فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ این چه خیانتی است به امام حسین(ع)؟!
فکری غلط برگرفته از مسیحیان
#کلیپ_محرم
⭕️ شهید مطهری»
🏴 #اهـمـیـت_تــاســــوعــــا
↯↯ ســــ❓ــــــوال ↯↯
آيا حضرت ابوالفضل علیهالسّلام
در روز تاسوعا به شهادت رسيد؟
⬅️ اهمیت #تاسوعا از چه جهت است؟
↯↯ پــاســــ✅ـــــخ ↯↯
حضرت عباس علیهالسّلام مانند ديگر ياران امام حسين علیهالسّلام در روز عاشورا به شهادت رسيد.
اهميت اين روز بدان جهت است که در آن روز حوادثی شکل گرفته، روز نهم محرّم تهديدهای سپاه «عمر سعد» جدّیتر و حالت تهاجمی آنان به سوی خيمهها بيشتر میشد.
عصر روز تاسوعا ابن سعد طبق دستوری که از «ابن زياد» دريافت کرده بود، آماده جنگ با امام شد.
گروهی از سپاه کوفه به سوی خيمهگاه امام تاختند. امام کنار خيمهاش نشسته و به شمشير تکيه داده بود. (1)
💠🔹امام صادق علیهالسلام فرمود:
«تاسوعا روزی است که حسين و اصحاب او در کربلا محاصره شدند و سپاه شاميان بر ضدّ آنان گرد آمدند.
ابن زياد و عمر سعد نيز از فراهم آمدن همه سواران خوشحال شدند،
آن روز، حسين و ياران او را ناتوان شمردند و يقين کردند که ديگر برای او ياوری نخواهد آمد و عراقيان نيز او را پشتيبانی نخواهند کرد.(2)
همچنین به دلیل عظمت شخصیت قمربنیهاشم و اینکه حضرت عباس علیهالسّلام در این روز امان نامهء دشمن را جواب رد دادند،
روز تاسوعا با نام و یاد ایشان همراه شده است.
◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️
✍پی نوشت ها:
📗1ـ جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، صفحه۹۱،۹۲
📓 2ـ مقتل الحسين، خوارزمی، جلد۱، صفحه۱۸۲
✦┈┈••✾•🌟•✾••┈┈✦ ⚜
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دیدگاه کریس هیور اندیشمند #مسیحی درباره امام حسین(ع)
"امام حسین الگوئی کامل برای تمام انسانیت و نمونه بارز تسلیم در برابر خداوند است؛ ما باید با یادآوری آنچه در "کربلا" گذشته است، کراماتِ اخلاقی حسین را در وجود خودمان بروز دهیم ."
❓❓❓پرسش
🔰🔰ايا شمر ملعون با حضرت ابوالفضل /ع/ نسبت فاميلي داشته است وچه نسبتي؟
🔰🔰پاسخ
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس
شمر بن ذی الجوشن و مادر حضرت عباس، هر دو از نسل «کلاب» میباشند. هر کدام با چند واسطه به «کلاب» میرسند. «کلاب» یازده پسر دارد. نام یکی از آنان «کعب» و نام دیگری «ضباب» است . حضرت ام البنین (ع) از نسل «کعب» و شمر، از نسل «ضِباب» است.
نسب «ام البنین» ام البنین بنت حزام بن خالد بن ربیعه بن وحید بن کعب بن کلاب.
نسب شمر: شمر بن ذیالجوشن (جمیل) بن اعور (عمرو) بن ضِباب (معاویه) بن کلاب. حضرت عباس نوة دختری کلاب و شمر نوه پسری کلاب است.(1)
✅پس هر دو نفر، پیش از پنج پشت، یعنی در شخصی به نام «کلاب» به یکدیگر میرسند که به معنای هم قبیله بودن آنهاست
و نه برادر و خواهر بودن حضرت امّالبنین (علیها السّلام) با شمر ملعون.
✅همچنین تعبیر «دایی» از سوی حضرت اباالفضل (علیه السّلام) و برادران بزرگوارش از روی طعن و کنایه به شمر بوده است؛ ضمن این که در عرب رسم بود اگر کسی از ایشان با دختری از طایفه دیگری ازدواج میکرد، حتی اگر چند نسل هم میگذشت فرزندان او را با انتساباتی اینگونه خطاب میکردند.
در واقع با بررسی خصلتهای عرب درمییابیم که شمر چون دید که عمرسعد آمادهی جنگ است موضوع اماننامه را به عنوان حربهای تاکتیکی با هدف ایجاد جنگ روانی در برابر یاران باوفای امام حسین (علیه السّلام) مطرح کرد و به خاطر هم قبیله بودن از عنوان «خواهرزاده» استفاده کرد.
📚📚پینوشتها:
1. مقتل الحسین ، ص 209 ،سید عبد الرزق موسوی مقرم ، قم ،منشورات دار الثقافه والنشر ، نقل از جمهره انساب العرب، 270، 265 ـ 261.
▪️مِثْلِ عبّٰاسْ كَسْي هَسْت دِلٰاوَر بٰاشَد
▪️بٰاْ هَمِهْ تِشْنِگي اَشْ يٰادِ بَرٰادَر بٰاشَد
▪️مِثْلِ عَبّٰاسْ كَسيْ هَسْت كِهْ سَقّٰا بٰاشَد
▪️جِگَرِ سُوخْتِه اشْ حَسْرَتِ دَريٰا بٰاشَد
▪️مِثْلِ عَبّٰاسْ كَسْيْ هَسْتْ اَبٰابيلْ شَوَد
▪️بٰالُ و پَر سُوخْتِه ، هَمْسٰايِه جِبْريلْ شَوَد
▪️هيچ كَس مِثْلِ اَباالْفَضْلِ وَفٰادٰار نَبُود
▪️لٰايِقِ تَشْنِگيُ و اِسْمِ عَلَمْدٰار نَبُود
▪️هَر كَسْي خْوٰاست كِهْ فَردٰا بِه شَفٰاعَتْ بِرِسَدْ
▪️يٰا اَباالْفَضْلِ بِگُوييد بِه سَلٰامَتْ بِرِسَد
⚫️ تاسوعای حسینی تسلیت باد
https://eitaa.com/sajjadi313
** جانبازی عباس علیه السلام در میدان نبرد.
بعد از اینکه یاران امام کشته شدند و اهل حرم نیاز شدید به آب داشتند. امام و برادرش عباس در صدد تهیه آب بر آمدند و با هم وارد میدان جنگ شدند و به سمت فرات حرکت کردند. عباس علیه السلام همچنان پیشاپیش حسین حرکت می کرد و به هر سو که حسین علیه السلام می رفت، او نیز به همان سو می رفت. در این هنگام امام حسین علیه السلام روی سیل بند کنار فرات رفته، به سمت فرات روانه شد و سپاهیان عمر بن سعد از حرکت او جلوگیری کردند... در این حال لشکر دشمن، عباس علیه السلام را از هر طرف محاصره، و او را امام حسین علیه السلام جدا کردند. عباس. علیه السلام [که از بردار ش جدا شده بود ]به تنهایی با آنان جنگید. در این هنگام حکیم بن طفیل سنبسی ضربتی بر دست راست عباس وارد کرد. عباس شمشیر را به دست چپ گرفت و به آنان حمله کرده. عباس آنقدر جنگید که بی حال و ناتوان شد در این زمان دوباره حکیم بن طفیل ضربتی بر دست چپ أو وارد کرد پس آن ملعون.(حکیم بن طفیل) [جلو آمد و ]او را با عمود آهنین به قتل رساند. و این، زمانی بود که عباس [بر اثر تیر ها و ضربات دیگر دشمن ]زخم شدید ی برداشته بود و دیگر توان حرکت نداشت، و بدین گونه او پس از کشتن گروهی دشمن، به شهادت رسید. چون امام حسین، عباس را در کنار فرات بر زمین دید، به سبب کشته شدن عباس به شدت گریه کرد و [با حالت انکسار ]فرمود (اکنون کمرم شکست و رشته تدبیرم گسسته شد) 👈همان طور که دیدید بعضی از مطالب که بارها در روضه عباس بیان می شود در منابع معتبر خبری از آن نیست.
بررسی و نقد یک گزارش مشهور در مورد شهادت حضرت عباس (علیه السلام)
انچه که در قسمت قبل بیان شد اخبار و گزارش های منابع متقدم درباره چگونگی مبارزه و شهادت حضرت ابو الفضل (علیه السلام ) بود
اما برخی منابع متاخر گزارش های دیگری نیز آورده اند که دارای سندی و محتوایی می باشد
از جمله این اخبار ی است که علامه مجلسی آن را نقل کرده و از آن چنین تعبیر کرده است (در برخی از تالیفات اصحاب ما آمده است )
داستان به این شکل نقل شده:
علامه مجلسی گويد: در بعضى از تأليفات علماى شيعه نقل شده: هنگامى كه عباس عليه السلام تنهائى حضرت ابى عبد الله الحسين را ديد بحضور آن حضرت آمد و گفت: يا أخاه! آيا رخصت جهاد به من مىدهى؟ امام حسين عليه السلام بعد از اينكه گريه شديدى كرد فرمود:
يا اخى! انت صاحب لوائى، و اذا مضيت تفرق عسكرى
يعنى اى برادر! تو پرچمدار من هستى، هنگامى كه شهيد شوى لشكر من متفرق خواهند شد. عباس عليه السلام گفت: سينهام تنگ شده و از زندگى خسته شدهام.
ميخواهم از اين گروه ستمكيش خونخواهى كنم.
امام حسين عليه السلام فرمود: مقدارى آب از براى اين كودكان طلب كن.
ابا الفضل رفت و آن مردم گمراه را موعظه نمود و از اين جنايت بر حذر داشت، ولى اثرى نكرد. عباس بسوى امام حسين مراجعت و آن حضرت را آگاه نمود. ناگاه شنيد كه كودكان فرياد ميزنند:
العطش! العطش! حضرت عباس عليه السلام بر اسب خود سوار شد و نيزه و مشك را برداشت و متوجه
فرات گرديد. تعداد چهار هزار نفر كه موكل آب فرات بودند آن بزرگمرد را محاصره و تير باران كردند. ولى او لشكر را شكافت و بنا بآنچه كه روايت شده تعداد هشتاد نفر از دشمن را كشت تا بر سر آب رسيد.
وقتى خواست مشتى آب بياشامد بياد تشنگى امام حسين و اهل بيت آن حضرت آمد و آب را ريخت. پس از اينكه مشك را پر از آب كرد و بدوش راست خود انداخت متوجه خيمهها گرديد. دشمنان سر راه بر آن حضرت گرفتند و از هر طرفى او را محاصره نمودند. حضرت عباس عليه السلام با آنان كارزار كرد تا اينكه نوفل بن ازرق دست راست آن حضرت را قطع كرد. آن بزرگوار مشك را بدوش چپ انداخت و نوفل دست چپ وى را هم از بند جدا كرد.
حضرت عباس عليه السلام بناچار مشك را به دندان گرفت. ناگاه تيرى به طرف آن بزرگمرد آمد و به مشك آب اصابت نموده آب روى زمين ريخت. سپس تير ديگرى آمد و بر سينه مباركش جاى گرفت! پس از اين جريان بود كه از بالاى اسب خود به زمين سقوط كرد و فرياد زد: يا اخا ادركنى. وقتى امام حسين عليه السلام آمد و آن حضرت را ديد كه از پاى در آمده است گريان شد و عباس را بخيمه برد هنگامى كه حضرت قمر بنى هاشم شهيد شد امام حسين فرمود:
الان انكسر ظهرى و قلت حيلتى
يعنى الان پشتم شكست و راه چارهام قليل و اندك شد
(ترجمه [جلد 45 بحار الأنوار) ؛ ؛ ص62)
نقد این جریان:
نقد از حیث منبع:
با بررسی و مقایسه ای که صورت گرفت روشن شد که علامه مجلسی خبر یاد شده را به احتمال قوی ازکتاب منتخب فخر الدین طریحی (1085) با تلخیص و اقتباس نقل کرده است
اما در باره منبع طریحی باید گفت که به نظر می رسد یکی از منابع وی(اگر نگوییم تنها منبع) در نقل گزارش یاد شده کتاب روضة الشهداء ملاحسین کاشفی (910ق)است که در سال های آغازین قرن دهم نگاشته شده است و به احتمال قوی طریحی این گزارش را از این کتاب گرفته و با تعریب و اندکی آن را آورده است .از آن پس گزارش یاد شده به سبب جنبه حزن انگیز و گریه آور آن و بار احساسی و عاطفی اش،به محافل و مجالس روضه خوانی و به بسیاری از مقتل های معاصر راه یافته است
**نتیجه :اگر چه این خبر محتوای روضه مشهور امروزی را در بر دارد که حضرت عباس (علیه السلام )چون به آب دست یافت ،خواست آب بنوشد ، اما یاد تشنگی برادرش حسین(علیه السلام ) و اهل بیت او افتاد و نیز حضرت حامل مشک آب بود که چون دو دستش قطع شد،مشک را به دندان گرفت
اما این گزارش با تمام مشهور بودن و جا افتادن آن به عنوان بخشی مهمی از گزارش مصیبت شهادت حضرت عباس (علیه السلام ) در مجالس عزاداری بدون سند معتبر است .
*نقد از حیث محتوا :
داستان ذکر شده از بحار از نظر محتوا نیز اشکلات و نارسایی هایی دارد . به عنون نمونه :
1)در آغاز گزارش،از قول امام حسین (علیه السلام ) در پاسخ حضرت عباس (علیه السلام) برای به میدان رفتن، نقل شده است که امام فرمود:«تو پرچم دار من هستی؛ اگر تو بروی ،سپاه من پراکنده می شود»
نقد:
ناقل چنین خبری توجه نداشته است که همه گزارش های تاریخی بر این نکته اتفاق دارند که زمان به میدان رفتن بنی هاشم و از جمله حضرت عباس ( علیه السلام )،پس از به میدان رفتن و شهادت تمام یاران امام حسین (به جز سوید بن عمرو که پس از شهادت امام حسین شهید شد)بوده است بنابر این از یاران (غیر هاشمی )امام ،کسی باقی نمانده بود که با شهادت حضرت عباس
(علیه السلام ) پراکنده شود
حقیقت ناب
بررسی و نقد یک گزارش مشهور در مورد شهادت حضرت عباس (علیه السلام) انچه که در قسمت قبل بیان شد اخبار
2)در پایان گزارش آمده است که امام حسین (علیه السلام )جنازه حضرت عباس (علیه السلام )را به خیمه گاه برد
نقد:
الف )این مطلب با گزارش شیخ مفید در باره محل دفن وی. شیخ مفید می نویسد :قبیله بنی اسد ،عباس بن علی (علیه السلام) را در همان جا که کشته شد ،سر راه غاضریه ،همان جا که هم اکنون قبر اوست ،دفن کردند (شیخ مفید . الارشاد .ج2.ص6 114،12
ب)و نیز با واقعیت موجود،منافات دارد
3)اشکال دیگر این گزارش این است که نام قاتل حضرت عباس (علیه السلام) شخصی به نوفل ازرق گفنه شده است
مجلسی ،بحار ج 45 ص 25 و کاشفی نیز نام او را«نوفل بن ازرق» نوشته است
نقد:
هیچ یک از منابع متقدم ،نام قاتل حضرت را به این نام ضبط نکرده اند
منبع :کتاب تاریخ قیام و مقتل جامع سید الشهداء (علیه السلام)،جلد اول،صفحه 844و 845
#محرم_الحرام
استاد تحریری:
اینکه امام حسین (علیه السّلام) یک شب از دشمن فرصت خواستند حکمتهای زیادی دارد، میخواهد دستگیری کند تا در این بین کسانی ناآگاه جذب شوند. با یک عملکرد امام عده ای در شب عاشورا به طرف حضرت آمدند این عملکرد ظهور #مقام_ولایت او است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روضه خوانی
رهبر معظم انقلاب
در سوگ علمدار کربلا
✅پرسش:
چرا تاسوعا بنام حضرت ابوالفضل(ع) نامیده می شود؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌺پاسخ:
نامگذاري روز تاسوعا به نام حضرت عباس (ع) منشاء روايي ندارد. اين نام گذاري به عرف وسنت مردم بر مي گردد ، يعني اينکه مردم جهت احترام به ابوالفضل )ع)، از روز تاسوعا به عنوان روز حضرت عباس ياد مي کنند .در اين روز بيشتر ازحضرت تجليل مي شود تا شخصيت وبهترمورد توجه قرار گيرد، البته اين احترام به نقش عباس (ع) درکربلا ومقام او برمي گردد.
👈🏻 در حادثه كربلا،
سمت پرچمدارى سپاه حسين«ع»و سقايى خيمه هاى اطفال و اهل بيت امام را داشت و در ركاب برادر،غير ازتهيه آب،نگهبانى خيمه ها و امور مربوط به آسايش و امنيت خاندان حسين«ع»نير برعهده او بود و تا زنده بود،دودمان امامت،آسايش و امنيت داشتند.
👈🏻عباس،مظهر ايثار و وفادارى و گذشت بود.وقتی وارد فرات شد،با آنكه تشنه بود، اما بخاطر تشنگى برادرش حسين«ع»آب نخورد شهادت عباس،براى امام حسين بسيار ناگوار و شكننده بود.جمله پر سوز امام،وقتی كه به بالين عباس رسيد،اين بود:«الآن انكسر ظهرى و قلت حيلتى و شمت بى عدوى».(1) نشان از ناراحتي حضرت از شهادت وي دارد
حضرت عباس (ع) مقام بلند دارد.تعابير بلندى كه درزيارتنامه اوست،گوياى همين مطلب مي باشد.
👈🏻 در زيارت ناحيه مقدسه نيز امام زمان (ع) ازشخصيت ايشان تجليل نمود (2)
👈🏻امام سجاد(ع) فرمود:" عمويم عباس حقيقتاً ايثار و جانبازي نمود و جانش را فداي برادر نمود تا آنجا كه دستهايش قطع شد." (3)
👈🏻امام صادق(ع) فرمود: شهادت مي دهم كه تو براي خدا و رسولش و برادرت خير خواهي نمودي، پس تو چه نيكو برادر فداكار بودي." (4)
پي نوشت ها :
1.جواد محدثي فر هنگ عاشورا ، قم، نشر معروف ، 1378،چاپ چهارم، 293
2. جواد محدثي ، همان
3. بحارالانوار، ج44، ص 298،
3 .جواد محدثي، همان
4.مفاتيح الجنان ، زيارتنامه حضرت عباس (ع)
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
هدایت شده از حقیقت ناب
حضرت عباس از منظر روایات معصومین
حدیث اول
امام سجاد علیه السلام:
رحم الله العباس فلقد آثر و ابلی و فدی اخاه بنفسه حتی قطعت یداه فابدله الله عزوجل منهما جناحین یطیر بهما مع الملائکة فی الجنة کما جعل لجعفر بن ابی طالب
ترجمه:خداوند عمویم عباس را رحمت کند بی گمان از خود گذشتگی و جان فشانی کرد و خود را فدای برادرش نمود تا اینکه دستانش قطع شد و خداوند دو بال به وی عنایت نمود تا با آن ها با فرشتگان در بهشت پرواز کند همانند جعفر بن ابی طالب
منبع کتاب خصال شیخ صدوق رحمة الله علیه .باب 2 .صفحه 79
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 واللهِ إن قَطعتُمُ يمينــــي
إنّي أُحامِي أَبَداً عن دِيني
◼️ بیان آیت الله العظمی وحید خراسانی
◼️ #کلام_فقیه #محرم #تاسوعا
هدایت شده از حقیقت ناب
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
هدایت شده از حقیقت ناب
📌 #عاشورا
السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللَّهِ [اَبَداً] ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ
اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ
وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ
وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ
وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ.
* #امام_حسین #شاکله
🔻هيچ عملي مثل توسل به حضرت سيدالشهداء (عليه السلام) جنس آدمي را پاك و زلال نمي كند؛ تمام اين ثواب هائي را كه برای انواع توسل به حضرت مثل زیارت حضرت یا گریه بر حضرت و ... گفته اند با اين مسأله قابل حل است كه در توسل به حضرت سید الشهداء (علیه السلام) جنس انسان تبديل مي شود.
🔸بعضي در ثواب هایی که برای زیارت یا گریه برای حضرت سيدالشهداء (عليه السلام) نقل شده، خدشه كرده اند كه اين همه ثواب چگونه است؟ در حالی كه وقتی این نوع توسلات جنس و جوهره انسان را تبدیل می کند پس مشكل حل مي شود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
4_5942896846761361681.mp3
7.48M
🏴 روضه های محرم 🚩
#امام_حسین علیه السلام
شب و روز #عاشورا
🔺روضه جانسوز امام حسین علیه السلام
شب دهم محرم 💎
#استاد_میرزا_محمدی
---------------------------
پیام سالار شهیدان.mp3
1.98M
🏴 روز دهم ماه #محرم1442
▪️ پیام سالار شهیدان
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🏴 پیام سالار شهیدان
▪️ سالار شهیدان (سلام الله علیه) که قرآن متحرّک و قرآن ناطق است، هم با اصحاب خاص خود پیمان توحیدی و وحی و نبوت ولوی و نبوی بسته است، هم مسیحی ها و غیر مسیحی ها را راهنمایی کرده است، آن راهب را و آن افرادی که در کِسوت رهبانیت مسیحی بودند هدایت کرده است و هم یک پیام جهانی تا روز قیامت دارد و آن این است که انسان نه ظلم بکند و نه زیر بار ظلم برود. این ﴿لا تَظْلِمُونَ وَ لا تُظْلَمُونَ﴾،[1] یک پیام جهانی انسانی است.
▪️ در جریان کربلا سالار شهیدان گاهی خطاب می کرد: «یا اهل کوفه»! گاهی به اصحاب خطاب می کرد، گاهی می فرمود: «یا ایها الناس». این «یا ایها الناس» پیام جهانی سالار شهیدان را به همراه دارد. انسان یک سلسله خِیراتی را در رهگذر انسانیت خود انجام می دهد، ولو مبادی عالیه را هم نپذیرد، اما مبادی وُسطی و نازل، سهمی در بهره برداری انسان از آنها دارند، یا بهره رسانی دارند و این هیچ استبعادی ندارد که برکت حسین بن علی و برکت نهضت عاشورا یک خیر دنیایی و مادی هم به آن ملحد و مشرک و به آن ترسا و یهودی و مانند آن برساند. یک عده دارد که ﴿وَ مِنْهُمْ مَنْ یقُولُ رَبَّنا آتِنا فِی الدُّنْیا﴾[2] اینها را هم ممکن است خدای سبحان خِیری به آنها برساند، گرچه ﴿وَ ما لَهُ فِی الْآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ﴾؛[3] خَلاق و نصیب و بهره اُخروی ندارند؛ اما فیض دنیوی اینها قطع نمی شود.
▪️ مبارزه با ستم، محبوب هر انسانی است؛ چه ملحد چه مشرک و چه موحّد. زیر بار ستم نرفتن و آزاد زندگی کردن، محبوب هر انسان است؛ لذا اگر در ظهر عاشورا نماز خواند، عده ای هم به او اقتدا کردند که این مخصوص حوزه اسلامی است و اگر با سرش راهبِ دیرنشین را هدایت کرده است، با آن بدن قطعه قطعه شده اش در قتلگاه این پیام را به جهان انسانیت داد ولو مشرک! ولو کمونیسم! «إِنْ لَمْ یكُنْ لَكُمْ دِینٌ وَ كُنْتُمْ لَا تَخَافُونَ الْمَعَادَ فَكُونُوا أَحْرَاراً فِی دُنْیاكُمْ»؛[4] این دستور حسین بن علی است. این پیام قتلگاه است. این پیام آخرین لحظات حسین بن علی است. اگر این چند میلیاردی که فعلاً روی زمین زندگی می کنند همین پیام گودال کربلا را بشنوند که به کسی ستم نکنند، جامعه گرفتار این جنگ ها نمی شود. این کارخانه های اسلحه سازی چند شیفته کار نمیکنند. این دستور دین است! اینها کسانی اند که لبان مطهّرشان معصوم است، اینها مثل پیغمبر هستند، جانشین پیغمبر هستند؛ منتها وجود مبارک پیغمبر (علیه أفضل صلوات المصلین) وحی را مستقیماً می گیرد بعد به اینها منتقل می شود، اینها هم از الهام های الهی برخوردار هستند، اینها در همان مکتب ﴿ما ینْطِقُ عَنِ الْهَوی﴾[5] را یاد گرفتند، این سخن معصوم است که «إِنْ لَمْ یكُنْ لَكُمْ دِینٌ وَ كُنْتُمْ لَا تَخَافُونَ الْمَعَادَ فَكُونُوا أَحْرَاراً فِی دُنْیاكُمْ».
▪️ با فقر مبارزه کردن حرف حسین بن علی است، نه فقیر را کمک کردن! فقیر را کمک کردن حرف عاطفی است، فقر را از بین بردن حرف عقلانی است. به مظلوم کمک کردن حرف عاطفی است، ظلم نکردن حرف عقلی است. سالار شهیدان پیامش در گودال قتلگاه این است: اگر دین ندارید دستورهایی که خدا به انسان از آن جهت که انسان است می دهد و از رهگذر وحی و الهام طبیعی به درون انسان که ﴿فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾[6] فهماند، فرمود اگر کافر هستید، کمونیست هستید، مشرک هستید، ملحد هستید، نه زیر بار ستم بروید و نه به کسی ستم بکنید. با فقر مبارزه کنید، با بردگی مبارزه کنید، با ستم مبارزه کنید، با بدعهدی مبارزه کنید، با اختلاف مبارزه کنید، با نفاق مبارزه کنید، این پیام سالار شهیدان است.
[1]. سوره بقره، آیه279.
[2]. سوره بقره، آیه201.
[3]. سوره بقره، آیه200.
[4]. اللهوف علی قتلی الطفوف، ص120.
[5]. سوره نجم, آیه3.
[6]. سوره شمس, آیه8.
#محرم
#آزادگی
#سخن_عقلانی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به همایش محرم و خیر جمعی
تاریخ: 1395/07/17
🏴 شاید آخرین عاشورای عمر ما باشد 🏴
اعمال روز عاشورا :
❖ تعطیلی کار و کسب در روز #عاشورا
▪️حضرت امام رضا علیه السلام فرمود:
"مَنْ تَرَكَ السَّعْيَ فِي حَوَائِجِهِ يَوْمَ عَاشُورَاءَ قَضَى اللَّهُ لَهُ حَوَائِجَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ مَنْ كَانَ يَوْمُ عَاشُورَاءَ يَوْمَ مُصِيبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُكَائِهِ يَجْعَلُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ الْقِيَامَةِ يَوْمَ فَرَحِهِ وَ سُرُورِهِ"
ترجمه: کسی که در روز عاشورا به دنبال حوایج و خواسته هایش نرود خداوند نیاز دنیا و آخرت او را برآورده می کند.
و کسی که روز عاشورا، روز مصیبت و غم و گریه برایش باشد، خداوند تعالی روز قیامت را روز شادی و سرور او قرار می دهد.
#حدیث
📚 علل الشرائع، ج1، ص:227
⚫️ در روایتی از امام باقر علیه السلام آمده است :
در این روز شیعیان به یکدیگر #تسلیت بگویند وچه بهتر با این جمله ها باشد :
عظَّمَ الله اجورَنا بمُصابِنا بالحسین علیه السلام و جعلنا و ایاکم من الطالبین بِثارِه مع ولیِّه الامام المهدی من آل محمد علیهم السلام .
⚫️ هزار مرتبه بر قاتلان
آن حضرت #لعنت کند و بگوید :
اللهم العن قتله الحسین علیه السلام .
⚫️ در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است :
هر کس در روز عاشورا " هزار مرتبه #توحید " را بخواند خداوند رحمان به وی نظر رحمت افکند ....
⚫️ شایسته است در این روز از #خوردن و #آشامیدن بدون قصد روزه خودداری نماید تا وقت عصر و از غذا و آب مختصری تناول کند .
⚫️ خواندن #زیارت_عاشورا باصد لعن و سلام و #زیارت_وارث .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 نیایش امام حسین علیه السلام در صبح عاشورا
#ویژه_نشر_در_اینستاگرام
#ویژه_ماه_محرم
استاد صفایی حائری(#عین_صاد)
📌 #روضه سیدالشهدا روز عاشورا....
بخشی از مصائب بزرگ #سیدالشهدا، #اهانتها و دشنامهایی است که در روز #عاشورا از سوی انسانهای پست و #جاهل به آن حجت خدا و امام معصوم داده شد.
◀️عبدالله بن حُصین صدا زد:
ای #حسين[ع] نمیبینی #آب چطور موج میزند؟! قطرهای از آن نمیچشی تا از تشنگی #مرگ را دریابی.
◀️عبدالله بن حوزه برابر آن حضرت آمد و صدا زد:
ای حسین[ع] تو را بشارت باد به #دوزخ! امام فرمود: چنین نیست؛ بلکه به سوی پروردگار مهربان میروم.
هنگامی که امام نیزار پشت #خیمهها را #آتش زد تا از پشت سر محفوظ باشد، شمر صدا زد ای حسین[ع] به سوی آتش شتاب کردهای!
◀️سیدالشهدا در هر حال به یاد خدا بود. #عطش بر امام شدت آورد و خواست آبی بنوشد که حصین بن تمیم تیری رها کرد که بر دهان امام نشست و امام خون را از دهانش پاک و به آسمان پرتاب کرد.
◀️عطش الحسين(ع) حتى اشتد عليه فدنا ليشرب من الماء، فرماه حصين بن تميم بسهم فوقع في فمه فجعل يتلقى الدم من فمه و يرمى به الى السماء ثم حمد الله و اثنى عليه.
و سیدالشهدا جز به #خدا شکوه نبرد.
◀️یکی از صحنههای اندوه بار #کربلا این است که حضرت #زينب سلامالله علیها ناظر کشته شدن برادرش بود و هر چه ندای استغاثه سر داد کسی به او توجه نکرد. سپس،
زینب از #خیمه بیرون آمد و فرمود:
ای عمر بن سعد؛ آیا اباعبدالله کشته می شود و تو نظاره می کنی؟
عمر بن سعد روی از زینب برگرداند. زینب فرمود:
آیا میان شما مسلمانی نیست؟ کسی پاسخ او را نداد.
خَرَجَتْ أُخْتُهُ زَيْنَبُ إِلَى بَابِ الْفُسْطَاطِ فَنَادَتْ:
عُمَرَ بْنَ سَعْدِ وَيْحَكَ أَ يُقْتَلُ أَبُوعَبْدِاللَّهِ وَ أَنْتَ تَنْظُرُ إِلَيْهِ!؟ فَلَمْ يُجِبْهَا بِشَيْءٍ فَنَادَتْ وَيْحَكُمْ أَ مَا فِيكُمْ مُسْلِمٌ فَلَمْ يُجِبْهَا أَحَدٌ بِشَيْءٍ.
صلی الله علیک یا اباعبدالله.
📚طبری، تاریخ، ج۵، ص۴۴۹، ۴۲۴، ۳۹۲؛
📚بلاذری، انساب الاشراف، ج۳، ص۴۰۷.