، وَ لا تَنْصِبْنَا فِيهِ لِأَعْيُنِ الشَّامِتِينَ، وَ لا تَبْسُطْ عَلَيْنَا فِيهِ أَلْسُنَ الطَّاعِنِينَ، وَ اسْتَعْمِلْنَا بِمَا يَكُونُ حِطَّةً وَ كَفَّارَةً لِمَا أَنْكَرْتَ مِنَّا فِيهِ بِرَأْفَتِكَ الَّتِى لا تَنْفَدُ، وَ فَضْلِكَ الَّذِى لا يَنْقُصُ🔹
🔸خداوندا! اگر در اين ماه اتفاقا نافرمانى كرده، گناهانى مرتكب شده يا خطايى نموديم به عمد يا به فراموشى و بر خويش ستم كرديم يا حرمت ديگرى را نگاه نداشتيم، پس درود بر محمد و آل او فرست و ما را به پرده عفو بپوش به رحمت خود از ما در گذر و ما را در پيش چشم آنها كه از بدبختى ما شاد مى گردند رسوا مساز، و زبان طعنه زنان را بر ما دراز مكن و به مهر بى پايان و فضل كاهش ناپذير خود ما را به كارى وادار كه گناه ما بريزد و هر چه را از ما نمى پسندى بپوشاند🔸
#چهل_پنج #رمضان
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه
#دعا_چهل_پنج_46
#دعا_چهل_پنج_47
دعای سیدالساجدین(ع) در بدرود با ماه رمضان:
📋شرح و ترجمه ی حضرت آية اللّه مصباح يزدى حفظه الله بر بند های ( 46 و 47 ) دعای صحیفه سجادیه - متن و صوت👇
🌺 نعمتهايي که ميتوانند نقمت شوند
🙏 وَ أَوْجِبْ لَنَا عُذْرَكَ عَلَى مَا قَصَّرْنَا فِيهِ مِنْ حَقِّكَ، وَ ابْلُغْ بِأَعْمَارِنَا مَا بَيْنَ أَيْدِينَا مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ الْمُقْبِلِ، فَإِذَا بَلَّغْتَنَاهُ فَأَعِنِّا عَلَى تَنَاوُلِ مَا أَنْتَ أَهْلُهُ مِنَ الْعِبَادَةِ، وَ أَدِّنَا إِلَى الْقِيَامِ بِمَا تَسْتَحِقُّهُ مِنَ الطَّاعَةِ، وَ أَجْرِ لَنَا مِنْ صَالِحِ الْعَمَلِ مَا يَكُونُ دَرَكاً لِحَقِّكَ فِي الشَّهْرَيْنِ مِنْ شُهُورِ الدَّهْرِ؛ اللَّهُمَّ وَ مَا أَلْمَمْنَا بِهِ فِي شَهْرِنَا هَذَا مِنْ لَمَمٍ أَوْ إِثْمٍ، أَوْ وَاقَعْنَا فِيهِ مِنْ ذَنْبٍ، وَ اكْتَسَبْنَا فِيهِ مِنْ خَطِيئَةٍ عَلَى تَعَمُّدٍ مِنَّا، أَوْ عَلَى نِسْيَانٍ ظَلَمْنَا فِيهِ أَنْفُسَنَا، أَوِ انْتَهَكْنَا بِهِ حُرْمَةً مِنْ غَيْرِنَا، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اسْتُرْنَا بِسِتْرِكَ، وَ اعْفُ عَنَّا بِعَفْوِكَ، وَ لَا تَنْصِبْنَا فِيهِ لِأَعْيُنِ الشَّامِتِينَ، وَ لَا تَبْسُطْ عَلَيْنَا فِيهِ أَلْسُنَ الطَّاعِنِينَ، وَ اسْتَعْمِلْنَا بِمَا يَكُونُ حِطَّةً وَ كَفَّارَةً لِمَا أَنْكَرْتَ مِنَّا فِيهِ بِرَأْفَتِكَ الَّتِي لَا تَنْفَدُ، وَ فَضْلِكَ الَّذِي لَا يَنْقُصُ.
🙏 امام سجاد عليهالسلام بعد از سلامهايي که به عنوان وداع با ماه رمضان فرمودند، خداي متعال را به خاطر توفيق درک ماه رمضان و روزه و عبادتش در اين ماه ستايش کردند، و از همراهي اين عبادتها با قصورها و تقصيرها اظهار پشيماني نموده، به پيشگاه الهي عرضه داشتند: «با تو عهد ميبنديم که اين پشيماني را محکم نگهداريم و با زبان هم از تو عذرخواهي ميکنيم. تو هم با فضل و کرم خود به ما عنايتي بفرما که آنچه در ماه رمضان از دست دادهايم جبران گردد.»
🍀 yon.ir/RwXnm
#چهل_پنج #رمضان
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🌺 شرط ضمني دعا براي نعمتهاي دنيوي
📋در واقع در کنار همه دعاهاي مؤمنان شرطي وجود دارد و آن اين است که «بهضرر دنيا و آخرت ما تمام نشود»، همانگونه که وقتي براي ديگران دعا ميکنيم شرطي ناگفته دارد و آن اينکه «اگر صلاحش در اين است». اگر نعمتهايي مثل روزي، آبرو و ... موجب شود انسان اصلا از دين خارج شود، آيا باز هم آن را ميخواهيم؟! اما نعمتهاي آخرت اين شرط را ندارند زيرا آن نعمتها به هيچ کس ضرر نميزنند.
بنابراين وقتي نعمتهاي دنيا را درخواست ميکنيم، خواه براي خود و خواه براي ديگران، بايد شرط کنيم که آن نعمت به ضرر ما تمام نشود، بهخصوص آنچه به آبرو و حيثيت اجتماعي مربوط ميشود. اين نعمتي است که اگر براي ما هدف شود گرفتار جاهطلبي شدهايم و جاهطلبي چيزي نزديک به کفر است. در جلسه گذشته اين روايت را خوانديم که مَا ذِئْبَانِ ضَارِيَانِ فِي غَنَمٍ قَدْ تَفَرَّقَ رِعَاؤُهَا بِأَضَرَّ فِي دِينِ الْمُسْلِمِ مِنَ الرِّئَاسَةِ. اما در نقل ديگري آمده است: مِنْ حُبِّ الْمَالِ وَ الشَّرَفِ. «اگر دو گرگ گرسنه به گله بيچوپاني حمله کنند، آن اندازه به اين گله ضرر نميزنند که علاقه به مال و علاقه به شرف ممکن است به دين مسلمان ضرر بزنند.» مقصود از شرف، همين احترام، جاه و موقعيت اجتماعي است.
آيا شايسته است انسان عزتي را از خدا طلب کند که باعث نابودي دين او شود؟! در حقيقت بايد روزي هزار بار از خدا بخواهد که او را به چنين چيزي گرفتار نکند. آيا اگر کسي انسان را نشناسد و به او احترام نگذارد بهتر است يا آخرت انسان آباد باشد؟ حفظ آبرو امر مهمي است و در قرآن کريم هم فقيراني که آبروي خويش را حفظ ميکنند و نميگذارند کسي از مشکلات آنها باخبر شود تحسين شدهاند (يَحْسَبُهُمُ الْجَاهِلُ أَغْنِيَاء مِنَ التَّعَفُّفِ) اين آبروداري بسيار ارزشمند است، اما اگر آبرو براي انسان بت شود انسان را به اعماق جهنم ميکشاند، و آن وقتي است که چنان در دل انسان ريشه بدواند که اگر در جايي امر مردد شود بين اينکه دين محفوظ بماند يا آبروي او، حفظ آبرو و شرف خويش را بر حفظ دين، بر حفظ نظام اسلامي و ارزشهاي انقلاب اسلامي ترجيح دهد! بايد از چنين شرايطي به خدا پناه برد!
🍀 حضرت آية اللّه مصباح يزدى حفظه الله
#چهل_پنج #رمضان
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📋 " آری، یک کتاب صحیفه سجادیه از اول تا آخر پر از انگیزههای شریف برای انسانهاست که اگر انسان به آنها توجه کند ، واقعاً همین صحیفهسجادیه کافیست که یک جامعه را توجه دهد و اصلاح و بیدار کند…"
🌸 مقام معظم رهبری (کتاب انسان 250 ساله، ص 212.)
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📋 همچون بزرگان از هوای نفس گریزان باشیم
📋 امام سجاد (ع) می فرمایند: «خدایا! از هوای نفس به تو پناه می برم»
برماست که این سخن زیبای امام (ع) را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و از خدا توفیق پیروی از اولیاء دین را در همه اعمال و رفتارمان بخواهیم.
مرحوم آیت الله ملااحمد نراقی (ره) کتابی می نویسد، این کتاب پس از مدتی در اختیار عالم بزرگ دیگری در مازندران قرار می گیرد. به مناسبتی این دو عالم یکدیگر را ملاقات می کنند و عالم مازندرانی به صراحت و بی پرده، انتقاد شدیدی از کتاب نوشته شده توسط مرحوم نراقی (ره) می کند، از این رو با هم به بحث و گفت و گو می پردازند و پس از مدتی مشاجره از هم جدا می شوند.
عالم مازندرانی پس از بازگشت به دیار خود در می یابد که آنچه در کتاب آن عالم بزرگ آورده شده، صحیح است و انتقادهای او بی پایه بوده، پس تصمیم می گیرد اشتباه خود را جبران کند. این عالم مسافت زیادی را با پای پیاده با توجه به وسائل آن روز طی کرده، پس از مدت زمان زیادی به کاشان می رسد. به سرعت به نزد مرحوم نراقی (ره) می رود و نزد او به اشتباه خود اقرار می کند. پس از عرض اشتباه، با وجود اصرار زیاد از طرف آیت الله نراقی (ره) مبنی بر ماندن نزد ایشان، آن عالم ربانی خداحافظی کرده، کاشان را ترک می کند و با سختی و طی مسافتی طولانی خود را به مازندران می رساند. این عالم بزرگ همه سختی ها را بر خود هموار کرد تا به اشتباهش اقرار کند و دستخوش هوای نفس نشود.
هرچه معرفت بیشتر شود، صاحب آن همانند درختی که بار و میوه گرفته باشد، همواره افتاده تر و در عین حال با ثمر و برکت بیشتری خواهد بود. عده ای از علماء راستین که راه جمع بین علم و عمل، دیانت و سیاست و دخالت کردن در امور اجتماعی و سیاسی را در پیش گرفته اند اگر در آن اوج امورات دنیوی، زاهدانه زندگی کنند و از ظواهر دنیا کناره گیری نمایند، قطعاً کاری عظیم تر و با اهمیت تر از موارد مشابه ای است که تنها یک سالک الی الله بر کرسی درس و … قرار گیرد و هیچ گونه دخالتی در مسائل اجتماعی، سیاسی نکند.
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
هدایت شده از یاسین عصر
🔴در حلال و حرام وسواسی باشید اما در نجاست و طهارت نه!
✳️اگر کسی میخواهد یک نمـاز با حال بخواند، باید غذای شبهه ناک نخورد و لااقل به این مهمانی هایی که خمس نمیدهند و اهل رشوه و ربا هستند نرود.
⛔️مثل گربه نباشید. گربه را دیده اید؟ چقدر احتیاط میکند؟
توی کوچه های قدیم اگر کمی آب جمع میشد،گربه با احتیاط می گذشت تا خیس نشود.
♻️ولی همین گربه وقتی میخواست ماهی بگیرد نصف بدنش را توی آب می کرد!
💠حالا خیلی ها اینجور هستند هی دستشان را آب می کشند اما وقتِ حلال و حرام هیچ چیز حالیشان نیست، مال صغیر را می خورند...
❎ وقتی می گوییم: آقا این چلوکبابی که داری میخوری مال صغیره!
می گوید ما که علم نداریم پس اشکالی ندارد!
⁉️چطور وقتی که دستت را می شویی و آب می کشی، نمی گویی ما علم نداریم، وسواس هستی!
اما در حلال و حرام همه چیز را با گفتن یک «ان شاءالله حلال است» درست می کنی؟!
🔰این موعظه ای بود که به شما کردم،در حلال و حرام وسواسی باشید، البته اگر زیاد هم بخواهید مقدس شوید و وسواس بازی در آورید، شب باید سر گرسنه بر زمین بگذاری!
✅پس زیاد نه اما جاهایی که واقعاً می دانید که مال شبهه ناک است دست نگه دارید...
?🔸🔺🔸🔻🔸🔺🔸🔻🔸🔺
📗از بیانات آیت الله مجتهدی ره
لینک در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/787611652C944ad0e6a9
در سروش👇
https://sapp.ir/yasinasr
🌸 « 9 دی ؛ روز بصیرت 🌸
🍀 " باید حواسمان را جمع کنیم، بفهمیم که: «من نام لم ینم عنه»؛ اگر ما اینجا خواب برویم، جبههی دشمن، پشت سنگر خودش معلوم نیست خواب رفته باشد؛ او بیدار است، علیه ما توطئه خواهد کرد. به نظر من، فتنهی سال ۸۸ هم همین بود؛ برای ما یک زنگ بود، یک زنگ بیدارباش بود. "
📎مقام معظم رهبری
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2