روایت دارد که امام مجتبی علیه السلام بهترین لباسشان را برای مسجد میپوشید و بعد میفرمود: «انّ اللّه جميل يحبّ الجمال فاتجمّل لربّى» من برای خدایم، با بهترین لباس مسجد میآمد.
@samtekhoda_text
حاج آقای قرائتی میفرماید: بچهها چرا عروسی را دوست دارند؟ در عروسی همه میخندند، لباسها مرتب است. دوست دارند ادامه پیدا کند. در #مسجد گاهی آدم میبیند یک کسی مسجد آمده لباسش نامرتب است، ولی خود خدا فرمود: زینتهای خود را آراسته به مسجد بروید. لباسهای شما مرتب باشد، تمیز باشد.
@samtekhoda_text
امام باقر(ع) وارد مسجد شد. دیدند یک کسی نماز میخواند بوی عرق از لباس و بدنش میآید، صبر کردند نمازش تمام شد. فرمود: تو به جای جاذبه، دافعه ایجاد میکنی.
ما باید طوری باشیم که دیگران کیف کنند وقتی به لباس نمازگزار و بوی خوشی که نمازگزار دارد، در ذهن اطرافیان بماند
@samtekhoda3_text
ظهر که میرسد دو صف هست یک نمازخانه و یک سلف سرویس،کجا برویم؟
همسر پیامبر فرمودند:پیامبر نه غذا خوردن را و نه هیچ کار دیگر را بر نماز ترجیح نمیداد
بعضی از این آیه استفاده کردند اول مسجد، بعد غذا میل کنید. «خذوا زِينتكم عند كل مسجد و كلوا و اشربوا و لا تسرفوا إنه لا يحب المسرفين»
@samtekhoda3_text
یک مسجد قبا داریم که پایگاه #وحدت است، ذکر خدا و عبادت است. یک #مسجد هم مثل مسجد ضرار است، مواظب باشیم گاهی دشمن سرمایهگذاری میکند و یک مسجد شیکی میسازد، مسجد جای وحدت مسلمانها، جای رونق بازار و ذکر خدا و نماز است. از این توطئهها غافل نشویم.
@samtekhoda3_text
رسالت انبیاء تعلیم و تربیت است و کار پدر و مادر و معلم در این جهت است. هرچقدر پدر و مادرها این کار را با دقت بیشتری انجام بدهند، اجر و پاداش شگفت آوری دارند
@samtekhoda3_text
پیامبر خدا فرمود: آیا به شما خبر بدهم از خوبترین خوبان؟ «الله الاجودُ الأجود» خداست خوبترین خوبان «و أنا اجودُ بنی آدم» من خوبترین فرزندان آدم هستم. «و أجودکم من بعدی» بعد از من خوبترین شما «الذی قتل فی سبیل الله» شهیدی که در راه خدا جان باخت و معلمی که خوبی میآموزد.
@samtekhoda3_text
کار تعلیم آمده کنار کار جهاد قرار گرفته است. تعلیم و تربیت را با همکاری هم، خانه و مدرسه پیش میبرند. همین اندازه که این کار را مهم بدانیم و بدانیم خود به خود انجام نمیشود و نیاز به مراقبت و دلسوزی دارد. این جرقه مهمی است و باید دنبال روشها برویم.
@samtekhoda3_text
به باغبان، مربی میگویند. مثل باغبان که اگر باغ را رها کند، چیزی از باغ نمیماند. باید مراقبت کنیم و از خدا کمک بگیریم. امام زین العابدین ، از خدا میخواهد «وَ أعني علي تربيتهم و تأديبِهِمْ، وَ بِرِّهِم» (صحيفه سجاديه، دعاي 25) پروردگارا مرا بر تربیت فرزندانم کمک کن.
@samtekhoda3_text
کارکرد مسجد از نظر آیات و روایات چیست و چه انتظاراتی داشتند تا در این بنا شکل بگیرد،الآن هم حکومت اسلامی است و متفاوت با دوران پهلوی نحس است و اگر بعضی از مسجدها به این کارکردها نمیپردازند، چون برایشان امکان ندارد! از این به بعد کسانی که میخواهند مسجد بنا کنند،اینها را لحاظ کنند
@samtekhoda3_text
پیامبر عزیز ما که در مکه ظهور کردند، اولین نمازهایی که خواندند در #مسجد بود.
پیامبر جلو، امیرالمؤمنین سمت راست و حضرت خدیجه پشت سر، میتوانستند در خانه نماز بخوانند ولی اصرار داشتند نماز در مسجد الحرام باشد. حتی با مخالفت مشرکین روبرو میشدند ولی اصرار داشتند همینجا باشد.
@samtekhoda3_text
تا به مدینه آمدند و در مدینه هم به قبا که رسیدند یک مسجد ساختند، یک هفته در قبا، که بعدها روزهای دوشنبه و پنجشنبه به این مسجد میرفتند. جمعه بود که وارد مدینه شدند و بنای مسجدالنبی را گذاشتند، نمازهایشان را در مسجد میخواندند و به مسلمانها میگفتند: نماز خود را در مسجد بخوانید.
@samtekhoda3_text
بعد از مسجد جامع مدینه، نُه مسجد دیگر در مدینه ساخته شد. محلههایی که دور بودند به مرکز، پیامبر خدا اجازه دادند آنها هم مسجد داشته باشند. همه نمازها را در مسجد بخوانند،کارکرد اول مسجد نماز است. مساجد جهان و ایران مأموریت اصلیش این است که نماز به وقت و جماعت در آن مسجد خوانده شود
@samtekhoda3_text
در مسجد باید باز باشد تا وقتی مراجعهخوانها میخواهند نماز بخوانند، چه فرادی، چه جماعت شرایط مهیا باشد.
با یکی از دوستان به یکی از شهرهای پر جمعیت شمال رفتیم، ظهر میخواستیم نماز بخوانیم، هفت تا مسجد رفتیم بسته بود. این شرایط را باید با کمک هم و مطالبه اصلاح کنیم
@samtekhoda3_text
مسجد کارکرد آموزشی و تبلیغی، کارکرد حمایتی و سیاسی دارد ولی آن موضوعات نباید لطمه به عبادت بزند. مثلاً در مسجد پیامبر میخواستند آموزش بدهند، آموزش را در حیاط میبردند که اگر کسی میخواهد نماز بخواند، هم جماعت و هم فرادی، چون نماز فرادی در مسجد ثوابش بیش از نماز فرادی در منزل است
@samtekhoda3_text
قرآن کریم میفرماید: چه کسی ستمکارتر از کسی که جلوی ذکر در مسجد را بگیرد. «وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَساجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ» (بقره/114) یعنی عده ای طوری طراحی کنند که مسجد تحت شعاع قرار بگیرد و برود در حاشیه و یک مکان دیگر بیاید.
@samtekhoda3_text
عبادت و نماز باید پررنگ باشد. درب مسجد باید برای نماز در تمام ساعات باز باشد. این اولین و مهمترین کارکرد مسجد است. مخصوصاً برای همسایههای مسجد، امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «لا صَلاةَ لجارِ المسْجدِ إلا في مسجده» (تهذيبالاحكام، ج 1، ص 92) همسایههای مسجد باید در #مسجد نماز بخوانند
@samtekhoda3_text
کسانی هستند باید دو کیلومتر راه برود تا به مسجد برسد، ولی آن کسی که ده قدم راه است، به خصوص سفارش شده نماز همسایهی مسجد اگر در خانه خوانده شود یا قبول نیست یا کامل نیست.
@samtekhoda3_text
#اسلام دینی است فرهنگی، اولین آیاتی که نازل شده، بخوان «أقراء» اولین سورههایی که نازل شد سوره قلم، یعنی خدا به قلم قسم خورده است. «ن و القلم و ما يسطرون» این دین اسلام است یعنی با آموزش و آگاهی و مطالعه و یاد گرفتن همراه است. پیامبر خدا پایگاه این کارها را در #مسجد قرار داد
@samtekhoda3_text
یکی از مأموریتهای مهم پیامبر ما تبلیغ دین است «ما على الرسول إلّا البلاغ»تبلیغ را هم پیغمبر در مسجد قرار میداد، چه زمانی که 13 سال در مکه بودند و با ممانعتها که میشد به مسجدالحرام میآمدند، دوستانشان که پر تعداد هم نبودند در حجر اسماعیل مینشستند، پیامبر برایشان صحبت میکرد.
@samtekhoda3_text
پیامبر غالباً بعد از نمازها سخنرانی میکردند. یعنی امام جماعت نماز بخواند و برود، نه، بماند و موعظه کند. خودش یا یک نفر دیگر. اساساً در #مسجد باید آموزش صورت بگیرد. تا اواخر قرن سوم، آغاز قرن چهارم، بزرگترین مراکز #علمی اسلامی مساجد بودند.یعنی مسجدالحرام، مسجدالنبی، مسجد #بغداد و...
@samtekhoda3_text
بزرگترین #کتابخانه های اسلامی در مساجد بود. بعضی از کتابخانههای مساجد، سی هزار جلد #کتاب درونش بود. ما وقتی #مسجد میسازیم از این غافل هستیم. اگر بنا را بر این بگذاریم که مرکز آموزش مسجد است، کسی که از این به بعد بخواهد مسجد بسازد، بداند چیزهایی را میخواهد آموزش بدهد به چه کسانی؟
@samtekhoda3_text
اروپاییها دوست دارند #مسجد در مناطق مسلماننشین فقط برای عبادت باشد و کارکرد دیگری نداشته باشد.حتی در مسجدالحرام، مسجد النبی،خوش ندارند کسی با بغل دستیاش حرف بزند
در مسجدالحرام بودیم. یک #مصری نشست، رفیق ما شروع کرد با او باب صحبت را باز کرد. چند دقیقه بعد مأموری او را بلند کرد.
@samtekhoda3_text
اسلام دینی است اجتماعی که مسلمانها وقتی گرد هم میآیند، حتی الامکان به جماعت #نماز بخوانند. #مسجد یک پایگاهی است برای تبلیغ اسلام، این شش هزار و چند صد آیه #قرآن کجا باید تعلیم داده شود؟ روخوانی، روانخوانی و زیبا خوانی، تفسیر و قصهها و احکام قرآن باید در مسجد تعلیم داده شود.
@samtekhoda3_text
امیرالمؤمنین و امام حسن (ع)، امام حسین(ع)، امام زین العابدین(ع)، امام باقر و #امام_صادق (ع) که امام صادق چند هزار شاگرد داشتند و در #مسجد مرکز درسی ایشان بود. مدل مسجدی که ما بخواهیم از اسلام ناب الهام بگیریم، باید آموزش درونش باشد. میخواهیم #مسجد زنده باشد پویا باشد.
@samtekhoda3_text