99-04-30.pdf
851.7K
📰 نشريه پيشخوان خبر
🔰 شماره 284 - دوشنبه 23 تيرماه
#ثامن
بازخوانی | ۲۰ جمله از رهبر انقلاب درباره «عراق»
🔻 آیت الله خامنهای: عراقِ قوی و مستقل و پیشرفته برای ایران بسیار مفید است
🔻 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت دیدار آقای مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق با حضرت آیتالله خامنهای در گزیده بیانات زیر ۲۰ جمله برگزیده از رهبر انقلاب دربارهی دولت و ملت عراق و روابط دو کشور ایران و عراق را بازخوانی میکند.
🔍 بخوانید👇
farsi.khamenei.ir/speech-content?id=46081
انسان 250 ساله.pdf
3.17M
🔰#چالش_پیشنهاد_مطالعه🔰
📚عنوان : انسان ۲۵۰ ساله
✍نویسنده : مقام معظم رهبری
📖موضوع : تاریخ اسلام
📄تعداد صفحات : ۳۷۶ صفحه
🔵 تربیتی در حساب خدا !
عَن جابر بن یزید الجُعفی عَن ابی جعفرٍ محمدبنعلیٍ الباقر علیهالسلام قال مَن قَدَّمَ اَولَاداً یَحتَسِبُهُم عِندَالله حَجَبُوهُ مِنَ النَّارِ بِإِذنِ الله عَزَّوَجَل؛ (الامالی شیخ صدوق، صفحهی 634)
«یَحتَسِبُهُم عِندَالله» یعنی جوری این فرزندان را، این اولاد را بار بیاورد که بتواند آنها را به حساب خدا بگذارد. طبعاً فرزندی را انسان می تواند به حساب خدا بگذارد که او تربیت الهی پیدا کرده باشد؛ متدیّن باشد؛ اهل فسق و فجور و تضییع اوقات و این ها نباشد. این [فرزند] را انسان می تواند به حساب خدا بگذارد و الّا اگر یک فرزندی بود که انسان او را بد تربیت کرد –کما این که بعضیها فرزندان خودشان را بد تربیت می کنند؛ از اوّل این بچّه را اهل دنیا و اهل اشرافیگری و اهل شهوات و این ها بار میآورند.
👈 در محیط خانواده، پدر و مادر، مشی شان برای فرزند، یک سرمشق است. اگر این سرمشق، سرمشق بدی باشد، بچّه بد بار میآید. فرض کنید پدر و مادر متقلّب [باشند]، دروغگو [باشند]، به همدیگر رحم نمی کنند، به همدیگر خیانت می کنند؛ اینها را هم بچّه، جلوی چشمش می بیند ؛ [پدر و مادر] به مسائل دینی اهمّیّت نمی دهند؛ به فرائض، به نماز، به روزه. بچّه [هم] همینجور بار میآید.
⭕️ این تربیت بد است- گاهی هست که انسان بچّه را، تربیت بد هم نمی کند لکن رها می کند؛ خیلی از ماها گرفتار این معنا هستیم؛ نه این که بچّه را بد تربیت کنیم، نه، امّا رهایش می کنیم؛ کَأنّه احساس مسئولیّتی نسبت به او نداریم. گاهی اوقات برای درس خواندن و مشق نوشتنش وقت صرف می کنیم اما برای نماز خواندنش، برای آشنا شدنش با قرآن، با مسائل دینی، نه، هیچ وقتی نمی گذاریم. این رها کردن بچّه است. این ها را نمی شود انسان به حساب خدا بگذارد؛
👈 یعنی بگوید خدایا این بچّه را من تربیت کردم برای تو، در حساب تو؛ نمی شود. ... تربیت فرزندان، تربیت تکتک فرزندان نیست، تربیت محیط خانواده است. محیط خانواده که خوب بود، چه بچّه یکی باشد چه پنج تا باشد، فرقی نمی کند، بهطور طبیعی، بهطور غالب خوب تربیت می شوند. پس بنابراین «یَحتَسِبُهُم عِندَالله» که در این حدیث شریف هست، معنایش این است که بچّه را جوری تربیت کند که بتواند او را پای خدا حساب کند.
↩️ حالا، اگر «مَن قَدَّمَ اَولَاداً یَحتَسِبُهُم عِندَالله»، اگر [انسان] تقدیم کند اولادی را -تقدیم کند یعنی بار بیاورد، پرورش بدهد، ارائه بدهد فرزندانی را- که بتواند آنها را پای خدا حساب بکند، این فرزندان، او را از آتش الهی، از عذاب الهی دور نگه می دارند، مانع می شوند. این یکی از این چیزهای مهم است.
⭕️ خدای متعال به ما میگوید که عمل صالح کنید تا پیش خدای متعال مأجور باشید، از عذاب الهی مأمون باشید؛ اما به این اکتفا نمی کند؛ می فرماید اگر چنانچه نسل بعد از خودتان را هم تربیت کردید، این هم یک حسنهای است، یک عمل صالحی است که می تواند شما را حاجب از آتش باشد.
📡 [ برداشت از : Khamenei.ir ]
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️
📩 #تربیت
💌 #فرزند
💌 #والدین
📩 #درس_اخلاق
📩 #نکات_بسیارمهم_اخلاقی 👌😍
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🍂منتظر نابودی باطل باشید.🍂
📣 شیاطین دائما برای نابودی حق در تلاشند.
اما نگران نباشید.
این توطئه ها و فتنه گریها به نفع حق مداران تمام خواهد شد.
🔸و ما أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِكَ مِنْ رَسُول وَ لا نَبِيّ إِلاّ إِذا تَمَنّى أَلْقَى الشَّيْطانُ فِي أُمْنِيَّتِهِ فَيَنْسَخُ اللّهُ ما يُلْقِي الشَّيْطانُ ثُمَّ يُحْكِمُ اللّهُ آياتِهِ وَ اللّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ.
(حج/۵۲)
⚡️توطئه هاى مخالفان، برنامه تازه اى نيست، هميشه اين القائات شيطانى در برابر انبياء بوده و هست.
⚡️همه ی انبیا، هر گاه طرحى براى پيشبرد اهداف الهى خود مى كشيدند، شيطان، القائاتى در آن طرح مى كرد.
✨اما خداوند پيامبران خود را در برابر هجوم اين فعالیتهای شيطان صفتان، تنها نمى گذاشت و آن القائات را از ميان مى برد، سپس آيات خود را استحكام مى بخشيد.
⚡️ و اين كار، براى خدا آسان است; چرا كه خدا از همه اين توطئه ها و نقشه هاى شوم با خبر است و طرز خنثى كردن آنها را به خوبى مى داند.
💫 ولى همواره اين توطئه هاى شيطانى مخالفان، ميدان آزمايشى براى آگاهان، مؤمنان و كافران تشكيل مى دهد:
⚡️افراد سنگدل، بیماردل و ظالم، از حق دورتر می شوند.
⚡️مؤمنین و حق جویان نیز در اثر شناسایی و پیروی از حق، به هدایت و ایمان بیشتر میرسند.
تدوین: رجبعلی بازیاد
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹 مسئوليّتها حتّى در سطح رهبرى، نبايد مانع عبادت و اعتكاف و خلوت با خدا باشد
[سوره الأعراف (7): آيه 142]
وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَ قالَ مُوسى لِأَخِيهِ هارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ (142)
و ما با موسى، سى شب (در كوه طور، براى نزول تورات و آيات الهى) وعده گذاشتيم و آن را با (افزودن) ده شب كامل كرديم، پس ميعاد پروردگارش چهل شب كامل شد و موسى (پيش از رفتن به اين وعدهگاه) به برادرش هارون گفت: در ميان امّت من جانشين من باش (و كار مردم را) اصلاح كن و از راه و روش مفسدان پيروى مكن!
🌿پيامها:
1️⃣- مسئوليّتها حتّى در سطح رهبرى، نبايد مانع عبادت و اعتكاف و خلوت با خدا باشد. «وَ واعَدْنا مُوسى ...»
2️⃣- رهبرى جديد بايد در فراز و نشيبهاى نهضت، در كنار رهبرى قديم تجربه ديده باشد. «قالَ مُوسى لِأَخِيهِ هارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي ...»
3️⃣- جامعه هرگز نبايد بى رهبر باشد. «اخْلُفْنِي»
4️⃣- امامت و رهبرى مردم بايد به سفارش پيامبر، «اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي» در مسير اصلاح جامعه، «أَصْلِحْ» و به دور از انحراف «وَ لا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ» باشد.
5️⃣- وظيفه ى كلّى رهبر، اصلاح امّت است. «أَصْلِحْ»
6️⃣- اگر مردم به فساد كشيده شدند و يا خواستار فساد بودند، رهبرى نبايد از موضع اصلاحگرى دست بردارد. «وَ لا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ»
7️⃣- اصلاح جامعه، با عوامل فاسد و پيروى از مفسدان، امكانپذير نيست. «أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ»
8️⃣- جامعه نياز به رهبرى اصلاحگر دارد،اگر جامعه رهبری صالح نداشته باشد به فساد کشیده می شود. «وَ لا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ»
✅تدوین : رجبعلی بازیاد
🇮🇷 #سرخط_تحلیلے
🇮🇶 #توصیه_رسانه_ای
🔹 بسمه تعالی
🔻با توجه به سفر مهم الکاظمی به ایران به عنوان اولین سفر خارجی وی، انتظار می رود بر اساس مصالح و منافع ملی ، تحلیلگران محترم و فعالان مجازی در خلال سفر نخست وزیر عراق به تهران اخبار منفی نسبت به عراق و علیه شخص نخست وزیر عراق منتشر نکرده و بر فضای دوستی دو ملت و دو دولت و لزوم همکاری های راهبردی تاکید نمایند.
والسلام
✨﷽✨
#کنترل_ذهن
💢محل نفوذ شیطان، ذهن انسان است
وسوسۀ شیطان، خطورات ذهنیای است که در ما ایجاد میکند
✍چرا کنترل ذهن اهمیت دارد؟ یک دلیلش این است که دشمنان بشر، همیشه میخواهند بر ذهن و فکر و شیوۀ نگاه انسانها تأثیر بگذارند و این البته موضوع تازهای نیست؛ ابلیس هم بهعنوان اولین دشمن انسان، محل نفوذش ذهن انسان است. توضیحاتی در قرآن هست که نشان میدهد شیطان صرفاً میتواند در ذهن انسان تأثیر بگذارد و غیر از آن، عملاً هیچکاری با ما ندارد و به قلب ما نمیتواند وارد بشود.
وسوسۀ شیطان، در واقع خطورات ذهنیای است که برای انسان ایجاد میکند. ولی انسانها معمولاً نسبت به اتفاقهایی که در ذهنشان میافتد، منفعل هستند و تحت تأثیر شیطان قرار میگیرند. یکی از عرصههای مهم تکلیف انسان، در عرصۀ ذهن است؛ یعنی اینکه انسان بتواند ذهنش را جمع کند و در ذهنش تأثیر منفی نپذیرد بلکه اتفاقهای خوب را بتواند در ذهنش رقم بزند.
🔻 محور تکالیف ما قدرتمندی در عرصۀ فکر و ذهن است؛ نماز که «عمود دین» است خودش در واقع تمرینی برای تمرکز و توجه ذهنی است. البته ممکن است انسان هرچه تلاش کند، باز هم سرِ نماز نتواند آن تمرکز و توجه را پیدا کند، اما هیچوقت نباید این تمرین را رها کند!
📚استاد #علیرضا_پناهیان
🇮🇷
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #سواد_انتقادی چیست و چرا باید از کودکی #فرزندانمان به سواد انتقادی مجهز شوند؟
🔶 #فرزندان_ما در جهانی زندگی می کنند که مملو از القائات رسانه ای، توهمات فریبنده تبلیغات و ایدئولوژی هاست. آنقدر این فضا بر فرزندان ما فشار وارد میکند که قدرت انتخاب را از آنها و حتی بزرگسالان می رباید. اما #بهترین_چاره برای #حفظ_استقلال_شخصیت و از کف نرفتن قدرت انتخاب در بچه ها چیست؟
🔷فرزندانی که از کودکی در محیط خانه و مدرسه، #منتقدانه رشد میکنند، اجازه نمیدهند #قدرت_انتخاب و #استقلال_عمل آن ها ربوده شود. #با_تفکر_انتقادی (یا تفکر سنجشگرانه به معنای تلاش در درست اندیشیدن برای بدست آوردن آگاهی قابل اعتماد) شهروندانی تربیت میشوند که با احساس زندگی می کنند، اما با #عقل تصمیم میگیرند. در واقع اینها کسانی هستند که سطح انتظارشان از محیط و جامعه بالاتر از دیگران است و به راحتی سر تعظیم در برابر هیچ قدرتی اعم از امپراتوری تبلیغات، ایدئولوژی های فریبنده و حکومت های خودکامه فرود نمی آورند.
🔷اگر به تفکر انتقادی به عنوان یک #مهارت نگاه کنیم، کسی که انتقادی می اندیشد باید دارای مهارت هایی همچون جسارت در طرح پرسش، اهل خوب شنیدن، کسب اطلاعات، پرهیز از برخورد تند با دیدگاه های مخالف، ادعای کمتر و دلیل بیشتر، صبر و حوصله و آمادگی روحی و روانی بالا برای پذیرش ایده های جدید باشد.
🔷اگر به #تفکر_انتقادی به عنوان یک #سواد بنگریم، مواجهه ما با مسائل پیرامونی، منطقی تر خواهد شد. سواد انتقادی برای دانش آموزان امروز که چسبندگی بسیار بالایی به رایانه و اینترنت و #دنیای_دیجیتال دارند، یک #ضرورت است.
💫🌸💫🌸💫🌸💫🌸💫
🌸
⭕️ #افزایش_صبر و شکیبایی
🔶در این مقاله #چند_راهکار جهت افزایش صبر و شکیبایی ارائه شده است.
🔷نخست باید #نگاه_خود را به جهان اصلاح نماییم. اگر کسی دنیا را آن طور که هست بشناسد، در حوادث خود را نمی بازد. چون میداند جهان طبیعت، سرای دگرگونی است و زندگی، #سرای_گرفتاری است.
🔷 #تقویت_پایه_های_ایمان: هر قدر ایمان انسان به حکمت و رحمت پروردگار بیشتر باشد، #صبر او نیز افزون تر خواهد بود. امام علی علیه السلام میفرمایند: اساس و ریشه صبر، ایمان و یقین به خداوند است.[غررالحکم، ج ۲، ص ۴۱۵]
🔷انسان در پرتو #یاد_خدا و #نماز، اراده ای نیرومند و ایمانی استوار پیدا میکند و همه مشکلات برای او آسان می گردد. قرآن مجید می فرماید: «وَاسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ وَ إِنَّها لَکبِیرَةٌ إِلَّا عَلَی الْخاشِعِینَ»[بقره، آیه ۴۵] در زندگی از صبر و نماز کمک بگیرید، هرچند این کار جز برای فروتنان سنگین و گران است. امام صادق علیه السلام میفرمایند: هنگامی که مشکل مهمی برای امیرالمومنین علیه السلام پیش می آمد، به #نماز بر میخاست.[تفسیر نمونه، ج ۱، ص ۲۱۹]
🔷 #الگوپذیری از اولیای خدا: با بررسی اجمالی #زندگانی_بزرگان در می یابیم که آنها همواره با #مشکلات روبه رو بوده اند. با الگوگیری از بزرگان میتوان #شیوه رویارویی با مشکلات را آموخت. قرآن میفرماید: «فَاصْبِرْ کما صَبَرَ أُولُوا الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُلِ»[احقاف، آیه ۳۵] #صبر کن همانطوری که پیامبران اولوالعزم صبر کردند.
🔷توجه به اینکه #مشکلات_روزگار هرچه باشد #مقطعی و #گذرا است. قرآن به همه افراد نوید میدهد که همیشه در کنار سختی ها آسانی است. «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یسْراً»[انشراح، آیه ۵]
🔷توجه به اجر و پاداش صابران[بقره، آیه ۱۵۵] و این که خداوند با صابران است.[انفال، آیه ۴۶] امام علی علیه السلام درباره ویژگی های متّقین میفرمایند: صَبَروا ایاماً قَصیرة اعقَبَتهُم راحةً طویله؛[نهج البلاغه، خ ۱۹۲] آنها [در] روزهای کوتاه [دنیا] #صبر کردند و در عوض، #راحتی_طولانی نصیبشان شد.
امام صادق علیه السلام میفرمایند: هرکس از مؤمنان که به بلایی گرفتار شود و صبر کند، برای او اجر هزار شهید است.[کافی، ج ۳، ص ۱۴۶]
🔷نظر به کسانی که با مشکلات بزرگتری دست به گریبان هستند، تحمل سختیها را آسان تر میسازد.
🔷 #تمرین_صبر؛ امام علی علیه السلام میفرمایند: عَوِّد نَفسک التصَبُر عَلَی المکروه؛[نهج البلاغه، نامه ۳۱، قسمت ۱۶] #خود_را_به_صبر بر ناملایمات #عادت بده.
|منبع: وبسایت راسخون به نقل از حوزه
💢معرفی راه های موثر بر افزایش امنیت روانی خانواده
🔷اگر فردی دارای بهداشت روانی باشد، او می تواند بین احساساتش تعادل برقرار کرده، واقعیت را بپذیرد و نسبت به آن ها واکنش های مناسبی را بروز دهد. بهداشت روانی می تواند در سطوح مختلفی مانند سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی نمایان شود و همچنین جنبه های مختلفی از زندگی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. اهمیت #امنیت_روانی_خانواده به اندازه ایست که بسیاری از مشاوران به بررسی راه های موثر بر غلبه آن در زندگی خانوادگی پرداخته اند که در ادامه با مهم ترین آن ها آشنا خواهید شد:
💠برقراری روابط سالم میان تمامی اعضای خانواده
🔷وجود هرگونه #روابط_نامناسب و غلط در هر سطح خانواده می تواند #تاثیرات_بسیار_مهلکی را بر تمامی اعضا داشته باشد که به سرعت به کاهش امنیت روانی خانواده می انجامد. به همین دلیل لازم است تا تمامی افراد دارای روابط گرم و صمیمی با یکدگیر بوده و به شیوه ای به دور از خصومت با مشکلات احتمالی پیش رو، مقابله کنند. #روابط_محترمانه میان اعضا یکی از #پایه_های_اصلی داشتن خانواده ای سالم می باشد.
💠برقراری شرایطی برای تبادل نظر و گفت و گو در خانواده
🔷خانواده محیطی است که تمامی افراد باید در آن #آرامش داشته باشند. خانواده باید محیطی برای #تبادل_نظر و همچنین گفت و گو باشد و این قانون می بایست در مورد تمامی اعضا پیاده سازی شود، از کودک گرفته تا بزرگترین فرد خانواده! به این ترتیب می توان از فشار روانی بر تمامی اعضا کاست و در محیطی کاملا دوستانه، از مشکلات سخن گفت.
💠برداشتن گام های موثر برای رسیدن به اهداف در خانواده
🔷یکی از موارد تاثیرگذار در امنیت روانی خانواده، تلاش برای رسیدن به اهداف است. هنگامی که در این جامعه کوچک اهدافی تعریف می شود، می بایست #تامین_مصالح_خانوادگی حتما در نظر گرفته شده و با استفاده از #روشهای_عقلانی، برای رسیدن به آن ها تلاش نمود. همچنین لازم است تا تصمیماتی که در خانواده گرفته می شود، همگی در جهت رسیدن به این اهداف باشد تا منافع تمامی اعضا تامین شود. به این صورت می توان به #امنیت_روانی_خانواده کمک شایانی نمود.
👇👇👇👇👇
💠تاثیر وجود قوانین بر افزایش امنیت روانی خانواده
🔷قوانین در خانواده به روشن شدن نیازها و ارزش ها کمک می کند و تمامی اعضا می توانند اهمیت اهداف خانوادگی را دریابند. ضمنا #وجود_قوانین در خانواده از بروز آشفتگی جلوگیری می کند و می تواند تمامی اعضا را با یکدیگر هماهنگ سازد. تمامی این موارد دست به دست هم میدهند تا امنیت روانی خانواده تامین شود.
💠جلوگیری از توهین و هرگونه سرزنش از عوامل موثر در افزایش امنیت روانی خانواده
🔷یکی از بهترین روش های افزایش امنیت روانی خانواده، حمایت اعضا از یکدیگر است. به همین دلیل توصیه می شود به جای سرزنش و توهین، اعضای خانواده از یکدیگر #حمایت کرده تا با کمک یکدیگر بر مشکلات فائق آیند.
💠شناخت یکدیگر و تلاش برای افزایش اعتماد به نفس
🔷یکی از مهمترین وظایف خانواده، #افزایش_اعتماد_به_نفس افراد است. نحوه رفتار پدر و مادر با یکدیگر از یک سو همچنین توجه به کودکان و پذیرش و ابراز آن هم بدون قید و شرط، می تواند به افزایش اعتماد به نفس کودکان منجر شود.
💠بازی کردن و انجام تفریحات
🔷خانواده باید بتواند #نشاط را در افراد حفظ کند. با تفریح و بازی کردن با یکدیگر، می توان هورمون های شادی بخش را در بدن آزاد کرد و در نتیجه تغییرات سازنده در ساختار مغز را شاهد بود. بازی کردن به افراد کمک می کند تا در مقابله با مشکلات کمتر آسیب دیده و بهتر با آن ها مقابله کنند که این کار برای افزایش امنیت روانی خانواده بسیار حائز اهمیت می باشد.
🔺البته باید بگوییم که موارد دیگری برای ایجاد امنیت روانی در خانواده وجود دارند، اما لیستی که در بالا به شما ارائه کرده ایم، از جمله مهمترین موارد می باشد که می توانید با عمل کرده به آن ها، سلامت خانواده و اعضای این جامعه کوچک را تضمین نمایید و به رشد شخصیت کودکان کمک کنید.
|منبع: وبسایت راسخون به نقل از سایت نظارت بر خانواده
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #نقش_خانواده در ایجاد امنیت روانی
🔶 #نبود_آرامش و #امنیت_عاطفی و روانی بین اعضای خانواده به خصوص بین والدین با فرزندان #از_عمدهترین_مشکلات خانوادههاست. خانواده محور اساسی در تربیت فرزندان است. خانواده در ایجاد بنای قدرت در فرد نقش پررنگی دارد.
👈جهت بررسی این موضوع، در این نوشتار #با_ما_همراه_باشید.
👇👇👇👇👇
⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️موارد شش گانه #شكر_عملي در قرآن
1⃣ #نماز: #بهترين_نمونه شكر خداوند است. خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه اينكه ما به تو «كوثر» و خير كثير داديم، #نماز بر پا كن. «انّا أعطيناك الكوثر. فصلّ لربّك و انحر»؛ پس براى پروردگارت نماز بخوان و قربانى كن![كوثر، آیه ۲]
2⃣ #روزه: چنانكه پيامبران الهى به شكرانه نعمت هاى خداوند، روزه میگرفتند.
3⃣ #خدمت_به_مردم: قرآن میفرمايد: اگر بى سوادى از باسوادى درخواست نوشتن كرد، سر باز نزند و به شكرانه سواد، نامه او را بنويسد. «ولا يأب كاتب أن يكتب كما علّمه اللّه»؛ و كسى كه قدرت بر نويسندگى دارد، نبايد از نوشتن - همانطور كه خدا به او تعليم داده - خوددارى كند![بقره، آیه ۲۸۲]؛ در اينجا نامه نوشتن كه #خدمت_به_مردم است، نوعى شكر نعمت سواد دانسته شده است.
4⃣ #يتيم_نوازى: خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه اينكه يتيم بودى و ما به تو مأوا داديم، پس يتيم را از خود مران. «فامّا اليتيم فلاتقهر»؛ حال كه چنين است يتيم را تحقير مكن. [ضحی، آیه ۹]
5⃣ #كمك_به_محرومان و نيازمندان: خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه اينكه نيازمند بودى و ما تو را غنى كرديم، فقيرى را كه به سراغت آمده از خود مران. «و امّا السائل فلاتنهر»؛ و سؤال كننده را از خود مران.[ضحی، آیه ۱۰]
6⃣ #تشكّر_از_مردم: خداوند به پيامبرش میفرمايد: براى تشكّر و تشويق زكات دهندگان، بر آنان درود بفرست، زيرا درود تو، آرامبخش آنان است. «و صلّ عليهم انّ صلاتك سكن لهم»به آنها دعا كن كه دعاى تو، مايه آرامش آنهاست. [توبه، آیه ۱۰۳]. تشكّر از مردم، #تشكر_از_خداوند است، همانگونه كه در روايت آمده است: كسى كه از مخلوق تشكّر نكند، از خداوند شكرگزارى نكرده است. «مَن لم يشكر المنعم من المخلوقين لم يشكر اللّه»[۱]
پي نوشت:
[۱]. تفسير نور ، مركز فرهنگى درسهايى از قرآن، ج ۹، ص ۲۵۴و ۲۵۵
|منبع: وبسایت انوار طاها
✨🔶✨🔶✨🔶✨🔶✨
✨
⭕️چگونه در فضای مجازی #شایعه را از #واقعیت تشخیص دهیم؟
🔷 #منبع_معتبر: اگر مطلبی منبع معتبر نداشت به راحتی باور نکنید. داشتن یک لینک اینترنتی به عنوان منبع، سادهترین کاری است که انتشار دهنده خبر میتواند برای اعتباربخشی به خبرش در متن بگذارد.
🔷قطعه فیلم و تکه عکس اصلیترین ابزار شایعهسازها: زاویه خاص فیلمبرداری یا عکسبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکه جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط، دستکاری عکس و فیلم،کیفیتهای پایین و نامشخص بودن جزئیات و… فرصت را برای داستانسرایی و شایعهپردازی روی آن ایجاد میکند.
🔷قسم دادن، التماس کردن، وعدهدادن، ارعاب یا تهدید برای انتشار مطلب.
🔷اعلام زمانهای نسبی به جای ذکر تاریخ مشخص.
🔷عباراتی که نشان میدهد رازی مخوف یا سندی فوقمحرمانه کشف شده است.
🔷جملات خبری شبه علمی و مبهم: دانشمندان کشف کردهاند، آخرین دستاوردهای پزشکی نشان میدهد و... کدام پزشکان؟ کدام دانشمندان؟ عرفان کوانتومی، قانون راز، شعور آب و … نمونههایی از این ادعا هستند.
🔷ارجاع به منابع غیر واقعی با اسم های عجیب و غریب و پر ابهت شبکه خبری.
🔷تبلیغ یا ضد تبلیغ عقیدتی و نژادپرستانه برای یک فرقه خاص؛ ۹۰ نفر وهابی…، دانشمندی که شیعه شد، یک بهایی و ...
🔷عدم ارتباط منطقی و تخصصی منبع با متن: رئیس مرکز «قلب» ژاپن گفته است سیگنال موبایل برای «مغز» مضر است.
🔷اینترنت و گوگل منبع نیستند؛ اینها ابزارهای ارتباطی و جستجو هستند. هر چیزی در آن پیدا شود درست نیست حتی اگر در چندین جای آن تکرار شده بود.
🔷آیا می دانیدها.
🔷توصیه های اکید و هشدارهای عجیب.
🔷تعدد انتساب مطالب به یک شخصیت معروف.
❌قبل از کپی و ارسال، #مکث، #فکر و سپس #منتشر کنید.
⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️
💥
⭕️لطفا چند لحظه به این سوالات فکر کنید
🔷چند درصد از احساس یاس و ناامیدی که بر شما غلبه دارد #ناشی_از_واقعیت و چند درصد را #پیامهای_رسانهای برایتان #درونی کردهاند؟ چقدر مطالب فضای مجازی که ما ایرانیها عصبانی هستیم، بدبخت هستیم، خوشحال نیستیم، به یکدیگر رحم نمیکنیم، بینظم هستیم، صادق نیستیم و... در ذهن شما متاثر از #تکرار پیامهایی با این محتواست؟
🔷 #تکرار به عنوان یکی از #روشهای_رسانهای میتواند در شما باور عزتمندی ملی ایجاد کرده یا برعکس، آن را از بین ببرد.
🔷 #برخی_جریانات_رسانهای در خارج و داخل #با_برچسب_زدن به خصلتهای ایرانی میخواهند ما ایرانیها باور کنیم بیخاصیتیم، دزدیم، بیرحمیم و... امروزه در برنامههای رسانهای که درباره ایران ساخته میشود به بعضی از کلمات، طوری #جهت_دهی میکنند تا دارای #بار_منفی شوند. به مرور کلماتی به عنوان #کلمات_جایگزین معرفی میشوند که در خود جامعه نیز مورد اقبال قرار گرفته و #تکرار میشوند.
🔷کلماتی مثل #مردان_سنتی بهجای مردان غیرتمند، افراد #افراطی بهجای پایبند به اصول و از ایندست عبارات. آنها #تصویر_ذهنی_مخاطب را دستکاری میکنند. مردان باغیرت را افرادی گرفتار در تفکرات متحجرانه و سنتی نشان میدهند، پایبند بودن به آرمانها را افراطیگری میپندارند؛ بهطور خلاصه، آنها از هر چیز متضاد با مبانی فلسفی و اعتقادی غرب، با عنوان تحجر، سنتگرایی و از کار افتادگی یاد میکنند.
🔷شاید بد نباشد بررسی کنیم که چند درصد از #تصاویر_ذهنی ما مخصوصا آن بخش که مربوط به ملیت، مذهب، خانواده و سبک زندگیمان است را بر اساس همین #تغییرات_واژگان و تکرار آنها تغییر دادهایم. آیا ایرانیها واقعا مردم بدی هستند؟ آیا مذهبیها واقعا بیسواد یا متحجر هستند؟ آیا زندگی مدرن یعنی زندگی بدون قواعد و چارچوب؟
🔷همه اینطور لباس میپوشند، همه اینطور حرف میزنند، همه اینطور رفتار میکنند، همه دزد هستند، همه خیانت میکنند و... #همه_اینطور_هستند ها را همیشه #باور_نکنید. گاهی همه اینطور هستندها #ساخته میشوند برای اینکه ما باور کنیم در اقلیت قرار گرفتهایم و #مجبور_به_تبعیت شویم. برای اینکه ما باور کنیم مردمی ناتوان هستیم و پر از ناهنجاری.
✍دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانه
♦️سخنان مهم گیورا ردلر
گیورا ردلر (خاخام صهیونیست) در جلسه محرمانه با مدیران و کارکنان بی بی سی ، من و تو ، صدای آمریکا ، ایران اینترنشنال و... در لندن مطالب مهمی بیان کرده که برای نخستین بار منتشر می شود.
به گزارش مفاز، سخنان مهم «گیورا ردلر» در جلسه محرمانه با مدیران و کارکنان بی بی سی ، من و تو ، صدای آمریکا ، ایران اینترنشنال و... برای نخستین بار منتشر می شود:
شما کار مهمی دارید و برای اسراییل خدمات مهمی انجام می دهید. من از صمیم قلب از شما تشکر می کنم. نگران هزینه نباشید، دوستان ما هستند. عربستان قبول کرده همه هزینه ها را بدهد. اما کار شما چیست؟!
ایران را سیاه سیاه نشان دهید. کاری کنید که ایرانیها از همه چیز و همه کس متنفر شوند. آنها را بمباران خبری کنید، هر لحظه و هرساعت ، با خبرهای ناامید کننده و ترسناک مردم ایران را دائم بترسانید ، شکنجه روحی بدهید.
مردم ایران ادعای آقایی می کنند ، اما برده ما هستند. آنها را تحقیر کنید . با انواع فیلمها و مستندات غربی تحقیرشان کنید. آنها نباید احساس غرور و افتخار کنند. دروغهای بزرگ بدهید آنها باور می کنند . در ذهن آنها بکوبید که تلویزیون ایران دروغگوست تا جذب اخبار شما شوند.
شما بار سنگینی بر دوش دارید؛ باید تلاش کنید، حتی یک لحظه آرام نباشید. زمانی آرام خواهیم شد که باهم در تهران باشیم .و جشن پیروزی بر رژیم خمینی بگیریم.
راست و دروغ را بهم بریزید و معجونی از اخبار جهت دار درست کنید. مردم ایران سواد ندارند ، مطالعه ندارند، تمام حرفهای شما را باور خواهند کرد. من اطمینان دارم شما موفق خواهید شد. چون خداوند با یهود است. خداوند با ماست. ایرانیها کافر و مشرک هستند. آنها را فریب دهید تا برده ما شوند.
شما نباید هیچ خبر مثبتی از ایران انتشار دهید. مردم ایران نباید به آینده امیدوار شوند. آنها باید دائم خبر منفی بشنوند. بگذارید شما را راحت کنم ، تنها راه شکست رژیم خمینی ناامید کردن مردم ایران هست. آنها از رژیم پشتیبانی می کنند و کار ما سخت شده است.
دوست من ترامپ کارش را بدرستی انجام می دهد. تحریم اقتصاد ایران کار بسیار واجبی هست. ایرانیها باید مجازات شوند ، آنها قصد نابودی ما را دارند. سپاه را تخریب کنید ، تمام کار شما این باشد. من برایتان آرزوی موفقیت می کنم.
پی نوشت: مردم عزیز ایران ، سخنان این خاخام صهیونیستی را بدقت بخوانید و تفکر کنید. آنها چه در سر دارند و برای ما چه نقشه ها کشیده اند. هشیار و بیدار باشید. فریب رسانه های ضدانقلاب و بیگانه را نخورید.آنها دلشان برای شما نسوخته
دریغ است ایران که ویران شود./
.
✅10 برداشت غلط و رایج درباره حجاب اجباری
1⃣یکم. ما #حجاب_اجباری نداریم، حجاب الزامی داریم. تفاوتش چیست؟ برای احکام فردی اجبار نداریم، الزام برای احکام اجتماعی است. مثل تفاوت حکم مستی در خلوت و جلوت، در خانه با خیابان. انشالله روشن است.
2⃣دوم. الزام حجاب برای باحجاب کردن بی حجاب ها نیست، بلکه برای صیانت از دموکراسی و دفاع از حق اکثریت است که اسلام را می خواهند. پس مدام ژست نگیرید که مگر چند درصد با اجبار حجاب، باحجاب شدند.
3⃣سوم. یک جامعه در انتخاب دین آزادست، اما در انتخاب از دین آزاد نیست. مردم ما اکثریت اسلام را می خواهند و حجاب جزئی از اسلام است. پس تکلیف رفراندوم هم روشن است. رفراندوم برای انتخاب اصل دین است نه جزئیاتش.
4⃣چهارم. اینکه الزام حجاب در صدر اسلام بوده یا نه، سوال غلطی است. با فرض اینکه نبوده است باز هم مهم نیست. الزام اجتماعی حجاب از احکام تعزیری است که متناسب با زمان و مکان و شرایط اتخاذ می شود. مثل بسیاری دیگر از قوانین که زمان پیامبر نبوده و امروز هست و شرعی است.
5⃣پنجم. بدحجابی در ایران ناشی از بی دینی نیست، ناشی از سبک زندگی غربی است. نشانه اش نیز حیا و عفت زنان ماست و نه ظاهرشان. پس از روی ظاهر نگوئید مردم حجاب نمی خواهند؛ این بند بسیار مهم است.
6⃣ششم. متولی حجاب در ایران تنها گشت ارشاد نیست؛ 26 نهاد متولی حجاب اند که متاسفانه در خواب عمیق اند و به کسی هم پاسخگو نیستند. کاش عدلیه به عنوان حقوق عامه به کم کاری این 26 نهاد هم ورود کند.
7⃣هفتم. حجاب ملاک دینداری نیست؛ یک نشانه است در کنار دیگر نشانه ها. چه بسا زنان بدحجابی که دیندارتر ند و بالعکس. خیلی ها این خطای اجتماعی را ندارند و صدها خطای فردی و اجتماعی دیگر دارند.
8⃣هشتم.حجاب تنها چادر نیست. با این حال چادر طی سالهای اخیر فراتر از حجاب رفته است و به یک هویت فرهنگی-سیاسی و حتا مبارزاتی ارتقا یافته است.
9⃣نهم. #چهارشنبه_سفید و موارد شبیه آن، پروژه فرهنگی علیه حجاب نیست؛ پروژه امنیتی علیه نظام است. لذا برخورد امنیتی می خواهد نه فرهنگی.
🔟دهم.مردها با دیدن زن بی حجاب الزاما به وسوسه گناه نمی افتند، بلکه دیدن زن بی حجاب خودش فی نفسه بدون ریبه و لذت، معصیت است. لذا بی حجابی تعرض به حقوق دیگران است. انشالله روشن است.
✍محسن مهدیان
♻️ علت دفاع تلویحی مقام معظم رهبری از دولت
♻️در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس مطالب مهمی ایراد شد که لازم میدونم نکاتی رو عرض کنم
⁉️مقام معظم رهبری چرا در این سخنرانی به صورت تلویحی از دولت دفاع کردن؟
♻️مطالبی که عرض میکنم نگاه کلی به این فرمایشات و آینده نگری حضرت آقا خواهد بود
♻️بعد از روی کار اومدن مجلس یازدهم اکثر نظرات طیف انقلابی به تقابل مجلس و دولت بود
〽️یعنی خیلی از دوستان انقلابی منتظر برخورد تند مجلس در قبال بی تدبیری های دولت بودن
⚡و نا گفته نماند که طیف انقلابی های رادیکال مجلس هم به همین فکر بودن و قصد تقابل با دولت رو داشتن
به گونه ای که بحث رای به عدم کفایت دولت به صورت جدی در دستور کار طیف انقلابی مجلس قرار گرفت
⚡*مطمئنا این تقابل شدیدا به ضرر مردم تموم میشه* ⚡
💱یعنی با شناختی که از رئیس دولت داریم در این مسیر درگیری های شدیدی اتفاق می افتاد
بالاخره این تقابل باعث میشد که اصل قضایا که «معیشت مردم» است در حاشیه قرار بگیره و فشار بیشتری بر روی گرده مردم بیاد
⚡*قصد جریان نفوذ،عصبانی کردن مردم برای ایجاد نافرمانی مدنی است و بی پرده بگم که اصلا این فشارهایی که بر روی معیشت مردمه برای همینه*⚡
♻️حضرت آقا با درایتی که داشتن این تقابل رو به تعامل تبدیل کردن تا هم بهانه از دست جریان نفوذ برای فشار بر روی معیشت مردم برداشته بشه و هم مجلس به روی کارهای اساسی تری تمرکز کنه
⚡جریان لیبرال دولتی بعد از اینکه ۷ سال مملکت رو معطل برجام و مذاکره کرد و هیچ دستاوردی نداشت به دنبال زدن به زیر
«میز بازی» است تا با این عمل فرافکنی کند
در واقع با دادن رای عدم کفایت، راحت از زیر بار مسئولیت فرار کرده و اگر مجلس به سمت عدم کفایت نرود، دولت لیبرال مجبور به کار میشود
لیبرالها دو راه دارند
یا کار یا نافرمانی مدنی!!!!
♻️اینجا بود که حضرت آقا با زیرکی تمام اعلام فرمودن که دولت باید تا روز آخر با جدیت تمام، کار کند
⬅️از این رو تلویحا به مجلس توصیه فرمودن که به جای حاشیه بیشتر حواسشون به متن باشه
⚡ *مجلس نباید به مسائل فرعی بپردازد*
و اما چرا عدم کفایت دولت نه؟؟؟؟
⚡خیلی از حامیان دولت لیبرال به دنبال بهانه اند تا با رای عدم کفایت به دولت اوضاع رو متشنج و ایجاد نافرمانی مدنی کنند
♻️در واقع جبهه انقلابی باید خیلی حواسش را جمع کند تا این بهانه را از دست این اشخاص بگیرد
بنده میدونم که جبهه انقلابی چه عذابی میکشند از دست لیبرالها
اما باید تعامل کرد تا این مدت تموم بشه و از هر عملی که منجر به نافرمانی مدنی بشه، جداً پرهیز کرد
⁉️و اما دلیل عقلی بی فایده بودن عدم کفایت دولت؛؟
⭕ببینید رفقا ⭕
الان مجلس از دولت سوال کرده و دولت تقریبا یک ماه فرصت داره برای پاسخ در صحن مجلس
⚡یعنی تقریبا تا برج ۶
بعد هم اگر اقدام به عدم کفایت دولت کنند تقریبا این امر دو ماه طول میکشه میشه برج ۸
⚡بعد اگر رای به عدم کفایت بدن دولت میفته دست
⚡معاون اول که باید در عرض ۵۰ روز انتخابات برگزار کنه
که میشه برج ۱۰
⚡بعد اگر هر دولتی بیاد سر کار سه ماه طول میکشه که دولت رو تحویل بگیره که میشه برج ۱ سال بعد
در واقع این امر اگر اتفاق بیفته یک یا دوماه فرقشه
〽️اما در عوض دولتی که سابقه تهدید به عدم برگزاری انتخابات و اعلام جنگ با منتقدینش رو داره امکان همه جور عمل رو باید لحاظ کرد
پس الان به جای عدم کفایت باید دولت رو پاسخگو کرد و مجبورش کرد تا به قوانین درستی که بهش ابلاغ میشه عمل کنه.
برای همین طیف انقلابی باید به جای تقابل از همین الان به فکر تبیین خصوصیات یک دولت جوان و انقلابی و برای پیدا کردن گزینه های خوب و جهادی تمام تلاش خودش رو انجام بده
همه میدونبم که خیلی از مردم توی فشار هستند
میدونیم که عده ای این حرفها رو حمایت از دولت تفسیر میکنند
ولی قریب به اتفاق مردم میدونن
الان تنها چیزی که مهمه آرامش جامعه است
باید اثرات انتخاب اشتباه مون برامون بشه عبرت تا دیگه با دو تا وعده دروغ گول نخوریم و این بلا سرمون نیاد
⭕دشمن الان به روی دو نکته شیفت کرده
🔀یک نکته معیشت
🔀نکته دیگر امنیت
⬅️از طرفی به وسیله نفوذی هایش فشار معیشتی بر مردم رو روز به روز بیشتر میکنه
⬅️از طرف دیگر هم با آتش سوزی ها و انفجاراتی که داره توسط عوامل نفوذی خودش ایجاد میکنه میخواد به مردم القا کنه که دیگه امنیت هم وجود نداره.
⁉️معنای سیر انسان ها به سمت خداوند که در قران کرارا موجود است چیست؟حرکت انسان های خوب به سمت خداوند متعال مشخص است,حرکت انسانهای پلید به سمت خداوند و رجوعشان به خداوند متعال به چه معنی است؟
👇👇👇👇👇👇👇👇
انسان ها بي استثنا در حال سير و حركت اند، صيرورت و تحول و شدن را پيش رو دارند كه نهايت آن، لقاي حق (تبارك و تعالي) است؛ زيرا هر كدام، چهره اي دارند كه رهبري آن چهره به دست خداست: (ولكلّ وجهة هو مولّيها)
. كسي كه به سوي فضيلت و عدالت و استقلال و آزادي از غير خدا و تواضع و فروتني و پاكدامني و امانت و... حركت مي كند، سير الي الله دارد و كسي كه به سوي رذيلت ها پيش مي رود نيز به ملاقات خدا مي رود.
اما اوّلي به لقاي أرحم الرّاحمين ☺️ مي رسد و دومي به ملاقات اشدّ المعاقبين😡.
نه در صورت اول، شخص ديگري غير از انسانِ صالح، تحسين مي شود و نه در صورت دوم، ديگري غير از فرد طالح توبيخ مي گردد؛ زيرا:
اگر بار، خار است، خود كشته اي
وگر پرنيان است، خود رشته اي
آن كه نرم گفتار و نرم رفتار و نرم خوست، گويي در جامهي پرنيان و حرير آسوده است و آن كه در حال تهاجم و خيانت و مزاحمت براي ديگران است، گويي بستري از تيغ، فراهم آورده و خود را به درد و رنج، گرفتار ساخته است
حضرت ایت الله جوادی املی( صورت و سیرت انسان در قران ص۱۰۱)