⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #شاخصههای_جامعهی_نابسامان و آشفته از نگاه امام علی(ع)
🔶 #امام_علی(ع) به مناسبتهای مختلف، اوضاع و شرایط نابسامان و مفاسد جامعهی زمان خود را تحلیل و بررسی نموده و #معیارهایی_کلی ارائه فرموده است که در حقیقت #این_معیارها و شاخصهها، اختصاص به آن زمان و آن جامعه نداشت، بلکه #در_هر_زمان و #هر_جامعه میتواند مصداق داشته باشد. به عنوان نمونه در مورد زوال و انحطاط جوامع و حکومتها میفرمایند: «عامل سقوط دولتها و جوامع چهار چیز است: بیتوجهی به مسائل بنیادی؛ و اهتمام به مسائل حاشیهای؛ پیش انداختن اراذل و فرومایگان؛ و کنار گذاشتن افراد دانشمند و بافضیلت».[عیون الحکم و المواعظ، ص ۵۵۰] و در جایی دیگر فرمود: سرپرستی جوامع از سوی فرومایگان و تازه به دوران رسیدهها، نشانهای از انحطاط و سقوط حکومتها است.[عیون الحکم و المواعظ، ص ۲۰۲]
🔺 #امام_علی(ع) اما در خطبهی ۲۳۳ نهج البلاغه در قالب یک خطبهی کوتاه، #مهمترین_معیارها و شاخصههای #جامعهی_فاسد و نابسامان را چنین بیان میکند: خدا شما را رحمت کند، بدانید که در روزگارى به سر میبرید که گویندگان حق اندک، زبانها از راستگویى ناتوان و حقمداران بیارزشاند؛ مردمش گرفتار گناه، و با بیتفاوتی و سازشکارى همراهاند؛ جوانانشان بد اخلاق، و پیرانشان گنهکار؛ دانشمندانش دو رو و منافق و سخنرانشان (قاریانشان) چاپلوساند؛ خردسالانشان بزرگان را احترام نمیکنند؛ و توانگرانشان مستمندان را دستگیری نمیکنند.
💠در این خطبهی کوتاه اما جامع و پر معنا، #امام_علی(ع) #چند_معیار_جامعهی #به_انحطاط_رفته را بیان میکند که عبارتاند از:
🔷 #تعداد_اندک_حقگویان و بیارزش بودن بیان حقایق: در جامعهی آشفته، حقگویان و حقمداران در اقلیتاند؛ و علت آن هم شرور و #مفاسدی است که #جامعه را فرا گرفته است. چنانکه امام(ع) در جایی دیگر فرمود: «اى مردم، ما در روزگارى کینهتوز، و پر از ناسپاسى و کفران نعمتها به سر میبریم که نیکوکار در آن بدکردار به شمار میآید، و ستمگر بر تجاوز و سرکشى خود میافزاید.
👇👇👇👇👇
از آنچه میدانیم بهره نمیگیریم و آنچه را نمیدانیم، نمیپرسیم، و از بلایی تا بر سرمان نیامده نمیترسیم».[نهج البلاغه (صبحی صالح)، ص۷۴]
به هر حال در جامعهی نابسامان حقگرایان خوارند؛ زیرا هم در اقلیتاند، و هم نسبت به دیگران ضعیفاند.
🔷 #رواج_دروغگویی و چاپلوسی: در این روزگار زبان انسان از بیان حقیقت ناتوان است و علت آن هم دو چیز است: یکی جهل و نادانی و دیگر ظلم و ستمی است که جامعه را فرا گرفته است.[۱] بر اساس سخن امام علی(ع) نشانهی دیگر جامعهی فاسد و بیمار آن است که انسانهای سالم و صادق توان گفتن حقایق را ندارند، و بر عکس بازار افترا، دروغ، تملّق و چاپلوسی پررونق است و تریبونها و بلندگوها در اختیار متملقان و چاپلوسان است.
🔷 #اشتغال_اکثریت_به_گناه: اکثریت مردم جامعهی فاسد، هر کدام در گناهی فرو رفته و آثار تقوا در جامعه کمتر مشاهده میشود.
🔷 #بیتفاوتی و سازشکاری: مردم در ظاهر و در زبان با هم سازش دارند، ولی قلبا با هم توافق ندارند؛ و به عبارتی در کارهای خود اهل غل و غش هستند و با سازشکاری روزگار را سپری میکنند.
🔷 #بداخلاقی_جوانان و #گناهکاری_پیران: جوانان جامعه تندخو و بد اخلاقاند؛ چرا که بر اساس تربیت دینی پرورش نیافتند و یا خود را ملزم به رعایت اصول دینی نمیدانند و پیران جامعه که دینداری آنان - با فرض دیندار بودن - تصنعی و ظاهری است، خود را غرق در گناه نموده و مرگ و قیامت را فراموش کردهاند. یعنی اگر شرایط جامعه به سمتی برود که #نسل_جوان_آیندهساز به جای اهتمام به باور خویش و برنامهریزی برای آینده خود و جامعهای که در آن زندگی میکند، به تندخویی و #بیبندوباری اخلاقی تمایل و رغبت بیشتری نشان دهد، این امر #زنگ_خطر و نشانهی انحطاط و تباهی آن جامعه است. جامعهای که #پیران و پا به سن گذاشتهها، به جای اینکه به #تربیت_جوانان خود بپردازند و آنان را از آلودگی به گناه برحذر دارند، خود #آلوده_به_گناه شوند، آن جامعه فاسد است.
🔷وجود نفاق و چاپلوسی در میان آنانی که با دین سر و کار دارند: دانایان جامعه از آن جهت منافق و ریاکار میشوند که دانش و هوشمندی خود را در جهت خیر و صلاح به کار نمیبرند و از فرمانهای الهی و آخرت چشم پوشیدهاند؛ گویندگان و سخنوران با مردم صادق نیستند، با زبان اظهار محبت میکنند، ولی در دل با دیگران دوست نیستند.[۲]
👇👇👇👇👇
در محیطی که اندیشمندان و صاحبان قلم، به جای اینکه مردم را به سوی خدا و سعادت دنیا و آخرت دعوت نمایند، با ایفای #نقش دوگانه و #مزورانه به فکر #منافع_خویش باشند، چنین جامعهای روی سعادت به خویش نخواهد دید.
🔷 #حرمت_نگذاشتن_به_بزرگترها: از دیگر نشانههای نابسامانی جامعه این است که کوچکترها احترام بزرگترها را نگه نمیدارند؛ زیرا در محیطی رشد یافتهاند که از نظر تربیت دینی و اخلاقی دچار نقص بوده است. پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «... وَقِّرُوا کِبَارَکُم...»؛[۳] (و بزرگان خود را احترام کنید). و فرمودند: «مِنْ إِجْلَالِ اللَّهِ إِجْلَالُ ذِی الشَّیْبَةِ الْمُسْلِم»؛[۴] از جملهی تجلیل خدا، احترام گذاشتن به پیران مسلمان است. اگر به این توصیهها عمل نشود، جامعه رو به انحطاط خواهد بود.
🔷بیتوجهی به رشد #فاصلهی_طبقاتی: جامعهی منحط و فاسد جامعهای است که در آن شکاف و فاصلهی طبقاتی روز به روز بیشتر میشود که در چنین جامعهای ثروتمندان نه تنها به فکر فقرا و مستضعفان نیستند، بلکه با انباشت ثروت و پایمال کردن حق تنگدستان هر روز بر این شکاف و فاصله میافزایند، در حالیکه بر اساس صریح قرآن خداوند در مال ثروتمندان حقی برای بیچارگان قرار داده شده است: «وَ فی أَمْوالِهِمْ حَقٌّ لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُوم».[ذاریات، ۱۹] اما در جامعه منحط صاحبان ثروت به جای اینکه بخشی از سرمایهی خود را در جهت فقرزدایی به کار گیرند، با حرص و طمع و نقشههای گوناگون همواره به دنبال تصاحب اندک ثروتی هستند که در دست مستمندان است، و با این کار روز به روز بر فاصلهی طبقاتی میافزایند.
پی نوشت:
[۱]. بحرانی، ابن میثم، شرح نهج البلاغه، مترجمان، محمدی مقدم، قربانعلی و دیگران، ج 6، ص 138
[۲]. همان، ص 139.
[۳]. امالی صدوق، ص ۹۴
[۴]. کافی ج ۲، ص ۱۶۵
در تفکر توحیدی دست یابی به مراتب مختلف (لا إلهَ إلاَّ اللَّه) هدایت نام دارد. که مستلزم ولایت با کسره واو به معنای (حاکمیت) همراه با استاد است.
که این ولایت بطور مطلق متعلق به خداوند است. که بنا به حکمت بالغ به انبیاء و اولیای الهی تنفیذ شده
چه کسی میتواند پیام هدایت پیامبر را دریابد و در حوزه ولایت او قرار بگیرد؟
کسی که دارای بالاترین محبت،نزدیکی،عشق و دوستی را دارا باشد. که چنین کسی ولی الله می شود. (امیرالمومنین علیه السلام)
و این شخص از جانب خداوند منصوب می شود.
بعد از پیامبر این امر در دین به علت انحراف به واسطه اشخاصی تفکیک شد و مسلمین به دو دسته تفکیک شدند.
یک دسته: شیعیان که قاعل بر این امر بودند. و اعتقاد به غدیر و جانشینی حضرت داشتند.
شیعیان تفکیک آن را انحراف از راه رسول خدا و جدایی دین از (حکومت و سیاست) میدانستند.
این جدایی باعث 25 سال خانه نشینی حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) شد. و لقب امام معصوم به والی سیاسی داده شد.
و دین تابع سیاست شد. تا این که امام را شهید می کنند و این جریان تا جایی میرود که کسی همچون یزید می آید و اعلام امیرالمومنین می کند.
و امام حسین (علیه السلام) می بینند که فاتحه دین رو به خواندن است و می آیند تا نثار خون خویش در راه الهی مرز اسلام را از مرز باطل تمیز دهند.
در قرن اول هجری حاکمیتی که نام اسلام را یدک می کشید وسعت زیادی پیدا می کند. اما این حکومت به اصطلاح اسلامی با عمق دین اسلام هم خوانی ندارد.
مقام و قدرت ولایت بسیار اهمیت دارد. چرا که:
بدون داشتن ولایت هیچ چیز از اعمال ما مقبول الهی واقع نمی شود.
حج بدون ولایت یعنی: (تفریح / جامعه شناسی / بهداشت روانی و...)
نماز بدون ولایت تنها نوعی نظم است. (مانند نماز جماعت مناففین به امامت رجبی )
روزه بدون ولایت تنها بهداشت سلامتی است
جهاد بدون ولایت تنها روحیه مبارزه گری است.
و باقی اعمال هم همینطور......
#محرمانه_فوری
📍چند نکته در خصوص سخنرانی سید حسن نصر الله، از نقش بر آب کردن عملیات روانی سعودی و اسراییل تا انفجار بندر بیروت
@secret_file
🔹بر خلاف آنچه تصور میشد سید حسن نصر الله از هر حرکتی حتی آمدن ماکرون استقبال کرد، از باب رسانه ای این موضوع مهمی بود که توانست جنگ روانی علیه حزب الله را خنثی کند اما با این حال در خصوص تحقیق بین المللی به صورت صریح پاسخ داد و پیشنهاد داد ارتش لبنان پیگیر حقیقت یابی حادثه انفجار بیروت باشد
🔹سید حسن نصر الله در قسمتی از سخنرانی با حمله به آمریکا گفت: اگر با حزب الله مشکل دارید چرا کل مردم لبنان را تحریم میکنید
🔹موضوع دیگری که قابل توجه است سید حسن با زبانی طنز ارتباط این انفجار و مواد منفجره با حزب الله را صریحا تکذیب کرد و حتی پروپاگاندای غرب در این موضوع را تبیین کرد: «میخواهند انقدر به دروغ تکرار کنند که این انبارها به حزب الله ربط دارد تا مردم این دروغ را باور کنند»
🔹سید حسن نصرالله در بخشی دیگر از سخنانش پاسخ العربیه را به صراحت میدهد، العربیه که گفته بود حزب الله نه اطلاعی از بندر بیروتداشت نه نقشی دراداره آن داشت
🔹سید حسن نصر الله با استفاده از اعتراضات مردم لبنان به فساد سیاسیون با تاکید بر این امر توانست درخواستش از حاکمیت لبنان را صریحا بیان کرد: اگر ادعا دارید در لبنان فساد سیستماتیک نیست با مقصران این حادثه بدون هیچ گونه مصلحت سنجی برخورد کنید
🔹در انتها اما سید حسن نصر الله مهمترین نکته صحبتهایش را خطاب به ما و به تمام دوستداران مقاومت در سراسر دنیا را گفت : نگران نباشید مقاومت در بهترین موقعیت نظامی، سیاسی و اجتماعی وجود دارد
🔹با اینکه رژیم صهیونیستی منتظر بود سید حسن درخصوص انتقام سخن بگوید تا بدانند این انتقام تحت تاثیر این انفجار قرار گرفته است یا خیر، او در این باره سکوت کرد تا همچنان جو روانی بر روی رژیم صهیونیستی را حفظ کند
روزمان را با قرآن آغاز کنیم ( عید ولایت ؛ غدیر خم برمومنان مبارک باد)
من #غدیریم 4
🌳دوستی خدا در اطاعت وپیوستگی عملی با علی علیه السلام است
[سوره آلعمران (3): آيه 31]
قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ (31)
(اى پيامبر!) بگو: اگر خداوند را دوست مىداريد، پس مرا پيروى كنيد، تا خدا نيز شما را دوست بدارد
🌹پيامها:
1- لازمه ى ايمان به خدا، پيروى از اولياى خداست.اسلام منهای اطاعت از ولی خدا بی معنی است. «فَاتَّبِعُونِي»
2- هر كس در عمل سست است، در حقيقت پايه ى محبّت او سست است چون محبت پیوستگی عملی هم می آورد.«تُحِبُّونَ»، «فَاتَّبِعُونِي»
3- اگر مىخواهيد خداوند شما را دوست بدارد، بايد از ولی خدا پيروى كنيد. «فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ»
🌙⭐️🌟✨امام خامنه ای در دیدار مداحان ۱۳۶۹/۱۰/۱۷
باید هر حرف و کلمه و هر اشاره ای در زندگی این بزرگوار، برای ما یک سرمشق باشد. به محبتِ دورادور و احساس محبت اکتفا نکنیم؛ این احساس را در زندگی پیاده نماییم. اگر محبت نباشد، این رابطهی عملی به وجود نمیآید. در سایهی آن محبت، میشود این پیوند و پیوستگی عملی را به وجود آورد؛ اما بدون این پیوستگی و پیوند عملی، اصل آن محبت زیر سؤال خواهد رفت. «قل ان کنتم تحبّوناللَّه فاتّبعونی یحببکماللَّه». دنبالهی محبت، باید اطاعت و متابعت باشد
✅تدوین : رجبعلی بازیاد
Sedayeenghelab 158 - صدای انقلاب.mp3
4.93M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 158
💠 بررسی ابعاد انفجار بندر بیروت در گفتگو با:
🎙 جعفر قنادباشی؛ کارشناس مسائل منطقه
❓1. در خصوص چگونگی وقوع این انفجار چه فرضیه هایی مطرح شده است؟
❓2. به نظر شما اگر عواملی انسانی در این ماجرا نقش داشته باشند، چه کسانی متهم ردیف اول هستند که از این حادثه سود می برند؟
❓3. در این ماجرا شاهد ارسال کمک های فراوانی از جانب دیگر کشورها هستیم. این کمک ها با چه نیت هایی صورت گرفته است؟
#غدیر_حکومت_امامت۱
دنیای اسلام که در زمان پیامبر اکرم بالنسبه وسعتی پیدا کرده بود، شاهد یک امر بسیار مهمی بودند و آن اعلام جانشینی امیرالمؤمنین بود. قضیهی حادثهی #غدیر را فقط شیعه نقل نکردند، محدثین اهل سنت و بزرگان اهل سنت هم بسیاری این حادثه را نقل کردند، ولی فهم آنها از مسئله گاهی متفاوت است؛ اما اصل این حادثه در بین مسلمین جزو مسلّمات محسوب میشود. این حادثه که تعیین جانشین برای پیغمبر در ماههای آخر زندگی ایشان -تقریباً هفتاد روز به پایان زندگی پیغمبر- بود، رخ داده است و در حقیقتِ خود نشاندهندهی اهمیت مسئلهی #حکومت و #سیاست و #ولایت امر امت اسلامی از نظر اسلام است. اینکه امام بزرگوار ما و پیش از ایشان بسیاری از بزرگان فقها بر روی مسئلهی وحدت دین و سیاست و اهمیت مسئلهی حکومت در دین تکیه میکردند، ریشهاش در تعالیم اسلام و از جمله در درس بزرگ #غدیر است. این اهمیت موضوع را میرساند. همهی مردمانی که از واقعهی #غدیر_خم این معنا را میفهمند -یعنی ما شیعیان و حتی بسیاری از غیر شیعه که همین معنا را احساس کردند یا درک کردند از قضیهی #غدیر- بایستی در همهی دورانهای تاریخ اسلام توجه کنند به اینکه مسئلهی حکومت یک مسئلهی اساسی و مهم و درجهی اول در اسلام است؛ نمیشود نسبت به مسئلهی حکومت و حاکمیت بیاعتناء و بیتفاوت بود. نقش حکومتها هم در هدایت مردم یا در گمراه کردن مردم امری است که تجربهی بشر به آن حکم میکند. اینکه در نظام جمهوری اسلامی -چه در قانون اساسی، چه در بقیهی معارف جمهوری اسلامی- این همه بر روی مسئلهی مدیریت کشور اسلامی تکیه میشود، به خاطر همین ریشهی بسیار عمیق و عریقی است که در اسلام نسبت به این قضیه هست. این یک نکته است که نباید از نظر دور باشد.
۸۷/۹/۲۷
اینجور که می فرمایند مالک ارز توان این را دارد که قیمت را پایین بیاورد
پس لطفا برگردون به دلار سه تومنی که باورمون بشه دولت قصد گرانی ارز را ندارد
وگرنه دلار 18 تومنی که منت و قهرمان سازی ندارد گلم( وقتی با ترساندن ملت از دلار 5 تومنی در صورت پیروزی رقیب و دریافت یارانه 240 تومنی رای آوردید)
#بهلول
فرض که قیمت ارز رو آوردید پایین! شما که چنین قدرتی دارید چرا اصلا گذاشتید بره بالا؟ چرا یک ماهه صبر کردید و حالا تازه یادتون اومده زورتون به قیمت دلار میرسه؟
اصلا به خاطر همین صداقت شماست که محبوبیتتون روز به روز درحال صعوده