eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
5.1هزار دنبال‌کننده
16.8هزار عکس
2.6هزار ویدیو
1.7هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
و يا بيم و اميد، دو عامل مهم عقلانى است كه چرخهاى اجتماع را می‏گردانند و زندگى مردم را در شئون مختلف اداره می‏كنند و هر كارى كه فاقد يكى از اين دو عامل باشد، اختلال و بى ‏نظمی در آن آشكار می‏گردد
چند مثال ساده ( و : * محصل بايد به فراگرفتن دانش و نيل به مدارج علمی اميدوار باشد تا به مدرسه برود، و بايد از بيسوادى و عقب افتادگى بترسد تا مباحثه و مطالعه را ترك نگويد. * مريض بايد به درمان خويش اميدوار باشد تا به مطب پزشك برود و بايد از مزمن شدن بيمارى بترسد تا از خوردن غذاها و ميوه‏ها ى مضر پرهيز نمايد. * كشاورز بايد به برداشت محصول اميدوار باشد تا بذر موجود خود را در خاك بيفشاند و بايد از آفتها ى گوناگون بترسد تا مراقبتها ى لازم را معمول دارد. * بازرگان بايد به نفع تجارت اميدوار باشد تا نقد خود را به كشور صادركننده بفرستد و درخواست كالا نمايد، بايد از خطرات و زيانهاى گوناگون بترسد تا متاع خود را بيمه كند. ***در اسلام نيز افراد باايمان بايد در زمينه‏ ى پاداش و كيفر الهى همواره بين خوف و رجاء باشند، نه هرگز خويشتن را مايوس از رحمت الهى بدانند و نه خود را از مكر بارى تعالى در ايمنى پندارند كه اين هر دو از است.
ياس از رحمت الهى قرآن : و من يقنط من رحمه ربه الا الضالون. جز گمراهان كيست كه از رحمت پروردگار خود نااميد و مايوس است؟ روایت: على (علیه السلام) به مرد ى كه بسيارى گناه او مايه‏ ى ياسش از عفو و رحمت پروردگار شده بود فرمود: ايا هذا! ياسك من رحمه الله اعظم من ذنوبك. ا ى مرد! نااميديت از رحمت خداوند بزرگتر از گناهانى است كه مرتكب شده ‏اى.
ايمنى از مكر و عذاب خداوند: قرآن : فلا يامن مكر الله الا القوم الخاسرون. جز مردمان زيانكار، هيچ كس خويشتن را از مكر الهى ايمن نمی‏داند.
*على (علیه السلام) فرموده: خير الاعمال اعتدال الرجاء و الخوف. بهترين اعمال، نگاهدارى نمودن اعتدال بين رجاء و خوف است. *امام باقر (علیه السلام) فرمود: انه ليس من عبد مومن الا و فى قلبه نوران: نور خيفه و نور رجاء. لو وزن هذا لم يزد على هذا و لو وزن هذا لم يزد على هذا. هيچ بنده‏ ى مومنى نيست جز آنكه در قلبش دو نور است: نور خوف و نور رجا، و اگر اين دو نور وزن شوند، وزن هيچ يك بر ديگر ى زيادتر نيست.
*امام صادق (علیه السلام) : ارج الله تعالى رجاء لا يجرئك على معصيته و خف الله تعالى خوفا لا يويسك عن رحمته. و اميدت به رحمت خداوند در حدى باشد كه تو را در معصيت جرى و جسور نكند، و و ترست از خداوند به حدى باشد كه تو را از رحمت الهى مايوس و نااميد ننمايد.
*امام باقر (علیه السلام) به جابر جعفى فرمود: اياك و الرجاء الكاذب فانه يوقعك فى الخوف الصادق. بپرهيز از و اميد غيرواقعى و كاذب كه تو را در واقعى و صادق قرار خواهد داد.
دل آدمی از نظر تخلق به مكارم اخلاق و سجايا ى انسانى، همانند زمينى است كه واجد تمام شرايط طبيعى براى كشاورز ى است. صاحب زمين اگر بخواهد ملك خود را احيا كند و آباد نمايد، بايد مصمم شود و طبق برنامه‏هاى كشاورزى و با دستور افراد متخصص اقدام نمايد. صاحبان قلب نيز اگر بخواهند دل مرده‏ ى خويش را به حيات انسانى زنده كنند و از مزاياى آن برخوردار گردند، بايد طبق برنامه‏ های الهى عمل كنند و با تعاليم حيات‏بخش اسلام، آن را زنده نگاه دارند. قرآن شريف در اين باره فرموده: يا ايها الذين آمنوا استجيبوا لله و للرسول اذا دعاكم لما يحييكم. ا ى كسان ى كه ايمان آورده‏ايد! دعوت خدا و رسولش را اجابت كنيد وقتى شما را به چيز ى می‏خوانند كه احيائتان می‏كند و از زندگى انسانى بهره‏مندتان می‏سازد.
*اولين برنامه‏ ى احياى زمين ، شخم زدن و از ميان بردن خاكهاى متراكم است، و اولين برنامه برا ى احياى قلوب، آزاد ساختن آنها از تعصبهاى جاهلانه است، زیرا اشخاص لجوج تا وقتى كه پاى بند تقليدهاى جاهلانه‏ ى پدران نادان خويش هستند، هدايت را نمی‏پذيرند و راه سعادت را قبول نمی‏كنند.
*برنامه‏ ى دوم احياى زمين، افشاندن بذر خوب و سالم است، و برنامه‏ ى دوم احياى دلها نيز افشاندن بذر توحيد و يكتاپرستى و نابود ساختن ريشه‏هاى شرك است.
*برنامه‏ ى سوم احياى زمين، آبيارى صحيح و بموقع طبق دستور متخصص كشاورز ى است. با آبيار ى صحيح، بذر در زمين شكفته می‏شود، به صورت گياه ضعيفى از زمين بيرون می‏زند، تدريجا تبديل به ساقه و خوشه می‏گردد و رزق صاحب زمين را تامين می‏نمايد. اطاعت از اوامر الهى و اداى فرايض و نوافل برا ى تقويت بذر توحيد به منزله‏ ى آبيار ى است، هر قدر صاحبدل اطاعتش بيشتر باشد، بذر ايمانش شكوفاتر می‏شود و بهره‏اش فزونتر می‏گردد.