#رصد
ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
📊شاخص کل بورس امروز با ریزش ۵ هزار واحدی در پایان معاملات امروز به عدد یک میلیون و ۳۳۴ هزار واحد رسید.
📊شاخص کل هم (وزن): ۴۶۵۲ واحد منفی
📊ارزش معاملات: ۳۲۱۱ میلیارد تومان
#بورس
@TasnimNews
@SajIRAN
#رصد
قیمت بیتکوین در یک ساعت ۱۰ هزار دلار سقوط کرد
🔹قیمت بیتکوین، بزرگترین ارز دیجیتال جهان، امروز شاهد سقوط نزدیک به ۱۰ هزار دلاری در مدت تقریباً یک ساعت بود.
🔹قیمت این رمزارز به روند نزولی خود در بحبوحه ظهور سویه جدید کرونا یعنی اومیکرون ادامه داد و به ۴۲۰۰۰ دلار رسید و سپس به ۴۵۰۰۰ دلار بازگشت.
tn.ai/2619646
@SajIRAN
5.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
4_5861905570423901038.mp3
2.21M
#رصد
🚨افشای یکی از پیشنهادات امریکا به عراقچی: تعطیلی ۲۰ درصد در ازای آزادسازی ۱ میلیارد دلار!
🔻علی واعظ: پیشنهادات رفع تحریم ایران مفصل است/ دست ایران در مذاکرات وین پر است
🔹علی واعظ، مسئول پروژه ایران در گروه بحران، دو شب قبل در یک گفتگوی کلابهاوسی بخشی از پیشنهاد آمریکا به عراقچی برای توافق را اعلام کرد.
🔹او میگوید آمریکا در این توافق به دنبال تعطیلی غنیسازی ۲۰ درصدی ایران در ازای آزادسازی ۱ میلیارد دلار از داراییهای ایران بوده است!
🔹واعظ همچنین تصریح میکند که در دور جدید گفتگوها، ایران از لحاظ فنی با دست پر به مذاکرات آمده و متنی با جزئیات فراوان برای رفع تحریم به طرف مقابل ارائه کرده است.
🔹البته نوع بیان علی واعظ و نحوه روایت او به شکلی است که در نهایت ایران را متهم به عدم انعطاف کرده و سعی در تکمیل پازل مقصرنمایی ایران دارد که البته با وجود سوابق و نوع نگاه او و همکارانش در گروه بحران مساله عجیبی نیست.
🔹گروه بینالمللی بحران همان گروهی است که متن برجام را مدتها قبل از امضا توسط ظریف در سایت خود منتشر کرده بود و تیم مذاکرهکننده دولت سابق روابط گستردهای با این نهاد داشت. /رجانیوز
@SajIRAN
#رصد
🔻ارزیابی فعالان بینالمللی از مذاکرات وین: آمریکا آماده توافق نیست
🔹با گذشت ساعاتی از پایان دور اول گفتگوهای جدید در وین، نقطه نظرات متنوعی در خصوص وضعیت فعلی و آینده پیش روی مذاکرات ایران و اعضای برجام مطرح شد. تحلیلهای مختلفی که شاید برای اولین بار در یک نقطه به یکدیگر میرسد: «آمریکا آماده توافق نیست».
🔹ترکیب کارشناسی و تخصصی تیم مذاکراتی در کنار ابتکار عمل جمهوری اسلامی در ارائه دو متن پیشنهادی در حوزه تحریم و هستهای، عملا پیام جدیت ایران برای حصول یک توافق مطلوب را به افکار عمومی صادر کرد.
🔹اما از سوی دیگر، یادداشت کینهورزانه انگلیس به همراه اسرائیل و گزارش جهتدار آژانس در حین مذاکرات موحب شد تا در اردوگاه سه کشور اروپایی اختلافاتی پدید آید و اروپا عملا در مسیر اتخاذ سیاست واحد در برابر ایران ناتوان ماند. دست پر جمهوری اسلامی در حوزه افزایش فروش نفت، تسهیل وصول منابع ارزی و دیپلماسی انرژی نیز در تغییر محاسبات طرف مقابل اثرگذار بود.
🔹دروغ تاریخی «بیانیهخوانی در مذاکرات» این بار مجددا تکرار شد و تلاشهای فراوانی برای مانور رسانهای بر روی همین خط خبری فعال شد. تعدادی از فعالان شبکههای اجتماعی و رسانههای حامی دولت روحانی برای تسویه حساب سیاسی با مذاکرهکنندگان و علیرغم ادعاهای قبلی خود مبنی بر تن دادن تیم ایرانی به توافقات شش دور گذشته، مدعی شکست مذاکرات به علت مطالبات حداکثری ایران شدند اما فضای بینالمللی طور دیگری به وقایع نگاه میکند.
🔹نشریه سعودی الشرق الاوسط در مطلبی با اذعان به انسجام و جدیت تیم مذاکرهکننده ایرانی نوشت که طرف آمریکایی عامل آشفتگی مذاکرات است. این نشریه اینطور ادامه میدهد که اصل برداشتن یک گام در برابر گام دیگر در این مذاکرات صدق نمیکند و ایران اعطای هیچ امتیازی در خصوص برنامه هستهای خود در کنار آنچه در توافق قبلی (برجام) ذکر شده را نمیپذیرد.
🔹سفیر سابق فرانسه در آمریکا نیز در تحلیل مذاکرات اخیر مینویسد آمریکا نمیتواند امتیازات زیادی اعطا کند، از طرف دیگر ایران تمایلی به اعطای امتیاز در ازای رفع جزئی یا موقت تحریمها ندارد. او همچنین تصریح میکند که تنها تصمیم فوری آمریکا در ماه ژانویه میتوانست این دیوار بیاعتمادی را از بین ببرد و الان خیلی دیر است.
🔹همچنین تریتا پارسی، عضو نایاک و از تحلیلگران بینالمللی نیز با تاکید بر اینکه آمریکا و اتحادیه اروپا تقاضای ایران مبنی بر لغو فوری تحریمها را نمیپذیرند مینویسد گمان میکنم ایرانیها به این دلیل که می دانند شرکتهای اتحادیه اروپا حتی با لغو تحریمها نیز به بازار ایران باز نخواهند گشت، چنین درخواستی دارند، زیرا (این شرکت ها) منتظر خواهند بود ببینند اوضاع چگونه پیش خواهد رفت، از جمله آنچه در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا رخ خواهد داد. (بر اساس آنچه که یک دیپلمات اتحادیه اروپا هفته جاری به من گفت).
🔹وی در ادامه میگوید این مثال نمونهای است از اینکه چگونه ناتوانی آمریکا در عمل به وعدههایش ارزش چانه زنی تحریمها را از بین برده است.
🔹این مواضع در کنار تلاشهای آمریکا برای پایان دادن سریعتر به مذاکرات وین معنای بهتری پیدا میکند. عضو خارج شده از توافق در شرایطی که آمادگی بازگشت مطمئن به برجام را نداشته و توان اعطای تضمین بهرهمندی ایران از مزایای لغو تحریم را ندارد، در هفته گذشته تلاش قابل توجهی برای «مقصرنمایی» از ایران صورت داد.
🔹تلاشی که البته با هوشمندی تیم ایرانی به نتیجه نرسید و اکنون نزدیکترین متحدان منطقهای و بینالمللی آمریکا نیز دولت بایدن را عامل آشفتگی فضای مذاکرات میدانند. /رجانیوز
@SajIRAN
#رصد
🔻همه چیز در وین نیست/ قفل دیپلماسی اقتصادی با سوریه شکست
🚨بانک مشترک ایران و سوریه تاسیس میشود/ راهاندازی «مرکز تجارت ایران» با ۱۶۴ شرکت در دمشق
🔰احیای کارخانههای تعطیل شده سوری توسط صنایع ایرانی
🔹در یک دهه گذشته و با حاکمیت غرب گرایان تصور میشد تنها با رابطه تجاری با غرب میتوان گره از مشکلات کشور باز کرد، اما وضعیت کنونی اقتصاد کشور نشان از شکست این ایده دارد. دولت سیزدهم تلاش دارد تا با سیاست خارجی متوازن و دیپلماسی اقتصادی فعال این کم کاری را جبران کند.
🔹عضویت در شانگهای، افزایش سطح همکاری با کشورهای همسایه و آسیایی، انعقاد قرارداد سوآپ گازی و... تنها قسمتی از اقدامات دولت در صد روز گذشته بوده است. نگاهی به سفر وزیر صمت به دمشق نیز نشان میدهد دولت رئیسی در همکاری با کشورهای همسایه و توجه به ظرفیت آنها مصمم است.
⬅️ در رجانیوز بخوانید:
🌐 Rajanews.com/node/353338
@SajIRAN
#رصد
🔻برگزاری نشست سران قوا به میزبانی رئیس جمهور
🔹نشست هفتگی روسای قوای مجریه، مقننه و قضائیه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز به میزبانی رئیس جمهور برگزار شد.
🔹در این جلسه سران قوا درباره مهمترین مسائل و موضوعات کشور تبادل نظر و بر تداوم هماهنگی سه قوه برای رفع مشکلات کشور تاکید کردند. /جارچی
@SajIRAN
6.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
11.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رصد
اروپا و مذاکرات وین
▪️انتظارات حداکثری، پایبندی حداقلی
🔹قابل پیشبینی است که درخواستهای ایران به طرفهای غربی در مذاکرات وین مواردی را شامل میشوند که هدف آن ضمن حفظ توافق اصلی، تبدیل برجام از سندی یکجانبه و غیرمتوازن به قراردادی دوطرفه و مبتنی بر برد-برد است.
🔹چین و روسیه، به عنوان شریکان کشورهای غربی در گروه ۱+۴، هیچ یک نه تنها مبنای استدلالهای ایران را زیر سوال نبردند بلکه از آن حمایت کردند.
🔹بدون شک، طرفهای غربی با توجه به سیاستهای کلانی که ضد جمهوری اسلامی دارند انتفاع اقتصادی ایران از برجام را به زیان خود میدانند.
🔹بر همین اساس، بازگشت تیمهای اروپایی به پایتخت به نوعی تکرار سناریویی پیش دستانه، برای مقصر جلوه دادن ایران در عدم نتیجهگیری از این دور مذاکرات است.
tn.ai/2619516
@SajIRAN