صحیفه انقلاب
❌ #تذکر این فیلم حاوی قساوت مزدوران رژیم صهیونیستی است. @sahifeh_entezar
🔺چرا باید دولتهای اسلامی با هم این طور باشند که هر کدام به طرف دیگر بِکشند؟ چرا باید یک کشورهایی که دارای همه چیز هستند و دارای همه جور قدرت هستند، اسرائیل با آن عده کم بیاید و به آنها این طور حکمفرمایی کند؟ چرا باید این طور باشد؟ جز این است که ملتها از هم جدا، و از دولتها جدا و دولتها از هم جدا، و یک میلیارد جمعیت مسلمین با همه تجهیزاتی که دارند نشستهاند و اسرائیل آن جنایات را به لبنان میکند و به #فلسطین میکند، و آنها نشستهاند و تماشا میکنند! تماشاگر هستند. آن قدر صدای برادرهای ما از آنجا بلند است، و ما گوش میکنیم و نشستیم تماشاگر هستیم.
🔺 کی ما باید قدرت خودمان را بیابیم؟ شما میدانید، در تاریخ دیدید، که مسلمین صدر اسلام با یک عده کم اما مجتمع و با ایمان غلبه کردند، در ظرف کمتر از نیم قرن، بر تقریباً معموره آن وقت، غلبه کردند برای اینکه با هم بودند و اسلحه ایمان دست آنها بود. کی ما میخواهیم این اسلحه ایمان را، که کنار گذاشته شده است، به دست بگیریم، و با این قدرتها با اسلحه ایمان مقابله کنیم؟ شما دیدید که یک ملتی که عددش کم و هیچ اسلحه نداشت و هیچ ابزار جنگی نداشت و هیچ نظامیگری نداشت [ولی] ابزار ایمان داشت، با ابزار ایمان غلبه کرد بر یک قدرت شیطانی که همه قدرتها دنبال او بودند. نه همان ابرقدرتها، همه قدرتها دنبال او بودند.
🔺این قدرت ایمان بود که یک مشت مردم را که هیچ نداشتند غلبه داد. این همان قدرتی بود که در صدر اسلام با یک ابزار کم و یک عدد کم غلبه کردند بر روم با آن بساط و بر امپراتوری ایران با آن همه ابزار. آنها تهی بودند از ایمان؛ و اینها دست پر بودند در ایمان، غلبه کردند.
🔺کی ما میخواهیم، مسلمین کِی میخواهند از این خواب بیدار بشوند؟ و کِی میخواهند که مشکلات بین خودشان را رفع بکنند؟ تا مشکلات بین خودتان رفع نشود، تا مشکلات بین دولتها و ملتهای خودشان رفع نشود و مشکلات بین خود دولتها رفع نشود، امید اینکه شما بتوانید مَجدِ خودتان را به دست بیاورید نداشته باشید. ما از سالهای طولانی این مطلب را هِی گفتیم و هِی نوشتیم و هِی گفتیم، و آنها هم شنیدند و تماشاگر بودند.
🔸امام خمینی (ره)؛ 10 آبان 1358
🔸جلد ۱۰ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۴۱۴ تا صفحه ۴۱۹
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
💢از اول به نظرمان آمد که باید این خوف را شکست. این یک رعبی است و ارعابی است که واقعیت ندارد زیاد. آن
💢از جمله چیزهایی که دولتهای بزرگ، ابرقدرتها و به تبع آنها، دولتهای کوچک عمل میکنند و از چیزهایی که آنها برای پیشرفت مقاصد خودشان اجرا میکنند این است که ایجاد #خوف بکنند در ملتها، دولتهای کوچک در بین ملت خودشان ایجاد خوف بکنند.
💢دولتهای بزرگتر که شیاطینی هستند معلم این شیطانها، آنها از باب اینکه دایره سلطهشان زیاد بود به همه کشورها، این طور مسائل را با حکومتهای آنها و با ملتهای دیگر باز تبلیغ میکردند و ایجاد خوف و رعب میکردند در همه کشورها و این طور وانمود میکردند که اگر یک کشوری یک کلمه بر خلاف این قدرت بزرگ، آن قدرت بزرگ، بر خلاف امریکا، بر خلاف شوروی و قبلًا بر خلاف انگلستان، یک کلمه اگر بگوید، دولت را چه خواهند کرد و مملکت را خواهند گرفت و چه و چه خواهند کرد. این یک حیلهای بود که از سالهای طولانی اینها برای پیشرفت مقاصد خودشان، این حیله را به کار برده بودند. ملتها هم باورشان آمده بود
💢این معنا را ما از اول به نظرمان آمد که باید این خوف را شکست. این یک رعبی است و ارعابی است که واقعیت ندارد زیاد. آن قدر که واقعیتش است صد چندان تبلیغات است.
💢ما دیدیم که جوانهای ما به واسطه آن همه ناراحتیهایی که ملت ما از این قدرت فاسد کشیده بود، عکس العمل نشان دادند و رفتند و ریختند و آن اعضای آنجا را گرفتند و اینها، و هیچ آسمان به زمین نیامد.
🔺ویژگی این عمل این بود که این قدرت امریکا و این ارعابی که کرده بودند اینها که اگر یک تعرّضی بشود به دیوار سفارت امریکا، کسی یک خطی بکشد، چهها خواهد شد، این از بین رفت.
🔺شما جوانها که رفتید و آنجا را گرفتید، و بعد هم به همه معلوم شد که اینها اصلش یک افرادی نبودند که راجع به یک سفارتخانه متعارف باشند، اینها مرکز یک توطئهای بودند که در همه شئون کشور ما، بلکه منطقه دخالت میکردند و دولتهای سابق دانسته یا ندانسته از آنها باید تبعیت بکند و هر کاری که میخواهد انجام بدهد باید با مشورت اینها باشد.
🔺چنانچه خود محمد رضا گفت که لیست وکلا از سفارت میآمد و ما باید این لیست را همان طوری که آنها نوشتند، عمل بکنیم.
💢 این خدمتی که این جوانها کردند و رفتند و شکستند و گرفتند آنجا را و آن افراد فاسد را نگه داشتند، این یک مطلبی بود که آن واهمههایی که در ذهن مردم بود، در ذهن ملتها بود، در ذهن دولتها بود و آن هیولایی که نشان داده بودند آنها از قدرتهای بزرگ، آن را شکستند.
@sahifeh_entezar
1359-08-11_064k_سخنرانى_در_جمع_دانشجويان_مسلمان_پيرو_خط_امام_(شكست_قدرتهاى_پوشالى).mp3
2.21M
🎧بشنوید
📌ارزش تسخیر لانه جاسوسی در کلام امام خمینی(ره)
@sahifeh_entezar
🍃در مسائل، ملایمت و جهت #رحمت بیشتر از جهت خشونت تاثیر میکند. من در زمان اختناق رضا خانی وقتی در مدرسه فیضیه صحبت میکردم، آن گاه که از جهنم و عذاب الهی بحث میکردم همه خشکشان میزد، ولی وقتی از رحمت حرف میزدم میدیدم که دلها نرم میشود و اشکها سرازیر میگردد و این تاثیر رحمت است. با ملایمت انسان بهتر میتواند مسائل را حل کند تا شدت.
🔸امام خمینی (ره)؛ 14 آبان 1362
🔸جلد ۱۸ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۰۲ تا صفحه ۲۰۴
@sahifeh_entezar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ما باید جهات انسانی را تا آخر حفظ کنیم. ما جهات انسانی را تا مرز شهادت و فوت باید حفظ بکنیم و هیچ وقت عصبانی از این نشویم که او دارد این کار را میکند، پس ما هم خوب است یکی از شهرهای آنها را بزنیم؛ نه، هیچ همچو نیست. موازین، موازین اسلامی است. اینجا جمهوری اسلامی است. اینجا اسلام حکومت میکند.
🔸امام خمینی (ره)؛ 15 آبان 1362
🔸جلد ۱۸ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۰۵ تا صفحه ۲۱۳
@sahifeh_entezar
💢اسلام با #مستمندان بیشتر آشنایی دارد تا با آن اشخاصی که [ثروتمند] هستند. آن اشخاص هم اموالشان همان طوری که گفتید، این اموالِ بسیار، مجتمعِ از راه مشروع نیست، اسلام این طور اموال را به رسمیت نمیشناسد. و در اسلام اموال، مشروع و محدود به حدودی است و زاید بر این معنا ما اگر فرض بکنیم که یک کسی اموالی هم دارد که خیر، اموالش هم #مشروع است، لکن اموال طوری است که حاکم شرع، فقیه، ولیّ امر تشخیص داد که این به این قدر که هست نباید این قدر باشد، برای مصالح مسلمین او میتواند قبض کند و تصاحب کند.
💢و یکی از چیزهایی که مترتّب بر #ولایت_فقیه است و مع الاسف این روشنفکرهای ما نمیفهمند که ولایت فقیه یعنی چه، یکیش هم تحدید این امور است. مالکیت را در عین حال که شارع مقدّس، محترم شمرده است، لکن ولیّ امر میتواند همین مالکیت محدودی که ببیند خلاف صلاح مسلمین و اسلام است، همین مالکیت مشروع را محدودش کند به یک حدّ معیّنی و با حکم فقیه از او مصادره بشود.
🔸امام خمینی (ره)؛ 13 آبان 1358
🔸جلد ۱۰ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۴۷۶ تا صفحه ۴۸۱
@sahifeh_entezar
💢آن قدر به #ولایت_فقیه، اثر مترقی بار است که در سایر این موادی که شما ملاحظه میکنید، معلوم نیست مثل آنجا باشد. یک نفر آدمی که همه جهات اخلاقیش و دیانتیش و ملی بودنش و علم و عملش ثابت است پیش ملت، و خود ملت این را تعیین میکنند، این نظارت میکند بر اینکه مبادا خیانت بشود.
💢همان رئیس جمهوری که ملت خودشان تعیین میکنند و ان شاء الله دیگر از این به بعد امین تعیین میکنند، لکن مع ذلک برای محکم کاری یک فقیهی که عمرش را صرف در اسلام کرده است و عمرش را برای اسلام خدمت کرده، میگذارند ببینند این چه میکند؛ مبادا یک وقت خلاف بکند، رئیس جمهوری آتی ما خلاف نمیکند، لکن محکم کاری شده که نگذارند این خلاف بکند.
روسای ارتش ما و ژاندارمری ما و این روسای درجه اول، دیگر از این به بعد اشخاصی نیستند که خیانت بکنند، لکن محکم کاری شده است که همین فقیه را ناظر قرار بدهند. و هکذا آن موارد حساس را نظارت میکند فقیه و تصرف میکند فقیه.
💢و این از اموری است که مترقی ترین موادی است که در قانون اساسی اینها [تصویب] کردند. و اینها دشمن ترین مواد، پیششان این است.
🔸۱۶ آبان ۱۳۵۸/ ۱۶ ذی الحجه ۱۳۹۹
🔸جلد ۱۰ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۵۱۵ تا صفحه ۵۲۹
@sahifeh_entezar
📸مصاحبه با رادیو-تلویزیون آلمان غربی
⁉️امام! شما که کوشش میکنید جامعهای برقرار کنید که نمونه ارزشهایی باشد که در صدر اسلام دیدهایم. در زمان پیغمبر اسلام در مدینه و جامعه کوفه در زمان حضرت امیر دیده شده است. شما تصور میکنید که این ارزشها که در آن جامعه بوده، قابل انطباق با دنیای جدید قرن بیستم هست یا خیر؟ و چگونه؟
#پرسش_پاسخ
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
📸مصاحبه با رادیو-تلویزیون آلمان غربی ⁉️امام! شما که کوشش میکنید جامعهای برقرار کنید که نمونه ارزش
‼️ بسم الله الرحمن الرحیم. ارزشها در عالم دو قسم است.
🔅یک قسم #ارزشهای_معنوی، از قبیل ارزش توحید و جهاد مربوط به الوهیت و از قبیل عدالت اجتماعی، حکومت عدل و رفتار عادلانه حکومتها با ملتها و بسط عدالت اجتماعی در بین ملتها و امثال اینها که در صدر اسلام یا قبل از اسلام از آن وقتی که انبیا مبعوث شدند، وجود داشته و قابل تغییر نیست. عدالت معنایی نیست که تغییر بکند؛ یک وقت صحیح و زمانی غیر صحیح باشد.ارزشهای معنوی ارزشهای همیشگی هستند که قبل از صنعتی شدن کشورها، ضمن و بعدا در آن نیز وجود داشته و دارد. عدالت ارتباطی به این امور ندارد.
🔅قسم دیگر اموری است #مادی که به مقتضای زمان فرق میکند، در زمان سابق یک طور بوده است و بعد رو به ترقی رفته است تا به مرحله کنونی رسیده است. و بعد از این هم بالاتر خواهد رفت.
🔅آنچه میزان حکومت و مربوط به اجتماع و سیاست است؛ ارزشهای معنوی است. در صدر اسلام در دو زمان، دو بار حکومت اصیل اسلام محقق شد. یک زمان رسول الله و دیگر وقتی که در کوفه علی بن ابی طالب- سلام الله علیه- حکومت میکرد. در این دو مورد بود که ارزشهای معنوی حکومت میکرد؛ یعنی یک حکومت عدل برقرار و حاکم ذرهای از قانون تخلف نمیکرد. حکومت در این دو زمان، حکومت قانون بوده است. و شاید دیگر هیچ وقت حاکمیت قانون را بدان گونه سراغ نداشته باشد. حکومت که ولی امرش- که حالا به سلطان یا رئیس جمهور تعبیرش میکنند- در مقابل قانون با پایین ترین فردی که در آنجا زندگی میکنند علی السواء باشد. در حکومت صدر اسلام این معنی بوده است، حتی قضیهای از حضرت امیر در تاریخ است؛ در وقتی که حضرت امیر- سلام الله علیه- حاکم وقت و حکومتش از حجاز تا مصر و تا ایران و جاهای بسیاری دیگر بسط داشت. قضات هم از طرف خودش تعیین میشد. در یک قضیهای که ادعایی بود بین حضرت امیر و یک نفر یمنی که آن هم از اتباع همان مملکت بود. قاضی حضرت امیر را خواست. در صورتی که قاضی دست نشانده خود او بود. و حضرت امیر بر قاضی وارد شد و قاضی خواست به او احترام بگذارد. امام فرمود که در قضا به یک فرد احترام نکنید، باید من و او علی السواء باشیم. و بعد هم که قاضی بر ضد حضرت امیر حکم کرد، با روی گشاده قبول کرد. این حکومتی است که در مقابل قانون، همگی علی السواء حاضرند، برای اینکه قانون اسلام، قانون الهی است. و همه در مقابل خدای تبارک و تعالی حاضرند- چه حاکم، و چه محکوم، چه پیغمبر و چه امام و چه سایر مردم.
🔅ما حالا آرزوی این را داریم که حکومت ما شباهتی به حکومت صدر اسلام پیدا کند. و این طور نیست که همچو قدرتی داشته باشیم که بتوانیم همه محتوای حکومت اسلام را بلافاصله پیاده کنیم. خصوصا که ما در زمانی زندگی میکنیم که اقلا پنجاه و چند سال این مملکت محتوایش تغییر کرده است و همه چیزش منحط و غیر اسلامی شده است. اگر بخواهیم تمام مغزهای فاسد شده را به مغزهای اسلامی و صالح برگردانیم؛ مدتی طولانی وقت لازم دارد. اگر خدا بخواهد میشود و اگر نخواهد باید این آرزو را به گور ببریم.
@sahifeh_entezar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ ما ترجيح مىدهيم به اينكه از اين تمدنى كه ما را فاسد دارد مىكند دست برداريم و برسيم به يك زندگى بسيط انسانى.
♨️اگر ما يك همچو [استقلال فكرى] پيدا بكنيم، و از اين تمدن مفسد و فاسد پشت بكنيم به آن، خودمان كم كم خودكفا خواهيم شد. آنچه كه ما را نمىگذارد به اينكه در هر قشرى كه داريم خودكفا باشيم، بستگى، وابستگى است كه ما به آنها داريم. وقتى بنا شد كه قبله يك ملتى غرب شد، رو به آنجا مىايستد و حرف مىزند...
@sahifeh_entezar
💢در نظام اسلامی، زن به عنوان یک انسان میتواند مشارکت فعال با مردان در بنای جامعه اسلامی داشته باشد ولی نه به صورت یک #شیء. نه او حق دارد خود را به چنین حدی تنزل دهد و نه مردان حق دارند که به او چنین بیندیشند.
💢 و در مورد آنچه را که به نام تفریحات شناخته شده است، اسلام با هر چیزی که انسان را به #پوچی و از #خود_بیگانه_شدن میکشاند، مبارزه میکند. شرابخواری و میگساری در اسلام ممنوع است. فیلمهای منحرفکننده از اخلاق متعالی انسانی، ممنوع است.
🔸امام خمینی (ره)؛ 18 آبان 1357
🔸جلد ۴ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۴۱۳ تا صفحه ۴۱۴
@sahifeh_entezar
💢اسلام آن اسلامی است که در نیم قرن فتح کرد تمام این ممالک را، برای اینکه آدمشان کند. نه فتح اسلام مثل فتح- سلطنتهای- سلطانهای دیگر، مثل فتح نادر شاه است؛ خیر. آن طرز حکومت اسلام طرز حکومت آدمسازی است. شما خود روسای اسلام را باید ملاحظه کنید مثل پیغمبر اکرم که رئیس اسلام است، امیر المومنین که بعد از او رئیس اسلام بود. شما خود آنها را ببینید که وضعشان چه جوری بوده. دیکتاتوری بوده است؟
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
💢اسلام آن اسلامی است که در نیم قرن فتح کرد تمام این ممالک را، برای اینکه آدمشان کند. نه فتح اسلام مث
🔅پیغمبری که با مردم دیگر وقتی مینشست معلوم نبود آقا کدام است و نوکر کدام است و اصحاب کدامند و خود پیغمبر کدام است. پیغمبری که با مردم همان جور مینشست و با هم همان طور جلسه میکردند، و همان طور جلسه شان جلسه بندهها و فقرا بود، و زندگیاش زندگی فقرا بود، و بیت المالْ مالِ مردم بود و هیچ تصرف نمیکرد، مثل یکی از فقرا زندگی میکرد و با مردم وقتی که معاشرت میکرد،
🔅وقتی که اعلام میکرد و اعلام کرد به اینکه هر کس حقی دارد به من بگوید، یکی پیدا نشد- غیر یک نفر آدمی که اشتباه گفت برای یک غرضی- که بگوید تو دهشاهی از ما برداشتی، که بگوید یک ظلمی تو به من کردی. این آخر عمر فرمود هر که حقی دارد به من بگوید. هیچ کس پیدا نشد که بگوید تو به ما یک ظلمی کردی، یک بدی گفتی- عرض میکنم که- به این ملت یک- نعوذ بالله- خیانتی کردی. فقط یکی در بین اینها پاشد گفت شما یک شلاق به من زدی! گفت به او بیا عوض آن را [بزن]؛ گفت به اینجای من- گفت- بیا عوض آن را بزن. گفت نه، برهنه بودم. برهنه [شد]. بعد رفت بوسید آنجا را؛ گفت که من این را گفتم که اینجا را ببوسم. یعنی دروغ گفتم؛ نه، نکرده بودی.
🔅شما در حکومتهای دنیا یک همچو حاکمی پیدا کنید. ما یک همچو حاکم، دنبال یک همچو حاکم میگردیم. البته نمیتوانیم پیدا کنیم این جور اما دنبال این میگردیم که لا اقل به بعض احکام این حاکم عمل بکند؛ خیانت نکند به این ملت، نخورد مال این ملت را، برندارد مال این ملت را ببرد به امریکا و به سایر ممالک، و ویلا برای خودش و بچههایش و طایفهاش درست بکند!
🔅پیغمبر وقتی که از دنیا رفت هیچ چیز نداشت. این هم آن حاکم دوم که دیگر توسعه حکومتش سرتاسر شرق را گرفته بود و تا اروپا هم رفته بود تقریباً. آن هم آن حاکم که زندگیاش- یک پوست داشت، آنجا شبها روی آن دوتایی (زن و شوهر) میخوابیدند، که حضرت امیر باشد و فاطمه زهرا- سلام الله علیها- و روزها علف شترش را روی آن میریختند که علف بخورد آن. این بارگاه، تخت و بارگاه اعلیحضرت سلطان!
🔅کار میکرد، مثل سایر عملهها کار میکرد! نداشت این جایی را ... نداشت. نه کار میکرد که جمع بکند، کار میکرد و وقف میکرد. همان روزی که با او بیعت کردند، بیل و کلنگش را برداشت رفت سراغ کاری که انجام میداد! آنجا یک چشمهای را میخواست حفر کند؛ خودش با دست خودش حفر کرد. وقتی درآمد، تبریکش کو؟ گفت خوب این تبریک را برای ورثه بگو، بیاور قلم و کاغذ. و قلم و کاغذ [آوردند]. همان وقت وقف کرد برای یک جهتی. آن هم زندگی و خوراکش که از نان جو نگذشت؛ بالاتر نبود؛ آن هم چند تا لقمه بود. ما یک همچو حاکمی، دنبال این میگردیم. پیدا نمیکنیم البته؛ خود ایشان هم فرمود که خوب، شما طاقت ندارید این قدر لکن تقوا داشته باشید.
🔸امام خمینی (ره)؛ 17 آبان 1357
🔸جلد ۴ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۳۸۲ تا صفحه ۳۹۸
@sahifeh_entezar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢رسول اکرم و سایر انبیا نیامدند که اینجا #حکومت تاسیس کنند، مقصد اعلا این نیست؛ نیامدند که اینجا #عدالت ایجاد کنند، آن هم مقصد اعلا نیست، اینها همه مقدمه است. تمام زحمتها [یی] که اینها کشیدند، چه از حضرت نوح گرفته، از حضرت ابراهیم گرفته تا آمده است اینجا به رسول اکرم رسیده است، تمام مشقتهایی که کشیدند و کارهایی که کردند، مقدمه یک مطلب است و او #معرفی #ذات #مقدس #حق است.
@sahifeh_entezar
♨️مسلمین باید تاسی کنند به او که او چه کرد، ما هم باید آن کار را بکنیم: او حکومت تشکیل داد، ما هم باید حکومت تشکیل بدهیم؛ او جنگ کرد، ما هم باید جنگ بکنیم؛ او دفاع کرد، ما هم باید دفاع کنیم.
♨️ما اگر تابع این پیغمبر اکرم هستیم، اگر تابع ائمه هدی هستیم، ببینیم که اینها در ایام حیاتشان چه کردند. نشستند و مساله گفتند؟ چنانچه مساله گو بودند، چه کار داشتند بهشان این ظالمین و این مستکبرین که بکشندشان و حبسشان کنند و تبعیدشان کنند و ببرندشان به خارج و نگذارند که کسی پیششان برود؟ در عین حالی که همه این مضیقهها بوده،
♨️شما میبینید که #فقه چه جور دامنهای دارد و چه جور دامنههایی خواهد داشت و همهاش از کتاب و سنت است.
🔸امام خمینی (ره)؛ 19 آبان 1366
🔸جلد ۲۰ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۴۰۸ تا صفحه ۴۱۳
@sahifeh_entezar
44.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پیشنهاد_مشاهده
🔅سخنرانی امام خمینی(ره) در جمع مسئولین نظام
🔅به مناسبت میلاد پیامبر رحمت(ص) و امام صادق(ع)
🔅با موضوع: "مقصد؛ معرفی #حق تعالی با همه #اسماء و #صفاتش"
@sahifeh_entezar
📌#تحریف امام یا #انحراف از امام؟!
🔹سال نود و چهار در حرم حضرت امام خمینی(ره) پای سخنان رهبر انقلاب نشسته بودم که ایشان خطر تحریف امام را گوشزد کردند؛ با خود گفتم وقتی چنین مساله با اهمیتی از جانب ایشان نباید همانند سایر موضوعات مورد کم لطفی قرار بگیرد زیرا مساله ای سطحی و سیاسی نیست بلکه بنیادی و راهبردی است.
🔹آن روز ها برخی از جریانات سیاسی برای پیشبرد اهداف خود مجبور بودند کارهای خود را به امام خمینی(ره) استناد دهند و این مساله تا مرز جعل خاطراتی پیرامون حذف شعار «مرگ بر آمریکا» و نظیر آن پیش رفت و این تحریفی آشکار در مرام و مسلک فکری و عملی امام(ره) بود که با مواجهه جریان انقلابی متوقف شد.
اما اکنون پرسش این است که آیا پروژه تحریف امام به طور کلی از دستور کار خارج شده است یا همچنان ادامه دار است؟!
🔹با دقت در مسائل مربوط به انقلاب و نوشته ها و گفتار ها و اظهار نظرهایی که از جانب چهره های مطرح، ارائه می شود می توان چنین نتیجه گرفت که پروژه تحریف هم چنان ادامه دارد بلکه به گونه ای خزنده پیش می رود که چه بسا دوستداران و علاقه مندان به امام(ره) نیز از آن بی خبر و یا در برخی موارد خود مرتکب خطاهایی در این زمینه می شوند.
🔹حقیقت آن است که نظام اندیشه ای امام(ره) از جنبه ای حداکثری برخوردار است که همین خصوصیت باعث میز ایشان از سایر اعلام و اشخاص است و عدول از نقاط بلند و وسیع فکری ایشان #انحراف از فکر ایشان است و دقیقا همین نقاط و جنبه های حداکثری مورد تبلیغات منفی، دستکاری، تهاجم، تاویل و تفسیر های نادرست قرار می گیرند. باید گفت که امام(ره) بدون این نقاط شاخص هیچ تفاوتی با سایر علما و اندیشمندان گاها #قاعد ندارد...
🔹در این جا می توان با طرح شاخص هایی از سخنان حضرت امام(ره) و مقایسه ذهنیت ها و ارتکازهای خود با آن شاخص ها متوجه این نکته شویم که بسیاری از ما معتقدین به مرام ایشان، در ذهن خود به مسائلی تمایل پیدا کرده ایم که با مسلک فکری امام(ره) فاصله دارند. به طور مثال ممکن است ما به مواردی از این دست مبتلا باشیم:
‼️1- عدول از شعار #توحید و #عدالت به شعار #رفاه و #رشد_اقتصادی؛
سراسر آثار مکتوب و گفتاری امام(ره) به نور توحید منور است و کمتر سخنی از ایشان می توان سراغ داشت که حقیقت #اضافه_اشراقی را به صراحت و یا به اشاره در بر نداشته باشد. عبارات ایشان در این زمینه با صلای بلند از نفوذ این حقیقت به جان ایشان حکایت می کند. باور عمیق به توحید چنان قدرتی به ایشان بخشیده است که با دست خالی و تنها با اتکا به #شن_های_بیابان در برابر مستکبران، با ادبیات تهدید آمیز سخن می گوید و از موضع قدرت، به آن ها پیشنهاد امتحان جنگ با ماموران الهی را می دهد!
در نگاه توحیدی ایشان، تنها ارزش ذاتی و مرجع محکم برای بشریت، توحید است و اگر در ادبیات دینی روی ارزش هایی همچون عدالت تکیه شده است از این جهت است که مقدمه ای برای توحید و معرفت حق تعالی به شمار می رود.
⁉️اکنون با خود بیندیشیم که در زوایای پنهانی ذهن خود، بیشتر به توحید و عدالت فکر می کنیم یا غوطه ور در حل مسائل اقتصادی و معیشتی هستیم و به دنبال ارائه نسخه هایی جهت رسیدن به طراز بالای رفاه اجتماعی هستیم؟!
(البته که روشن است شرایط فعلی کشور اقتضا دارد به مسائل اقتصادی بپردازیم اما سخن در این است که ما متولیان امور فرهنگی تا چه اندازه رابطه این دو مساله را روشن کرده ایم؟ آیا ما متولیان امور فرهنگی توانسته ایم به مسئولیت خود عمل کنیم و رابطه طولی این دو مساله را بیان کرده ایم؟! اگر بدنه افراد جامعه اصالت را به دومی می دهد مسئول آن ما هستیم..)
‼️2- عدول از اهتمام به طبقه #مستضعفین به طبقه #متوسط_شهری!
«مستضعفین» از پرکابردترین کلماتی است که در بیانات امام(ره) مشاهده می شود و همانند مورد قبل، کثرت کاربرد آن، لقلقه لسان ایشان نیست بلکه باور عمیق به توده های ضعیف و مستمند جامعه در سراسر سیره عملی ایشان قابل مشاهده است و توصیفات نزدیکان ایشان از منش ایشان به وفور، مشتمل بر این مطلب است.
از نگاه ایشان یک تار موی کوخ نشینان بر تمام ثروت و جایگاه کاخ نشنان برتری دارد؛ مسئولیت ها و مشقت های نهضت اسلامی و دفاع مقدس و حوادث دیگر همواره بر دوش این قشر بوده است و به همین جهت تنها کسانی صلاحیت اداره امور کشور را دارند که خود از همین طبقه باشند و درد این طبقه را لمس کرده باشند و تنها کسانی تا آخر خط با انقلاب خواهند بود که طعم فقر را چشیده باشند.
این مساله اختصاصی به عصر حاضر و یا محدوده ایران کنونی ندارد بلکه در طول تاریخ و در سرزمین های مختلف، این طبقه مستمند بودند که در برابر پیام آوران الهی خاضع بوده و برای اهداف آن ها جانشفشانی کرده اند.
⁉️اکنون باید به ذهن خود مراجعه کنیم که ما بیشتر نگران کدام طبقه ایم؟ مستضعفین یا طبقه ی متوسط شهری؟! چرا؟!!
‼️3- عدول از نهضت #جهانی به #منطقه ای و سپس #وطنی؛
در بیانات امام(ره) به وضوح این مساله قابل مشاهده است که انقلاب اسلامی از همان روز های آغازین منادی نهضتی جهانی بوده است و هرگز خود را به ایران محدود نکرده است. از نگاه امام(ره) قیام و نهضت مردم ایران گرچه از حقیقتی اسلامی برخوردار است و در محدوده جغرافیایی خاصی اتفاق افتاده است اما اختصاصی به ایرانیان ندارد بلکه این نهضت الگویی برای تمام آزادی خواهان جهان است. از نگاه ایشان چنین حرکتی اختصاص به شیعه یا مسلمان و یا حتی اهل کتاب ندارد بلکه مستضعفان عالم باید هسته های مقاومت در برابر استکبار را در سرتاسر جهان شکل دهند و روند مبارزه باید تا جایی ادامه پیدا کند که ناقوس مرگ آمریکا از کلیساها بلند شود.
بر اساس همین دیدگاه است که ایشان نه تنها از حرکت های جهادی غیر شیعی و در مواردی از حرکت های دارای رگه های چپ حمایت کرده اند بلکه بار ها پاپ مسیحی و کلیسا را نیز در رابطه با نهضت ملی ایران مورد مواخذه قرار داده اند.
⁉️اکنون پرسش این است که در ارتکاز ذهنی ما، انقلاب ایران یک انقلاب شیعی است یا اسلامی یا جهانی؟!
‼️ 4- عدول از #فقه_جواهری به #تئوری_های_غربی؛
اسلام حقیقتی است که اجرای آن در قالب حکومت اسلامی هدف اصلی و اساسی در فکر امام(ره) است به گونه ای که در نگاه ایشان اسلام همان حکومت است و در برابر آن، تمام احکام دینی مطلوب بالعرض اند. جایگاه ولایت فقیه که تمامی اختیارات مفوضه به رسول اکرم(ص) را دارا است برای اقامه حکومت اسلامی طراحی شده است. حکومت اسلامی چیزی است که سید الشهداء(ع) و سایر اولیاء دین (ع) جان خود را برای تحقق آن از دست داده اند.
در نگاه ایشان حفظ نظام، اوجب واجبات است و تمام اختیارات فرافقهی فقیه به منظور حفظ نظام است اما روشن است که مراد، حفظ نظام با تمام شئون و قابلیت ها و مزایا است نه کالبدی خشک و به دور از محتوای اصیل اسلامی.
طبعا تنها روشی که می تواند این چنین محتوایی را تامین کند فقه پویا و مبتنی بر اصول قویم دینی و منطبق بر شرایط زمان و مکان است که از آن به فقه جواهری یاد می شود. به تعبیر رهبری معظم، مدیریت در خلا امکان پذیر نیست و اگر متد اسلامی عرصه های گوناگون مدیریتی جامعه ارائه نشود، نظریه های دیگر خود را تحمیل خواهند کرد.
⁉️ اکنون پرسش این است ارتکاز ما برای پاسخ به سوالات بر اساس چه منطقی است؟آیا به دنبال حل سوالات از منبع فقه جواهری هستیم یا سراغ منابع دیگری می رویم؟!
👈نکات خود را پیرامون این مساله به ادمین «یک سال با صحیفه» ارسال فرمایید:
@entezarsajjad
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
📌#تحریف امام یا #انحراف از امام؟! 🔹سال نود و چهار در حرم حضرت امام خمینی(ره) پای سخنان رهبر انقلاب
topic_8741.pdf
192.4K
📋مجموعه فیش های مربوط به تحریف امام
📊به همراه نمودار عددی-تاریخی تبیین واژه «تحریف امام»
📍تهیه شده توسط سایت «khamenei.ir»
@sahifeh_entezar
14_27-Tarhi_Baraye_Farda-RahimPourAzghadi-emam_khomeini_dar_sahne_ya_mooze_05.mp3
6.16M
🎧سخنرانی استاد حسن رحیم پور ازغدی
💢موضوع: امام خمینی(ره) "در صحنه یا در موزه"؟ (5)
🗓بازخوانی صحیفه نور
#استاد_رحیم_پور_ازغدی
@sahifeh_entezar
♨️سندی از امام خمینی(ره) که 5 سال بعد از رحلت ایشان منتشر شد:
💢حجه الاسلام سید احمد خمینی در زمانی که اسناد و آثار مکتوب امام خمینی را جهت درج در مجموعه آثار امام بازبینی میکردند، در ذیل این نوشته امام خمینی، چنین مرقوم داشته است:
✍️« جناب آقای حمید انصاری، بارها خدمت امام عرض می کردم که دفاع از من در فرهنگ جنابعالی نیست و دیدیم هم نشد جز نامه ای که در آن بدین معنا هم اشاره شده بود، فکر میکنم این دفاع هم با فرهنگ معظمٌ له سازگاری ندارد، ایشان چون مظلومیت مرا دیدهاند ناچار به عنوان دفاع از مظلوم این را نوشته اند، لذا این نامه را نیاورید و بگذارید آنچه راجع به من می گفته اند گفته باشند، خدا به اعمال انسان داناتر است. احمد خمینی. ۳/ ۱۲/ ۷۳»
@sahifeh_entezar
👇👇👇
بسم اللَّه الرحمن الرحيم.pdf
51.2K
✍️این جانب هیچ گاه میل نداشته و ندارم که درباره نزدیکان خود سخنی بگویم یا دفاعی کنم.
🔸لکن علاوه بر آنکه در پیشگاه مقدس حق- جل و علا- مقصر و مجرمم و از درگاه متعالش امید عفو و بخشش دارم و تمام سرمایهام اعتراف به تقصیر و عذر از آن است و در نزد مسلمانان و ملت عزیز نیز اعتراف به قصور و تقصیر و از آنان امید عفو و طلب آمرزش دارم
🔸در پیش گروههایی و اشخاصی گناهانی نابخشودنی دارم و احتمال قوی میدهم که پس از من برای انتقامجویی از من به بعض نزدیکان و دوستانم تهمتها که من آنها را ناروا میدانم بزنند و به آتشی که باید مرا بسوزانند آنان را بسوزانند و احیاناً به صورت دفاع از من انتقام مرا از آنها بگیرند.
🔸و اکنون در حیات من گفتگوها و زمزمههایی به گوش میخورد که احتمال فوق را قویتر میکند. لهذا من احساس وظیفه شرعیه نمودم برای رفع ظلم و تهمت، نظر خود را نزد ملت عزیز اظهار کنم که از قِبَل من در این خصوص تقصیری نباشد.
🔸یکی از آنان که بیش از همه احتمال انتقامجویی از من درباره او میرود احمد خمینی فرزند این جانب است.
@sahifeh_entezar
🔸ضمن عذر خواهی از وقفه به وجود آمده در روند کانال به دلیل اختلال اینترنت؛
🔸برخی از برادران پیرامون خواندن صحیفه پرسشی داشتند که پاسخ زیر را بر اساس آن آماده کردم؛ امیدوارم برای مخاطبین عزیز قابل استفاده باشد.
#پست_موقت
#پرسش_پاسخ
@sahifeh_entezar
👇👇👇👇
صحیفه انقلاب
🔸ضمن عذر خواهی از وقفه به وجود آمده در روند کانال به دلیل اختلال اینترنت؛ 🔸برخی از برادران پیرامون
🔹1-نکته اول در مورد #شخصیت_امام هست که باید بدونیم که واقعا در دنیای امروز ما بی نظیره بلکه بنابر گفته بزرگان بعد از دوره معصومین چنین شخصیتی نیامده؛ اما متاسفانه ابعاد سیاسی ایشون مثل یک حجابیه که نمیگذاره ما به عمق شخصیت ایشون در مسائل علمی،فلسفی عرفانی پی ببریم. من به عنوان یک طلبه ای که مدت ها است در فضای اندیشه های بزرگان تنفس می کنم می تونم به این مطلب شهادت بدم...بگذریم
🔹1-2-نکته دوم در مورد صحیفه است که از آن جا که سخنرانی های عمومی ایشون در این مجموعه گردآوری شده، بخش اندکی از اندیشه های بنیادین ایشون در مورد اسلام و معارف دینی درش وجود داره و باید در این رابطه به کتب اصلی ایشون مراجعه کرد اما این اصلا دلیل بر کاهش ارزش صحیفه نیست بلکه صحیفه از جهاتی، در بین آثار ایشون ممتازه که در ادامه عرض می کنم.
🔹2-2-صحیفه در حقیقت عینی ترین و مصداقی ترین سخنرانی های امام هست و در واقع، عصاره اندیشه های ایشان در مقام عملیاتی شدنه و به هیچ وجه منحصر به بعد های خاصی مثل ابعاد سیاسی یا حکومتی و... نیست بلکه وسعتش به وسعت شخصیت حضرت امام هست. لذا است که من مصر هستم که باید از اول تا آخر صحیفه رو باید خوند و نباید در دام پیشنهادهایی مثل مطالعه جلد 20 و خلاصه ها و گزیده ها و...افتاد.
🔹3-2- طبیعتا مطالب صحیفه مثل دریایی است که برخی از قسمت هاش فوق العاده عمیق و برخی کمتر عمیق هست، بنابراین هرچه با اندیشه ای قوی تر و فکر منظم تر وارد این کتاب بشیم دریافت بالاتری خواهیم داشت. من یک مثال در این رابطه میزنم؛
تقریبا کمتر سخنرانی هست که امام از حقیقتی که در اصطلاح فنی اش ما بهش میگیم #اضافه_اشراقی صحبت نکنه؛ اصل مواجهه مستمر با این مساله در ضمن صحیفه خوانی، آن هم از جانب کسی که تا بن دندان ایمان به این مساله داره، از لحاظ معنوی بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
پس لازمه که ما اندکی پیرامون این مساله اطلاعات داشته باشیم؛ برای این منظور خود امام راهکار معرفی کرده اند و اون استفاده از اندیشه ها و آثار #شهید_مطهری است که البته این مساله جای بحث مستقلی داره لکن اجمالا می تونم بگم #مجموعه_جهان_بینی_اسلامی استاد مطهری در این رابطه بی نظیره..
🔹3-در مورد روش مطالعه، بنده اعتقادم اینه که از اول تا آخر صحیفه خوانده شود اما ممکنه حجم زیادش باعث دلسردی بشه؛ برای حل این مساله مخصوصا با توجه به اینکه شما گروه هستید میتونم این پیشنهاد رو بدم که:
سایت های مختلفی وجود داره که تمام سخنرانی های صحیفه در هر روز رو یکجا قرار میدن از جمله سایت (emam.com) که شما میتونید با یک تقسیم کار، هر روز، هر نفر، دو الی سه سخنرانی رو بخونید و سپس بخش های مهم اون سخنرانی ها رو برای هم دیکه به اشتراک بگذارید. با این روش میتونید مثل کانال ما، در طی یک سال، یک دور کامل صحیفه رو بخونید.
🔹4- طبیعتا میتونید در کنار صحیفه، کتب دیگر مرتبط با حضرت امام از جمله کتب دست نویس ایشون مثل چهل حدیث، آداب الصلاه، ولایت فقیه و...، هم چنین مجموعه کتب تبیان، یا برخی کتب ارزشمند دیگه مثل جدال دو اسلام، خمینی پدیده انسانی پیچیده و... رو هم بخونید؛
✅ ضمن اینکه میتونید از کانال های مثل #یک_سال_با_صحیفه که با همین رویکرد مطلب میذارن رو هم ببینید...
http://eitaa.com/joinchat/2859532306C50a17e77a6
#پرسش_پاسخ
#ارتباط_با_مخاطب
@sahifeh_entezar