🕊 *تفسیر آیه ۲۶ سوره اعراف* 🕊
🍃 *يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاساً يُوَارِي سَوْءَاتِكُمْ وَرِيشاً وَلِبَاسُ التَّقْوَيَ ذَلِكَ خَيْرٌ ذَلِكَ مِنْ آيَاتِ اللّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ*🍃
*ترجمه :*
🍃 *اى فرزندان آدم! همانا بر شما لباسى فروفرستاديم تا هم زشتى (برهنگى) شما را بپوشاند و هم زيورى باشد، و(لى) لباس تقوا همانا بهتر است. آن، از نشانه هاى خداست، باشد كه آنان پند گيرند (و متذكّر شوند).*🍃
*پس از نقل داستان حضرت آدم، خداوند در اين سوره چهار بار (در اين آيه و آيات ۲۷، ۳۱ و ۳۵)، فرزندان آدم و نسل بشر را خطاب قرار داده و به امورى همچون:*
✅ حفظ لباس تقوا،
✅ فريب شيطان را نخوردن،
✅ در خوراكى ها و آشاميدنى ها و
✅ تجمّلات اسراف نكردن و
✅ پذيرفتن دعوت انبيا،
سفارش نموده است.
«ريش»، به معناى پر پرندگان است كه براى آنها، هم پوشش است و هم وسيله ى زيبايى، همچنين به لباسى كه براى انسان نوعى زينت به حساب آيد، ريش گفته مى شود.
*همه ى نعمت ها به دست خداوند است و از خزينه ى غيب الهى سرازير مى شود، چنانكه خداوند مى فرمايد:* «و اِنْ من شى ء الاّ عندنا خزائنه و ما ننزّله الاّ بقدر معلوم» هيچ چيز نيست، جز آنكه گنجينه هاى آن نزد ماست و جز به اندازه معلوم، فرو نمى فرستيم. و مى فرمايد: «وانزلنا الحديد» ، «وانزل لكم من الانعام...» ، پس مراد از نزولِ لباس از سوى خداوند، آفرينش و قرار دادن آن در اختيار انسان است. «أنزلنا عليكم لباساً»
*مراد از «لباس التّقوى»، لباسى است كه بر اساس*
✅ تقوا،
✅ تواضع،
✅ پاكى و
✅پاكدامنى
*باشد و به هر يك از*
✅ خشيت،
✅ طاعت،
✅ عفّت،
✅ حيا و
✅ عمل صالح
*نيز تعبير شده است.*
📌 *پیام ها*
🌿 توجّه به نعمت هاى الهى، عامل عشق به خدا ودورى از غفلت است. «قد انزلنا عليكم... لعلّهم يذّكّرون»
🌿 لباس، زمانى نعمت الهى است كه بدن را بپوشاند. «يوارى سواتكم»
🌿 گرچه در تهيّه ى لباس، علاوه بر عوامل طبيعى انسان ها نيز تلاش مى كنند، ولى همه ى اينها به دست خداست. «انزلنا عليكم لباساً»
🌿 پوشش وپوشاندن كار خداست، «انزلنا عليكم لباساً يوارى»، ولى برهنگى و برهنه كردن كار شيطان است. «فوسوس... ليبدى لهما ما ورى عنهما من سواتهما»
🌿 لباس، نعمت الهى است، «لباساً يوارى» و برهنگى و خلع لباس، كيفر گناه. «فلمّا ذاقا الشجرة بدت لهما سوءاتهما»
🌿 پوشش و آراستگى با پوشاك و لباس هاى زيبا، مطلوب و محبوب خداوند است. «قد انزلنا عليكم لباساً... و ريشاً» آراستن و زينت و بهره بردن از لباس هاى زيبا تا آنجا كه به اسراف كشيده نشود، مانعى ندارد.
🌿 معنويّت در كنار مادّيت، تقوا در كنار زينت لازم است. «ريشاً و لباس التّقوى»، و گرنه لباس مى تواند وسيله ى اسراف، تكبّر، فساد، خودنمايى، مدپرستى، شهوترانى، فخرفروشى و امثال آن شود.
🌿 آن گونه كه در لباس مادى، پوشش عيوب، حفاظت از سرما و گرما و زيبايى مطرح است، تقوا هم عامل پوشش عيوب است، هم نگهدارنده از گناه و هم مايه ى زيبايى معنوى انسان مى باشد. «لباس التّقوى»
🌿 از خاك، پنبه مى رويد، از علف كه خوراك حيوان است پشم توليد مى شود و از آب دهان كرم، ابريشم، اينها همه از آيات الهى است كه مى تواند مايه ى تذكّر و بيدارى انسان باشد. «ذلك من آيات اللّه لعلّهم يذّكّرون»
🕊️🍃🕊️🍃🕊️
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️واقعه شقالقمر(شکافتهشدن ماه) و ردالشمس و توجیه آن
🔺معجزات پیامبران خارج از قوانین علوم طبیعی و تجربی نیست.
🔺نیرویی مافوق نیروهای طبیعی معجزات را به وجود میآورد.
94/10/10
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️⚠️⚠️⚠️اگر کسی توان جسمی روزه داری در ماه رجب را نداشته باشد این روایت را بخواند:⚠️⚠️⚠️
برای روزه ماه رجب فضیلت بسیار وارد شده و اما اگر کسی توان گرفتن روزه را ندارد و ضعف جسمانی یا بیماری در بدن دارد در روایت آمده است:
اگر کسی قدرت بر روزه ماه رجب را ندارد، هر روز این تسبیحات را «صدبار» بخواند تا ثواب روزه ماه رجب را دریابد:
سُبْحانَ الْإِلٰهِ الْجَلِيلِ ! سُبْحانَ مَنْ لَايَنْبَغِى التَّسْبِيحُ إِلّا لَهُ ! سُبْحانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ ! سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَهُوَ لَهُ أَهْلٌ.
منزّه است خدای بزرگ، منزّه است آنکه تسبیح جز برای او سزاوار نیست، منزّه است خدای توانمندتر و بلندمرتبهتر، منزّه است آنکه جامه عزّت در پوشید که فقط او برای آن جامه شایسته است.
📚منبع مفاتیح الجنان
࿐჻ᭂ⸙🔹🌺🔹⸙჻ᭂ࿐
01_1.mp3
13.07M
#کلیپ_صوتی
🌴شرح دعای ماه مبارک رجب
(یا من ارجوه و لکل خیر)
قسمت اول
🌿 بیانات استادتحریری
💠 بارِ منّت
❖ مرحوم آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی در کتاب #الکلام_یجر_الکلام مینویسد: 🔻
📝یکی از اساتید کتب مقدّماتی ما نقل کرد که یک نفر از زندانخانۀ حکومتی فرار کرده، آمده در مدرسه متحصّن و در حجرۀ ما ساکن گردید. مدّتی همینطور بود. یک روز دیدیم که از مدرسه بیرون رفته. سراغ گرفتیم، گفتند باز به زندانخانه رفته، زنجیر به گردن نهاده!
سبب پرسیدهاند که چرا باز خود را گرفتار حبس و زنجیر نمودی؟ جواب داده بود که زنجیرِ منّت، چندین بار سنگینتر از زنجیر حکومت است! تازه فهمیدم که من از باران به زیر ناودان فرار نموده بودم؛ این است که دوباره از زیر زنجیر منّت گریخته، به زنجیر حکومت پناهنده شدم.
آن استاد ما گفت که معلوم شد که من در اثنای محاوره، منّتی به وی، گذاشتهام که او نتوانسته بر خود هموار نماید. این است رفته، گردن به زیر زنجیر کشیده، خود را آسوده داشته!
❖ همینطور هم هست؛ زنجیرِ منّت، سنگینتر از زنجیر حکومت است. پس به کسی #احسان که نمودی، آن را با #منت، باطل و ضایع مکن تا نهال احسانت بار محبّت و اجر آخرت بیاورد؛ والاّ، نه اینکه تنها شکوفۀ محبّت را نشکفته، میریزد بلکه به جای آن، بار عداوت میآورد.
❇️ امّا اگر احسانت را اظهار نکردی،
👈 پس اگر در این معامله، منظورت خدا بوده،
او خودش میداند، محتاج اظهار تو نیست
و روش بندهپروری را هم خوب میداند
👈 و اگر منظورت همان کس است که احسان در حقّش کردهای،
او نیز در مقام تشکّر و قدردانی،
اگر شخص شاکر و حقّگزار باشد، از بیان واقع فروگزار نخواهد بود؛ چون همانطوری که بر تو اظهار احسان، قبیح و نارواست، از او هم پنهان کردن، قبیح و نارواست و اگر با زبان، از اظهار نعمتِ مُنعم فروگذاری نماید، با عمل باید فروگذار نباشد.