فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰مرحوم آقای مطهری یک فرد بود، جنبههای مختلف در او جمع شده بود و خدمتی که به نسل جوان و دیگران مرحوم مطهری کرده است، کم کسی کرده است.
♨️ آثاری که از او هست، بیاستثنا، همه آثارش خوب است. و من کسی، دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم بیاستثنا آثارش خوب است. ایشان بیاستثنا آثارش خوب است، انسانساز است؛
@sahifeh_entezar
🔸عنوان:
پیام به ملت ایران (دعوت به قیام برای خدا)
🔸تاریخ:
۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۳/ ۱۱ جمادی الاول ۱۳۶۳
🔸مکان:
قم
🔸موضوع:
دعوت به قیام برای خدا (تاریخی ترین سند مبارزاتی امام خمینی)
🔸مخاطب:
علما و ملت ایران
🔸شناسه ارجاع:
جلد ۱ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۱ تا صفحه ۲۳
امام خمینی (ره)؛ 15 اردیبهشت 1323
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/23/02/15/1#c
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: پیام به ملت ایران (دعوت به قیام برای خدا) 🔸تاریخ: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۳/ ۱۱ جمادی الاول ۱۳۶۳ 🔸م
🔰بسم الله الرحمن الرحیم
📌قال الله تعالی: قُلْ انَّما اعِظُکُم بِواحِدَهٍ انْ تَقُومُوا لِلّهِ مَثنی وَ فُرادی.
🔹خدای تعالی در این کلام شریف، از سرمنزل تاریک طبیعت تا منتهای سیر انسانیت را بیان کرده، و بهترین موعظههایی است که خدای عالم از میانه تمام مواعظ انتخاب فرموده و این یک کلمه را پیشنهاد بشر فرموده. این کلمه تنها راه اصلاح دو جهان است.
🔹 قیام برای خداست که ابراهیم خلیل الرحمن را به منزل خلّت رسانده و از جلوههای گوناگون عالم طبیعت رهانده
خلیلآسا درِ علم الیقین زن / ندای «لا احبّ الآفلین زن
🔹قیام للَّه است که موسی کلیم را با یک عصا به فرعونیان چیره کرد و تمام تخت و تاج آنها را به باد فنا داد و نیز او را به میقات محبوب رساند و به مقام صَعْق «1» و صَحْو «2» کشاند.
🔹 قیام برای خداست که خاتم النبیین- صلی الله علیه و آله- را یک تنه بر تمام عادات و عقاید جاهلیت غلبه داد و بتها را از خانه خدا برانداخت و به جای آن توحید و تقوا را گذاشت و نیز آن ذات مقدس را به مقام قابَ قوسیْن او ادنی رساند.
🔸خودخواهی و ترک قیام برای خدا ما را به این روزگار سیاه رسانده و همه جهانیان را بر ما چیره کرده و کشورهای اسلامی را زیر نفوذ دیگران درآورده.
قیام برای منافع شخصی است که روح وحدت و برادری را در ملت اسلامی خفه کرده. قیام برای نفس است که بیش از ده میلیون جمعیت شیعه را به طوری از هم متفرق و جدا کرده که طعمه مشتی شهوتپرست پشت میزنشین شدند.
🔸قیام برای شخص است که یک نفر مازندرانی بیسواد «3» را بر یک گروه چندین میلیونی چیره میکند که حَرْث و نسل آنها را دستخوش شهوات خود کند. قیام برای نفع شخصی است که الآن هم چند نفر کودک خیابانگرد را در تمام کشور بر اموال و نفوس و اعراض مسلمانان حکومت داده.
🔸 قیام برای نفس اماره است که مدارس علم و دانش را تسلیم مشتی کودک ساده کرده و مراکز علم قرآن را مرکز فحشا کرده. قیام برای خود است که موقوفات مدارس و محافل دینی را به رایگان تسلیم مشتی هرزه گرد بیشرف کرده و نَفَس از هیچ کس در نمیآید آید.
🔸قیام برای نفس است که چادر عفت را از سر زنهای عفیف مسلمان برداشت و الآن هم این امر خلاف دین و قانون در مملکت جاری است و کسی بر علیه آن سخنی نمیگوید. قیام برای نفعهای شخصی است که روزنامهها که کالای پخش فساد اخلاق است، امروز هم همان نقشهها را که از مغز خشک رضا خان بیشرف تراوش کرده، تعقیب میکنند و در میان توده پخش میکنند.
🔸 قیام برای خود است که مجال به بعضی از این وکلای قاچاق داده که در پارلمان بر علیه دین و روحانیت هر چه میخواهد بگوید و کسی نفس نکشد
💢هان ای روحانیین اسلامی! ای علمای ربانی! ای دانشمندان دیندار! ای گویندگان آیین دوست! ای دینداران خداخواه! ای خداخواهان حقپرست! ای حقپرستان شرافتمند! ای شرافتمندان وطنخواه! ای وطنخواهان با ناموس! موعظت خدای جهان را بخوانید و یگانه راه اصلاحی را که پیشنهاد فرموده بپذیرید و ترک نفعهای شخصی کرده تا به همه سعادتهای دو جهان نایل شوید و با زندگانی شرافتمندانه دو عالم دست در آغوش شوید.
@sahifeh_entezar
ادامه👇👇👇
صحیفه انقلاب
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 📌قال الله تعالی: قُلْ انَّما اعِظُکُم بِواحِدَهٍ انْ تَقُومُوا لِلّهِ مَثن
ادامه👆👆👆
💢 انّ للَّه فی ایّام دهرکم نفحاتٌ الا فتعرّضوا لها؛ امروز روزی است که نسیم روحانی الهی وزیدن گرفته و برای قیام اصلاحی بهترین روز است، اگر مجال را از دست بدهید و قیام برای خدا نکنید و مراسم دینی را عودت ندهید، فرداست که مشتی هرزه گرد شهوتران بر شما چیره شوند و تمام آیین و شرف شما را دستخوش اغراض باطله خود کنند. امروز شماها در پیشگاه خدای عالم چه عذری دارید؟ همه دیدید کتابهای یک نفر تبریزی بیسر و پا «4» را که تمام آیین شماها را دستخوش ناسزا کرد و در مرکز تشیع به امام صادق و امام غایب- روحی له الفداء- آن همه جسارتها کرد و هیچ کلمه از شماها صادر نشد. امروز چه عذری در محکمه خدا دارید؟ این چه ضعف و بیچارگی است که شماها را فرا گرفته؟
💢ای آقای محترم که این صفحات را جمعآوری نمودید و به نظر علمای بلاد و گویندگان رساندید! خوب است یک کتابی هم فراهم آورید که جمع تفرقه آنان را کند و همه آنان را در مقاصد اسلامی همراه کرده از همه امضا میگرفتید که اگر در یک گوشه مملکت به دین جسارتی میشد، همه یکدل و جهت از تمام کشور قیام میکردند.
‼️خوب است دینداری را دست کم از بهاییان یاد بگیرید که اگر یک نفر آنها در یک دیه «5» زندگی کند، از مراکز حساس آنها با او رابطه دارند و اگر جزئی تعدی به او شود برای او قیام کنند. شماها که به حق مشروع خود قیام نکردید، خیرهسران بیدین از جای برخاستند و در هر گوشه زمزمه بیدینی را آغاز کردند و به همین زودی بر شما تفرقه زدهها چنان چیره شوند که از زمان رضا خان روزگارتان سخت تر شود. وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً الَی اللهِ وَ رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ اَجْرُهُ عَلَی اللهِ
11 شهر جمادی الاولی 1363
- سید روح الله خمینی
1-بیهوشی و در اصطلاح عرفان به معنای فنای عبد سالک.
2-هوشیاری و در اینجا بقای باللَّه پس از فنای فی اللَّه. و بازگشت به عالم ناسوت برای امتثال امر رب جلیل.
3-رضا خان
4-احمد کسروی؛ نویسنده و مولف کتابهای ضد مذهبی.
5-تلفظ قدیمی ده
امام خمینی (ره)؛ 15 اردیبهشت 1323
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/23/02/15/1#c
#قیام_لله
#اولین_سند_مبارزه
#مترصد_فرصت
@sahifeh_entezar
📌اين آيه، مد نظر امام فقيدِ عزيزمان در طول زندگيش بود: «قُلْ إِنَّما أَعِظُكُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ».
♻️سالها پيش، نوشته ى ايشان در دفتر يادبود مرحوم وزيرى را در يزد زيارت كردم. آن مرحوم، من را به منزلش برد و با تفصيلاتى، اين نوشته را كه در صندوقچه يى گذاشته بود و تقريباً در گوشه يى از خانه اش مخفى كرده بود، آورد و باز كرد و نوشته ى امام را كه در سال هاى دهه ى بيست نوشته بودند «قيامِ لله»، به من نشان داد. اصلًا محور حرف در نوشته ى ايشان، قيامِ لله بود.
🔰آن ذهن جوّالِ وسيع و ديد حكيمانه ى ايشان، اين قيامِ لله را در آن دوران- كه تازه از اختناق رضاخانى بيرون آمده بودند- بر كارهايى كه به نظر شريفشان مى شد انجام بدهند و بايد افراد انجام مى دادند و احساس مسئوليت مىكردند، منطبق ساخت.
🔰يكى دو صفحه نوشته بودند. آن نوشته، حاكى از يك حركت ارتجالى نبود و معلوم مى شود در ذهن شريف ايشان و در تمام مراحل زندگى، «أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنى وَ فُرادى» سابقه داشته است.
... همه ديدند كه حركت و گفتن و سكوتش براى خداست و هر كارى كه انجام مى داد، با قصد قيامِ لله بود. تنها همين يك چيز هم بود كه موجب شد به دست آن بزرگوار- كه قطعاً مرتبه ى تالى پيامبران و ائمه (ع) بود- يك معجزه اتفاق بيفتد. اين چيزى كه اتفاق افتاده و تحول عظيم جهانى كه به دنبال انقلاب اسلامى پديد آمده، واقعاً يك معجزه است. اين معجزه، به دست امام (ره) اتفاق افتاد و امام هم با تكيه به «أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ» توانست اين كار را بكند.
۶۸/۱۱/۹
#رهبر_معظم_انقلاب
#قیام_لله
@sahifeh_entezar
💢در هر صورت سنگرها را حتى الامكان نبايد از دست داد و #قيام_به_وظايف به مقدار امكان لازم است، و اگر كوتاه ى در آن نكنيم باكى نيست؛ فرضاً با شكست ظاهرى مواجه شويم لكن رضاى خداى تعالى را اگر موفق شويم جلب كنيم، امور ديگر سهل است.
💢اين جانب لحظات آخر عمر را مى گذرانم و از اوضاع عمومى و خصوص حوزه هاى علميه نگران و نمى دانم با آن تندروي هاى آنها و اين سهل انگارى ماها امر به كجا منجر مى شود؟ «وَ الَّذى يُوجِبُ التَّسْكين فى الجمله: انَّ لِلْبَيْتِ رَبّاً»
... و اين رشته بحمد اللَّه گسستنى نيست، هر چه باريك شود. شما طبقه جوان مأيوس نباشيد و با اراده و عزم راسخ مهياى خدمت و فرصت باشيد.
💢سلف صالح ما- رضوان اللَّه عليهم- فرصت عجيبى را در موقع رفتن سلف خبيث از دست دادند و پس از آن هم فرصت هايى بود و از دست رفت تا اين مصيبت ها پيش آمد.
❌و تا اين شجره خبيثه برپاست اميد خيرى نيست. از خداوند تعالى اصلاح حال عموم مسلمين و خصوص حوزه هاى دينيه و بيدارى آنها را خواهانم. از جنابعالى اميد دعاى خير دارم. و السلام عليكم.
13 شعبان 88- روح اللَّه الموسوي الخمينى
#قیام_لله
#مترصد_فرصت
#لحظه_شناسی
#گام_دوم
@sahifeh_entezar
💢و باز در همان زمان يكى از اشتباهات اين بود كه مردم، يا آنهايى كه بايد مردم را آگاه كنند، پشتيبانى از «مدرس» نكردند.
💢مدرس تنها مرد بزرگى بود كه با او مقابله كرد و ايستاد و مخالفت كرد. و در مجلس هم بعضيها موافق با مدرس بودند، و بعضيها هم سرسخت مخالفت مى كردند با مدرس.
💢و در آن وقت، باز يك جناح هايى مى توانستند كه پشت سر مدرس را بگيرند و پشتيبانى كنند و اگر پشتيبانى كرده بودند، مدرس مردى بود كه با منطق قوى و اطلاعات خوب و شجاعت و همه اينها موصوف بود و ممكن بود كه در همان وقت شرّ اين خانواده كنده بشود و نشد ...
16آبان 57
#قیام_لله
#مترصد_فرصت
#لحظه_شناسی
#گام_دوم
@sahifeh_entezar
💢اين غفلت بزرگ از رجال سياسى و علما و- عرض مىكنم كه- ساير اقشار مملكت ما واقع شد، و اين آدم را تحميل كردند بر ما و دنباله اش را هم گرفتند كه قدرتمندش كنند. از آن وقت تا حالا هم غفلت ها شده است.
💢«قوام السلطنه» مىتوانست اين كارها را بكند لكن با غفلت ها، با ضعف نفس ها نكرد. از او بالاتر «دكتر مصدق» بود. قدرت دست دكتر مصدق آمد لكن اشتباهات هم داشت. او براى مملكت مىخواست خدمت بكند لكن اشتباه هم داشت.
💢 يكى از اشتباهات اين بود كه آن وقتى كه قدرت دستش آمد، اين را خفه اش نكرد كه تمام كند قضيه را. اين كارى براى او نداشت آن وقت، هيچ كارى براى او نداشت، براى اينكه ارتش دست او بود، همه قدرت ها دست او بود، و اين هم اين ارزش نداشت آن وقت. آن وقت اين طور نبود كه اين يك آدم قدرتمندى باشد ... مثل بعد كه شد. آن وقت ضعيف بود و زير چنگال او بود لكن غفلتى شد.
16 آبان57
#قیام_لله
#مترصد_فرصت
#لحظه_شناسی
#گام_دوم
@sahifeh_entezar
💢غفلتى ديگر اينكه مجلس را ايشان منحل كرد و يكى يكى وكلا را وادار كرد كه برويد استعفا بدهيد. وقتى استعفا دادند، يك طريق قانونى براى شاه پيدا شد و آنكه بعد از اينكه مجلس نيست، تعيين نخست وزير با شاه است؛ شاه تعيين كرد نخست وزير را!
💢 اين اشتباهى بود كه از دكتر واقع شد. و دنبال آن اين مرد را دوباره برگرداندند به ايران. به قول بعضى كه «محمد رضا شاه رفت و رضا شاه آمد»! بعضى گفته بودند اين را به دكتر كه كار شما اين شد كه محمد رضا شاه رفت -خوب، محمد رضا آن وقت يك آدم بى عرضه اى بود و تحت چنگال او بود- او رفت و رضا شاه آمد يعنى يك نفر قلدر آمد. اينها آن وقت گفتند نمىدانستند كه بعدها رضا شاهِ چند آتشه است. اين هم يكى از اشتباهات بود كه شده است.
💢و حالا هم يك موقع حساسى است كه من از اشتباهات مىترسم. الآن ماها مكلفيم ديگر. خوب، ما اشتباهات را تا حالا ديديم، و من خوف اين دارم كه باز اقشار اين ملت ما، اين رجال علمى ما، رجال سياسى ما اشخاص روشنفكر ما، يك اشتباهى بكنند كه اگر اين اشتباه بشود ديگر ما تا آخر گرفتار هستيم. ديگر چنين نيست كه ما باز يك اميدى داشته باشيم كه يك انقلابى بشود ...
16آبان57
#قیام_لله
#مترصد_فرصت
#لحظه_شناسی
#گام_دوم
@sahifeh_entezar
🔸عنوان:
سخنرانی در جمع علما و روحانیون شیعه و سنی (میلاد حضرت مهدی «عج»)
🔸تاریخ:
صبح ۱۶ اردیبهشت ۱۳۶۴/ ۱۵ شعبان ۱۴۰۵
🔸مکان:
تهران، حسینیه جماران
🔸مناسبت:
سالروز میلاد حضرت مهدی (عج)
🔸موضوع:
رسالت و وظایف روحانیون
🔸حضار:
مهدوی کنی، روحانیون و طلاب حوزه علمیه قم، روحانیون تهران، آذربایجان شرقی و غربی و خراسان، روحانیون اهل تسنن ترکمن صحرا، سیستان و بلوچستان روحانیون و ائمه جمعه مراکز استان و شهرستان از استان فارس، یزد، اصفهان و طلاب غیر ایرانی مقیم قم
🔸شناسه ارجاع:
جلد ۱۹ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۴۶ تا صفحه ۲۵۷
امام خمینی (ره)؛ 16 اردیبهشت 1364
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/64/02/16/1
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع علما و روحانیون شیعه و سنی (میلاد حضرت مهدی «عج») 🔸تاریخ: صبح ۱۶ اردیبهشت ۱۳
🔰خودخواهی و قدرت طلبی منشا فسادهای عالم
🔹قدرت طلبی در هر که باشد، این اسباب این میشود که زمین بخورد. قدرت طلبی از هر که باشد از شیطان است؛ میخواهد رئیس جمهور امریکا قدرت طلبی کند یا یک طلبهای در مدرسه بخواهد قدرت طلبی بکند یا یک امام جمعهای در مرکزی که دارد. اگر وضع این باشد که قدرت طلبی در کار بیاید و کار اینکه من این طور باید باشم، بشود، بداند که این از شیطان است.
🔹شیطان این تزریق را از ابتدا کرده است و ما را هم از این راه، بیشتر از جاهای دیگر میتواند بازی بدهد، که تو فلانی هستی، تو چه هستی، دیگران چیاند، از این معانی. هیچ فرقی ما بین آن آدمی که به حسب ظاهر قدرتمند دنیاست و دارد باز هم دنبال قدرت میگردد، با آن آدم #زاهدی که توی یک #صومعه نشسته است، در این جهت فرق نیست که اگر هر دوشان بگویند: من این طور، این زاهد بگوید: من این زاهد هستم، من چه، یا آن بگوید، من قدرتمند هستم، هر دویش از شیطان است، بلکه این فسادش بیشتر از آن است.
🔹خودخواهی همیشه اسباب این است که انسان را به فساد بکشد. تمام فسادهایی که در عالم پیدا میشود، از خودخواهی پیدا میشود، از حب جاه، از حب قدرت، از حب مال، از امثال اینهاست و همهاش برمیگردد به حب نفس و این «بُت» از همه بزرگتر است و شکستنش هم از همه مشکلتر است.
🔹تعقیب کنید که اگر نمیتوانید به تمام معنا بشکنید- که میتوانید ان شاء الله- مشغول باشید به شکستن دست و پای یک همچو بتی. اگر رهایش کنید شما را به هلاکت میکشاند. این طور نیست که ما را رها کند، ما یک معصیتی بکنیم ما را رها کند، یک کار دیگری بکنیم زیادتر ما را رها کند. درجه به درجه پیش میبرد تا آن جایی که دین انسان را از دست انسان میگیرد. این یک مسئله طبیعی است که شغل شیطان هم همین است، هم شیطان باطنی انسان، هم آن شیطانی که اینها هم به او بستگی دارند.
امام خمینی (ره)؛ 16 اردیبهشت 1364
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/64/02/16/1
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع علما و روحانیون شیعه و سنی (میلاد حضرت مهدی «عج») 🔸تاریخ: صبح ۱۶ اردیبهشت ۱۳
🔰لزوم ساده زیست بودن روحانیون
🔹و یکی از امور مهم هم این است که روحانیون باید ساده زندگی کنند. آن چیزی که روحانیت را پیش برده تا حالا و حفظ کرده است، این است که ساده زندگی کردند.
آنهایی که منشا آثار بزرگ بودند، در زندگی ساده زندگی کردند. آنهایی که در بین مردم موجّه بودند که حرف آنها را میشنیدند، آنهایی ساده زندگی کردند.
🔅شاید آقایان کمیشان یادشان باشد، در آن وقتی که ما اوایلی که آمدیم قم، که در آن جا چه اشخاصی بودند، شخص اول قم در جهت زهد و تقوا و اینها #مرحوم_آشیخ_ابوالقاسم_قمی «1»، #مرحوم_آشیخ_مهدی «2» و عده دیگری، و شخص نافذ آن جا و متقی، #مرحوم_آمیرزا_سید_محمد_برقعی «3» و #مرحوم_آمیرزا_محمد_ارباب «4»؛ همه اینها را من منزلهایشان رفتم.
🔅آن که ریاست صوری مردم را داشت و ریاست معنوی هم داشت، با آن که زاهد بود، در زندگی مشابه بودند. مرحوم آشیخ ابو القاسم؛ من گمان ندارم هیچ طلبهای مثل او بود، زندگیاش یک زندگیای بود که مثل سایر طلبهها، اگر کمتر نبود، بهتر نبود، کمتر هم بود. مرحوم آمیرزا محمد ارباب که من رفتم مکرر منزلشان، یک منزلی داشت دوسه تا اتاق داشت خیلی ساده، بسیار ساده. مرحوم آشیخ مهدی همین طور، سایرین هم همین طور، عده هم زیاد بودند آن وقت.
🔹وقتی انسان در آن محیط واقع میشد که اینها را میدید، همین دیدن اینها برای انسان یک درسی بود، وضع زندگی آنها برای انسان، یک وضعی بود، درس بود برای انسان، عبرت بود. هر چه بروید سراغ اینکه یک قدم بردارید برای اینکه خانهتان بهتر باشد، از معنویتتان به همین مقدار، از ارزشتان به همین مقدار کاسته میشود. ارزش انسان به خانه نیست، به باغ نیست، به اتومبیل نیست.
1-آقای شیخ ابو القاسم قمی، از علمای بزرگ قم در اوایل تاسیس حوزه علمیّه قم که به سال ۱۳۵۲ ه. ق. در گذشته است
2-آقای شیخ مهدی حِکَمی، از علمای مهم قم و صاحب کرامات اخلاقیّه در اوایل تاسیس حوزه علمیه قم
3-آقای میر سید محمد برقعی، از علمای مبرّز قم که فرزند ارشد مجتهد بزرگ قم یعنی مرحوم سید عبد اللَّه برقعی بود
4-آقای میرزا محمد ارباب قمی، از علمای بزرگ و محدثین عالیمقام که در اوایل تاسیس حوزه علمیه قم دار فانی را وداع گفتند. وی جدِّ آقای شهاب الدین اشراقی (داماد امام خمینی) است.
امام خمینی (ره)؛ 16 اردیبهشت 1364
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/64/02/16/1
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع علما و روحانیون شیعه و سنی (میلاد حضرت مهدی «عج») 🔸تاریخ: صبح ۱۶ اردیبهشت ۱۳
🔹ارزش روحانیت به این نیست که یک بساطی داشته باشد و یک دفتری و یک دستکی داشته باشد. فکر کنید ارزش انسان را به دست بیاورید، ارزش روحانیت را از دست ندهید.
🔹در کیفیتِ تحصیلِ علوم هم هر چه بروید سراغ تجملات- و ان شاء الله نمیروید- از علومتان کاسته میشود. آنهایی که این کتابهای قطور را نوشتند و پر ارزش را، زندگیشان یک زندگی طلبگی بوده، مثل شیخ انصاری و مثل امثال اینها؛ یک زندگی طلبگی بوده. آنها توانستند اسلام را در همه جهات حفظ کنند و فقه را به پیش ببرند و مسائل دینی را افزایش بدهند- یعنی فروع را- و آن کتابهای ارزشمند را عرضه کنند به مردم. برای اینکه، آنها ارزش را به این نمیدانستند که من خانهام باید چه جور باشد، حالا سه تا اتاق داریم کم است، چهار تا.
🔹شما خیال میکنید که اگر ده تا اتاق هم باشد کافی برای شما هست؟ خیر، اگر همه این دنیا را به یک کسی بدهند، کافی نیست، میگوید: باید برویم جای دیگر. این فطرت انسان است، فطرت خداخواهی است.
این یکی از فطرتهایی است که هر کس هر چه بیابد، آن گمشده خودش را نیافته، آن گم شده یک چیز دیگری است و لهذا آن که دنبال قدرت میرود، قدرت مطلق میخواهد، «قدرت مطلق خداست». آن که دنبال علم میرود، علم مطلق میخواهد، «علم مطلق علم خداست». هر که دنبال هر کمالی برود یا هر چیزی برود، آن کمال مطلقش را میخواهد و همه خدا را میخواهند، خودشان نمیدانند. عذابهایی که به ما میشود برای حجابهایی که در ما هست. آن که حجابها را پاره کرده است، ارزشها را میفهمد و رسیده به آن جایی که باید بفهمد.
امام خمینی (ره)؛ 16 اردیبهشت 1364
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/64/02/16/1
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع علما و روحانیون شیعه و سنی (میلاد حضرت مهدی «عج») 🔸تاریخ: صبح ۱۶ اردیبهشت ۱۳
💢مناجات «شعبانیه» را خواندید؟ بخوانید آقا! مناجات شعبانیه از مناجاتهایی است که اگر انسان دنبالش برود و فکر در او بکند، انسان را به یک جایی میرساند. آن کسی که این مناجات را گفته و همه ائمه هم به حسب روایت میخواندند، اینها، آنهایی بودند که وارسته از همه چیز بودند، مع ذلک آن طور مناجات میکردند، برای اینکه خودبین نبودند. هر چه بودند این طور نبوده که خودش را ببیند که، حالا من امام صادقام دیگر، نه، امام صادق مثل آن آدمی که در معصیت غرق است مناجات میکند، برای اینکه میبیند خودش هیچ نیست و هر چه هست نقص است و هر چه هست از اوست. هر چه کمال است از اوست، خودش چیزی ندارد. هیچ یک چیزی ندارند،
💢انبیا هم هیچی نداشتند. همه هیچاند و اوست فقط، همه هم دنبال او هستند، همه فطرتها دنبال او هستند، منتها چون ما محجوبیم، نمیفهمیم که ما دنبال او هستیم؛ آنهایی که میفهمند، آنها وارسته میشوند و میروند سراغ همان معنا. این کمال انقطاعی که خواستند، این کمال انقطاع همین است که از همه این چیزهایی که هستش، اصلش به کنار باشند.
💢 إنَّهُ کانَ ظَلُوماً جَهُولًا را که در آیه شریفه وارد شده است که عَرَضْنَا الْاَمانَهَ عَلَی السَّموات وَ الْاَرْضِ وَ الْجِبالِ فَاَبَیْنَ بعد میگوید: إِنَّهُ کانَ ظَلُوماً جَهُولًا، بعضی میگویند که «ظلوماً جهولًا» بالاترین وصفی است که خدا برای انسان کرده؛ «ظلوماً» که همه بتها را شکسته و همه چیز را شکسته؛ «جهولًا» برای اینکه به هیچ چیز توجه ندارد و هیچ چیز را متوجه به آن نیست، غافل از همه است. ما نمیتوانیم این طور باشیم، ما امانتدار هم نمیتوانیم باشیم، لکن میتوانیم در آن راه باشیم.
‼️شما آقایانی که میخواهید مردم را دعوت کنید به آخرت، دعوت کنید به صفات کذا، باید قدم اول را خودتان بردارید تا دعوتتان دعوت حق باشد، و الّا دعوت حق است، دعوت کن شیطان است، از زبان شیطان دعوت میکند انسان. آن هم که درس توحید میگوید، آن هم همین طور است که اگر چنانچه در او آن منیّت باشد، زبان، زبان شیطان است و درس توحید را به زبان شیطان میگوید. شما آقایانی که میخواهید بروید در جاهای دیگر و تربیت کنید مردم را، ملتفت باشید که یک وقت خدای نخواسته، خودتان آلوده نباشید و آنها را دعوت کنید.
امام خمینی (ره)؛ 16 اردیبهشت 1364
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/64/02/16/1
#آخرین_عصر_شعبان
#مهمانی_خدا
@sahifeh_entezar
🔸عنوان:
پیام به شورای مدیریت حوزه علمیه قم (حفظ ارکان فقه و اصول در حوزهها)
🔸تاریخ:
۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۸/ ۱ شوال ۱۴۰۹
🔸مکان:
تهران، جماران
🔸موضوع:
لزوم حفظ ارکان فقه و اصول در حوزهها با عنایت به روشهای جدید و علوم مورد نیاز
🔸مخاطب:
شورای مدیریت حوزه علمیه قم
🔸شناسه ارجاع:
جلد ۲۱ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۳۸۰ تا صفحه ۳۸۱
امام خمینی (ره)؛ 17 اردیبهشت 1368
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/68/02/17/1
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: پیام به شورای مدیریت حوزه علمیه قم (حفظ ارکان فقه و اصول در حوزهها) 🔸تاریخ: ۱۷ اردیبهشت ۱۳
🔰بسم الله الرحمن الرحیم
🔺شورای مدیریت حوزه علمیه قم- دامت افاضاته
با سلام و دعا برای شما عزیزان، زحمات شما عزیزان چیزی نیست که بر کسی پوشیده باشد. ان شاء الله با کمک همه دستاندرکاران امور حوزه موفق شوید پاسخگوی سوالات جهان اسلام شوید.
📌این مساله نباید فراموش شود که به هیچ وجه از ارکان محکم #فقه و #اصول رایج در حوزهها نباید تخطی شود. البته در عین اینکه از #اجتهاد_«جواهری» به صورتی محکم و استوار ترویج میشود، از محاسن روشهای جدید و علوم مورد احتیاج حوزههای اسلامی استفاده گردد.
📌بار دیگر به فرزندان خوب و انقلابیام سفارش میکنم که شورای مدیریت حوزه علمیه قم مورد تایید این جانب میباشند. سعی کنند #تندروی نکنند که تندروی باعث شکست خودشان میگردد.باید طلاب جوان اساتید محترم حوزه را که در خدمت انقلاب و اسلام و علوم اسلامی میباشند یاری کنند تا آنان بتوانند به هدفهای مهم تعلیم و تربیت برسند.
📌 شورای مدیریت و اساتید عزیز هم توجه داشته باشند که بدون #طلاب_انقلابی به هیچ یک از خواستههای مشروع خود نخواهند رسید.
📌طلاب انقلابی و مبارز، پیشتازان انقلاب اصیل اسلامیمان میباشند. چهره گلگون و روشن فیضیههای ایران در جهان اسلام مرهون زندانها و شکنجههای این عزیزان است.
این مساله باید در نظر گرفته شود که شورای مدیریت حوزه علمیه قم از خدا میخواهند کاری کنند که طلاب عزیز در فراگیری علم و دانش با مشکلات روبه نشوند. اگر در بعضی جهات بدین نتیجه نمیرسند، لا بد در حد توانشان نیست.
❗️ شعار همیشه از آن کسانی است که وارد گود اجرا نیستند.
از خداوند متعال توفیق سرداران و سربازان علوم اسلامی را خواستارم. و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته.
17/ 2/ 68
روح الله الموسوی الخمینی
امام خمینی (ره)؛ 17 اردیبهشت 1368
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/68/02/17/1
@sahifeh_entezar
🔸عنوان:
پیام به ملت ایران (شرایط نمایندگان مجلس شورای اسلامی)
🔸تاریخ:
۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۹/ ۲۱ جمادی الثانی ۱۴۰۰
🔸مکان:
تهران، شمیران، دربند
🔸مناسبت:
برگزاری دومین مرحله انتخابات مجلس شورای اسلامی
🔸موضوع:
ویژگیها و شرایط نمایندگان مجلس شورای اسلامی
🔸مخاطب:
ملت مسلمان ایران
🔸شناسه ارجاع:
جلد ۱۲ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۷۷ تا صفحه ۲۷۹
امام خمینی (ره)؛ 17 اردیبهشت 1359
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/59/02/17/1
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: پیام به ملت ایران (شرایط نمایندگان مجلس شورای اسلامی) 🔸تاریخ: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۹/ ۲۱ جمادی ال
🔰بسم الله الرحمن الرحیم
🔹باید ملت شریف ایران بدانند که اسلام، عزیزتر از آن است که برای هواهای نفسانی و جلب توجه گروهها یا اشخاصی پشت به آن نموده و مقاصد فانی خود را بر مقاصد عالی و باقی حق تعالی مقدّم دارند. در این دوره که اولین مجلس اسلامی است و سرنوشت مجالس دورههای بعد هم امروز باید تعیین شود، هر خشت کجی که در این مجلس به دست کسانی که اسلام را نمیخواهند پیاده شود و یا از روی جهالت با مسائل برخورد میکنند گذاشته شود، سنتی میشود برای همیشه؛ و کسی که سنت کجی را بنا گذارد، تمام گناهانی که به واسطه آن ارتکاب شود به عهده اوست.
🔹ملت عزیز در این روز امتحان الهی باید توجه به اموری داشته باشد:
📌1- کسانی را انتخاب کنند که #صد_در_صد_مسلمان و #معتقد_به_احکام_اسلام و #متعهد_به_اجرای_احکام_اسلام و #مخالف_با_مکتبهای_انحرافی و #معتقد_به_جمهوری_اسلامی باشند.
📌2- شناخت این اشخاص یا با آشنایی به #اعمال و #رفتار آنان #از_زمان_رژیم_طاغوت تاکنون است و یا به #معرفی_روحانیون_متعهد در شهرستانها یا #اشخاص_متدین_موجه که #گرایش_به_چپ_و_راست_یا_دستهای نداشته باشند.
📌3- باید به اشخاصی که #احتمال_انحراف در آنان میرود رای ندهند- چه #احتمال_انحراف #عقیدتی، #اعمالی و یا #اخلاقی- که به چنین اشخاص اعتماد نمیشود کرد و رای به آنان موجب #مسئولیت خواهد بود.
📌4- تحت تاثیر #تبلیغات واقع نشوند و خودشان با موازین اسلامی، اشخاص صحیح را انتخاب کنند.
📌5- ممکن است بعضی شیاطین، مطالبی را بین مردم ناآگاه پخش کنند و آنان را در رای دادن یا رای به اشخاص صحیح دادن منحرف کنند. یک آنکه گفته شود کسانی که در مرحله اول رای دادند نباید در این مرحله رای دهند، در صورتی که این مرحله با مرحله اول فرقی ندارد و مقتضی است همه ملت در رای دادن شرکت کنند. دوم آنکه گفته شود خوب است به همه گروهها چه چپی و چه انحرافی رای دهید که مجلس شورا جامع همه گروهها باشد. این یک مطلب غلطی است که منحرفین درست کردهاند تا در مجلس با خدعه شرکت کنند، و ملت به این مطالب انحرافی گوش فرا ندهد و به اشخاص با شرایط فوق رای دهد.
📌6- امید است ملت مسلمان ایران در این امر حیاتی که سرنوشت جامعه به آن مرتبط است شرکت کنند و روز جمعه همه قشرها زن و مرد بپاخیزند و به سوی صندوقها بروند و رای خود را بدهند.
📌7- در این روز افرادی فرصت طلب در حوالی صندوقها جمع میشوند و به مردم پیشنهاد افرادی خاص را میکنند؛ به حرفهای آنان گوش ندهید و آرای خود را به اشخاص صحیح بدهید.
📌8- اشخاص #بیسواد قبلًا با مشورت اشخاص مطمئن متدین، کاندیداهای خود را که در تهران دوازده نفر و در شهرستانها به تعدادی که لازم است میباشد، به وسیله شخص #متدینی #بنویسند و باز به #شخص_دیگری که #مطمئن است بدهند #بخواند و #خودشان_با_دست_خودشان رای خود را به صندوق بیندازند و اختیار نوشتن رای یا به صندوق انداختن را به هیچ کس ندهند.
من از خدای تعالی توفیق و تایید همگان را خواهانم و سعادت و عظمت اسلام و مسلمین را امیدوارم. و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته.
روح الله الموسوی الخمینی
امام خمینی (ره)؛ 17 اردیبهشت 1359
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/59/02/17/1
#انتخابات_مجلس
#روحانیت_انتخابات_معرفی_جزئی
#دقت_مسئولیت
#رهبر_مهربان_مستضعفین
@sahifeh_entezar
🔅ماه رمضان شد مى و ميخانه بر افتاد
عشق و طرب و باده بوقت سحر افتاد
🔅افطار به مى كرد برم پير خرابات
گفتم كه تو را روزه به برگ و ثمر افتاد
🔅با باده وضو گير كه در مذهب رندان
در حضرت حق اين عملت بارور افتاد
#باده
#دیوان_امام
@sahifeh_entezar
🔸عنوان:
سخنرانی در جمع دانشجویان تهران (علما- انقلاب- شهید مطهری)
🔸تاریخ:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۸/ ۱۲ جمادی الثانی ۱۳۹۹
🔸مکان:
قم
🔸موضوع:
مبارزات علما- دستاوردهایی از انقلاب اسلامی- شهادت آقای مرتضی مطهری و
بازتاب آن
🔸حضار:
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸شناسه ارجاع:
جلد ۷ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۱۱ تا صفحه ۲۲۰
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/5
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع دانشجویان تهران (علما- انقلاب- شهید مطهری) 🔸تاریخ: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۸/ ۱۲ جماد
🔰نقشه امریکا
🔹مکرر- ما در #پاریس که بودیم- از طرف امریکاییها میآمدند با صورتهای مختلف، میآمدند که این باشد! این حالا چطور است، چطور است؛ ما همراهی با او میکنیم، چه میکنیم! اخیراً هم که من میخواستم بیایم نقشه این بود که ما حرکت نکنیم از آنجا: «حالا زود است نمیشود»، «حالا نیایید»! چه از جانب خود دولت ایران، که آن وقت بختیار بود و چه از جانب آنها که «حالا یک قدری صبر کنید، حالا زود است»! من فهمیدم یک نقشهای است برای اینکه میخواهند ما یک قدری تعویق بیندازیم [تا] آنها کارشان را تمام بکنند! لذا ما هم جدیت کردیم که نه، ما میرویم؛ هر چه پیش آمد بیاید!
🔰سیاست گام به گام، شگرد شاه
🔹آنهایی که میآمدند پیش من، چه از قشر علما که به من پیغام میدادند و میخواستند خیرخواهی- فرض کنید- بکنند و چه قشرهای دیگری که میآمدند حتی اخیراً در پاریس پیش من، از باب اینکه مایوس بودند که بشود یک همچو کاری را انجام داد، خیرخواهی میکردند که حالا بگذارید یک قدری یواش یواش کار پیش برود؛ بگذارید که این باشد، و او #حکومت نکند #سلطنت بکند و آن طوری که قانون برایش وظیفه مشخص کرده بکند و اینها! و ما بعدها مجلس درست میکنیم و او را روی قوانین کنارش میگذاریم! خودش هم این حیله را میخواست بکند، اینها غفلت کرده بودند! او از روی حیله و شیطنت برای من مکرر پیغام داد که «شما بگذارید من اینجا باشم، تمام جهات ایران دست شما، همه دست شما، من همان سلطنت میکنم»!
🔹من میدانستم که مطلب اینها نیست. به آن آقایان میگفتم که خوب، شما یک همچو نهضتی که الآن هست اگر این سست بشود دوباره میتوانید ایجادش بکنید؟ میگفتند نه. گفتم که اگر این آدم بر خلاف کرد- حالا گفت که من سلطنت میکنم نه حکومت، فردا وقتی که نهضت خوابید شمشیر را کشید- شما یک قدرتی دارید که کنترل بکنید او را؟ تامین دارید که او به قول خودش وفا کند؟ گفتم حالا که یک همچو نهضتی پیدا شده است، و نظیر این هم دیگر نمیشود که پیدا بشود، ما همه مقاصدمان را چرا نگوییم؟ مقصد اصلی ما این است که این خارجیها نخورند اموال ما را، این خارجیها همه چیز ما را نبرند، این خارجیها فرهنگ ما را عقب نزنند، این خارجیها ارتش ما را انگل نکنند.
🔹مقصد ما عمدهاش آنها هستند؛ اینها یک شاخهای از اوست. ما چرا حالا مهلت بدهیم به اینکه- چنانچه- او قدرت پیدا کند، پاهای همه ما را خرد و قلم خواهد کرد! و این دنبال این است که قدرت پیدا بکند و حالا میآید ادعا میکند که «آی ملت چه، آی مردم چه، آی علمای اعلام»! خوب، این همان بود که علمای اعلام را میگفت مثل حیوانِ نجس میمانند! چطور حالا آمده میگوید: «آی علمای اعلام، مهلت بدهید! من اشتباه کردم»! این اشتباه را او همیشه خواهد کرد!
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/5
#لحظه_شناسی
#مترصد_فرصت
#روایت_تاریخ
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع دانشجویان تهران (علما- انقلاب- شهید مطهری) 🔸تاریخ: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۸/ ۱۲ جماد
💢و باید از این چیزها هم هیچ ابداً- ما باک نداشته باشیم که از ما آدم کشته میشود. این اسلام از اول این طوری پیدا شده که هی #شهید داده و جلو رفته، [دائماً] شهید داده و جلو رفته. زمان پیغمبر هم همین طور بود.
💢در «احُد» آن قدر آدم از اینها کشتند و در سایر جنگها آن قدر از مسلمین کشته شدند لکن هیچ باک نداشتند. کشته میدادند و یک قدم جلو میرفتند؛ باز کشته میدادند یک قدم جلو میرفتند.
💢 و بحمد الله حالا وضع جوری شده است که ما یک کشته که میدهیم یک موج پیدا میشود سرتاسر ایران و در خارج ایران. در خارج ایران هم قضیه فوت مرحوم آقای مطهری - که انصافاً یک ضایعهای برای ما بود و برای همه ایران- آن طور که میدانید همه جاهای دیگر هم هست که رادیوها اطلاع میدهند که در پاکستان در کجا، در کجا- همه جا- موج پیدا شد. اینها هم اشتباه میکنند که آقای مطهری را میکشند. باید بفهمند که قضیه دیگر این نیست که یک نفر کشته بشود، مردم عقب میروند؛ یکی کشته میشود همه جلو میآیند و فریادشان بیشتر میشود، رسوایی آنها هم بیشتر میشود! و من امیدوارم که این روحیه بماند برای ما و برای ملت ما.
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/5
@sahifeh_entezar
🔸عنوان:
سخنرانی در جمع اعضای ایلات زراسوند و پادگانهای فارس (ستمگریهای پهلوی)
🔸تاریخ:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۸/ ۱۲ جمادی الثانی ۱۳۹۹
🔸مکان:
قم
🔸موضوع:
ستمگریها و نابسامانیهای دوران پهلوی
🔸حضار:
نمایندگان ایلات زراسوند بختیاری در چهارمحال و خوزستان- پرسنل پادگانهای فارس
🔸شناسه ارجاع:
جلد ۷ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۲۵ تا صفحه ۲۳۰
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/9
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع اعضای ایلات زراسوند و پادگانهای فارس (ستمگریهای پهلوی) 🔸تاریخ: ۱۹ اردیبهشت ۱
🔰غارت ذخایر و سرمایههای ملت
♻️ما شاهد مسائلی هستیم؛ و شاهد پنجاه و چند سال- البته اگر شما آن زمان را یادتان نیست؛ شاید در بین شما بعضیهایتان یادتان باشد، ولی من یادم هست- ما شاهد این ماموریتهایی که به این خانواده دادند، بودیم؛ که از اوّلی که رضا خان آمد به ایران- و به توطئه انگلستان او آمد- و بعد هم که رفت، رادیو دهلی- که آن وقتها دست انگلیسها بود- اعلام کرد که ما رضا خان را آوردیم، و چون به ما خیانت کرد او را بردیم! آن روزی که رضا خان رفت، رادیو دهلی اعلان کرد، که همین معنایی را که ما او را آوردیم، لکن خیانت کرد و چون خیانت کرد- از این جهت- او را بردیم. او را بردند؛
🔺لکن چمدانهای جواهرات ایران را، که در آن چند روزی که دید باید برود جمع کرد و در چمدانها بست، اینها را بردند در آن کشتی که برایش مهیا کرده بودند که برود. در آن کشتی گذاشتند، و بین راه، آن طوری که یکی از صاحبمنصبهایی که همراه بوده است نقل کرده بود برای یکی از علما، و او برای من نقل کرد، گفته بود که آن چمدانها را با رضا شاه در کشتی گذاشتند و راه انداختند. وسط دریا یک کشتی دیگری که مخصوص حمل دوابّ بود، مخصوص حمل حیوانات بود، آوردند متصل کردند به این کشتی، و به رضا خان گفتند بیا اینجا! رفت آنجا- البته مخصوص حمل دوابّ بود، و خوب هم حمل کردند!- گفته بود که چمدانها؟! گفته بودند که بعد میآید! خودش را بردند به آن جزیره، و چمدانهای این ملت را و ذخایر این ملت را انگلیسها بردند.
🔺 عین همین مطلب در زمان ما- یعنی آن هم زمان ما بود، لکن در این زمان که همهتان یادتان هست- این تحقق پیدا کرد؛ که اینها وقتی که مایوس شدند از اینکه دیگر نمیتوانند مستقر باشند در اینجا، پولهای این ملت را از بانکهای اینجا- مبالغی بسیار هنگفت، حیرتانگیز- هر یک از اینها قرض کردند، و همان جواهرات و چیزهایی که باید ببرند- آن قدری که میتوانستند- از اینجا بردند، و بانکهای خارجی، مثل بانک سوئیس و مثل امریکا و دیگر بانکها [انباشتند] از ذخایر ما و از پولهای ما، به اسم اینها یا به اسم خود او، که بیشتر از همه، و یا به اسم اتباع و عشیره او در آن بانکها هست. و همه مال ملت است. اینها ملت را غارت کردند و رفتند.
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/9
#خاطرات
#روایت_تاریخ
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع اعضای ایلات زراسوند و پادگانهای فارس (ستمگریهای پهلوی) 🔸تاریخ: ۱۹ اردیبهشت ۱
▪️برای ما هم همه جور تحمیلی کردهاند اینها. مساجد ما، مدارس ما، حوزههای علمی ما، تمام اینها، تحت نفوذ اینها بود، و اینها نمیگذاشتند که ما به کار خودمان ادامه بدهیم.
♻️ من در همین مدرسه #فیضیه- که حوزهای آن وقت داشتم ...- یک روز آمدم دیدم یک نفر هست! گفتم که چه شده؟ گفت همه این طلبهها قبل از آفتاب از ترس پاسبانها فرار کردهاند توی باغات. صبح که میشد قبل از آفتاب، این طلبههای اهل علم باید فرار کنند بروند در باغات؛ و شب برگردند توی حجرههایشان! آخر شب برگردند توی حجرههایشان. شما نمیدانید که به ما چه گذشت در این زمانها. ما نمیتوانیم [همه آن را بیان کنیم].
♻️من در مدرسه #دارالشفا حجره داشتم. رفقای ما یک عدهای بودند خوب، آنجا مجتمع میشدند و مینشستند و درد دل میکردند. چند روز که این اجتماع بود یک شخصی آمد- که خدا از او بگذرد- آمد نشست آنجا و گفت که خوب است که اینجا اجتماع نکنید؛ که ... با ملایمت گفت. رفقا هم با شوخی با او صحبت کردند و رفت. فردا یک نفر کارآگاه آمد ایستاد دم در، گفت که آقایان اینجا نباید باشند، اگر باشند چه خواهد شد. که از فردا ... چند نفر جمعیت، هفت- هشت نفر بود؛ اجتماعی نبود، ما نتوانستیم این پنج- شش نفر، هفت- هشت نفری که بودیم در مدرسه دار الشفا، در آن حجره بمانیم. صبح که میشد، یواش میرفتیم در منزل یکی از آقایان آنجا- یا مثلًا دوره آنجا- مجتمع میشدیم و با هم درد دل میکردیم.
▪️به همه بد گذشت و سخت گذشت، نه به شما رفقای بختیاری. شما حال خودتان را دیدهاید، ما هم حال خودمان را دیدهایم. اهل هر محلی هم حال خودشان را دیده است، و گمان میکند که خیر، همه مسائل این بوده است که من دیدهام؛ دیگران این جور نبودهاند. همه بد دیدهاند، همه در حبس بودهاند، همه در زجر بودهاند.
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/9
#خاطرات
#روایت_تاریخ
@sahifeh_entezar