🔰 درس های اقتصاد آناتولی( ترکیه)
✍️علی محمدی
🔶 در دو دهه اخیر اقتصاد ترکیه شاهد تحولات شگرفی بوده است. از دگرگونی های ساختاری در ابتدای قرن اخیر تا رشد سریع اقتصادی متاثر از سرمایه گذاری خارجی، و در نهایت بحران اقتصادی متاثر از بدهی های خارجی.
خیلی ساده و کوتاه ریشه اصلی بحران این روزهای ترکیه کاهش سرمایه گذاری و درونزا نبودن عوامل تولید است.
به هر حال روند فراز و فرود اقتصادی در ترکیه می تواند شامل درس ها و تجربیاتی گرانبها برای کشورهای در حال توسعه باشد:
1️⃣ اصلاح ساختارهای اقتصادی در ترکیه در بین سالهای ۲۰۰۱تا۲۰۰۵ مرهون دو نکته اساسی است:
🔺اول "اتفاق نظر جریانهای سیاسی بر ریشه اصلی بحران اقتصادی" و ارجحیت یافتن منافع ملی بر منافع حزبی برای عدم سنگ اندازی رقبایی که در قدرت نیستند و همراه کردن افکار عمومی.
🔺 دوم "تثبیت و کنترل شاخص های اقتصادی" از الزامات و زمینه های اساسی شروع اصلاح نظام های اقتصادی است.
2️⃣ اصلاحات اقتصادی در ابتدای حاکمیت حزب عدالت و توسعه نشان داد که هرگونه تحول بنیادین در اقتصاد می بایست در یک دوره کوتاه چند ساله انجام گیرد. نه مثل کشور ایران که الان دو دهه است که کشور را به بهانه اصلاحات اقتصادی وارد شوک های گوناگون می کند. در واقع اینکه هر دو سه سال اقتصاد را به بهانه اصلاح ساختارها وارد شوک کنیم ، نتیجه مثبت نخواهد داد و چه بسا یکی از عواملی که باعث به نتیجه نرسیدن طرح های اصلاح اقتصادی می شود، همین عدم همزمانی آنها باشد.
🔸 رهبر انقلاب در ۶شهریور ماه امسال فرمودند:"در حلّ مشکلات اقتصادی دنبال راهحلهای موقّتی و مسکّن و مانند اینها نباید رفت، چون اینها گاهی اوقات مشکل را افزایش میدهد؛ این مسکّنها و علاجهای موقّت، گاهی مشکل را اضافه میکند؛ باید برای رفع این چالشها به راهحلهای اساسی پرداخت."
3️⃣یک اقتصاد هر اندازه هم رشد کرده باشد ولی چنانچه این رشد متاثر از مولفه های برونزا باشد نمی تواند آینده یک اقتصاد را بیمه کند. رشد اقتصادی پایدار باید متاثر از عوامل تولیدی درونزا و متکثر باشد ... اینکه تک صنعتی بودن در یک اقتصاد یا وابستگی فزاینده به یک صنعت( توریسم و سرمایه گذاری خارجی در ترکیه، نفت در ایران) ، باعث بروز چالش در اینده می شود...
#شبکه_ثامن
#تحلیل_روز
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅فتنه در قرآن (۱۴)
فتنه گران معمولا در شکافهای جامعه زندگی می کنند و از نقاط کور و تاریک جامعه اقدام به توطئه می کنند
[سوره النساء (4): آيه 81]
وَ يَقُولُونَ طاعَةٌ فَإِذا بَرَزُوا مِنْ عِنْدِكَ بَيَّتَ طائِفَةٌ مِنْهُمْ غَيْرَ الَّذِي تَقُولُ وَ اللَّهُ يَكْتُبُ ما يُبَيِّتُونَ فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ وَ تَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ وَ كَفى بِاللَّهِ وَكِيلاً (81)
(منافقان، به هنگام روز و در حضور تو) مىگويند: اطاعت! پس چون از نزد تو بيرون مىروند، گروهى از آنان در جلسات شبانه و بيتوتهها بر خلاف گفتهى تو كار مىكنند، ولى خداوند، آنچه را در اين جلسات مىگذرد، مىنويسد. پس از آنان اعراض و بر خداوند توكّل كن، و كافى است كه خداوند، پشتيبان باشد.
❎🔰پيامها:
1️⃣ به هر اظهار وفادارى و ايمانى دلگرم نباشيد، چرا كه منافقان با چرب زبانى خود را مطيع جلوه مىدهند. «يَقُولُونَ طاعَةٌ»
2️⃣- منافقان، جلسات سرّى شبانه و تشكيلات گروهى دارند. «بَيَّتَ طائِفَةٌ»
3️⃣- دشمنان از نقاط كور و تاريك استفاده مىكنند، از توطئههاى آنان غافل نباشيد.«بَيَّتَ»
4️⃣- خداوند، به حساب توطئهها و شيطنتهاى منافقان خواهد رسيد. «يَكْتُبُ ما يُبَيِّتُونَ»
5️⃣- در برابر توطئههاى سرى منافقان تنها بر خدا بايد توكّل كرد، توكّل عامل موفقيّت است. «تَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ»
6️⃣- خداوند، حامى مومنان انقلابی است و پرده از توطئههاى منافقان برداشته و با امدادهاى غيبى آنان را يارى مىكند. «وَ كَفى بِاللَّهِ وَكِيلًا»
https://eitaa.com/samenbr
گواهی نامه
بر اساس رأی جدید دیوان عدالت اداری راننده ای که گواهینامه ندارد یا مدت آن پایان یافته باشد و تمدید نکرده باشد چنانچه تصادف کند ولو اینکه بیمه ثالث داشته باشد بیمه هیچگونه خسارتی پرداخت نمیکنه
به عبارت ساده تر اگر گواهینامه رانندگی شما مدتش تمام شده باشد و به هر دلیلی تمدید نکنید سوار ماشین بدون بیمه هستيد و در زمان تصادف خسارت و دیه رو باید از جیب خودتان بپردازید
تشریف ببرید گواهینامه رانندگی رو تمدید کنید دیه شده نزدیک نفری ۵۰۰ میلیون تومان
برید تاریخ گواهینامه هاتونو چک کنید
مراقب باشید
https://eitaa.com/samenbr
🔰یارگیری به سبک حاج قاسم
فرمانده سابق نیروهای ایران در سوریه در مراسم رونمایی از کتاب «۳ وزیر دفاع شهید» اظهار داشت: «سردار سلیمانی امیری بود که از صف دشمن یارگیری میکرد؛ یعنی با آنها ارتباط میگرفت و کار را پیش میبرد. او با قطر ارتباط داشت و از ارتباطش با ترکیه در کم کردن دشمنی این کشور با سوریه کمک میگرفت». سردار سیدجواد غفاری گفت: «سردار سلیمانی برای اداره بحران از پوتین بهره میگرفت. ایشان ۲ ساعت با پوتین جلسه گذاشت تا او را برای حضور در جبهه سوریه قانع کند. او علاوه بر بهرهگیری از فرماندهان و نیروهای خودی، از میان فرماندهان آن کشور نیز کادرسازی میکرد و از این موضوع مهم غافل نبود». وی افزود: «سردار سلیمانی تمام تلاش خود را به کار میبرد تا جبهه مقاومت در دستیابی به تسلیحات به خودکفایی برسد و امروز نتایج آن تلاشها را در رسیدن یمنیها به پیشرفت و خودکفایی در زمینه ساخت موشک و پهپاد مشاهده میکنیم». وی ادامه داد: «سردار سلیمانی در اداره بحرانها با همه طوایف اهل سنت، مسیحی و علوی همکاری داشت و تنها به طایفه خود اکتفا نمیکرد. در اداره بحرانها همپیمانی ایجاد میکرد و اعتقاد داشت کشوری موفق است که در اداره بحرانها مابقی کشورها را به همراهی با خود وادارد. سردار سلیمانی نهضتها را در بحرانها بهکارگیری میکرد؛ اما ارتباط با مردم را بر اساس اعتماد ایجاد میکرد. رفتارها، تاکتیکها و نوع برخوردش در سوریه موجب جلب اعتماد مردم شده بود».