🔸زیارت#امام_زمان در روز #جمعه
🔸روزجمعه متعلق به مولا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
برای عرض ارادت به مولا آماده اید؟
#مهدویت
اللهمعجللولیکالفرج
✅ سلیل خاتم
https://eitaa.com/joinchat/3913416992C2e25963835
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«شهادت امام سجاد(ع) تسلیت باد.»
✅ سلیل خاتم
https://eitaa.com/joinchat/3913416992C2e25963835
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
✳️ هیچ چیزی جای این کار را نمیگیرد!
🔻 امام سجاد علیهالسلام میفرمودند: بلندمرتبهترینِ شما و صاحب بهترین کاخها و خانهها در بهشت کسی است که بهتر از دیگران پاسخگوی «مشکل مؤمنان» باشد؛ و از همه با بینوایان بیشتر خود را یکسان ببیند؛ زیرا خداوند والا فردی از شما را بهخاطر سخن نیکویی که به دوست مؤمن فقیرش میگوید، بیشتر از مسیر هزار سال به بهشت نزدیک میکند؛ هر چند که [بهخاطر رفتار غیراسلامیاش] از دوزخیان باشد. بنابراین، «نیکی به دوستان دینباور» را کوچک نشمارید زیرا چنان برایتان سودمند است که هیچ چیزی جای آن را نمیگیرد.
📚 نیلوفر نیایش | نگاهی نو به زندگی و شخصیت امام سجاد علیهالسلام ص ۳۱۹ و ۳۲۰
✅ سلیل خاتم
https://eitaa.com/joinchat/3913416992C2e25963835
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
👈🏼👈🏼 در سالی از سالها هشام بن عبدالملک برادر و ولیعهد خلیفه مروانی ولید بن عبدالملک برای حج به مکه آمد.
هشام با تكبر و غرور در حلقه ياران و هوادارانش گام در خانه خدا نهاد تا طواف كند.
وقتی وارد مسجدالحرام شد و خواست برای بوسیدن و استلام حجرالاسود اقدام کند، با وجود تلاش اطرافیانش، شدت ازدحام جمعیت مانع شد و او با ناکامی به کناری رفت و دستور داد برایش منبری نصب کنند تا بر آن بنشیند و نظارهگر طواف حجاج باشد.
➖ در همین حال که شامیان گرد او حلقه زده بودند، دید مردی تنها، با لباس احرام، با چهرهاى جذاب و هيبتى معنوى وارد مسجدالحرام شد و چون به حجر نزديك شد و خواست استلام حجر كند، مردم احترامش میكردند و برایش راه باز می نمودند و او به آسانى در هر شوط، استلام حجر میكرد.
آنچنان هیبتی داشت که همراهان هشام با دیدن این منظره به شگفت آمدند! او کیست که مردم این قدر احترامش میکنند ولی به ولیعهد خلیفه بیاعتنا هستند؟! از هشام پرسیدند او را میشناسی؟
هشام كه احساس حقارت و كوچكى مىكرد، چنين وانمود کرد كه او را نمىشناسد.
➖ فرزدق كه از نزديك ناظر اين گفتگوها بود، دانست هشام از سر حسادت و حق پوشى، اظهار ناآشنايى مىكند و با خود گفت اكنون، لحظه ايفاى رسالت و حقگويى است.
➖ فرزدق برخاست و جايى ايستاد كه صدايش را هر چه بيشتر بشنوند. گفت: اى هشام! اى فرزند عبدالملك و اى برادر خليفه! اگر تو آن او را نمىشناسى، من او را خوب مىشناسم.
گوش فرا ده تا وى را به تو معرفى كنم : [او که تو نمیشناسی]
🔆هذا الذی تعرف البطحاءُ وطأتُه * والبیت یعرفه والحّل والحرم
همان کسی است که سرزمین بطحاء جای گامهایش را میشناسد. و کعبه و حل و حرم در شناختش همدم و هم قدمند.
🔆 هذا ابن خیر عبادالله کلّهم * هذا التقی النقّی الطاهر العلم
او فرزند بهترین بندگان خداست، او همان شخصیت منزه از هر آلودگی و پیراسته از هر عیب و مظهر پاکی و علم است.
🔆 هذا ابن فاطمه اِن کنت جاهله * بجدَه انبیا الله قد خُتموا
او فرزند فاطمه است. اگر تو نسبت به نسب او جهل داری بدان همان کسی است که با جدّ او سلسله شریفه انبیاء ختم گردیده است.
🔆 ولیس قولك من هذا بضائره * العرب تعرف من انکرت والعجم
با شنیدن این اشعار بلند و نغز و بیان کمالات و فضائل بی مثال حضرت زین العابدین علیهالسلام.
➖ هشام به شدت ناراحت و غضبناک شد.
در اخلاص فرزدق همين بس كه امام سجاد (عليهالسلام) دوازده هزار دينار به عنوان صله براى او فرستاد ولى فرزدق قبول نكرد و به امام پيغام داد:
من آن قصيده را براى صله نگفتهام و جز رضاى خداوند متعالى، چيزى نخواستهام.
امام سجاد (عليهالسلام) براى او دعا كرد و فرمود: عمل تو مورد رضاى خداست ولى ما خاندان وقتى چيزى را به كسى بخشيديم، از او پس نمىگيريم.
فرزدق در پى اين فرمايش، و به خاطر رعايت ادب، هديه حضرت را پذيرفت.
📚 بحارالأنوار، ج۴۶، ص۱۲۱
✅ سلیل خاتم
https://eitaa.com/joinchat/3913416992C2e25963835
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
هرسال بیست شاگرد 💚
🌴 اما هر سال و درطول سال بردگانی می خرید. تعداد بردگان متفاوت بود؛ بین بیست تا سی نفر. ما از تعداد نهایی اطلاع کافی نداریم، اما در گزارش مآخذ، بردگان آزاد شده به دست ایشان، به بردگان آزاد شده به دست امیرالمؤمنین تشبیه شده است که ما تعداد آن بردگان را حدود هزارنفر می دانیم. مآخذ می گویند : امیرالمؤمنین با دسترنج خود، هزار بنده خریده و آزاد کرده است.
🌌 از نظر ما این کار یکی از پوشش هایی بود که امام برای کار اصلی خویش به کار می برد. امیرالمؤمنین بنده می خرید اما مراقبت زمان چنان سنگین بود که ناگزیر آنها را بلافاصله آزاد می کرد. ما فقط از چندتن از آنها که در کنار امیرالمؤمنین باقی ماندند و تربیتی برتر یافتند خبر داریم از جمله قنبر و ابی نِیزر، اینها حداقلِ ممکن برای کار تربیتی بود.
🌠 در این سو، شکل کار تربیتی امام زین العابدین علیه السلام هیچ بروز و ظهور خارجی نداشت و از چشم مأموران دولتی به کلی مخفی بود.
🌗 برده هایی که علی القاعده به درستی و حساب شده انتخاب شده بودند، و چون عموما از بیرون مرزهای اسلام آورده شده بودند، به فرهنگ دستخوردهٔ درون جامعهٔ اسلامیِ آن روز آلوده نشده بودند، می توانستند از معلمی خبیر چون امام، اسلامِ سهل و فطری را به سرعت تعلیم بگیرند و بشناسند
☀️و چون این تعلیم از کسی دریافت می شد که به اسلام و دین با همهٔ جان باور داشت، به اعتقاد و ایمان منتهی می شد. در نتیجه نسلی نو و کم و بیش اسلام آموخته به جامعهٔ اسلامی افزوده می شد و رفته رفته تأثیرگذار می شد.
📚کتاب حضرت سجاد، استاد جاودان، صفحهٔ ١۴١
✅ سلیل خاتم
https://eitaa.com/joinchat/3913416992C2e25963835
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
▪️امام سجاد عليه السلام:
المُؤمِنُ مِن دُعائِهِ عَلى ثَلاثٍ: إمّا أن يُدَّخَرَ لَهُ و إمّا أن يُعَجَّلَ لَهُ و إمّا أن يُدفَعَ عَنهُ بَلاءٌ يُريدُ أن يُصيبَهُ؛
مومن از دعاى خود يكى از سه نتيجه را مى گيرد:
يا برايش ذخيره مى شود، يا در دنيا برآورده مى شود و يا بلايى كه مى خواست به او برسد از او برگردانده مى شود.
📚تحف العقول، صفحه ۲۸۰
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⬛️ توسل به امام سجاد علیه السلام
▪️یَا أَبَا الْحَسَنِ یَا عَلِیَّ بْنَ الْحُسَیْنِ یَا زَیْنَ الْعَابِدِینَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِیَا حُجَّهَ اللَّهِ عَلَى خَلْقِهِ یَا سَیِّدَنَا وَ مَوْلاَنَا إِنَّا تَوَجَّهْنَا وَ اسْتَشْفَعْنَا وَ تَوَسَّلْنَا بِکَ إِلَى اللَّهِ وَ قَدَّمْنَاکَ بَیْنَ یَدَیْ حَاجَاتِنَا یَا وَجِیهاً عِنْدَ اللَّهِ اشْفَعْ لَنَا عِنْدَ اللَّهِ
▪️اى ابا الحسن اى على بن الحسین
▪️اى زیور پرستش کنندگان
▪️اى فرزند رسول خدا
▪️اى حجت خدا بر خلق
▪️اى آقا و سرور ما
▪️ما روآوردیم و شفیع گرفتیم
▪️و توسل جستیم بوسیله تو بدرگاه خدا
▪️و تو را پیش روى حاجتهاى خود قرار دادیم
▪️اى آبرومند نزد خدا شفاعت کن براى ما پیش خدا
📚فرازی از دعای توسل
✅ سلیل خاتم
https://eitaa.com/joinchat/3913416992C2e25963835
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
هدایت شده از سید مبلّغ
صدقه این ماه در راه امام حسین و زوار اربعین خرج میگردد...
سلام علیکم
با عنایت به اجرای سنت حسنه صدقه اول ماه و قربانی
بنا داریم پول صدقات جمع آوری شده جهت قربانی این ماه به هر مقدار باشد را در ایام اربعین به یک یا چند موکب در مسیر پیاده روی اهدا کنیم.
با توجه به اینکه مسیرهای فرعی مثل مسیر علما و یا مسیر شط بعضاً از میان روستاهای بین راه میگذرد و برخی از این موکب ها از وضعیت مناسب اقتصادی بهره مند نیستند لذا اولویت در پرداخت این مبالغ به موکب هایی است که از لحاظ اقتصادی ضعیف تر هستند.
از همین جهت ان شاالله از امروز که اول ماه صفر میباشد اقدام به جمع آوری صدقات و نذورات جهت سلامتی امام زمان علیه السلام مینماییم و در ایام اربعین به دست موکب داران میرسانیم تا در مسیر خدمت به زوار امام حسین خرج نمایند.
در صورت جمع آوری مبالغ قابل توجه، ان شاءالله به صورت خرید گوسفند و قربانی در موکب این مبالغ خرج میگردد.
شماره کارت
6104337328721137
به نام حسینی
(نیازی به ارسال فیش واریزی نمی باشد.)
سلامتی امام زمان علیه السلام صلوات
لطفاً پیام را نشر داده و در این امر خیر سهیم باشیم...
یاعلی
╭——═⊰🍂🌺🍂⊱——-━╮
🆔 @seyyedmoballegh 📣
╰——-═⊰🍂🌺🍂⊱——━╯
اصلاً رقیه نه!
مثلاً دختر خودت یک شب میان کوچه بخوابد چه میشود...😔🥀
✅ سلیل خاتم
https://eitaa.com/joinchat/3913416992C2e25963835
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
زیارتنامه حضرت #رقیه سلام الله علیها
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا سَیِّدَتَنـا رُقَیَّةَ، عَلَیْکِ التَّحِیَّةُ وَاَلسَّلامُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یـا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یـا بِنْتَ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ عَلِیِّ بْنِ اَبی طالِبِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِسـاءِ الْعالَمینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ خَدیجَةَ الْکُبْرى اُمِّ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ وَلِىِّ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُخْتَ وَلِىِّ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ الْحُسَیْنِ الشَّهیدِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الصِّدّیقَةُ الشَّهیدَةِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الرَّضِیَّةُ الْمَرْضِیَّةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا التَّقیّةُ النَّقیَّةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الزَّکِیَّةُ الْفاضِلَةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْبَهِیَّةُ، صَلَّى اللهُ عَلَیْکِ وَعَلى رُوحِکِ وَبَدَنِکِ، فَجَعَلَ اللهُ مَنْزِلَکِ وَمَاْواکِ فِى الْجَنَّةِ مَعَ آبائِکِ وَاَجْدادِکِ، الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ الْمَعْصُومینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدّارِ، وَعَلَى الْمَلائِکَةِ الْحـافّینَ حَوْلَ حَرَمِکِ الشَّریفِ، وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ، وَصَلَّى اللهُ عَلى سَیِّدِنا مُحَمَّد وَآلِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ وَسَلَّمَ تَسْلیماً بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ
🍃🏴🍃🏴🍃🏴🍃
✅ سلیل خاتم
@salilekhatam
درباره حضرت رقیه(س) و دختران امام حسین(ع)
مورخان هنگام بیان فرزندان امام حسین(ع) نام چند خانم مکرمه را نیز به عنوان دختران حضرت ذکر کردهاند: «فاطمه» و «سکینه» که شرح حال زیادی دارند؛ برخی دختری به اسم «زینب» را بدانها افزودهاند؛ و برخی دیگر نیز از دختر کوچکی به نام «رقیه» نام برده و قصّۀ جانسوز شهادت او در سفر اسارت را بیان نمودهاند.
درباره حضرت «سکینه» شرح حال مفصلی وجود دارد. مادرش «رباب» نام داشت و در سال ۶۱ ق. بالغه بوده و به عقد فرزند کوچک امام حسن(ع) در آمده بود؛که همسرش در عاشوراء به شهادت رسید. آن بانو در سال ۱۱۷ ق. در مدینه از دنیا رفت. او که از سوی مادر، نوه «امرؤ القیس بن حابس» از اصحاب شاعر پیامبر(ص) بود زنی فصيح و بليغ بود که اشعاری در رثای امام حسین(ع) سروده است.
دختر بزرگتر از «سکینه»، «فاطمه» نام داشت و به همسری فرزند بزرگتر امام حسن مجتبی(ع) یعنی «حسن مثنّی» درآمده بود که در کربلاء مجروح شد و به شهادت نرسید. این جناب فاطمه در کوفه خطبه خواند و کوفیان را نکوهش کرد.
از سوی دیگر نقل شده است که یکی از دختران خردسال حاضر در کاروان اسرای کربلا، در خرابه شام کنار سر مبارک امام حسین(ع) به شهادت رسید. بنابراین آن دختر غیر از فاطمه و سکینه است که سال ها بعد از شهادت پدرشان زنده بودند.
همانگونه که در روضه شهادت امام سجاد(ع) نوشتیم، امام حسین(ع) به دلایل گوناگون، حداقل نام سه تن از پسران خود را «علی» گذاشت. در رابطه با مادر گرامی خود نیز ظاهراً اینگونه بود؛ زیرا علاوه بر آن فاطمه که بزرگتر از سکینه بود، یک «فاطمه» دیگر نیز به عنوان دختر آن امام ذکر کرده اند که کوچکتر از حضرت سکینه بوده است.
نتیجه اینکه: به احتمال زیاد، دختر خردسالی که در شام از شدت فشار بلایا از دنیا رفت، همان «فاطمه صغری» یا «فاطمه صغیره» بود که او را «رقیه» نیز نامیدهاند.
در منابع روایی و تاریخی، شواهدی بر این مطلب وجود دارد؛ از جمله:
1. در جملاتی که امام حسین(ع) برای آرام کردن بانوان حرم به آنان فرمود، آمده است: "یا اُختاه، یا اُم کُلثوم وَ أنتِ یا زینب وَأنتِ یا رُقَیّة وَأنتِ یا فاطِمة وأنتِ یا رُباب! اُنظُرنَ إذا أنا قُتِلتُ فَلا تَشقَقنَ عَلَیَّ جَیباً وَ لا تَخمُشنَ عَلَیَّ وَجهاً وَ لا تَقُلنَ عَلیَّ هِجراً"؛ یعنی: "خواهرم ام کلثوم و تو ای زینب و تو ای رقیه و تو ای فاطمه و تو ای رباب! سخنم را به یاد داشته باشید؛ هنگامی که من کشته شدم، برای من گریبان چاک نزنید و صورت نخراشید و سخنی ناروا مگویید". (اللهوف، ص ۱۴۱ و إعلام الوری، ص ۲۳۶).
2. حضرت سیدالشهداء(ع) در آخرین لحظات حیات، هنگام مواجهه با شمر رو به خیمهها کرد و فرمودند: "ألا یا زینب، یا سُکَینَة، یا وَلَدي! مَن ذَا یَکونُ لَکُم بَعدي؟ ألا یا رُقَیَّه ویا اُمِّ کُلثومِ! اَنتم وَدیعَةُ رَبِّی، الیَومَ قَد قَرَبَ الوَعدُ»؛ ای زینب، ای سکینه، ای فرزندانم! چه کسی پس از من برای شما باقی میماند؟ ای رقیه و ای ام کلثوم! شما امانتهای خدا بودید نزد من، اکنون لحظه میعاد من فرا رسیده است". (موسوعة کلمات الإمام الحسین(ع)، ص ۵۱۱).
* نکته: برخی این «رقیه» در خطاب بالا را خواهر امام(ع) و همسر مسلم بن عقیل دانستهاند که همراه کاروان بود.
۳. زمانی که حضرت زینب(س) در کوفه با سر بریدۀ برادرش امام حسین(ع) مواجه شد، اشعاری خواند و در یک بیت آن گفت: "يا أخي! فاطِمُ الصغيرةِ كَلِّمها * فَقد كادَ قلبُها أنْ يذوبا " یعنی: "ای برادر! با فاطمه کوچک سخن بگو كه نزديك است دلش از غصه و اندوه آب شود". (بحار الأنوار، ج ۴۵، ص ۱۱۵) که نشان از وجود دختر خردسالی به نام فاطمه دارد که در فراق پدر بسیار بیتاب بوده است.
منشأ بسیاری از ابهامات یا سهوِ قلم ها در نگاشتن شرح حال زندگانی فرزندانِ امام حسین(ع) تشابه اسمی بین آنان بوده است. کما اینکه تنها چند روز پس از شهادت امام حسین(ع)، سردسته قوم اشقیاء «ابن زیاد» بین «علی بن الحسین الاکبر» که در کربلاء به شهادت رسیده بود با «علی بن الحسین السجاد» که با تدبیر الهی، بیمار و زنده بود اشتباه کرد!
ألا لعنة الله علی القوم الظالمین؛
وسیعلم الذین ظلموا أي منقلب ینقلبون.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✓ دیگر منابع مورد استفاده:
۱. شيخ مفيد؛ الإرشاد في معرفة حجج الله علی العباد؛ قم: كنگره هزارهٔ شيخ مفيد، ۱۴۱۳ ق.
۲. الإربلی، کشف الغمة فی معرفة الائمة؛ تبریز: سوق المسجد الجامع، بی تا.
۳. عمادالدین طبری؛ کامل بهائی؛ تهران: مکتبة المصطفوی، بی تا.
۴. شیخ عباس قمی؛ منتهی الآمال؛ قم: انتشارات هجرت، 1411 ق.
۵. القندوزی؛ ینابیع المودة؛ قم: منشورات الرضی، ۱۳۷۱ ش.
۶. ابن سعد؛ الطبقات الکبری؛ بیروت: دارالکتب العلمیة، ۱۴۱۰ ق.
✅ سلیل خاتم
https://eitaa.com/joinchat/3913416992C2e25963835
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
Mahmood Karimi - Baba Naboodi Bebini (128).mp3
9.56M
اگر سوخته بال و پر من؛ حجابم شده سنگرِ من🥀