4_5888532422038914232.mp3
942.2K
🔸ترتیل صفحه ۲۷۵ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۵🌷
دو مثال زیبا برای آشنایی بیشتر با خدای یگانه:
بدون شك نخستین و مهم ترین دعوت قرآن، دعوت به خدای یگانه و یكتاپرستی است؛ دعوتی که به صورت¬های گوناگونی در قرآن طرح شده است. این آیات نیز با دو مثال زیبا، مردم را به خدای یكتا توجه داده و توحید و یكتاپرستی را با شرك و چندخدایی مقایسه کرده است. در مثال یکم، دو شخصِ متفاوت فرض شده اند؛ یكی، برده ی زرخریدی كه مالك هیچ چیز حتّی مالك خودش نیست و به خودی خود، حقّ انجام هیچ كاری را ندارد و تنها كارهایی را می کند كه اربابش دستور می دهد؛ در مقابل، شخصی كه آزاد و صاحب مال و ثروت فراوان است و در هر زمان كه بخواهد، آشكارا یا پنهان از مال و ثروتش خرج می¬كند. خدا با این مثالِ روشن و زیبا، كسانی را كه دنبال معبودان باطل و دروغین هستند، به این نكته توجه می دهد كه خدایان ایشان، نه تنها مالك هیچ چیزی در این جهان نیستند، مالك وجود خودشان هم نیستند و بدون اختیار خودشان، روزی به هستی پا گذاشته اند و روزی از میان می روند. آیا چنین موجودات ضعیف و ناچیزی، با خدای توانا و بی نیاز كه تمام جهان هستی به خواست و ارادهی او پدید آمده و هر گونه بخواهد، در آن دخل و تصرّف می كند و همیشه زنده است و هیچ گاه نمی میرد، یكسان هستند؟ پاسخ روشن است. به همین سبب، در پایان آیه ی 75 می-فرماید: «اَلحَمدُ لِله»؛ یعنی سپاس و ستایش برای خداست و تنها او سزاوار پرستش و بزرگ داشت است.
آیه ی 76 نیز با همین روش، تقابل توحید و شرك را برای مردم ترسیم می كند و سستی تفكّر مشـركان را به اثبات می رساند. در این مثال نیز دو نفر فرض شده اند: یكی، شخص لال و گنگی است كه نه چیزی می فهمد و نه می تواند چیزی را به دیگران بفهماند و هیچ كار مفیدی از او ساخته نیست. او به هر جا و برای هر كاری كه فرستاده می شود، دست خالی باز می گردد و هیچ خوبی و خیری ارمغان نمی آورد و در تمام كارها، سربارِ كسی است كه از او مراقبت می كند و هیچ اختیاری از خودش ندارد. شخص دیگر، در سلامت كامل جسمی و روحی به سر می برد و همیشه دیگران را به میانه روی در كارها و پرهیز از افراط و تفریط توصیه می كند و زندگی خودش را نیز بر اساس درست كاری و راستی بنا کرده، همه ی كارهایش پسندیده و زیباست. آیا این دو نفر مقایسه شدنی هستند؟ پاسخ این سؤال نیز مشخص است. بت های بی جان و معبودان باطل مشركان، مانند شخص نخست هستند؛ نه چیزی را می فهمند، نه می توانند حقیقتی را بیان كنند، تمام هستی و وجودشان به خدا وابسته است و هیچ كار مفیدی در جهان انجام نمی دهند. آیا چنین موجودات بی خاصّیتی، با خدای یكتا كه جهان شگفت انگیز را آفریده و وجودش سراسر درستی، پاكی، راستی و عدالت است و با پیامبرانش مردم را به راه راست دعوت می كند و كسانی را كه به دعوت او پاسخ مثبت دهند، به سعادت جاودان هدایت می كند، برابر هستند؟ پس چه زیانی از این بالاتر كه برترین مخلوق خدا یعنی انسان در برابر موجوداتی پست و بی ارزش به خاك بیفتد و عمری را به عبادت آنان سپری كند ؟! و چه سعادتی از این والاتر كه انسان در برابر خدای بی نیاز كه علم و قدرتش بی نهایت است، سر تعظیم فرود آورد و برنامه ی زندگی اش را از خدای بی همتا فراگیرد
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 دیوار دم میداد، در بر سینه میزد
محراب مینالید، منبر داشت میسوخت
🏴شعرخوانی درباره شهادت حضرت زهرا و اشکهای رهبر انقلاب
➕تحسین حضرت آیتالله خامنهای درباره نکته ابتکاری موجود در شعر
26.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
.
🎞گزارشی از شب حمله به شهید #حاج_قاسم سلیمانی توسط سربازان تروریستی امریکا و مزدورانش در منطقه ....
شهید #فاطمیه
سرباز #امام_زمان
مثل #حاج_قاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#احکام_به_زبان_ساده
جهر و اخفات در نماز چیست؟
#احکام_نماز
#زندگی_مشترک
سلام استاد خسته نباشین.من ۲ سال هست که ازدواج کردم.اوایل ازدواج همه چی خوب بود ولی شرایط کم کم تغییر کرد و منم روز به روز عصبی تر و افسرده تر شدم.رفتار هایی ازم سر میزنه که همسرم رو خیلی اذیت میکنه.رفتارهام واقعا دست خودم نیست و وقتی که عصبانیتم رفع شد واقعا پشیمون میشم.مادرشوهرمم زیاد دخالت میکنن و فکر میکنن منم مثل دخترشون هستم و هر حرفی که بخوان میتونن بزنن و هر رفتاری که بخوان میتونن بکنن مثلا من هرکاری که بخوام انجام بدم با اجازه همسرم هست و مادرشون اگرکه راضی نباشه و خوششون نیاد میونه مارو بهم میزنن و کلی حرف های زشت پشت سرم میزنن.همسرم هم اخلاق بدی دارن وهرچی که مادرش بگن رو به گوش من میرسونه و حق رو به ایشون میده.و این چیزا واقعا داره روی زندگیم تاثیر منفی میزاره و روز به روز حال بد من رو بدتر میکنه.ببخشید طولانی شد.ممنون میشم که راهنمایی کنین من رو
🌸 پاسخ استاد پوراحمد
1_5544491531445993478.mp3
3.89M
#زندگی_مشترک
🌸 پاسخ استاد پوراحمد
#روانشناسی_اسلامی_خانواده
hamsarankhoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شیوههای محبّت به زن
🔴 #دکتر_حبشی
🔴 #موعظه_پاشیدن_ممنوع
💠 اگر یک کشاورز در زمین کوچک چند کیلو #گندم بپاشد یقیناً همه دانهها سبز نمیشوند و شاید بعد از جوانه زدن، یکدیگر را #خفه کنند.
💠 موعظهی زیاد به همسر یا فرزند، فرد را #لجباز و سرخورده میکند. و گاه عزّت او را زیر سوال میبرد.
💠 وقتی نصیحتِ شما زیاد و طولانی شود، همسرتان جملات ناب و #گوهری را که در بین سخنانتان وجود دارد به علّت کثرت و حجم موعظه نمیبیند و یا #اهمیّت و ارزش آن را متوجّه نمیشود در نتیجه همسرتان به توصیههای با ارزش شما به علّت ندیدن آن، آنطور که باید ترتیب اثر نمیدهد که خود عامل #کدورت و اختلاف جدید در آینده خواهد شد.
💠 آسیب دیگر موعظهی زیاد این است که ابهّت و شخصیتِ نصیحتگرانه و #دلسوزانهی شما در نزد همسرتان از بین خواهد رفت.