#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_هفدهم_13
دعای سیدالساجدین (ع ) در پناه بردن به خدا از شر شیطان:
🔹اللَّهُمَّ وَ اهْزِمْ جُنْدَهُ، وَ أَبْطِلْ كَيْدَهُ وَ اهْدِمْ كَهْفَهُ، وَ أَرْغِمْ أَنْفَهُ🔹
🔸خدايا، سپاه او را درهم شکن و نیرنگش را تباه ساز و سنگر او را ويران كن و بينى او را به خاك مال🔸
O God, rout his troops, nullify his trickery,
make his cave collapse, and rub his nose in the ground!
#هفدهم #شیطان
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
شرح (اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اشْغَلْهُ عَنَّا بِبَعْضِ أَعْدَائِكَ وَ اعْصِمْنَا.. ) @SAHIFE2.pdf
586.3K
#شرح #دعا_هفدهم_4
بند 4 تا 8
🙏 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اشْغَلْهُ عَنَّا بِبَعْضِ أَعْدَائِكَ وَ اعْصِمْنَا مِنْه ...
❇️ خدايا! بر محمّد و آلش درود فرست، و شيطان را با سرگرم شدن به برخى دشمنانت از ما منصرف كن و ما را به رعايت نيكويت از او حفظ فرما، و از خيانت و نيرنگش كفايت كن و رويش را از ما برگردان، و ردّ پايش را از ما قطع كن.
❇️ خدايا! بر محمّد و آلش درود فرست، و ما را از هدايتى كه در دوام و پابرجايى مانند گمراهى او باشد، بهرهمند ساز، و ما را در برابر بىراهى او، توشه تقوا كرامت فرما، و خلاف راه هلاكت بار او، ما را به مسير تقوا رهنمون باش.
❇️ خدايا! براى او در دلهاى ما راه وارد شدن قرار مده، و در شؤون زندگى ما براى او جايگاه اقامت فراهم نكن.
❇️ خدايا! ما را به آنچه كه از باطل در نظرمان بيارايد، آگاه ساز، و چون آگاهمان كردى، از آن نگاهمان دار و ما را به زمينههاى چارهجويى در برابر او بينا گردان، و آنچه را كه بايد عليه او آماده كنيم، به ما الهام كن، و ما را از خواب غفلتى كه سبب گرايش به اوست بيدار فرما، و يارى دادن ما را در جنگ با او، به توفيقت نيكوگردان.
❇️ خدايا! دلهاى ما را از ردّ كردن و انكار عملش سرشار ساز، و به ما براى درهم شكستن حيلهاش لطف فرما.
🔹 عاقبت دوستى با #شيطان
🔹 بندگى شيطان ، خلاف عهد انسان با خدا
🔹 عبادت كنند گان شيطان در كلام امام على عليه السلام
🔹 شيطان ، دشمن قسم خورده انسان
🔹 شيطان در دادگاه الهى با پيروانش
🔹 نظر عرفانى به مسئله شيطان
🔹 وجود جهنم در عالم هستى
♦️ دعا #هفدهم
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
طرح انس با نهج البلاغه @sahife2.pdf
505K
🔸 طرح #ختم_نهج_البلاغه
روزانه یک یا یک و نیم صفحه ترجمه
#روز_22
♦️ خطبه 65 - 67
♦️ نامه 18
♦️ حکمت ——
📱 لطفا بر اساس برنامه ی روزانه ی ما از روی #نرم_افزار #بلاغه و یا آدرسهای زیر در ختم ما مشارکت فرمایید .
📱 b2n.ir/97440
📱 b2n.ir/16895
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📱 #انس_با_نهج_البلاغه
♦️ راز نوشتن شرح #نهج_البلاغه توسط مرحوم علامه محمد تقی #جعفری ره
🔸 علامه #محمد_تقی_جعفری ره در شرح حالش مینویسند، یک شب علامه #امینی را خواب دیدم و ایشان به من گفت که آقای جعفری از دست من که دیگر کاری بر نمیآید شما که هستید تلاش کنید و برای امیرالمومنین کار کنید این مرد خیلی مظلوم است. این خواب مقدمه نوشتن شرح نهجالبلاغه توسط علامه جعفری شد. سال 59 که این خواب را دیدند ، 4 جلد از تفسیر نهجالبلاغه ایشان چاپ شدهبود. نگاه استاد به آن خواب، نگاه تکلیفمدارانه بود. احساس میکردند این ماموریتی است که با آن پیام علامه امینی بر عهده ایشان گذاشته شده است. بهطور طبیعی، ایشان قبل از آن هم در زمینه نهجالبلاغه مطالعه و پژوهش داشتند اما بعد از آن خواب، با این نگاه که این کار به ایشان تکلیف شده، با مداومت بیشتری آن را پی گرفتند و این مأموریت تا روزهای آخر عمرشان همچنان ادامه داشت.»
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📚 #خرید #مجموعه آثار مرحوم علامه #محمد_تقی_جعفری ره
🔸 ارائه متن 19 عنوان کتاب از آثار مرحوم علامه محمدتقی جعفری ، در موضوعاتی مانند: فلسفه، عرفان اسلامی، عقاید و کلام، فقه اسلامی و ادبیات فارسی
📱 plink.ir/Khvcn+
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ مرحوم علامه #محمد_تقی_جعفری ره ، یا علی گفت و علم و عمرش برکت گرفت
🔸 «استاد تعریف میکردند: ما در مدرسه علمیهای درس میخواندیم که صاحبش یک فرد اصفهانی بود. آن روزها در نجف، طلبهها زندگی سختی داشتند. با این حال، شبهای ولادت یا شهادت ائمه اطهار (ع) که میرسید، پولهای ناچیزمان را روی هم میگذاشتیم و مقداری شیرینی یا خرما میخریدیم و بعد از نماز مغرب و عشاء دور هم جمع میشدیم و یک حالت شبنشینی داشتیم. در شبهای ولادت، در گفتوشنودهایمان شوخی هم میکردیم.
آن شب هم شب ولادت یکی از معصومین (ع) – به گمانم امام محمدباقر (ع) – بود. یکی از آقایان طلبه وقتی وارد جمع شد و نشست، گفت: میخواهم یک سئوالی مطرح کنم، اما همهتان را قسم میدهم که صادقانه به آن جواب بدهید. بعد از اینکه همه پذیرفتند و تعهد دادند همان جوابی را بدهند که واقعاً به دل و ذهنشان خطور میکند، از جیب عبایش یک عکس چاپشده در روزنامه را درآورد و گفت: اگر شما امکان انتخاب داشتهباشید که یا یک عمر بهصورت «شرعی و قانونی» با این خانم زندگی کنید، یا بهطور «مشروط و غیرقطعی و برای یک لحظه» با امیرالمؤمنین علیبنابیطالب (ع) دیدار داشتهباشید، کدام را انتخاب میکنید؟ نفر اول عکس را گرفت، نگاه کرد و گفت: خب، امیرالمؤمنین (ع) را که همه در زمان احتضار و در شب اول قبر زیارت میکنند... معلوم شد انتخاب او، زندگی با آن خانم است. نفر دوم که عکس را گرفت، صاحب همان مدرسه علمیه بود. سرش را بلند کرد، نگاهی به پسرش انداخت و گفت: فلانی! به مادرت چیزی نگویی ها... او هم زندگی شرعی با آن خانم که مادر یکی از سیاستمداران وقت دنیا و زیباترین زن آن روزگار بود را ترجیح داد. نفر سوم هم به همین ترتیب.»
«در بعضی جاها نوشته شده که علامه جعفری به آن عکس نگاه نکردند اما اینطور نیست. استاد به من گفتند: من نفر چهارم بودم. نوبت که به من رسید، یک لحظه به شکل گذرا به آن عکس نگاه کردم و بلافاصله به گوشهای پرتش کردم و گفتم: والله قسم که دیدن مشروط امیرالمؤمنین (ع) برای یک لحظه را به عمری زندگی با این زن ترجیح میدهم. دیگر حالم منقلب شد و بلند شدم و به طرف حجرهام رفتم. همانطور که نشسته و به درِ حجره تکیه دادهبودم، حس کردم وجودم سنگین شده و خواب دارد بر من غلبه میکند. در آن حال عجیب، یکدفعه در باز شد و فردی داخل شد؛ ازآنجاکه درِ حجره کوتاه بود، مجبور شد سرش را خم کند. سلام کردم و گفتم: شما که هستید؟ در جواب گفت: همان کسی که میخواستی ببینی. من، علیبنابیطالب (ع) هستم... نگاه کردم. همان مشخصاتی که در تمام کتابها از مولا (ع) نقل شدهبود را داشتند؛ قد میانه، درشتهیکل، تا حدی بطین (چاق)، پیشانی بلند و...»
«استاد میگفتند: یک آن به خودم آمدم و دیدم در حجره تنها هستم. حال غریبی داشتم. دوباره به سرداب و جمع طلبهها برگشتم. خانم محمدعلی! من نفر چهارم بودم و وقتی برگشتم، عکس به دست نفر پنجم یا ششم رسیدهبود. یعنی مدت زمانی که گذشتهبود، تا این حد کوتاه بود. دوستان تا مرا دیدند، گفتند: جعفری چه اتفاقی افتاده؟ چرا رنگت پریده؟ به آن طلبهای که عکس را آوردهبود، گفتم: بد آزمایشی از ما گرفتی... آنقدر اصرار کردند تا بالاخره ماجرا را برایشان تعریف کردم. همه منقلب شدند و به گریه افتادند...
استاد میگفتند: بعد از دیدار با امام علی (ع)، هر کتابی را باز میکردم، فکر میکردم اینها را من قبلاً خواندهام.»
👤 به نقل از دکتر «زهره محمدعلی» از شاگردان استاد
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📚 #نرم_افزار #شرح #نهج_البلاغه
👤 مرحوم علامه #محمد_تقی_جعفری ره
📱 plink.ir/R01Ve+
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📱 #انس_با_نهج_البلاغه
🔸 مرحوم علامه #محمد_تقی_جعفری ره ، فرق « #نهج_البلاغه خوان» با «نهجالبلاغه دان»
🔸 «علامه در سالهای 58،59 در مدرسه عالی شهید مطهری، تفسیر نهجالبلاغه میگفتند و بعدها در منزلشان در میدان خراسان، خیابان زیبا هم نهجالبلاغه، معرفتشناسی و هستیشناسی درس میدادند و من آنجا در آن جلسات شرکت میکردم. خوب یادم است از آذر ماه سال 59 درحالیکه یک دختر 17 ساله مشتاق و علاقهمند بودم، شرکت در جلسات درس علامه جعفری را آغاز کردم و این شاگردی تا 18 سال ادامه پیدا کرد و در همین جلسات بود که عشق امیرالمؤمنین (ع) و مراتب عظمت ایشان از کلام و درس استاد به من و سایر شاگردان منتقل شد.»
«نمیدانید علامه جعفری چطور و با چه عبارات و احساسی درباره امیرالمؤمنین (ع) صحبت میکردند. میگفتند: ای امیرالمؤمنین! ای یگانهٔ عالَم! ای بزرگِ بزرگان! ای تنهای تنهایان... حتی وقتی کلام شخصیتهای دیگر مثل « #جرج_جرداق » مسیحی را درباره امیرالمؤمنین (ع) بیان میکردند، چنان با عظمت صحبت میکردند که دانشجویان منقلب میشدند و بعضیها به گریه میافتادند.
شعری بود که استاد آن را زمزمه میکردند:
خدا خوان با خدا دان فرق دارد
که انسان تا به حیوان فرق دارد
مقلّد را محقق کِی توان گفت؟
که نادان تا به دانا فرق دارد
با همین نگاه، باید بگوییم نهجالبلاغه خوان هم با هم نهج البلاغهدان فرق دارد. فکر میکنید چرا جلسات درس علامه جعفری روی جوانان آنقدر تأثیر داشت و راهگشا میشد اما جلسات امروز چنین تاثیری ندارد؟ چون استاد وقتی شرح مظلومیت امیرالمؤمنین (ع) را میگفتند، اول خودشان منقلب میشدند و بعداً این حس به مخاطب منتقل میشد. استاد اصلاً چیزی را که خودشان با همه وجود درک نکردهبودند، بیان نمیکردند. همیشه میگفتند: اینها «چشیدنی» است. و واقعاً تا چیزی را خودشان نمیچشیدند، نمیگفتند. البته همیشه سطح مخاطب را هم در نظر میگرفتند.»
👤 دکتر «زهره محمدعلی» از شاگردان استاد
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📱 #انس_با_نهج_البلاغه
🔸 « نهجالبلاغه، کتاب انسانسازی است که در دسترس ماست. اگر مخاطبشناسی بدانیم و بتوانیم پیامهای نهجالبلاغه را به زبان جوانان ارائه کنیم، راه پیوند میان آنها و امیرالمؤمنین (ع) را هموارتر خواهیم کرد. راستش را بخواهید، ما از جوانانمان فاصله گرفتهایم. آنها را گروهبندی کردهایم؛ این از خوبها و آن، از بدهاست. این تیپ و ظاهرش به ما میخورد، آن یکی نمیخورد. علامه جعفری اما «حُر» را مثال میزنند که درست درحالیکه داشت به قهقرا میرفت، به راه هدایت برگشت و رستگار شد. ما هم برای اینکه جوانانمان را به آغوش دین و قرآن و اهل بیت (ع) برگردانیم، کافی است با آنها گفتوگو کنیم. از آنها فاصله نگیریم و ما سراغ آنها برویم، حتی اگر آنها سراغ ما نمیآیند.
برای اینکه با جریانی که دست جوانان ما را از نهجالبلاغه دور کرد، مقابله کنیم، کافی است کمی زمانشناسی و مخاطبشناسی بدانیم. مرحوم علامه #محمد_تقی_جعفری ره هم وقتی در دهه 40 دیدند جوانان به مکاتب غربی گرایش پیدا کردهاند، با توجه به نیاز روز، شروع به مطالعه روی این مکاتب کردند تا به جوانان کمک کنند. ما هم نگاه کنیم جوانان امروز، چه نوع کتابهایی را میپسندند، ما هم بیاییم پیامهای نهجالبلاغه را با توجه به نیازهای امروز جوانان استخراج کنیم و به زبان خود آنها ارائه کنیم تا باور کنند امیرالمؤمنین (ع)، از آنها دور و دستنیافتنی نیست.»
👤 دکتر «زهره محمدعلی» از شاگردان استاد
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔆درخواست خوب مردن از خدا!!
📋«مرحوم آقای #بهجت (رضوان الله تعالی علیه) میفرمودند این دعا را زیاد بخوانید: «یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک». ممکن بود یک اشکال مقدّری وجود داشته باشد، ایشان به آن هم جواب میداد. ممکن بود کسی بگوید وقتی میگوئیم «ثبت قلبی علی دینک»، ما که دینمان درست است، منطقی است، مستحکم است، این برای آن طبقات پایین است. ایشان میفرمود در هر طبقهای که دل انسان و ایمان انسان و دینداری انسان هست، تنزل از آن طبقه، برگشت است. «ثبت قلبی علی دینک» یعنی دین را در همان طبقه عالی نگه دار و تثبیت کن. اگر این شد، آن وقت زندگی میشود شیرین، مرگ هم مرگ راحت. یکی از مشکلات اساسی ماها، مشکل مردن است. امام سجاد (علیه السلام) در #دعا_چهل_5 صحیفه سجادیه ، به خداوند متعال عرض میکند: «امتنا مهتدین غیر ضالین، طائعین غیر مستکرهین غیر عاصین». خب، انسان در همه طول عمر در طریق هدایت بوده، اما باز امام دعا می کند که: «امتنا مهتدین غیر ضالین، طائعین غیر مستکرهین غیر عاصین»؛ معلوم میشود خطرناک است.
حکم مستوری و مستی همه بر عاقبت است
کس ندانست که آخر به چه حالت برود»
👤مقام معظم رهبری
📋 farsi.khamenei.ir/speech-content?id=26418
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2