May 11
⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️
☑️پرسش:
ماجرای حره چه بود؟
◾️ پاسخ:
ماجرای حره یا قیام حره واقعه ای بود که یکسال پس شهادت امام حسین (علیه السلام) توسط یزید رقم خورد.
▪️پس از شهادت امام حسین(علیه السلام) مردم مدینه به رهبری عبدالله بن حنظله غسیل الملائکه قیام کرده و عمال یزید را از مدینه بیرون کردند
🔻یزید سپاهی به سرکردگی مسلم بن عقبه به مدینه گسیل داشت که آنان پس در هم شکستن قیام مردم مدینه و کشتار وحشیانه عوامل قیام، شهر را تصرف کرده و مردم عادی را نیز به خاک وخون کشیدند و به عنوان بردگان یزید از مردم مدینه بیعت گرفتند.
▪️عبدالله پس از شهادت امام حسین (علیه السلام) سفری به شام داشت و از نزدیک با یزید ملاقات کرد. او یزید را شخصی پلید یافت که به هیچ وجه نباید بر مسند خلافت مسلمانان باشد لذا به مراجعت از شام مقدمات قیام را برنامه ریزی کرد و پس از قیام اختیار شهر مدینه را به دست گرفت و عمال حکومتی را از آنجا بیرون راند. همین امر باعث لشکر کشی یزید به مدینه شد. مسلم جنایاتی در شهر پیامبر (صلی الله علیه وآله) انجام داد که به مسرف بن عقبه مشهور شد.(1)
این واقعه از آنجا که در سنگستانی در نزدیکی مدینه اتفاق افتاد به واقعه حره معروف شد(2) چون سنگستان در لغت عرب به معنای حره است.(3)
✍️درباره اسباب و علل واقعه حره، روایتهای گوناگونی رسیده است. بنابر بسیاری از گزارشها، منشأ اعتراض و قیام مردم مدینه فساد یزید بود. طبق این روایات، والی مدینه، هیئتی از بزرگان شهر از جمله عبدالله بن حنظله را برای ملاقات با یزید به شام فرستاد. هیئت مزبور به محض بازگشت از شام، در برابر مردم به فسق و فجور آشکار خلیفه گواهی دادند و مردم را به اقدام برای خلع یزید از خلافت دعوت کردند.(4)
🔻مردم مدینه بر علیه حکومت یزید شوریدند و آنان را، که حدود هزار نفر بودند و در منزل مروان بن حکم گرد آمده بودند، محاصره کردند.(5)
🔸یزید تصمیم گرفت برای سرکوب مردم مدینه لشکری تجهیز کند. بعد از امتناع عبیدالله بن زیاداز پذیرش فرماندهی لشکر، وی مسلم بن عقبه را مأمور این کار کرد(6)شمار لشکریان او را بین ۵۰۰۰ تا ۲۷۰۰۰ نفر نوشتهاند.(7)
🔸وقتی خبر حرکت سپاه یزید به مردم مدینه رسید، آنان گرداگرد مدینه خندق کندند و پناه گرفتند. مردم اجازه دادند که وابستگان به حکومت شام، از مدینه خارج شوند به شرط آنکه در مورد مدینه هیچ اطلاعاتی را به سپاه شام ندهند و در جنگ هم شرکت نکنند. اما بنی امیه به عهد خود وفادار نماندند و عبدالملک بن مروان به همکاری با مسلم بن عقبه پرداخت و نقشه حمله جنگ را طراحی کردند.
🔹مسلم با عبور از حرّه، در مشرق مدینه پیاده شد و به مردم مدینه سه روز مهلت داد.(8)آنگاه، پس از دور زدن خندق، از پشت سر و با کمک طایفه بنی حارثه، که با وعدههای مالی فریفته شدند، وارد شهر شد.(9)
🔸مسلمبن عقبه، به دستور یزید، سه روز جان و مال مردم را بر سپاهیانش حلال کرد.برخی غارت و جنایات سپاهیان او را مصیبتی سهمگین و وصفناپذیر خواندهاند و برخی آن را فجیعترین حادثه، پس از شهادت امام حسین علیه السلام، دانسته است.(10)
🔻سپاهیان مسلمبن عقبه در آن سه روز، از ارتکاب هیچ عمل زشتی، همچون تجاوز به نوامیس، بیرون کشیدن جنین از شکم زنان و کشتن نوزادان(11) و توهین به صحابه بزرگ پیامبر(صلی الله علیه وآله) از جمله جابر بن عبدالله انصاری فرو گذار نکردند.(12)
منابع:
1. بلاذری، انساب الاشراف، چاپ رکاز، ج5،ص339
2.سهیلی،عبدالرحمانبن عبداللّه، الروض الانف فی شرح السیرة النبویة لابنهشام، چاپ عبدالرحمان وکیل، قاهره، ج 6، ص255
3.خلیلبن احمد؛ کتابالعین، چاپ مهدی مخزومی و ابراهیم سامرائی، قم 1405، ذیل «حرّة»
4.طبرى،محمدبن جرير، تاريخالطبرى: تاريخالامم والملوک، چاپ محمد ابوالفضل ابراهيم، بيروت 1382ـ 1387، ج5، ص479-480.
5.طبری، همان،ج 5، ص482؛
6.ابناثیر، الکامل فیالتاریخ، بیروت،چاپ افست 1402، ج 4، ص111-112
7. طبری، پیشین، ج 5، ص483؛
8.طبری، ج 5، ص485-487 .
9.ابنقتیبه، الامامة و السیاسة، المعروف بتاریخالخلفاء، چاپ طه محمد زینی، [قاهره 1987]، چاپ افست بیروت،بیتا ج 1، ص179-181
10. مسعودى،علىبن حسين کتاب التنبيه والاشراف، چاپ دخويه، ليدن ۱۸۹۴، چاپ افست ۱۹۶۷، ص۳۰۶
11.ابنقتیبه، پیشین، ج 1، ص184؛
12.سهیلی، پیشین، ج 6، ص253-254
#عزاداری
#مناسبتی
#تاریخی
❓❓❓شبهه:
آیا برای یکشنبه و چهارشنبه آخر ماه صفر،اعمال خاصی توصیه شده؟
سندیت و اعتبار دارند؟ می توان این احادیث را پذیرفت؟
چون اکثر آنها منبع دارند.
آیا هر حدیثی بامنبع باشد پس صحیح می باشد؟
🔰🔰🔰پاسخ:
1⃣نکته توضیحی اول:
خواندن قرآن ثواب دارد. اما این نوع حدیث سازی یا فضیلت سازی بدعت و خرافات هست.
✅ ما در اسلام فقط مقید به امری هستیم که از طرف قرآن یا امام معصوم بعنوان منصوص آماده باشد.
✅اینجور مطالب باب بدعت و ترویج غیر واقعی هست.
✅در این سالها هم دشمنان اسلام برای سست کردن عقاید مردم از این پیامها زیاد ساخته اند. وقتی مطلبی سندیت ندارد و از کلام معصوم نیست میشود بدعت.
✅و بدعت از هر گناه دیگری بزرگتر هست.
✅کسی از خودش حق ندارد برای یکشنبه آخر صفر فضیلت بسازد و بعد نسخه بدهد. اگر اینجور باشد هر روز بایک چیز جدید مواجه خواهیم شد.
✅خدا در قرآن به پیامبرش میگه اگر یک کلمه از خودت به وحی اضافی کنی من رگ گردنت رو میزنم.
✅هیچ کس حق اضافه کردن چیزی به دین را ندارد. چه برسد به این خرافات بی سند.
پیامبر(ص): هنگامی که بدعت در میان امّت ظهور کرد بر عالمان لازم است که عالمانه با آن مبارزه نمایند.
2⃣نکته توضیحی دوم:
سند این روایات؟
1_ کتاب مرقاة الجنان یکی از منابع قدیمی و معتبر حدیث و دعای شیعه نیست.
✅اگر این اعمال در کتابهای قدیمی و معتبر آمده باشد معتبر است مثلا در کتاب مصباح المتهجد شیخ طوسی یا المزار شیخ مفید یا کامل الزیارات ابن قولویه در مجموع کتابهای قرن 4 و 5 از اعتبار بیشتری برخورداند.
2_ برخی از صوفیها و درویشهای عرب اعم از شیعه و سنی که به دعا و ذکر علاقه داشتند وقت میذاشتند و دعاهایی از خودشان ابتکار می کردند و نتیجه اش میشد اینها...
3_ درباره قرائت سوره های قرآن و نمازهای مستحبی می توانید آنها را بخوانید و حتما ثواب دارد ولی خیال نکنید مثلا حتما باید چهارشنبه آخر صفر باشد که اثر کنند!!
✅خیر این دستورالعملهای عجیب غالبا از معصومین (ع) نیست بلکه بعضیها برای خودشان ابتکار کرده اند.
4_ اتفاقا میشود اثبات کرد که اکثر اینها توصیه معصومین (ع) نیست.
✅زیرا مثلا دعایی که تا سال 900 هجری در هیچیک از کتب معتبر شیعه نبوده و یکدفعه سبز میشود جعلی است.
5_در فضای مجازی هر حدیثی که زیرش چند منبع ذکر شده باشد به معنای صحت آن نیست.
البته تکرار می کنیم: قرائت قرآن و هر دعایی مفید و مؤثر است.
ولی آن فضایل عجیبی که مثلا برای دعای گنج العرش و غیره نقل شده دروغ است یعنی سخن معصوم ع نیست.
یا زهرا:
🏴حقیقت ناب🏴
🆔https://eitaa.com/sajadi43
📌 #عاشورا
السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللَّهِ [اَبَداً] ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ
اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ
وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ
وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ
وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ.
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
برداشت از آيه ۱۱۴#سوره_نساء
📌سربگوشی کردن
#سالک الی #اللّه بايد در ميان جمع از سربگوشی کردن با ديگران بپرهيزد. زيرا ممکن است آنها فکر کنند که اينها #مذمّت آنها را می کنند و #محزون گردند. مگر آنکه #فايده اهمی در اين کار باشد مثلاً می خواهد به رفيقش بفهماند که به يکی از آنها #صدقه ای بدهد يا #راهنمايی خوبی به او بکند و يا #اصلاح بين دو #مسلمان منظور باشد که همه اينها مورد پسند خدای تعالی باشد و در اين صورت سربگوشی کردن اشکالی ندارد، به علاوه ممکن است خدای تعالی #اجر بزرگی هم به او عنايت فرمايد.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
* #سلوک #مشکلات #صبر
🔻مسیر خدا يك خورده صبورى مى خواهد. بعد از مدتی صبوری خداوند متعال شروع به جواب دادن مى كند.
🔸ولى برای هر مؤمنى، در مسير زندگى كه دارد مى رود فصل هايى بر او سخت مى گذرد كه صبرش هم سخت است ولى اصلاً نمره معدل ايمان را همين جا ها مى دهند.
🔹همين جايى كه ديگر انسان نمى تواند و حس مى كند خسته شده است. معدل ايمان همين جاست که مشخص می شود.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🍃🔷 استفاده زن از اینترنت به هزینه شخصی و ممانعت شوهر
🍃❓ اگر زن با هزینه خود در فضای مجازی اینترنت حضور داشته و با کسی رابطه نداشته باشد، آیا شوهر می تواند او را منع کند؟ اگر این ناراحتی باعث تاثیر در مسائل زناشویی بشود چطور؟
🍃🌸 پاسخ: 👇👇
🔷 امام خامنه ای: در فرض سوال اطاعت از شوهر در مورد مذکور واجب نیست ولی بهتر است در این گونه موارد با هم #مشکل را حل نمایید. [1]
🔷 آیت الله مکارم: از انجام اعمالی که موجب اختلاف و کدورت است، جدا اجتناب نمایید و سعی کنید با #مهر و محبت در مورد اختلافات خویش به تفاهم برسید. [2]
🔷 آیت الله سیستانی: #ارتباط زن و مرد نامحرم از راه نوشتار یا گفتار جایز نیست مگر همان مقدار که براى رفع نیاز به طور مستقیم جایز است. و سزاوار نیست زن طورى رفتار کند که #شک و شبهه شوهر را برانگیزد و همچنین فرزندان نسبت به پدر بلکه در بعضى از موارد حرام است مانند این که رفتار زن طورى باشد که با رعایت حقوق مرد منافى باشد یا رفتار #فرزند موجب #اذیت پدر از جهت شفقت بر فرزند باشد. و اگر رفع مشکل متوقف بر اطلاع شوهر یا پدر از محتواى نامه ها یا مکالمات باشد در صورتى که محذورى در آن نباشد جایز است. باید توجه داشت که شوهر و پدر در مقابل #همسر و فرزند مسؤولیت شرعى دارند خداوند مى فرماید (یا ایها الذین آمنوا قوا انفسکم واهلیکم نارا وقودها الناس والحجارة علیها ملائکة غلاظ شداد لا یعصون الله ما امرهم ویفعلون ما یؤمرون) ((ای مؤمنان خود و خانواده خود را از آتشى که سوخت آن انسانها و سنگها است و بر آن ملائکه اى موکل اند که سختگیر و نیرومندند و هرگز دستور الهى را مخالفت نمى کنند ، حفظ کنید)) و آن چه از آنها خواسته شده است انجام مى دهند و زن و فرزند باید شوهر و #پدر را در انجام این وظیفه کمک کنند و اگر نکنند بر آنها است که به وظیفه امر به معروف و نهى از منکر طبق ضوابط آن عمل نمایند. [3]
🔷 آیت الله شبیری زنجانی: اگر گوشی موبایل و مانند آن مال شوهر باشد و راضی به تصرف در آن نباشد جایز نیست بلکه اگر از استفاده نکردن اذیت نمی شوید نباید به شکلی که موجب اذیت شوهرتان می شود استفاده کنید. در غیر این صورت بهتر است #فضای_صمیمی زندگی را با چنین اموری که ضرورتی ندارد مکدّر نکنید. [4]
🔷 آیت الله فاضل: اگر هزینه اینترنت را خودتان بدهید و گوشی یا دستگاه کامپیوتر مال خودتان باشد و حق شوهرت هم ضایع نشود برای رفتن به تلگرام شرعا اجازه شوهر لازم نیست. لیکن اگر رفتن به تلگرام موجب بدگمانی و سوء ظن شوهر می شود و زندگی زناشویی شما آسیب ببیند، از رفتن به تلگرام بدون اجازه شوهر خودداری کنید. [5]
#استفاده_اینترنت
#روابط_زن_شوهر
=========
🍃🌸 پی نوشت: 👇👇
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: AiygMb8bX6Y.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9507280029.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی، کد استفتاء: 544747.
[4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله شبیری زنجانی، شماره سوال: 34545.
[5]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری: 9502273.
=============
هدایت شده از 💟 احکام آموزشی صوتی و تصویری 💟
6.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_حسینی
🔴 قسمت پانزدهم
🔶 احکام #تربت ابا عبدالله علیه السلام۳‼️
🛑نشر حداکثری🛑