هر چقدر امروز در کوچکترین ناامیدیها و شکستهای کودک و نوجوانمان بیشتر ابراز نگرانی و احساس ناتوانی ایجاد کنیم، کودکمان در آینده در روبرو شدن با شکستها و مدیریت بحران آن، ناتوانتر خواهد بود. اگر به کودکان و نوجوانان اجازه دهیم که با شکستها و ناامیدیهای کوچک مواجه شوند و به آنها فرصت یادگیری از این تجربیات را بدهیم، مهارتهای آنها در مدیریت بحران و شکست در آینده تقویت میشود. حمایت بیش از حد میتواند به کاهش استقلال و تابآوری آنها منجر شود.
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
🖇تربیت فرزند،با رفتار و گفتار مادر است!
🔸مادر میتواند فرزندان را به بهترین وجهی تربیت کند. تربیت فرزند به وسیلهی مادر، مثل تربیت در کلاس درس نیست؛ با رفتار است، با گفتار است، با عاطفه است، با نوازش است، با لالائی خواندن است؛ با زندگی کردن است. مادران با زندگی کردن، فرزند تربیت میکنند.
_هرچه زن صالحتر، عاقلتر و هوشمندتر باشد، این تربیت بهتر خواهد شد.بنابراین برای بالا رفتن سطح ایمان، سطح سواد، سطح هوش بانوان، در کشور باید برنامهریزی شود.
🗣 از گفتار رهبری؛
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
والدین باید بدانند که اصل تربیت کودکان بر پایه تشویق بیانی بناشده است.
⏪ باید به اندازه کافی کودک را تشویق کنید و تاثیر آن را نیز ببینید، نباید تنبیه کنید. باید در کودک به دنبال رفتارهایی باشید که بهانهای برای تشویقاش باشد نه تنبیه؛
تشویق بیانی باعث تکرار رفتارهای خوب و مثبت در کودکان میشود.
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
هشـدار جدی بههمســـران محتـــرم
هرگز از بچهها به عنوان ابزاری برای کنترل همسرتان استفاده نکنید...!
گمان نکنید که وقتی فرزندتان را برای جاسوسی همسرتان بسیج میکنید، او علت و هدف شما را نمیفهمد و متوجه فاصله میان شما نمیشود.
اگر شما به همسرتان شک دارید، حق ندارید در جریان پیگیری کارهای همسرتان ، از فرزند خود به عنوان یک ابزار و خبر چین و جاسوس استفاده کنید.
👈🏻لطفا در هیچ شرایطی، بچهها را وارد بازی خودتان نکنید.
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
احساس گناه در کودکان یکی از مسائل پیچیده و مشکل در روان شناسی کودک است. کودکان نیز مانند والدین خود به دنبال انجام عمل اشتباه، حس گناه و عذاب وجدان را تجربه می کنند و این احساس در روند رشدی آنها موضوعی طبیعی است.
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
همه ما تو زندگی مان اشتباه میکنیم و نواقصی ممکنه داشته باشیم و عملکرد عالی نداشته باشیم؛ اما تلاش میکنیم که از ان اتفاق درس بگیریم و به ادامه زندگی مان بپردازیم. اما والدینی ممکن است از روی ناآگاهی، رفتارهایی با فرزندشان داشته باشند (به ویژه در مواردی که فرزندشون اشتباه میکند) تا بخواهند ان رو اصلاح کنند؛ اما این کارشان منجر به احساس گناه دادن ناخواسته به کودک می شود این گناه دادن اثر خوبی ندارد
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
وقتی به کودک احساس گناه داده شود، کودک فکر میکند که حتما اشتباه و نواقص گذشته تقصیر او بوده و از بی کفایتی اوست. این روند باعث میشود که او عموماً در گذشته گرفتار شود و همیشه در گذشته بماند و دیگر نتواند در لحظه حال زندگی کند و لذت ببرد.
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
وقتی احساس گناه در کودک رخ میدهد کودک ترس آن دارد که نکند دیگران از دست او ناراحت شوند کودک همیشه در مقابل جبران برای دیگران و یا عدم تکرار اون عمل احساس شرم میکند و احساس خجالت می کند؛ خودسرزنشی در او رشد میکند که میتواند باعث انواع اختلالات روانی و رفتارهای نابهنجار شود
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
ذهن میدانی برای فعالیت افکار مثبت و منفی است وقتی ذهن جولانگاه افکار منفی شود فضای ناایمنی در ذهن حاکم میشود و تمایلات منفی به شکلهای مختلف پا به عرصه ظهور میگذارند
مثلاً در روند زندگی روزمره تمایل به ترس به رنج و غصه تمایل به خیالات غیر واقعی و اوهام به موضوعات زندگی آمیخته میشود و سبب اختلال میشود
ارادهای که ساخته شود و قدرت یابد و برای اصلاح این امور هدایت شود گامی به سوی سازندگی خواهد بود
✍ سید مهدی محمدی
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
پدر و مادرها بزرگسالانی هستند که سعی دارند کمک و همراه مسیر رشد و تحول کودکان خود باشند، ولی این همراهی نباید تبدیل به موضع برتر برای والدین باشد، آنها عصبانی میشوند، داد میزنند، تنبيه میكنند، عقاید خود را تحمیل میکنند، احساسات کودک را بیاهمیت میدانند، زور میگویند و نمیخواهند کلمه «نه» بشوند و اینجا فراموش میکنند این رفتارهای اشتباه نهتنها کمکی برای رشد کودک نمیکند، بلکه به مرور زمان حتی رابطه کلامی و عاطفی خود را نیز با کودک از دست میدهند و کودک را درگیر آسیبهای روانی و جسمی می سازند.
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
چرا تنبیه موثر نیست؟
با تنبیه، بدرفتاری کودک تنها از دید تنبیهکننده مخفی میشود ولی در الگوی رفتاری کودک باقی مانده و خاموش نمیشود. در تنبیه به کودک میگوییم چکار نکند در حالی که باید به او آموزش دهیم چکار کند.
والدین مجبور میشوند شدت تنبیه را به مرور افزایش دهند که حتی ممکن است منجر به انزجار کودک از پدر و مادر بشود. با تنبیه، والدین نیز تنبیه خواهند شد چرا که خشم کودک برانگیخته میشود.
تنبیه، آموزش پرخاشگری به کودک است. تنبیه به خصوص تنبیههای جسمی هیچوقت از ذهن کودک فراموش نمیشوند.
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114
مشاهده دعواها و درگیریهای پدر و مادر توسط کودکان میتواند تاثیرات عمیق و بلندمدتی روی سلامت روانی و عاطفی انها داشته باشد. کودکانی که دعواها و درگیریهای پدر و مادرشون رو دائما می بینند، با مشکلات زیادی روبهرو میشوند. از انجایی که محیط خانواده نقش اساسی تو شکلگیری شخصیت و رفتارهای کودکان دارد، مدیریت درست این موقعیتها خیلی مهم است.
🔴🔴 غم انگیزترین بخش زندگی کودکان آن است بهداشت روانی و امنیت روانی آنها بوسیله پدران و مادران خراب می شود و شادابی انها گرفته می شود و وقتی عوارض رفتار غلط پدر و مادر در فرزند بروز می کند و پرخاشگریها و لجاجت و غیر بروز می کند آنگاه بوسیله همان پدر و مادر مورد توبیخ سرزنش و تنبیه قرار می گیرد !!!
✅ سلامت زندگی
https://eitaa.com/salamat114