💠جاده سيدالشهدا(ع)، از ابتکارات سنگرسازان بیسنگر
⏳ عملیات خیبر - زمستان 1362
عمليات خيبر، يكي از مهمترين عملياتهايي بود كه در دوران دفاع مقدس انجام شد و اهميت آن در اين بود كه رزمندگان اسلام با استفاده از اصلِ غافلگيري، وارد خاک عراق شده، 20 کيلومتر از آبهاي هورالعظيم را پشت سر گذاشته و توانستند جادة بصره ـ بغداد را زير آتش قرار داده و رفت و آمد را در آن مختل نمايند. در اين عمليات، جزاير مجنونِ شمالي و جنوبي (بعدها خيبر نام گرفتند) که از مراکز مهم نفتي عراق بوده و داراي بيش از 8 ميليارد بشکه ذخاير نفتي و حدود 60 حلقه چاه نفت بودند، به تصرف رزمندگان اسلام درآمد.
به يُمن احداث «پل خيبر» كه يكي از شاهکارهای مهندسيِ سنگرسازان بيسنگرِ جهاد سازندگی بود، رزمندگان توانستند مواضع خود را در جزاير مجنون تثبيت نمايند. اين عمليات به آزادسازيِ حدود 1000 كيلومترمربع در هورالعظيم، 140 كيلومترمربع در جزاير مجنون و 40 كيلومترمربع در منطقة «طلائيه» انجاميد. بيش از 000/13 تَن از نيروهاي دشمن كشته و مجروح و 1140 تَن هم اسير شدند. همچنين 150 دستگاه تانك و نفربر، 200 دستگاه خودرو، 6 فروند هواپيما و 9 فروند بالگرد دشمن منهدم شده و 10 دستگاه تانك و 60 دستگاه خودروي نظامي هم به غنيمت گرفته شد.
قطع جادة ارتباطي بصره ـ بغداد از اهميّت خاصي برخوردار بود و حفظ اين موفقيّت، اهميتِ بيشتري داشت. پل خيبر، بيشتر براي رعايت اصلِ غافلگيري ساخته شده بود تا رزمندگان و تجهيزات سبك، بتوانند از آن عبور كنند كه موفق هم بود. اما براي حفظ مواضعِ به دست آمده، به انتقال تجهيزات سنگين به خطوط مقدم نياز بود كه اين كار از طريق پل خيبر، شدني نبود. از اين جهت فرماندهان جنگ، پيشنهاد احداث مسيري كه ظرفيت بالايي در جابهجايي داشته باشد را به مسئولين «پشتيباني و مهندسيِ جنگ جهاد» (پ.م.ج.ج) ارائـه دادند.
درحقيقت اين مسير ميبايست از وسط آبهاي هورالعظيم عبور كرده و به جزاير مجنون برسد. تمام طرحها و ايدهها به ساخت يك جاده ختم ميشد، اما سؤال اين بود كه چه زيرساختي ميتوانست بسترِ جاده باشد؟ همانگونه كه مشخص است مهمترين عاملِ موفقيت در جنگ، استفاده از زمان است و هر كاري ميبايست در كوتاهترين زمان انجام شود. براي احداث جاده در هورالعظيم، طرحهاي مختلفي ارائه و حتي بعضي از آنها هم آزمايش شد. به عنوان مثال، براي ايجاد زيرساخت در آبِ با عمق 3 تا 4 متر و كفِ باتلاقيِ هورالعظيم، ريختنِ ضايعات آهن به همراه ضايعات لاستيك، مورد آزمايش قرار گرفت كه جواب نداد.
بعد از گذشت چهار روز از اقدام جهاد براي ساخت جاده، درنهايت تصميم بر اين شد كه جادهيي «خاكي» احداث شود. طول مسير، 14 كيلومتر بود كه بخش عمدة آن در مناطق نیزار قرار داشت. (نی های بلندي كه 3 تا 4 مترِ آن زير و 2 تا 3 مترِ آن هم روي سطح آب بود.)
جنس خاك ساحلِ هور در سمتِ ايران، «رُس» بود و كمپرسيها ميتوانستند از همان نزديكيِ محل، براي احداث جاده خاك بياورند. خاكهاي برداشتشده، در محلي تخليه و جمع ميشد تا رطوبت آن گرفته شود و سپس براي استفاده در احداث جاده، با كمپرسي به آنجا حمل ميشد.
@sangareshohadababol
💠احداث جاده سیدالشهدا(ع) در عملیات خیبر–زمستان 1362
توسط جهاد سازندگی –سنگرسازان بیسنگر
که نقشی مهمی ایفا نمود و راه دسترسی زمینی را به جزایر ااستراتژیک مجنون را فراهم نمود
@sangareshohadababol
🕊🕊 ۱۲ تیر ۱۳۶۵ - سالروز شهادت نوجوان لودرچی، خدامراد توکلی
🌱 متولد ۱۳۴۸ - گتوند، از توابع شوشتر (خوزستان)
با شروع جنگ بهمراه يكي از بستگانش در جهاد سازندگي گتوند مشغول بكار شد . او خيلي زود توانست كار با دستگاههای سنگين مثل لودر و بولدوزر را بياموزد . وقتي بهجبهه اعزام شد ماموريت هاي سخت را بعهده گرفت و در زير آتش سنگين دشمن فعاليت مي كرد. وقتي پشت فرمان لودر يا بولدوزر مي نشست به خاطر كوچكي اندام، انسان براي يك لحظه احساس مي كرد كه اين دستگاه سنگين بدون راننده است! او در عملياتهاي زيادي شركت نمود و بارها زخمهاي عميقي برداشت.
▫️سرانجام این نیروی زبده و فعال #جهاد_سازندگی طی عملیات آزادسازی مهران بر اثر اصابت ترکش ناشی از گلوله توپ در کنار لودر و در حین انجام مأموریت بشهادت رسید.🌷
ا▫️▫️▫️▫️▫️▫️
— فرازی از وصیتنامه شهید:
آري دوست دارم در هنگام تشييع جنازه ام دستانم را از تابوت بيرون بياوريد تا اينكه دنيا پرستان و پول دوستان بدانند كه نه ماشيني را همراه خود بردم و نه پولي را. براستي دنياپرستان همانند عنكبوتي هستندكه دل به دنيا بسته اند.
خداوندا تو خود شاهد هستي كه چگونه با دلي آكنده از مهر و محبت به تو وارد ميدان شدم
خداوندا تو خود شاهد هستي كه مي روم تا با ريختن هر قطره اي از خون خود هزاران بنده دربند را آزاد سازم و با هر فرياد الله اكبر، دشتي از صحراي كربلا را رنگين و آزاد سازم و حال كه مي روم تا با هر بيلي از لودر و با احداث هر خاكريزي جان هزاران تن از سربازان تو را نجات دهم.
🌴 #سنگرسازان_بی_سنگر
#جهاد_سازندگی
@sangareshohadababol
5.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم| شهید نوجوان، خدامراد توکلی، راننده لودر
🌴 #سنگرسازان_بی_سنگر
#جهاد_سازندگی
⏳ دوران #دفاع_مقدس
@sangareshohadababol
17.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جهادگر شهید - خدامراد توکلی
🌴 #سنگرسازان_بی_سنگر
#جهاد_سازندگی
#مهندسی_جنگ
🕊🕊 ۱۲ تیر ۱۳۶۵ - سالروز شهادت نوجوان لودرچی، خدامراد توکلی
⏳ دوران #دفاع_مقدس
ا
ا🌱🌱🌱🌱🌱🌱
فرازی از وصیتنامه شهید:👇👇
✍️ . . .. آري مي روم تا به نداي لبيك هل من ناصرينصرني حسين زمان لبيك بگويم و بگويم اگر در زمان امام حسين(ع) و عاشورا نبودم ولي الآن در نبرد خميني با كفار در جبهه مهران هستم و مي توانم انتقام خون علي اصغر (ع) را بگيرم و مي توانم انتقام خون پسر عموي عزيزم خدامرادبختياري را بگيرم.
خداوندا، از تو عاجزانه تقاضا مي كنم كه ابتدا مرا شهيدكن و بعد از مرگم مرا جزء شهداي صدر اسلام قرار بدهی.
@sangareshohadababol
💠 #سنگرسازان_بی_سنگر
🌴 کارهای ناممکن را ممکن ساختند ...
🔹 #پل_بعثت
⚪️ 5000 لوله فولادی 12 متری
💦 در دل اروند خروشان 💦
🌱 #انتشار_مطالب_صدقه_جاریه_است
@sangareshohadababol
🌴 کاش ما هم ...
💕 مهمانِ #سنگر باصفایتان بودیم
💠 مردان بی ادعا
@sangareshohadababol
🌷شهید #اصغر_وصالی :
ننگ بر جنازه پاسداری که تو خشاب اسلحه اش فشنگی باقی مونده باشه
ا▫️🌱▫️🌱▫️🌱▫️🌱▫️
اصغر وصالی، فرمانده #دستمال_سرخها که در اوایل انقلاب و جنگ تحمیلی، روزگاری که نیروهای اندک در غربت و با کمترین تجهیزات نظامی به مقابله با ضد انقلاب و صدامیان کافر می رفتند
🔺او با گردان تحت امرش در سخت ترین جبهه های غرب به نبرد با ضدانقلابیون و ارتش بعث پرداخت و در این راه بسیاری از نیروهایش مظلومانه به شهادت رسیدند.
وی در غائله پاوه دوشادوش شهید چمران با گروهکهای معارض و جدایی طلب جنگید. نیروهایش به دلیل بستن دستمال سرخ بر گردن به «گروه دستمال سرخ ها» شهرت یافتند.
آنها پس از شهادت یکی از جوانان گروهشان که به هنگام شهادت، لباسی سرخ رنگ بر تن داشت، به یادبود وی، تکه هایی از لباسش را به گردن بستند و عهد کردند که تا گرفتن انتقامش، آن را از خود جدا نکنند.
🌷 #سالروز_شهادت 🕊🕊
✅ @sangareshohadababol
سردار شهید علی اصغر وصالی طهرانی متولد ۱۳۲۹ محله دولاب تهران نام پدرش حسن ومادرش کلثوم نام داشت درشکل گیری اطلاعات سپاه نقش داشت وی با سمت فرمانده در تاریخ بیست و هشتم آبان ۱۳۵۹، در گیلانغرب فعالیت میکرد که بر اثر اصابت گلوله به سر توسط نیروهای عراقی به شهادت رسید. هم اکنون پیکر وی در بهشت زهرای تهران دفن شده است.
او معروف بود به فرمانده دستمال سرخ ها. او پیش از انقلاب با سازمان مجاهدین خلق ایران ارتباط برقرار کرد و پس از خروج از ایران، در میان مبارزان فلسطینی دوره های چریکی را طی کرد. سپس با سفر به ایران، به زندگی خود به طور مخفیانه ادامه داد. سال ۵۶ش از زندان رژیم پهلوی آزاد شد در سال ۱۳۵۸ شهید وصالی با مریم کاظم زاده، عکاس وخبرنگار زندگی مشترکی را تشکیل داد. فیلم ایرانی ((چ))محصول ۱۳۹۲ شرح حال شهید چمران واصغروصالی است
@sangareshohadababol
متنی منتسب به علیرضا ذاکری دارنده مدال طلای المپیاد کامپیوتر، فارغ التحصیل دانشگاه شریف و بریتیش کلمبیا کانادا منتشر شده که وی بخاطر همکاری گوگل با رژیم اسرائیل در پروژه نیمبوس از این شرکت استعفا کرده است
او در بخشی از اعلام استعفای خود نوشته: من خوشحالم که اعلام کنم از گوگل خارج شدم! زندگی کردن به گونهای که با ارزشهای اصلیتان در تضاد باشد، بسیار چالشبرانگیز است. انتخاب برای کنار رفتن آسان نبود، اما لازم بود. برای هر کسی که با چنین موقعیتهایی مواجه است، امیدوارم جرات اولویتبندی اصول خود را پیدا کنید. چه فایدهای دارد که انسان تمام دنیا را به دست آورد، اما روح خود را از دست بدهد؟
@sangareshohadababol