گاه ، آهسته فقط وای برادر میخواند
لبِ تشنه ، «قُتِلوا» بود كه از بَر میخواند
اشك میریخت ، وَ هر آینه میگفت: حسین(ع)
تا دمِ مرگ، فقط روضه ی حنجر میخواند
شهادت سید الساجدین ، امام عارفان و عاشقان ، یادگار کربلا ،حضرت سجاد علیهالسلام تسلیت باد.
حی علی الصلاه
#نماز اول وقت
@sangareshohadababol
برای رفع گرفتاریها تسبیحات
حضرت زهرا سلام الله علیها
رابا دقت بگویید...🖤🖤
#رفیق_شهیدم
#شهید #ابراهیم_هادی
@sangareshohadababol
🏴سلام بر آقایی که
آب می دید به فکر فرو میرفت
نوزاد می دید اشک میریخت
طفلان و کودکان را می دید ناله میکرد.
🏴شهادت (به روایتی) مولا و سرورچهارم شیعیان امام سجاد(ع) تسلیت.
⬛️ سالروز شهادت امام زین العابدین علیه السلام تسلیت باد
▪️امام سجّاد عليه السلام : المُؤمِنُ مِن دُعائِهِ عَلى ثَلاثٍ : إمّا أن يُدَّخَرَ لَهُ و إمّا أن يُعَجَّلَ لَهُ و إمّا أن يُدفَعَ عَنهُ بَلاءٌ يُريدُ أن يُصيبَهُ
▪️امام سجّاد عليه السلام فرمود :مؤمن از دعاى خود يكى از سه نتيجه را مى گيرد : يا برايش ذخيره مى شود ، يا در دنيا برآورده مى شود و يا بلايى كه مى خواست به او برسد از او برگردانده مى شود
📚تحف العقول، ص 280
🇮🇷 @sangareshohadababol
🏴25 محرّم شهادت امام سجّاد علیه السلام
▪️در سال 94 بنابر مشهور یا 95 هـ (1)، امام زین العابدین علیه السلام در سن 57 سالگی با زهری که ولید بن عبدالملک یا هشام لعنهما الله به آن حضرت دادند به شهادت رسیدند.
▪️این در حالی بود که 34 یا 35 سال بعد از واقعه ی کربلا در مصائب جانگداز شهادت پدر و برادران و عمو و بستگان و اسارت عمّه ها و خواهرانش، گریان بودند.
▪️امام باقر علیه السلام آن حضرت را تجهیز نمودند و در بقیع کنار قبر عموی مظلومش حضرت مجتبی علیه السلام به خاک سپردند.
▪️سال شهادت آن حضرت را به خاطر کثرت فوت فقهاء و علماء «سنة الفقهاء» گفتند.
▪️در شهادت آن حضرت اقوال دیگری نیز وجود دارد : 12 محرّم (2)، 18 محرّم (3)، 19 محرّم (4)، 1 صفر (5).
📚 منابع :
1. کافی : ج 1، ص 466، 468. و ... .
2. توضیح مقاصد : ص 3. و ... .
3. مناقب آل ابی طالب علیهم السلام : ج 4، ص 189. و ... .
4. همان.
5. اختیارات : ص 33.
🇮🇷 @sangareshohadababol
🌹همان مقداری که فداکاری #سیدالشهدا در پیشبرد نهضت کمک کرده، خطبههای #حضرت_سجاد و #حضرت_زینب هم به همان مقدار یا قریب آن مقدار تاثیر داشته است.
📚صحیفه نور؛ج17؛ص59
#امام_خمینی
🇮🇷 @sangareshohadababol
🏴هفت مصیبتِ شام از زبان امام سجادعلیه السلام
◾️از امام سجاد علیه السلام پرسیدند:
سخت ترین مصائب شما در سفر کربلا کجا بود؟
▪️در پاسخ سه بار فرمودند: الشّام، الشّام، الشّام...
امان از شام !
◾️در شام هفت مصیبت بر ما وارد آوردند که از آغاز اسیری تا آخر ، چنین مصیبتی بر ما وارد نشده بود:
▪️1.ستمگران در شام اطراف ما را باشمشیرها احاطه کردند و بر ما حمله مینمودند و در میان جمعیت بسیار نگه داشتند و ساز و طبل میزدند.
▪️2.سرهای شهداء را در میان هودجهای زنهای ما قرار دادند. سر پدرم و سر عمویم عباس(علیه السلام) را در برابر چشم عمههایم زینب و ام کلثوم(علیها سلام) نگهداشتند و سر برادرم علی اکبر و پسر عمویم قاسم(علیه السلام) را در برابر چشمان خواهرانم سکینه و فاطمه میآوردند و با سرها بازی میکردند، و گاهی سرها به زمین میافتاد و زیر سم سُتوران قرار میگرفت.
▪️3.زنهای شامی از بالای بامها، آب و آتش بر سر ما می ریختند، آتش به عمامهام افتاد و چون دستهایم را به گردنم بسته بودند نتوانستم آن را خاموش کنم. عمامهام سوخت و آتش به سرم رسید و سرم را نیز سوزاند.
▪️4.از طلوع خورشید تا نزدیک غروب در کوچه و بازار با ساز و آواز ما را در برابر تماشای مردم در کوچه و بازار گردش دادند و میگفتند: «ای مردم! بکُشید اینها را که در اسلام هیچ گونه احترامی ندارند؟!»
▪️5.ما را به یک ریسمان بستند و با این حال ما را در خانه یهود و نصاری عبور دادند و به آن ها میگفتند: اینها همان افرادی هستند که پدرانشان، پدران شما را (در خیبر و خندق و ...) کشتند و خانههای آنها را ویران کردند . امروز شما انتقام آنها را از اینها بگیرید.
▪️6.ما را به بازار برده فروشان بردند و خواستند ما را به جای غلام و کنیز بفروشند ولی خداوند این موضوع را برای آن ها مقدور نساخت.
▪️7.ما را در مکانی جای دادند که سقف نداشت و روزها از گرما و شبها از سرما، آرامش نداشتیم و از تشنگی و گرسنگی و خوف کشته شدن، همواره در وحشت و اضطراب به سر میبردیم...
▪️صلی الله علیک یا سیدالساجدین ، الامام العارفین،زین العابدین..
📚برگرفته از: تذکرة الشهداء ملاحبیب کاشانی
🇮🇷 @sangareshohadababol
🏴تسلیت باد سالروز شهادت امام علی بن الحسین، زینالعابدین (علیهالسلام)
🇮🇷 @sangareshohadababol
▪️چه بد امتی هستید
♦️هنگام سخنرانی امام سجاد علیه السلام در شام ، یکی از دانشمندان یهودی که در آن مجلس حضور داشت از یزید پرسید:
♦️"این جوان که سخنرانی می کند کیست؟"
یزید پاسخ داد:
"علی بن الحسین"
♦️یهودی گفت:
"حسین کیست؟"
یزید در جواب گفت:
"پسر علی بن ابی طالب است."
♦️عالم یهودی گفت:
"مادر حسین کیست؟"
یزید گفت:
"فاطمه ، دختر محمّد."
♦️یهودی گفت:
"این حسین ، پسر دختر پیامبر شما است و شما او را به همین زودی کشتید؟ به خدا سوگند كه اگر پیامبر ما حضرت موسی ، در میان ما فرزندى مىگذاشت، ما گمان مىكردیم كه او را تا سر حد پرستش باید احترام كنیم. ولی شما دیروز پیامبرتان از دنیا رفت و امروز بر فرزند او شوریده و او را از دم شمشیر گذراندید؟! واى بر شما! چه بد امتی هستید!"
📚بحارالانوار، جلد 45، صفحه 139
📚حياة الامام الحسين ، جلد 3 ، صفحه 395
🇮🇷 @sangareshohadababol
📸 فردی که دستان میرزا رضا کرمانی را در زنجیر دارد یک تریاکی است ، این تریاکی به نظر شما کیست؟
♦️این امنیه سیه چرده، پدر رضا شاه است که از بادکوبه به ایران مهاجرت کرد و مدتها جزو عساکر قزاق بود. اما بعدها به علت اعتیاد به مواد مخدر (که در آن زمان منع قانونی نداشت و استعمال آن آزاد بود) از سپاه قزاق اخراج شد و به خدمت کامران میرزا نایب السلطنه درآمد.
♦️(امنیه دولتی شد) در تمام دوران خدمت ۱۷ ساله رضا شاه و در طول ۳۷ سال سلطنت محمدرضا شاه هیچ تاریخ نگار و نویسندهای حق نداشت به این مطلب اشاره کند و هیچ عکسی از پدر رضا شاه به چاپ نداشت و هر وقت این عکس معروف به مناسبتهای تاریخی در نشریات چاپ میشد، فقط زیر آن مینوشتند: «میرزا رضا کرمانی» قاتل ناصرالدین شاه قاجار و اشاره ای به نام امنیهای تریاکی که زنجیر میرزا رضا را در دست داشت نکرد.
🇮🇷 @sangareshohadababol
🔴اعدام میرزا رضا کرمانی
21 مرداد 1276
♦️میرزا محمدرضای کرمانی فرزند ملاحسین عقدایی معروف به ملاحسین پدر در کرمان زاده شد . پدرش ملاحسین در زمان حکومت طولانی محمد اسماعیل خان وکیلالملک در کرمان ، به دلیل ظلم و ستمی که بر او رفته بود ، مهاجرت کرد و به یزد رفت. در ناحیه عقدای یزد ملکی خرید و به کار کشاورزی پرداخت . ملاحسین چندی پسرش محمدرضا را به مدرسه فرستاد و پس از آن برای دادخواهی به تهران آمد و در مدرسه ملا عبدالله منزل کرد و در همان جا نیز درگذشت.
♦️میرزا محمدرضا به هنگام تحصیل و طلبگی در یزد ، روضهخوانی و پامنبری خوانی هم میکرد. از یزد به تهران آمد و به دست فروشی و سمساری پرداخت. در این شغل موفقیتهایی به دست آورد و کم کم نزد تجار تهرانی اعتباری کسب کرد . از حاج ملاحسن ناظم التجار ، بازرگان معروف تهرانی ، شال ترمه به امانت میگرفت و در خانههای اعیان و شاهزادگان پایتختنشین به فروش میرساند . شاید همین رفت و آمد به خانه رجال و اعیان شهر باعث شد که بعدها به عالم سیاست روی آورد.
♦️او با ورود به خانه اهل دربار برای فروش کالا ، نفوذ کلمهای در بین زنان که عمده مشتریان او بودند کسب کرد و بعدها در مقدمات شورش تنباکو از این نفوذ کلمه به خوبی استفاده کرد . او پیام میرزای شیرازی در باب تحریم تنباکو را تا کنج خانه های اعیان شهر می برد و همگان را به اطاعت از مرجع تقلید عصر فرا میخواند. البته این اقدام میرزا رضا، بعدها اسباب دردسر او شد.
♦️میرزا رضای کرمانی که اولین قتل سیاسی در تاریخ معاصر ایران را رقم زد، ناصرالدینشاه را درخت کهنه پوسیدهای میدانست که در زیر آن انواع جانوران موذی جمع شده اند و با این انگیزه به سوی ناصرالدین شاه آتش گشود. میرزا محمدخان امین خاقان پیشخدمت شاه میگوید: "وقت ظهرناصرالدین شاه و صدراعظم وارد صحن حضرت عبدالعظیم شدند حاکم آنجا و خدام خواستند به قرق و بیرون کردن مردم بپردازند چنانکه در این موقع همیشه رسم بود. شاه نگذاشت و گفت هیچکس را منع از ورود نکنید امروز میخواهم مثل سایر مردم به زیارت رفته باشم. شاه قصد زیارت کرد. صدراعظم گفت خوب است قبل از زیارت بروید باغ ناهار بخورید بعد زیارت بیآئید شاه گفت خیر چون وضو دارم اول میروم زیارت، ناهار یکساعت بعدازظهر هم باشد نقلی ندارد.
♦️شاه وارد بقعه شد طوافی کرده طرف پائین پا ایستاده قالیچه و جانماز خواست صدراعظم برای آوردن قالیچه چند قدمی دور شد شاه عینک زده بطرف زنها نگاه میکرد از طرف چپ شاه از میان دو نفر زن که ایستاده بودند شخصی دست از زیر عبا در آورده کاغذ بزرگی بعنوان عریضه بطرف شاه دراز کرد تقریبا یک شبر به شاه مانده صدای پیشتاب شش لوله از زیر کاغذ عریضه بلند شد همین قدر شاه مجال کرد که گفت "حاجی حسنعلی خان مرا بگیر" حاج حسینعلی خان و یکی دو نفر دیگر از پیشخدمتان که نزدیک بودیم شاه را گرفتیم پنج یا شش قدم با پای خود آمده بعد بیحس شد. شاه را بردیم در اطاق معروف بمقبره ولیعهدی که خیلی نزدیک به آنجا بود. آنجا هم پس از به زمین خوابانیدن شاه، شاه آه بلندی کشیده دیگر نفس نکشید..." ظاهرا مظفرالدین شاه مایل به قتل میرزا رضا نبود. ولی بالاخره تصمیم خود را گرفت.
♦️میرزا رضا را برای بردار کردن به میدان مشق بردند . گزارش لحظه به لحظه اعدام او نشان میدهد که تا آخر هم از کار خود پشیمان نشده بود و به این کار ایمان داشت. سخنان و رفتارهای او در آخرین لحظات نشان از بی باکی در مقابل مرگ است. یک نقل قول شفاهی میگوید هنگامی که امیر تومان ارغون پدر سرهنگ ارغون ( معروف به سرهنگ نمره یک ) که مسؤول دار زدن میرزا رضا بود ، او را برای دار زدن میبرد گفت : پدر سوخته شاه را کشتی ، حالا میبینی که میبرند دارت بزنند ، میرزا رضا در جواب گفت : پدر سوخته خودت هستی اگر تو بمیری سگ و گربه هم به تشییع جنازهات نخواهند رفت ، ولی میبینی که برای اعدام من این همه تشریفات برگزار کردهاند ! گفته میشود وصیت کرده بود روی سنگ قبرش بنویسند: محب آل محمد غلام هشت و چهار فدای مردم ایران رضای شاه شکار!
🇮🇷 @sangareshohadababol
🔰 روضهخوانی و ذکر مصیبت امام حسین(ع) در جنگلهای هامبورگ
🔻حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد محققی لاهیجی، اولین امام جماعت مسجد امام علی(ع) هامبورگ در 21 مرداد 1348 چهره در نقاب خاک کشید. در کتاب «سفیر شیعه در غرب» که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده، درباره عزاداری ایشان در هامبورگ در ایام محرم آمده است:
🔻یکی از دوستان قدیمی استاد محققی با اشاره به حالات ایشان در ایام محرم نقل میکند: «حاج آقا بعضی روزها در آلمان برای قدمزنی از خانه بیرون میرفت و در جنگلهای اطراف در خلوت خود به روضهخوانی و ذکر مصیبت امام حسین علیهالسلام میپرداخت و به این صورت، هم توسلی میکرد و هم آرامش خود را باز مییافت.»
@sangareshohadababol
🖤شد اسیر غل و زنجیر تنِ بیمارش
❣سوختم یکسره از غربت و حالِ زارش
🖤چقدر خواند دعا تا که پدر برگردد
❣رفت دلتنگِ پدر! تازه نشد دیدارش
🏴 شهادت امام سجاد(ع) بر امام زمان(عج) و شیعیان آن حضرت تسلیٺ باد🏴🥀
@sangareshohadababol
بسم الله الرحمن الرحیم
#شهادت_حضرت_امام_سجاد_علیهالسلام
زبان حال امام سجاد علیهالسلام
تمام عمر یادت کردهام با هر دعا حتی
تمام عمر با هر گریه با هر ربنا حتی
پس از تو روضههای هفتگی نه لحظهای دارم
پس از تو گریهام در جمعها در انزوا حتی
تمام داغهای چارشنبه از دوشنبه بود*
تمام عمر خواندم روضهها را بی صدا حتی
میانِ آتش خیمه صدای دومی آمد
که آتش میزنم با اهل آن این خانه را حتی
نه در بازارِ قصابان نه از آهنگران شهر
که میریزد دلم با دیدن قدری عبا حتی
که میافتم کنارِ راهِ دختر بچهها بر خاک
که آتش میشوم با دیدن مُشتی طلا حتی
دو دست و گردنم درگیرِ غُل بود و سرم میسوخت
نمیشد تا که بردارم کمی از شعله را حتی....
به سی و پنج سالی که برایت سوختم سوگند
وداع تو به یادم هست دادِ عمهها حتی
نمیآمد به جز جان بر لبم وقتی که میرفتی
نمیشد تا بمانم لحظهای بر روی پا حتی
تمام عصر جان میکندم اما جان نمیدادم
نمیشد تا کشم جسمِ تو را از زیرِ پا حتی
حجاب خیمه را بالا زدم دیدم عجب وضعیست
نمیشد دید حجم نیزهها را در هوا حتی
به سختی بر عصایی تکیه دادم دیدم از خیمه...
شیوخِ شام و کوفه میزدندت با عصا حتی
چهها کردند جمعا آن جماعت در سه ساعت که
نشد جمعت کنم بابا میان بوریا حتی
(حسن لطفی ۴۰۱/۰۶/۰۱)
@sangareshohadababol
🔰 بر فقرا لازم است سالی یکبار به زیارت حسین(ع) بروند، اغنیا دوبار
🔹امام صادق(ع): بر ثروتمند لازم است که سالی دوبار به زیارت حسین(ع) برود و بر فقیر سالی یکبار.
🔻تهذیبالأحکام، ج۶، ص۴۳
@sangareshohadababol
🌹رئیس ستاد مرکزی اربعین: حدود ۶۴۴ هزار زائر در سامانه سماح ثبتنام خود را قطعی کردهاند
♦️بیش از ۱۰۵ هزار نفر از ثبتنامکنندگان زیر ۱۸ سال هستند.
🇮🇷 @sangareshohadababol
📢 ۳۰ مرداد، همزمان با پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت
📝 ۲ تقریظ رهبر انقلاب بر کتابهای شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده منتشر میشود
🔹 «پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت» همراه با انتشار تقریظهای حضرت آیتالله خامنهای بر کتابهای «اسم تو مصطفاست» و «سرباز روز نهم» در اولین رویداد ملی تکریم فعالان مساجد سراسر کشور باعنوان «مثل مصطفی» توسط مؤسسهی پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی و سازمان بسیج مستضعفین برگزار خواهد شد.
🖼 کتاب «سرباز روز نهم» روایتی از زندگی و زمانه شهید مصطفی صدرزاده در ۶۳۲ صفحه است که توسط انتشارات راهیار منتشر شده و «اسم تو مصطفاست» زندگینامه داستانی این شهید مدافع حرم به روایت همسر شهید میباشد که به قلم خانم راضیه تجار نوشته و توسط انتشارات روایت فتح در ۲۷۲ صفحه منتشر شده است.
👈 مراسم انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر این دو کتاب که ۳۰ مردادماه همزمان با روز جهانی مسجد و اولین رویداد تکریم فعالان مساجد سراسر کشور در مسجد مقدس جمکران برگزار میشود، بصورت زنده از رسانه KHAMENEI.IR و شبکههای سیما پخش خواهد شد.
🔹 شایان ذکر است رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، مساجد و هیئات سراسر کشور را از جمله هزاران هسته مقاومت دانستند و برخاستن یک جوان نورانی و شخصیت منور مانند شهید صدرزاده از یک روستا در اطراف شهریار را امیدآفرین خوانده و فرمودند: ما از این مصطفی های صدرزاده درسراسر کشور بسیار داریم و اینها همه امید بخش است.
🔹 پیش از این دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی در برنامههای جداگانهای از نویسندگان و راویان کتابهای جهاد و شهادت ازجمله «نورالدین پسر ایران»، «پایی که جا ماند»، «لشکر خوبان»، «من زندهام»، «آن بیستوسه نفر»، «وقتی مهتاب گم شد، گلستان یازدهم، دختر شینا، آب هرگز نمیمیرد»، «فرنگیس»، «در کمین گل سرخ»، «مربعهای قرمز»، «عصرهای کریسکان»، «تنها گریهکن»، «حوض خون» ، «مهاجر سرزمین آفتاب» و «خاتون و قوماندان» تقدیر نموده و یادداشتها و تقریظهای رهبر انقلاب اسلامی بر این کتابها را منتشر کرده بود.
💻 Farsi.Khamenei.ir
🆔 @sangareshohadababol
🔴دستگیری اعضای گروهک تروریستی انصار الفرقان در قصرقند
♦️سردار جلیلیان فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان از شناسایی و دستگیری دو عضو مسلح گروهک تروریستی انصار الفرقان در پی شهادت و مجروحیت بسیجیان شهرستان قصرقند در کمتر از چند ساعت با رصد اطلاعاتی دقیق ماموران پلیس خبر داد.
♦️پس از رصد لحظه به لحظه ای اقدامات و تحرکات این افراد، سرانجام پس از شناسایی و با اشراف دقیق اطلاعاتی طی یک عملیات منسجم و هماهنگ، افراد منافق دستگیر شدند.
♦️در تحقیقات اولیه مشخص شد این افراد که دارای تابعیت ایرانی هستند با یک برنامه ریزی هدفمند عصر روز گذشته در این منطقه اقدام به شهادت و مجروحیت بسیجیان شهرستان قصرقند برای گروهک تروریستی انصار الفرقان به همراهی دو نفر دیگر کردهاند.
♦️با توجه به سرنخهای بدست آمده دستگیری اعضای دیگر این گروهک تروریستی در دستور کار ماموران پلیس قرار دارد.
🇮🇷 @sangareshohadababol
🔴پرونده عظیمی برای منافقین و ۱۰۷ نفر از اعضای آن تشکیل شده است
♦️دبیر ستاد حقوق بشر:پرونده عظیمی برای منافقین و ۱۰۷ نفر از اعضای ارشد این گروهک تروریستی تشکیل شده است.
♦️شعبه ویژهای تشکیل و نشر آگهی شده است؛ ضمن اینکه از طریق ایمیل به متهمان اطلاعرسانی شده است.
♦️ایران، خواهان خلاصی جهان از شر تروریسم و گروهکهای تروریستی است.
♦️کشورهای میزبان منافقین یا باید آنها را اخراج یا محاکمه کنند.
🇮🇷 @sangareshohadababol
📙پرخوری ایرانیان از نگاه کنسول انگلیسی
🔹پرخوری در فرهنگ امروز ایران نیز آنگونه که باید و شاید امری زشت محسوب نمی شود؛ چه برسد به اینکه انتظار داشته باشیم دویست سال پیش برای ایرانیان کم خوری امری فایده مند به حساب آید. خاطرات هولمز نشان می دهد که ایرانی ها بسیار پرخورند و برای غذا غر هم می زنند.
🔹ایرانی ها خورندگان بسیار قابلی اند. بخصوص آن هایی که از طبقات پایین تری هستند. پنج مستخدم که با هم غذا می خورند، هر روز حدودا بیست پوند نان را به اضافه جیره مناسبی از گوشت و میوه با ولع بسیار می خورند. یک روز سه نفر از مهترها علاوه بر همه اینها ده پوند برنج هم خوردند و باز به این دلیل که نمی توانستند سهم بیشتری داشته باشند غر می زدند. ایرانی ها عقیده دارند که انگلیسی ها غذا نمی خوردند بلکه صرفا با غذای شان بازی می کنند.
📚منبع: ویلیام ریچارد هولمز، سفرنامه ساحل خزر
@sangareshohadababol
📙ستاندن «حق تیغ» از اعدامیها
🔹نقل میشود در زمان قاجار، فرد محکوم به اعدام باید از خانوادهاش و مردمی که برای تماشای اعدامش آمده بودند گدایی میکرد و پول جمع شده را به مامور اعدام خود میداد!
🔹درباره دلیل این کار هم گفته شده، دادن پول به مامور اعدام باعث میشد او با زجر کمتری اعدامی را خلاص کند و به این پول «حق تیغ» میگفتند.
🔹تصویر البته مربوط به اعدام با توپ جنگی در دوره قاجار است که عکاسی ناشناس آن را ثبت کرده است.
@sangareshohadababol
🔴نصف پول مردم در جیب رضاشاه!
🔹 سفارت آمریکا در گزارشی درباره فعالیتهای اقتصادیِ مخفیانه و آشکار رضاشاه نوشت: “کمتر چیز ارزشمندی در این مملکت است که رضاشاه به آن نظر ندارد. هر زمین و ملکی را که به آن دل میبندد، با تهدید مستقیم یا تلویحیِ مالک آن، از آن خود میکند. در آن زمان موجودی حسابهای او برابر ۴۶ درصد نقدینگی کل کشور (جمع کل پول صادر شده از بانک ملی ایران) بود ...”
📚 منبع: کتاب «نگاه به شاه»، عباس میلانی، ص۱۰۷
@sangareshohadababol
🔴حاتم بخشی
🔹بخش قابل توجهی از بودجه مملکت در زمان محمدرضا شاه صرف کمک به خانوادههای سلطنتی در جهان میشد. اسدالله علم در خاطراتش مینویسد: یک روز شاه به من فرمودند هزار دلار به ماهیانه ده هزار دلار پادشاه افغانستان برای مخارج تحصیل بچههای او اضافه کن؛ همچنین ماهیانه ده هزار دلار به پادشاه یونان بده؛ بعد هم یک منزل برای پادشاه افغانستان در رم بخرید و همه این پول را از بودجه سری دولت بگیرید.
📚یادداشتهای علم، ج3، ص332
@sangareshohadababol
🔴فرح به شاه رسید!
🔹فرح از فرط استیصال برای اخذ کمک مالی به سراغ اردشیر زاهدی در حصارک میرود تا بتواند به پاریس برگردد و تحصیل و زندگی کند. اگر ندانیم حصارک چیست، شاید مسئله مفهوم نشود. در حصارک ویلایی بود که زاهدی و دوستانش منتظر شکار دخترها و زنها بودند و اگر زنی مورد پسند زاهدی نبود، او را به رفقایش میداد.
🔹حال این دختر با اطلاع از چنین وضعیتی برای درخواست پول به سراغ زاهدی میرود؛ یعنی این که خود را تقدیم زاهدی میکند. لابد زاهدی از این دختر خوشش نیامده بود که او را به محمدرضا معرفی کرد.
📚ظهور و سقوط خاندان پهلوی
@sangareshohadababol
🔺گرانی خانه در پایتخت در زمان شاه:
«گرانی خانه در تهران، مردم را به شهرکها فراری داده است!»
@sangareshohadababol
🔴 این دموکراسی ایرانیزه است!
🔹 در حکومت پهلوی حتی زندان رفتن و خارج شدن یک شخص، خارج از قواعد قانونی و بنا بر تصمیم شاه بود: “مدتی بود دوره حبس محکومیت ارتشبد هدایت و سرلشکر معینی تمام شده بود. بیچاره معینی هنوز در زندان است ... گفتم: «وقتی مدت محکومیت سرآید دیگر چطور در زندان آنها را نگاه میدارند!؟». «دکتر معظمی» سری تکان داد و گفت: «کسی که حبس او سرآید فقط وقتی آزاد میشود که از بالا برایش امریه صادر شود» ... «فرجالله اکبر» و «هاشم طباطبایی» وکلای دادگستری خندیدند و گفتند: «زندانی که مدت محکومیت او پایان یافته نیز باید با امر شاه آزاد شود! آخر این چه مملکتی است؟» رفقا گفتند: «این همان دموکراسی ایرانیزه است!»”
📚 منبع: کتاب «یادداشتهای یک روزنامهنگار»، جلد سوم، ص۱۸
@sangareshohadababol