🍏کشکول سلامت
⚠️ تهدید جدی پلاستیک برای سلامت انسان و سایر موجودات/ 2️⃣ شوک دمایی و فشار، موجب انتشار بیشتر میکروپ
⚠️ تهدید جدی پلاستیک برای سلامت انسان و سایر موجودات/ 3️⃣ فرهنگسازی برای کنار گذاشتن ظروف یکبار مصرف
🔸استفاده از ظروف یکبارمصرف و پلاستیکها بهعنوان چالش جدی در زمینه سلامت مطرح است و حتی براساس مطالعات، شواهدی از وجود این ذرات در مغز انسان نیز دیده میشود که منجر به بروز عوارض متعددی بر سلامت خواهد بود.
🔸گرچه کاربرد این ظروف بهقدری رایج شده که شاید بهنظر برسد کنار گذاشتن آنها امری غیرممکن است، اما در هر حال، آگاهسازی راجع به عوارض پلاستیکها باید از امروز آغاز شود تا بهتدریج و طی سالهای آینده به نتیجه مطلوب برسد.
🔸در حالحاضر، استفاده از بطریهای آب یکبارمصرف در کشورهای اروپایی بهندرت دیده میشود و افراد بطریهای پلاستیکی مقاوم شخصی را همراه خود دارند و خرید، استفاده و رهاشدن این ظروف در طبیعت را بهطور چشمگیر کاهش دادهاند.
👤 دکتر آراسب دباغمقدم، متخصص بهداشت عمومی و ایمنی مواد غذایی
📜 هفته نامه سلامت، شماره ۹۶۴
🍏 کانال کشکول سلامت
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا
🌹 عید سعید مبعث، آغاز راه رستگاری و طلوع تابنده مهر هدایت و عدالت، مبارک باد 🌺
🍏کانال کشکول سلامت
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا
💢 حلقه مفقوده در نسبت خودکشی با شرک خفی
«آیات قرآنی با وضوح کامل از این حقیقت خبر میدهد که اطاعت از غیر ـ اگر چه نفس خود باشد ـ، دل دادن به غیر ـ اگر چه مباح باشد ـ، خوش بودن با غیر و ناخوش بودن از فقدان غیر، همه و همه از مراتب شرک خفی بوده و پرستش و عبادت غیر خدا محسوب است و هر کدام به نحوی از عدم تعظیم حق و نشناختن و مراعات نکردن جانب عزّ و عظمت او سرچشمه میگیرد.
🔸خالی بودن دل از تعظیم حق، توجه نداشتن به قدر و عظمت او و مراعات نکردن ساحت عزّ او، از مصائب و گرفتاریهای بسیار مهم و پرخطر است» (۱).
🔸بسیاری از موارد خودکشی ریشه در ناخوش بودن از فقدان غیر دارد که از مراتب شرک خفی است.
🔸رهبر انقلاب فرمودند «حفظ نظام و در واقع حفظ ایمان مردم، اوجب واجبات است»(۲).
🔸ای کاش روانشناسان انجمن علمی پیشگیری از خودکشی بدانند که عمل به این واجب و شرکزدایی از جامعه، چه نقش مهمی (حداقل در بخش عوامل فردی) در پیشگیری از خودکشی میتواند داشته باشد.
❇️ «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (۳)
↙️ پینوشتها:
1⃣ کتاب مکاتبه و اندیشه، شماره ۱۷، بخش دوم: ره توشه قرب (تلخیصی از کتاب مقالات استاد محمد شجاعی)، مرکز فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
2⃣ بیانات در دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور، ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۲
3⃣ سوره رعد، آیه ۲۸
✍ همایون سلحشور فرد، کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت
🍏کانال کشکول سلامت
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
درباره رابطه شهرسازی و سلامت معنوی
🔹امروز همایش ملی سلامت معنوی اسلامی با قرائت پیام رئیس جمهور و حضور برخی وزرا و مقامات کشوری و استانی در شهر قم برگزار شد. عموما اشتیاق چندانی برای سخنرانی در همایشها ندارم اما بعد از حضور در این همایش افسوس خوردم که چرا چند دقیقه درباره موضوع مهمی که هیچ اشارهای در این همایش به آن نشد صحبت نکردم: موضوع رابطه شهرسازی و سلامت معنوی شهروندان.
🔹اگر قصد صحبت داشتم حتما در این خصوص، به این بیانات حکیم وارسته، مرحوم آیتالله حائری شیرازی اشاره میکردم: "زندگی آپارتمان نشینی اجازه نداده انسانها سالی یک بار هم به آسمان نگاه کنند. یکی از محرومیتهایی که ایجاد کرده، محروم شدن از نعمت بزرگ دیدار ستارگان است. اگر انسان ماهی یک شب برود در روستا تا بتواند آسمان را ببیند و زیارت کند، مثل زیارت یک امامزاده برایش سازنده است. ندیدن آسمان، خیلی مضر است. یک نگاه به آسمان برای انسان کافی است که بداند این چیزهایی که برای خودش برداشته، باعث خجالت است. آسمان را گذاشته اند برای صفر کردن تعلقات... برای نجات انسان از تعلقات، یک نگاه معنادار به آسمان بس است".
🔹در تایید فرمایش ایشان تاکید میشود که در آیات متعددی از قرآن کریم نیز به ارتباط با مظاهر طبیعت توصیه شده است: "أَفَلَمْ يَنْظُرُوا إِلَى السَّمَاءِ فَوْقَهُمْ كَيْفَ بَنَيْنَاهَا وَزَيَّنَّاهَا: آیا به آسمان بالای سرشان نگاه نکردند که چگونه ما آن را بنا کردهایم، و چگونه آن را (بوسیله ستارگان) زینت بخشیدهایم" (ق/۶). "وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ الْغُرُوبِ: و پیش از طلوع و غروب خورشید به ستایش پروردگارت تسبیح گوی" (ق/۳۹).
🔹اما آیا در کلانشهرهای عمودی و متراکمی که در آنها شهروندان نه ستارهها را میبینند و نه طلوع و غروب خورشید را و نه هیج یک از دیگر مظاهر خلقت الهی را، هیچ امکانی برای تثبیت سلامت معنوی شهروندان باقی میماند؟! و آیا بروز انواع بحرانهای معنوی و اخلاقی در چنین شهر ذکرزدایی که مظاهر قدرت و خلقت الهی را به کلی از ساکنانش دریغ میورزد چیز عجیبی است؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb