#شرح
#دعا_چهل_چهار_6
#دعا_چهل_چهار_7
🔹 «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ فَضْلِهِ وَ إِجْلالَ حُرْمَتِهِ»؛ امام سجاد(ع) از آغاز دعا تا اين فراز، حمد الهي را انجام دادند و از اين فراز درخواست از خدا را آغاز ميفرمايند. اولين درخواست اين است: خدايا به من معرفت فضل و شرف اين ماه و بزرگداشت احترام اين ماه را، الهام كن.
«وَ التَّحَفُّظَ مِمَّا حَظَرْتَ فِيهِ»؛ خود نگه داري از آن چيزي كه تو از آن منع كردي را به ما عنايت فرما. اين فراز اشاره به اين دارد كه روح روزه، خودداري كردن از چيزهايي است كه خدا نهي كرده است. در اينجا منظور نهي تنزيهي است. گاهي نهي، تحريمي و گاهي نهي، تنزيلي است. خوردن و آشاميدن حرام نيستند اما در ماه رمضان حرام شدهاند. به اين نوع از نهي، نهي تنزيهي ميگويند.
«وَ أَعِنَّا عَلَي صِيَامِهِ بِكَفِّ الْجَوَارِحِ عَنْ مَعَاصِيكَ»؛ ما را ياري فرما تا روزه را به بهترين شكل انجام دهيم، آنگونه كه از همه گناهان دوري كنيم. در اين فراز تنها به مفطرات روزه اشاره نميكند بلكه يك مرحله بالاتر از روزه عادي را در نظر دارد و آن حفظ همه اندامهاي بدن از هرگونه گناه است.
«وَ اسْتِعْمَالِهَا فِيهِ بِمَا يُرْضِيكَ»؛ ياري فرما تا اندامها و قواي خود را، در راهي كه موجب رضايت توست بكار بريم.
«حَتَّي لا نُصْغِيَ بِأَسْمَاعِنَا إِلَي لَغْوٍ»؛ بر ما عنايت فرما تا به سخن بيهوده گوش نسپاريم. «لغو»؛ در فارسي به «بيهوده»؛ و «ياوه»؛ معنا شده است. از خدا ميخواهيم تا به حرف ياوه گوش نسپاريم. كمترين آن اين است كه به محرمات و گناهان و حرفهاي بيهوده و موسيقي حرام گوش نسپاريم.
«وَ لا نُسْرِعَ بِأَبْصَارِنَا إِلَي لَهْوٍ؛»؛ از تو ياري ميخواهيم تا ديدگان ما را از ديدن سرگرميهاي بيهوده باز داري تا از ياد تو باز نمانيم.
«وَ حَتَّي لا نَبْسُطَ أَيْدِيَنَا إِلَي مَحْظُورٍ»؛ ياري كن تا دستمان را به گناه نيالائيم.
«وَ لا نَخْطُوَ بِأَقْدَامِنَا إِلَي مَحْجُورٍ»؛ و با خطا و اشتباه در مسير ممنوع گام ننهيم.
«وَ حَتَّي لا تَعِيَ بُطُونُنَا إِلا مَا أَحْلَلْتَ»؛ ياري فرما تا درون ما جز از آنچه تو حلال فرمودي، لبريز نگردد.
«وَ لا تَنْطِقَ أَلْسِنَتُنَا إِلا بِمَا مَثَّلْتَ»؛ زبانمان جز آنچه توبيان فرمودي و فرمان دادي، چيزي نگويد.
«وَ لا نَتَكَلَّفَ إِلا مَا يُدْنِي مِنْ ثَوَابِكَ»؛ ياري فرما تا در پي چيزي جز آنچه افزوني ثواب و مصونيت عقاب تو در آن باشد، نرويم.
🔴 مراتب روزهداري
🔴 خلوص نيت ، شرط عبوديت
👤 آیت الله #مصباح_یزدی
( صوت و متن 2 جلسه در لینک های زیر )
⏹ http://mesbahyazdi.ir/node/307
⏹ http://mesbahyazdi.ir/node/282
#چهل_چهار #رمضان
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
شرح ( اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ فَضْلِهِ وَ إِجْلَال__ _ ... ) @SAHIFE2.pdf
400.1K
#شرح
#دعا_چهل_چهار_6
#دعا_چهل_چهار_7
🔹 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ فَضْلِهِ وَ إِجْلالَ ...
📜 براى شناخت عظمت و اهميّت و موقعيت ماه مبارك رمضان چارهاى جز مراجعه به معارف اسلامى نيست. بيان ثواب عبادات و اعمال و اخلاقيات و انجام امور خير در روايات و اخبار نشانگر اين است كه ماه رمضان در ميان تمام ايّام سال از امتيازات بسيار مهمى برخوردار است.
🔴 فضيلت و حرمت ماه مبارك رمضان
🔴 فضيلت رمضان در كلام رسول خدا صلى الله عليه و آله
🔴 فضيلت رمضان در كلام امام صادق عليه السلام
#چهل_چهار #رمضان
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ علت لقب زیبای #امام_سجاد (علیه السلام ) به « ابن الخیرتین » که تاکنون نشنیده اید!!!
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ مولود دو خاندان نبوت و سلطنت !!!!
پدر ( #امام_حسین علیه السلام ) از نسل پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و مادر ( شهربانو )از نسل یزدگرد پادشاه ایران
🔴 یا من الذی فی وصفه #ابوالاسود_دؤلى
🔹وأن وليداً بين كسرى وهاشم
لأكرم من نيطت عليه التمائم
هو النور نور الله موضع سره
ومنبع ينبوع الإمامة عالم
🔹همانا مولودی که به دو خاندان کسری و هاشم مربوط است،
از تمام مولودهایی که به گردنشان (جهت چشم زخم) حرز آویخته اند، گرامی تر است.
او نور است؛ نور خدا و گنجینه اسرار الهی،
و سرچشمه اصل امامت و عالم و داناست
🔹 و كان يقال لعليّ بن الحسين عليهما السّلام: ابن الخيرتين ،(لأنّ جدّه رسول اللّه صلى اللّه عليه و آله، و امّه بنت يزدجرد الملك) #امام_سجاد علیه السلام در معرفی خود، به این مطلب اشاره فرموده، می گوید:
« أنا ابن الخیرتین » ( من پسر دو برگزیده ام ) که به حدیث نبوی مشهور اشاره دارد که می فرماید: «خدای تعالی از میان بندگان، دو گروه زبده دارد: زبدگان از عرب، قریش و زبدگان از عجم، مردم فارس می باشند …»
بعضی از مورّخان گفته اند: علی بن حسین علیهما السلام، بین نبوّت و سلطنت را از طرف نیاکانش جمع کرد.
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔹 #تحفه_ای_به_نام_مناجات_شعبانیه
🌺 دقایقی تأمل در فقرات #مناجات_شعبانیه ( 2 )
✳️ إلَهِی أَعُوذُ بِکَ مِنْ غَضَبِکَ وَ حُلُولِ سَخَطِکَ إِلَهِی إِنْ کُنْتُ غَیْرَ مُسْتَأْهِلٍ لِرَحْمَتِکَ فَأَنْتَ أَهْلٌ أَنْ تَجُودَ عَلَیَّ بِفَضْلِ سَعَتِکَ إِلَهِی کَأَنِّی بِنَفْسِی وَاقِفَهٌ بَیْنَ یَدَیْکَ وَ قَدْ أَظَلَّهَا حُسْنُ تَوَکُّلِی عَلَیْکَ فَقُلْتَ [فَفَعَلْتَ]مَا أَنْتَ أَهْلُهُ وَ تَغَمَّدْتَنِی بِعَفْوِکَ إِلَهِی إِنْ عَفَوْتَ فَمَنْ أَوْلَى مِنْکَ بِذَلِکَ وَ إِنْ کَانَ قَدْ دَنَا أَجَلِی وَ لَمْ یُدْنِنِی [یَدْنُ]مِنْکَ عَمَلِی فَقَدْ جَعَلْتُ الْإِقْرَارَ بِالذَّنْبِ إِلَیْکَ وَسِیلَتِی إِلَهِی قَدْ جُرْتُ عَلَى نَفْسِی فِی النَّظَرِ لَهَا فَلَهَا الْوَیْلُ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَهَا إِلَهِی لَمْ یَزَلْ بِرُّکَ عَلَیَّ أَیَّامَ حَیَاتِی فَلا تَقْطَعْ بِرَّکَ عَنِّی فِی مَمَاتِی إِلَهِی کَیْفَ آیَسُ مِنْ حُسْنِ نَظَرِکَ لِی بَعْدَ مَمَاتِی وَ أَنْتَ لَمْ تُوَلِّنِی [تُولِنِی]إِلا الْجَمِیلَ فِی حَیَاتِی.
✳️ خدایا! به تو پناه می آورم از خشمت و از فرود آمدن غضبت. خدایا! اگر شایسته رحمت نیستم، تو سزاوارى که بر من با فراوانى فضلت بخشش نمایى، خدایا! گویى من با همه هستی ام در برابرت ایستادهام، درحالی که حسن اعتمادم بر تو، بر وجودم سایه افکنده است، و آنچه را تو شایسته آنى بر من جارى کردهاى و مرا با عفوت پوشاندهاى، خدایا! اگر گذشت کنى، چه کسى از تو سزاوارتر به آن است؟ و اگر مرگم نزدیک شده باشد و عملم مرا به تو نزدیک نکرده، اعترافم را به گناه وسیله خویش به بارگاهت قرار دادم. خدایا بر نفسم در فرمانبرى از آن گناه بار کردم، پس واى بر او اگر او را یامرزى، خدایا نیکی ات بر من در روزهاى زندگی ام پیوسته بود، پس نیکى خویش را در هنگام مرگم از من قطع مکن. خدایا چگونه از حسن توجهت پس از مرگم ناامید شوم؟، درحالی که در طول زندگی ام مرا جز به نیکى سرپرستى نکردى.
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ تمام عرفان در #مناجات_شعبانیه است
📌 من ندیدهام در ادعیه، دعایی را که گفته شده باشد همهی امامها این دعا را میخواندند. در دعای شعبانیه، این هست؛ اما من یادم نیست که در یک دعای دیگری دیده باشم که همهی ائمه این را میخواندند. این #مناجات شعبانیه برای این است که شما را، همه را مهیا کند برای ضیافة الله...
🔸 اگر نبود در ادعیه الّا دعای مناجات شعبانیه، کافی بود برای این که امامان ما، امامان به حقاند؛ آنهایی که این دعا را انشاء کردند و تعقیب کردند. تمام این مسائلی که عرفا در طول کتابهای طولانی خودشان، یا خودشان میگویند، در چند کلمهی مناجات شعبانیه هست؛ بلکه عرفای صدر اسلام از همین ادعیه و از همین دعاهایی که در اسلام وارد شده است، از اینها استفاده کردهاند...
👤 امام خمینی(ره)
📚 صحیفه امام، ج۳۱، ص ۱۳
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
*⃣ #آن_ماری_شیمل دانشمند مشهور آلمانی :
«هر روز به جای دعاهای انجیل، #صحیفه_سجادیه را می خوانم!!!!»
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #صحیفه_سجادیه و اثری که بر زن متعصب کاتولیک آلمانی گذاشت!
*⃣ #آن_ماری_شیمل دانشمند مشهور آلمانی
📱ﻣﻦ ﺑﺨﺸﻰ ﺍﺯ ﻛﺘﺎﺏ ﻣﺒﺎﺭﻙ «صحیفه سجادیه» ﺭﺍ ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﺁﻟﻤﺎﻧﻰ ﺗﺮﺟﻤﻪ ﻭ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﻛﺮﺩﻩﺍﻡ.
ﻭﻗﺘﻰ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺗﺮﺟﻤﻪ ﺍﻳﻦ ﺩﻋﺎﻫﺎ ﺑﻮﺩﻡ، ﻣﺎﺩﺭﻡ ﺩﺭ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﺑﺴﺘﺮﻯ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻫﺮ ﻭﻗﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺳﺮ ﻣﻰﺯﺩﻡ، ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻛﻪ ﺍﻭ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﺏ ﻣﻰﺭﻓﺖ، ﺩﺭ ﮔﻮﺷﻪﺍﻯ ﺍﺯ ﺍﺗﺎﻕ ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﭘﺎﻛﻨﻮﻳﺲِ ﺗﺮﺟﻤﻪﻫﺎ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﻣﻰﺷﺪﻡ.
ﺍﺗﺎﻕ ﻣﺎﺩﺭﻡ ﺩﻭ ﺗﺨﺘﻰ ﺑﻮﺩ. ﺩﺭ ﺗﺨﺖ ﺩﻳﮕﺮ، ﺧﺎﻧﻤﻰ ﻣﺘﻌﺼّﺐ ﺑﻪ ﻣﺬﻫﺐ ﻛﺎﺗﻮﻟﻴﻚ، ﺑﺴﺘﺮﻯ ﺑﻮﺩ.
ﻭﻗﺘﻰ ﻓﻬﻤﻴﺪ ﻣﻦ ﺩﻋﺎﻫﺎﻯ ﺍﺳﻠﺎﻣﻰ ﺭﺍ ﺗﺮﺟﻤﻪ ﻣﻰﻛﻨﻢ، ﺩﻟﮕﻴﺮ ﺷﺪﻭ ﮔﻔﺖ:
«ﻣﮕﺮ شما ﺩﺭ ﻣﺴﻴﺤﻴﺖ ﻭ ﻛﺘﺐ ﻣﻘﺪّﺱِ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﻛﻤﺒﻮﺩﻯ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺩﻋﺎﻫﺎﻯ ﺍﺳﻠﺎﻣﻰ ﺭﻭﻯ ﺁﻭﺭﺩﻩﺍید؟!»
این ماجرا گذشت.. تا اینکه ﻛﺘﺎﺏ ﭼﺎﭖ ﺷﺪ.. یک ﻧﺴﺨﻪ از کتاب را ﺑﺮﺍیِ این خانم ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻡ.
ﻳﻚ ﻣﺎﻩ ﺑﻌﺪ، این خانمِ متعصّبِ مسیحی ﺑﺎ بنده ﺗﻤﺎﺱ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ:
«خانم شیمل! ﺻﻤﻴﻤﺎﻧﻪ ﺍﺯ ﻫﺪﻳﻪ ﺍﻳﻦ ﻛﺘﺎﺏِ ارزشمند ﻣﺘﺸﻜّﺮﻡ؛ از وقتی این کتاب صحیفه سجادیه را به من دادهاید، ﻫﺮ ﺭﻭﺯ ﺑﻪ ﺟﺎﻯ ﺩﻋﺎﻫﺎﻯِ ﻛُﺘُﺐ ﻣﻘﺪّﺱِ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ، از روی این کتاب ﻣﻰﺧﻮﺍنم!»
بر روی سنگ قبرِ این اندیشمندِ آلمانی، خانم آنه ماری شیمل، پس از فوتش، طبق وصیتش، حدیث معروفِ امیرالمومنین به زبان عربی نوشته شده است:
♻️النَّاسُ نِیَامٌ، فَإِذَا مَاتُوا انْتَبَهُوا.
مردم خوابند، و هنگامی که بمیرند بیدار میشوند.
🖋کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2