#رصد
آمریکا پیشنویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به ۵ کشور داد
🔹«کلی کرافت» سفیر آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد واشنگتن پیشنویس قطعنامه تمدید تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران را به روسیه، بریتانیا، فرانسه، آلمان و استونی ارائه داده است.
🔺«واسیلی نبنزیا» سفیر روسیه در سازمان ملل، ماه گذشته تأکید کرد مسکو مخالف هرگونه تلاش آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران است. /تسنیم
@SajIRAN
#رصد
🚖 طرح قرعه کشی خودرو نه تنها التهاب بازار را آرام نمیکند، بلکه هزار میلیارد تومان از منابع ملی کشور را هم هدر میدهد
🚗 حسن کریمی سنجری کارشناس صنعت خودرو در یادداشتی برای «نود اقتصادی» نوشت: امروز و فردا یکی از بارزترین رفتارهای پوپولیستی دولت تدبیر و امید در حوزه مدیریت بازار رقم می خورد. اتفاقی که شبیه آن در طول تاریخ جمهوری اسلامی رخ نداده است.
🚗 مراسم قرعه کشی برای دریافت خودرو در حالی برگزار می شود که درهمین چند سال گذشته کمپین نخریدن خودروی صفر کیلومتر از سوی مردم چنان بر شرکت های خودروساز داخلی فشار آورده بود که دولت را مجبور کرد برای تحریک مردم به خرید خودرو از کارخانه، وام بانکی اختصاص دهد.
🚗 پیش بینی می شود در این مراسم اسامی ۲۵ هزار مشتری خوشبخت که یارانه خودرو به آنها تعلق می گیرد از صندوق بخت آزمایی دولتی که قرار بود به تدبیر و امید شهره باشد بیرون بیاید. یارانه ای که هزینه آنرا نه دولت که همه مردم از طریق افزایش تورم، دیر یا زود خواهند پرداخت.
🚗 در طول دو سال گذشته عملکرد سازمان حمایت و پیش از آن شورای رقابت در حوزه قیمت گذاری دستوری باعث شده بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان زیان به دو شرکت خودروساز داخلی تحمیل شود ، این در حالی است که رقم زیادی از این ۴۰ هزار میلیارد تومان بطور مستقیم و از طریق رانت و دلالی به جیب معدودی افراد رفته است، حالا دولت تصمیم گرفته باقی مانده نفس شرکت های خودروساز را از طریق ضیافت قرعه کشی بگیرد و افسوس ماجرا اینجاست که صدای اعتراضی از مدیران ارشد این شرکتها بلند نمی شود ، آنانی که بهتر از هر کسی می دانند این ضیافت ناجوانمردانه چه بر سر شرکت های خودروساز خواهد آورد.
🚗 سرپرست تازه به مسند نشسته صمت نیز اگرچه امید به او زیاد است، اما ظاهرا تن به تایید نسخه ای داده که اتاق فکر وزرای قبلی برایش پیچیده اند. پیش از این گفتم آقای مدرس خیابانی باید حواسش به اتاق فکرهایی که آشفته گی صنعت و بازار خودرو نتیجه تصمیم سازی چند سال اخیر آنهاست، باشد. خرق عادت های غیر منطقی وزارت صمت در سالهای اخیر کم نیستند، قرعه کشی نیز بر آن اضافه شد.
🚗 سال ۹۲ حسن روحانی با تکیه بر ضعف های اقتصادی دولت های نهم و دهم در حالی توانست سکان دولت را در اختیار بگیرد که یکی از مهمترین اشارات برای ترغیب مردم به رای دادن به دولت تدبیر و امید تاکید بر کنار گذاشتن خرق عادت دولت های قبلی بود. رفتارهایی که به زعم اقتصاددانانِ دولت حسن روحانی باعث افزایش تورم ، کاهش ارزش پول ملی و نهایتا از بین رفتن بخشی از زیرساخت های صنعتی کشور شده بود.
🚗 سوال اینجاست چرا در دولتی که شعارش تدبیر است، واگذاری خودرو از طریق قرعه کشی بعنوان تنها راه برون رفت از شرایط فعلی تشخیص داده شده است؟ روشی که نه تنها باعث از بین بردن التهاب بازار خودرو نخواهد شد بلکه هدر رفتن چیزی نزدیک به یک هزار میلیارد تومان منابع ملی کشور را بدنبال خواهد داشت و مهمتر از آن موجی از سرخوردگی را برای بازماندگان این ضیافت ناعادلانه بوجود خواهد آورد.
🚗 سیاست های دولت در حوزه خودرو بویژه سیاست گذاریهای سازمان به ظاهر حمایت از مصرف کننده و تولید کننده بیش از آنکه از جنس حمایت باشد تشدید کننده تحریم های خارجی بوده است. حال سئوال اینجاست چرا باید از درون سازمانی که برای حمایت از صنعت و بازار تشکیل شده تصمیماتی بیرون آید که نه تنها به جهش تولید کمکی نمی کند که شدت تحریم های خارجی را نیز افزایش می دهد؟
🚗 انتظار آن بود که رفتار دولت در سال جهش تولید معطوف به تسهیل فرآیندهای تولید در کشور باشد نه آنکه به بهانه کنترل بازار پای خود را بیش از گذشته بر گلوی صنایع ملی این کشور بفشارد. /نود اقتصادی
@SajIRAN
#رصد
اوپک با تمدید کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه برای یک ماه آینده موافقت کرد
وزیر نفت:
🔹 قرار شد توافق کاهش تولید روزانه ٩ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکهای مشروط به همراهی ١٠ کشور غیرعضو اوپک باشد.
🔹اوپک با تمدید کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه برای یک ماه آینده موافقت کرده و در صورت تایید غیراوپک این توافق اجرایی خواهد شد. /فارس
@SajIRAN
#رصد
🔸هادی العامری از نمایندگی مجلس عراق استعفا داد
🔹رسانههای عراقی اعلام کردند رهبر ائتلاف پارلمانی فتح و دبیر کل سازمان بدر امروز شنبه درخواست رسمی استعفای خود را به ریاست پارلمان عراق تحویل داده است.
🔹گفته میشو د «عبدالکریم الانصاری» نامزد اصلی جانشین العامری در پارلمان عراق است.
🔹در جلسه امروز پارلمان عراق، وزرای نفت، فرهنگ، تجارت، مهاجرت و کشاورزی نیز از کابینه مصطفی الکاظمی، نخستوزیر جدید عراق رأی اعتماد نمایندگان را کسب کردند و به این ترتیب کابینه الکاظمی تکمیل شد. /جارچی
@SajIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رصد
آیا شفافیت آرا کافیست؟
🔹کدام اطلاعات نمایندگان در آمریکا، انگلیس، فرانسه و بلژیک در دسترس عموم است؟
🔻شفافیت آرا و رفتار تقنینی نمایندگان در پارلمانهای کشورهای مختلف در کنار شفافیت مالی آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
📝متن کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید👇
tn.ai/2278584
@SajIRAN
#رصد
خطر فرمالیسم؛ پاشنه آشیل مجلس یازدهم
🔹در روزهای آغازین مجلس یازدهم شاهد اقداماتی از سوی نمایندگان هستیم مانند برشمردن دغدغهها و مشکلات کشور در فضای مجازی یا حضور در اردوهای جهادی و مناطق محروم که اگرچه در برداشته شدن فاصله مردم و مسئولان مفید است اما اگر این دغدغهها با اقدام موثر و ایده عملی برای رفع این مشکلات همراه نشود، نه تنها فایده ندارد بلکه میتواند به فرمالیسم و صوریکاری منجر شود.
📝متن کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید👇
tn.ai/2280511
@SajIRAN
#راه_روشن
🌹امام خمینی (ره):
🔺شما می دانید که اگر یک مملکت در اقتصاد، خصوصا این رشته اقتصاد که نان مردم است؛ در این، احتیاج به خارج پیدا بکند و یک احتیاج مبرمی که نتواند خودش را اداره کند خودش را و باید دیگران او را اداره کنند. این وابستگی اقتصادی آن هم در این رشته، موجب این می شود که ملت ایران، مملکت ایران، تسلیم بشود به دیگران".
۱۳۵۸/۱۰/۰۴
@SajIRAN
#راه_روشن
🌹امام خامنهای:
🔺بنده به مسائل معیشت مردم خیلی فکر میکنم، خیلی دغدغهمندم نسبت به مسئلهی معیشت مردم امّا هرچه فکر میکنم، هرچه با کارشناسها و آدمهای وارد و مطّلع مشورت میکنم، میبینم جز این راهی وجود ندارد که ما قاطعاً تکیه کنیم به مسائل داخلی. اینکه تجّار خارجی بیایند و بروند و هیچ آبی هم از اینها گرم نشود -که تا حالا [هم] نشده- [چه فایده دارد]؟ الان حدود یکسال است مدام میآیند و میروند؛ کاری هم نکردهاند. اگر هم بخواهند کاری کنند، تصرّف بازار ایران است که درست به ضرر ما است. فایدهی آمد و رفت این هیئتها باید سرمایهگذاری باشد، باید ایجاد تولید باشد، باید در جاهایی که احتیاج داریم به فنّاوری جدید، [آوردن] فنّاوری جدید باشد؛ اینها باید باشد؛ اینها نیست یا کم است. این چیزها را بایستی مسئولین محترم رعایت کنند، دنبال کنند. اینکه ما گفتیم اقدام و عمل، البتّه حالا مشغولند، باید انشاءالله نتیجهی کار محسوس بشود، ملموس بشود که مردم حس کنند، لمس کنند؛ راه این است.
۱۳۹۵/۰۵/۱۱
@SajIRAN