🔸به رغم عظمت وجودی عقل و معصومیت آن در ادراکات چرا بسیاری از عرفا عقل را مورد سرزنش قرار داده ، وبه نظم و نثر به نکوهش عقل و منطق پرداخته اند⁉️
🔸در پاسخ بدین سوال باید گفت که نظر عمده ی عرفا و حکما از این گفتار و عبارات ، ندای تعالوا دادن به اهل منطق است بدین معنی که ایشان عقلی را سرزنش می کنند که در حد خود توقف نموده واز طی کردن مقامات بالاتر صرف نظر کرده است.
به تعبیر دیگر غرض از این نکوهش ها دعوت نمودن منطقیین به عرفان عملی است ،چنانکه همین سرزنش بر کسانی به عرفان نظری اکتفا کرده اند نیز وارد است
🔸اصولا افق دید انسان سالک هماره باید به دارایی و تخلق به اخلاق رحمانی و تأدب به آداب قرآنی باشد ، در غیر این صورت فایده ایی از جمع نمودن عبارات و حفظ کردن اصطلاحات نصیب انسان نخواهد شد ، حتی گاهی به آنجا خواهد کشید که "چو دزدی با چراغ آید گزیده تر برد کالا"
🔸پس مذمت عرفا علم منطق را نه چنان است که دیگران می پندارند که علم منطق منتج به مطلوب نیست بلکه این تشنیع به جهت دعوت دانشمندان منطقی به مراتب عالی تر است یعنی بدان جا که علاوه بر فهم حقایق به کشف و شهود اسرار نظام هستی نیز نائل شوند ، به دیگر سخن غرض ،دعوت نمودن به عرفان عملی است که آن شعبه ی اهّم اخلاق و مهمترین همّ انسان است و مؤید بر این نکته آن است که عرفاء نه تنها اهل منطق را در این وقوف سرزنش می کنند بلکه به مطلق عالمانی که عاری از سلوک عرفانی اند تشنیع نموده و به همگان ندای تعالوا دارند ومنازعه ی بین عقل و عشق هم که در لسان عرفا جاری است ناظر به همین وجه وجیه می باشد.
📔شرح مراتب طهارت
🌿استاد صمدی آملی
@samad10001
هدایت شده از حاج رضوان
MARE30.mp3
6.54M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه سی ام🌹
@samad10001
🔸وقتی دل ندهیم،
🔸خوب و درست بالا نرویم،
🔸گاهی می بینید خوانده ها،
🔸نوشته ها،
🔸کتابها،
نه تنها موجب هدایت نمی شود موجب ضلالت و گمراهی هم می شود
🌿استاد صمدی آملی
@samad1001
🔸مطلبی را به شما عرض می کنم، این را از بنده به عنوان یک اصل موضوعی بپذیرید، تا انشاءالله به وقتش برای شما پیاده شود، و آن مطلب این است، خیلی از مطالب را، که بسیار بسیار سنگین و مهم است، من و شما نباید زود بشنویم، ولو هم اگر یک کتابی است که این مطلب را می گوید، زود نباید برویم بخوانیم، صبر کن صبر کن، بگذار از ابتدا درست پیش برود
🔸چون آن مطلب را اگر زود بگیریم بخوانیم، چون جانمان آمادگی ندارد آن مطلب خوانده شده ضایع می شود.آن وقت ما نسبت به آن مطلب می شویم مفسد. چرا؟ برای اینکه زمین آماده نبود بذررا بیخود در زمین ریختیم، مطلب ضایع شد.
🔸خیلی از مطالعات ما ضایع کردن مطالب است. خیلی از درس خواندنهای ما ضایع کردن مطلب است .خیلی از کتاب خواندنها ضایع کردن است. به محض اینکه آدم دلش آب افتاد زبانش آب افتاد، زود نباید پا را، قدم را بیش از حد بگیرد به آن مطالب سنگین برسد. خیال می کند حل می شود. به مطالب خیلی سنگین که رسیده، چون جان او قوی نیست ضایعش می کند. مثل یک کودکی را می ماند که باید شیر بخورد اما یک کباب را به دهنش بگذارند این کباب ضایع می شود بدن او جذب نمی کند. چون جذب نمی کند موجب انهدام او می شود موجب نقص او می شود زایل پیدا می شود.
🔸وقتی دل ندهیم، خوب و درست بالا نرویم، گاهی می بینید خوانده ها، نوشته ها، کتابها، نه تنها موجب هدایت نمی شود موجب زلالت و گمراهی هم می شود اینه که عرض می کنم تثبّت به خرج بدهید.
📔 نهج الولایه
🌿استاد صمدی املی
@samad1001
هدایت شده از حاج رضوان
MARE31.mp3
5.8M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه سی یکم🌹
@samad10001
🔸طهارت را زیاد بفرمایید، خیلی مواظب باشید؛ دروغ گفتن، انسان را کج بار می آورد، دروغ! دروغ!
مرد و مردانه هرگاه چیزی پیش آمد، بگوید اشتباه کردم و عذرخواهی کند و استغفار کند، نه اینکه دروغ بگوید.
🔸سوءظن، بسیار انسان را کج و کوله بار می آورد!
🔸یا مثلا سؤالات استخباری کردن، مثلا از کسی سؤال کند تا ببیند او چه اندازه است تا در برابر او ابراز وجود کند. چرا؟ انسان با بندگان خدا چه کار دارد؟ اینها گرفتاری پیش می آورد!
🔸بعد اگر انسان کج و کوله پیش برود، همین معرفت نفس جهنم می شود، می شود عذاب!
🔸انسان باید مستقیم و سر راست باشد! دروغ نگوید، خلاف نکند. گرچه حرف راست زدن واجب نیست. خیلی از حرف ها را داریم که نمی توانیم به همدیگر بگوییم، خوب نفرمایید، اما به همدیگر دروغ نگوییم، آدم، دورو نباشد، یک رو و یک جمالی باشد.
📔شرح دروس معرفت نفس
🌿استاد صمدی آملی
@samad10001
هدایت شده از حاج رضوان
MARE32.mp3
7.08M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه سی دوم🌹
@samad10001
🔸می خواهم راه بیفتم چه کنم ؟
1- دهانت را ببند ( که سالک را دهانِ بسته باید ) از همین امروز شروع کن!
2- تن خسته
3- دل بشکسته باید .
🔸یک کسی حرف ناسزا به تو گفت ردّش نکن. دلت می شکند ، ممنونش هم باش .آقا ممنون . شما باعث شدی ( یک حرف ناروا گفتی )،دلم را شکستی . من کجا می توانستم یک چنین دلِ شکسته ای پیدا کنم؟
🔹بدان راهست بر ما حقّ بسیار
🔹چو حقِّ مردم پاکیزه کردار
🔹ز مردم تا گران جانی بدیدم
🔹به القائاتِ سبّوحی رسیدم
🔸که به تعبیرِ شریفشان در دفترِ دل ( در شرح آن هم آوردیم ) می فرمایند :« طبعِ مزاجِ من طوری است که تا از ناحیه ی دیگران یک تلنگری ، یک بدی ای ، یک ناروایی ، یک نیشی ، یک چیزی به من نزنند ، از آن طرف برای من ، در باز نمی شود ». زدند ، در باز شد . آتش زدند کربلا را ، در باز شد ، تشنگی دادند ، در باز شد ، به آقا جسارت کردند ، در باز شد . نظامِ عالَم اینطور است
اسرار را به بهانه می دهند نه به بها..
📔شرح دروس معرفت نفس
🌿استادصمدی آملی
@samad10001
هدایت شده از حاج رضوان
MARE33.mp3
7.33M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه سی سوم🌹
@samad10001