فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ دعایی که مرحوم آیت الله بهجت (ره) به رهبر انقلاب توصیه کردند
▪️ بیست و هفتم اردیبهشت ؛ سالگرد رحلت مرحوم آیت الله بهجت (ره)
☑️ @samtekhoda3
🔸 چهل و ششمین هفته ختم قرآن کریم برنامه سمت خدا با گرامیداشت یاد عالم عارف و فقیه بزرگ شیعه ، آیت الله العظمی بهجت (۱۲۹۵ تا ۱۳۸۸ هجری شمسی) برگزار گردید.
📝 به همین مناسبت و در ایام سالگرد ارتحال این بزرگوار توصیه های اخلاقی گرانبهایی را از ایشان نقل میکنیم :
🔻 مراقب باشید از خدا دور نشوید
🔹 قدم اول در سیر الی الله و در مسیر تقرب خدا این است که انسان هر وقت تصمیم به خود سازی گرفت ،بداند که فاصله ای طولانی با مولای خود دارد و مراقب باشد که حد اقل ،اگر نزدیکتر نشد ، (از خدا) دورتر نیز نشود و سعی کند موقعیتی که دارد ،حفظ کند و بعد کم کم به جلو حرکت کرده خود را خود را به مولا نزدیکتر کند.
🔻 به روح بیشتر از جسم اهمیت دهید
🔹 اگر بشر به همان اندازه که به جسمش اهمیت می دهد ، به روحش نیز می پرداخت ،هیچ غم و غصه ای باقی نمی ماند ، اما با تاسف بسیار بشر تنها به دنبال آنچه برای جسمش مفید است می رود و از روحش باز می ماند.
🔻 بدون اصلاح نفس به جایی نمی رسیم
🔹 باید بدانیم که علاج ما اصلاح نفس است در همه ی مراحل واز این مستغنی نخواهیم بود و بدون آن کار ما تمام نخواهد شد. با اعتراف به این که عمل خود ما است که بر سر ما آمده و می آید ،تا خودمان را اصلاح نکنیم و با خدا ارتباط نداشته باشیم و با نمایند گان خدا ارتباط نداشته باشیم ، کارمان درست نمی شود .
🔻 کاری نکنید که پشیمان شوید
🔹 اعمالی در دنیا محل ابتلا و آزمایش ما خواهد شد . باید بدانیم که آنها مورد رضای خداست و همچنین خدمت و عبادت و طاعت او محسوب می شود . پس هدف باید این باشد که تمام عمر صرف در یاد خدا ، طاعت او و عبادت شود تا به آخرین درجه قرب شایسته خود برسیم . در غیر این صورت ، پس از آنکه دیدیم بعضی به مقامات عالی رسیدند و ما بی جهت عقب ماندیم ،پشیمان خواهیم شد.
🔻 به آنچه می دانی عمل کن
🔹 اگر کسی هر چه می داند زیر پا نگذارد و در هر چه نمی داند توقف کند و احتیاط کند ، تا زمانی که بداند ، کار تمام است . اما اگر معلومات را زیر پا گذاشت و درمجهولات ، هیچ مقید نشد و به هر طرف رفت ، به مقصود نمی رسد . پس همین که انسان به معلوماتش عمل کرد ، دیگر حالت منتظره ای ندارد ،بقیه بر عهده ی خداست.
🔻 راه لذت بردن از نماز
🔹 احساس لذت در نماز ، یک سری مقدمات خارج از نماز دارد و یک سری مقدمات در خود نماز ، آنچه پیش از نماز و در خارج از نماز باید مورد ملاحظه باشد و عمل شود ، این است که انسان گناه نکند و قلب را سیاه و دل را تیره نکند و معصیت ،روح را مکدر می کند و نورانیت دل را می برد و در هنگام خود نمازنیزاو را از غیر خدا منصرف کند و توجهش با غیر خدا مشغول نشود ، اگر به طور اتفاقی منصرف شد به محض التفات پیدا کردن باید قلبش را متوجه خدا کند.
💠 @samtekhoda3
تفسیر آیات منتخب جزء دوم قرآن کریم.mp3
6.62M
🔸 تفسیر آیات منتخب جزء دوم
👤 #حجت_الاسلام_رنجبر
⏲ زمان : ۱۳ دقیقه و ۴۶ ثانیه
🗂 حجم : ۶.۳ مگابایت
💠 @samtekhoda3
تفسیر آیات منتخب جزء سوم قرآن کریم.mp3
6.03M
🔸 تفسیر آیات منتخب جزء سوم
👤 #حجت_الاسلام_رنجبر
⏲ زمان : ۱۲ دقیقه و ۳۳ ثانیه
🗂 حجم : ۵.۸ مگابایت
💠 @samtekhoda3
✨ روزه آزمون اخلاص
🔸 حضرت امام على علیه السلام فرمودند :
« فرض الله … الصیام ابتلاء لاخلاص الخلق »
🔹 خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص خلق را بیازماید.
📚 نهج البلاغه، حکمت ۲۵۲
💠 @samtekhoda3
✨ فرهنگ روزه داری
📝 این فرهنگ باید در جامعه ما جا بیفتد که روزه فقط پرهیز از خوردن و آشامیدن نیست. این که من روزه گرفتم و آب و غذا نخوردم، کمترین کاری است که در برابر فرمان خدا انجام میدهم. روزه ای که فقط پرهیز از خوردن و آشامیدن باشد، بسیار عوامانه است. چشم و گوش انسان هم باید روزه باشد. همه وجود انسان باید خدایی و با تقوا و روزه گیر باشد.
🔸 امام صادق علیه السلام فرمودند :
إِنَّ الصِّيَامَ لَيْسَ مِنَ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ وَحْدَهُ ؛
روزه گرفتن، تنها به خویشتن داری از خوردن و نوشيدن نيست،
🔹 آن گاه فرمودند : مریم مادر عیسی علیه السلام گفت :
إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمنِ صَوْماً (سوره بقره ، آیه ۱۸۷)؛ من نذر کرده ام که برای خدای رحمان روزه باشم.
🔹 أيْ صَمْتاً فَإِذَا صُمْتُمْ فَاحْفَظُوا أَلْسِنَتَكُمْ وَ غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ وَ لَا تَنَازَعُوا وَ لَا تَحَاسَدُوا ؛
یعنی جز به ستایش خدای رحمان، دهان خود را باز نکنم. بنابراین اگر روزه گرفتید، زبان خود را حفظ کنید و چشم خود را فرو بخوابانید ، نزاع نکنید و حسد نورزید.
🔹 سپس فرمودند : رسول خدا شنیدند که یکی از بانوانشان با دهان روزه خادم خود را دشنام میدهند. فرمودند تا برایش خوراکی حاضر کنند و بعد به آن خانم گفتند : میل کن.
خانم گفت : من روزه دارم. رسول خدا به او فرمودند :
كَيْفَ تَكُونِينَ صَائِمَةً وَ قَدْ سَبَبْتِ جَارِيَتَكِ إِنَّ الصَّوْمَ لَيْسَ مِنَ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ ؛
چگونه روزه ای که خادم خود را دشنام میدهی ؟ روزه گرفتن فقط به دهان بستن از خوراک و آب نیست.
🔹 امام صادق علیه السلام فرمودند :
إِذَا صُمْتَ فَلْيَصُمْ سَمْعُكَ وَ بَصَرُكَ مِنَ الْحَرَامِ وَ الْقَبِيحِ وَ دَعِ الْمِرَاءَ وَ أَذَى الْخَادِمِ وَ لْيَكُنْ عَلَيْكَ وَقَارُ الصِّيَامِ وَ لَا تَجْعَلْ يَوْمَ صَوْمِكَ يَوْمَ فِطْرِكَ ؛ (الکافی ، ج۴ ، ص۸۷ )
هرگاه روزه گرفتی و دهان خود را از نوشیدنی و خوردنی بستی، باید گوش و چشم تو نیز از حرام و ناشایسته بسته شود. بحث و جدل مکن، خادمت را با نیش زبان آزار مده، آرامش و وقاری که ویژه روزه داری است، از دست مده. مبادا روز روزه ات مانند روزهای دیگر باشد.
📝 چه بسیار کم اند روزه داران و چه بسیار زیادند افرادی که گرسنگی و تشنگی میکشند و جز گرسنگی و تشنگی بهره ای از روزه ی خود ندارند. آدم گرسنگی و تشنگی بکشد و هیچ بهره ای هم نبرد !
📗 کتاب آرامش زندگی در پرتو تقوا ، ص ۳۸-۳۶
👤 نویسنده : #حجت_الاسلام_فرحزاد
➡️ @samtekhoda3