هدایت شده از خبرگزاری بسیج شهرستان فلاورجان
👤 شهید مجتبی صدیقی
🌹 عجیبترین چیزی که من تا به حال دیدهام این بود که چرا بعضیها اینقدر دیر دلشان برای امام زمان تنگ میشود.
#امام_زمان #امام_امت
🌹🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱
@asromid
هدایت شده از خبرگزاری بسیج شهرستان فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کشف پیکر مطهر شهیدی در جزیره مجنون (۲۷ آذر ۱۴۰۲) و پاسخ این شهید به خبرنگار شرق که گفته بود:
⁉️تو تابوت شهدا چی می ریزند؟!
💠پاسخ سردار باقرزاده فرمانده تفحص شهدا به توییت یکی از خبرنگاران کشورمان را در این کلیپ ببینید.
جالبه حتما ببینید..
✅️صدای شما هستیم
https://eitaa.com/basijnews_falavarjan
🔰 گزارش روز
🟧 اعتماد عمومی در بند غول تورم و اژدهای فساد
اگر چه برای نظامهای مردمسالار، اعتماد عمومی یک دُر گرانبها به شمار میآید؛ اما در موسم انتخابات، این مروارید ارزشی صد چندان پیدا میکند، چرا که وزین شدن صندوق رأی به برگههای آرایی نیاز دارد که از چشمه اعتماد عمومی میجوشد. چنانکه رهبر حکیم انقلاب در اهمیت این اعتماد عمومی میفرمایند: «انتخابات نشاندهنده اعتماد مردم به نظام است. اعتماد بزرگترین سرمایه جمهوری اسلامی است که دشمنان میخواهند این را از جمهوری اسلامی بگیرند؛ میخواهند ایجاد شک کنند، ایجاد تردید کنند درباره این انتخابات و این اعتمادی را که مردم دارند را متزلزل کنند.» اسفند 1402 میعادگاه و نقطه تلاقی اعتماد عمومی دوباره به نظام سیاسی است که طی آن مردم ضمن معرفی وکلای مجلس، حمایت خود را از نظام سیاسی به نمایش میگذارند، طبیعتاً هر اندازه این اعتماد بیشتر و صندوق وزینتر باشد، پایههای نظام سیاسی بیش از پیش قوام خواهد یافت. این اهمیت، صحنه انتخابات را به آوردگاه تبدیل کرده که در آن سوی جبههاش طیفی از ضد انقلاب، گروهک معاند، سلطنتطلب گرفته تا مطرب و بلاگر و مواجببگیر دست به دست هم داده تا از طریق ابزارهای گوناگون قدمهایی را که قرار است به صندوق برسد، سست کنند. یکی تفنگ برمیدارد به پاسگاه انتظامی حمله میکند، یکی جفنگ میبافد و استهزاء میگوید، یکی جبههاش سایبری است و پمپ بنزین را مختل میکند، یکی ارز دولتی را با چای دبش نوش جان میکند و...؛ همه اینها یک نتیجه بیشتر ندارند و آن هم زدن اعتماد عمومی از طریق بیاعتبارسازی نظام سیاسی است. در شرایطی که به نظر میرسد تورم حداقل تا انتخابات مهمان ناخوانده سفرههای ایرانی باقی خواهد ماند، حفظ اعتبار نظام در سایر حوزهها از سوی سیستم بسیار حیاتی است. برقراری آرامش و امنیت فیزیکی و روانی، مبارزه جدی با اژدهای هفت سر فساد، پرهیز از حاشیهسازی بیمورد و اظهارنظرهای شاذ و غیر کارشناسی و... تا حد زیادی میتواند اثرگذار باشد؛ اما مهمتر از همه اینها همچنان «اقتصاد و معیشت مردم اولین مسئله کشور است، مسئله ملموسِ همه آحاد کشور است»، با اینکه «تورم یک مسئله صرفاً اقتصادی به نظر میرسد اما انسان میبیند نه، این میتواند بر روی فرهنگ مردم، افکار مردم، رفتار مردم، مسائل اجتماعی کشور اثر بگذارد.»
اگرچه مؤلفههای بسیاری بر فرآیند انتخابات اثرگذار است؛ اما فرصت باقی مانده تا انتخابات آخر سال به عنوان اولین انتخابات بعد از ناآرامیهای سال گذشته میتواند «زمان طلایی» برای بازسازی اعتماد عمومی و تحکیم انسجام اجتماعی باشد. هر اندازه حاکمیت بتواند غول تورم و اژدهای فساد را به بند بکشد و امنیت ذهنی و عینی را به مردم هدیه دهد، به همان اندازه صندوقهای رأی سنگینتر خواهد شد؛ صندوقهایی که روند حرکت کشور و سرنوشت سیاسی مردم را تعیین میکند.
✍️ #حسین_حسینینژاد
هدایت شده از همراهان
⛔️ هیس ، هکرهای بنزینی مشغول کارند !
در حالی که خبرها حاکی از اختلال در نرم افزار سامانه تحویل سوخت در جایگاه های بنزین است ، خبر های دیگر توسط خبر سازان مزدور داخلی و رسانه های معاند در حاشیه این اختلال فنی در حال انتشار است
🔹روزنامه صهیونیستی جورزالم پست دقایقی قبل گروه هکری صهیونیستی گنجشک درنده را عامل هک و اختلال سامانه سوخت رسانی ایران معرفی کرد
🔹گرچه هکرهای صهیونیستی در سال قبل هم چنین اقدام اختلال کننده ای را انجام دادند ولی با ورود به موقع مسئولین امر با روش تحویل سوخت به روش دستی اجازه بدون سوخت ماندن مردم را ندادند که این تدبیر امروز هم در حال اجراست و قطعا تا ساعات آینده وضعیت تحویل سوخت عادی خواهد شد
🔹و اما مهم این است که همیشه عملیات فنی دشمن با عملیات روانی مزدوران رسانه ای داخلی همگام بوده و اهداف همزمان و مشترکی را دنبال می کنند که مهم ترینش تحریک افکار عمومی و رقم زدن نارضایتی های عمومی و سوء استفاده فتنه گران رسانه ای و میدانی است
🔹مردم شریف ایران و مسئولین به خصوص صاحبان رسانه ، قلم و جایگاه سخن باید به اهداف دشمن در عملیات روانی و میدان حساس باشند و به منابع موثق خبری جهت دسترسی به اخبار و تحلیل های درست مراجعه کنند
🔹 در برهه حساس درگیری جبهه مقاومت با رژیم صهیونیستی و مقابله با جنگ تمام عیار ترکیبی که روزی پرونده فساد چای دبش را تحمیل میکنند ، روزی دیگر یازده تن از فرزندان ایران اسلامی و مدافع امنیت این مرز و بوم را به شهادت می رسانند و امروز در خدمت رسانی به مردم اختلال ایجاد می کنند ، از این رو به نظر میرسد دشمن در سناریو های احتمالی خود، به دنبال اهداف زیر بود، که خوشبختانه با تدبیر به موقع و هوشیاری مردم ناکام ماند :
🔻اهداف احتمالی سناریو های دشمن
1⃣ القاء گران شدن قیمت بنزین و ایجاد محدودیتها در سهمیهها
2⃣ القاء ناکارآمدی و ضعف در مدیریت و امنیت زیرساختها
3⃣ تحت الشعاع قرار دادن اقتدار جبهه مقاومت در مقابله با رژیم صهیونیستی
4⃣ ایجاد شکاف بین مردم و مسئولین و ایجاد نارضایتیهای عمومی
📌جنایت بشرط مزدوری خوب
🔸پس از حدود هفتاد روز از طوفان الاقصی ماهیت جبهه استکبار روز به روز نمایان تر می شود.
ماهیت استبدادی، جنایت پیشگی، منفعت طلبی و ضد حقوق بشری سلطه گران نمایان تر از گذشته شده است.
از ماهیت های بر ملا شده دیگر در این جنگ، ماهیت حمایت بشرط، از مزدوران است.
🔹پس از جنایت های بی شمار نتانیاهو در غزه با چراغ سبز آمریکا و عدم موفقیت و به دلیل کم کردن از اعتراضات جهانی،
اخیرا جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در انتقاد از عملکرد دولت اسرائیل و فاجعه انسانی ناشی از یورش نظامی آن به نوار غزه، گفته است: "نتانیاهو باید در دولت خود تغییر دهد. بایدن گفت که اسرائیل بهدلیل بمباران گسترده و بیرویه آن در نوار غزه در حال از دست دادن حمایتهای انجام شده از خود است."
📌زمزمه تغییر زلنسکی نیز پس از ناکامی از برخی رسانه ها و کارشناسان شنیده می شود
🔺مهره ها و مزدوران در جبهه استکبار پس از عدم کارآیی و منفعت رسانی یا باید تغییر رویه بدهند یا کنار گذاشته میشوند.
برون سپاران امنیت، بالاخره خنجر را از پشت خواهند خورد.
راهبرد سیاست انسان محور غرب، منفعت است نه دوست و دشمن.
#طوفان_الاقصی
#رژیم_صهیونیستی
✍ #موسی_سلیمانی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
هدایت شده از خط شکنان فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️هشدار بهتر هست بیماران قلبی نبینند
🔹هدف قرار دادن نظامی صهیونیست
توسط تک تیراندازهای فلسطینی
✍درخواستی داشتم برای پخش یک خوک کشی ناب!
تقدیم به شما...
وقتی این فیلم رو میبینید یاد بچه ها و زن های مسلمون غزه بیفتین، یکم دلتون خنک شه😉
📌 خط شکنان فلاورجانhttps://eitaa.com/khatshekananfal
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️یادداشتی بر چرایی فساد و عوامل مبارزه با آن
😡 نکته مهم ،مقابله جدی و اساسی با ریشه های فساد و ساختارهای فساد آور و قوانین و روزنه ها و منافذ فساد زا در قوای سه گانه و زیر مجموعه های آنها از صدر تا ذیل است.
🟢عوامل مهم و اساسی در مبارزه با فساد در ابعاد مختلف آن
👈نظام قضایی قاطع و کارآمد،و برخورد بهنگام با ریشه ها و عوامل فساد آور،در این زمینه دستگاه قضایی با محوریت قوانین کامل و جامع و بروز ،داشتن قضاتی صالح و سالم و دل سوز و پاک دست ،مقابله بدون اغماض و مماشات با رابط ها و کار چاق کن ها توسط قضات مومن و متعهد و پاک دست و...موثر خواهد بود.
👈دقت و پیگیری و به نتیجه رساندن برنامه ها توسط نهادهای نظارتی ،کار نهادهای نظارتی نظارت بر فعالیت های دستگاه های دولتی است.در نظام ادراری قطعاً نیازمند به یک انقلاب گسترده و فراگیر هستیم.در نظارت ،در مواردی نهادهای نظارتی کوتاهی و سستی کرده و فساد را در نطفه خفه نکرده و گاهی ممکن است مسامحه و حتی همکاری با عوامل فساد زا داشته باشند.اقدام به موقع و بهنگام دستگاه های نظارتی و معرفی به دستگاه قضایی و پیگیری و به ثمر رساندن آن در جلوگیری از فساد در همه عرصه ها اثر گذار است.
👈برخورد شدید، قاطع و بدون اغماض با فساد مدیران با بکارگیری مجازات های بازدارنده، بسته به عمل فساد زای انجام گرفته باید دستگاه های قانونی و قضایی مجازات های سنگین و بازدارنده با مفسدان کوچک را اعمال کنند تا راه و مسیر برای مقابله فسادهای سنگین دانه درشت ها بسته شود.اعمال مجازات متناسب و به موقع و به شکل صریح و شفاف و قاطع در جلوگیری از فساد در همه زمینه ها قطعاً موثر خواهد شد.
👈ممانعت از گسترش اخلاقیات نادرست در جامعه،متاسفانه کم رنگ یا بی رنگ شدن ارزش ها و فضائل اخلاقی و آموزه های دینی در کشور سبب شده است انجام وظایف دینی و مذهبی در حد برگزاری برخی از شعائر دینی و اخلاقی خلاصه شود، نتیجه آن ضعف در عمل به آموزه و تکالیف دینی و مذهبی و پیامد آن عدم بکارگیری و استفاده از دستورات کارگشای دینی و مذهبی در مشکلات و چالش ها خواهد بود.تا جایی که تجمل گرایی و گسترش آن در جامعه و سوء استفاده از بیت المال و طی مسیر های غیر قانونی موجه و پاک دوستانه به نظر می رسد،در صورتی که آموزه های دینی و مذهبی اسلامی بشدت آنها را مطرود و مردود می داند.
👈 جلوگیری از شکل گیری و رواج تحمل گرایی در جامعه،در زمانی که جریان تکنوکرات و فن سالاران هاشمی رفسنجانی و توسعه سیاسی خاتمی و...زمینه ساز شکل گیری و گسترش تجمل گرایی در کشور گردید.در این دوره زمانی تجملات و فخرفروشی حاکم بر عده ای از مسئولان سبب شد که به راه های غیر مشروع برای کسب مال و ثروت دست بزنند و شیوع این عارضه توسط پاره ای خواص بی بصیرت در سطح کلان آثار و پیامدهای منفی و نامطلوبی را در پی داشته است.
👈رفع موانع کسب و کار و تسهیل در دادن مجوزها به افراد جویای کار،قطعا اگر در کشور کسب و کار و تولید در آن جایگاهی نداشته باشد و از حمایت های قانونی و لازم برخوردار نباشند و...زمینه ساز مشاغل کاذب و دلالی و اقتصاد زیر زمینی خواهد شد. وابستگی شدید انحصاری ،رانتی شدن مسائل اقتصادی و زاویه گرفتن مخالفان با نظام و انقلاب و سرباز کردن دمل های عفونی و چرکی ناشی از فساد های کلان اقتصادی و...در چنین شرایطی دور از انتظار نیست.
👈 بکارگیری و استفاده از مدیران شایسته ،پاکدست ،توانمند و متخصص ،یکی از عوامل بستن منافذ فساد اقتصادی در جامعه خواهد بود.چون چرخه فساد را دچار انفصال و قطعی می کند.
👈شفافیت ،در قوانین و برخوردها و تصمیم گیری ها.عاملی مهم و تاثیر گذار در اختلال در چرخه فساد خواهد بود.منافذ ریز قانونی و آشنایی عده ای به این مجاری عاملی مهم در گسترش فساد بوده و هست و خواهد بود.
👈جامع و پختگی لازم و کافی طرح ها و لوایح مبارزه کننده با فساد، کارشناسی شده و برخوداری از جامعیت های لازم خود عاملی در مقابله با عوامل فسادزا خواهد بود.
👈 راهبردهای کلان و جامع بعنوان سیاست های کلی نظام در جلوگیری از مفاسد اقتصادی با هماهنگی سازمان های امنیتی و اطلاعاتی،با دو ویژگی برخورد بدون اغماض و مماشات ،استمرار روند مبارزه با گلو گاه های فساد میتوانند با فساد در ابعاد مختلف مقابله کند.البته هماهنگی سیستم های اطلاعاتی و امنیتی عاملی موثر در قطع چرخه عوامل فساد زا خواهد بود.
✍سهراب خلیلی
۲۷ آذر ۱۴۰۲
""".....""":
یکی از کارمندان شهرداری ارومیه میگفت:
تازه ازدواج کرده بودم و با مدرک دیپلم دنبال کار میگشتم.
از پله های شهرداری میرفتم بالا که یکی از کارکنان شهرداری را دیدم و ازش پرسیدم آیا اینجا برای من کار هست؟😕
تازه ازدواج کردم و دیپلم دارم.
یه کاغذ از جیبش درآورد و یه امضاء کرد و داد دستم گفت بده فلانی، اتاق فلان.
رفتم و کاغذ را دادم دستش و امضاء را که دید گفت چی میخوای؟
گفتم: کار.
گفت: فردا بیا سرکار!😳
باورم نمیشد!
فردا رفتم مشغول شدم.
بعد از چند روز فهمیدم اون آقایی که امضاء داد شهردار بود.
چند ماه کارآموز بودم بعد یکی از کارمندان که بازنشسته شده بود من جای اون مشغول شدم.
شش ماه بعد جناب شهردار استعفاء کرد و رفت جبهه.
بعد از اینکه در جبهه شهید شد یکی از همکاران گفت: توی اون مدتی که کارآموز بودی و منتظر بودیم که یک نفر بازنشسته بشه تا شما را جایگزین کنیم، حقوقت از حقوق جناب شهردار کسر و پرداخت میشد. یعنی از حقوق شهید باکری،
این درخواست خود شهید بود.
#حکایت
#شهیدانه به کانال خط شکنان فلاورجان بپیوندید
https://eitaa.com/khatshekananfal
💢رد پای آمریکا در حمله سایبری به سیستم سوخترسانی
سایبربان نوشت:
🔹دیروز صبح جایگاههای سوخترسانی کشور با اختلال مواجه شدند. گمانه زنیهای اولیه نشان از یک حمله سایبری گسترده داشت، حملهای که دو سال پیش نیز شاهد آن بودیم.
🔸دقایقی بعد گروه هکری گنشجک درنده با انتشار اطلاعیههایی مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت، گروهی که در کارنامه فعالیتهای خود حمله سایبری به خط تولید فولاد خوزستان، شرکت راه آهن، سیستمهای وزارت راه و شهرسازی و پمپبنزینها را دارد.
🔹در اخبار اولیه تلاش شد تا این گروه وابسته به رژیم صهیونیستی معرفی شود اما در بررسیهای دقیقتر این حمله به هیچ عنوان نمیتواند کار رژیمی باشد که خود آماج حملات سایبری قرار گرفته و دارای ضعفهای شدید امنیتی در زیرساختهای حیاتیاش هست و از طرفی در جنگ تمام توانش را برای حمله و مقابله با یگ گروه نظامی در غزه صرف میکند، چنین رژیمی تمرکز و توان انجام چنین حملاتی را ندارد.
🔸این جنس حملات در موقعیت کنونی از کشوری بر میاید که دارای انگیزههای بزرگتر میباشد و در شرایط بهتری به سر میبرد. مدارک و شواهد نشان می دهد که بدون شک این گروه هکری با برنامه و تحت حمایت ایالات متحده آمریکا به میدان بازگشته است.
🔹حال باید دید واکنش محور مقاومت و ایران به این ماجرا جویی های آمریکایی چیست؟! ایران حق هرگونه پاسخگویی به حملات زیرساختی را برای خود محفوظ می داند و در فرصت مناسب اقدام خواهد کرد...
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
376_28418418450227.MP3
7.23M
📢#صدای_انقلاب شماره۹۱۹
💠پنجره
آخرین تحلیلهای روز در رادیو صدای انقلاب
🎙کارشناس برنامه: پرویز سروری نائب رئیس شواری شهر تهران
💠موضوع: انتخابات و تلاش دشمنان برای از بی بردن انگیزه مردم برای برپایی انتخابات پرشور
#کارشکنی
#انتخابات
#پنجره
#دشمن
➖➖🍃🌺🍃➖➖🍃🌺🍃➖➖
هدایت شده از محتوای ثامن قهدریجان
📌 استراتژی محور مقاومت؛ فشار چند لایه و یک آسیب
🔸 حال با فهم نسبی از استراتژی دشمن، میتوان به راهبرد مقاومت پی برد. در داخل غزه باید توجه کرد که اکنون طرح دشمن فقط گسترش پیشروی است و تثبیت و کنترل بر نقاط نه در اولویت و نه در توانایی رژیم است.
🔹 به عبارتی، آنها ابتدا با عبور از مناطق صحرایی و کشاورزی نوار غزه به نقاط متراکم شهری رسیده و در این نقطه، کمربندهای سهمگین آتش شکل میگیرد و مربعهای مسکونی با خاک یکسان میشود تا مسیر پیشروی قوای زرهی فراهم شود. گاهی حتی همین هم کافی نیست و توپخانه دشمن برای کور کردن دید رزمندگان، اطراف تانکها را به شدت هدف قرار میدهد تا پوشش لازم ایجاد شود.
🔸 در این مرحله باید توجه داشت که مقاومت غزه یک نیروی چریکی است و امکان و مزیت مقاومت در برابر عدم پیشروی حریف نداشته، اجازه میدهد تا نیروی دشمن عریض شده و پهلو بگیرد سپس ضربات پی در پی سهمگین بر پیکره حریف وارد میشود. این مرحله تا جایی است که آنقدر هزینه دشمن بالا رود تا خود به این نتیجه برسد که ماندن بی فایده است و برای حفظ خود باید عقب برود.
🔹 این حلقه فشار بر ارتش رژیم صهیونیستی بوده و در مرحله بعد، با حرکات و اقدامات مقاومت اسلامی لبنان در ایجاد فرسایش راهبردی در جبهه شمال و حملات یمن، کابینه سیاسی و امنیتی رژیم تحت فشار قرار میگیرد.
🔸 حلقه بعدی بر متحدان و حامیان رژیم صهیونیستی خواهد بود. در این زمینه، تصمیم مقاومت غزه بر مدیریت سرعت جنگ منازعه استوار بوده و توانسته به خوبی دستگاه اطلاعاتی، ارتش و افکار عمومی رژیم را تحت فشار قرار دهد.
🔹 از سویی، افزایش وزن مباحث درون رژیم پیرامون جبهه شمال و حتی صحبت از تعیین تکلیف سریع تر جنگ غزه و رسیدگی به وضعیت شمال و تعطیلی بندر ایلات و افزایش قیمت کالاها و کاهش درآمد رژیم که در روزها و هفتههای آتی آشکار خواهد شد، نشانه روشنی از تحت فشار قرار گرفتن سیستم ادراکی کریا توسط ضاحیه جنوبی بیروت و صنعا است.
🔻لازم به توضیح است که هر حلقه فشار، قابلیت اثرگذاری موجی بر لایههای دیگر را خواهد داشت. به عنوان مثال، شکست ارتش رژیم صهیونیستی در غزه به معنای شکست تسلیحات مدرن و مستشاران با تجربه آمریکایی مستقر در کریا خواهد بود و نتیجهای جز پوچ شدن کارکرد حضور آمریکا در منطقه و حتی جهان را نخواهد داشت.
🔸 اما آن چیزی که لایههای فشار قبلی را تکمیل کند، فشار به شبکه 4 حامی اصلی رژیم یعنی آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه است.
🔹 در این زمینه اما، حملات متعدد مقاومت عراق به پادگانهای سنتکام در عراق و سوریه هر چند موثر بوده و توانسته آمریکا را وادار به تعیین ددلاینهای زمانی کند اما در هزینه - فایده سران کاخ سفید، فایده استفاده نکردن از اهرمهای فشار علیه رژیم صهیونیستی تا مدتی معلوم، بیش از هزینه حملات متعدد به پایگاههای اشغالگران است. همچنین فشار تاکنون لازم به سه کشور عضو ناتو وارد نشده است.
🔸 در این زمینه، غرب در دو حوزه به شدت آسیب پذیر است: اول وحشت از ایجاد یک جبهه در حوزه ایندوپاسفیک و یوروآتلانتیک و ... و دوم نزدیکی فصل زمستان و خطر کمبود یا افزایش قیمت سوخت. غرب باید فشار را در خیابانهای خود لمس کند.
🔹 حقیقت این است که ما اکنون در فرایند تعیین تکلیف مسئله فلسطین بسر میبریم. بدیهی است که مقاومت اگر از روش تصعید مرحلهای استفاده میکند، با آگاهی از تداوم نبرد به اشکال مختلف تا حداقل یکسال آینده است. در این مسیر، صبر، مدیریت زمان، مکان و سرعت منازعه، به بنبست کشاندن دشمن، وارد آوردن ضرباتِ راهبردیِ غافلگیرکنندهیِ تعیین کننده و حفظ خطوط قرمز، پنج عنصر کلیدی جهت تثبیت پیروزی خواهد بود.
🍃🇵🇸🇮🇷
✍ جهادگران تبیین بسیج
هدایت شده از همراهان
«گنجشک درنده» اسم مستعار کدام شبکه است؟
در پی خرابکاری چندساعته در سامانه سوخت کشور، رسانههای صهیونیستی بلافاصله ابراز وجود کردند. ممکن است پای موساد در میان باشد. شاید هم، صهیونیستها به علت این که در فلاکت دستوپا میزنند و نیاز به ترمیم روانی دارند، هر اتفاق منفی را در ایران بلافاصله گردن میگیرند!
منشأ خارجی یا داخلی خرابکاری مذکور، پس از بررسی به مراجع ذیربط مربوط میشود. اما در مقام تحلیل، و مسبوق به برخی خرابکاریهای قبلی، نباید از نقشآفرینی احتمالی سرویسهایی مثل سازمان سیا و امآیسیکس غفلت کرد. ضمن این که اغلب خرابکاریها از طریق استخدام مزدور (مانند ماجرای خرابکاری ویروسی در سایت هسته ای نطنز) انجام میشود.
اما فارغ از این که اتفاق صبح دوشنبه را هک یا خرابکاری بدانیم، چند واقعیت را باید مدنظر داشت:
1) خرابکاریها یا اقدامات تروریستی کور که بعضا در گوشه و کنار اتفاق میافتد، قرار بود اواخر شهریورماه- در سالگرد اغتشاشات پاییز پارسال- به شکل ترکیبی انجام شود و برای آن زمان تدارک شده بود؛ اما آن عملیات مشترک، به خاطر بیمحلی تحقیرآمیز ملت ایران، به بنبست خورد؛ و پس از آن هم، عملیات سهمگین «طوفان الاقصی» در تاریخ ۱۵ مهرماه، همچنان که کمر رژیم صهیونیستی را میشکست، نقشه اغتشاش در ایران با چاشنی خرابکاری و ترور را پنبه کرد.
2) هدف از اقدامات ایذایی، تروریستی و خرابکارانه چیست؟ ملتهب کردن جامعه، ترساندن یا عصبانی کردن مردم، و روحیه دادن به اپوزیسیون، برای آمدن به میدان و برپایی آشوب و ناامنی. اقدامات مذکور، قرار بود به جامعه ایران شوک بدهد، بحران بسازد و از ظرفیت مردم علیه کشورشان استفاده شود. اما واکنش متین و خونسرد مردم، مانند آب یخی بود که روی آتش فتنه و فرماندهان خارجی اتاق عملیات ریخت.
3) با توجه به تکرار اخلال سامانه سوخت، باید روشن شود که در فاصله دوساله، چه تجاربی به دست آمده، نقطه آسیب کجا بوده و چرا ایمنسازی سامانه به طور کامل انجام نشده است؟ در عین حال، باید عنایت داشت که حملات سایبری و هک و خرابکاری، ماجرائی پرتکرار در دنیاست و هرچه اتکا به فناوریهای جدید بیشتر میشود، آسیبپذیری هم افزونتر میگردد.
4) عملیات خرابکاری دیروز تقریبا ظرف چند ساعت جمع شد و این قطعا برخلاف خواست طراحان آن، و بهخاطر پختگی مردم در کنار تدابیر دستگاههایهای ذیربط برای مهار چالش بود. هدف دشمن، بحرانسازی و دادن شوک بود؛ اما برعکس، موجب هوشیاری بیشتر شد. کمتر از ۲۴ساعت پس از حادثهای که عملیات روانی پیرامون آن، هزار برابر بزرگتر از خود رویداد بود، موضوع در ذهن مردم بایگانی شده، و شکست طراحان ماجرا قطعی است. آنچه رخ داد، رزمایش فنی در کنار آشنایی بیشتر با کلاهبرداریهای رسانهای در فضای مجازی است.
5) التهابآفرینی و منفیبافی، به بهانه وقوع یک خرابکاری، همبازی شدن با خرابکاران است و همانگونه که تروریستها و خرابکاران، دشمن شمرده میشوند، رسانههای همبازی نیز باید به چشم دشمن دیده شوند. آنچه به بدگمانی بیشتر دامن میزند، این است که شبکه رسانهای مذکور در اغتشاشات پارسال هم با گروهکهای تروریست و تجزیهطلب همپوشانی گستردهای داشت. در واقع همین طیف است که به اقدامات طیف دیگر، ضریب و پژواک میدهد وگرنه خرابکاریها به خودی خود، چیزی جز عملیات ایذایی محسوب نمیشود؛ و ضمنا خالی بودن سیا و موساد و MI6 از اهرمهای قوی را آشکار میکند.
یادآور میشود در اغتشاشات پارسال، شبکهای که زیر نظر موساد و از مبدأ لندن دعوت به شرارت، جنایت و ترور و تجزیهطلبی میکرد، توسط معاون متواری وزارت ارشاد در دولت خاتمی، سردبیری میشد. رمضانپور بهنگام حضور در ایران، سردبیر چند نشریه متظاهر به اصلاحطلبی هم بود.
این سابقه، سرنخ مهمی است درباره این که چرا برخی رسانههای نقابدار در داخل، از خرابکاری منسوب به موساد ذوقزده شدند و البته به کاهدان زدند. شناسایی و بازداشت چند جاسوس از این طیف در حد عضو تیم مذاکرهکننده هستهای و همچنین معاون اسبق وزیر دفاع، عمق نفوذزدگی در طیف مذکور را نشان میدهد.
💢 روزنامه کیهان
هدایت شده از خط شکنان فلاورجان
داعشیها محاصرهاش کردن
تا تیر داشت مقاومت کرد و جنگید،
تیرش که تموم شد، داعشیها نیت کرده بودن زنده بگیرنش
همون موقع حاج قاسم هم توی منطقه بود
خلاصه اینقدری این بچه رو زدن تا دیگه بدنش هم کم آورد و اسیر شد.
ولی یک لحظه هم سرشو از ترس پایین نیاورد...
تشنه بود آب جلوش می ریختن روی زمین
فهمیدن حاج قاسم توی منطقه اس
برای خراب کردن روحیه حاج قاسم بیسیم رضا اسماعیلی رو گرفتن جلو دهن رضا و چاقو رو گذاشتن زیر گردنش
کم کم برا این که زجر کشش کنن آروم آروم شروع کردن به بریدن سرش و بهش می گفتن به حضرت زینب فحش بده پشت بیسیم
اینقدر یواش یواش بریدن که ۴۵ دقیقه طول کشید...
ولی از اولش تا لحظه ای که صدای خر خر گلو آمد این پسر فقط چند تا کلمه گفت: اصلا من آمدم جون بدم برای دختر مظلوم علی...
اصلا من آمدم فدا بشم برای حضرت زینب...
اصلا من آمدم سرم رو بدم...
یا علی یا زهرا...
میگن حاج قاسم عین این ۴۵ دقیقه رو گریه می کرد. !
بعدم سر رضا رو گذاشتن جعبه و فرستادن برای حاج قاسم... !!
امنیت ما اتفاقی نیست عزیزان، چقدر سرها و خون ها دادیم تا توانستیم به این آرامش برسیم ...!!
شهید مدافع حرم تیپ فاطمیون؛
«شهیدرضااسماعیلی»
#امنیت_اتفاقی_نیست
به یاد شهدا🕊
📝از انچه بر دیگران گذشت، درست زیستن را بیاموزیم. به کانال خط شکنان فلاورجان بپیوندید.https://eitaa.com/khatshekananfal
🔺جنگ در مرزهای آمریکا
🔹دولت بایدن چگونه میخواهد افکار عمومی را در داخل ایالات متحده مدیریت کند؟
✍️ثمانه اکوان - دبیر گروه بین الملل
📝«افبیآی» با بیان اینکه تهدیدهای بالقوهای علیه کنیسههای یهودیان در سراسر آمریکا وجود دارد، تصریح کرد: «جنایات ناشی از نفرت علیه جوامع مسلمان و عرب محتمل است.» در تاریخ ششم آذر بود که پلیس ایالت ورمونت آمریکا از تیراندازی به سه جوان فلسطینیتبار در نزدیکی دانشگاه این منطقه و مجروح شدن آنها خبر داده بود. در مقابل شرایط ادامه تحصیل برای دانشجویان طرفدار صهیونیسم در برخی از دانشگاههای آمریکا نیز بسیار محدود شده و آنها غالباً با همشاگردیهای خود درگیر میشوند. تلاش دولت آمریکا برای مترادف قرار دادن ضد صهیونیست بودن با ضد یهودی بودن، صدای اعتراض بسیاری از فعالان حقوق بشری و یهودیان مخالف صهیونیسم را در این کشور درآورده و حمایت بیشائبه دولت بایدن از نسلکشی و جنایت جنگی صهیونیستها در غزه، امکان درگیری دو گروه از مردمی را که طرفدار فلسطین یا صهیونیستها هستند، بالا برده است.
🔗متن کامل را بخوانید
هدایت شده از خط شکنان فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرگذشت مهنازباقری راببینیدجالبه (مشاورین قانونی به من پیشنهاد ارتباط با جنس مخالف و رقص را دادند اما نماز و حضرت فاطمه زهرا مرانجات داد.
مهناز باقری متولد ۱۳۶۶ ) به کانال خط شکنان فلاورجان بپیوندید.https://eitaa.com/khatshekananfal
هدایت شده از خط شکنان فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرگذشت مهنازباقری راببینیدجالبه (مشاورین قانونی به من پیشنهاد ارتباط با جنس مخالف و رقص را دادند اما نماز و حضرت فاطمه زهرا مرانجات داد.
مهناز باقری متولد ۱۳۶۶ ) به کانال خط شکنان فلاورجان بپیوندید.https://eitaa.com/khatshekananfal
🔰 گزارش روز
🚢 نیروی دریایی؛ نیروی راهبردی
سردار علیرضا تنگسیری در جریان همایش نقش بسیج و قدرت دریایی در هشت سال دفاع مقدس گفت: «از ابتدای شروع جنگ تحمیلی با مشکلات زیادی مواجه و مجبور به طی کردن فاصله بندر امام تا آبادان در چهار روز بودیم و از همان زمان احساس کردیم برای عبور از رودخانه و دریا به شناور نیاز است. فراموش نمیکنیم زمانی که آبادان در محاصره بود، از شناورها و لنجهای مردمی استفاده کردیم.» سردار تنگسیری گفت: «باید دید راهبردی نسبت به دریا داشته باشیم»؛ یعنی همان دیدی که رهبر معظم انقلاب در خلال بیانات خود به آن اشاره داشتند: «نیروی دریایی یک نیروی راهبردی است.» سردار تنگسیری اضافه کرد: «دید راهبردی یعنی استفاده از ظرفیت مردمی؛ نیروی دریایی در برد، جغرافیا و تجهیزات، راهبردی است. نیروی دریایی میتواند قانوناً تا نزدیک مرزهای آبی کشورهای دیگر برود و از همه انواع سلاحها، تجهیزات و توپهایی که نیروهای دیگر دارند، استفاده کند. ما اگر اهمیت آب را ندانیم، جان خود را فدای آن نمیکنیم و از آنجا که دریا بسیار مهم است، باید جوانان خود را با اهمیت دریا آشنا کنیم.» گفتنی است، موضوع اهمیت حملونقل دریایی از دیرباز مورد توجه و تأکید کشورها و قدرتهای بزرگ بوده است. درباره اهمیت حملونقل دریایی میتوان به بحث ارزان و بهصرفه بودن حملونقل دریایی و همچنین توان بسیار بالای انتقال با ظرفیتهای حجیم و سنگین کالایی در دریاها اشاره کرد. البته جدای از به صرفه و آسانی حملونقل و تجارت دریایی نکته حائز اهمیت، تأمین امنیت دریایی است. چه از حیث دزدان دریایی که در دریاها حضور دارند و ناامنی ایجاد میکنند و چه از سوی قوای نیروی دریایی قدرتهای بزرگ که به دنبال دست یازیدن به ممالک و کشورهای مختلف و استعمار و تحت فشار قرار دادن آنها هستند. فلذا بنا به همین منطق پس از انقلاب اسلامی سپاه پاسداران با درک اهمیت استراتژیک دریاها اقدام به راهاندازی نیروی دریایی سپاه با مأموریت حراست از مرزهای آبی و همچنین حفاظت و صیانت از منافع انقلاب اسلامی در دریاها و اقیانوسها کرده است. اقدامات شجاعانه انصارالله یمن و نیروی دریایی یمن در توقیف کشتیهای اسرائیلی و همچنین ممانعت از تردد و ارسال کالا و تجهیزات به رژیم اشغالگر صهیونیستی شاهدی حاضر بر راهبردی بودن و تعیینکننده بودن نیروی دریایی در معادلات منطقهای و بینالمللی است. ایده استفاده از بسیج دریایی(امکانات و ظرفیت دریایی مردمان ساحلنشین) که با تأکیدات و تشویقات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایجاد شده، باعث شده است که یک نیروی دریایی در سایه برای ضربهزنی و انجام عملیات در بزنگاهها و مواقع مورد نیاز و بحرانی به وجود بیاید که این نیروی در سایه در کنار نیروی دریایی سپاه میتوانند به مثابه بازوی استراتژیک نظام عمل کنند.
✍️ #رامین_نصیری
هدایت شده از خط شکنان فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استدلال قشنگیه،حتماگوش بدیدجالبه🇮🇷ایران منزوی چطور این همه قدرت داره 💪😂
الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْhttps://eitaa.com/khatshekananfal
هدایت شده از راه ورسم جوانمردی
چرا امام خمینی مخالف سازش با شاه بود؟
27 سپتامبر، 2016
با شتاب گرفتن اقدامات ضد دینی شاه، به مرور زمان و به تدریج امام خمینی از اصلاح رژیم نا امید شد و کم کم به سمت رویارویی و مخالفت با کل سیستم پیش رفت و در سخنرانیهای خود عملا به شاه حمله میکرد و با زبان تهدید با او سخن گفت.
به گزارش مشرق، انقلاب اسلامی که از آن به عنوان آخرین انقلاب در قرن بیستم یاد میشود بدون شک رویداد سیاسی شگرفی است که منجر به فروپاشی و سرنگونی پادشاهی چند هزار ساله در ایران شد. بدیهی است که در رخدادهای تاریخساز و بزرگ همچون انقلاب در یک کشور گروهها و احزاب مختلف با منش سیاسی متفاوت و گاه متضاد نقش دارند و انقلاب اسلامی در ایران نیز از این قاعده مستثنی نبود، البته لازم به ذکر است که همه گروهها و جریانهای درگیر در انقلاب اسلامی از یک وزن یکسان در جامعه برخوردار نبودند و حتی فراتر از آن برخی گروههای سیاسی تا اواخر پیروزی انقلاب اسلامی موافق انقلاب نبوده و تنها در جریان پیروزی انقلاب، با رهبری امام (ره) همراه شدند.
بررسی جریانهای سیاسی درگیر انقلاب و شناخت دیدگاههای آنان کمک میکند تا به شناختی از میزان تاثیر این گروهها در پیروزی انقلاب دست یابیم.
در واقع در این نوشتار به دنبال جواب این سوال هستیم که گروههای مختلف سیاسی تا چه میزان در پیروزی انقلاب نقش داشتهاند؟ آیا همه گروههای سیاسی درگیر در فضای سیاسی آن دوران به دنبال انقلاب بودند؟ و اگر اینگونه نبوده، چه گروههایی بهدنبال حفظ ساختار نظام سابق حتی از راه میانجیگری و سازش بودند؟ نقش امام در رهبری گروههای مختلف سیاسی در اواخر عمر حکومت پهلوی چگونه بوده است؟
شکل گیری گروههای میانهرو سیاسی در دوره پهلوی دوم/ گروههای معتدل و نه انقلابی
بررسی تاریخ پرفراز و نشیب حکوت پهلوی دوم نشان میدهد که برخی گروهها و جریانهای سیاسی مخالف حاکمیت، چندان بهدنبال براندازی رژیم وقت و یا تغییر حکومت نبودند. در واقع این گروهها که بیشتر ادامه جریانهای فکری تجددخواهانه گذشته محسوب میشدند، دست به ایجاد تشکلهای سازمانی زدند که هدف آنها مبارزه با استبداد و گسترش احساسات ناسیونالیستی بود. گروههایی چون جبهه ملی جناحهایی از نهضت آزادی و به طور کلی میانهروها و گروههای ملی گرا از این مجموعه به حساب میآیند.1
این گروهها که پس از کودتای 28 مرداد به دلیل سرکوب توسط رژیم، به لحاظ ساختار سازمانی دچار ضعف شده بودند، دوباره اقدام به بازسازی سازمانی خود کردند و باوجود تجربه کودتای 28 مرداد بازهم سیاست خود را تاکید بر اجرای قانون اساسی مشروطه قراردادند2 و در همین راستا، اصلاحات دموکراتیک و ایجاد فضای باز سیاسی را دنبال میکردند.)نه تغییر حکومت و تشکیل یک حکومت اسلامی) به عبارت بهتر این گروهها بهدنبال اصلاحات تدریجی در فضای سیاسی کشور بودند و از نظر فکری و ایدئولوژیکی با گروههای خواهان انقلاب و ایجاد حکومت جدید و اسلامی متفاوت بودند.
پس از سرکوب سال 42 فعالیت گروههای میانهرو از جمله نهضت آزادی تا حدی رنگوبوی اسلامی به خود گرفت و به گفته ابراهیم یزدی پس از تاسیس نهضت آزادی فعالیتهای سیاسی این گروهها هم وجهه اسلامی داشت و هم ملی.3 با این وجود این مسئله سبب نشد تا این جریانهای سیاسی به دنبال تشکیل حکومت اسلامی و یا تغییر حکومت باشند. درواقع این گروهها رویه قبلی خود را ادامه دادند و همچنان به دنبال اجرای قانون اساسی و برقراری دولتی دموکراتیک در ایران بودند و تمام سعی خود را انجام میدادند تا فعالیتشان از حدود قانون اساسی خارج نشود.
در همین راستا گروههای میانهرو تا اواخر حکومت پهلوی فعالیت و درگیری علنی با حکومت نداشتند و همانطور که اشاره کردیم تنها به انتقاد از عملکرد حکومت بسنده میکردند و بیشتر به دنبال آن بودند تا شاه را موظف به اجرای قانون اساسی کنند. این موارد به خوبی در نامه ای که سنجابی، فروهر و بختیار در تابستان 1356 به شاه نوشتند مشهود است. آنها در این نامه خواستار این بودند تا شاه به اصول قانون اساسی پایبند باشد:
«این همه ناهنجاریها در وضع زندگی را ناگزیر باید مربوط به طرز مدیریت مملکت دانست. مدیریتی که برخلاف نص صریح قانون اساسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر جنبه فردی و استبدادی در آرایش نظام شاهنشاهی پیدا کرده است؛ درحالیکه نظام شاهنشاهی خود برداشتی کلی از نهاد اجتماعی حکومت در پهنه تاریخ ایران است که با انقلاب مشروطیت تعریف قانونی گردیده است.»4
خواسته این گروهها باحرکت گامبهگام حتی زمانی هم که تب انقلابی در اوج بود ادامه یافت.
هدایت شده از راه ورسم جوانمردی
بدین ترتیب درست در زمانی که امام(ره) در پاریس رهبری انقلاب را در دست داشتند و روز به روز در داخل کشور زبانههای انقلاب شعله ور میشد و شاه به آخر خط رسیده بود، برخی از افراد همین گروههای میانهرو به دیدار امام(ره) میرفتند و خواستار آن بودند که با توجه به این که رژیم شاه تضعیف شده و با ایجاد فضای باز سیاسی و فعالیت کردن در حیطه قانون اساسی، شرایط مطلوب ایجاد شده است،هدف مبارزه به احیای مشروطیت محدود شود.
مهدی بازرگان معتقد بود، بهتر است جهت مبارزه انقلاب ایران به سمت استبداد باشد و نهادهای سابق حفظ شود.پس از آن شخصیتهای دیگری نیز در دیدار با امام(ره) بهدنبال میانجیگری و سازش بودند. شاید یکی از مهمترین شخصیتهای مهم سیاسی که سعی داشت در دیدار با امام(ره) نقش میانجی را ایفا کند، سید جلالالدین تهرانی بود. وی به عنوان رئیس شورای سلطنتی انتخاب شدکه در آخرین روزهای عمر رژیم پهلوی برای حفظ حکومت شکل گرفت. سید جلالالدین تهرانی برای ملاقات با امام خمینی وارد پاریس شد اما امام(ره) شرط استعفا از ریاست شورای سلطنت را برای دیدار و مذاکره با وی اعلام کرد. تهرانی هم با این امر موافقت نمود و استعفا داد و با این کار و قاطعیت امام(ره) ضربه مهلک دیگری به رژیم پهلوی وارد شد.
رهبری قاطع امام خمینی(ره) و سازشناپذیری گروههای انقلابی
در مقابل گروههای میانهرو، گروههای انقلابی و مذهبی به رهبری امام خمینی(ره) وجود داشتند که در زمان اوج گیری انقلاب حاضر به سازش با رژیم پهلوی نبودند. این در حالی است که امام خمینی به عنوان رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای فعالیت سیاسی خود خواهان انقلاب نبود و در نخستین سالهای مبارزه تلاش میکرد تا شاه را مجاب به رعایت قانون کند و در سیاستهای خود به اسلام توجه داشته باشد. این امر در اندیشه امام خمینی به خوبی دیده میشود.
امام(ره) در ابتدا بهدنبال سروسامان دادن هویت دینی جامعه بود و معتقد بود حکومت باید شرایط اجرای شرع و اسلام را در جامعه فراهم کند. ایشان برای تحقق این امر، سازو کاری اصلاحطلبانه در پیش گرفتند و از متمم قانون اساسی مشروطه که نظارت هیاتی از علما بر قوانین مجلس را مصوب کردهبود، حمایت نمودند. امام(ره) در نوشتههای خود در این راستا تاکید داشت:«شما فقط یک مادة قانون مشروطه را عملی کنید که هر قانونی که بر خلاف قانون شرع باشد قانونیت ندارد تا تمام افراد این مملکت با هم هماواز شوند و وضع کشور به سرعت برق تغییر کند و با عملی شدن آن تمام این مشکلات اسف آور به تشکیلات نوین خردمندانه تبدیل شود و با تشریک مساعی همة تودة عارف و عامی، کشور رنگ و رویی پیدا کند که در جهان نظیر آن را پیدا نکنید.»5
امام(ره) برای اصلاح شیوه حکومت شاه، سخنرانیهای روشنگرانه و ارسال نامه به شاه را در دستور کار خود قرار داد و حتی زمانی که قانون جنجالی ایالتی و ولایتی تصویب شد امام به شاه هشدار داد که دست از مبارزه برنخواهد داشت تا این شیوه اصلاح شود. در واقع این اقدامات تلاشی بود برای زیر فشار قراردادن رژیم شاه برای عمل به قوانین شرع و اسلام.
با شتاب گرفتن اقدامات ضد دینی شاه، به مرور زمان و به تدریج امام خمینی از اصلاح رژیم نا امید شد و کم کم به سمت رویارویی و مخالفت با کل سیستم پیش رفت و در سخنرانیهای خود عملا به شاه حمله میکرد و با زبان تهدید با او سخن گفت.
درواقع این موضعگیریها نشان از آن داشت انقلابیگری در دستور کار امام(ره) قرار گرفته است و فشار رژیم شاه با زندانی کردن و تبعید هم نمیتوانست در این تفکر امام اندک تعللی ایجاد کند. بدیهی است نفی اساس نظام شاهنشاهی (باتوجه به اصلاح ناپذیری حکومت شاه ) از یک سو و ترسیم یک نظام مطلوب جایگزین با توجه به معیارهای اسلامی از سوی دیگر سبب شد تا گروههای مختلف سیاسی و انقلابی گرد امام(ره) جمع شوند وچرا امام خمینی مخالف سازش با شاه بود؟
27 سپتامبر، 2016
با شتاب گرفتن اقدامات ضد دینی شاه، به مرور زمان و به تدریج امام خمینی از اصلاح رژیم نا امید شد و کم کم به سمت رویارویی و مخالفت با کل سیستم پیش رفت و در سخنرانیهای خود عملا به شاه حمله میکرد و با زبان تهدید با او سخن گفت.
به گزارش مشرق، انقلاب اسلامی که از آن به عنوان آخرین انقلاب در قرن بیستم یاد میشود بدون شک رویداد سیاسی شگرفی است که منجر به فروپاشی و سرنگونی پادشاهی چند هزار ساله در ایران شد. بدیهی است که در رخدادهای تاریخساز و بزرگ همچون انقلاب در یک کشور گروهها و احزاب مختلف با منش سیاسی متفاوت و گاه متضاد نقش دارند و انقلاب اسلامی در ایران نیز از این قاعده مستثنی نبود، البته لازم به ذکر است که همه گروهها و جریانهای درگیر در انقلاب اسلامی از یک وزن یکسان در جامعه برخوردار نبودند و حتی فراتر از آن برخی گروههای سیاسی تا اواخر پیروزی انقلاب اسلامی موافق انقلاب نبوده و تنها در جریان پیروزی انقلاب، با رهبری امام (ره)
هدایت شده از راه ورسم جوانمردی
همراه شدند.
بررسی جریانهای سیاسی درگیر انقلاب و شناخت دیدگاههای آنان کمک میکند تا به شناختی از میزان تاثیر این گروهها در پیروزی انقلاب دست یابیم.
در واقع در این نوشتار به دنبال جواب این سوال هستیم که گروههای مختلف سیاسی تا چه میزان در پیروزی انقلاب نقش داشتهاند؟ آیا همه گروههای سیاسی درگیر در فضای سیاسی آن دوران به دنبال انقلاب بودند؟ و اگر اینگونه نبوده، چه گروههایی بهدنبال حفظ ساختار نظام سابق حتی از راه میانجیگری و سازش بودند؟ نقش امام در رهبری گروههای مختلف سیاسی در اواخر عمر حکومت پهلوی چگونه بوده است؟
شکل گیری گروههای میانهرو سیاسی در دوره پهلوی دوم/ گروههای معتدل و نه انقلابی
بررسی تاریخ پرفراز و نشیب حکوت پهلوی دوم نشان میدهد که برخی گروهها و جریانهای سیاسی مخالف حاکمیت، چندان بهدنبال براندازی رژیم وقت و یا تغییر حکومت نبودند. در واقع این گروهها که بیشتر ادامه جریانهای فکری تجددخواهانه گذشته محسوب میشدند، دست به ایجاد تشکلهای سازمانی زدند که هدف آنها مبارزه با استبداد و گسترش احساسات ناسیونالیستی بود. گروههایی چون جبهه ملی جناحهایی از نهضت آزادی و به طور کلی میانهروها و گروههای ملی گرا از این مجموعه به حساب میآیند.1
این گروهها که پس از کودتای 28 مرداد به دلیل سرکوب توسط رژیم، به لحاظ ساختار سازمانی دچار ضعف شده بودند، دوباره اقدام به بازسازی سازمانی خود کردند و باوجود تجربه کودتای 28 مرداد بازهم سیاست خود را تاکید بر اجرای قانون اساسی مشروطه قراردادند2 و در همین راستا، اصلاحات دموکراتیک و ایجاد فضای باز سیاسی را دنبال میکردند.)نه تغییر حکومت و تشکیل یک حکومت اسلامی) به عبارت بهتر این گروهها بهدنبال اصلاحات تدریجی در فضای سیاسی کشور بودند و از نظر فکری و ایدئولوژیکی با گروههای خواهان انقلاب و ایجاد حکومت جدید و اسلامی متفاوت بودند.
پس از سرکوب سال 42 فعالیت گروههای میانهرو از جمله نهضت آزادی تا حدی رنگوبوی اسلامی به خود گرفت و به گفته ابراهیم یزدی پس از تاسیس نهضت آزادی فعالیتهای سیاسی این گروهها هم وجهه اسلامی داشت و هم ملی.3 با این وجود این مسئله سبب نشد تا این جریانهای سیاسی به دنبال تشکیل حکومت اسلامی و یا تغییر حکومت باشند. درواقع این گروهها رویه قبلی خود را ادامه دادند و همچنان به دنبال اجرای قانون اساسی و برقراری دولتی دموکراتیک در ایران بودند و تمام سعی خود را انجام میدادند تا فعالیتشان از حدود قانون اساسی خارج نشود.
در همین راستا گروههای میانهرو تا اواخر حکومت پهلوی فعالیت و درگیری علنی با حکومت نداشتند و همانطور که اشاره کردیم تنها به انتقاد از عملکرد حکومت بسنده میکردند و بیشتر به دنبال آن بودند تا شاه را موظف به اجرای قانون اساسی کنند. این موارد به خوبی در نامه ای که سنجابی، فروهر و بختیار در تابستان 1356 به شاه نوشتند مشهود است. آنها در این نامه خواستار این بودند تا شاه به اصول قانون اساسی پایبند باشد:
«این همه ناهنجاریها در وضع زندگی را ناگزیر باید مربوط به طرز مدیریت مملکت دانست. مدیریتی که برخلاف نص صریح قانون اساسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر جنبه فردی و استبدادی در آرایش نظام شاهنشاهی پیدا کرده است؛ درحالیکه نظام شاهنشاهی خود برداشتی کلی از نهاد اجتماعی حکومت در پهنه تاریخ ایران است که با انقلاب مشروطیت تعریف قانونی گردیده است.»4
خواسته این گروهها باحرکت گامبهگام حتی زمانی هم که تب انقلابی در اوج بود ادامه یافت. بدین ترتیب درست در زمانی که امام(ره) در پاریس رهبری انقلاب را در دست داشتند و روز به روز در داخل کشور زبانههای انقلاب شعله ور میشد و شاه به آخر خط رسیده بود، برخی از افراد همین گروههای میانهرو به دیدار امام(ره) میرفتند و خواستار آن بودند که با توجه به این که رژیم شاه تضعیف شده و با ایجاد فضای باز سیاسی و فعالیت کردن در حیطه قانون اساسی، شرایط مطلوب ایجاد شده است،هدف مبارزه به احیای مشروطیت محدود شود.
مهدی بازرگان معتقد بود، بهتر است جهت مبارزه انقلاب ایران به سمت استبداد باشد و نهادهای سابق حفظ شود.پس از آن شخصیتهای دیگری نیز در دیدار با امام(ره) بهدنبال میانجیگری و سازش بودند. شاید یکی از مهمترین شخصیتهای مهم سیاسی که سعی داشت در دیدار با امام(ره) نقش میانجی را ایفا کند، سید جلالالدین تهرانی بود. وی به عنوان رئیس شورای سلطنتی انتخاب شدکه در آخرین روزهای عمر رژیم پهلوی برای حفظ حکومت شکل گرفت. سید جلالالدین تهرانی برای ملاقات با امام خمینی وارد پاریس شد اما امام(ره) شرط استعفا از ریاست شورای سلطنت را برای دیدار و مذاکره با وی اعلام کرد. تهرانی هم با این امر موافقت نمود و استعفا داد و با این کار و قاطعیت امام(ره) ضربه مهلک دیگری به رژیم پهلوی وارد شد.
رهبری قاطع امام خمینی(ره) و سازشناپذیری گروههای انقلابی
هدایت شده از راه ورسم جوانمردی
در مقابل گروههای میانهرو، گروههای انقلابی و مذهبی به رهبری امام خمینی(ره) وجود داشتند که در زمان اوج گیری انقلاب حاضر به سازش با رژیم پهلوی نبودند. این در حالی است که امام خمینی به عنوان رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای فعالیت سیاسی خود خواهان انقلاب نبود و در نخستین سالهای مبارزه تلاش میکرد تا شاه را مجاب به رعایت قانون کند و در سیاستهای خود به اسلام توجه داشته باشد. این امر در اندیشه امام خمینی به خوبی دیده میشود.
امام(ره) در ابتدا بهدنبال سروسامان دادن هویت دینی جامعه بود و معتقد بود حکومت باید شرایط اجرای شرع و اسلام را در جامعه فراهم کند. ایشان برای تحقق این امر، سازو کاری اصلاحطلبانه در پیش گرفتند و از متمم قانون اساسی مشروطه که نظارت هیاتی از علما بر قوانین مجلس را مصوب کردهبود، حمایت نمودند. امام(ره) در نوشتههای خود در این راستا تاکید داشت:«شما فقط یک مادة قانون مشروطه را عملی کنید که هر قانونی که بر خلاف قانون شرع باشد قانونیت ندارد تا تمام افراد این مملکت با هم هماواز شوند و وضع کشور به سرعت برق تغییر کند و با عملی شدن آن تمام این مشکلات اسف آور به تشکیلات نوین خردمندانه تبدیل شود و با تشریک مساعی همة تودة عارف و عامی، کشور رنگ و رویی پیدا کند که در جهان نظیر آن را پیدا نکنید.»5
امام(ره) برای اصلاح شیوه حکومت شاه، سخنرانیهای روشنگرانه و ارسال نامه به شاه را در دستور کار خود قرار داد و حتی زمانی که قانون جنجالی ایالتی و ولایتی تصویب شد امام به شاه هشدار داد که دست از مبارزه برنخواهد داشت تا این شیوه اصلاح شود. در واقع این اقدامات تلاشی بود برای زیر فشار قراردادن رژیم شاه برای عمل به قوانین شرع و اسلام.
با شتاب گرفتن اقدامات ضد دینی شاه، به مرور زمان و به تدریج امام خمینی از اصلاح رژیم نا امید شد و کم کم به سمت رویارویی و مخالفت با کل سیستم پیش رفت و در سخنرانیهای خود عملا به شاه حمله میکرد و با زبان تهدید با او سخن گفت.
درواقع این موضعگیریها نشان از آن داشت انقلابیگری در دستور کار امام(ره) قرار گرفته است و فشار رژیم شاه با زندانی کردن و تبعید هم نمیتوانست در این تفکر امام اندک تعللی ایجاد کند. بدیهی است نفی اساس نظام شاهنشاهی (باتوجه به اصلاح ناپذیری حکومت شاه ) از یک سو و ترسیم یک نظام مطلوب جایگزین با توجه به معیارهای اسلامی از سوی دیگر سبب شد تا گروههای مختلف سیاسی و انقلابی گرد امام(ره) جمع شوند و امام خمینی(ره) با دوراندیشی مثالزدنی لزوم انقلاب سیاسی تمام عیار را پیشبینی کنند و اجازه قیام علیه حکومت وقت را صادر کنند، قیامی که با پاسخ آحاد ملت منجر به سرنگونی رژیم شاه ش امام خمینی(ره) با دوراندیشی مثالزدنی لزوم انقلاب سیاسی تمام عیار را پیشبینی کنند و اجازه قیام علیه حکومت وقت را صادر کنند، قیامی که با پاسخ آحاد ملت منجر به سرنگونی رژیم شاه شد ۰