💠 انتقال مهمات به خطوط مقدم جبهه با پای پیاده
⏳ دوران #جنگ_تحمیلی
پنجوین عراق ، منطقه عملیاتی والفجر ۴ - مهر ۱۳۶۲
📷 عکاس اباصلت بیات
@sangareshohadababol
💠 #عملیات_والفجر_4
⏳ پاییز سال 1362
🔺 پس از آزادسازی خرمشهر، استراتژی تعقیب متجاوز در دستور کار قرار گرفت. عمده هدف نیز مورد تهدید قرار دادن بصره بود. عدم موفقیت عملیاتهای جبهه جنوب، موجب شد تا توجه طراحان نظامی به جبهه شمالی جلب شود تا این وسیله "کرکوک" که برای عراق حیاتی بود، مورد تهدید قرار دهند.
🔹 برای نیل به این منظور، لازم بود یکی از دو استان اربیل و یا سلیمانیه پشت سر گذاشته میشد. لذا عملیات والفجر 4 با هدف تصرف منطقه شیلر طراحی گردید زیرا به این ترتیب، فاصلۀ بین نیروهای خودی در دو محور بانه و مریوان کوتاه شده و زمینه نبردهای بعدی (با هدف کرکوک) فراهم میگردید. علاوه بر آن مسیر تردد ضدانقلاب بسته میشد زیرا که عمدتاً از دشت شیلر تردد میکردند.
🔸 این عملیات از 27 مهر 62 آغاز شد و تا 30 آبان ادامه یافت و در طی نبردی نفسگیر با ارتش تا بُن مسلحِ صدام، منطقه وسیع دره شیلر (واقع در خاک عراق) به تصرف رزمندگان اسلام در آمد.
▪️ مناطق آزادشده (به مساحت حدود: 1000کیلومترمربع) شامل:
شهر پنجوین، چندین روستا، ارتفاعات مارو، گرمک، خلوزه1و2، براله و سربراله، کنگرک، لری، سهدرختی، تخممرغی، پادگان گرمک، شهرک هرگنه، تپه شهدا، هفتتوانان، کلو، شاخ ناشکینه، دشت شمال رود قزلچه، ارتفاعات پنجوین، یال شرقی ارتفاعات زله، ارتفاع1672 (شرق سنگ معدن)، شیخگزنشین، بخش اعظمی از ارتفاع مهم کانیمانگا (شاخ تارجر و مناطق غرب کانیمانگا تا شرق چوارته)
⭕️ با انجام این عملیات، توانستیم بر13شهر و روستای عراق تسلط یابیم و از طرفی، شهر مریوان نیز از تسلط و دید و تیر دشمن خارج گردید.
➖ علاوه بر این، تلفات سنگینی به دشمن وارد آمد:
▫️سرنگون شدن سه فروند هواپیما و سه فروند هلیکوپتر
▪️انهدام 35 دستگاه تانک و نفربر و دهها تجهیزات سنگین نظامی و به غنیمت درآوردن برخی از آنها
▫️کشته و زخمی شدن حدود 18000 نفر و به اسارت درآمدن 785 تن از نیروهای دشمن
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
قرارگاه اصلی فرماندهی در درّه تَفی (آن سوی دریاچۀ مریوان) واقع شده بود. هدایت و کنترل عملیات نیز بر عهده قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) بود و سرلشگر محمد باقری (نماینده قرارگاه خاتمالانبیاء-ص) نیز در هدایت عملیات نقش داشت. در این عملیات، علی رضائیان از فرماندهان مخلص قرارگاه حمزه در ارتفاع لَری بر اثر برخورد با مین به شهادت رسید. او یکی از مبارزین اصفهان در زمان طاغوت بود. در این قرارگاه، مخابرات سپاه برای اولین بار در غرب کشور، دستگاه فاکس نصب نمود.
@sangareshohadababol
15.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 ۲۷مهر ماه مهر ۱۳۶۲ - سالروز عملیات والفجر ۴ ، حماسه بزرگ رزمندگان اسلام با رمز یا الله، یا الله، یا الله، در منطقه پنجوین و جبهه شمالی
🌴 دوران #دفاع_مقدس
-------------------------------------------
▫️کانال دفاع مقدس
🌱 #انتشار_مطالب_صدقه_جاریه_است
@sangareshohadababol
10.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #فیلم | حماسه سرایی حاج صادق آهنگران در جمع رزمندگان جبهه
🌿ای راهیان کربلا وقت پیکار است
شاعر:عبدالحسین عتیق بهبهانی
🌴 دوران #دفاع_مقدس
┄┅☫🇮🇷 کانال دفاع مقدس 🇮🇷☫┅┄
🌴 روایتگر رویدادهای جنگ تحمیلی
.... و حال و هوای رزمندگان جبهه ها
#دهه۶۰
#نشر_مطالب_صدقه_جاریه_است
@sangareshohadababol
#انتشار_برای_اولین_بار
🌴 آخرین عکس #شهید_مجید_رمضان (رئیس ستاد لشکر۲۷) ، ساعاتی قبل از #شهادت ، عملیات #کربلای_پنج ، دی ماه ۱۳۶۵
کنار ایشان، حمیدرضا فرزاد ایستاده است و باهم در حال صحبت هستند
@sangareshohadababol
7.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 فیلم ناب از "شهید سید محمّد رضا دستواره" - سوار بر موتورسیکلت .... و شهید مجید رمضان بر ترک موتور
🎞 در این تصاویر، "شهید اسدالله پازوکی" نیز دیده می شود
🌴 دوران #دفاع_مقدس
✅ @sangareshohadababol
۲۸ مهر ۱۳۳۵ - سالروز تولد شهید مجید رمضان- رئیس ستاد لشگر ۲۷ حضرت محمد رسول اللّه {صلی اللّه علیه و آله و سلم}
🌱 متولد: شهر ری — پس از طی مراحل ابتدایی و متوسطه وارد هنرستان شد.
از آنجا كه او آگاهی های دینی و اجتماعی خود را با مطالعات جنبی ارتقا داده بود ، خیلی زود به یك فرد هدفمند و جدی بدل می شود . پس از دریافت مدرك دیپلم در سال 1356 ، با تعدادی از افراد فعال در مسائل سیاسی ارتباط برقرار می كند و از این طریق ،با ماهیت رژیم ستم شاهی آشنا می شود و بزودی فعالیت و مبارزه خود را علیه رژیم غاز می كند . برخورداری وی از زمینة خوب مذهبی و شناختش نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی ، از او چهره ای مبارز و حق طلب و ممتاز در میان همسالان می سازد . مجید با گسترش مطالعات مذهبی و سیاسی خود ، در غنای فكری و معنوی اش می كوشد . وی آثار شهید مطهری و كتاب ها و اعلا میه های امام خمینی (ره) را به دقت مطالعه می كند و همچنین نسبت به مكتب ماركسیسم نیز آگاهی خود را افزایش می برد تا بتواند از پس گفتگو و مناظرات با چپی ها برآید.
مجید رمضان درسال 56 همراه برادر دو قلوی خود ((محمد)) به سربازی اعزام می شود . در دوران سربازی نیز دست از فعالیتهای سیاسی برنمی دارد و در روشنگری سربازان در پادگان نقش بسزایی ایفا می كند . برادرش می گوید كتابهای سیاسی را با سختی وارد پادگان می كردیم و در اختیار افراد می گذاشتیم . قضیه كه لو رفت. در صبحگاه اعلام كردند اگر عاملان توزیع كتاب را دستگیر كنند ¸در صبحگاه اعدامشان می كنند . اما به فعالیتمان ادامه دادیم . باید اعتراف كنم كه مجید خیلی دل و جراتش از من و دیگران بیشتر بود .
او بارها به خاطر فعالیتهای سیاسی اش ، تحت تعفیب ساواك قرار می گیرد : ولی با هوشیاری از دست آنان می گریزد . به دنبال فرمان امام مبنی بر فرار سربازان از پادگان ها ، مجید و برادرش از پادگان می گریزند و به جمع مردم ملحق می شوند. مجید به گفتة برادرش ، هنگام فرار ، قصد داشته تعدادی اسلحه نیز با خود خارج كند ، كه به دلایلی موفق به این کار نمی شود.
با اوج گیری انقلاب شكوهمند اسلامی ، او خود را وقف انقلاب می كند و از هیچ كوششی در را به ثمر نشستن نهضت دریغ نمی كند. در تمام راهپیمایی ها و تظاهرات ، فعالانه شركت می کند .
پس از پیروزی انقلاب وارد سپاه شده و به عنوان مربی آموزش نظامی بسیجی مشغول خدمت می شود. مجید رمضان در زمستان سال1360 به همراه محسن وزوایی جهت تشکیل گردان حبیب بن مظاهر به جمع رزمندگان تیپ 27 محمد رسول الله (ص) می پیوندد و با مسئوولیت فرماندهی گروهان، در تمامی مراحل دو عملیات فتح المبین و الی بیت المقدس شرکت فعال دارد.
پس از شهادت عباس ورامینی، به عنوان رئیس ستاد لشکر 27 محمد رسول الله (ص) منصوب می گردد و با همین سمت در عملیات های خیبر، بدر، والفجر هشت و کربلای یک حضوری چشمگیر دارد و سرانجام در تاریخ 1365/10/25 در عملیات کربلای پنج به شهادت می رسد🕊🕊🕊.
📚منبع: کتاب همپای صاعقه، حسین بهزاد، گل علی بابایی،
انتشارات سوره مهر
✅ @sangareshohadababol
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۲۸ مهر ۱۳۳۵ - سالروز تولد شهید مجید رمضان- رئیس ستاد لشگر ۲۷
ا🌱▫️🌱▫️🌱▫️🌱▫️🌱
💠 خاطره ای ازهمسر شهید:👇
برای او پدر، مادر، خواهر، برادر، همسر و فرزند جایگاه ویژه ای داشتند اما وی ورای همه اینها را می دید و علاقه به آنها مانع رفتنش به جبهه نمی شد.
در طول سه سال زندگی مشترکمان، تنها یک سفر کوتاه به مشهد داشتیم؛ مسافرتی خانوادگی با مجید، ماه عسلی هم که در کار نبود، اما شنیدن صدایش برایم از هزاران ماه عسل، شیرین تر بود. همیشه به او می گفتم: میدانی چقدر دوستت دارم ولی مانع رفتنت نمی شوم.💕
آنقدر مجید به خانه نمی آمد که فرزندش مصطفی او را عمو خطاب می کرد‼️ و تا می خواستم برایش جا بیندازم که او بابا ست، باز هم مجید برمی گشت به منطقه
🎤 برگرفته از گفت و گوی تلویزیونی: فرشته سلطان مرادی، همسر شهید مجید رمضان
✅ @sangareshohadababol
کادر گردان صاحب الزمان (عج) و گردان مسلم لشکر ویژه ۲۵ کربلا قبل از عملیات والفجر 4
شهیدان
میر رمضان اسماعیل پور
حاج حسین بصیر
کمیل مزدستان
بهمن کیانی
ذبیح الله عالی
رزمندگان گرامی
آزاده سردار حاج علی فردوس
سید حسین یحیی نژاد
رحیم حاجی بابا
دکتر حمید شافی
محمد کساییان
#لشکرویژه۲۵کربلا
@sangareshohadababol
۲۸ مهر ۱۳۳۵ - سالروز تولد شهید مجید رمضان- رئیس ستاد لشگر ۲۷
جمله تاریخی و جاودانه شهید رمضان
که روی سنگ مزارش هم نوشته اند:
« ما امامت و ولایت فقیه
را این طور شناخته ایم
که اگر گفت نفس نکشید
دهانمان را می بندیم
و نفس نمی کشیم »
متولد: شهر ری
شهادت: شلمچه-عملیات کربلای ۵
مزار مطهر شهید: گلزار شهدای
بهشت زهرای{س} تهران
قطعه ۲۶، ردیف ۸۸، شماره ۵۲
هدیه به روح مطهر و ملکوتی اش
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ و عَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ أعْداءَهُم أجْمَعِین
@sangareshohadababol